X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Deimos felejtõs, ha M1/M2/M7 hajók ellen is akarsz menni, az a cucc inkább M6-osok és vadászok ellen jó, mert elõre nem lehet IBL-t rakni rá, csak oldalra, ahogy a Cerberusra sem. Ez is nagyon fontos tényezõ, hogy milyen fegyver hova megy fel egy hajóra és azok a turretek milyen szögben képesek tüzelni. Ebbõl a szempontból a Panther az ász. Teljes lefedettség van, nincs holttere, elõre és oldalra IBL, fel, le és hátra FAA és mehet a menet.
<#miaz>#miaz>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Na most ezek alapján vagy a Deimos, vagy a Tiger a számomra megfelelõ hajó (esetleg valamit kihagytam? Annyi összehasonlítandó adat van, hogy csak na, és tapasztalataim egyikkel sincsenek). Az a baj, hogy a tulajdonságok alapján talán inkább a Deimos a jobb (cáfoljatok meg), csakhogy a Tiger sokkal jobban tetszik, agresszívabb a külseje szvsz.
Eredetileg a Cerberusra gondoltam, mert Argonos scenariot indítottam (bár tudom, hogy ez nem sokat számít, de szeretek rpg-zni), de eddig sok jót nem olvastam róla, és az adatok alapján sem meggyõzõ... Az M6-ok meg elég gyengének tûnnek. Gondolkodtam a Skironon, de úgy érzem, hogy pénzkidobás lenne, mert a nagyobb ellenfelek úgy is röhögve darálnának be.
Az M2-M1 kategóriát már kipróbáltam. Azok a hatalmas, lassú, de brutál tûzerejû rombolók is érdekesek, de most inkább egy kisebb és gyorsabb M7-est próbálnák ki, ami akár ezeket a nagy M2-eseket is leszedheti.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A Carrack amúgy külsõre tényleg nem rossz, de a Cerberus csúnya sztem, bár a Shrike is és mégis baromi jó hajó :-)
De tényleg azon kívül hogy baromi jól néznek ki, teljesen haszontalanok. Én pl. csak arra használom õket hogy a rombolókról elvonják a "vadász fenyegetést". Ami persze nincsen, de jól néz ki ahogy 4-5 nagy hajó aprítja egymást 😄
A legsokoldalúbb M7-es a Split Panther, elsõ M7-nek mindenképpen ezt ajánlom (meg még másodiknak is :-) ).
Vadászok ellen a legjobbak a Paranid fregattok a PSG miatt. Legerõsebb frontális fegyverzete a Boron Threshernek van. A Teladi Shrike egy jó all-rounder, Gauss Cannon miatt jó vétel. Aztán ott a Griffon ami szintén egy nagyon jól eltalált masina, nagy hangárkapacitás, erõs pajzsgenerátor, gyors sebesség és legnagyobb M7 fegyvergenerátor és player shipnek sem utolsó hajó, mert irtó pici.
Aztán ott a Xeonon Q, ami az OOS harc királya, de azt nem lehet megvásárolni, csak foglalni.
Amit sztem nem szabad megvenni az a Terran Yokohama és az Argon Cerberus. A Cerberus gyakorlatilag használhatatlan, egy tulajdonsága nincs, ami kiemelné a többi közül, legfeljebb az Argon mániások veszik. A Yaki és Pirate fregattok is felejtõsek. A legrosszabb M7-es címet a Carrack viszi. Kár, hogy Kha'ak M7 nincs, megnézném mit tudna.
mindenkinek más az ízlése ez már csak így van...minden hajó más helyzetben a legjobb...deimos a legjobb választás
Split course you
AFF: Planetstorm
Nagyon komoly kis multis-FPS-ûrhajós keverék lesz. Ahogy megcsinálták a hajókon való küzdelmet (ablakból látod ahogy körülötted cikáznak a vadászok, ha találat éri a hajót akkor robbanások, meg füst van) az valami fantasztikus.
Elvileg jövõre jelenik meg. Ez is Modból lett teljes játék.
Egyelõre 2 pálya próbálható ki az önállóan futó "Angels Fall First: Planetstorm UDK Showcase" kell fölrakni.
Ejj, ha ebbõl csinálnának valami jó kis kóborlós single-FPS-szimulátor hibridet az lenne az igazi. De elõbb-utóbb eljön az is 😊
Tractor Beam-et csak Third Redemption-ben lehet kapni, ott két gyár is van egybõl valamint gyárat is lehet vásárolni, így te magad is gyárthatsz. Egyébként igen jó biznisz, de csak manuálisan lehet eladni, viszont rengetek trade rang és reputáció növekedésével jár az eladása, mert high-tech cuccnak minõsül. Fõleg kezdetben, alacsony rangnál nagyok az ugrások, 1-2 darab eladása után simán ugrik egy rangot az ember a trade skálán, valahol a Broker rang környékén lassul ez be.
Repair lézer csak az ûrruhádban van, hajóra nem szerelhetõ.
Astronauták kilövésért bünti jár, de csak "lakott" rendszerekben, unknown, pirate és xenon rendszerekben nem. Dokkolókampót nem foglalnak, dokkolás után eltûnnek.
2. Shift + E, rálõsz jobb egérgombal, mire megjavul, kiválasztod a hajót (ráklikkelsz vagy "t"-t nyomsz, és megint shift+E.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Edem 7:bedokkolsz a hajóval a SY-ra és ott látsz egy olyan csúszkát,mint ami az állomások kereskedés menüiben szokott lenni.Ott hogyha jobbra húzod javítja,ha balra eladja a hajót.Szkafanderesnél pedig kiugrasz a hajóból(Shit+E)és rálõsz a hajóra.
MAN Forever ---> After Scania !
Az ingyenes javítás úgy mûködik, hogy szkafanderben kiszállsz a hajódból, megállsz mellette és rálõsz a Repair Lasereddel - hátránya, hogy nagyon idõigényes, én pl ilyenkor legumizom a joystickem elsütõbillentyûjét és megyek felteszek egy kávét...
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Hát csak ezért nem fogom instant törölni, maradok a retrós hangzásnál.
Ma kezdtem el ajátékot szoval semmit nemtudok még csak probálkozok . De lenne egy fonots kérdésem : hogyan kell a hajómat megjavítani ?
MAN Forever ---> After Scania !
K-Lite Mega Kodek Pack-ot használok egyébként.
Mi a megoldás?
Király vid!
Ez a trailer csak eye candy, de annak elég frankó, eddig nem igazán érdekelt az XTC, mert kevés infó jött ki róla ( most sem sokkal több), de ezek után biztosan ki fogom próbálni.
Azok a medúza szerû hajók vajon Kha'ak hajók vagy egy egészen új fajé?
Azért kösz az eredeti linket ekkora csend után erre nem számítottam, ez üt rendesen 😊
Tehát állításod nem igaz, tulajdonképpen az a nagy gond az egész X játékszériával, hogy a devek egy picit hanyagok. Reunionban még az x-btf statok is megtalálhatóak voltak egy fájlban.
Le tudná írni valaki pontosan, hogyan mûködik a mobil bányászat?
Azt szeretném elérni, hogy TS-ek bányásszanak ore-t, majd transzportálják át egy TL-be. Úgy emlékszem, régen volt itt szó a témáról, de nem találom.
Elõre is köszönöm a választ.
Remélhetõleg kikerül még, nem csak rajtam múlik :-)
Más téma:
Az egosoft fórumon összevonták a TC spoiler alfórumát az X-universe alfórummal azzal az indokkal, hogy nem lesz több frissítés a játékhoz, de legalábbis új plot biztosan nem lesz. Ez elég sajnálatos, hiszen az Aamon Prototype így kimarad a vanillából, pedig már a 2.7 patchel belecsempészték a játékba, a BOP plotnak meg így gyakorlatilag nincs rendes lezárása.
Arról nem is beszélve, hogy lapul még néhány érdekesség a játék kódjaiban és fájljaiban, pl. több hajó név el van dugva, melyeket nem használ a játék, de Betty ki tudja "mondani" a nevüket, tehát valamikor hajómodelleket akartak társítani hozzájuk a készítõk, ilyen foglalt nevek ízelítõül pl. az Argonoknál az Excalibur, Lotan, Nexus és Quasar, Paranidoknál Cyclops, Patroclus, Thesus, Ariadne, Gonereknél Logich, Lightseeker, Solaris. És ezeken kívül van még egy-két tucat + régebbi nevek, gondolok itt akár a régi X-X2-es hajókra, vagy akár a Nikkonofune-ra. Szal lehetne még mit hozzátenni a játékhoz, hogy teljesebb legyen modok nélkül is.
Köszi még egyszer a tippet!