12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #9586 most nézem, hogy van 3.1-es patch.
>.< -
Áron22 #9585 Köszi a segítséget, végigtoltam a plotot:) megvettem a springblossomot, de akkora az a hülye szektor nem találom benne a fegyvergyárakat:D
Egyébként h kéne felfegyverezni? A MAML jobb mint a EMPC, szóval mehet az mindenhová, nem? Vagy hátra SSC-t érné meg tenni? Egyébként hiába az óriási fegyvergenerátor, ha úgyis MAML-t használ valaki, mert az lőszeres:)
Más téma: Mostmár ott tartok, h kezd sok hajóm lenni:) Ti h menedzselitek őket? Arra gondoltam, hogy a fő hajóm lenne a springblossom, a vidart, a skiront, meg az apraját meg egy helyre gyűjteném, és ha húzós küldit kapok akkor behívnám őket a szektorba segíteni.
Vagy ti mit szoktatok tenni a többi hajótokkal?:D -
nycholas #9584 Áron22, én azt úgy csináltam meg, hogy amikor az elfoglalt kereskedőhajóval mentem az Elephant felé, a másik hajómat követésre állítottam. Amikor a szkennelés befejeződött és rám rontottak a vadászok, csak "átléptem" a saját hajómba, és elugrottam a rendszerből. Nekem ennyi volt. -
kdezso30 #9583 Ne csak pajzsot tegyél rá, hanem jumpdrive-t is, és értelemszerűen EC-t is és ugorj el onnan. -
Áron22 #9582 A következő küldetésben megint elakadtam:S
Eljutottam odáig, hogy az elephantot lescanneltem, és most menekülnöm kéne a claimolt kereskedőhajómmal, de 5 vadász nekem ront, és azonnal kinyír:S
Az angol végigjátszás szerint csináltam, 100%-ra feljavítottam előtte, 3 pajzsot átettem rá, de azt írja h amíg elérek a kapuig addig a fő hajóm fedezzen, de hiába hívom oda és állítom be h protect me, vagy follow me, nem tudja elvonni a tüzet rólam:S
H a francba kell ezt a küldetést megcsinálni? -
Áron22 #9581 Köszi a segítséget, valóban ott lebegtek:) -
kdezso30 #9580 Az utasokat el kell kapni, akik a légzsilipen keresztül távoztak, ugyanúgy, ahogy egy tárgyat felveszel, vagy a collect astronaut paranccsal is összeszedhetőek. A hajódon cargobay life support systemnek kell lennie, legalábbis ha jól emlékszem. -
Borg18754 #9579 a 2 spacesuitot sztem nem szedted fel :D:D ott lebegnek az állomás mellett az M142 ben v mi a sector neve :D -
Áron22 #9578 Valaki tudna segíteni? A terran plotban járok, a kereskedőhajómmal leszállítottam a 200 teladianiumot(5. küldi), jött egy hajó, majd egy bejátszás, és megkaptam célul, hogy a passengerst szállítsam le Heretics Endbe, jumdriveval oda is mentem, bedokkoltam ahova mutatja, de nem történik semmi, nem tudok beszélni a mark jacksonnal, mit csesztem el?
A lezárt szektorba vissza se enged menni, minden piros ott, még az outpost is ahová leszállítottam a teladianiumot... Célként meg a Heretics End van megadva, de ott meg nem történik semmi:( -
SaGa Jr #9577 Kicsit túl bőkezű vagy a M3-as kategóriával (nem csoda, túlságosan feléjük billenti a mérleg nyelvét az alapjáték is).
Nehéz vadászoknál (M3) indokolatlannak tűnik számomra akkora maximális sebesség (szerintem a maximumuk nem kéne meghaladja a M4-esek sebességének a felét).
Ha valaki száguldozni akar az maradjon a M5 gépeknél. Ha tűzerőt és túlélőképességet, akkor vegyen M3-at de fogadja el, hogy azok nem száguldoznak (a nagyobb gépeket még így is lehagyják könnyedén). Ha meg jó sebességet akar és elfogadható tűzerőt meg védettséget, akkor használja a M4 kategóriát.
De talán ennél is fontosabb hogy a sebesség meleltt a manőverezésben is erősebben érződjön a különbség, mert ezen igen sok múlik és ez az ami ak isebb gépeknek igazi védettséget ad, nem a pajzsok meg a burkolat. -
tomonor #9576 Hmmm, akkor lássuk az én szemszögemből:
M5: 15~ MJ Sh, 480-550 m/s
M4: 40~ MJ Sh, 280-340 m/s
M3: 80~ MJ Sh, 180-220 m/s -
SaGa Jr #9575 Mit szólnál mondjuk akkor valami ilyesmihez:
M5: 450 m/s (plusz/minusz 20%, 360-540 m/s)
M4: 300 m/s (plusz/minusz 20%, 240-360 m/s)
M3: 150 m/s (plusz/mínusz 20%, 120-180 m/s)
M8: 125 m/s (plusz/mínusz 20%, 100-150 m/s)
M6: 100 m/s (plusz/minusz 20%, 80-120 m/s)
Ezekkel az értékekkel érezhető marad a sebességfölénye a kisebb gépeknek és a M4-es típusok fontos szerephez juthatnak általa (ekkora sebességgel azért már hatékonyabban tudnak járőrözni és felderítésre is használhatóbbak, plusz ha kell akkor gyorsan lecsaphatnak a lassabb és nagyobb hajókra majd elhúznak a válaszcsapás elől). -
tomonor #9574 az a gond, hogy 680ms sebességel beőrül az AI. Legalábbis nem lesz olyan dolog, aminek ne menne neki. -
SaGa Jr #9573 TS-re szerintem kellene akkora pajzs, mivel az egy civil szállítóhajó. M3 szintű pajzs még belefér (a lehetőséget megadja az erős pajzsokhoz) de annál nagyobb azért némileg túlzó (ellenben a nagy belső miatt akár combos reaktort kaphat ami a vadászokénál gyorsabban tölti vissza a pajzsokat és ez is legalább akkora védelem mint ha nagyobb a pajzsmennyisége).
Védelméről úgyis gondoskodik a megannyi apró drone vagy az ugró hajtómű. Nem harcra vannak tervezve és többnyire van elég idejük ugrani vagy kiszórni a védelmet, de a kíséret is megoldható, szóval nem túl reális elvárás, hogy katonai gépeket megszégyenítő védelemmel mászkálgassanak a civil kereskedőhajók.
TM kategória kaphatna olyan mértékű pajzsokat amiket javasolsz, az vitán felül áll, mivel azok belemennek a kimondottan veszélyes területeken zajló harcokba is.
M8-at én rakéták szempontjából hagynám ahol van (ha már egyszer kimondottan bombázó gép, akkor nagy hajók és állomások ellen menjen ne vadászokat zargasson rakétázással), elölre 2 combosabb ágyút dobnék (amolyan nagy hatótávú, vadászokénál erősebb változatot, nem is tudom talán CIG meg az ion shard gun ilyen ha jól emlékszem) meg úgy 4 tornyot védelem céljából (ekkor nem jelentene gondot neki a vadászok zargatása). Tehát összességében egyfajta kisebb méretű M6-ként képzelem el ami kimondottan erős pusztító offenzív fegyverzettel és némi védelmivel rendelkezik. -
Gunslinger #9572 Van, egyszerre veszel négy vagy akár 10 felderítőt fillérekért és rájuk rakod a hiányzó szoftvereket (jumpdrive csak Kestrelre megy rá M5-ből), majd bedokkolod őket egy shipyardba ahol venni akarod a TS-eket és amiket ott helyben vásárláskor az EQD-ben nem tudsz megvenni azt egyesével manuálisan, de utazgatás nélkül freight transferrel átrakod, utazgatás nélkül. Aztán eladod a kis vadászokat, ha nem kellenek. -
Gunslinger #9571 Teljesen egyetértek. Így is sztem egyes M4-ek, főleg M4+ osztály túl van pajzsozva, a sebességükön kéne 80-100%-ot emelni, típustól függően és vannak olyan M3-ak, amik meg jelentősen alul vannak pajzsozva, pl. Mamba, Barracuda.
XTC egyébként ezeket a hibákat nagyrészt kijavította, ott a balance sokkalta jobb, mint az alapjátékban, csak a sebességhez rosszul nyúltak hozzá, mert inkább mindent lassítottak, M3-at, M4-et egyaránt, persze nem az összes típust. Tehát sztem az XTC statokat emelt sebességgel át lehetne egy az egyben venni és már közel lenne a tökéleteshez.
Az M4-ek erősítése felesleges, hiszen harmad annyiba kerülnek, mint egy M3, nagyobb M4 pajzzsal meg az M3 lenne értéktelen, ahogy vanillában a Solano gyakorlatilag feleslegessé teszi egy-két kivétellel az összes többi M3-at.
Kivételek: M3+ típusok kivéve Chimera, M3-ból a Falcon és a Scimitar.
A Solano M4+ létére elpicsázza az összes Nova-t.
Sztem pajzsban, sebességben, fegyverben úgy kéne kinéznie a dolognak, hogy
M5 : 5-10MJ 2-4 ágyú 520-680m/s
M4 : 15-25MJ 4-6 ágyú 360-480m/s
M4+ : 25-35MJ 4-6 ágyú 280-400m/s
M3 : 75-100MJ 8+1 ágyú 160-250m/s
M3+ : 125-200MJ 8+1+1 vagy 8+2 vagy 10+1 ágyú 130-190m/s
És még az M8-on változtatnék jelentősen, minimum 400MJ pajzs + vadász elleni rakétákból legalább két típus + használható ágyús fegyverzet, mondjuk turret egy hátra 1-2 ágyúval, előre 4 ágyú, maximum HEPT/PBG kategória, mert vicc, hogy nem tudja magát megvédeni egy M4-el szemben sem. Sebességük maradhat a jelenlegi 100-140m/s.
A TS-ekre meg minimum M6 szintű pajzsokat rakni, kb. 600-800MJ, TL-ekre meg M7 szintűt, minimum 2-3GJ. -
Áron22 #9570 Bocsi, h közbeszólok, de megint kérdeznék tőletek:)
Az első kereskedőhajómat megvettem, elküldtem trade systemért, ráraktam, aztán felfejlesztettem, aztán elküldtem még a hiányzó softwerekért,stb.
Viszont lett pénzem, és vennék mellé még 4-et, lehet valahogy automatizálni, h felszereljék magukat, vagy 1-esével nekem kell újra végigcipelnem őket az állomásokra, felrakni rájuk a cuccokat? Vagy van erre valami trükk/módszer? -
SaGa Jr #9569 A M4 kategória tényleg módosításra szorulna, de semmiképp nem a túlélő képesség terén.
A M4 inkább amolyan általános célú vadász, a M3 meg semmiképp sem bombázó, sokkal inkább a nehéz vadász/strike fighter keveréke ami kiállhat a nagyobb vasak ellen is, de korántsem olyna fürge és mozgékony hogy az ellencsapásokat elkerülje.
Amennyiben a M4 nagyobb sebességet kapna máris visszaállna az egyensúly. Esetleg egy kis manőverezés javítás (vagy M3 esetében rontás) és a M3 máris nem lenne olyan mindent ütő gép és a M4 típusok komoly szerepet tölthetnének be mint ideális járőr gépek és söprögetők a nagyobb harcokban. Nem olyan ellenállóak, nem annyira felfegyverezhetőek, cserébe nem okoz nekik nagy gondot levadászni a gyors M5-ös gépeket, ki tudnak térni a M3 típusok elől és körberöhögik a M8-as bombázókat. -
tomonor #9568 nem, turret az nem kell elfogókra, meg amúgy is kikuurt sok munkával járna. Éppen ezért is pikkelek az Elite-re. Igaz, hogy annó egy M3-as volt, de hivatalos történet szerint a Nova az első M3-as, amelyiknek turretje volt, legalábbis X2 idején. -
kdezso30 #9567 Az előző üzim Áron 22-nek ment volna csak elnéztem a sort, bocs. Ha már itt vagyok, akkor az M4 témához hozzászólva, lehet hogy elég csak a pajzskapacitást 3X25Mj-re növelni, máris sokkal közelebb van a két osztály, mert a gyors vadászokat nehezebb eltalálni és így lényegesen jobban bírják kb. mint a spitfyre-ek . De ha ez nem elég, akkor lehet hogy a fegyverzetet lehetne elfogóvadászosabbra hangolni: main slot csak 4-6 hely, és kaphatnának egy front, vagy top turretet egy vagy két slottal ez félút valahol a scimitar és a cutlass között. Esetleg a turretekben flak fegyver használati lehetőséggel (bár ehhez a fegyvergenerátort is növelni kell kapacitás, és visszatöltés szempontból) a paranid theseuson figyelhető meg erre utaló próbálkozás a 6 FBL lehetőséggel (bár ott ez a main slot). -
tomonor #9566 nem a fegyverekről van szó, mitöbb, szerintem azok jól el vannak találva. Én arról beszélek, hogy az M4-es egy M3-ashoz képest haszontalan. Egyszerűen nincs értelme M4-essel repülni, mikor van egy M3-ad. (miközbe az M4-ek elvileg interceptorok, tehát egy M3 bombázót le kéne tudniuk győzni lomhaságuknál fogva) -
kdezso30 #9565 A skuló pazarlás elég jól csökkenthető, ha lekapcsolod harc közben a felesleges fegyvereket (default konfig. "g" azaz guns menüben négy különböző fegyvercsoportot lehet beállítani), mert egy vadászt már 4 HEPT-tel is le lehet kapni, csak valamivel tovább tart. Vagy az abszolút spórolás, ha harc közben átfegyverezi az ember a hajót, bár ezt én nem szoktam alkalmazni, ahhoz túl lusta vagyok. Ezt a hajót csak addig érzi az ember erősnek, amíg rám nem tapad 3-4 khaak korvett, na ilyenkor szoktam én Deimos anyuci, vagy Boreas anyuci szoknyája mögé bújni. -
tomonor #9564 ha már gyengepontokról beszélünk, akkor Star Trek: Bridge Commander. Na egy olyan játékélmény szép lenne az X3-ban. -
Borg18754 #9563 jaja ez a megoldás tökéletes lenne mert kb annyi pajzs is dér ekkora méretbe... mer tugye M3 nak nagyobb raktere is van szval még ez is lefoglal a helyből..
ja meg a másik hogy ugye pl Titan pajzsgenerátor kb 14 ezer MJ ha jól emléxem a fegyvergenerátora most fejből nem tudom de gondolom 100 ezer MJ az megvan bőven de lehet hogy még kis számot mondtam most nemtom.... de milyen vicces már hogy a pajzsgenerátor ilyen pici a fegyvergenyóhoz képest :D:D
nexussal sztem itt majdnem mindenki játszott már... na nekem pl olyan rendszerű hajó felszerelés fejlesztés nagyon bejönne... sokkal egyszerűbb áttekinrhetőbb meg élvezetesebb is... meg ott legalább bárhova tudtál + energiát irányítani :D meg támadható volt rendesen az ellen pajzsgenerátora.. szép pajzseffekt... meg pl 1 olyan taktikai vezérlő képernyő is jól jött volna h melyik fegyver hova lőjjön meg ilynek :D -
tomonor #9562 nos, az egosoftosok ezt a problémát az energia generátorra fogták.
Én valami olyasmin gondolkodok hogy M4-esek kapnának 2x25 MJ pajzsot alapba, M3-asok pedig 3x25MJ-t. -
Borg18754 #9561 jaja annyival nem nagyobb az M3 hogy 15-30 MJ pajsz helyett akár 6*25 MJ legyen rjata :D ennyiből az M2-őn lehetne 30 GJ pajsz is a ha a fregattokra megy 3-6 GJ :D ez a pajzsos dolog eléggé elvan baszva meg a rakéták is -
Áron22 #9560 Csak megvettem a skiront, a springbossom-ig jó lesz ez:)
7 HEPT-et vettem előre( sehol nem volt több, LOL:D)
És EBC-k tornyokba.
Nagyon hatásos, csak a 7 HEPT még így is hamar leszívja az aksit, hiába lőszeres az EBC, lehet előre is vegyesen kéne, vagyis 4 HEPT+4 EBC, bár akkor meg nem félő, h túl gyakran kell vennem bele a skulót?:)
Viszont ami nagyon tetszik, h a 2 oldalsó torony is tud lőni előre, 7 HEPT+a 4 EBC oldalról 4-5 sec alatt szétkapta az M6-osokat, amikből 3 lőtt rám folyamat és 80% maradt a pajzs:) Ami bosszantó az a lomhasága, főleg az M3-asom után, de erőben meg ijesztően erősebb:) -
tomonor #9559 Valami olyasmi stat-modnak a készítésén gondolkodom, ami nem rak be semmi újat, csak a hajók tulajdonságait szervezi át.
Valamiért úgy érzem, hogy az M4-esek túl gyengék, az M3-asok pedig túl erősek.
Valahogy a kettőt közelebb kéne hozni egymáshoz. Legalábbis pajzs terén.
Nos majd meglátom mit tehetek. Mindenesetre ötleteket várok, főleg tőleg, Gun. -
kdezso30 #9558 Szerintem egy springblossom ideálisabb a főhajó szerepére, mert nem csak gyors (vagyis azzal és akkor harcolsz akivel akarsz), hanem a raktere is nagyobb, ráadásul a skiron árából már teljesen fel is fegyverezhető. Nem is beszélve arról, hogy ki tud lőni spectre rakétákat, ami egy olcsó de meglehetősen hatásos típus.Kevés szebb dolgot tudok elképzelni, mint amikor egy kill XY küldiben elrepülök a gyanútlan áldozatom mellett, és csak hallgatom a "spectre wingem" áldásos tevékenységét (ugyanis leelőzheted a saját rakétáidat), és ezek után eltűnök, mintha ott se lettem volna. Egyébként már nem vagy messze a terran plotban attól, hogy megvehesd. A másik kérdésre a válasz: az UT-nek pont az a lényege, hogy bejárja a különböző szektorokat, és végre pénzt termeljen. Alapvetően az automatikus kereskedők is ércből és EC-ből csinálják a nagy hasznot, ezért a szabály egyszerű kis hajó kis haszon, nagy hajó nagy haszon. Mire eléri a 25 szintet akkorra 5 és 25 millió közötti hasznot hajt egy UT. -
Gunslinger #9557 A kereskedő neve mellett ott van. -
Masakari #9556 kereskedő szintjét hol lehet megnézni? -
reywind #9555 Mennyi pénzt hoz a kereskedő:
Amikor valamiért abbahagyja a kereskedést, akkor kiírja. Valószínű, hogy van olyan létező script, ami legyűjti az ilyen infókat.
Auto kereskedésnél nekem a Profit Share, Spaceweed Drift, Thuruk's Pride kezdésnek. Itt gyorsan feljutnak 8-ra, aztán universe trader és kész. -
Áron22 #9554 Köszi a segítséget, igazából fő hajónak kell, csinálgatni a sztorit, meg a patrol, defence base küldiket. A pajzsa akkora, h m4,m5 nem nagyon bántja, m3-ra már csak rá tudok fordulni, M6 ellen kéne főleg, a mostani kis m3-asom már a 6db EMPC-vel nehezen szedi őket, és nagyon kell vigyáznom, mert hamar leapad a pajzsa:) M7-et még nem is láttam ellenfélként szerencsére:)
Szóval arra gondoltam, h turretekbe mehetne PRG vadászok és rakéták ellen, előre meg 8 db valami, ami M6,M7 ellen jó, HEPT talán vagy CIG?
Másik kérdés: Vettem kereskedőt, MK3-as trading cuccal, beálíltottam, h auto trade egy nagy szektorban, megyeget is ide oda, 7-es szintű, amint 8-as lesz megéri átállítani universe tradere? Illetve azt meg leeht nézni valahol, h eddig mennyi pénzt hozott a kereskedő? Illetve van arra valami tipp, h auto kereskedéssel milyen szektort válasszak neki, pl ahol sok a gyár, stb?
-
Gunslinger #9553 Attól függ mi ellen kell. Nekem van kettő is, egyik elöl 8x PRG, turretekben mind EBC és sok sok lőszer. A másikon meg asszem elöl 4x PBG és 4x CIG, turretekben szintén EBC energiatakarékosságból. PBG beszerzése macerás.
A Skiron inkább M6 és M7 ellen való, baromi lassan forduló hajó, az átlag M6-hoz képest fele-harmada olyan jól fordul, néhány M7-es jobb ebben, viszont végsebessége és pajzsa nem rossz, kiemeli az átlagból. -
Áron22 #9552 Sziasztok, szeretnék venni egy Skiront, lassan meg is lesz a pénzem rá, viszont ti h fegyvereznétek fel, mert vagy 10 féle csúzli felmegy rá:)
-
Gunslinger #9551 Zsír, szép bannerünk van, jelenjen már meg, üres volt a topic nélküle :-) -
#9550 Nem vagy kirívó eset. Az eddigi hozzászólásaim fele ezen és a Reu fórumon is arról szólnak, hogy olvassák el a kedves felhasználók a manualt.
Általában az itt feltett kérdések kb fele meg van válaszolva a vonatkozó kézikönyvben.
Mellesleg az "új univerzum"-tól én is ódzkodtam, de a publikálás napján átolvastam az XTC Manualt és megértettem, hogy miért van erre szükség sőt tetszett is az ötlet. A játéknak csak ez után estem neki, de már tudtam mi miért van és mit várhatok (perpill a végleges verziót várom).
A felhasználók 99%-a ezt tette. Te vagy az 1%, aki semmit nem ért de mindent lefikáz.
Számomra csak az volt sajnálatos, hogy nem lehet oda-vissza mászkálni a régi és új szektorok között, de egy katonai blokáddal ez is ki van magyarázva - és utólag belegondolva nincs is erre szükség. Könnyen meg lehet szokni az új univerzumot és legalább nem megszokásból vezetünk közben :)
Ha kételkedsz ereszd rá Scorp Map-ját és meg fogsz lepődni.
Működik az X3D Model viewer is XTC-vel, de a vonatkozó fórumról kell letölteni a működő verziót. -
tomonor #9549 A banner mostmár jó lesz megint. Valamiért az sg.hu feladta az eggyüttműködést az imageshack-el. -
kipe84 #9548 Először én is a két kereskedős dologra gondoltam, de az hittem a CLS erre jó. -
Gunslinger #9547 Vagy akkor mit csináltam én rosszul?
Azt, hogy egy sort sem olvastál el sem a manualból sem a hivatalos oldalról, de még csak ebben a topicban sem olvastál vissza, vagy használtad a keresőt. Magyarul nem tájékozódtál semennyire sem!