12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • BBalee
    Én a bonus packet használom. Ott százalékosan lehet állítani, h mikor adjon, mikor vegyen. Raktér feltöltés %-a, gyárban lévő anyag %-a hajónként állítható, h meddig töltse fel.

Es ott kevesebb hajo is elég.
  • Midvegy
    Ja, lehet h logikus!

De egy dolog mégsem!
    Beállítom a feltöltésre a 3 teherhajót.
    1-et eladásra. Viszont az míg meg nem telik addig nem ad el semmit. Jelenleg egy 200MJ Shield Factory tölt egy teherhajót egy másikat pedig egy HEPT gyár. De mire feltölt egy 5-6000 rakterű hajót, addigra az agyam leég, és kb soha nem fog tudni eladni 6-700 high energy plasma thrower-t.
    Nem értem az eladás részét!
  • Romeo One
    Sajnos ez így van. Logikus is, mert 1 hajóval 2-3 alapanyagot ellátni nehéz. Mire az egyiket töltené, a másik elfogy, szóval szerintem nem véletlen, hogy ez nincs így benne. A dolog kivédésére találták fel a "komplexumokat". Ez azt jelenti, hogy két gyáradat össze tudod kapcsolni (meghatározott feltételek mellett) egy "Complex Construction Kit" nevű szerkezettel, ami egy űrbéli szállítószalag-rendszer. És így nem kell arra az alapanyagra hajót tartanod, amelyiket szállítja.
  • Midvegy
    Nem bambúcsa!
    Ez a módszer azt jelenti hogy 1 alapanyag-1 teherhajó!
    Tehát átlag gyárhoz 3 teherhajó kell, hogy ne kelljen többet foglalkozni vele.
  • Midvegy
    Zsírfeka!

Ez hiányzott, a Homa Base kijelölése.
    Tutiság!
    Kösz!
  • Romeo One
    Bonus pack?
    Sima mezei Trade MK II!
    Hajónál: Commands menü, Home base: gyár kijelölése. Trade: Buy best price: és kijelölni a szükséges nyersanyagot.
    Gyárnál: maximum szektortávolság beállítása (ameddig a hajók elcsámboroghatnak), és a szükséges Cr átutalása.
    Ennyi. Ez alapból benne van a játékban.
    Késztermék eladása ugyanez, csak Sell best price...
  • BBalee
    Commercial Agent pontosan ezt csinálja.
    töltsd le a bonus packet hozzá!
  • Midvegy
    Na, akkor tiszta vizet öntök minden elérhető pohárba. :)
    Tehát van nekem pár gyáram. Jelenleg úgy működnek, hogy én manuálisan nyomkodok, és osztogatok parancsot, hogy most az "A" gyárhoz csatolt "A-teherhajó" elmegy szépen, csodálatosan, és vesz 1500 Energy Cells-t, majd amikor odaért és megvette, akkor szemet gyönyörködtetően visszatolja a s*ggét "A" gyárba, mindezt manuálisan parancsot osztogatva, majd ha odaért, akkor még mindig parancsot osztogatva kirakja "A" gyárba az Energy Cells-t, amit vett.
    Ezzel ugye az a baj, hogy 3 parancsba kerül, és eléggé össze tud zavarni, ha már 6 gyárról beszélünk, 6 teherhajóról és minden gyárnál 3 alapanyagról, amit meg kell venni.

Tehát lehet-e olyat, hogy fogok 1 gyárat, odacsapok 1 teherhajót és a teherhajó, magától, automatikusan hordja az alapanyagot a gyárba, aszerint, hogy éppen melyik hiányzik, melyikből kell feltölteni?

Bocs, hogy félreérthető voltam!

• Romeo One
    "...ráállítok egy teherhajót és akkor az amíg le nem állítom addig hordja a cuccot...."

Nem az volt a feltétel, hogy ne kelljen hozzá hajó???????
    Ez így, ahogy leírtad, jó, és működik. A gyáradhoz rendelsz egy teherhajót, és amíg van Cr, addig hordja oda a cuccot....
  • Midvegy
    Köszi a válaszokat, csak próbálkoztam, hátha a nagy logisztikát el lehet kerülni valami olyasmi megoldással, hogy ráállítok egy teherhajót és akkor az amíg le nem állítom addig hordja a cuccot.

Ez az elfoglalok minden hajót dolog is tök sötét nekem, ha valaki tudna írna róla pár sort?
  • BBalee
    Hali!
    1. Nem, de a bonus packból a commertial agent feltölti automatikusan.:
    forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=276039

2. Egy tp-re, és elfoglalsz vele egy m7m-est. Majd azzal egy m2-est. :-)
  • Romeo One
    Szia!
    1, Nem. Csak gondold végig, hogy kerül oda a cucc. Ha nincs teherhajód, sehogy.
    2, Az attól függ, mit és hogyan akarsz pusztítani. M3, M3+ jó nagyjábó M7-ig. M6, M7 jó nagyjából M2-ig. Ha flottákat akarsz takarítani, oda ágyú kell, M2 alatt meg se állj.
  • Midvegy
    Sziasztok!

Lenne pár kérdésem.
    1. Egy gyárat fel lehet tölteni nyersanyaggal automatikusan? Tehát h ne kelljen hozzá vmi teherhajó, amivel folyamatosan töltögetem, akár távolból is de csak parancsra megy.
    2. Milyen hajóra érdemes gyűjteni ha pusztítani akarok?
  • Bluefire
    egyik legveszélyesebb fegyver ...még egy carrackot is simán megöl
  • Flooder29
    Bocsi, hogy csak most válaszolok, de köszönöm a segítségedet :)
  • BBalee
    Vannak csak kalózok által gyártott fegyverek, amelyek minden kezdéskor ellenséges. Pl.: Plasma burst generator forge, ami hekkelés nélkül elérhetetlen.
    Ami sztem a leghatékonyabb energiaalapú M3-as fegyver.
  • nab
    Értem, kösz.
  • Borg18754
    ha csata közben meglőssz egy barátságos állomást és ellenségessé válik (piros szín) akkor meg lehet hackeltetni és újra barátságos lesz...
  • nab
    Találkoztam olyan npc -vel amelyik felajánlotta hogy Station-t meghackel, ez miért lenne jó nekem?
  • Bluefire
    Egy hajóval is lehet őket támadni
    mondjuk nove p. hept+ire+pac és rakétának wasp missile-t
    hajóra érdemes még fighter drone-t és mk1 turbobooster-t rakni és így a legszarabb helyzetekben is képes vagy elmenekülni a xenonok elöl avagy utolérni őket :D
  • nab
    Köszönöm a válaszokat, lassan elfogynak a célpontjaim. Ha meg akarok támadni egy xenon szektort gondolom nem egy hajóval kell támadnom. Mennyivel érdemes megprobálni?
  • Romeo One
    Kicsit sok lett a kérdés, megpróbálok sorrendben válaszolni rá.
    - Pick up... /leírták, cargo life support. A lényege, hogy fel kell venned egy utast, és el kell szállítanod valahová. A küldetés nehézségétől függ, hogy messzire vagy közelre, mennyi idő alatt, és hogy közben támadni fognak-e téged valakik.
    - Reputation... /sima kereskedéssel is növelhető, de azért kevesebb "pont" jár, tehát lassabb. Az adott faj szektoraiban kalózok/xenonok/khaakok ellen harcolni nehezebb, de gyorsabb. A legtöbb reputáció a küldetésekért jár, amik nehezebbek, és figyelni kell rájuk, mert néha "becsapósak", repu növekedés jár érte, de ugyanakkor csökkenés is egy másik fajnál.
    - SETA... /csak az időt gyorsítja. Ez programozástechnikailag jár együtt "trükkökkel", amik néha előnyösek, néha hátrányosak.
    - bányászat... /A kisebb aszteroidák azért lehetnek jobb nyersanyaggal, mert nagyobb koncentrációban tartalmazzák az adott ásványt. A többit már leírták, bedokkolsz egy saját/bérelt TL hajóval, megveszed a bányát, és rárakatod a kiválasztott aszteroidára.
    - fegyverek... /minden hajónál van egy fegyver energia generátor, ez határozza meg, mennyi idő alatt tudja feltölteni a fegyvereket. Max laser energy. Ez egy taktikai fogás, hogy erősebb fegyverekt raksz fel, amiket nehezebb utántölteni, vagy gyengébbeket, amik folyamatosan tudnak lőni.
    - szatellit rendszer... /minden szektorban csak akkor látsz addatokat, és tudsz parancsokat kiadni, ha van "kapcsolatod" a szektorral. Ez lehet egy ott tartózkodó hajód, vagy egy szatellit.
  • BBalee
    tekadinal lehet venni eq dockban explorer software-t.
    Ezzel automatikusan lehet telepiteni satelit hálozatot.
    Erdemes a 2. Koordinatat +20 nal magasabbra tenni, akkor nem talalják meg a kalozok, ha rosszban vagy veluk.
    Elég egy Discoverer hizzá, es nehany satelit a hangarban. Ha elfogy, akkor vesz magának, es telepakolja az ismert sectorokat satelittel. Ellenséges sectorba nem telepit.
  • nab
    Aham hát ezt nem tudtam, sokall több van ebben a játékban mint először gondoltam. :)
  • BBalee
    nem kell neked is bedokkolni, ha van treading system extention a bárkádon. Sőt, ha egy szatelited le van téve a sectorban, akkor az össze tud dolgozni a kereskedelmi softwarekkel, vagyis még az adott szektorban sem kell bemenned.
  • nab
    Oké közben rájöttem, szóval ha esetleg valaki szeretne bányát telepíteni egy aszteroidán az olvassa tovább a hozászolásom.

Szóval ha bányát akarsz telepíteni először le kell scannelni az aszteroidát, sokszor a kisebb aszteroida több nyersit tartalmaz mint a nagyobb, ezt nem is értem, na mind1. Ha ez megvan, keresünk egy Argon Supply Mammoth -ot. Ha fizetünk neki akkor kommunikációs csatornán keresztül tudjuk irányítani. Először be kell dokoltatni az állomásra ahol lehet kapni bányát, ha mi is bedokkoltuk vásároljuk meg és adjuk át a mammoth nak.

Utána mondjuk menyen az aszteroidához és már telepíthetjük is. :)
  • nab
    Argon Supply Mammoth pilótát béreltem fel hogy szállítson, mert ki akarok rakni egy bányát Mine L. 3000 cr ért követ is, de hogy adom át neki a cuccot? És honnan fogja tudni hova kell rakni a bányát?
  • BBalee
    kereskedelem:
    Többféle lehetőség is van.

EQ dock.
    Itt bármilyen fegyvert, shildet, rakétát el lehet adni. Venni csak a felsoroltakat.

Tread Center. Itt csak a felsoroltakat lehet adni/venni.

Eq és a TC árai nem változik a játék során.

Gyáraknál három dolog van.
    Termék: ezt csak venni lehet.
    Elsődleges nyersanyag:ezt csak eladni lehet.
    Másodlagos nyersanyag: ezt is csak eladni lehet.

Elsődleges anyagból nem lehet hiány, különben leáll a termekés. Hosszútávon a gyár is eltűnhet.
    Másodlagos anyagnak semmi kihatása a gyártásra, csak lehetőséget biztosít a jobb üzletekhez, mint amit a tread center nyujt.

Gyáraknál az árak a kereslet/hiány mértékétől függ. Ha a termékből sok van raktáron, akkor olcsóbban lehet venni, és ha kevés a nyersanyag, akkor drágábban lehet eladni.

Eq, tc termékei és a másodlagos nyersanyag idővel lassan eltűnik.
  • nab
    kösz
  • BBalee
    A visszaröltést természetesen a hajo laser kapacitása hatarozza meg. Erősebb hajót kell vegyél ahhoz, hogy ha többet szeretnél lőni.

A kék a pajzs (shield) átütőereje, a zöld a hajótesté(hull).
  • BBalee
    cargo life supportot a Kalozbázisokon lehet találni. És néhány teladi treading centernél pl.:

x3ap.roguey.co.uk/wares/get.php?id=95
  • BBalee
    SETA trükk alatt azt értettem, hogy ha az időt felgyorsítjuk, akkor a sebességek ugyan felgyorsulnak, de a reakciók nem. Vagyis egy kilőtt rakétára később fog a gép reagálni, és kevesebb esélyel védi meg magát.
  • nab
    Lenne még két kérdésem, az egyik a fegyverek, vettem egy bustert tettem rá 6
    Particle Accelerator Cannon -t. Kb 5 mp alatt elfogy az energiám miatta, így nem lehet harcolni. Mi befolyásolja hogy a fegyver milyen gyorsan tölt vissza?

http://world-union.hu/raktar/X3AP2.jpg Itt egy kép, mit jelentenek a számok? A km egyértelmű, de mi az a zöld és kék ikonnal ellátott érték? A buster lézer kapacitása 2050. Mi ez a szám? Gondolom befolyásolja a fegyver működését.

A másik kérdés a trade , itt egy kép: http://world-union.hu/raktar/X3AP1.jpg a piros csík azt jelenti hogy csak eladni lehet neki és vevő 4660 db ra? A kék pedig hogy lehet vásárolni is:
  • nab
    Kösz az infót. :)
  • Tgabbar
    A SETA csak időt gyorsít semmi mást. A játékban ha ugrani akarsz ,ahhoz kell a jumpdrive és némi energia cella a távolság fügvényében.

Most látom ,hogy az előző kommentnél a cuccos és a hajó-s link kicsit egymásba csúszott. Bocs :).
  • Tgabbar
    Először akkor a Te kérdésedre válaszolnék:
    A reputation-t egy adott fajnál úgy tudod növelni, ha az ő szektorukban kiadot tküldetéseket csinálgatod(de lehet az is elég ha az adott fajból adja ki valaki egy másik szektorban, bár én ebben azért részben kétkedek, ugyanis, az a valaki simán lehet kalóz és ott nem számít a faji kérdés :) ),de azért csak óvatosan ezekkel a küldetésekkel, mert simán le is rombolhatod ezzel egy másik fajnál a hírnevedet, ha számukra 'ártalmas' küldetést csinálsz.

Cskalmi:
    A pick up -os küldetést már leírta nab, ahhoz max annyit tennék ,hogy megadok pár hasznos linket,azokat tanulmányozd,sokat segítenek(bár ezek a linkek a terran conflict-ra vonatkozik):

Ide írd be,hogy a keresett cucc nevét, és kiírja mely állomosokon,melyik szektorban,mennyiért árulják.[URL=http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/]Beírod az általad keresett hajó nevét és kiírja annak jellemzőit.

Universe map.

http://www.thexuniverse.com/showwiki/Main+Page

Amikor claim-elni kell egy hajót,akkor annyi a teendőd, hogy odamész hozzá pár száz méterre, amennyire csak lehet, aztán elhagyod a hajódat és skafanderben mész mégközelebb szép lassan hozzá addig,amíg a claim felirat nem lesz aktív(pontosan nem emlékszek mennyi,de tán 0-50 méter között van), és amint aktív katt rá és kezd el javítani. Azért így javaslom, mert fordított sorrendben előfordulhat,hogy támadásnak veszi a hajó és magadra haragítasz pár arcot,ami nem jó. Claim-elés során úgymond "magadévá teszed" a hajót (értsd,ahogy szeretnéd érteni :) ), és így azt teszel vele,amit akarsz...pl. javíthatod és utasíthatgatod.
  • nab
    A Seta pedig gyorsítja az időt, tehát a hajó sebbeségét nem befolyásolja. Jumpdrive -ot kell venned a hajóra, de hogy pontosan azt mit csinál hogy a hajót gyorsítja vagy talán el lehet vele ugrani vele másik rendszerbe, nem tudom, én is most fogom kipróbálni.
  • nab
    cskalmi én 1 hete kezdtem a játékot nem sokkal tudok többet nálad, de amit kérdeztél azt pont tudom :)

Pickup küldinél kell lifesupport ot venned a hajódra. Cargo life support vagy valami ilyesmi a neve. Ez arra jó hogy nem hal meg a rakományok között az utasod. Hogy hol lehet kapni már jobb kérdés én még nem találkoztam vele.

Claimeléshez javítgatni kell a hajót, kiszálsz a hajóból és jobb klikkel feljavítod. Bár lehet fordítva kell, de javítani biztos hogy kell. Illetve utána vissza tudod küldeni a küldi állomására.
  • cskalmi
    Sziasztok!

El tudnátok mondani, hogy hogyan is működik ez a "SETA trükk"?

Illetve lenne még 1-2 küldivel kapcsolatos kérdésem:
    -Ha olyan olyan küldetés van hogy Pick up... valakit fel kell venni, azt hogyan tudom kivitelezni?
    -Ha olyan olyan küldetés van hogy Claim ship... akkor miért inaktív a Claim gomb, illetve mit kell venni hogy ne legyen az?

Most kezdtem a játékot, 3 órája szenvedek ezekkel a küldetésekkel és arra jutottam hogy hasznosabb lesz kérdezni ill. fórumokat olvasni.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.: CsKalmi.
  • nab
    Reputation hogy lehet növelni? Arra már rájöttem hogy van külön Trader és Combat rank illetve a 3 -adik a Reputation. http://x3wiki.com/index.php/Reputation Itt találtam róla táblázatot. Hajó vásárláshoz Reputation kell.

Küldésekkel gondolom lehet, van más mod is?