X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Egy viszonylag gyors, jól forduló, kis méretû M6-os gép. Tûzerõben (egy hátsó torony meg 4 csúzli elõre) és raktérben (1000 alatti) nyomába sem ér a Springblossom-nak vagy a két vadászt is fogadni képes Hyperion Vanguard-nak. Ugyanakkor nagyon jól néz ki és nekem ennyi elégnek bizonyult ahhoz, hogy meg akarjam szerezni. 3 db 200-as pajzsa lehet, elég jó ütemben tölti azokat és a fegyvergenerátora sem ad okot különösebb panaszra.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Terrant indítanék, de ha az Argon plot során kapom akkor kénytelen leszek azzal nyomni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mentésekbõl meg egyet használok (mindig ugyanarra mentek rá, nem növelem feleslegesen a mentési könyvtár tartalmát mert minek), plusz az autosave-eket. Az sem kizárt hogy ez is segít, bár nem hinném. Memóriát viszont kicsit jobban igényli az Albion mint a TC (míg a TC inkább a procit foglalkoztatta, az Albion elég rendesen leköti a memóriát is).
Engem is eléggé lelomboz a dolog, de úgy vagyok vele, hogy ez is csak egy kis kiegészítõ, amoylan Bala Gi's jellegû. Hiszen kerülnek be új hajók (lehet hogy a Megalodon meg az új Terran M2 nem új mert valamelyik TC-s patch már betette, nekem mindenesetre az volt, de az Albion's Pride szerintem tuti új gép és nagyon kellemes kis M6-os), van egy rövid kis plot (mondjuk nekem szerintem mocskos mázlim volt, mert a szállítós feladatoknál találtam olyan kilõhetõ Terran szállítóhajókat amik pont azt a cuccot hurcolták amire szükségem volt, plusz vadászból is sikerült már lõnöm olyat amire szüksége volt a plot-nak, így számomra az hamar lement), számtalan újdonság (a tõzsde tényleg nagyon jó és a gazdaság is élénkebbnek tûnik), meg ott a háború is plusz háttérnek (noha nem sok vizet zavar sajna). Kiegészítõként, színesítõ modként príma. Külön játékként kezelve csalódás.
Pares:
Nekem speciel segített a kilépés és belépés a lassuláson (ami úgy 8 órányi játék után már jelentkezett pedig csak a plot miatt lényeges szektorokat látogattam ami alig egy tucatnyit jelent).
Nem tudom mitõl van. A felfedezett szektorok és kihelyezett szatellitek számától úgy láttam nem függ (nálam legalábbis, most már 100 fölötti a felfedezett szektorok száma és úgy nagyjából 70 adv. satellite is ki van rakva), csak hogy mennyi ideje nyüstölöm.
A beállításokkal én is játszadoztam, de õszintén szólva a látótávolsággal történõ machináción kívül más nem hozott nálam látható és érezhetõ változást. Kezdetben high-on volt a látótávolság de visszavettem medium-ra, így tovább tudok egyhuzamban játszani és mikor beüt a lassulás, az is enyhébb.
Amennyiben egyhuzamban max 4-6 órát játszom, úgy nincs lassulásom. Utána viszont már észrevehetõ (nem szaggat a játék csak érezhetõen lassul, de még mindig folyamatos tud maradni, nincs akadozás).
A jelenlegi konfigurációm meg nem egy top kategóriás vagy éppenséggel gamer gép (E8400-as proci, 4 giga DDR2-es ram, videokártyának meg egy HD 6670 1 Gb GDDR5-ös memóriával).
Ami a legérdekesebb, hogy kíváncsiságból, segítséget keresve felmentem a hivatalos fórumra, és az Technical Help topicban az elsõ oldal X topikja közül a háromnegyede pontosan ez vagy nagyon hasonló problémáról szólt...
A TC órák után is fut teljesen simán max. grafikán, az Albion meg csak az elsõ pár órában, aztán fokozatosan leromlik...
Gyarapítom tovább az ipart, mint "bukott" mágnás!
Amibõl kimaradsz az a konkrét War része a játéknak (semmi másból nem áll mint hogy a 7 vagy 8 problémás szektorban folyamatosan azon munkálkodsz hogy a tieid legyenek a gyõztesek és ne legyen egyetlen ellenség sem odabent). A plot ebbe nem folyik igazából bele, bár nagy néha, idõlegesen átküldenek egyik másik területre hogy ott segíts, de akár odamész akár nem, a plot megy tovább. A War része a játéknak meg csak a Terran Commander és az Argon Patriot kezdés esetében van kidolgozva (már az Egosoft szerint). Semmit nem veszít aki kihagyja (mondjuk az a baj hogy az sem aki a plot-ot kihagyja mert annyira semmilyen hogy csak na, ráadásul még rövid is).
Aki meg a custom game-et választja az mind a War mind az új plot lehetõségérõl lemond. Azért arra kíváncsi lennék milyen újdonságot rejthet a boron-os új kezdés aminek a nehézsége eszement magas és sajnálatos módon az az undorító Steam is kell hozzá (már hogy be legyen jelentkezve az ember).
Milyen konkrét részrõl maradok le mint H.Merc.?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha az újra, akkor amint megtalálod (már a helyet ahol indul) felveheted és csinálhatod. Már ha Commonwealth-es indításod van. Máskülönben nem.
Amennyiben az Argon Patriot-tal indítasz akkor meg alapból ott szerepel a feladatlistában hová kell menni. Terran indításoknál nincs új plot. A tényleges háborúzás (amúgy egy vicc, sosem fog kimozdulni a megadott szektorokból a harc csak folytonos cserebere megy hogy éppen ki birtokolja azt a bizonyos 7 vagy 8 szektort) és annak hatásai is csak két kezdésnél élnek (Terran Commander és Argon Patriot), a többieknél ez inaktív. A többi kezdésnél nem lesznek nagy, egymásnak rontó flották és gyilkolászások. Arról nem is szólva hogy igazából a bunyó csak az Argon és a Terran/ATF frakciók között zajlik. A többieket békén hagyják a Földiek (teljes nyugalomban elsiklik egymás mellett egy Boron Megalodon és egy Tyr vagy az új M2-es Terran hajó anélkül hogy egymásra szegeznék a fegyvereiket, sõt a lövedékeik is átmennek egymáson így összeugrasztani sem lehet a feleket!).
Magyarán ha minden újdonságot egyszerre akarsz élvezni akkor egyedül az Argon Patriot kezdéssel teheted meg maradéktalanul.
Ugyanez AP-ban nem mûxik (nekem). A mellékelt kép szerint mûködnie kell de nem találok hozzá infót 😞
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Csak az Argon Patriot kezdésnél van új plot (ami igen rövid). Terran commander-nél meg War van (harc a problémás szektorokért, azok megszerzéséért), de plot az nincs. A többieknél semmi war és semmi plot (már új).
Amennyiben nem érted a szövegelést (mikor magyaráz egy rendszerrõl akkor vagy azt támadják tehát rongyolj oda és védd meg vagy oda támadtok ti és azért kellesz hogy elfoglaljátok), akkor kapcsold be a játékon belül a feliratozást. Valamelyik Global Commands menüben van benne, ne az options-ben keresd.
Jo ez a tozsde dolog. Teladium monopoliumot csinaltam az argon sectorokban😄 Legyartok egy csomot megveszem az osszes reszvenyt minima aron aztan eladom vagy szetlovom😊 a legyartott teladiumot es eladom az osszes reszvenyt max aron😄
Pedig tudom, hogy össze lehet hozni valahogy:
Ötletek?
Valaki?
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Az normális, hogy a Plutarch HQ eltûnt az Ore Beltbõl? És ha nem, akkor a TC-hez való cheat kompatibilis-e az AP-vel(csak azért hogy vissza tudjam rkni, és ne keljen újrakezdeni).
szeretném kérdezni tud valaki térképet x3 AP-hoz
vagy mûködik a TC térkép?
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Nem vették ki, ott van benne még mindig.
Az viszont igaz, hogy például az új feladatsornál a második küldetésre egy spéci M5-ös a harmadikra meg már egy Centaur lesz a játékos alá pakolva (ami helyett többre megy ha az alap Elite-tel végzi a feladatát nem pedig azzal a tetû lassú vacakkal). De mivel senki nem kényszeríti rá a játékost arra, hogy azonnal ezeket a feladatokat csinálja így nem kell velük foglalkozni amíg nem akar (bár például Argon kezdésnél alapból ott vna a mission részlegben és lehet menni feladatot csinálni).
crossy104:
Jobb lenne ha a figyelmetlenséged (megismerés helyett fejesugrás a játékba) miatt nem a játékot hibáztatnád, hanem kicsit körülnéznél és ismerkednél az új játékkal.
Miért ne lehetne menteni? Körülnéztél te egyáltalán vagy csak hûbelebalázs módjára fejest ugrottál az új feladatokba?
Speciel a kezdõ helyszín (mondjuk Argon patriot esetében) közvetlen közelében (Treasure Chest-tõl északi kapu) lehet venni salvage insurance-ot jó pénzért és lehet menteni.
Továbbá ha kilõnek (mi okoz olyan nagy gondot, az a pár vadász meg M6-os Terran hajó?, mert ha igen akkor fogod még a fogadat szívni rendesen ha már ennyi megakaszt) a vacak és lassú, meg gyenge centaurt használva akkor ne használd azt. Egy vadássza sokkal többre mész mint azzal a roncshalmazzal. A kérdéses feladatban nem kell azt használnod. Az azt megelõzõben a Discoverer-t azt használni kellett de a M6-ot nem kell.
Miután letudtad az elsõ lövöldözõs feladatokat lesznek majd áruszállítósok és vadászszerzõ feladat is (jutalomként vadászok kaphatóak).
Tizenkét milla?
Alszotok ti egyáltalán?
Húsz órát lenyomtam, de a vagyonom sem annyi. Nemhogy a kes! Terranokra meg addig nem lövök amíg nincs meg a kötelezõ tavaszvirág.