12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #9546 Állítsd be homebase-nek az állomást két TS-nél, értelemszerűen egy hajó nem tud egyszerre eladni és venni is, tehát minimum két hajó kell. Csak Trade sw 1 és 2 kell, semmi CLS. -
SaGa Jr #9545 Dorian Gray:
Mondjuk úgy, hogy keveset informálódtál és csak letöltötted majd belevetetted magad a modba. Ha esetleg kezdetnek elolvasod a mod ismertetőjét (a saját fórumán), hogy milyen szempontok voltak figyelembe véve a XTC készítésénél, abból kiderül miért kellett megváltoztatni a térképet, mi áll ennek a hátterében (erőforrásigény többek között egy ilyen dolog, meg hogy legyen értelme a felfedezésnek és ne az unalomig ismert területek legyenek újra bejárva pár bővítéssel, hanem a játék build és think része is hangsúlyosabb legyen, az újdonságok pedig tényleg újdonságok legyenek).
Kezdetben kevés a rendszer ami bejárható, de idővel bővül. Csak játszani kell és szépen sorban kerülnek elő az új területek amik betelepíthetőek, felfedezésre várnak.
kipe84:
Egyszerűen rendelj hozzá két teherhajót a gyáradhoz. Egyiknek legyen beállítva hogy csak vásároljon alapanyagot, a másiknak meg hogy eladja a készterméket. Ez egy kissé fapados de bolondbiztos módszer. -
#9544 Furcsa, én nem az eredeti térképet láttam XTC-ben hanem egy teljesen más térképet ami még csak nem is hasonlított az eredetire és még csak nem is voltak azok a szektorok amik elvileg benne kellene legyenek.
Vagy akkor mit csináltam én rosszul? -
kipe84 #9543 Van vhol egy használható leírás, hogy a fenébe kell beállítani egy kereskedő hajómnak, hogy magától az egyik bányámnak vegyen EC-t és eladja az Ore-t? Gondolom a commodity logistics kell hozzá, de annyi beállítás van és nekem nem világos, hogy mit kell beállítani ahhoz hogy menjen. -
Gunslinger #9542 Hja, ezt írtam én is, kb. 10-12 perc M3-al, csak HEPT-el, függ attól is, hogy mekkora pajzzsal jön a Q.
4GJ, 3.2GJ és 2.4GJ konfigban fordulnak elő. Matematikailag az 1.6GJ is lehetséges, de én olyat még nem láttam. -
Gunslinger #9541 199 szektor van az XTC-ben agyaskám, ez alig kisebb, mint az alap X3TC térképe és nagyobb, mint a régi X3R térkép. Erről ennyit és rólad... -
#9540 Gun!
Az XTC azért vágta el magát és vágta is el végleg mert nem kérte őket senki hogy a játék térképét átváltoztassák! És nem is kellett volna. Mert akár maga az istenek leszármazottja lehet az XTC ha a játékkal magával nem lehet játszani mert a drága tervezők elcseszték a TC egészét ezzel.
Még Custom vagy mi a neve játékban sem az X universe jön be hanem egy maroknyi akkora karika akármi amit körbe repülni 1 óra sincs... hol játsszon az ember 15-20 órát akkor ha körbe repüli az egész játékot röhögve?
Lehet hogy jó. Mondtam hogy a fegyverek tetszenek, a hajók is tetszenének ha látni is lehetne őket. Főleg hogy olyan pro módon állították be hogy hajót nem látni szinte benne. Repültem 10 percet az ablablabl nevű mit tom én milyen szektorban és láttam két TS-t... WoW mit ne mondjak, hatalmas fejlesztés...
Mikor beléptem a játékba, megnéztem, Mondom ejjha. Micsoda vagány módon néz ki minden. Aztá megláttam a térképet és sírva fakadtam... Mondom mi a frászkarika ez a szar??!! Hova lett a szép nagy térkép. Mi ez az idióta barom kis gömbi alak smiley fej forma térkép akármi..??!!
Nem! Nem és NEM!
XTC legyen XTC, legyen kiegészító mód!!! Maradjon az! És ne kavargálja össze a térképet!!! Ezt így nem fogadom el! Mert ez így szar!
Ráadásul a küldit is lejátszhatatlanná teszi... és nevetségesen összeveri kicsi hulladékká a játékteret...! -
reywind #9539 Q volt... rakéta nélkül kb 10 perc... -
Gunslinger #9538 Hja, van egy pár félresikerült fregatt amiknél nem nagy mutatvány, Xenon Q-t akár egy combosabb generátoros M4-el is le lehet szedni, be kell repülni fölé és mellé szorosan, ott van egy bazi nagy holttere és csak forgolódni tud, idő kérdése és elfogy a hajó. Xenon Q egy Eclipse-el kb. 10-12 perc, csak HEPT-el, rakéták nélkül.
Rakétákkal X3TC-ben bármi leszedhető, M3-ra rámegy a Hammerhead, azzal meg kb. 7 rakéta egy Xenon K is.
XTC-ben már nincsenek ilyen brutál rakéták, úgy balancolták, hogy M3 rakétával max M6-ig tud elérni sikereket, M6 max M7-ig és így tovább. -
Borg18754 #9537 mennyi idő volt legyűrni az M3-assal?? :D
meg rakétákat használtál? -
Áron22 #9536 Annyi kérdésem lenne még, hogy milyen cuccokat érdemes venni a kereskedőhajóra?
Arra gondoltam veszek egy Mercury Hauler-t, 8000-res raktere nem is rossz, csak lassú nagyon:) És ha jól értem, veszek best buy/sell lokátort, belépek egy rendszerbe, és látni fogom h mi melyik állomáson drága illetve olcsó, és manuálisan odamék és olcsón veszem, és ahol legtöbbet adnak érte, ott eladom. De akkor pl mire jó a trading software 1,2? Vagy milyen cuccokat érdemes venni?
Illetve ha veszek ilyen ore correctort, akkor bányászhatok aszteroidákból követ, és eladhatom azt ahol jó pénzt adnak érte? -
reywind #9535 Igen vesznek. A raktér valahány százalékát fenntartják EC-nek. Meg vesznek harci dron-t is és fejlesztik a hajót (raktér méret). -
reywind #9534 Szedtem én már le M7-est egyedül, M3-assal... -
mindero #9533 Nekem az XTM-ben legjobban a baromi nagy hajtómű-sugár nem tetszik. 100 kilométerről látszódnak a nagy hajók csóvái, mikor még a hajó sehol sincs. Nexusban tök jól eltalálták az arányokat, itt meg teljesen felborítja a hajók designját.
De ez szubjektív :) -
Masakari #9532 harci hajók is veszik maguknak a jumpdriveba a benzint?(vagy ez túl szép lenne?:D)
ez a kereskedős tipp most jól jött,csak 1 örökké valóság mire elérnek a legközelebbi teladi equipment dockig:/ meg mire jumpdriveot is veszek beléjük...3szor lepereg az életem:D -
Gunslinger #9531 XTC szutyok. Azt hittem olyan mint XTM de tévedtem. XTM jó, XTC fúúúj!
Ne állíts már hülyeségeket, az alatt a pár perc alatt míg kipróbáltad az XTC újításainak 5%-val sem találkoztál. Szíved joga eldönteni magadban, hogy nem tetszik, de ettől még nem szutyok meg szar. Majd ha játszol vele 15-20 órát akkor lehet róla tapasztalatod és ezáltal objektív véleményed. Lehet benne hibákat keresni és találni szép számmal pláne, hogy még nem végleges verzió, de te nem ezt csináltad. -
#9530 Nemtom mér van, de én mindig csak nézem ahogy a vadászaim legyilkolják az ellenséget. :D -
reywind #9529 Utóbbi két játéknál 1mp-t nem kereskedtem saját kézzel... oszt 1 délután összejött a 200milla. Egyébként sok pénzt hoz (és ezt viszont manuálisan kell), ha veszel egy TL-t és megrendelésre szállítasz állomásokat.
Ezen felül még az állomás megvédése vagy a patrol az, ami jó kis lövöldözésre adhat okot. Legutóbb kipróbáltam vagy 8-10 M3-as géppel, hogy milyen az, amikor én csak nézem és ők szedik le az ellenséget... pillanatok alatt szétzúzták az ellent (még a játék elején volt, max M6-osok jöttek) ...
Viszont bevallom én elakadtam annál a küldinél, ahol egy Kha'ak destroyert kellett szétlőni... (mondjuk nagyon korán mentem neki annak a küldetésnek). -
reywind #9528 Ha veszel bele többek között Trading Command Software MK3-at (Terracorp HQ vagy Teladi Equipment Dock), akkor, ha leteszed egy rendszerbe ott elkezd kereskedni (javasolt ott, ahol van solar plant meg néhány gyár). Ha eléri a 8-as szintet és veszel bele 1 darab 25MJ-s pajzsot, akkor elkezd univerzum szinten kereskedni (vagyis magára hagyhatod, csak hozza a pénzt), ha veszel bele jumpdrive-ot, akkor használja (vesz hozzá EC-t magának).
Ha ilyenből összehozol 50-et, akkor dölni fog a pénz. Viszont fennáll főleg a régebbi verzióknál a veszélye, hogy lelövik. -
#9527 Asszem kevertem... :D Kicsit. Nem baj... Akkor Dupla X kromoszómás. :)
Hagyd a küldiket mert azzal még nem fogsz játékot is élvezni. Én TC-ben küldiztem mint a hülye aztán totál szétuntam az agyam, akkor elkezdtem játszani és marhára bejött.
Olyan hajót veszel amilyet akarsz, bár kereskedni M6-al is lehet. Csak akkor ha jó a raktér mérete. De egyébként a lényege az hogy repkedj, mikor elmész egy állomás mellett kérd le hogy mit mennyiért vesz be és ad. Írd fel vagy jegyezd meg.
Menj tovább a kövi állomáshoz, azt is nézd meg. Térképezd fel az egész szektort ahol vagy. Ha van benne valami amit elhagytak, akkor azt kapkod fel. Vagy ha volt csata annak a maradványait is. Mindent szedj össze és ahol a legdrágábban lehet eladni, ott add el... nem nagy ügy. -
Áron22 #9526 Köszi a segítséget, így már menni fog:)
Viszont ha már veszek egy TS hajót, akkor ki akarom próbálni vele a kereskedést, ehez mi kell? Nekem kell megnéznem, h mi hol olcsó, és eladni ott ahol drága? Mert nem akarok én ezzel bíbelődni,hanem megvenni a hajóra amik kellenek, aztán magától elküldeni kereskedni, hagy hozza a pénzt:) Vagy ezt felejtsem el?:) Jelenleg terran 5. küldinél járok, felderítettem eddig vagy 30 szektort, fullra szerelt scimitarom van, meg annyi pénzem, h vegyek egy terran TS-t, vagy inkább argont vegyek? H fogjak neki a kereskedésnek? -
Borg18754 #9525 XX amit te akartál írni
nem hiszem hogy kifejlődött valami új YY kromoszómás mutáns faj -
reywind #9524 Ezt most direkt csinálod. Most akkor megint kötöszködnöm kell.
Egyrészt pl. én nem érzem egyenlőnek magam bizonyos lényekkel (sőt egy klingon tuti kikérné magának, hogy velem egyenlő ), ezt ne hidd el, mert csak agymosás, juj most lebuktam .
Amúgy meg van:
XX, XY, XYY, XXY, de YY nincs (vagy legalábbis még soha nem hallottam róla).
no more off... -
#9523 Köszi mindero. ^^
Mellékesen nem vagyok Feminista. Minden lény egyenlő nemétől függetlenül. Egyébként meg egyik nélkül sem lenne élet, csak annyi hogy nekünk, dupla Y kromoszómásoknak kicsit nehezebb az élet. Vannak bizonyos dolgok amiktől titeket megkímélt az élet. És ezért marha irígy vagyok. :D
De nem lényeges. XTC szutyok. Azt hittem olyan mint XTM de tévedtem. XTM jó, XTC fúúúj!
Másik.
Azt a küldit amikor ki kell szabadítani a csávót, de előtte kell olyan sok teladi akármi.
Én azt úgy csináltam meg hogy egy külön erre összerakott TM hajómat vittem oda, meg előtte az egyik szállítómat leállítottam és elkoboztam az árúját.
A cargo lifesupport system minden hajómon fent van. Főleg ezeket a menekülőgépeken. DIrekt olyan hajót kerestem ehhez hogy gyors legyen, erős de mégis transport.
Megtanultam rég hogy azzal még nincs minden oké hogy megveszek egy hajót. Arra az még sok cucc kell hogy tényleg gép is legyen. Pl egy menekülőgép. Legalább 2 váltás fegyver, tartalék pajzsok, energia cella meg még iszonyat sok minden. Hordozóra még több, TL-re meg annál is több. -
mindero #9522 A feministák nemsokára kihalnak. A nők legyenek nők a férfiak meg férfiak. -
reywind #9521 Emanpició... emancáció... van vagy miaszösz van. Szóval vigyázni kell nehogy egy hölgyet hölgynek tekints! Vigyáznom kell, hogy a feminpistákat nehogy magam elé engedjem vagy kinyissam nekik az ajtót. Öööö hogyan lehet valakiről megállapítani, hogy feminpista? -
mindero #9520 Csak gyöngéden a hölgyekkel -
Borg18754 #9519 előszöris beülsz 1 TS hajóba velszel 200 teladianiumot meg asszem kell rá cargo life support siystem is és belépsz a rendszerbe innen meg már sztem te is tudod... -
Áron22 #9518 Sziasztok, megint kéne egy pici help, elakadtam abban a küldiben(terran plot 5. küldi) mikor is a leszkenneltem a hajót, kilőttem, meg még 3-at, majd beléptem a katonai szektorba, de 200 teladiumot vagy mit kéne vinnem, de hogyan, honnan,mivel? Ezt a részt h csináltátok meg? Az angol leírásból nem értettem meg:( -
Borg18754 #9517 ez mind szép és jó, csak ezzel még mindíg az a baj hogy maguktól sétálgatnak a fegverek a slotok és a raktér közt :D de hát ez 1 játék nem lehet elvárni hogy minden realiszikus leygen benne -
tomonor #9516 de kell, mert az X úgy van kitalálva, hogy menet közbe űrben is cserélgethesd a fegyvereidet (dokkolás nélkül).
Ahhoz meg kell a raktér. -
Borg18754 #9515 valaki nem ismer olyan scriptet ami miatt nem csökken a notoriety-m vagy valahogy át lehet írni hogy ne váljon ellenséggé egyik faj sem alacsony szinten? -
Borg18754 #9514 ja meg erről eszembe jutott hogy milyen hülyeség hogy amikor a fegyverek be vannak töltve az ágyúkba akkor minek foglalják a rakteret??? ha berakom az ágyusorra őket akkor már nem kéne a rakteret foglalniuk mert akkor már rég nem ott vannak -
reywind #9513 Pontosítanék (mert most már hozzáférek a 3DS Max-hoz)
Mindkettő úgy számolva, hogy nagyjából 5g/cm3 (Vasé ~8, Olom ~10, Arany ~17, Teladianium ???, Nividium ???), a sűrűség (ez kb a földé), nehéz anyagok, sok fém, kevesebb üres terület, rakománnyal stb.. (a sűrűséggel arányosan nő/csökken a tömeg)
Titán: 1 006 353 tonna
Phoenix: 5 060 785 tonna
Orca: 5 969 690 tonna
no more weight... -
reywind #9512 Viszont a X3: Time Of The Truth V.1.0 modot lehet, hogy érdemes kipróbálni (vannak benne M0-ás hajók) -
#9511 Nah, Kipróbáltam az XTC-t...
Őszintén?
A fegyók? Jók, csak egy rahedlinek nincs megcsinálva a lőszere is hogy használni is lehessen. :D
A hajók? Nos, olyan marha ritkán járnak hogy egyet közelről látni is csodálatos élmény, még akkor is ha az épp egy Mercury.
Térkép? Mi a fenének kellett hozzá nyúlni ahhoz a jó kis térképhez? Szívesen letördelném a kezét annak a nyomorult patkánynak aki ezt kitalálta.
A drága játékteret szarta szét vagdalták sok idomtalan, aránytalanul szabályos baromságra, ráadásul abban is csak egy nyomorult fajt lehet találni és az annak ellenségeit...
Mi ez a marhaság? ... Úr Isten...!
Nah, úgy törlöm le hogy a lába nem éri a földet. Én X3 TC-t szeretnék játszani, nem Idomtalan hülyeséget amit egy rakás hülye elcseszett pedig jó is lehetett volna... Ahogy be voltam rá indulva úgy lett elegem belőle pár másodperc alatt. -
Nothing117 #9510 azt hogy milyen gyakran hagynak hárta dolgokat sztem nem tudod befolyásolni..... én legalábbis még nem hallottam olyanról hogy valami befolyásolná -
Áron22 #9509 Megoldottam, vettem 2 újat, ez meg eltűnt, de már fent van a scimitaromon a 6 EMPC, elég jól sebez így már:)
Viszont megint lenne egy kérdésem: Az ellenséges hajók milyen gyakran dobálnak el cuccokat?
Mert én eddig 1 szer nem láttam ilyet, pedig igyekszem átrepülni a roncsokon, hely is van a rakteremben, de mégse vett fel még soha semmit a hajóm, vagy rosszul értek valamit? -
Borg18754 #9508 meg arra figyelj hogy olyan terran EQ-ban add el ahol alapból dokkolás nélkül látod a listán, mert ha nincs ott és eladod neki akkor amint eladtad eltűnik és nem is tudnád visszavenni -
Borg18754 #9507 tényleg lehet hogy az lesz a jó megoldás hogy eladod equipment dockban az talán megjavítja és utánna megveszed..... és így nem is igényel a javítás pénzt elvileg ha sikerül