12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • BBalee
    igen. Olcsón veszel, és drágán adsz el.
    Az index jelöli az árfolyamot, 90 felett érdemes venni és 80 alatt eladni. De van, hogy lemegy 40 alá így akár millios nyereség is lehet.
    A "neutral" termékek változnak a leggyorsabban.
    De lehet benfenteskedni is, bár ez sztem bug benne.
  • Midvegy
    Atomsüti!

Erre rápróbálok egyet!
    A tőzsde az ugyanúgy tőzsde mint a valóságos? Simán adok-veszek van?
  • BBalee
    igen ugrani fog. Ha beállítod, hogy autojump, akkor a homebase ec-jét használva fel tudja tölteni magát.
  • SaGa Jr
    Milyen árat állítottál be a kereskedőnek (mennyiért vásárolhatnak) és milyen felszerelései vannak? Merthogy igyekszik a lehető legolcsóbban vásárolni és ha speciel egy vagy két szektorral arrébb olcsóbb a cucc, akkor onnan fog vásárolni, tök mindegy mennyi ideig tart ez. Plusz ugye az sem mindegy mennyi pénzt adtál az állomásnak.

Egyébként meg ezzel vesződni felesleges. Ha okosan választottad ki a szektort és a felépített állomást akkor oda nem kell home base-es kereskedő, elég oda 1-2 sector trader azt azok majd feltöltik és kereskednek is folyamatosan. A másik megoldás hogy időnként te magad elugrasz alapanyagokért és csurig töltöd az állomást. Na akkor jó sokáig üzemelni fog majd gond nélkül. Azt a pár percet bőven megéri rááldozni, ha nem sikerült ráérezni a beállítások mikéntjére.

Az universal trader (tapasztalt, jobban felszerelt sector trader) meg vásárolgat majd magának mindent ha az alapok megvannak neki. Így vesz a jump drive-ba is EC-t, ahogy vesz majd drone-okat védelemre és használja is azokat, de ugrálni ritkán szokott csak úgy. Ha támadás éri akkor többnyire kidob pár drone-t aztán ugrik. De csak hogy rövidítse az utat azért nem nagyon szokott ugrálgatni.
  • Midvegy
    Nincs!
    Ha lenne használnák az idióták és töltenék hozzá az EC-t?
  • BBalee
    Van Jumpdrive a kereskedőiden?
  • BBalee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vannak fajok, amelyek ellenségesek egymással. Pl. Argon vs Paranid, vagy Boron vs Split, Yaki vs mindenki, Pirate vs mindenki.
    És ha egy fajt valamelyik ellensége területén támadod, akkor kevesebb reputationt veszítesz, mintha a sajátjában. Sőt, még segítenek is harcolni, és az ellenkező oldalon még repu növekedés is lessz...
    Ezt egész jól ki lehet használni a hajólopáskor, ha pl. bedokkolsz egy Paramid Shipyardba miközben argontól lopod a hajót, akkor Paramid területen kell velük harcolnod. Így minden lelőtt Argon hajóért Paramid reput kapsz, és kevesebb Argon bünti lesz az eredmény, továbbá a shipyard Pajzsa megvédi a csupasz hajódat.

Stock Exchange-t unlockolni kell, bocsesz! Mindegyiknek más a követelménye, Teladinál csak 10.000-et kell fizetni, de mindegyiknél pontosan leítja az infó fül, hogyan kell unlockkolni.
  • Midvegy
    Értelek!
    Kényszer ez a Centaur nem álom beteljesülése... :)

Viszont ez az alapanyag töltése még mindig nem fér a fejembe...
    Egyszerűen buták a teherhajók mint a tevepúp.
    Kiadom nekik hogy a Homa Base-üket töltsék ezzel azzal, de nem úgy hogy odamegy a legközelebbi Ore, vagy EC lelőhelyre bevásárol és visszajön, hanem elindul a szomszéd univerzumba és onnan akarja hurcolni a cuccot, kb 5 napon keresztül, ahelyett hogy 2 állomással arrébbról hozza a cuccot, természetesen miközben átugrik a szomszéd univerzumba, addig összefut 1-2 rossz arccal és 3 mp alatt kakaóvá lövik. És így szép lassan eltünnek a teherhajóim a gyárak meg nem üzemelnek.
  • SaGa Jr
    Reputációval. Nem kell elfoglalni semmit.

A Centaur-t meg felejtsd el de végleg. Semmire nem jó az a hajó annyira középszerű. Se nem gyors, se nem jól forduló, se nem szívós és a tűzereje is karcsú. Egy M3+ is hatékonyabb a Q-k levadászására mint ez a lassú vacak, hát még egy M8 jó messziről kilőtt rakéta sortüzeivel. Ha meg M6-ban tudsz csak gondolkodni akkor irány Aldrin és egy Skyblossom beszerzése (én ugyan utálom ezt a tápos hajót de az tény, hogy az egyik, ha nem éppen A legjobb M6-os). Az messze jobb minden téren, bár nagyon korlátozott a fegyverválasztéka (nem probléma esetében).

A hajólopásnak meg a leírt módját akkor válaszd, ha kellően magas a viszonyod az adott fajjal. Akkor majd nem fognak lőni rád.. :)
  • Midvegy
    Van hát... Pl.: F*ssá lövik! :)
    Sohasem sikerült még így hajót lopnom, mert amikor lejár az időm, akkor beintenek, hogy feldobtak a yardon, és amint meglátják a hajót atomjaira lövik. :)

Ez a tőzsde dolog viszont érdekesen hangzik!
    Stock Exchange-t kell lockolni? Ezek ha jól tudom bázisok, amikkel mit is kell tennem?
    Hogyan lockolom? Mariskákkal? Pénzzel? Szopok-nyalok-gombot varrok?
  • BBalee
    A The War Effort nem a xenonról szól, hanem az allotójáról, a terranokról...
    Ha jól sejtem, akkor az AP-ről beszélsz, és akkor lehet tőzsdézni is, ami egész jól jövedelmez. Ráadásul hajó sem kell a részvények felvásárlásához, csak ki kell lockolni néhány stock exchange-t.
    Ettől nő tapasztalatom szerint a leggyorsabban a kereskedelmi rang, és magasabb ranggal több pénz folyik be egy sikeres küldetés során.
    Katonai egységek szállitásáért több milliót is adnak, ha magas a kereskedelmi rangod, és egy pillanat alatt megvan...

De van egy gonoszabb módja is egy M7M megszerzésének, ami ingyen van.

Return ship küldetéseknél, ha kimaxolod az adott faj viszonyát, akkor adhat M7-eseket ill, M7M-et is, amit ha "elfelejtesz" leadni, akkor a tied lesz.
    Persze van hátulütője is. :-)
  • Midvegy
    Nem jutok előre...

A The War Effort nevű missziót csinálom.
    Ill csinálnám...
    Egy tróger Centaurom van, és kb 158.5 Xenon Q-t kellene hidegre tennem, gyakorlatilag egyedül.
    150 Wasp 1nek sem elég, nem hogy többre. Próbálom kilőni őket, de nagyon nehéz 1-et is lenyomni.
    Viszont addig a teherhajóim nem nagyon tudnak menni nyersanyagért, amíg a szomszéd szektor dugig van Xenonnal, főleg Q-val és ezért az a 40-50millió ami kellene egy normál hajóhoz, az távoli álomnak is messze van.
    NEm tudok rendesen elindulni, pedig már azt hittem nagyjából látom a dolgokat.
    Tudtok tanácsolni vmit?
  • József István
    nycholas!
    Az egyikünk nem figyelt! Remélem te. Nos amikor azt a batárt kell keresni emlékeim szerint, az egy küldetéssorozat (plot). Az előző hozzászólásomban arra utaltam, hogy abban a plotban (ha jól emlékszem kincskereső a neve (treasure hunt)) mindent a SZÁDBA RÁGNAK kivéve a rejtvények megfejtéseit. Ergo, nem keresgéled mint az őrült az egész univerzumban, hanem szépen haladsz a rejtvények útján és egyszer csak...
    Ha én lennék figyelmetlen akkor te már minden feladványt megfejtettél, és az adott szektorban nem találod...
    Hogy minden kétséget kizárjunk: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=250031&postdays=0&postorder=asc&start=0
    Itt lépésről-lépésre tudsz igénybe venni segítséget! Én is használtam!

Így jobb?
  • BBalee
    Nem tudom, hogy mivel játszol, de csak a TC-s főplotban van capture, AP-ban nincs.
  • BBalee
    Meddig jutottál a kereséssel?
  • nycholas
    Köszönöm Istvän, ezzel a välasszal nem rontottad el a jätekelmenyemet. Ezzel nem lehetett elrontani :) :)
    De hidd el, amennyiben valaki erdemleges välaszt ad a kerdesemre, ö sem fogja elrontani a jätekelmenyemet, az biztos! :)
    Zavar, hogy egyszerüen nem tudom megcsinälni azt a küldetest. (Elnezest, de mostansäg nemet klaviaturät hasznälok, igy nem minden magänhangzo felel meg a magyar nyelvnek...)
  • Midvegy
    Kösz választ.
    Akkor neki esem a küldetéseknek, mert abból még csak a legelejét csináltam meg.

Meglátjuk mennyit okosodom!
  • SaGa Jr
    Hajónak ott a Sirokos (OTAS hajó), Minotaur (Argon), Cobra (Split), Ares (Paranid), Kraken (Boron), Gannet (Teladi). Ezek tudnak boarding pod-ot cipelni és kilőni.

Kieregetéshez meg a metódus le van írva a kézikönyvben (ott el tudod olvasni, de emlékeim szerint nincs köze a Comm opcióhoz), meg a játék során meg is tanítják neked mikor az egyik feladat során el kell foglalnod 5 marine segítségével egy hajót.
  • Midvegy
    Ja, és hogyan küldöm ki a mariskákat? Csak mert nem nagyon láttam még a lehetőséget, ha kijelöltem az ellent és az Inof, Comm... alatt nem lelem!
  • Midvegy
    Tuti leírás!

De mi az a nem béna Centaur? Mi az amit válasszak?
  • SaGa Jr
    A rommá lövés nem megoldás, mert nagyobb hajókból (kezdve M6-al) nem ugrál ki senki, így oda bizony mariskákat kell átküldeni ami a halálukhoz fog vezetni ha nagyon szétcincálod a gépet (elfoglalás közben okoznak ugyanis nem kevés sérülést a célpontnak ami ha eleve szét volt lőve akkor biza robbanni fog ez meg halott mariskákat jelent). Továbbá 8 marine-nal legfeljebb M6-osokat fogsz fenyegetni, nagyon nagy mázlival totál védtelen M7-es gépek ellen lehet esélyed a foglalásra de egy TL-be már valószínüleg beletörik a bicskájuk, ahogy az átlag M7-es kategóriába is, mert túl kevesen vannak.

Lődd le a pajzsát és kicsit cakkozd ki (úgy max 10-15%-ot veszítsen a hull-ból, ne többet), hogy ne száguldozzon, de ne gyötörd meg nagyon. A lényeg, hogy a pajzsa folyamatosan legyen lent (ion fegyver jó erre abból is a leggyengébb ami nem bántja a burkolatot) míg be nem jutottak a katonáid, mert máskülönben a marine csapatod hoppon marad. Aztán már csak várnod kell a sikerig (amennyiben jól választottál célpontot és az nincs felszerelve mindenféle aranyos eszközökkel ami visszaveri a behatolókat és ami fontosabb, nincsenek rajta fegyveresek).
    De ha biztosra akarsz menni akkor jobban jársz ha elfogásra alkotott, boarding pod kilövésére alkalmas gépet választasz nem pedig egy béna Centaur-t. A pod gyorsabban célba juttatja a marine csapatot mint ha maguktól kéne odajutniuk és elég csak a pajzsot lelövöldözni a célpontról. Emellett azon hajók amik képesek ezt a pod-ot kilőni úgyis több marine szállítására képesek így nő az esélyed a sikeres foglalásra.

Vadászok és bombázók ellen meg bármi jó, csak lőni kell azt vagy ugrik a pilóta vagy nem (általában vagy nem).
  • Midvegy
    Kérdezhetek még srácok?
    8 fő kiképzett marine és egy állig felfegyverzett Centaur jó lehet elfoglaláshoz?
    És ha igen, mi a menete egy hajó elfoglalásának, azon kívül h rommá lövöm és ha akarja akkor katapultál?
  • József István
    nycholas. Talán nem rontom el nagyon a játékélményedet, ha azt állítom, hogy:
    a történetekben (küldetéssorozatokban (plot-okban)) semmi sem történik véletlenül...

Remélem CSAK segítettem!
  • Midvegy
    Bonus Pack miatt lenne még kérdésem.
    Azon kívül hogy installálok egyet, kell még vele vmit tenni h működjön?
    X3 AP-hez használnám.
  • nycholas
    Hmmm... Sräcok, ki tudja, hogy merre talälhato a Yaki ältal "ellopott" Argon Colossus???? Sehol sem lelem...
  • Bluefire
    azért a jó kis terrán rakétákról se feledkezz meg :P
    portergeist
    spectre
  • BBalee
    Kereskedni.

Rakétákat legtöbbször lelövik. Szóval többet kell kilőni az ellenre. Éppen ezért számomra a legkedveltebb a többfejű lövedék. Pl.: wasp, Typhoon Missile

vagyis:
    M5: semmi
    M4: wasp, mosquito.
    M3:wasp, mosquito.
    M6: wasp, mosquito, Typhoon.

M5 ill M4 ellen nagyon jo a hurrican, ill dragonfire.
  • Midvegy
    Ja, a warhead és a low-yield sidearm mire jo?
  • Midvegy
    Köszi a segitaéget. Még egy kérdés. Rakéták... Milyetrakjak M3ra, M5
    6ra ami nagyot üt?
  • Bluefire
    (A játékban lévő enciklopédia csak annyit mutat amennyit felfedeztél.)
    Ami biztosan hozz pénzt az a 1mj-os és az 5mj-os pajzs gyártása a többi is hozz pénzt...
    és inkább komplexet csinálj h ne kelljen a gyárral vesződni.
  • Midvegy
    Az TDS MK3 infolapján néztem h hol lehet venni. De köszi. Gyárakkal kapcsolatban is kérdeznék, milyen gyárat érdemes épiteni? Mi hozza a legtöbb pénzt?
  • Bluefire
    nézz szét jobban...
    (többi teladi EQ dokban is lehet kapni trade mk3-as softwaret)
  • BBalee
    Ezt TM-el szoktam megoldani. A hangárba bedokkolosz 4 Discoverer-t és mind a négyet felszereled jd-vel. Majd átszállitod a jd-ket a kereskedőkhöz...
  • Midvegy
    Van még egy gondom. Ill több is van de most ez jut eszembe.

Trade Command Software MK3 a BonusPack szülöttje.
    Lehet kapni a PTNI Headquarters-ben.
    Viszont az én teherhajóim (15-20 db), amiket fel kellene szerelni vele, kb 30 szektorral arrébb Enduring Light-ban vannak. És azt nem tudom megtenni h odamegyek 1 hajóval és veszek 20 TCS MK3-t.
    Oda kell mennem minden teherhajóval? Mire odaérnek fo**á lövik őket, mert sok addig az ellenséges szektor.
    Van vmi megoldás?
  • BBalee
    Majdnem.
    Foglalni csak TP, M6, ÉS M7M-el lehetséges.

M6-al el lehet foglalni: M6, tm.
    Tp-vel M6, TM, TL,M7M(miután kifogyott a rakétákból)
    M7M-el meg bárit.

M6 és TM hez min 8 marine kell, a többihez 20.
    Xenonhoz több mint 30.
  • Midvegy
    Tuti!
    Fogok egy Mammuth-t, veszek marine-t, sokat, kiképzem outpost-ban, és utána ugyanazzal a Mammuth-val, benne a Marine-kkal betámadok ellenséges hajókat és elfoglalom őket?
  • BBalee
    Erővel al tudsz elfoglalni hajót egy másik fajtól. De ez már nagyon végjáték!

Tp-be lehet beletenni.
    Vagy m6, m7,m2,m1, tm be is, de oda kell cls is.
    El lehet küldeni trainingre a military outpostokban, és nagyon sokáig tart a kiképzés...
  • Midvegy
    Kösz a választ! Mostmár megoldom, csak-csak.

Még egy nagy tétel van, amiről fogalmam sincs. Ez pedig a Marine-kérdés.
    Mire jók? Milyen hajóba tudom pakolni őket? Elég csak a Life Cargo meg raktér vagy kell hozzá valamilyen osztályú hajó?
  • BBalee
    van AP verzioja.
  • Midvegy
    A Bonus Pack megy Albion Prelude-nál is?