12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Pjtor
    Tudom hülyén hangzik, de kaptál ATF Earth Access-t? Velem a plot során előfordult, hogy továbbküldtek valamerre, csak épp nem kaptam meg a küldetés mellé a megfelelő rangot úgyhogy tűzgolyóként végeztem.
  • tomonor
    Nemtudom megfelelő-e az alkalom, de már nem várok vele inkább. Leleplezem gyermekem, aki már picit idősebb mint az gondolnátok, de nincs időm dolgozni vele többet.

www.x3universe.tk

Még 2010 közepén készítettem magát az alapot, de már valahogy nem tudtam feltölteni contentel. Azért meg lehet tekinteni. Egyszer talán lesz időm befejezni. Talán.
  • Massive Attack
    Remek, végre meglennék a terran plottal, de az utolsó fejezet utolsó kis láncszeme nem akar oda csúszni ahova kéne..:D

Earth, viszem a parasztot vissza (Aldran) a földre, belépek a légkörbe nagy gratuláció de nem tudok ledokolni mert kilőnek..:D

Rákerestem eztet írják:
    "When you enter Earth, fly STRAIGHT to the Torus. Do not deviate in any way, or the rather Paranoid Terrans WILL blow you to smithereens. "

Hát én repültem egyenesen, követtem azokat a pontokat..:)De csak kilőnek..:)
  • Pares
  • tomonor
    ja már olyan is van?
  • Massive Attack
    ohh..:)

Akkor megnézem a CMOD4 et..:)
    Én is a fenti link miatt használtam azt..:)
  • Pares
    Szerintem inkább a CMOD4-et tedd fel. Az a legújabb verziója, a 3-ashoz már több mint háromnegyed éve nem is nyúltak.

Combat Mod 4

Tomonor: Meglehetne oldani, hogy kiveszed a régi CMOD3-as linkjét, és beteszed helyette ezt az új CMOD4-es linket?
  • reywind
    Amúgy, ha élvezhetőség alatt azt érted, hogy órákig kell körbe-körbe repülni, hogy nagy nehezen levadásszak egy másik gépet, de, ha megközelítek egy capshipet, akkor azonnal meghaltam, akkor élvezhetőbb lett...
  • reywind
    Legutolsó tapaszataltom a CMOD3-al, hogy gagyik lettek a kisgépek fegyverei. A capshippek könnyebben lelőttek egy vadászt ezermillió kilóméterről, mint egy vadász eltaláljon egy capshippet 1 centiről, ráadásul a capship 1 találata elég, vadászból meg végtelen sok kell. Lehet, hogy javult a performancia, de nekem azzal igazán nem volt bajom.
  • Massive Attack
    CMOD 3 mod ot feltettem, a harcok élvezhetőbbek több ideig tartanak..:)
    Ajánlom mindenképpen, aki még nem tette volna az nézze meg...:)

RRF et majd aktiválom ha megvannak a fő plotok..:)
  • Thor 1983
    Köszönöm a választ, meglátom mire jutok ezzel a programmal.
  • reywind
    Néhány érték:

Harrierek
    Natur: 777
    Hauler: 855
    Vanguard: 972
    Sentinel: 1361

M4 (Buzzard): 5316
    M3 (Falcon): 23350
    M6 (Osprey): 186666 (ez is gyanús a sok 6-ossal....)
    M7 (Shrike): 454305
    M2 (Phoenix): 1374045
    M1 (Condor): 839694
    TL (Albatross): 335877
  • reywind
    Elvileg, ha jól emléxem még a notoriety-vel és a Price modifier értékekkel módosítja és megszorozza talán 58-al asszem vagy valami hasonló értékkel.
    De ott a 666....
  • reywind
    Vanilia, de 3.0-ás
    két érték van erre:
    Production rel. value (NPC): 666
    Production rel. value (player): 5028
  • Gunslinger
    Az nem lehet, milyen modban? Vanillában az összes M5-ös 100, kivéve a Teladi Harriereket, mert azok csak 33-asok. 666 az már M4+ kategória, sima M4 is csak 333. XTC-ben is hasonló, ott az M5+ Kestrelnek 200, többi M5-nek 100.
  • reywind
    Javasolnám az Exscriptort.
    Beírod gógléba és az elso egosoft-forumos találaton ott van a link.
  • reywind
    A scripttel hozzá lehet adni a dockokhoz az árút.
    kb:
    $Station->add product to factory or dock: $Ware
  • tomonor
    xml scriptet kell hozzá készíteni. Többet én se tudok, de a modifikáció itt nem fog segíteni.
  • Thor 1983
    Sziasztok, valaki tudna segíteni? Következő a problémám:
    Új pajzstipusokat hoztam létre az X3 editor 2-vel , kirobáltam az új pajzsokat játék közben,minden rendben van,már csak az hiányzik hogy ezek a pajzsok megvásárolhatok legyenek a Terran EQ Dokokban de más faj EQ Dokjában nem.Tehát a kérdésem az hogy melyik fájlt és mit kell módosítanom ehhez. A választ előre is köszönöm
  • reywind
    lol.. a Discoverer rel. value-ja 666.
    Ez az ördög játékja...
  • joceruza
    Köszi!
  • Gunslinger
    Trading Station és Equipment Dock megvásárolható, Headqaurters meg plot során szerezhető, utóbbi a legjobb, 9 kapitális hajót tudsz benne tárolni, végtelen mennyiségű vadászt és asszem 25 vagy 30 M6/M8/TP/TS/TM tud hozzá dokkolni. HQ-ban hajót is lehet gyártani, olyan, mint egy shipyard csak jobb.
  • joceruza
    Viszont van egy dolog ami érdekelne! Simán csak hajók tárolására van valamilyen létesítmény amit majd meg lehet venni? Egy olyan ami semmit nem termel csak helyet biztosít.
  • joceruza
    Nem én akarok Valhallat. Nem lehet válogatni hogy melyik roncsból mit csinál. Csak azért írtam azt,mert az volt az első roncs amit hirtelen találtam. Amúgy sem menne a javítás,mert elég sok minden hiányzik hozzá. Tájékoztatásul írtam hogy működik.
  • reywind
    Ahhoz előbb el kéne jutnod vele egy shipyarding :P
  • reywind
    De baromi hülyén néz ki, ha odaírom, hogy 18000000 a 60000 helyére... meg akkor nyílvánvalóan át kell írni az összes gyár ST méretét...
    Egyébként a nagyobb M7-esek kb fele akkorák, mint egy TL a rakterük meg 5000-8000... na mindegy...
    Többet nem zaklatlak ezzel titeket.
  • Pares
    Jó, biztos igazad van. Mondom, nem nehéz átírni a hajó statisztikáit. Megnöveled a TL-ek rakterét, és kész, ha annyira zavar...
  • reywind
    Látom nem nézted meg a képet. Akkor, hogy jobban szemléltessem.
    Képzelj el egy elefántot az a mammuth (a hajtómű nélkül, mert ha azzal, akkor inkább mamutot képzelj el), képzelj el mellé egy macskát (nem nagy macskát, hanem egy cicust), na az a merchury. Ha 20 mercury-macskát összepakolsz, akkor nagyjából mennyi elefántot-mammuth-nyi helyet foglal el?
    A legénység miért lenne több?
    Kapitány, Orvos, Technikusok. Nem rémlik, hogy bármi is javítaná-karbantartaná a hajókat a dokkban. Egyébként pont a scifikből gondolom, hogy ennél nincs több, egészen pontosan a Cargo című filmből. Értelmetlen lenne, hiszen nincs több emberre szükség, mert a gépek dolgoznak a technikusok meg ráveszik erre őket. Nem kell 200 technikus, ha mégis kellene, akkor azok sem fogják kitölteni a 6000 mercury-nyi helyet.
    Irdatlan nagy a különbség a mammuth 2 kilóméter hosszú a mercury meg 55 méter... hah..

• Pares
    Rögtön elsőnek Valhallát akarsz építeni? Nekem ingyen se kéne az a hajó. Egy az, hogy hatalmas, lassú, van rajta néhány bug, nem tud átmenni a kapukon, stb. Egy repülő bázis, mintsem egy Romboló/Hordozó. Speciel a kinézete se jön be, szóval ingyen se kéne (vagyis kéne, mert jó pénzért eladnám).
  • joceruza
    Működik DEBRIS MOD! Az egyik roncsból csinálna egy VALHALLA-t,de igen sok cucc kell hozzá,meg egy olyan hajó amivel oda tudom szállítani. Meg persze némi apró!
    -6465 energy cells
    -1616 ore
    -161 silicon wafers
    -538 meatsteak cehoonas
    -215 rastar oil
    -107 teledianium
    -80 quantum tubes
    -323 computer components
    -129 microchips
    -71 crystals
    -153 cloth rimes
    -135.773.316 Cr.
    De legalább működik!
  • Pares
    Ha elképzelek 20 Mercuryt egy rakáson, akkor az azért nem kis terület. Ráadásul a TL-ek elsősorban gyárak hordozására vannak tervezve, tehát lehet, hogy a rakterük számszerint kicsi, de a gyárak miatt nagy hely kell hozzá, vagy mit tudom én... :P
  • Pares
    Ennyire részletesen nem gondoltam bele, meg nincs is kedvem. Egy biztos: Egy 2 kilométeres hajót nem 10 ember irányít, főleg hogy a kisebb bedokkolt hajókat is karban kell tartani. Szerintem pár száz ember biztos szolgál azon a hajón. Legalábbis a többi sci-fi filmből/könyvből/játékból kiindulva. Egész biztos nem üres az a hajó. És ugyebár a Mammothnak a fele csak a hajtómű meg a dokkok, plusz a rajta szolgáló embereknek is kell a hely, kell a kaja, ráadásul a leírásokból is tudjuk, hogy az Argon hajók azok fullextrásak, tehát figyeltek a kényelemre is. Lehet, hogy kicsit kicsinek tűnik az a raktér ekkora hajóhoz képest, de ki tudja, hogy valójában mi is van benne belülről. Engem speciel nem nagyon zavar. De ha téged igen, akkor szerintem nem olyan nehéz átírni a hajó tulajdonságait, tehát a raktér méretét (Talán a tships? Nem értek hozzá...).
  • reywind
    A TL hajók legénysége szerintem max 12-15 fő lehet. Mivel nyilvánvalóan nem ők rakodják ki a cuccot, hanem gépek. A hajónak van hajtóműve, de az a 7000x-es szorzóban már nincs benne (ha benne lenne, akkor a szorzó 18000x-es lenne), szóval a hajtómű nincs benne, energiagenerátor akkora nem kell, mivel csak 5x200-as pajzsa van a fegyverzete meg nagyjából felér egy vadászgép energiatermelésével. A hangár pedig mondjuk 10 mercury-nyi, annyi helyre csak elfér 5 vadász (a vadász mérete jóval jóval kisebb, mint 1 mercury mérete). Ha nagyon luxust veszünk és úszómedence is van benne meg mcdonalds, akkor is ott tartok, hogy még mindíg 6000x-es... és ebből már levette a 60000-es rakteret is... szóval van 6000 mercurynyi hely, ahol nincsen semmi. Az Orca esetében megértem, hogy ott az úszóhólyag, de a Mammuth szárazföldi állat...
  • NONPLUSZULTRA
    Én a magam részéről nem találom idegesítőnek.
    Remélem segítettem.
  • Pares
    Azt is számítsd bele, hogy a személyzetnek is kell a hely, meg kitudja hány más helyiség van benne. Plusz ott a dokkolható hajók, azoknak is kell sok minden. Lehet, hogy egy kicsit nem passzol a mérethez, de engem különösebben nem zavar...
  • reywind
    Még mindíg nem tudom túltenni magam a méret vs szállítási kapacitás problémán.
    A képen, ha megnézitek az a 2 kis pötty bal oldalon (oldalról és felülről ábrázolva) a mercury, a másik pedig a mammoth.
    Elvileg a mercuryba 3000 fér a mammothba (aminek az alja gyakorlatilag teljesen hiányzik) 60000 meg 5 darab fighter. A kép nem azt sugalja, hogy a mammoth 20x nagyobb, mint a mercury, hanem (ha levesszük azt, ami a mammothban nagyjából a hajtóműnek néz ki) kb 7000x. Vagy a maradék 6980x-os helyre kénytelen "bezsúfolódni" az 5 fighter.
    Senkit sem zavar ez a tény? Mindenkinek jó így csak nekem nem?
    http://www.sg.hu/forumkepek/2011_01/MercuryVSMammoth2.JPG
  • Pares
    Minden bizonnyal igen.
  • joceruza
    Helló mindenkinek! Hazsnálja valaki a "Debris mod"-ot? Össze lehetne tenni az "SRM:C"-vel?
  • Pjtor
    Köszönöm, ezt felraktam. Nehezen szántam rá magam mert szeretem a tiszta játékot de előbb-utóbb úgyis nekiálltam volna "tetszőleges mennyiséget" csinálni néhány nehezen beszerezhető fegyverből/rakétából/bármi egyébből.
    Így legalább nincs meg a kísértés, hogy ha már úgyis belelendültem akkor "tetszőleges méretű" raktérben sokkal kényelmesebben elfér a cucc :)
    (igaz a játék unmodified maradt volna)
  • Pares
    Erről a "kínszenvedés beszerezni"-ről jut eszembe, amit már korábban is leírtam. Az SRM:C-hez van egy remek plugin, a Weapons Dealer AL Plugin. Ez elhelyez pár fegyverraktárat néhány core sector-ban (faj specifikus fegyverekkel), amik rendszeresen fel vannak töltve, és ami a legfőbb, az adott fegyverhez képest relatív sok darabot tudnak tárolni (Pl.: PPC-ből találni bennük egyszerre akár 20-25-öt is, míg egy CIG-ből akár 50-et is). Az NPC hajók ugyan úgy használják őket! Én személy szerint erősen ajánlom annak, aki nem a fegyverek keresésével szeretné eltölteni az idejét...