12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • human34
    Illetve most vettem észre, hogy folyamatosan dolgozik a merevlemez, legalábbis a led szerint, holott semmi sem fut.
  • human34
    Ha a NOD32-nek hinni lehet vírusom sincs, a Win7 4 hónapja lett telepítve, szóval passz.
    Más játékokal semmi gond, csak ez szivat.
  • human34
    Nincs, hacsak a military HUD nem számít annak. Van néhány script, de az eddig is megvolt. Lényegében semmi változás nincs az 1 hónappal előttihez képest.
    Most a feladatkezelővel sem birtam leállítani, mert 2 mp-n belűl visszalépett a játékba ami rommá volt fagyva.
  • mindero
    Van valami Mod fenn?
  • human34
    Kb 2 napja elkezdett durván kifagyni a játék. Produkál vagy 0.1 fps-t, a bolygók fehérek lesznek, és csak a feladatkezelővel tudom leállítani. Előtte semmi baj nem volt, már a megjelenés óta tolom(2008.11.22. van a blokkon).
    Hardveresen nem hiszem, hogy gond lenne, a többihez meg nem értek.
    Volt valakinél vmi hasonló?
  • NONPLUSZULTRA
    Van már működőképes XModels3dviewer az XTC-hez, igaz még bugos de legalább működik.
    Akit érdekel, innen szedheti le: LINK
  • NONPLUSZULTRA
    XTC:
    Melyik az a legkisebb fegyver, amivel már aszteroidát lehet szétlőni?
  • Gunslinger
    Az nem ezt csinálja, csak lassítja ideiglenesen a hajót, mint az IPG. Amellett meg ritka és értékes rakéta, elpocsékolni nem ildomos.
  • NONPLUSZULTRA
    XTC:
    Ahhoz képest, hogy még mindig a kezdő Elite-mben ülök, Argonéknál már Protector of the Federation vagyok, BoronéknálQueen's Protectorate. Splitek, Paranidok, Terranok eléggé utálnak :)
    Fighter Chief-ig kütdöttem fel magam, de ezzel a lélekvesztővel egyre nehezebb :)
    Pl. Boronoknál egyszerre 6(!) Patrolt vállaltam be, ezek zöme általában ugyanarra a szektorra irányult, és a lelőtt hajók után mind a 6 küldi felszámította a bónuszt, így a végére több mint 3 millát kerestem - igaz eléggé piros volt a radar... Ilyenkor elhúzok kifelé a szektorból, és ahogy jönnek a leggyorsabb hajók utánam úgy szedem le őket egészen az M3+okig, itt visszakanyarodok az adott szektorba és lassan egyesével próbálom elkapni őket sűrű dokkolások között, vagy a nagyokkal együtt becsalogatom a helyi rendfenntartó hajók közé ügyelve, hogy a kegyelemdöfést tőlem kapják mert fejpénz jár értük.
    Persze adódott úgy is, hogy éjszakára bedokkolva hagytam a hajót, mert lehetetlen volt életben maradni máshogy :)
    Közben egyszerűen "kézzel" kereskedem egy TS-el pár szektorral odébb, és már Enterpreteur vagyok, ahhoz képest, hogy nemigen van időm foglalkoznom vele...
    Eddig fílingre bejött a Mod, sokkal jobban mint az alapjáték.
  • human34
    Megnéztem a distruptor missile leírását és talán az is megér egy próbát. (distrupt the electronics and engine of vessel....)
  • human34
    Egy Pirate TL, asszem " mobil pirate base hauler" a neve. Abban adnám el a nividiumot, így még a saját TL-em árát sem buknám el (vagyis a felét). Ott ácsorog a Xnenon kapu közelében a Terran U. sector 3. ban és ráadásul útban is van. A sector védelmem nem tud manőverezni tőle, A xenon-ok viszont le se sz@rják.
    Ezekkel a marine-kal foglaltam már 2 db Zeust is, bár nem mind élte túl.:)
    Nem is tudtam, hogy az ID ilyen sokoldalú fegyver.
    Kösz az infót!
  • Gunslinger
    Süsd ki ID-vel.
    De milyen hajó az, amire 10 marine-al mész rá? M6-ra sok, M7-re már nagyon kevés. 10-el pont hogy semmit nem tudsz elfoglalni, nem csoda, ha mindig bebukod.
  • human34
    Üdv mindenki!
    El akarok foglalni egy hajót, de van neki "internal sentry laser"-je. Eddig 10 jól képzett marine-val próbáltam, de mindig elvéreztek. Van valami esély a sikerre, vagy a laser-ek fullos védelmet nyújtanak az átkozottnak?
  • X3
    Ne szőrözzetek má.. , most mit szőröztök! :D

• r4pt0r
    Tény, de azért szerintem érthető volt. :D
  • Gunslinger
    Lemaradt egy 3-as. :-)
  • r4pt0r
    X-TCt írt nem XTCt. :D
  • Gunslinger
    XTC még mindig:
    Megjelentek nálam az űrben élő életformák. Erről is a GNS-en keresztül értesültem, el is látogattam a kiírt rendszerbe a kiírt állomás mellé és tényleg ott volt egy helyben egy medúza szerű "csalán" nevű lény. Ezek amolyan élő űrhajók, mindegyiknek 3GJ-os pajzsa van és jócskán el vannak látva fegyverrel. A játék vadászgép osztályba sorolja be őket.
  • SewerRat
    Köszi!

Ki is próbálom:)
  • tomonor
    o.o

Az XTC kb 4 napja jelent meg. Időutazó vagy? :D
  • X3
    Sziasztok! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
    2 éve nem szagoltam bele az x világába. Össze tudnátok foglalni hogy a tc vel mi a helyzet a Reunion xtm 'modjához+scriptek' -hoz/-hez képest terén?
    Miket érdemes használni,melyik vált be, hogy nem bugos,stb..

Vagy még mindíg érdemes várni kissé . :)
    X-TC megjelenéskor nyomtam pár hónapig, de akkor ráfért még némi plusz,na meg finomítás.

Ha vki megtenné, THX.

• Gunslinger
    1, Duplex Scannert rakj rá.

2, Igen, X-tended. Meg ezen kívül is van egy mod, amiben új rendszerek jönnek létre, most a neve nem jut eszembe, de annál a régi, eredeti Commonwealth térképhez adja hozzá.
  • SewerRat
    Két kérdés:

Hogyan tudom a "látótávot" növelni? Míg én kereskedem bőszen, az Argon discovererem felefedező körúton van, de elég kicsi a látóterülete. Hogyan tudom ezt növelni?

Másik:
    Itt írkáltok olyanokat, hogy új rendszerek jönnek létre. Ez alapjáték, vagy Xtended?
  • Gunslinger
    A sok M8-asok engem jó párszor megszívattak, jobban szeretem, ha M6-ost küldenek ellenem, azokat a Cutlassal remekül el tudom intézni és több pénzt is adnak értük a Patrol küldik. Vettem egy Cutlass Haulert a 300-as raktér miatt, igaz lassabb a többi Cutlassnál, de így is elég jó sebessége van valamint beszereztem még egy Katanát is. Tegnap megvettem az első állomásomat is, egy L méretű Split SPP-t és hozzá két Split Drake-et és csodák csodájára elindult a trade rangom, már Master Trader vagyok, de csak akkor növekszik a trade rangom, ha a hajóim kereskednek nekem maguktól, manuális adok-veszekkel továbbra sem jó :-(
    Harci rangom meg már egész magas, tegnap este elértem a Warrirot, de már Militant rangon is kaptam a nyakamba egy Pirate Tepukei-t, ami a kalózok legbrutálabb M7-ese és ahogy néztem a statjait egyedül a sebessége rosszabb, mint a legtöbb M7-nek, minden másban az élmezőnyben van + tud bele dokkolni két M6-os is. Úgy egy órán át szenvedtem a Katanaval, hogy lenyomjam, hát nem igazán sikerült aztán a kezdéshez kapott Yokohamával elsőre sikerült. X3TC-ben sokkal erősebb volt az M6-osok pajzsa, de az M7-esek pajzsán is csökkentettek, nem is keveset, valahol feleztek is, pl. Deimosnál. Az M1 és M2 pajzsok meg nőttek, két-három kivételtől eltekintve.

Amúgy elkezdtek jönni a kalóz szektorok is, egyből hármat csatoltak is tegnap, mindhárom egymás után nyílt és a Bonehead kalóz klán területe, akik kivétel nélkül Split hajókkal repülnek M4-től M7-ig láttam eddig, Cobra-t is meg Tiger-t. A szektorok története is Split eredetű. Érdekes, hogy újonnan felfedezett szektorok története erősen múltidőben van írva, itt ez el lett kefélve nem kicsit.

De ha már szektor leírások, néhány nagyon fantáziadúsra sikeredett és egy-kettőnél egy erőteljes fekete humor is érezhető, ami nagyon jól beillik az egész X világába, itt a készítők előtt megemelem a kalapom, a sima X-ekben nem voltak ilyen frankó leírások. Ajánlom a figyelmetekbe Painful Conversion és Clash of Titans szektorok leírását. Két Unknow szektor is csatlakozott, ezeknek is külön történetük van és igazán érdekesek, Sector 1716 és 1718.
    Amúgy megfigyeltem, hogy nem egzakt sorrendben jönnek a szektorok, mert az egyik csatolás után nem sokkal képes voltam nekimenni úgy 400-al egy kapunak a Rapieremben ülve és visszatöltve az állást még a csatolás előtt voltam és azóta már három új szektort is idecsatoltak és még nem jött fel az a bizonyos, ami már volt anno a mentés után.
  • NONPLUSZULTRA
    No kb. 14 órányi játék után összeomlott az XTC :)
    Mondjuk már úgyis ideje aludnom egy kicsit :)

A mai nap eredménye: 1 Elte-el a seggem alatt összefightoltam 3,5 millát.
    Főleg Argon, Boron és Teladi területeken vállaltam Patrolokat. A vége felé elég sok M6-ost és M8-ast vágott a nyakamba a rendszer. M8-asokat még el tudtam intézni de M6-osokkal nem álltam le vívni :)
    Főleg Yakikat kaptam, de akadt Xenon és Khaak is.
    Holnap (ma) megpróbálok Nividiumot bányászni, Naos Nihalban van 2 Nividium Aszteroida.
  • Gunslinger
    Xenon szektor még jó darabig nem lesz, én is csak nemrég találkoztam az első Xenonokkal egy új Split rendszerben. Kalóz szektor sincs még nálam, csak egyedül Tortuga, mely Armstrongból nyílik. Ez egy Yaki rendszer, ide elcsalhatod őket, de légy nagyon óvatos, mert lehet előbb durrantanak le téged a Yakik.
  • Gunslinger
    Sajna nem lehet rá írni, hardcoded a dolog, legalábbis többet kavarna a játékba mint amennyi előnye lenne. Az X-BTF-ben is így volt már, hogy minden állomáshoz tartoztak védővadászok, de ilyen esetekben azok sem repültek ki, csak akkor ha az állomás a játékos által vagy egy másik hajó targetjeként szerepelt, véletlen találat vagy ütközés ugyanúgy ignorálva volt.

• tomonor
    nem kijavíthatatlan hiba, legalábbis scriptet lehetne rá írni, hogy valahogy reagáljanak a támadásra. Ezt az X2 idején az állomásba dokkolt hajók tették, ma a patroloknak kéne elvileg.

Mindez azért történik, mert egy egy npc egy fajt (race-t) képvisel (úgy ahogy te is). Az npc-knél a faji reputációk fixek. Ha nem lennének fixek, akkor igen érdekes körülmények alakulnának ki (paranidok könnyen kiírtanák az argonokat pár óra alatt).
  • NONPLUSZULTRA
    Akkor hiába próbálnám egymásra uszítani más fajokkal.. Be kell csalogatnom valami Xenon szektorba őket, már ha találnék ilyet. Eddig nemigen hagytam el a Teladi szektorokat, eléggé jövedelmező küldiket adnak - 190000 Crajcárt adtak egy eléggé nehéz Patrol-ért. Most elpucolok az Argonokhoz, meglátom meddig követnek.
    Megjegyzem, én jobban élvezem a játékot Fighter pilótaként, amikor Veszett nagy flottákat urányítottam XTM-ben, akkor is inkább a Buster Sentinelemből vezényeltem, bár az fel volt gyorsítva Pandora upgrédekkel.
    Ez a kezdő Elite elég gyenge, de 180-al ki tudom manőverezni a lomhább dögöket és Dogfightokban jól műxik az 5 PAC +1 Ion Distruptor. Persze a hátsó Turret is véd rendesen.
    M3+okat is darál rendesen.
  • Pares
    Fair play rules...

• Gunslinger
    Ez az engine sajátossága, nem XTC hiba. A játékbeli hajók egymás támadásaira csak akkor felelnek, ha konkrétan be vannak célozva, egyéb friendly fire is ignorálva van, tehát azért nem támadnak rájuk a Splitek, mert te vagy a hajók célpontja, nem az állomás. Ez egy régóta jelenlévő kijavíthatatlan hiba, olyan mint amikor ütközöl valakivel véletlenül, akkor is mindig te vagy a hibás, hiába jöttek neked te meg egy helyben álltál csak. Ha csata közben beléd durrantanak baráti fajhoz tartozó hajók akkor sem kérnek bocsánatot, a játék nem is érzékeli, csak ha te lősz rá valakire.
  • Pares
    Hát ja, ennek az egésznek tényleg csak dinamikus formában van értelme...
  • Pares
    Tudom, FAIL, de nem vettem észre...
  • NONPLUSZULTRA
    XTC:
    Nnahát: visszatöltöttem, megmentettem a konvojt, majd elhúztam a Teladi üldözők elől és elbújtam egy Split Shipyard zegzugai közé, majd SETA. A Teladik kitartóan lövik a Shipyardot, a Splitek meg le sem sz@rják őket. Na ez már furcsa. Ott lövi teljes tűzerővel egy kisebb flotta a Shipyardot, a Split hajók meg tűrik gond nélkül. Ha én lőném véletlenül, már hamuvá perzseltek volna.
  • tomonor
    És miért keresgéltél? Bannerba, Szkriptek/Modok részénél mindig is ott volt, BBS 2.0 névvel.
  • Gunslinger
    Nem tudom, ki kell próbálni. A statikus dolgoknak, így a BBS-nek nem sok értelme van, azt akár kinyomtathatja magának az ember és olvasgathatja bármikor, ezt tanácsoltam korábban is minden BBS hiányolónak, hogy nyomtassa ki a Reunionos BBS-eket és akkor lesz BBS-e TC-re is :D
    Szvsz ennek a news rendszernek csakis dinamikus formában van létjogosultsága, az tényleg senkit nem érdekel és nincs is befolyással a játékra, hogy ha kikerül egy olyan hír, hogy a " 4. Szent Paranid flotta a minap elvesztette egyik hajóját egy reaktor balesetben." Ugyanmár, milyen 4. flotta? Mert konkrétan emlékszem ilyen hírre a Reunionos BBS-ből.
    A GNS-ben is persze vannak ilyen kamuhírek, de nem ennyi, és tényleg rengeteg dinamikus hír van, olvastam nyersanyag hiányról szóló hírről is és tényleg le volt gatyásodva az adott szektor néhány állomása.
  • Pares
    De talán ez csak statikus szövegeket tartalmaz. Vagy nem tudom...
  • Pares
    Gyerekek, mit találtam:

Galactic News System by XTC Team

• Pares
    Ez jól hangzik! Ilyen mod vagy hasonló nem készült a sima TC-hez?
  • Gunslinger
    Sztem bug lesz, ha csak a surrender opciót hozza fel a comm lehetőségeknél. TC-ben ki lehetett békülni az ilyen legényekkel, ha már jó volt a repud.

Egyébként baromi jó ez a Galaxy News System. Ilyennek kellett volna lennie a BBS-nek, nem olyan statikus ratyinak amilyen volt. A GNS-t bármikor lehet olvasni, nem kell hozzá bedokkolni, lehet SETA mellett is olvasni, szóval ha egy lassú hajóban utazunk keresztül egy 100+ km-es szektoron akkor bőven van időnk elolvasni pár cikket, persze ehhez kell egy minimum középfokú angoltudás. Ami legjobb benne egyébként, hogy a cikkeknek kb. csak 70% statikus, a maradék dinamikus cikk, pl. ha megtámadnak egy állomást a kalózok vagy akár a játékos maga, akkor kikerül a GNS-re egy hír, hogy az xy állomás segítséget kér a környező hajóktól ismeretlen hajók támadása miatt.
    Aztán ha felbukkan egy szektorban egy ritka hajó, pl. egy Angel, azt is külön cikkben jelzi, hogy ritka látvány errefelé, aki teheti nézze meg. Ha valamelyik szektorban volt csetepaté, akkor az szintén megjelenik egy cikk, hogy hátra maradt némi rakomány meg ilyesmik. Ezek persze előre megírt cikkek, csak a neveket cserélgetik benne, de akkor is sokkal jobban hozzátesznek az élő élményhez, mint a BBS. Meg persze lottózni is állandóan lehet, már nyertem is rajta egyszer 2.3milliót és kb. összesen 10 ezerért vettem szelvényt.