X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtudom megnyitni a Stock Exchange-t. Rákattintok a personal-ra, és a Stock Exchange szürke (nem lehet rákattintani). Vlki találkozott már ezzel a problémáva/ vlki tud rá megoldást?
A válaszokat elõre is kösz.
Üdv.: Cyanogen
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Argonnál ha Space Fuel gyárat csinálsz és termelni kezd akkor a helyi police elkezdi lõni. 😊
Szóval marad a kalóz vagy Unknow rendszerek. Azóta már találtam jó helyet neki.
Nem Tudjátok hogy a Terracorp 2 rendszere az scriptel jön csak be?
Keresem éppen de nem találom. Letöltöt térképem szerint pedig létezik.
Ha script akkor melyik kell hozzá? Régi mentésem mûködik ha scriptelek utólag?
Két fajta Stock Exchange van (két teljesen külön képernyõ). Az egyik a Commodity Stock Exchange, ahol mindenféle áruból lehet részvényeket venni, amiket a galaxisban termelnek (fegyverek, kaja, ásványok, stb.), ezek a kereslet/kínálat alapján változnak, ezeknek mozog az indexe 0 és 200 között (0 az ideális eladás, 100 az ideális vétel, 200 meg akkor van, ha túltermelés van). Ezekkel nem nagyon érdemes foglalkozni véleményem szerint.
A másik a Company/Corporation Stock Exchange, ahol különbözõ cégek részvényeit tudod megvenni, ezen cégek részvényeinek indexei 0 és 100 között mozognak, ahol ismét csak a 0 az ideális eladás, a 100 az ideális vétel. Vannak a nagyobb Corp.-ok, mint pl.: Plutarch, NMMC, OTAS, stb., ezen cégek részvényeit is lehet valahogy befolyásolni, bár még nem próbáltam ki, de ezekkel sem éri meg foglalkozni. Amikkel megéri foglalkozni, azok a kisebb Companyk, amibõl olyan sok van. Ezeket nem tudod sehogy se befolyásolni, és kb. eléggé random váltakozik az indexük.
Szóval úgy mûködik az egész, hogy látsz egy companyt, aminek a részvényeinek indexe 100-on van. Ekkor megveszed (akár az összeset), és addig vársz, amíg a 100-as index le nem csökken mondjuk 85-re, ha ilyenkor eladod a részvényeidet, akkor drágábban adod el, mint ahogy megvetted, szóval profitálsz. Nem érdemes sokat várni, inkább minél gyorsabban megvenni/eladni/megvenni/eladni kell, ha ezt csinálod egy darabig, akkor simán lehet 100+ milliókat keresni pár óra alatt. Én úgy szoktam csinálni, hogy 100-as indexnél megveszem az összes részvényt (vagy amennyit lehet/amennyire futja), 10x SETA-t bekapcsolom, és addig várok, amíg értelmes mennyiségû profitot nem termel (azaz nem csökken legalább 90-re az index, hogy érdemes legyen eladni). Ennél jobban nem nagyon tudom már elmagyarázni.
A Company/Corporation Stock Exchange-t úgy tudod elérni, ha bemész egy olyan szektorba, ahol van Stock Exchange, utána az oldalmenüben a Personal/Stock Exchange menüben kiválasztod azt, aminek benne van a nevében valami olyan, hogy Company/Corporation Indexes vagy valami ilyesmi. Hasonló ablak ugrik ki, mint az alap Stock Exchange (a Commodity, amit a Stock Exchange állomásra kattintva is elérhetsz).
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A space weedet és space fuelt szerintem nem csak kalóz szektorban lehet gyártani, mivel a weed-et a teladik csinálják, a fuelt pedig az argonok. Szerintem neked is lehet azokban a szektorokban ilyen gyárad. Vagy az unknown szektorok. Kalózokkal nehezebb haverkodni, ráadásul illékony dolog.
Ez a tõzsdére hajazó nemtommi, pedig véleményem szerint egy kupac rakás. Nem akarsz megdolgozni a pénzért, de azért az dõljön, és nem akarsz cheat-et használni érzés. Ha simán csak dõl a lé, mert az dõl, akkor mire költöd? Gyárra? Minek? Dolgozzon az akinek két anyja van. Ki is nyírtuk a játékélmény egy jelentõs részét. Helyette ott a cheat, azzal lehet pénzt, hajót, akármit csinálni, és lehet menni a Xenon szektorokba. Az is egy játék. Személy szerint sokkal jobban szeretem, ha sikerül egy gyárat pont jó helyre betenni, és viszik belõle a cuccost mint a cukrot.
Illetve de: monopol helyzet, belsõ információ kihasználása, spekuláció. Tiszta Rothchild szisztéma.
Szóval elõször szükséged lesz egy hajóra, aminek a rakterében elférnek az XL méretû áruk, illetve 1-2 rakéta, egy mineral scanner és egy ore collector is kelleni fog. Repülj Kingdom End-be és ott 0;0;1,5 koordinátákhoz közeli sziklákat szkenneld és amik nividiumot tartalmaznak, azokat lödd szét egy-egy rakétával, az így keletkezett kicsi sziklákat már betudod gyûjteni, ha beléjük repülsz (nem minden szikla fog egybõl olyan kicsivé törni, hogy begyûjthetnéd õket itt szükséged lesz újabb rakétákra, vagy ha hosszabb ideig lövöd õket akkor is tovább törnek, illetve én hyperion vanguard-dal beléjük repültem, így 4-5%-ot levettek a pajzsból, de tovább törtek), ezután jumpdrive segítségével elugrottam PTNI Headquarters-be (nyílvánvalóan máshol is mûködhet ahol van Stock Exchange), és egybõl érzékelte, hogy a rakteremben nividium van, így a helyi tõzsdén a nividium indexe 0-ról 200-ra ugrott, ekkor vettem meg az összes nividium részvényt, aztán az összes nividiumot kidobtam az ûrbe, és láss csodát a nividium részvények indexe 200-ról visszaesett 0-ra, és a részvények eladásával a tiszta jövedelmem 12 millió volt (390 nividiummal a rakteremben). Nyilván minnél több nividiumot gyûjtesz, annál több részvényt tudsz venni és annál nagyobb lesz a hasznod. Használjátok felelõsséggel <#hamm>#hamm>
Kalózos haverság még mindig kérdés de próbálkozom vele. 😊
A mozgatás jó ötlet alkalmazni fogom. 😊 Rakétákra álltam rá az elsõ komplexemnél de a 2. lehet bármi még. 😄
A bonus pack az mûködik a crackes X3AP-n is? A régi mentésem be fog jönni rajta vagy új game kell? Merre is van pontosan? 😊
Egy tervem van még Space fuel és Space weed gyár ahol engedik az pedig kalóz szektor. Nem tudjátok velük hogyan kell jóban lenni? Esetleg olyan bázisuk ahova be engednek dokkolni valahol?
Ha meglenne akkor mehetnének az ilegállis komplexumok mindenfelé. 😊
Én úgy tudom hogy a central hub köré kell építeni úgy kb 20km a max távolság amit még összeköt. a hub-ot érdemes egy kicsit távolabb elhelyezni a többi gyártól hogy elférjenek a hajók. A bányákat is lehet mozgatni ahhoz tractor beam nevû fegyver kell. Elõször telepíted aztán bármerre el lehet vontatni vele. Én még a terran conflict-tal építettem complexet ott a microhcip és a computer components vált be nálam. Esetleg még a space weed ahol engedélyezett azt nem tudom pontosan.
A local Trade-el nem éri meg foglalkozni. Pares jól leírta mit kell csinálni. 😊
Leírom hol kereskedj: Personal-->Stock exchanges-->Company/Corporation Indexes.
Ha itt vagy itt látod hogy gyorsan változnak az értékek. 99-100-nál vásárolj és ad el amikor haszon van. Saját tapasztalat ha kimész az ûrbe nyomsz egy SETA-t de belépsz a tõzsdéra. Nagyon gyorsn fognak az értékek változni hamar lesz így 100-as és ha vettél hamar lesz jó ár is.
Mindig elmozdul az ár sosem lesz 100-99-es amit vettél. Volt hogy még kávéztam és reggeliztem elõtte vásároltam jómáron, visszaérve 10 millió plusz volt 3 helyen is. 😊 Még egy jó tanács Terracorp és OTAS részvényeket felejsd el, nekem ott sosincs hasznom.
Más: Kikészítet már nagy komplexet? Számít a fõ hub elhelyezkedése?
Elsõt rossz helyre tettem és nem tudom bekötni a két távoli Ore Mine-t. 😞 Milyen távolságig lehet vajon bekötni új gyárakat és mennyit max.?
Mit érdemes a végén fõ produktumnak elõállítani? Rakéta, Pajzs, Fegyverzet?
Akkor a Free Argon Trading és Equipment Dock-ot miért jó építeni mi a haszon belõle? Hajógyáram lehet valamikor nekem is?
Köszi.😊
Na szóval, nagyon egyszerû az egész. Feltételezem van alapvetõ angol tudásod. Szóval van egy olyan sor, hogy az indexet (azok a változó számok a nyilakkal le vagy fölfele) beállíthatod, hogy vásárlás vagy eladás szerint akarod nézni. Állítsd be úgy, hogy vásárlás szempontjából legyenek az indexek. Namost, akkor érdemes részvényeket venni, ha minél közelebb van az adott cég indexe a 100-hoz, ha 100 az index, akkor a lehetõ legolcsóbban fogod a részvényeket megvenni. Megveszed mondjuk 100 indexnél, és akkor adod el, amikor lecsökken ez az index.
Namost ugyebár vannak a céges részvények, meg vannak az ilyen általános cuccoknak, mint a nyersanyagok, fegyverek, meg ilyenek. A céges részvények gyakorlatilag teljesen randomok (legalábbis elméletben, ha megfigyeled, gyakorlatban séma szerint változnak), kivéve az ilyen OTAS meg NMMC részvényeket, amiket valamelyest tudsz befolyásolni az õket érintõ dolgokkal (nvidium mennyisége, meg ilyenek), a többi (a company-k) részvényeit viszont nem lehet befolyásolni. Na szóval, vásárolsz 100 indexnél valamilyen részvényeket, és mondjuk lecsökken 80-ra az index. Ha ilyenkor eladod, akkor PROFITTTSSSSSSSS. A profit mértéke attól függ, hogy milyen drága egy részvény, menyit veszel belõle, stb. Gyakorlatilag ennyi. Ha nincs kedved mászkálni az univerzumban, befolyásolni az adott cuccokból lévõ mennyiséget meg ilyen marhaságot, akkor simán meg lehet gazdagodni, ha a látszólag teljesen random company-k részvényeit vásárolgatod és eladod õket. Nekem volt, hogy 20 millával kezdtem tõzsdézni, azzal a céllal, hogy Boreas-t veszek, erre hol álltam meg? 250 millánál... alig két óra játék alatt. Már-már úgy éreztem, hogy csalok.
Ha lehet képekkel is lehet illusztrálni nekem. 😊
Annyira nem vágom mit kell ott csinálni de hallom jó pénz van benne!
Terran emberkével akkor rá vagyok kényszerítve, hogy terran rendszeren belül mozogjak, és ott tápoljam elõbb fel a hajót? Sebaj, de így elég nehezen veszek argon hajókat a flottámba késõbb. 😛
A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
Az címe: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetõség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez utána kerül be a fordításba.
Programozói hiba. Jövõre kijavítják, oszt pá!
CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : AMD Phenom II X4 955 Processor
CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V
CPUID : F.4.3 / Extended : 10.4
CPU Cache : L1 : 4 x 64 / 4 x 64 KB - L2 : 4 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 6144 KB
Core : Deneb (45 nm) / Stepping : RB-C3
Freq : 800 MHz (200 * 4)
MB Brand : Asus
MB Model : M4A785TD-V EVO
NB : AMD 785G rev 00
SB : AMD SB700 rev 00
GPU Type : Radeon HD 5770
GPU Clocks : Core 156 MHz / RAM 300 MHz
DirectX Version : 11.0
RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
RAM Speed : 666.7 MHz (3:10) @ 9-9-9-24
Slot 1 : 2048MB (10700)
Slot 1 Manufacturer : Kingston
Slot 2 : 2048MB (10700)
Slot 2 Manufacturer : Kingston
Semmi gondom vele, pedig elég sok küldit csináltam, fõleg harcit és már 20-nál több rendszert bejártam. 30-40 közt mozog állandóan az fts. Öt mentési helyet használok, plusz az automata mentés. Szerintem csak a gépednél lehet valami gond.
De kötve hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a játék fokozatosan csökkenõ fps-éhez... Kipróbáltam, ha nem csinálok semmilyen küldetést (csak a fõküldiket), nem veszek fel semmi patrol, taxi, delivery, kill küldit, akkor nem lassul be, legalábbis észrevehetõen nem, ez azt jelenti, hogy bõven 30 fps fölött van mindig. Viszont ha szokás szerint rendesen csinálom a jól fizetõ küldiket, akkor olyan 5-10-15 küldetés után kb. 40-50%-al lassabb lesz a játék, nem beszélve arról, hogy az ilyen belassulás után a harcok még extra belassulást produkálnak, így gyakorlatilag játszhatatlan 5-15fps-t produkál...
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Amúgy nem 5km hatótávolsága, az a Reunionban volt, TC óta már dinamikus a távolság, az állomás méretétõl függ, az egész piciknél csak 4km-rõl mûködnek, de a giga méretû Terran állomásoknál 10km felett is bedokkol. A standard Commonwealth SPP L-nél is asszem 6km-rõl már mûködik.