X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem számítottam játékra az ünnepek alatt, fene. Csúszhatott volna 1-2 hónapot, annyi tervem van.
Tegnap megjelent az XTC 1.0-ás verziója!
Ha jól olvastam az 1.0-ás verzió save állománya nem lesz kompatibilis a 2.0-ás verzióval ami 6 hónap múlva várható.
XTC v1.0
Itt van még egy jó plot walktrough gyûjtés: Link
Végigjátszás: Hub plot walktrough
Egosoft FAQ-ot érdemes böngészni, gyakorlatilag mindenre meg lehet találni a választ, vagy ha ott nem, a fórumban tuti:
Plot kezdések
Az írásomban leírtam ,hogy a vezérgépet totál random választja ki a játék és a wing beállításától függõen több vezért is kijelölhet, így egy wingen belül több formáció is létrejöhet, különösen, ha nagy létszámú a wing.
Mindero megoldása egyébként áthidalja a problémát és harcban is mûködik, Attack target of... parancs itt a javasolt.
A "show as enemy if enemy to me" Yes-re van állítva, ezért mutatja õket pirosnak. Azt javaslom ezt ne bolygasd, mert hiába állítanád No-ra, ettõl még beléd durrantanak.
Mindig véletlen szerûen osztja ki. Én úgy szoktam csinálni hogy a kövess, védd, stb paranccsal ráküldöm a többi hajót a vezérhajóra és szépen beállnak mögé. De ez csak videóknál használatos, harcban szerintem nem fog mûködni.
Természetesen vagy 4-szer elolvastam az írást és még az offi fórumon is véresre olvastam a gülüimet, de arra nem találtam meg a választ hogyan tudom a vezérhajót kiválasztani a wingnek..
Feltettem a wingcommand és winghotkey scriptet és végre azt a hatást értem el amit akartam...
Megnyomom a gombot, akkor támadnak vagy védenek, vagy dokkolnak! Nagyon meg vagyok elégedve..😄 De tudom ajánlani a Custom Wing managert is!
Most egy olyan scriptet keresek keresek, amivel meg tudom nézni, hogy a sector traderem milyen szinten van ill. mennyi profitot hozott...
Nos, hogyan lehet a vezér gépet kijelölni?
Nincs valami okosság arra, hogy gyorsgombbal tudjak parancsot adni a wingnek? A shift+6(attack my target) nem csinál semmit..😞
Arra nincs valami script vagy mod, hogy a wingek ha lehet ne ugráljanak körbe és ne jöjjenek nekem?...😄D
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Pl.: Split Tiger és Panther: Az alapjátékban egy az egyben ugyan arról a hajóról van szó, csak a Panther olyan, mint egy kisebb anyahajó, cserébe csak turretjei vannak. Na most a mod kijavítja a két hajót, úgy, hogy a különbség nagyobb. A Panther ezentúl valóban olyan, mint egy anyahajó (a statjai nem sokban változtak), a Tiger viszont gyorsabb lett, jobban fordul, és kapott 1db dockot is (tehát egy hajót szállíthat), valamivel nagyobb lett a lézer és shield generátorja. Egyszóval olyan a két hajó, mint egy mini-m1 és egy mini-m2.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nekem rendszerint összetörik magukat a kísérõim..😞
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Üdv!
Szerintem egy bánya nem fér át egy kapun, de miért is vinnél át? Van egy csomó rendszer, ami tele van gazdag tartalmú aszteroidákkal, ha komplex építéshez kell. Ha Montalaar és a New Income közötti Unknown Sector-t (X3:R-ben Avarice volt a neve) akarod fõ bázisodnak használni, akkor nem javaslom, hogy oda gyártömegeket építs, baromira be fog lassulni a játékod ha ott tartózkodsz és amúgy is egy nagyon nagy szektor. Leendõ központi rendszernek én inkább az Unholy Descent-hez képest elsõ vagy második UK szektort ajánlanám, vagy csináld meg a New Home plotot és az ott kapott rendszert használd, az is nagyon jó helyen van, Avarice tényleg inkább kereskedelmileg van jó helyen pláne, ha kipucolod és tartod a Xenon 347-et.
De amint látom, már ki is van "javítva"!<#hamm>#hamm>
X3:R-el több, mint 2 évig toltam, X3:TC-vel is már ugyannyi ideje játszom kisebb-nagyobb megszakításokkal és mondhatom, hogy a TC sztem sokkal jobb. Egyszerbûbb benne már-már isteni hatalmat szerezni az univerzum felett, de szvsz csak ennyi hibája van, meg az a néhány nagyon béna plot, de a plotok egy része elég jó.
Azért valljuk be, a sztori sosem volt az X játékok erõssége, maximum leírva egy regényben, játék közben bemutatva utoljára az X-BTF-ben volt igazán jó a fõ plot, ami tényleg izgalmas és beleélhetõ volt, az X univerzum elsõ felfedezése. :-)
Legjobb pénzforrások:
-nividium gyûjtögetés, keress itt rá a topicban, százszor le lett írva hogy hol lehet és miként, kb 3 hete volt róla szó utoljára
-harcolós küldetések elvállalása, fõleg a patrol és sector defense fizet a legjobban
Látom azóta kijött jó pár patch...
Olyan kérdésem volna, hogy:
-lehet-e saját hajót gyártani?
-lehet-e gyártókomplexet létrehozni?
-létre lehet-e hozni egy olyan szektort, ahol csak az én gyáraim vannak?
Régebben volt egy magyar oldal, ahol ezzel a játékkal foglalkoztak és csomó script és mod volt megtalálható egy rövidke leírással és véleménnyel! Az megszûnt?
De föloldottak egy csomó korlátozást, úh NAGYON ütõs modokra számíthatunk 1-2-3 éven belül.
szóval ez külön játék, vagy mi a különbség az x3 reunion és eközött ?
le vagyok maradva, az x2vel játszottam annak idéjén. ez se tûnt volna fel hogy nem a reunion, ha nem látom annak is a topicját a következõ oldalon
Érdekes ez a sokféle pirate klán, sztem túl sok is van, meglátjuk mik lesznek a különbségek.
Az M0-át átnevezték M2+ osztálynak és hiába hirdetik, hogy jelentõsebben elfognak különülni a hajóosztályok egymástól, valahogy ezt nem hiszem el nekik, hiszen ugyanúgy megvan az M4+, ami egy olyan láncszem ami teljesen felesleges az X világába imho, hiszen rengeteg M3-at lenyomtak teljesítményben egyes tagjai.
Ami még nagyon nem tetszik, hogy az M8 osztálynak továbbra is szegényke a rakéta repertoárja, ide bizony lennének még ötleteim. Aztán az ISR Split fegyver volt eddig, most átkerült a Boronokhoz, WTF??? Hornet rakéta M7 kategóriás??? WTF megint...
Az a koncepció viszont nagyon tetszik, hogy sokkal több esemény lesz a játékoson kívül, az univerzumot már kevésbé fogjuk tudni befolyásolni, nem leszünk képesek ennyire istent játszani, hát meglátjuk, sztem ez is csak pénz és reputáció kérdése lesz itt is, az ötlet maga jó, de a megvalósításra nagyon nagyon kíváncsi vagyok. Az Aldrinos hidegháborús sztori is tetszik.
Végre lesz Delta KE. Mindig is mondtam, hogy a GKE nevetséges capship fegyvernek, remélem újra elõjön az X2-beli Super Kyon és végre a PSG visszakerült az M6-osokhoz is.
Remélem nem lesz ez is egy instabil bug halmaz, mint az XTM, várom mindenesetre.
Ahogy például:
M5 a könnyû vadászokat
M4 a közepes vadászokat
M3 a nehéz vadászokat
M3+ fejlett nehéz vadászokat
M6 korvetteket
M6+ fejlett korvetteket
M7 fregattokat
M8 bombázókat
TS teherhajókat
TP utasszállító hajókat
TM vadász hordozó teherhajókat
M1 nagy méretû hordozókat (csúnyán szólva anyahajókat)
M2 rombolókat
TL óriási teherhajókat jelöli.
A játékhoz mellékelt kézikönyvet elolvasva ez azért kiderítetõ...
A topic fejlécében lévõ linkeken meg meg szerintem találsz olyat ami a konkrét típusokra lebontva megmondja milyen felszereltséggel, teljesítménnyel, raktérrel jönnek az adott hajók.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Olyan ügyben érdeklõdnék, hogy miként lehetne összerakni egy bányász hajót olyan 1M creditem van most annyibol meg lehet csinálni?
A Duke's küldetésekkel kapcsolatban javaslom olvasd el a Corporations írásom vonatkozó részeit, benne részletesen kifejtettem, hogy mi a teendõ velük, hogy lehet nekik melózni és mik a buktatók, mert van néhány.