X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banner esztétikailag frissítve. Ideje volt már, úgy gondoltam.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Steamen

Split course you

Albion Alpha-Beta-Gamma.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Behalt a fórum, vagy csak mindenki belesüllyedt a játékba <#vigyor4>. Tudja valaki hol épül az új Fõútvonal, mert még nem találkoztam vele, de állítólag lehet látni, hogy építik.
mano1b
Albion Prelude 1.1 EZT HOL TUDOM LETÖLTENI ?

Végre!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

X3: Albion Prelude 1.1

New Features and Improvements:

- Added various performance optimisations
- Made several balancing changes to improve gameplay
- Reduced excessively loud weapon/explosion sounds
- Improved missile friendly fire behaviour
- Push effect of "push" lasers now uses falloff
- Player missiles now immune to bullet damage for 2 seconds after launch
- Reduced missile spam from missile boats
- Improved missile barrage command for M8 ships
- Out-of-sector combat fine-tuned for better simulation
- Game now uses a wider range of combat music tracks
- Valhalla's jumpdrive will no longer jump to gates (because it's too big!)
- M8 ships now considered more powerful than M6 ships for mission balancing
- Reduced excessive Stock Exchanges profitability
- Graphs show zero lines for X and Y axis if values above and below zero are present
- Improved behaviour of Home and End keys in menus
- Wider range of quotes used when starting a plot game
- Added localised Loading screen messages
- Steam achievements can now be obtained while in offline mode
- Improved target rectangle scaling at high screen resolutions

Fixes:

- Fixed slowdown over time caused by missions (existing savegames should speed up too)
- Fixed crash when jumping in-sector while player ship turrets are firing
- Fixed freeze caused by RRF script priority conflict
- Fixed claiming of abandoned ships
- Fixed Terran Complex Construction Kit
- Fixed handling of war objects that are boarded
- Fixed OWP firing at targets that have been captured
- Fixed turrets "losing" weapons when going out of sector
- Fixed default shield on Lasertower
- Fixed missing docking slots on Kyoto
- Fixed Pike so that it can now carry shields it can fit
- Fixed price of Griffon Sentinel
- Fixed Traveller achievement
- Fixed several Stock Exchange bugs and exploits
- Fixed sector blacklists for Mk3 traders
- Fixed OOS mining not working
- Fixed various minor issues with marines, fleets and RRF
- Fixed custom menu selection for certain menu items
- Fixed incorrect mod path
- Fixed global parameter for number of missiles in a swarm
- Fixed interface animation speed when running SETA
Az AP-ben találtam egy gazdátlan Scout-ot. Gunne's Crusade-ban, koordinátái -8,35;-5,68;-44,7; Azért nem írom spoilerben, mert semmire nem jutottam vele. Nem lehetett claimolni és amikor le akartam lõni róla egy kicsit, felébredt és pirossá vált. Tudna valaki megoldást, hogyan lehetne megszerezni, mert egy Khaak M5-s és rajta van minden.
Nos, ez azért volt, mert eredetileg X2: The Return-ön dolgoztak, mint kiegészítõn. Fejeseik az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy X3 lesz belõle, így lényegében a legtöbb sztori elemet csak átimportálták, nem dolgozták újra, mint az X3-as hajókat/épületeket.

Nem is történettel volt a gond, hanem a vizuális látvánnyal, egyszerûen csak néztem, nagyon trehány munka volt az a része sajnos.

Én is értem az angol szöveget (14+ év gyakorlással csak rám ragadt valami), de hogy annál a résznél emlékeim szerint fullra sötétben voltam, hogy mi a fene ez az egész, az tutibiztos... 😄

Nekem meg folyton kifagyott annál a résznél. Sokszor volt olyan is, h nem vágtam mi történik, pedig értek angolul.

Majd az X-rebirth jobb lesz.
Jó lenne már valami új infó (múltkor is bejött a követelõzésem <#idiota>)

Bennem az az ultra-gagyi rész maradt meg, amikor abban a városban repültünk. Nem vágtam, hogy mi történt...

<#idiota>

Mindegyik rész elmesél egy történet ám mindig különbözõ módokon. Lényegében minden részben szemilineáris a történetvezetés, kivétel a Reunionban. Ott valamivel többet adtak a történetre, sajna a kivitelezés nem lett tökéletes.

Lehet, hogy régimódi vagyok, de ha igazán meg szeretnéd ismerni az alapokat egy kevésbé régi játékkal, akkor azt mondom, hogy az X2 - The Threat-el kezd.

Összeköti õket valamiféle történet? és ha igen melyik indítást kell hozzá használni?
2Pete
Mindet! Ebben a sorrendben. Jó játékot!

Sziasztok új vagyok az x3 világában melyiket érdemes használnom a Reuniont a Terran Conflictot vagy az Albion Preludot?
Erre gondolsz: Terran Springblossom?
De akkor lövöd tehát õk az ellenségek. Akkor csak a gyáraikat meg a hajóikat nyúlom le gyorsan. 😊
Én tavaszvirággal lövöm õket. Mond neked ez valamit?
Bocs, ez is dupla post lett. A script editorral nem kell semmit csinálni. A hajó (TS vagy TL) Commands-ban lesz majd egy Custom rész és abban a Roncsos dolgok.
Plugin Manager-rel kell fel rakni, elõtte nem árt kibontani. A PM-nél a Mod opciónál át kell állítani Vanilla-ról Modified-re. A játék könyvtárát is be kell állítani, ha nem teszi magától. Ja, igen a kibontott spk file-t másold be a PM Addon könytárába. Nekem így mûkszik.
Nem tévedtem mégsem veszi be a script editorom valami vanillát hiányol vagy mi nem értem mi a baja. Azt hittem megy elsõre de nem.
Te hogy tudtad felrakni? Valami kiegészítõt kihagytam?
Dupla post a repairos mûködik köszi! 😊
A többi kérdést fentartom! 😊
A francia verzió???
Mást nem láttam amit le lehet tölteni onnan!

Valaki megcsinálta már a fõszálat a X3AP-n? (Humble merchantal)
Érdekelne hogy a Terrant kell-e ölni majd? Csak azért mert most jóba vagyok vele és az õ M1-es és M2-eseit akkarom használni. 😊
Mert ha õt kell ölni a küldikben akkor nem építek oda gyárakat és hozok pár hajót még lehet. 😊
Ez mûködik nálam 😊

http://www.3enfamille.net/vb/showthread.php?733-X3TC-Script-Utilize-amp-Repair-Debris
És PHQ honnan lesz? 😊
Én nem talállom az eladó gyárak listáján. 😊
Elõször is kell egy PHQ. Utánna kell egy prototípus a hajóból amit sorozatgyártani akarsz. Reverse engineering-el szétszeded a hajót, ott lemásolják a tervrajzait (blueprint), és onnantól építheted a hajót. A szétszedett darabot nem kapod vissza.

Köszi akkor az script!
Azt hogy hogyan tudok én is hajót építeni?
Meg ez hogy különbözõ anyagok kellenek a te HQ-dra akkor tudsz hajót építeni errõl mit tudtok?
Idõ kérdése, hogy mikor frissítik.

Pont azt a scriptet hiányolom. Utilize and Repair Debris, ez a neve, de AP-hez még nem találtam. Pedig a TC-ben jól elszórakoztam vele.
Tudjuk mirõl írsz, de olyat külsõs script segítsége nélkül nem lehet csinálni, ugyanis azok díszként szolgálnak.

Valaki tudja hogy kell megjavítani a Debris Ship-eket és Station-öket amik az ûrben vannak szétszórva?
Lehet összefügg ezzel hogy saját hajókat hogyan tudok gyártani? Olvastam hogy player HQ kell hozzá amit meg kell javítani vagy valami ilyesmi volt.
Jól lenne egy kis segítség ha tudjátok mirõl írok.
AP update:

X3: Albion Prelude Update 1.0b

The 1.0b update for X3: Albion Prelude features a number of fixes.

Version 1.0b features:
- Fixed freeze/crash in Stock Exchange menu
- Fixed several mission problems
- Fixed achievements "Albion Pride" and "Survivor"
- Fixed issues with missile defense
- Removed incorrect ships from Race Response fleets

Available Languages: English, French, German, Italian and Russian.
Akkor kénytelen leszek Drillinget beszerezni, Csak elõbb a gyárat ellátni Crystal-lal, mert nincs neki <#shakehead>. Az általam elérhetõ rendszerekben nem lehet Mobil Drillinget kapni, csak ha feltöltöm alapanyaggal a gyárakat. Ezért szeretem ezt a játékot, mert semmi nem olyan egyszerû <#love11>
Sziklákat mindig is Mobile Drilling System-el vagy Hornet rakétákkal lehetett szétlõni.

Csak nálam nem robban szét a szikla. Te mivel lövöd?
Saját kérdésre válasz: 4,6km min. távolság kell utánna F1-et kell nyomni, átvált a toronyra és egy lövés, akkor szétrobban az aszteroida és lehet gyûjtögetni a Nivídiumot.
Ez picit könnyebb mint Kingdom End-ben én ezt ajánlom inkább.
<#eljen>

" Teladi require the payment of 10,000 credits.
The Yaki require 7 Slaves, 14 Space Fuel, or 4 Space Weed.
The Split require a minimum fight rank of Enlisted.
The Boron require a minimum economic rank of Trader.
The Argon/Terrans require 1 space station to be built in their territory.
The Paranid require a faction rank of Friend of Priest. " x3wiki

Stock Exchange eléréséhez minden fajnak saját követelménye van. Argonoknál állomás, Teladinál természetesen lóvé, többit nem tudom.

Köszi!

Az EAX meg meglett azóta de hülyeség az egész nem számít semmit.

A Nivídiumot hogy kell kibányászni Asteroidából hogy nem lövöm szét?
Perbetual szektorban van yield 7-es is csak nem tudom hogy kell belõle bányászni.
Mobil drilling systemem van de nem tudom hogy használjam.
Valami kis segítséget tudtok adni hogy mi kell hozzá és hogyan kell használni?
Dennis!

Bár a Reunionnal nem vagyok tisztában, de a TC-ben a gyökér könyvtárban kellett létrehozni egy Types mappát és abban elhelyezni a TBackgrounds.txt-t. Most ez annyiban változott, hogy az egész az Addon mappába kerül. Tehát: X3 Albion Prelude\Addon\Types\TBackgrounds.txt

Az EAX-ot meg leszel szíves begépelni a vikipédiába, mert pontosan nem tudom megfogalmazni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_audio_extensions

Úgy tudom, csak akkor elérhetõ, ha van már gyárad.

Igen. Most vettem észre azt írja hogy legalább 1 állomásnak kell lennie az Argon ûrben. Most már mûködik. Köszi!
Még egy ilyen és permaban.

Nem tudjátok a scriptek mûködnek a X3AP-n? (http://csinaljukegyutt.atw.hu/)
Ezen a honlapon vannak használhatók. Mûködnének nekem, és ami fontos a mentésemet nem zavarná be?
Másik hogy régen az X3 Reunionban ki tudtam kapcsolni a ködöt, nem emlékszem hogy volt már, valaki tud ebben segíteni? (Baromi idegesítõ)
Másik hülye kérdésem amikor elindítom mit jelent az EAX, amit ki és be lehet kapcsolni? 😄

Köszönöm ha valaki tud válaszolni a néha idióta kérdéseimre. 😄
Nekem sincs gyáram és mégis elérhetõ. Voltál már tõzsde állomáson?. Szoktak kérni 10000-t, aztán lesz elérhetõ. Ha jól emlékszem az infó résznél írják le és ott is kell fizetni
Úgy tudom, csak akkor elérhetõ, ha van már gyárad.

Van, de ugyanúgy szürke.
Trade System Extension softver van a hajódon?