X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor félreértettem, szóval a notin el sem indul és a másikon szaggat? Egyébként a helyzetet tekintve mind1.

Egy PC kihozható 100e Ft alatt is.
Szerintem egy kétmagos 3 Ghz-es procival, 4 Gb ram-al és egy Ati 4xxx -es v. vele egyenértékû Nvidia videokártyával (1 Gb saját memóriával) felszerelt PC-vel rajta egy 64 bit-es Windows-al nem lehet mellélõni.

Egyépként el sem indult.<#szomoru1>
Köszönöm a gyors válaszokat.Ja,és ha már itt tartunk nem tudja valaki véletlenü hogy kb. mennyibe kerül egy olyan pc amin a TC max grafikán szépen elfut?
A probléma az, hogy integrált a videokártyád, ergo nincs saját "dedikált" memóriája.
A notidban lévõ videokártya a használata során a ram-ból "lop" el. Ez tökéletes HD videók nézegetésére de játékra már nem v. alig.
Én spec u.a. teljesítményû laptopról nyomom (Acer Travelmate 5520G) de a videokártyámnak van 256 Mb saját memóriája (még ez is sok játék esetében pl. Crysis épphogy elégséges) .
Ez a teljesítmény viszont már elegendõ ahhoz, hogy a TC szépen menjen közepes graph-al 1280x800-as felbontáson.

A te szerencséd (mert szerencsének lehet mondani, hogy ilyen spec.-el egyáltalán elindult a game), hogy a TC nem annyira támaszkodik a videokártyára. Sokkal döntõbb a proci és a ram teljesítménye, mérete.

A legolcsóbb megoldás... Nem fogsz örülni. Venned kell egy új notit (v. egy asztalit) vagy egy külsõ videokártyát a régi notihoz de utóbbit aranyárban mérik.
Egy TC-ra alkalmas notit már láttam br. 145e-ért is (pl.: Asus K50AB sorozat).

ezt hogy érted?bocs,de én is <#lama>vagyok ezügyben
hát figyelj, nem vagyok nagy szakértõ laptop téren, de szerintem rossz játékkal kezdtél xD

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

van valami megoldás?
igen,laptop.

laptop?

-Akkor az lesz a gond.

ööö izé az a intel 965 akar lenni ha jól láttam
videókártya típus?

Ja,és a gép:
Intel Core2Duo 2.0Ghz,2Giga Ram,Mobile Intel 965 Express Chipset Family
Üdv!
Segítség kéne:rég nem játszottam már a tc-vel mert két gépbõl csak 1-en indul el,de azion iszonyúan szaggat.Namármost a másik gépen windows7 van,és nem indul el.Hiába vagyok rendzsergazdaként bejelentkezve,mégis rendszergazdai indítást kér,továbbá még valami kompatibilitási promlémára is hivatkozik.
Segítségeteket elõre is köszönöm!<#help><#help><#help>
hmm, valóban.

Itt egy másik link, mert az le lett szedve:
YouTube

A Griffonba már nem lehet többet TS-t dokkolni sajna, de így sem rossz, egy rövidke tesztet megejtettem vele, a brutál fegyvergenerátornak hála lazán eltakarítottam egy kisebb Xenon flottát (Q + egy tucat vadász).

Ez az új plot viszont egy nagy kaki eddig, nyomába sem ér az Aldrin plotnak, ami IMHO eddig a legjobb volt. Most eleinte terran nyersanyagokat kell furikázni, ami jumpdrive nélkül meglehetõsen nehézkes ugye, szerencsére nem nagyon kell messze elmászkálni, csak 2-3 szektornyi távolságba, mert épp volt raktáron MRE, Water és Hull plating, kezdetben ebbõl a háromból kell tetemes mennyiséget összeszedni, Hyperionnal csináltam meg és termékenként kétszer kellett fordulnom. Aztán volt egy kis hajóvédés, egy Yokohama, egy Katana és kb. 30 vadász volt az ellenfél és egy Scabbardot kellett megvédeni, majd további nyersanyaggürizés, aztán az új blueprint scannerrel kellett leszkennelni egy ATF M5-öt, majd elfoglalni egy ATF M4-et. A scan rohadt nehéz volt, mert állandóan irányt váltott a vadász és 150 méternél közelebb kellett lenni hozzá legalább fél percig. Most ott tartok, hogy egy Scabbarddal kell trójai falovasat játszani és felrobbantani egy ATF kutatóbázist. Sztem mára pihentetem, 3 órányi játék alatt jutottam el idáig, majd hétfõ este tudom folytatni, ha valaki végigtolja a hétvégén ne tartsa vissza az infókat. :-)

Na végre, kint a 3.0.

Ez a griffon tök keményen néz ki. Már ha jóra gondolok.

OFF = Operation Final Fury

Még mindig nincs kint a patch :-(

Mi az az OFF? Final Fury? Jó h végre normális reward-ja van annak a plotnak.
A terran reward meg lehetne pl az hogy megkapjuk a Gyorsító kapuk ugrási kódjait és végre lehetne a Terran rendszereket is használni. Senki nem fog 5 rendszeren átrepülni a Földig (amik baromi nagyok ráadásul).
Tudom van ilyen mod, de hivatalosan jobb lenne 😊

Hja, az lesz úgy tûnik, bugos valami üzenet az új és az OFF plot körül, TextID hibaüzik jönnek állítólag.

...meg elõ is kell keresni a psd fájlt...

még pár napot fogok várni vele a szokásos hotfixek miatt xD

Griffon statok: 14 ágyú (main + 4 turret), néhány M6-osnak több van. Fegyver generátora igen erõs lett, 74000/2200 és fegyverválasztéka is tipikus Argon M7-es, kivéve IBL-t. A tûzereje messze alul marad bármelyik M7-es mögött. Max sebessége 124.2, tehát az egyik leggyorsabb M7-es, így fejbõl sztem a második leggyorsabb, az Aegir 132-vel megy. Fordulás 3.2, gyorsulás 11.
Hull 150 ezer. 4GJ pajzs megy rá (6800MW) és 4800XL a max cargo kapacitása. Vicces, hogy 1MJ pajzzsal adják, höhh, spúr Argonok. Pajzs töltése M7-esek közt az egyik legerõsebb, csak a Terranok múlják felül és az M7M-ek!
Nem tudom, hogy megtartották-e a TS dokkolási lehetõséget, ha igen, akkor nagyszerû player personal ship is lehet, hiszen berakunk egy Mistral SF-et és van + 15000-nyi rakterünk egy M7-esben + 8 vadásznak hely. M7-sek elég egyedi hajó, olyan, mint egy brutál nagy TM. Fegyverzetnek így elsõ blikkre azt javasolnám, hogy elõre CIG és IPG vegyesen, a többi helyre FAA és CFA. Mindenhova lehet valamilyen flakot rakni egyébként.

Hja, 2.7-et szándékosan kihagytad ha jól tudom, de a 3.0 után sanszos, hogy sokáig nem jön új, ha egyáltalán jön.

ideje átszerkeszteni a bannert <#szomoru1>

Másik topicban most olvasom, hogy hiába updateli magát a játék steam-rõl, az új plot és a DiD mód még nem fog tudni elindulni, csak késõbb unlockolják. Sztem már holnap letölthetõ lesz patch formájában is, legalábbis remélem, mert nekem sem steames verzióm van.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=288332

3.0-ban az OFF plot rewardja az Argon Griffon M7-es, visszamenõleg is megkapja a játékos. Steamrõl már lehet húzni a patch-et.

xD ez is egy jó mód, ám olyanok mint én sok esetben ezt exploitnak vennék a játékmenettel kapcsolatban.

Közben eszembe jutott, hogy a Griffon-t is megbuherálták a 2.6 patch után, ami eddig nem volt benne a vanillában, de sanszos, hogy a 3.0-ba bekerül, ezért is nyúltak hozzá a tesztelõk. A Griffon még az XTM-ben jelent meg, mint új M7-es, önmagában elég gyenge hajó volt, de specializált, Fighter Drone-okat gyártott és 25-öt tudott hordozni belõlük. A TC-be nem került bele, csak scripttel lehet elõvarázsolni, maga a hajó alig nagyobb a Hyperionnál, egy átlag M7-es negyede kb. és tûzereje is inkább M6+ szintû, mondjuk Flak az felmegy rá és pajzs is 3GJ. Az eredeti 25-ös hangárt a 2.6 után redukálták 9-re, viszont egy TS/TP/TM osztályú hajó tud hozzá dokkolni! Jelenleg szinte teljesen használhatatlan a hajó, a textúráit elrontották és a fegyverei nem mûködnek, de voltak fejlesztõi pletykák, hogy bekerül a játékba.

A bányászós kérdésre: igen, normális, ha nividiumpt akarsz bányászni akkor menj a hajókkal az ásványlelõhely közelébe és a collect rocks parancsot használd. Ezután a hajók transporter device-al (jó esetben) -ha megtelik a rakterük- átrakják a TL-be a cuccot és folytatják. Na nekem ilyen nem történt, mindig ki kellett adni nekik a parancsot újból.
TL-be -ha nem használsz modokat- asszem csak M3 és alatti kategória tud dokkolni, úh marad a transportálás.
Tudom, roppant idegesítõ. Ha nem bírod, tegyél fel valamilyen Modot pl X-tra ship-et, az javítja ezt a hiányosságot.

Üdv!
Mammothhoz(vagy más ilyen kategóriás hajókhoz) rendelt hajókkal, hogyan lehet leszállni, ki- bepakolni és persze hány hajó tud leszállni? Röviden: mik kellenek ahhoz, hogy a nagy hajókhoz rendelt kisebbeket kezelni tudjam? Valahol úgy rémlik hogy nagyobb hajóból csak 1 képes leszállni 1xre...
Az normális, hogy a mine asteroid paranccsal csak ice, ore és silicon bányászható, vagy talán ez egy bug?
FCC 4.02t használ valaki? Hogyan mûködik?

PX66
Nekem voltak új infók köszi.

Ahogy elnézem szerepjátékos fórum. Eddig még én sem ismertem.

Más:
Újabb bug, ma fedeztem fel. Ha kapuátlépés közben pont mielõtt belépnénk a kapuba megkezdünk egy másik hajóba átteleportálást és nem fejezõdik be az átteleportálás az ugrás elõtt, akkor a túloldalon már a másik hajóval érkezünk meg, még akkor is ha 5 km-re volt a kaputól és totál nem ugrási pozícióban. Az eredeti hajónk meg valahol az elõzõ szektor kapuja elõtt parkol. Tök véletlenül fedeztem fel, a Xenon 472-ben egy M8-ast akartam menteni, amiben nem volt jumpdrive, hogy az uccsó pillanatban mielõtt átrepül áttranszportálok egy erõsebb hajóba, hát nem jött össze :-D Igazából akkor lenne poén, ha így klónozni lehetne hajókat, hogy az eredeti hajó a kapun átlépve átváltozik egy másikká. :-)))))))

Apropó, nézegettem hogy hova embedelték be a videóimat youtuberól, és az egyik X-es videómnál ezt az oldalt találtam:
http://tukorkapu.hu/forum/index.php?board=192.0

Doian, talán te vagy ott az a bizonyos házigazda? Miféle fórum ez?

Pénteken jön, nem? Legalábbis a Superbox akkor jelenik meg, a közelgõ patch-rõl külön semmi infót nem találtam, change logot sem. Amit eddig tudni lehet a 3.0-ról, hogy lesz benne új plot, a Balance Of Power, ki tudja milyen hosszú lesz, a fõ témája az Argon titkosszolgálat akciói, hogy ellopjanak bizonyos fejlett Terran technológiákat. Lesz benne elvileg egy külön Terran corporation is. Lesz minimum egy teljesen új hajó (Aamon Prototype), néhány új kereskedelmi termék és minimum két új ûrállomás. Lehet új szektor is lesz, ki tudja. A New home plot által biztosított új szektorban van egy inaktív, de hibátlan állapotú kapu, talán annak is lesz szerepe.

Ez nem mostanában volt, hanem még pár hónapja, csak most jutott eszembe, utána átnyálaztam infóért az egosoft fórumot és azt találtam, hogy ez elvileg bug, a ruddernél és az engine-nél pozitívan befolyásolja a hajó teljesítményét a cucc felvétele, de cargo bay-nél negatívan, ott a maximális méretet nem lehet növelni, ezért ha felveszünk mondjuk 15 egységnyi cargo bay extensiont, akkor 15 egységgel fog csökkenni a cargo bay méretünk. Egyébként meglehetõsen ritka bug, én kisebb kihagyásokkal durván 20 hónapot toltam eddig TC-vel és még csak egyszer találkoztam vele.

Elvileg 2 nap múlva jön az új peccs.
Mit tudunk róla az új ploton kívül?

igen, rudder, engine tuning sõt, még cargo bay extension is kieshet.

Vannak még érdekes dolgok így 1,5 év után is.

Hja, ha már bug, valaki látott már olyat, hogy csata után valamilyen hajó engine tuningot hagyott hátra? TUS3-ban tesztelgettem a következõ cikkemhez egy Tigerrel és az jó kis teszt szektor, állandó a Xenon és Terran jelenlét, az AI szép csatákat összehoz és mindig jönnek a Xenonok random leosztásban és az egyik közepesen nagy csata után hátramaradt valamennyi engine tuning, nem sok, csak pár darab, kíváncsiságból belementem a Tigerrel, most 121 helyett van egy 128-al tépõ Tigerem, már bánom, hogy nem valami jobb hajóval mentem bele, elõször azt hittem, hogy sima engine componentet dobtak ki, az néha elõfordul, csak semmire sem jó. Nem tudom, hogy Terran vagy Xenon dobta-e és reload után újrajátszva a csatát nem lett többet kidobva, szal így maradt. Semmilyen mod vagy script nem futott.

Erõsen bug-gyanús lesz a dolog. Nem hallottam még ilyenrõl. Úgy tûnik szerencséd volt 😊

Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Elvállaltam egy hajó-visszahozós küldetést. Amikor a helyszínre értem, kiderült, hogy a feladat teljesíthetetlen, mivel egy Cerberus M7-et kellett volna visszajuttatni egy Cahoona Bakerybe. Ilyen nagy hajó nem tud bedokkolni egy gyárba. Úgy döntöttem, megpróbálom eladni. A küldetési idõn belül sikerült is, ráadásul semmilyen reputáció-csökkenést nem tapasztaltam. Ez egy kicsit furcsa. Lehet, hogy bug?
Nem tudom, ez okozhat-e problémát késõbb. Nem szívesen töltenék vissza, mivel nagyon jól jött a hajóért kapott rengeteg pénz a játék elején.
Asszem pont középen van, majdnem 0,0,0-nál. A nividiumot pedig hajóstul kell eladni, 100 milkához sztem kell vagy 15 hajó egy átlag TS-bõl.

Elvileg van ott egy rész ahol folyamatosan újratermelõdnek a kis nividiumos kavicsok (nem aszteroida!), oda beállítasz egy mobile mining base shipet 5 bányászhajóval, és szépen megvárod míg megszedik magukat.
Hogy pontosan hol van azt nem tudom, de majd itt biztos megmondja valaki a koordinátákat.

Kingdom Endben hol? Én ott nem találtam anno egy darabot sem,pedig bejártam az egész szektort.Bár lehet,hogy ez játékonként változik,mindenkinek máshová adja a mezõket.
hajóstul add el.

Re!
Na végre sikerült Nividiumot gyûjtenem (1500) és el is tudom adni. Azért nem minden kóser....
1 óra alatt képtelenség nemhogy 100at de még 1 millkát is összegyûjtenem és eladnom. 6 sektorban néztem szét ahol veszik, de mindenhol csak 2-2 dbot vesznek. Azért hozzá teszem, hogy a LooManckStrat's Legacy-ben nem tudom eladni, mivel ott nem szeretnek :S
Van gyorsabb módja is ennek az eladásának?

PX66
Hi!

Ore Collector mindenképpen kell, bányász cucc viszont nem szükséges hozzá, fel lehet törni a nagy aszteroidákat rakétákkal vagy hajótesttel is :-)
De a legegyszerûbb simán csak összegyûjteni a már feltört kis kavicsokat, több szektorban is található kifogyhatatlan nividium mezõ, melyek a Collect Rocks paranccsal begyûjthetõk. Még korábban beírtam egy listát, hogy mely szektorokban van ilyen mezõ, keress rá a topciban, most fejbõl csak Kingdom End ugrik be, én onnan gyûjtögettem. Elég szállítóhajóval egy óra alatt 100 millát is lehet keresni.