X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van benne tõzsde? 😮 Az a Stock Exchange, nem? Én oda csak leparkoltam a scoutomat eddig... 😄 És hogy mûködik? Mennyi lóvéval lehet oda betenni a lábam?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gallardo
Ezt a tõzsde dolgot szerintem elég jól eltalálták, mert nem csak nyerni lehet vele, hanem veszíteni is (pl: NMMC részvényeket vettem 12 milláért és elég sokat vesztettem vele mert lement az ára), igazából rá kell érezni a dologra, hogy mikor kell venni és mikor eladni. És persze az se mindegy, hogy melyik tõzsdén üzletelsz, mert pl a boron tõzsde szerintem instabil és kiszámíthatatlan.

Írjatok már valamit, milyen a játék? Hogy mûködik a háborús rendszer, van-e valami észrevehetõ újítás?

"(Logitech Extreme 3D Pro) de ha hónapokig nem használom, félrehúz 😞 Ilyenkor a két tengely érzékelõit leszedem, majd csatlakoztatom a joy-t és visszacsatlakoztatom az érzékelõket, így újra az alapállapotot érzékelik normálisnak. Macera de ha folyamatosan használom, nincs vele gond."

Hopp, egy sorstárs.... ugyanez a típus van nekem is, megvan már sztem 10 éves is, és ugyanez a baja: alapállásban húz az egyik irányba, szoftveres megoldás nem segít.
Azokban a játékokban jó, ahol lehet konfigolni a deadzone-t - sajnos a directx 8 óta ezt rendszerszinten kivették 😞

Szóval konkrétan teljesen szétszeded a cuccost?

Valaki próbálta már a tõzsdét az AP-ben? 😄

Kicsit bonyolultnak tûnik.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Valaki itt már leírta a tutit. Például, hogy a kereskedelmi normalizáló mod ti magatok vagytok!
Az egész univerzum hozzátok igazodik, aszerint, hogy milyen gyárat és hova építetek! Nem hülyeség! Kicsit agyalni kell.
Az elsõ milláig nehéz, mert talicskázni kell, de aztán szépen lehet invesztálni ide-oda! Amíg csepeg zsé, addig meg lehet térképészkedni.
Sippie
darabján 7 creditet lehet hozni, az 9000-es raktérnél 63ezer credit. Valóban nemsok, sõt. De nézd meg azt hogy kb 1 sector ugrással biztos találsz rá vevõt, ellenben ha megveszel valami drágát lehet hogy ugrálnod kell 4-5-6 sectorokat és vissza, mire el tudod adni. Én X-tendedbe csináltam hogy csak azt nyomattam hátha kicsit beindul a gazdaság, kerestem 2 SPP-s helyeket, mire visszaértem már megint tudtam venni 12-13 creditért. Mellette meg nyomattam a tradereket hogy legalább azok el tudják adni a többi anyagot, ha már én nem. mert ha én nem cipelek E-cellát, akkor más sem. A kereskedelmi Ai amúgy elég szarul van megírva sztem.
Sippie
ez a legnagyobb szar benne szvsz. De reunion óta ígyvan (lehet korábbi résznél is, nem játszottam vele) a SPP meg legalább rohadt drága, mire összeszednéd magad megõszülsz. De ha megvan, akkor meg szerezz be kristályt ami hasonló kategória 😄
Egy baj van csak, hogy az ECnek alacsony az ára...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az a legidegesítõbb, amikor végre valami jó drága cuccból van hiány, abból bepakolok, elindulok, és amikor 500 méterre vagyok a célállomástól, pont az orrom elõtt tölti fel az állomást valami g*ci...

Egyébként amikor új játékot kezdtem, kb. 15 szektort át kellett kutatnom, amíg találtam szolár pava plentet... és egyébként rohadt nagy hiány van EC-bõl...

Sippie
Szokták javasolni olcsó bányák építését, de ha E-cella hiány van akkor tök fölösleges, mert úgysem lehet normális áron eladni, szóval én azt a részét nem is értem. Vagy lehet kéne valami gazdaság normalizáló mod, bár az sem hátrány hogy legalább E-cellából hiány van, solar power plantel akkor legalább biztos a bevétel 😄
Sippie
a kereskedés ilyen, fõleg ha gyakori módon behal a gazdaság az energia cella hiány miatt. Akkor aztán alapvetõ dolgokkal sem lehet kaszálni, mert mindenhova E-cella fog kelleni, nem tudom itt is úgy van-e. Talán páran tudnak illegális dolgokat javasolni de akkor meg nem jó lebukni. Lehet majd azt mondják az aszteroida bányászat jobban megéri, de ha a FAQ-ban nincs semmi egyéb akkor én sem tudok többet mondani. Kétségtelen hogy lassan lehet haladni vele, mire összeszedsz pénzt a sector traderekre az sem kevés idõ, és utána mire az is normális hasznot hoz...
Lehet már sokszor leírtátok, de van valami alapvetõ tippetek nem moddolt játékban (igen, az Albionban, ami eddig pár óra játék után dettó ugyan az, mint az X,
3, kivéve hogy a Terran hajók most néhány Argon szektorban csinálják a semmit) a kereskedelemre? Mármint valahogy nagyon lassan gyûlik össze a pénz, így néhány óra játék után is csak kb. 2-3 száz ezer kredit jött össze, aminek nagyja részét elköltöttem további kereskedés céljából. Valahogy lassúnak érzem. Van valami tippetek, valami alapvetõ exploit vagy ilyesmi, ami elkerülte a figyelmem? Régen játszottam már a játékkal utoljára, és akkor is inkább harcoltam az agyon modolt játékkal, mintsem kereskedjek, lehet pont ezért...

Inkább kiegészítõnek mondanám.

maniac78
Szevasztok. Vki felvilágosítaná a WoT által elsötétített agyam, hogy most akkor tulajdonképpen ez a TC küldetése, vagy arra épülõ új játék? És hogy konkrétan jobban eszi a gépet mint a TC?
Kösz a választ elõre is.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

volt egy idõ mikor nekem se fogadta el.

NONPLUSZULTRA
Köszi szépen, ezt FAQ nélkül is megcsináltam de nem fogadta el a kódomat :-(

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Ez a FAQ

Kicsit el van dugva, tény.

Steam-et felrakod, regelsz meg miegymás, utána a games menüben activated a product on steam, ott megadod a kulcsot, felismeri a játékot.
NONPLUSZULTRA
Ez tényleg érdekel, de nem találom a FAQ-ban, ott csak a Steames verzió EGO-fórumos regisztrálására van válasz, de ha valaki tudja, hogyan kell STEAM-esíteni a DVD verziót, az segíthetne 😉

X3-ba sose terveztek cockpitet, ugyanis a HUD annyira ki van csinosítva, illetve olyan feature-öket tartalmaz, amiért a cockpit felejtõs. X:BtW, X:T, X2:TT, X:R játékok viszont az X3-al ellentétben cockpit függõek.

NONPLUSZULTRA
Hm TC-ben sem a REU koordinátákon voltak az elhagyatott hajók 😉

Hm ficsõrök között nem látok cockpit view-et említve...akkor ez megint felejtõs?Vajon alap x3-as cockpit mod mûködik ezzel? Nem igaz, hogy nem tudják már megcsinálni, x2 után ez mindig nagy szívfájdalmam volt. Remélem Rebirthre összekapják magukat.

gallardo
Én is a hajókat kerestem elõször, de nincsenek már ott 😞

Amaro
Ez nem igazán hanghiba, CBJ szerint a Steam hibázott, néhány hangfájlt egyszerûen lehagytak... Ezt a Steam javítja is, újratölt, és minden oké.

Amaro
Eddig a változások közül a boron EQ "búgócsiga" jött be leginkább. Szokás szerint sztori nélküli játékkal kezdtem, de még csak kínlódok a pénzszerzés lehetõségeit keresve - amúgy én vagyok vak, vagy felejtsem el az elhagyott hajók XTC koordinátáit?

NONPLUSZULTRA
Hali egyelõre úgy néz ki csak kezdhetjük elõlrõl 😊
A kalibráció meg nem mûxik 😞 Akkor is szeretem ezt a Joyt, ha folyamatosan használom nincs gáz vele,most nem fog hónapokig porosodni a polcon 😊

Nocsak! Hogy felbolydult a fórum. Sok éhes mágnás ráugrott a koncra! :-)

NONPLUSZ. Szerintem az a joy csak kalibrációért kiált! Én saitek c.e.f.-ot használok, és minden egyes csatlakoztatás, vagy gépindítás után meg kel tennem. Illetve ez sem igaz, mert ha már beléptem a játékba és körbetekerem minden tengelyen akkor is kalibrálja magát.
(Ha csak nem potméteres a joy-od. Amit kétlek!) Persze innen könnyû okosnak lenni!

Van valami izgalmas változás a játékban, vagy csak kezdhetjük elölrõl...
Pingyóka
Sziasztok,

Az elsõ küldetést akkor megkaptam amikor elértem az accepted adviser szintet.

A hivatalos fórumon sokan jelzik ,hogy a hangok eltûnnek,pár óra után, ma reggelre nekem is elõjött ez,eltûntek a hangok .Tegnap 10 órát futott a játék és nem volt probléma. Valaki készített egy nem hivatalos javítást és újra mûködnek a hangok, saját felelõsségre másoljon mindenki, a steamen valószínûsíthetõen lesz rá fix javítás, A telepítés után ki kell dokkolni és átmenni egy másik rendszerbe és bedokkolni,ezután fog mûködni újra ,a hang vagy régebbi mentést visszatölteni és utána újra a használt mentést betölteni.

Nem hivatalos javítás hang hiba

Mert 10 euróba kerül, csak a Superboxosok kapják meg ingyen.

Én megvettem anno XTC-t, de nem értem miért tették fel torrent-re Albion Skidrow-ot tegnap.

NONPLUSZULTRA
Hali.
Milyen FAQ???

Valaki nem tudja mi vagy hol van az elsõ küldetés az Albionban? Vagy csak repkedjek és megtalálom. 😄

gallardo
Valaki leírhatná hogy ez az új stock exchange hogyan is mûködik pontosan. Elõre is köszönöm..😊

Nem kellett volna megvenni, FAQ-ban benne van hogy lehet a DVDs Terran Conflictot Steamesíteni.

Titan
Kíváncsian várom a folytatást...😊

NONPLUSZULTRA
Tegnap lejött az Albion Prelude, ma épp csak kb 10percet voltam játékban, csak jövõ héten érek rá foglalkozni vele ezért csak pár felületes dolgot tudok írni róla.
Pillanatnyilag csak Steamen érhetõ el, ha megvan a Steames TC akkor 10eur, ha nincs akkor a 2 együtt 20eur.
Kénytelen voltam a dupla csomagot megvenni, mert a TC "csak" eredetiben van meg 😞
Elõször a TC-t indítottam el, mert kíváncsi voltam mennyire kompatibilis a Steam verzió a "normál" mentésekkel: teljesen normálisan felismeri a mentéseket, ott folytathatom ahol legutóbb abbahagytam (2010.06.06. - szégyen milyen rég volt, de XTC-t nyomattam, igaz azt is régen). A már elért Achievement-eket nem tölti be automatikusan, tehát az eddig elért eredményeket nem ismeri fel a Steam Achievement-rendszere, legalábbis az elsõ mentéssel tuti nem, nem tudom, hogyan fog ez a része mûködni de nem is olyan fontos.

Az AP ugyanúgy kezdõdik, mint bármely másik X3 játék, ugyanúgy választunk karaktert stb ugyanúgy egyetlen kezdõszektor van a térképen és ugyanúgy repülésoktatással kezdõdik mint a TC, stb.
OFF/ Idõhiány miatt eddig jutottam, sajnos komolyabb játék elõtt még meg kell mûtenem a Joystick-omat, mert bár kiváló darab (Logitech Extreme 3D Pro) de ha hónapokig nem használom, félrehúz 😞 Ilyenkor a két tengely érzékelõit leszedem, majd csatlakoztatom a joy-t és visszacsatlakoztatom az érzékelõket, így újra az alapállapotot érzékelik normálisnak. Macera de ha folyamatosan használom, nincs vele gond.

Kiegészítõt kapunk jövõhéten X3-TC-hez, ami X3TC nélkül nem fut. Annak a sztorija elmeséli hogy mi történt x3tc és x:r között, felmutat néhány gui és grafikai újítást meg néhány hajót hozzáad a játékhoz az overhaul kedvéért, de ennyi.

X:Rebirth ellenben egy teljesen új grafikai motort kap, minden máshogy fog benne mûködni, és a megjelenési ideje egyelõre 2012 Q1, ám ezt csúsztathatják. Szal ja, két játékot kapunk egymás után, hosszútávon. De nem egyszerre.

Közben tájékozódtam magyarul is. Most meg azt nem értem, hogy két játékot kapunk egymás után?!? Oszt vajon futotta é az erõforrásokból mindkettõre?
Magamban mantrázom, hogy a síró néni és a látványos robbanások ne helyettesítsék a fejlettebb MI-t
Vagy az már "túl tökéletes" lenne?
Telhetetlen vagyok! Na! És?

És vajon a Rebirth akkor milyen szerepet tölt be?

Mindenesetre örülünk.
Sippie
"Az új lehetõségek mellett a fejlesztõk a régi X veteránoknak is kedveskedni akarnak: akik megvásárolták, vagy mostanában vásárolják meg az X: Superbox kiadást, azoknak ingyenesen lesz elérhetõ a játék! De azok se csüggedjenek, akiknek csak az X3: Terran Conflict van meg, ugyanis õk mindössze 10 dollárért vásárolhatják majd meg a programot. A megjelenés pedig december 15-én esedékes, és a játék érkezik OSX-re is"

Na hogy tudom megvenni 10 dolcsiért? 😄 annyiért simán jöhet 😄
Új játék, ego honlapján nézd meg.

Az mi 😄 ??
Amelyiket tetszik. Csak siess vele, mert egy hét és megjelenik az Albion Prelude😊

Van már úgy nagyából zsém mien hajót vegyek me vagy 2 m7 ?? és onnan is meiket ?
Köszönöm a választ!
Zeenoo
Én csak ezt a módját ismerem
"veszel 2 Mercury Tanker S-t (jobban felszerelt nem kell), mindkettõre 1-1 Special softver-t és Ore collector-t (más nem kell)vásárolj, illetve a Cargo bay-eiket maximáld, majd mindkettõt elküldöd Kingdom End-be. Egyiket a -160/51/3056 (itt méterben) pozícióba, a másikat pedig a 2886/3650/14257 pontra. (Elég a lehetõ legközelebb ezekhez a pontokhoz) Én elõtte az Eclipse-emmel már elõre eldaraboltam a két pontnál lévõ nagyobb köveket. Itt "Collect rock ..."-kal mindkettõ megpakolja magát, ami hajónként 16 milliót jelent, amint fullra pakoltan eladod majd õket a Shipyard-on."

Na jó valaki esetleg navidiumot h lehet bányászni ?
Valaki esetleg a navidium aszteoidra jó az érc bánya ??
Egész véletlen valaki nem tudja a kincskeresõ 1 megoldását ??
Valami olyasmit szedek ki a szövegbõl ( a levélbõl amit kaptam) h egy ex yaki jahót kell elfoglalnom na az megvan ott volt elhagyva a szektorban
de a küldetésem meg valami királyi mittom én mit ir halovány lila gõzöm sincs hogy most mit...
Ui terran-al vagyok és a kincs keresõn kívül vannak egyéb fõ küldik ?? 2õt találtam az elsõ mikor az oazis nevü tl hajóra kelett anyagot szálítan meg abba a rendszerbe dolgozgatni a máik ien (könyv jelzésû küldi) ez a kincs keresõ... egyéb lessz ?