12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Doian Gray
    Úgy látod? Én azért nem hiszem. Tuti van más is. Repkedni és robbantgatni félszáz tonnás gépekkel a legszebb élmény. Ezt mindenki csak élvezheti.

És én nagyon szeretek belefannolni... tök fless...
  • tomonor
    Magyar közösségből te vagy az egyetlen nő eddig.
  • Doian Gray
    Egyébként nem szokott 1 Mercury-m után menni másik 10 romboló. :D :P gonci.. :D

Hogy mennyi?
    Itt az össze állítás. Ki van írva külön miből mire mennyi van.
    M2:
    Támogató:
    Patton 2: 8
    Titan: 6

Támadó:
    Patton 2: 8
    Titan: 8
    Xenon K: 3 Ebből még beszerzésen van a kövi.
    és persze a kedvenceim.
    Kha'ak Destroyer: 9

Őrjárati egység:
    Titan: 18
    Phoenix: 20
    Odysseus: 10

És egyéb mellékes:
    Patton 2: 5
    Titan: 7
    Ray: 1
    Phoenix: 2
    Brigantine: 1
    Osaka: 1
    Tyr: 1
    Xenon K: 1
    Kha'ak Destroyer: 1

De nem feltétlen a rombolókra építek. Az M1-es hordozók sokszor jobbak mint a rombolók. De én nem használom a játék alap hajóit csak bizonyos esetekben mert a kapitális gépek rendszerint minden fajnál idomtalanul festenek. Ezért szedtem le sajátokat, meg azért is hogy a saját haderőm, sajátosan nézzen ki. Egyedül a vadászokat nem szoktam letölteni mert arra jó bármelyik a jobbak közül, csak megvenni néha és felszerelni egy hordozónyi vadászt necces, ezért ez pár napos művelet. De a pénzből sosem fogyom ki.

Egyébként ha valamimet megtámadják, oda ugratok pár hajót, nem követik, ha meg követik akkor is vadászok.
  • Borg18754
    ennél már csak az lenne jobb ha a kis mercury super freighter-ed kereskedik és a nyomában ott van 8 titan xDDD hátha 1 pirate discoverer megtámadja :D:D:D

am mennyi rombolód van? :D
  • Doian Gray
    Tudom. :)

De tudod, én nő vagyok. Pici, védtelen, ártatlan. De körbe veszem magam mindenféle erős dologgal ami meg véd. :) Beburkolom magam a lehető legtöbb fémmel a védelem kedvéért. És nem szeretem azt amikor a szép kis teher hajócskám utazgat magának, fedélzetén a drága pilótával, erre jönnek ilyen kis goncik és lelövik meg kirabolják... Az ilyet nem szeressük... és hálából én is mindig lelövöm őket. A baj elébe járok. :)

Egyébként igen, volt már hogy nem akartam lőni, de annak is majdnem rossz vége lett, és a hajóm se volt a legjobb... majdnem belehaltam...
  • NONPLUSZULTRA
    Én vadásszal csináltam úgy, hogy nem lőttem le a kalózokat hanem a bázis felületén kerestem fedezéket. El lehet bújni rajta úgy, hogy ne találjanak el meg innen már szkennelni is lehet.
    Aztán ugrás. Nem kell mindig agresszíven hozzáállni. A küldetés szkennelésről szól, nem írtásról.
  • Doian Gray
    Hello...

Na X2-ben nekem most első volt ez az oldalazás. Nem tudtam ezt konkrétan, de megvoltam nélküle. De egyébként tomonor, itt is lehet egy becsületes csalás. Jó pár nappal ezelőtt mikor játszottam Kha'ak M2-essel gyaláztam le 3 Xenon gépet, 1 K-t és 2 Q-t... És csak azzal hogy álltam középen, néha mozdultam el, és kioldalaztam, emelkedtem, ereszkedtem a mindenféle töltetek elől. Legtöbbször egymást találták el és nem engem. Addig a Sulacom elpusztította a bázisukat.

Borg:
    Igen. Azzal. Első utam arra vezet minden új játéknál hogy elindulok a szektorokban. Amikor találok egy elhagyott hajót, mer az van dögivel, elfoglalom. Elküldöm valami hajógyárba, de előbb össze szedek vele minden fellelhető cuccot ami belefér. Kalózokat megerőszakolom mindig. Mikor minden megvan laza 100k Cr-t tudok vele nyelni. Aztá dzsave tovább másik hajóért. Addig míg nem találok szállítót. Lényegtelen ha kicsi vagy nagy. Szállítani jó, tehát maradhat. Mindig körbenézem a szektorokat hogy hol mit találok, és felszedem akkor is ha iszonyat sietek hogy legyen má valamim is. Rá kell érni, kell hagyni időt, hallgatni a zenét, esetleg egy cigi közben, mosolyogni, űrhajós játék. A Setát se szoktam használni. Csak néha, ált dokkolásnál van hogy benyomom, de csak akkor ha kapitálisba dokkolok korvettel. Mert nekem vannak saját gépeim amikre lehet fregattal is dokkolni csak van pár sec a dokkolás ucsó részében mikor megáll és vár picit mert állítgat lassan.

Áron. Egyébként szerintem szerezz egy nagyobb gépet vagy legalább kettő másik saját gépet amikkel bemész hogy fedezzenek.

Nálam ez úgy nézett ki mikor végig toltam TC-t.
    Itt én már konkrét flottával repkedtem. Amikor én támadni vagy munkálkodni akarok, soha nem megyek egyedül.

1. Bereptetek egy scoutot a szektorba hogy lássam mi van bent. Küldöm neki hogy őrjáratozzon random, íztán csak nézem a térképet.
    2. Kiválasztom a legjobb placcot ahova beugorhatok hajóval. Erre van az Unfocused Jumpdrive. Ha jól tudom a nevét. Mint a Kha'ak faj, nem kell se ki se be kapu az ugráshoz.
    3. Beugrottam a szektorba, eleve nagy géppel. De nem feltétlen, legyen per pill egy M2 amit használok egy ISD.
    ( Nem kérek kommentet, szeretem az egyedi gépeket. Például azért mert a játékban a legtöbb hajó fantáziátlan, és csak X2-ben nézett ki valahogy is... )
    4. Behívok másik két Rombolót hogy támogasson, és legalább még 2 fregattot amik hátul fedeznek. Az ISD szerencsére M1 de M2-nek is befér mert nagy a tűzereje, de sok vadászt hordoz. Megnéztem merre hol van ellenfél.
    5. A hajómból kidokkoltam a vadászommal és az egész támogató rajommal. Végül elindultunk a bázis felé ahonnét kivergődtek a kalózok. Sok esélyük sem volt. 40 vadász szétkapálta őket. Eztán már nyugisan szkenneltem le.

Szkennelésnél oda kell menni az állomáshoz nagyon közel. Magától megcsinálja.
    Mikor nekem megvolt kedvességből rommá lőttem az egész szektort, elfoglaltam, és egy egész fegyvergyárat és hajógyárat telepítettem.
  • kipe84
    Csalogasd el a gyorsabb vadászokat, lődd le őket, aztán jöhetnek az M3-asok. Ezután már szkennelheted a kalózbázist.
  • Áron22
    köszi, tényleg a K gomb volt:)

Összegyűjtöttem pár millát, vettem egy scimitart, mindent felfejlesztettem rajta, csak fegyevert nem tudtam pluszba venni, mert nem elég magas a hírnevem hozzá, újra nekiálltam a kalózbázisos küldetésnek, a végeredmény ugyanaz, hiába az 5*25MJ shield, fél perc alatt kilőttek a vadászok, esélyem nem volt ellenük, hiába forgolódtam bármerre, próbáltam kitérni:S Én komolyan nem értem, h lehet azt a rohadt küldetést megcsinálni:S
  • nycholas
    Asszem a "k" gombot nyomogathattad le. Azzal lehet a célzási módok között (a fegyvereid alatt látható "SEMI", "AIM" meg az "OFF" (asszem ezek vannak) között.
  • Áron22
    Ismét lenne 1 kérdésem:) Amikor harcolok, kijelölöm az ellneséget, és kapok egy piros keresztet, amibe lőnöm kell, de valamiért eltűnt a kereszt nekem:( Hajómon harci szimulátor 1 és 2 is fent van, ami ha jól értem segít a célzásban, de a célkeresztem miért tűnt el?:(
  • kipe84
    Sziasztok! Ahhoz kérnék segítséget, hogy miként lehet betenni a játékba a Normandy hajót amikor fent van a Combat mod 4 és a Ship rebalance: continued mod. Sajnos ha simán a mods könyvtárba teszem bele a hajót és indításnál kiválasztom akkor belepiszkál a fenti mod-okba és pl. visszaállítja a hajók sebességét az eredeti értékekre. Ha valaki tud rá megoldást kérem írjon.
    Előre is köszönöm.
  • Gunslinger
    Az a Reunionban volt, az X3TC-ben Jumpdrive-ot a földi Torusban, Terracorp HQ-ban, Atreus HQ-ban és OTAS HQ-ban lehet kapni. 2.0 patch előtt a Terran szektorokban is lehetett használni. A legkorábbi verziókban alap shift+j-vel is, később már csak wing command segítségével, azóta már megszüntették teljesen.
  • Borg18754
    a Hellot véletlen lehagytam :D
  • Borg18754
    akkor te kersekedéssel jutottál a kapitásils hajókig? vagy mivel?
  • tomonor
    A seta csak akkor fagy be 10x-esen, ha lassú a géped a játékhoz képest, és nem képes kiszámolni az adatokat.

A strafe drive már a kezdetek óta jelen volt a játékba, csak annó nem alapba volt beszerelve a hajókba, hanem Strafe Drive extensionként lehetett megvenni néhány equipment docka a paranidoknál, és annó nem a WASD-vel működött, hanem le kellett hozzá nyomni az alt-ot, és a nyílakkal kormányozni. Jah, és régen 4-szer erősebben tolta meg a strafe drive a hajódat. Na az valóban csalásnak is minősülhetett volna.
  • Doian Gray
    Hello.

Tanulgatom az angol X Editort... Közben látom itt zajlott az élet. A SETA-t nem éri meg 10x-re rakni mert belefagyhat a játék. 6x-son viszont még nem.

Egyébként én is nagyon sokat tanultam vadásszal repülni. Bár én amilyen gyorsan csak lehetett egyből M6-nál nagyobb gépet szereztem. Nem szeressük a vadászokat, én kapitális párti vagyok. Abban van a kihívás.
    De mindig is bejött az amikor 2 kapitális lövi egymást a vadászok meg köztük repkednek és harcolnak. Én így tanultam vadászt vezetni. Párszor csattantam is nagyot valahol. :D

De kapitálissal csatázni már egészen egyedi, és amit az X3 Reunionban bevezettek a wasd kombókkal, az nagyon jó újítás volt. Egész nagy csalásokat lehet vele végre hajtani mikor az ellenfél 4000 támadásból 2x eltalál te meg mindig őt. :D
  • SaGa Jr
    Nem kell sehol sem fejleszteni, csak a játék beállításainál kell átállítani nagyobbra.

A másik kérdésedre a válasz hogy nem. Az a pár percenkénti egy gombnyomás nem okozhat akkora gondot...
  • Áron22
    Köszi a segítséget, viszont a SETA-t h lehet 10 szeresre tolni? Gondolom valahol fejleszteni kéne, csak nem tudom hol, vagy mit:)
    A másik h arra már rájöttem, h ha el akarok menni pl 10 szektorral arréb akkor azt kijelölöm, és az autopilóta odavisz, de a SETA kikapcsol minden ugrás után, ezt nem leeht valahogy átállítani, h végig vigyen maxon, és ne kelljen nekem minden ugrás után újra bekapcsolnom?
  • SaGa Jr
    Jump drive-ot a Földön szerintem nem kapsz. Azt a Home of Light-ban lévő cégnél lehet venni meg talán a Gonereknél. De egyébként sem működne a Terran rendszerekben, mert azok más jellegű kapukat használnak (megalábbis a X3TC-ben).

Ha meg unalmas az utazás, akkor told fel a SETA gyorsítását tízszeresre és ne a hatszoroson használd.

Terran reputáció növelésének a legkönnyebb módja pedig a Terran plot elvégzése. Enneka végén elmehetsz a Földre is.
  • Áron22
    Már megint nem értek valamit, szóval terrán reput nem tudok normálisan növelni, egy harcos küldit se ajánlanak fel, csak ilyen szállítósakat:S Pedig kéne az a +2 fegyver a sabrera...
    vagy törődjek bele, és csináljak ilyen gagyi szállísd ide az XY embert 8000 kreditért küldetéseket? Ja meg a földre be se engednek, de jump drivert csak ott tudnék venni, az állandó utazgatás meg 6 szoros speeden is írtó uncsi:S
  • nycholas
    Aha, küldetésben ... Nos, én nem csinálok ilyen küldiket, mert szerintem nem érdemes.
  • nycholas
    Ne arra állítsd be, hogy kövessen, hanem a command menüjében add ki neki a dock at ... parancsot, majd jelöld ki előbb a rendszert, majd a rendszerben azt az objektumot, ahová bedokkoljon.
  • Áron22
    A vigyük vissza az elhagyott hajót típusú küldetéseket h lehet időre megcsinálni? Odarepülök, claimolom, majd beállítom h kövessen, de ilyen 29m/seccel jön, olyan fika sebességgel sose érünk vissza időre:(
  • Borg18754
    itt látni fogod link
  • Áron22
    Megint kérdeznék:)
    Csináltam 4-5 patrol küldetést, lett fél millám, akartam venni fegyvert a kezdeti 2 mellé, de azt írja, h nem elég a notorietym, de azt hol tudom megnézni, h ahhoz h megvehessem mennyivel kell még ismertebbnek lennem? Az okés, h ha csinálok küldiket, nő a szint, csak azt nem látom, h az adott fegyverhez mennyi kellene...
  • mindero
    Az én tanácsom is az h előbb inkább fedezz fel, kereskedj, építs gyárakat. Nagyobb hajókat értelmetlen venni, mert a plotok is nehezednek ahogy nagyobb hajóid vannak. Én egy M3-at vagy a Hyperiont ajánlanám, de pl a terran plot simán végigjátszható az alap Sabréval, utána meg kapsz marioneokat és el tudod foglalni a Hyperiont.
    Nem lesz egyszerű, de megéri.
  • nycholas
    X3 Terran Conflict
    Argon Prime kezdések
    (avagy gazdagodjunk meg „gyorsan”, könnyedén)
    Én az Argon Prime-ból induló játékkezdéseket tartom a legkönnyebb indulásnak, mivel a „közelben” jó néhány gazdátlan űrhajó található, amelyek eladása nagyban megkönnyíti a kezdeteket, valamint nincsenek messze a Kingdom End, és a Senator’s Badlands szektorok. A leírásból kiderül, hogy miért tartom fontosnak ezt a két rendszert. Emellett Home of Light-ban Jumpdrive is vásárolható a Terracorp HQ-n. Nekem a játék a 3.0 verzióban van fent, valamint az X3TC All In One Bonus Package (v4.1.01) van feltelepítve, és egy kinyomtatott térkép (itt található: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/tomonorweb/uploads/X3TCMapPrinterFriendly.jpg segít az eligazodásban. Más MOD-ot, script-et nem használok. Aki szereti a kihívásokat, az ne válassza az Argon Prime-ból induló kezdéseket!
    Egy alapszintű űrhajóval, valamint egy semmire sem elég Credit összeggel kezdesz Argon Prime-ban. A rögtön felajánlott hajóirányítási oktatást vagy elfogadod, vagy nem (kezdőknek érdemes!). Irány a South Gate-en keresztül Home of Light. A következőekben leírt rendszerek neve mellett zárójelben írom le azokat a koordinátákat, ahol gazdátlan hajókat lehet találni. Az értékek km-ben értendők. Szóval, a „repülési” útvonal: Ore Belt, Cloudbase Southwest, Emperor Mines, Paranid Prime, Empire’s Edge, Savage Spur (44;9;-28 Enhanced Pericles), Ocracoke’s Storm (30;-1;-8 Advanced Eclipse), Senator’s Badlands (ahol feltétlenül keresd meg a Shipyard-ot) és végül Weaver’s Tempest. Vissza egészen Argon Prime-ba, majd Herron’s Nebula, Power Circle, Three Worlds, Kingdom End (itt újra teremtődő Nivídium mezők vannak), Rolk’s Drift, Queen’s Space, Menelaus Frontier (43;-7;35 Toucan Hauler), Ceo’s Buckzoid, Teladi Gain, Family Whi (38;0;35 Iguana Vanguard), Shareolders Fortune, The Vault (-18;0;-51 Harrier Sentinel), Mines of Fortune, Home of Opportunity, Family Tkr, Tkr’s Deprivation (-4;0;62 Buzzard Hauler), Ghinn’s Escape, végül Hila’s Joy (-33;1;36 Advanced Barracuda). Az elfoglalt, gazdátlan hajókat folyamatosan küldd Argon Prime-ba, a Shipyard-ra, mivel az első cél, hogy az Argon-oknál a „Trusted Ally” rangot elérd, hogy megvehesd a Terracorp HQ-n a Trading System MK3-at, amellyel önálló kereskedésre küldheted a kereskedelmi hajóidat. Az útközben elfoglalt hajókat a „távolból” eladni addig nem tudod, amíg nincs Trading System Extension-öd a hajódon. Én az Advanced Barracuda-t tartom meg, a többit eladom. Így kb. 5 millió Cr-et lehet már rögtön az elején összeszedni, bár igaz, hogy beletelik egy időbe, amíg az ember végigjárja ezt az utat. A pénzből vásárolj Kingdom End-ben 2 db Dolphin Super Freighter XL hajót (elég az S felszereltségű!), amelyeket küldj Argon Prime-ba, ahol az Equipment Dock-ban maxold ki a Cargo Bay Extension-t és vegyél rájuk Ore Collector-t, valamint Special Command Software MK1-et. Más bővítés felesleges. Utána küldd mindkettőt vissza Kingdom End-be, ahol az egyiket irányítsd (itt méterben értendő!) a -160;51;3056, a másikat a 2886;3650;14257 koordinátákra (vagyis minél közelebb ezekhez), majd amikor odaértek, add ki mindkettőnek a „Collect rocks in sector…” parancsot. Kimaxolt Cargo Bay-jel majd 3499 Nivídiumot fognak összeszedni fejenként, így a Boron Shipyard-ban egyenként 30 millió Cr-ért tudod majd a teli rakterű hajókat eladni! Amíg a hajók gyűjtik a Nivídiumot, én csak a rendszereket térképezem fel Discovery hajókkal, melyekre a Ceo’s Buckzoid-i Equipment Dock-ban teszek Explorer Software-t (az ÖSSZES rendszert feltérképezem, amelyek ekkor elérhetőek, beleértve a Xenon rendszerek kapuit is, de ahhoz a Teladi faj Kestrel űrhajóját használom, és személyesen irányítom). A feltérképezés mellett minden rendszerbe 1-1 Advanced Satellite-t is rakok. Amint eljutok Legends Home-ba, megvárom, amíg tudok venni 2 db Mistral Super Freighter L-t. Ezeket kimaxolom (Cargo Bay, stb.), illetve az OTAS HQ-n veszek rájuk Jumpdrive-ot, majd mindazzal felfejlesztem, amelyek az önálló kereskedéshez kellenek. Antigone Memorial-ban van 2 db 90 yield-es Ore aszteroida. Az egyikre veszek egy Ore Mine L-t, és az egyik hajót hozzárendelem. Az csak Energy Cell-t vesz, és Ore-t ad el. A másik hajót Power Circle-ben előbb szektor kereskedelemre küldöm, majd a 8-as szinttől „Universum Trader”-re. Ahogy gyűlik a pénz (közben nem csinálok semmilyen küldetést, ahogyan eddig sem), úgy vásárolok kereskedelmi hajókat, amelyek eleinte lassan növelik a repu-mat a többi fajjal. Emellett eladogatom a „Nivídium-os” hajókat, de azonmód folytatom újabbakkal a gyűjtést Kingdom End-ben. Amint a kellő összeg megvan, veszek egy Ryu-t (az elején a Yaki enged csak minden hajótípust megvenni, a többieknél még nem elég magas ekkor a repu), amellyel csak állomásépítő küldetéseket vállalok be – persze odafigyelve, hogy eleinte csak az „alap” bányákat/állomásokat engedik a fajok megvásárolni. EZEK növelik csak igazán a reputation-t! Így hamar ki lehet maxolni a fajoknál a rangodat. (Kivéve ekkor még a Terran-okat) Minél magasabb szintű egy fajjal a viszonyod, annál többféle állomást/bányát/hajót enged megvenni. Ezután mindenkinek egyéni döntése, hogy melyik elérhető plot-ot mikor kezdi meg, és speciel a Terran-t szoktam. Ekkor már van a garázsban egy Akuma (a Yaki ezt is már az elejétől engedi megvenni), egy Ryu, kb. 8 Mistral kereskedőhajó, a zsebben cirka 35 millió Credit, és a Vidar megszerzéséig az Advanced Barracuda ülését koptatom. Emellett minden fajjal magas a viszonyom, és a kalózok sem molesztálnak különösebben…
    Egyéb (egyéni) tanácsok:
    - Ne vállalj harcolós küldiket (szektor védelem, állomás védelem), mivel így nehezebb lesz a Yaki és a kalóz szektorokban mozognod, amennyiben őket adja ellenfélnek, és így elesel a Yaki űrhajók (Senator’s Badlands-ban), valamint az IBL (Weaver’s Tempest) vásárlásától. A kalózoknál pedig attól, hogy PBG-t vehess (Danna’s Chance), és a Goner plot-ot is megnehezíti a rossz viszony (a hajókövetési résznél).
    - A harci rangodat legjobban Getsu Fune, Menelaus’ Paradise és Bluish Snout rendszerekben emelheted. 2-3 Advanced Satellite mindegyikbe (hogy láthatóak legyenek a rendszerben lévő hajók), és az aránylag sűrűn felbukkanó Xenon Q-k leküzdésével (én Akuma-t használtam) anélkül harcolhatsz, hogy a kalózokat, vagy a Yaki-t bántanád.
    - Én igyekeztem a kalóz bázisokkal is kereskedni, valamint taxis küldiket is vállaltam náluk. Bár a velük (és a Yaki-val, valamint a Duke bandával) való viszony-szintet az Enciklopédia nem jelzi ki, egy idő után már – mint fentebb írtam – vehettem PBG-t tőlük. A Yaki pedig már engedett leszállni az IBL gyárakon ... Szóval, feleslegesen nem érdemes bántani őket. Keresd a Xenon és a Kha’ak ellenséget, a PBG és az IBL gyárak pedig szívesen fogadják majd a nyersanyagokat.
    - Az állomás/bánya „építős” küldetésekkel lehet a leghamarabb feltornázni a fajoknál a rangodat, valamint ezek hozzák (esetenként) a legtöbb pénzt. Elsőként a Yaki-k Ryu-jával van lehetőséged állomásokat/bányákat szállítani.
    - Nem minden Shipyard-on tudod megvenni az esetleges állomást/bányát (építős küldik), így hasznos, hogy a lehető legtöbb „Shipyard-os” rendszert felderítsd.
    - Anno megakadtam a New Home plot-ban, amikor Freedom’s Reach-ből kell kimenekíteni 91 személyt az állomásról. Nos, azóta már megoldottam a dolgot... Az eligazítás szerint egy TM osztályú hajó kell hozzá, amelyben egy fighter ship-et is kell szállítanod. Én Legends Home-ban, az OTAS Shipyard-on vettem egy Zephyrus-t, és egy Argon Buster-t vittem magammal. Az eligazítás szerint az Unfocused Jumpdrive (jópár) használatával egyszer majd a rendszer közepén fogsz megjelenni. Nos, én egyszerűbben, és gyorsabban végeztem: a Zephyrus-sal (értékek kimaxolva, rátelepítve Carrier Software, Cargo Lifesupport System, Docking Computer, Jumpdrive, és a Turbo Booster MK1, valamint sok Energy Cell a raktérben), és benne a Buster-rel átléptem a kapun, majd megjelenve Freedom’s Reach-ben (a plot előtt már telepítettem a rendszerbe 2 Advanced Satellitet, hogy lássam az ellenséges hajók mozgását a rendszerben) azonnal oldalra vetettem a kormányrudat, max. sebességre kapcsoltam, és benyomtam a Turbo Booster MK1-et. (A CPU hajónak valamiféle erőtere van, amely azonnal 75%-ra viszi le a pajzsot, és a kidobott Fighter Drone-okat is azonnal megsemmisíti.) A semmiből fekbukkanó hajók között (asszem 350-nel) suhanva igyekeztem minél messzebb. Miután már nem üldöztek (kétszer kellet a Turbo-t használnom), megközelítettem az állomást. Mivel a misszió még mindig azt követelte, hogy menjek Freedom’s Reach-be, de még mindig nem nyugtázta, hogy ott vagyok, így az állomás közelében használtam az Unfocused Jumpdrive-ot, majd megjelenve egy Unknown Sector-ban, visszaugrottam. Ekkor már nyugtázta, és folytathattam a feladatokat. Az állomás védelménél kiengedtem a Buster-t harcolni, majd megkapva a menekítési feladatot, automatán bedokkoltam az állomásra, hogy felvegyem a 91 főt. Nos, figyelni kell arra, hogy 1 fő 6 egységet foglal el a raktérből, és 91 fő 546 egységet. Én kidokkoltam, kidobtam 80 EC-t, amennyivel meglett a férőhely, majd vissza. Ezután már vihettem őket Elena’s Fortune-be...

• nycholas
    Hmmm... nem tudom, hogy mikor jutok újra ide, így remélem nem gond tomonor, ha inkább beteszem ide a "rövid" leírást! Igyekeztem rövidre fogni ...
  • nycholas
    Áron22, egyetértek NONPLUSZULTRA tanácsával: ne azzal kezd a játékot, hogy rögtön az egyik plot-nak esel neki, miközben egy alap űrhajóban ülsz, és üres a zsebed. Azok a kék színű, nyitott könyv alakú ikonok (a plot-okat jelzik) megvárnak, hidd el. Előbb "repkedj" a rendszerekben, olvasgasd az Enciklopedia-t (leírja azokat a dolgokat, amelyekkel addig találkoztál), és gyakorold az űrhajód és a menük kezelését. Emellett olvasd el az itteni (ha jól látom, 118 oldal van jelenleg) kommenteket, megjegyzéseket. Keresd meg, hogy hányadik oldaltól kezdődik az X3TC-ről szóló téma, és "ess neki" :) Én sok időt töltöttem ezzel. A plot-okat nem érdemes rögtön a "NEW GAME"-re való kattintás után megkezdeni. Visszatérve a segítséghez, add meg az e-mail címedet, küldök egy zanzásított "szösszenetet". Igaz, valószínűleg pár dolog majd "kérdőjeles" lesz a számodra, mivel olvasva a kérdéseidet, nagyon kezdő vagy, de EZ NEM GOND, mert anno mindenki így volt itt ezzel! Ha majd valamit nem értesz a leírásomban, majd kivesézem neked (ha tudom).
  • Áron22
    Igazad van, azon vagyok, bár eléggé bénázok, pl hozzám legközelebb a földön lehet venni jumpdriveot, az itteni térkép a mars mellé jelzi, de a játékban nem jelzi, h tudok oda jutni?
  • NONPLUSZULTRA
    Szerintem kicsit hanyagold a plotot és nézz körül a világban. Ez a játék nem arról szól, hogy minél hamarabb végig kell vinni, mert egyszerűen nincs mit végigvinni. Nem lesz vége, úgyhogy rengeteg időd van más dolgokkal is foglalkozni.
    Vegyél fel bevédős vagy patrol küldiket, mert azokat a játék a felszerelésedhez és harci tapasztalatodhoz mérten adja be. Ezek - főleg az elején - elég sok sikerélményt fognak nyújtani.
    Egyrészt bőven lesz esélyed kilőni az ellenfeleidet, begyűjtheted a szétrepülő rakományukat, vagy akár foglalhatsz is másik hajót (de ehhez szerencse is kell). Ha kezdesz ráérezni akkor folytasd a plotot (bármikor megszakíthatod, és bármikor folytathatod).
    Ja és nem ajánlom csítek hasznáatát, és spoilereket is csak végső megoldásnak javaslom.
    Nem kell görcsölni, ez nem egy játék, ez egy állapot. Sok sikert hozzá!
  • Áron22
    De áá már 3 szor megpróbáltam 10 hajó jő rám minden irányból, bármit csinálok meghalok fél percen belül:S
  • Áron22
    a wasd-re nekem alig csinál valamit, oldalaz a 4 irányba, de nagyon gyengén, semmit nem segített h elkerüljem a lövedékeket:S

jobb kezemben van ugyebár az egér, a bal gombot nyomva tartva vezetem az orrát, jobb klikkre tüzelek, a bal kezem meg a wasd gombokon, de nem érzem egyáltalán, h a használatuktól ki tudnék térni bármi elől is:S Megint fél perc alatt kilőttek:S
  • Borg18754
    a közlekedés leggyorsabb módja ha veszel 1 jumpdriveot amit pl home of lightban lehet venni meg még 1-2 helyen, csak energia cella kell hozzá és oda visz ahova szeretnéd :D
    ha még nincs ilyened akkor kell 1 navigation softvare ha ez megvan akkr baloldali shift+c-t lenyodom és ott a navigációs parancsoknál kiválasztod hogy fly to sector... aztán hogy melyik sectorba szeretnél menni és az autópilóta odavisz..
  • Áron22
    Azt valóban nem használtam eddig, csak az egeret, köszi a segítséget:) Megpróbálom gyakorolgatni:)

ja igen másik kérdés: Csak fight combat simulator 1-et engedett venni, 2-őt nem, pedig volt raktáron, hol lehet megnézni, h ahhoz mekkora plusz szint kéne, h megvehessem?
    megint más: az utazásra van valami trükk a szektorok között? Vettem kütyüket, de nem értem, miben is segítenek:) A j gyorsít 6*os időre,azt tudom:) De nem lehet valamit beállítani, h ne nekem kelljen a kapukhoz irányítani az autopilotát, ha pl 4 rendszerrel arréb el akarok menni?
  • Borg18754
    hát igen :D te ugye kezdő pilóta vagy így nem csoda h kilőnek :D
    egy profi pilótának az 5*5 MJ pajzsa lehet hogy 90% alá nem is menne a harc közben....
    nekem sem ment ez alá ennél a küldetésnél...
    ha használnád a steeringet (wasd) billenytyűk plusz még a hajó órrát is úgy irányítod hogy elkerüljeék a lövedéket akkor menni fog gond nélkül csak gyakorolj...
  • Áron22
    Nekiálltam újra a küldetésnek, a kalóz bázisról jövő 10 vadász fél perc alatt szétszedett:S Iylen zöld lövedékekkel tüzelnek max sebbességen(275) haladva is eltaláltak, és pár lövés és game over:S Még jó h az előző rendszerben mentettem, így csak onnan kell újrakezdenem....

Pedig 5*5 pajzscellát megvettem hajómra, meg minden fejlesztést, annyi h még a kezdeti 2 fegyver mellé nem tudtam venni még 2-őt,mert 300k darabja, de a fő baj, h kilőnek egy pillanat alatt:S

Nycholas jöhet minden segítség:)
  • nycholas
    Sorry Gunslinger, Áron22-nek ment az üzenet...
  • nycholas
    Nyugi Áron22! Hidd el, ez a játék a műfajában az egyik (ha nem A) legjobb. A mostani játék kezdésem kb. az 5. Mivel az angolom is gyatra, így lehet, hogy nehezebb körülmények között kezdtem anno, mint te. A személyes véleményem szerint az Argon Prime-ból induló kezdésekkel lehet a leghamarabb elérni olyan státuszt, hogy nyugodtan belekezdhess a küldetésekbe. Én sokat "lapozgattam" az itteni "oldalakat", olvasva a hozzászólásokat, kommenteket. Az itteni "öregek" pedig mindig válaszoltak a (sokszor igencsak) laikus kérdéseimre, így - ha lassan is, de - beletanultam a játékba. Most jelenleg a HUB plot-ot szenvedem ...
    Ha gondolod, tudok küldeni egy kis segítséget az induláshoz, amelyet követve (szerintem) olyan lesz játszani az X3TC-vel, mintha "ULTRA EASY" fokozatban játszanál. Én legalábbis ennél könnyebb utat nem ismerek ahhoz, hogy aránylag hamar megszedd magadat...