12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Doian Gray
    Add el, vegyél újat... vagy fogd meg magad és cheat scripttel rakj újat a hajódra. :D Nem tom... bocsi. Ez új. Még nem volt ilyenem...
  • Áron22
    Próbáltam semmi nem működik:) De az a vicces, h csillaggal külön megjelöli, de sehol nem írja, h mi is jelent a becsillagozás... Se a játék enciklopédiája nem ír fegyver javításról, se angol fórumon nem találtam:) Talán ha valakinek van kézikönyve, és abban benne van...
  • Doian Gray
    És esetleg próbáltad már úgy hogy simán fogod magad, kiszállsz a hajóból, megkeresed a sérült lézert és arra lősz javítóval? :)
  • Áron22
    Csillaggal jelöli azt az 1 sérült fegyvert, és nem tudom kidobni, mert nem jeleníti meg a kidobható cuccok között, szóval hajón kívüli javítás kizárva:) Shipyardban sem tudom javítani, ott se csinál vele semmit. azt jelzi h van 4 ép EMPC-m, meg külön az itemek közt 1 sérült megcsillagozva, de sehol nem tudok vele semmit kezdeni:S
  • Borg18754
    a fegyverjavítással én még nem találkoztam de próbáld meg shipyardon... vagy pedig dobd ki a raktérből aztán szálj ki és lőjj rá a repair lasereddel

a rakéta pedig akkor termelődik ujra ha van a gyárban nyersanyag ha nncs akkor vagy várd meg amíg szállítják vagy pedig te magd töltsd fel őket majd 1 kereskedőhajóval
  • Doian Gray
    És másik. Köszi Gun. Akkor telepítem azt is.
  • Doian Gray
    Nézd meg esetleg a gyárakat hátha valamelyik gyárt.
  • Áron22
    Jee végre sikerült megcsinálnom a kalózos küldit, meg a következőt is, viszont csata közben bemondta, h a az egyik fegyverem megsérült(EMPC), használni nem is tudom, de kiírja az itemek között, h ott van csak csillaggal, hol lehet megjavítani a fegyvert? Próbáltam defence basen, ahol lehet venni a fegyót, de ott nem ír ki ilyet:(

A másik kérdésem, h vettem spectre misslet, elég jó kis móka, de előttem őket, és most sehol sem tudok venni, mindenhol 0 db van belőle, pedig azon helyeken néztem, ahol írja a játék h árulják, mikor termelődik újra, vagy honnét lehet szerezni?
  • Gunslinger
    No problem. De sztem is teljesen felesleges a tömegekről beszélni, egyik hajó sem félszáz és nem is milliárd tonnás.
  • Gunslinger
    Az XTC-vel teljesen kompatibilis a PSCO1 cockpit mod megfelelő verziója. Más cockpit modok nem.
  • Borg18754
    ha azt nézzük hogy az XTC még jobban belepiszkál a játékba mint az XTM akkor sztem ennél sem ajánlatos feltenni a cockpit modot
  • Doian Gray
    Erről beszéltem hogy azért annyira szuper atom nehéz nincs semmi.

A Sűrűsége nyilván nagyobb, a föld lényegében elég kismértékben szilárd. De ez tök lényegtelen. Most fontosabb lenne ha valaki kisegítene az előző kérdésemmel kapcsolatban. Pl Tomonor vagy Gunslinger ha reagálnának az jó lenne, remélem ők tudnak segíteni.
  • reywind
    Csak, hogy akkor tisztázzuk a dolgot 1 Föld az nagyságrendileg 3000000000000000 Titán tömegű. A Titán meg mondjuk 2000000 tonna. Ez így jó? Egyébként a Titán sűrűsége (valszeg tele van pakolva mindenfélével, a hajtómű meg a hajó felét teszi ki és nyilvánvalóan nem túl üreges) valszinüleg nagyobb, mint a Földé.
  • Doian Gray
    Te meg olvasd el melyik az ISD. Én én csak Arról beszéltem gyógyegér. :D

Imperial Star Destroyer=ISD... A Victory, Acclamantor, Inquisitor, Malevolent, Executor, Venator, Dreadnought, Eclipse, Tartan, Patrol, Broadside nem érdekelnek. Tessék. Ennyi fajta SD-van. Ebből sok kinézet, típus és felhasználás van. Én csak 1-ről beszéltem. Punk-tum. Tetszik nem tetszik.
  • Borg18754
    azért 10 a negyediken és 10 a huszonegyediken között elég ütős klömség van ám....
  • Doian Gray
    Nem azt mondtam hogy konkrétan annyi. Tanulj meg olvasni, hanem hogy az vagy az annál nagyobb méret amit itt lassan mindenki minden gépre mondott, azt mondtam hogy az már inkább csillagoknak megfelelő súly, annál nagyobb meg már lassan teljes naprendszert magába foglal.

Veletek ellentétben én nem mondtam hogy az annyi ez annyi. Amit nem tudok azt nem mondom, max feltételezek. De ha te ennyire okos vagy. Felőlem azt csinálsz amit akarsz. De ne itt szíts vitát, mert ez a fórum nem arra való!

Nem azért járok ide hogy okoskodást meg veszekedést lássak. Különben is magasról hidegen hagynak az ilyenek.

Mellékesen. Szakavatottaktól kérdeznék.
    Ami fent van Cockpit módot ha aktiválom akkor nem zavar majd be XTC-nek? Mert XTM-nél ugyan így egy Cockpit mod halált okozott.
  • Borg18754
    mégegyszer leírom hogy nem 1 fajta csillagromboló van nézz már utánna
  • reywind
    Pedig tudok nagyobbat mondani...
    A föld tömege: 5973600000000000 millió tonna a wiki szerint ...
    A napé: 1989100000000000000000 millió tonna a wiki szerint ...
    Ráadásul a mi napunk egy törpe csillag. Az VY Canis Majoris-hoz képest nagyjából a bálna és a baktérium méretarányt lehetelképzelni.
  • Borg18754
    és akkor azt még hozzáteszem hogy a föld 1 nagyon nagyon nagyon kicsi bolygóóóó!!!!!!!!
    a nap tömege a föld tömegénél 333 ezer 430szor nagyobb!!!!
    a jupiter tömege pedig 316 szor nagyobb a föld tömegénél....
  • Doian Gray
    Tényleg? Furcsa... Hivatalos adatok szerint...

First appearance A New Hope
    Affiliation Galactic Empire
    New Republic
    Launched 19 BBY
    Decommissioned Active
    References Imperial Navy Ship Identification Guide
    General characteristics
    Class Initially Imperator, later Imperial
    Fighters 6 TIE squadrons (72 Ships)
    Auxiliary craft 2 Lambda-class shuttles
    Armaments Turbolasers
    Ion cannons
    Tractor beam projectors
    Defenses Shield generators
    Propulsion Solar ionization reactor
    Length 1,600 metres (0.99 mi)
    Width 1,015 metres (0.631 mi)

Én inkább ehhez tartom magam. Te meg amihez neked jól esik. :)
  • Borg18754
    valaki előtted már berakott 1 linket a csillagrombolókról és maximum az egyik az amelyik 1600 méteres... van 16 kilóméteres is

na annak viszont meg tényleg nézz már utánna hogy mekkora a naprendszer súlya nehogy már azt hidd hogy néhány millió tonna 1 bolygó súllyáho képest sok!!!!!!!!!!......... csak a föld tömege körülbelül 6 ezer trillió tonna!!!!!!!!!!!!! 5.97 * 10 a huszonnegyediken!!!!!!
  • Doian Gray
    Ekkora nagyok lennének?
    Nahát. És az ISD-nél nagyobb a Titan? Nahát. Akkor ezt én néztem be. :P E-van.

De attól függetlenül én továbbra is túlzásnak tartom hogy több ezer milió tonna legyen egy fém gépezet. A Halálcsillag sem nehezebb mint egy teljes naprendszer. Ekkora súlyt egy fél naprendszer tesz ki legalább... azért legalább kicsit legyetek észnél mielőtt ki tud nagyobbat mondani versenyt játszotok. Hogy melyik nagyobb, abban tévedtem, de a csillagromboló 1.600méterét jól tudom. És azért sok minden csak rövidebb nála. Mellékesen az ISD és a Titan is Destroyer, szóval egy fajkategória, csak annyi más hogy az ISD M1/M2 korcs osztály.

De engem ez nem érdekel, az érdekel hogy jó gép és szeretem.
  • Borg18754
    Nimitz helyett Iowát akrtam írni csak elírtam.... az 271 méteres....
    ezt a súly mértékű vitát meg a végtelenségig lehetne folytatni mert nem tudjuk hogy melyik hajót miből építik.... pl star trekben biztos hogy nem acélból hanem valami könnyebb anygaból az iowa pedig 1980-as években teljesen feltöltve volt 58 ezer tonna
    X3 ban meg lehet hogy acélból vannak a hajók és mivel itt nem kell arra ügyelni hogy lezuhannyanak a hajók eért sztem jó sok méter vastag a páncélzatuk szval nem elképzelhetetlen a 3 millió tonnás súllyuk sem...
  • tomonor
    Mondjuk, nem ismerjük pontosan, hogy X3-ban az anyagok tulajdonságait. Lehet hogy a Teladik valami extra nehéz anyagot használnak hajóik építésére/burkolására, stb.

Inkább felejtsük el az egész méret/súgy vitát én azt mondom.
  • Gunslinger
    máskor 1 kicsit nézz utánna a dolgoknak ha valakit leírsz...

Ez rád is ugyanúgy érvényes, mert a Nimitz osztályú hordozók nem 271 méter hosszúak, hanem 332 méteresek és nem 60 ezer tonnásak, hanem terheléstől függően 98 és 106 ezer tonna között mozognak!
    Ezek a milliárd tonnás írások elég viccesek, úgy tűnik súlyos matematika tudásbeli hiányosságok vannak itt egyeseknél, most mindenféle rossz indulat nélkül írom. A milliárd az a millió ezerszerese!!! Egy Phoenix sztem 3 millió tonna sem nagyon van. Ekkora méretű jármű a való életben nem létezik ugyan, de ha már egyesek Star Warsoznak, akkor lehetne említeni egy másik sci-fit is, ugyanis a Babylon 5 pont 5 mérföld, tehát 8km hosszú és csak két és fél millió tonna, ennek szájbarágása baromi sokszor előfordul a sorozat alatt.

Amúgy ha valaki úrhajók és egyéb dolgok méreteire kíváncsi van arra egy régi, de nagyon jó oldal, mostanában sajna ritkán frissítik:
  • reywind
    Na igen... az eclipse mellett a legnagyobb TC-s hajó is aprócska...
  • tomonor
    Arányok.
  • tomonor
    nem az SSD a legnagyobb csillagromboló. Az Eclipse osztályú csillagrombolóba hosszába kétszer belefért volna az Executor, és ez csak a hossza volt.

• Borg18754
    ja bocs te a simára írtad hogy párat :D
  • Borg18754
    az SSD mellett még a boron M1 M2-esek is csak apró vadászoknak tűnnek :D:D
  • Borg18754
    párat??? ha jól emlékszem akkor az SSD közel olyan széles mint amilyen hosszú plusz még jó pár kilóméter vastag is... sztem több százszor beleférne 1 phoenix, ha nem több ezerszer.... :D:D
  • Borg18754
    pár hete láttam ego-n vagy hol pár képet ahol az X hajókat + staw wars és star trew hajókat is összehasonlítják gondolom te is azt láttad... meg tudnád andi a linket mert már nem tudom h hol találtam és szeretném azokat is megnézni még
  • reywind
    Ezek a hajók nagyok.

Ezért ha korrekt raktérkapacitás értéket akarsz írni a TShip-be, akkor a TL-ekhez 2-től 50 millióig írhatod át, a Goner Aran-hoz akár 200 milliót is lehet írni. Viszont cserébe meg kéne növelni a gyárak összecsomagolt méretét legalább 20x-ra.

Egy M7-es-be is simán beírhatod raktérnek az 100k-t. Méretileg stimmelne.
    Az M6-osok is legalább 2x-es raktérrel rendelkezhetnének, egyes M6-osok akár 10x-essel is.

Én már méretezgetek, írogatom, alakítgatom, csak lassú munkához idő kell...
  • reywind
    Visszavontam... megnéztem az SSD 19km hosszú... de azért pár sima csillagrombolót kitesz a Phoenix...
  • reywind
    A Phoenix méretei: 1293x870x4756...
    Komoly.
    Ez már lehet milliárd tonna is...
    Az XL-es TS-ek pixelméretűek mellette...

A Star Wars-ból az Szuper Csillagromboló (ami mellett a többi Csillagromboló, mint légy rajzott) méretének kb a fele a Phoenix.
  • kipe84
    A zene tényleg jó abban a szektorban. Amúgy sikerült megoldást találni a Nividium bányászatra az alábbi linken.
  • Borg18754
    hát doian gray akkor ki kell hogy ábrándítsalak ugyanis az argon titan ami még kis méretű az M2 kategóriában 1700 méter hosszú!!!!! és kb 3-400 méter széles és vastag!!!! a legvastagabb pontjain....

ha összevetjük az amerikai Nimitz osztájú hadihajóval aminek az adatai 271 méter teljes hossz és 32 méter széles a legvastagabb pontján!!!!! a súllya pedig legalább 60 ezer tonna!!!!!!!!!!!!!!! és ennél a hadihajónál azt is figyelembe kell venni hogy ez ugye a vízben van tehát a páncélozásnál és a súlynál nagyon oda kellett figyelni arra hogy ne süllyedjen el.... ha értenél a hajótervezéshez akkor nem írnám le de most leírom hogy ahhoz hogy fennmaradjon a vízen a 60 ezer tonna mellett a hajó méretét ugye meg kell növelni nagy mértékben hogy minél több vizet tudjon kiszorítani és ezért sokkal nagyobb méretű is lesz a hajó mint hogyha csak az űrben lenne ahol nem zuhan le nem süllyed el stb....!!!!!!
    számításaim szerint 1 hadihajó az űrben Titan oszálíú méretekkel ahol nem kell figyelni semmire a súly megszabásánál mert minek.... na szval 1 Titan osztályú hadihajó naggyábból olyan 2 millió tonnát nyomna földi gravitáció mellett legalább!!!!!!!!!!!!!!!

máskor 1 kicsit nézz utánna a dolgoknak ha valakit leírsz...
    am meg itt vannak a hajóadatok ha te is akarsz számolni 1 kicsit
    X3 hajóméretek 1 X3 hajóméretek 2 Iowa osztályú hadihajó angol Iowa osztályú hadihajó magyar
  • Doian Gray
    Egy M2-es soha nincs félszáz-milliárd tonna. Nem lehet annyi mert nincs mi benne olyan nehéz legyen. Amiről te beszélsz az tudod micsoda? Csillag. A Halál Csillag nem volt olyan súlyos mint egy apró kis csillag. Akkor egy alig 200-500 méter hosszú Argon Titán jóindulattal sem lesz olyan nehéz. Kicsit elszaladtak veled a számok. De nem baj. :)

De lényegtelen.
    Egyébként Királyság Végében bányászni csak Ore-t bányásznak, viszont elég sok mindent gyártanak. Fegyvert, planktont, kristályt, chippeket... meg hasonlókat. Én bár ritkán jártam eddig ebben a szektorban, akkor is többnyire zenét hallgattam, de a kereskedőim folyton benéznek ide.
  • reywind
    Nem akarok kötekedni, de az M2-esek talán inkább félszáz -millió vagy talán inkább milliárd - tonnás gépek... bár az élményt ez nem befolyásolja...
  • kipe84
    Be kell valamit állítani, mert nálam a Kingdom's End-ben csak ore-t bányásznak?