X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!

Nemtudom megnyitni a Stock Exchange-t. Rákattintok a personal-ra, és a Stock Exchange szürke (nem lehet rákattintani). Vlki találkozott már ezzel a problémáva/ vlki tud rá megoldást?

A válaszokat elõre is kösz.

Üdv.: Cyanogen
Hát ez az, arra nincs türelmem, hogy most megszerzett 30 millával tovább mást sew csináljak, mint vegyek, várjak, eladjak. Muszáj volt vennem egy Orcát<#vigyor0>. Amíg azzal furikázok és keserítem az argonok életét, egy teladi cégbe fektetett 5 millám talán szaporodik.
Minél több a pénzed, annál gyorsabban és annál nagyobb a profit. Ha van 5 milliód, lényegesen kevesebbet tudsz befektetni kevesebb cégbe, mintha lenne 50 milliód, ezért a profit is kevesebb. Minél több lóvéd van, annál gyorsabban és annál több pénzt csinálsz. Szinte exponenciálisan növekszik.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ezt a Company-s tõzsdét csinálom, megveszem 100-n, Seta és várok, legjobb esetben lemegy 95-re. Ma sikerült 14 milla befektetéssel 10 millát nyernem, kb 7 órányi játék idõvel. Érdekes, hogy elkezdtem figyelni egy teladi céget, (sajnos nem vettem, mert 92 volt az indexe) 2 nap alatt lement 26-ra az index s én meg vertem a falba a fejem <#vigyor0>. Szóval, megértettem én még az elõzõ leírásnál is, hogy mit és hogyan, csak nálam nem mûködik annyira kiugróan.
Köszi a választ de részben már megkaptam.
Argonnál ha Space Fuel gyárat csinálsz és termelni kezd akkor a helyi police elkezdi lõni. 😊
Szóval marad a kalóz vagy Unknow rendszerek. Azóta már találtam jó helyet neki.
Nem Tudjátok hogy a Terracorp 2 rendszere az scriptel jön csak be?
Keresem éppen de nem találom. Letöltöt térképem szerint pedig létezik.
Ha script akkor melyik kell hozzá? Régi mentésem mûködik ha scriptelek utólag?
Nem értem... Pedig olyan egyszerû... 2 millának nem hogy 2 óra, 2 perc alatt össze kéne jönnie, legalábbis én 2 óra alatt 200 millát is kerestem már egyszer vele. Akkor még egyszer leírom:

Két fajta Stock Exchange van (két teljesen külön képernyõ). Az egyik a Commodity Stock Exchange, ahol mindenféle áruból lehet részvényeket venni, amiket a galaxisban termelnek (fegyverek, kaja, ásványok, stb.), ezek a kereslet/kínálat alapján változnak, ezeknek mozog az indexe 0 és 200 között (0 az ideális eladás, 100 az ideális vétel, 200 meg akkor van, ha túltermelés van). Ezekkel nem nagyon érdemes foglalkozni véleményem szerint.

A másik a Company/Corporation Stock Exchange, ahol különbözõ cégek részvényeit tudod megvenni, ezen cégek részvényeinek indexei 0 és 100 között mozognak, ahol ismét csak a 0 az ideális eladás, a 100 az ideális vétel. Vannak a nagyobb Corp.-ok, mint pl.: Plutarch, NMMC, OTAS, stb., ezen cégek részvényeit is lehet valahogy befolyásolni, bár még nem próbáltam ki, de ezekkel sem éri meg foglalkozni. Amikkel megéri foglalkozni, azok a kisebb Companyk, amibõl olyan sok van. Ezeket nem tudod sehogy se befolyásolni, és kb. eléggé random váltakozik az indexük.

Szóval úgy mûködik az egész, hogy látsz egy companyt, aminek a részvényeinek indexe 100-on van. Ekkor megveszed (akár az összeset), és addig vársz, amíg a 100-as index le nem csökken mondjuk 85-re, ha ilyenkor eladod a részvényeidet, akkor drágábban adod el, mint ahogy megvetted, szóval profitálsz. Nem érdemes sokat várni, inkább minél gyorsabban megvenni/eladni/megvenni/eladni kell, ha ezt csinálod egy darabig, akkor simán lehet 100+ milliókat keresni pár óra alatt. Én úgy szoktam csinálni, hogy 100-as indexnél megveszem az összes részvényt (vagy amennyit lehet/amennyire futja), 10x SETA-t bekapcsolom, és addig várok, amíg értelmes mennyiségû profitot nem termel (azaz nem csökken legalább 90-re az index, hogy érdemes legyen eladni). Ennél jobban nem nagyon tudom már elmagyarázni.

A Company/Corporation Stock Exchange-t úgy tudod elérni, ha bemész egy olyan szektorba, ahol van Stock Exchange, utána az oldalmenüben a Personal/Stock Exchange menüben kiválasztod azt, aminek benne van a nevében valami olyan, hogy Company/Corporation Indexes vagy valami ilyesmi. Hasonló ablak ugrik ki, mint az alap Stock Exchange (a Commodity, amit a Stock Exchange állomásra kattintva is elérhetsz).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én úgy tudom hogy perpetual sin nevû szektorban is van nividium és ott valamivel több van. Habár elméletileg kifogyhatatlan.
Csinálom a tõzsdét, de örülök, amikor 2 milla összejön 2 óra alatt. TL-re és egy Panther-re kellene összegyûjteni a pénzt, ami nem kevés. Terránnal kezdtem, így az argonok szemében véres rongy vagyok, nem érdemes a lábam betenni egy argon szektorba, amíg nincs megfelelõ haderõm. A komplex építéshez is kell nem kevés pénz.
Már le lett írva, hogy Stock Exchange-ben a Company-kkal spekulálj, azokkal is lehet bõven keresni. Ha meg nagyon nem megy, akkor ne erõltesd, építs Argon Prime-ban egy EC complexet, az garantált profitot hoz.

Mint feljebb már említettem, én másik játékot játszok nyilván, csak a címe azonos. Kingdom End-ben össz 4 szikla van, amit szkennelni tudok. Azok sem nivídium, hanem ore. Az adott koordinátákon nem szkennelhetõek a sziklák és amikor szétlövöm õket a betárolásnál ore-t jelez Betty.
Mire jó a personal menüben a my achievements menüpont?
Valaki korábban kérdezte, hogy a Terran állomásokat, hogy lehet komplexbe kötni. Ugyanúgy mint a nem Terran-okat, de a Terran Construction kit programhiba miatt nem mûködik. Tehát nem Terran kit-et kell használni.
Az összes bányát hozzá lehet kötni a komplexhez. Két állomás között a max. távolság 20km. Nem légvonalban, hanem a csõ hosszában kell érteni. Én már csináltam olyat, hogy nem vontattam az aszteroidát, hanem különbözõ állomásokkal kötöttem össze. Egy komplexben az állomások száma nincs korlátozva. Viszont ha a PlayerShip abban a szektorban van ahol a komplex, akkor minél több állomás van, annál jobban terheli a gépet. Nagyobb komplexeket azért érdemes olyan szektorba rakni, ahová nem járkálsz be. Bár építeni mindig lokálban kell és akkor muszály odamenni.
A space weedet és space fuelt szerintem nem csak kalóz szektorban lehet gyártani, mivel a weed-et a teladik csinálják, a fuelt pedig az argonok. Szerintem neked is lehet azokban a szektorokban ilyen gyárad. Vagy az unknown szektorok. Kalózokkal nehezebb haverkodni, ráadásul illékony dolog.
Ez a tõzsdére hajazó nemtommi, pedig véleményem szerint egy kupac rakás. Nem akarsz megdolgozni a pénzért, de azért az dõljön, és nem akarsz cheat-et használni érzés. Ha simán csak dõl a lé, mert az dõl, akkor mire költöd? Gyárra? Minek? Dolgozzon az akinek két anyja van. Ki is nyírtuk a játékélmény egy jelentõs részét. Helyette ott a cheat, azzal lehet pénzt, hajót, akármit csinálni, és lehet menni a Xenon szektorokba. Az is egy játék. Személy szerint sokkal jobban szeretem, ha sikerül egy gyárat pont jó helyre betenni, és viszik belõle a cuccost mint a cukrot.
A roncs hasznosító/újra építõ script mûködik az AP-ben? Ha igen, valaki leírná, hogyan ízzítsam be, ha nagyon szépen kérem <#kacsint>.
<#gonosz1><#nezze>

Hát az élethez nem sok köze van. <#eplus2>
Illetve de: monopol helyzet, belsõ információ kihasználása, spekuláció. Tiszta Rothchild szisztéma.

gallardo
Sziasztok! Azt hiszem hogy megtaláltam, hogy hogyan lehet végtelen sok pénzt csinálni rövid idõ alatt. Csak akkor olvass tovább, ha tényleg érdekel, mert ezzel a módszerrel több pénzed lesz, mint amennyire szükséged lenne.

Szóval elõször szükséged lesz egy hajóra, aminek a rakterében elférnek az XL méretû áruk, illetve 1-2 rakéta, egy mineral scanner és egy ore collector is kelleni fog. Repülj Kingdom End-be és ott 0;0;1,5 koordinátákhoz közeli sziklákat szkenneld és amik nividiumot tartalmaznak, azokat lödd szét egy-egy rakétával, az így keletkezett kicsi sziklákat már betudod gyûjteni, ha beléjük repülsz (nem minden szikla fog egybõl olyan kicsivé törni, hogy begyûjthetnéd õket itt szükséged lesz újabb rakétákra, vagy ha hosszabb ideig lövöd õket akkor is tovább törnek, illetve én hyperion vanguard-dal beléjük repültem, így 4-5%-ot levettek a pajzsból, de tovább törtek), ezután jumpdrive segítségével elugrottam PTNI Headquarters-be (nyílvánvalóan máshol is mûködhet ahol van Stock Exchange), és egybõl érzékelte, hogy a rakteremben nividium van, így a helyi tõzsdén a nividium indexe 0-ról 200-ra ugrott, ekkor vettem meg az összes nividium részvényt, aztán az összes nividiumot kidobtam az ûrbe, és láss csodát a nividium részvények indexe 200-ról visszaesett 0-ra, és a részvények eladásával a tiszta jövedelmem 12 millió volt (390 nividiummal a rakteremben). Nyilván minnél több nividiumot gyûjtesz, annál több részvényt tudsz venni és annál nagyobb lesz a hasznod. Használjátok felelõsséggel <#hamm>

Ó. Hát én komolyan úgy tudtam, hogy bányákat nem lehet complexbe kapcsolni...

Próbálj a kalóz szektorok környékén hackelõs ajánlatokat keresni. A lámpaizzós küldikben elõ szokott fordulni. Nem olcsó, de ha bejutsz, esetleg tudsz küldit vállalni és javulhat a megítélésed.
Saját kérdéseimre a válasz: Bonus Pack nem mûködik "az én verziómon" 😄
Kalózos haverság még mindig kérdés de próbálkozom vele. 😊
Pares nekem a Silicium és az Ore-s complexben van most is csak kellet volna még egy Ore.
A mozgatás jó ötlet alkalmazni fogom. 😊 Rakétákra álltam rá az elsõ komplexemnél de a 2. lehet bármi még. 😄
A bonus pack az mûködik a crackes X3AP-n is? A régi mentésem be fog jönni rajta vagy új game kell? Merre is van pontosan? 😊

Egy tervem van még Space fuel és Space weed gyár ahol engedik az pedig kalóz szektor. Nem tudjátok velük hogyan kell jóban lenni? Esetleg olyan bázisuk ahova be engednek dokkolni valahol?
Ha meglenne akkor mehetnének az ilegállis komplexumok mindenfelé. 😊
<#mf1> köszi, így már mûkszik. A personalos dolog elkerülte a figyelmem <#sniffles>
Szia
Én úgy tudom hogy a central hub köré kell építeni úgy kb 20km a max távolság amit még összeköt. a hub-ot érdemes egy kicsit távolabb elhelyezni a többi gyártól hogy elférjenek a hajók. A bányákat is lehet mozgatni ahhoz tractor beam nevû fegyver kell. Elõször telepíted aztán bármerre el lehet vontatni vele. Én még a terran conflict-tal építettem complexet ott a microhcip és a computer components vált be nálam. Esetleg még a space weed ahol engedélyezett azt nem tudom pontosan.
Bányákat (ore, silicon, nvidium) nem lehet komplexumba kapcsolni sajnos. Egyébként nagyon ajánlatos letölteni az hivatalos bonus packot, elengedhetetlen modok vannak benne.

Mert rosszat nézel!
A local Trade-el nem éri meg foglalkozni. Pares jól leírta mit kell csinálni. 😊
Leírom hol kereskedj: Personal-->Stock exchanges-->Company/Corporation Indexes.
Ha itt vagy itt látod hogy gyorsan változnak az értékek. 99-100-nál vásárolj és ad el amikor haszon van. Saját tapasztalat ha kimész az ûrbe nyomsz egy SETA-t de belépsz a tõzsdéra. Nagyon gyorsn fognak az értékek változni hamar lesz így 100-as és ha vettél hamar lesz jó ár is.
Mindig elmozdul az ár sosem lesz 100-99-es amit vettél. Volt hogy még kávéztam és reggeliztem elõtte vásároltam jómáron, visszaérve 10 millió plusz volt 3 helyen is. 😊 Még egy jó tanács Terracorp és OTAS részvényeket felejsd el, nekem ott sosincs hasznom.

Más: Kikészítet már nagy komplexet? Számít a fõ hub elhelyezkedése?
Elsõt rossz helyre tettem és nem tudom bekötni a két távoli Ore Mine-t. 😞 Milyen távolságig lehet vajon bekötni új gyárakat és mennyit max.?
Mit érdemes a végén fõ produktumnak elõállítani? Rakéta, Pajzs, Fegyverzet?
Akkor a Free Argon Trading és Equipment Dock-ot miért jó építeni mi a haszon belõle? Hajógyáram lehet valamikor nekem is?

Köszi.😊
Valószínûleg én másik játékot játszok. A tõzsdén nálam nem 100, hanem 200 a max index és vehetek bármit, annak az értéke nem változik semmit órák alatt sem. Nem tudom, ki hogyan csinálja, de én nem tudok nem hogy milliókat, de még 100 ezreket sem keresni.
gallardo
Ezt kitudnád fejteni bõvebben? 😄

Én ehhez lusta vagyok... Nem is kell exploitolni egyébként, a rendszer maga egy exploit a jelenlegi formájában, szerintem ezt tuti balacolni fogják a következõ javításban... ha nem... hát akkor nem is tudom, szerintem én nem leszek szomorúbb... pénzrõl le a gond... 😄

Amugy nem kell maszkalni ahhoz h befolyasold egyes termekek mennyiseget😊 Csak egy ötlet: amit ki ejectelsz az urbe azt ugy erzekeli a rendszer h nincs😄 aztan visszaveszed es megint van😄 nem kis exploit...😊en 10 millio crt csinalok 30mp alatt vele😄

Persze az index az nem csak a cégekre vonatkozik. MINDEN, ami a tõzsdén van, ha úgy állítod be, akkor 100-as indexnél a legolcsóbb a részvény, 0-ás indexnél a legdrágább. Persze amint majd észreveszed, nagyon, nagyon, nagyon ritkán fog egy százas indexû akármi 0-ra csökkenni. Ez a két szélsõ érték az ideális. Ezért kell úgy spekulálni, hogy a lehetõ legkevesebbért vegyél sokat, aztán amikor sokat érnek (tehát legközelebb vannak a 0-hoz), akkor kell õket eladni.

Hogy jó pénz? Simán lehet duplázni a vagyonodat, sõt triplázni, sõt...

Na szóval, nagyon egyszerû az egész. Feltételezem van alapvetõ angol tudásod. Szóval van egy olyan sor, hogy az indexet (azok a változó számok a nyilakkal le vagy fölfele) beállíthatod, hogy vásárlás vagy eladás szerint akarod nézni. Állítsd be úgy, hogy vásárlás szempontjából legyenek az indexek. Namost, akkor érdemes részvényeket venni, ha minél közelebb van az adott cég indexe a 100-hoz, ha 100 az index, akkor a lehetõ legolcsóbban fogod a részvényeket megvenni. Megveszed mondjuk 100 indexnél, és akkor adod el, amikor lecsökken ez az index.
Namost ugyebár vannak a céges részvények, meg vannak az ilyen általános cuccoknak, mint a nyersanyagok, fegyverek, meg ilyenek. A céges részvények gyakorlatilag teljesen randomok (legalábbis elméletben, ha megfigyeled, gyakorlatban séma szerint változnak), kivéve az ilyen OTAS meg NMMC részvényeket, amiket valamelyest tudsz befolyásolni az õket érintõ dolgokkal (nvidium mennyisége, meg ilyenek), a többi (a company-k) részvényeit viszont nem lehet befolyásolni. Na szóval, vásárolsz 100 indexnél valamilyen részvényeket, és mondjuk lecsökken 80-ra az index. Ha ilyenkor eladod, akkor PROFITTTSSSSSSSS. A profit mértéke attól függ, hogy milyen drága egy részvény, menyit veszel belõle, stb. Gyakorlatilag ennyi. Ha nincs kedved mászkálni az univerzumban, befolyásolni az adott cuccokból lévõ mennyiséget meg ilyen marhaságot, akkor simán meg lehet gazdagodni, ha a látszólag teljesen random company-k részvényeit vásárolgatod és eladod õket. Nekem volt, hogy 20 millával kezdtem tõzsdézni, azzal a céllal, hogy Boreas-t veszek, erre hol álltam meg? 250 millánál... alig két óra játék alatt. Már-már úgy éreztem, hogy csalok.

Na pont most jut eszembe errõl, valaki el tudja magyarázni hogyan mûködik a Tõzsde?
Ha lehet képekkel is lehet illusztrálni nekem. 😊
Annyira nem vágom mit kell ott csinálni de hallom jó pénz van benne!
Mármint küldetések nélkül, csak tõzsdézve? Nem igazán... Legalábbis minimális mértékben.

Feltettem az Albiont. Csak körülnéztem a játékban és furcsa volt, hogy egybõl M6-osban kezdek (bár gyengén felszerelt). Átugrottam a Heretic Endbe, erre argon M6-ok és M2 lõ rám. Nem éltem sokáig...
Terran emberkével akkor rá vagyok kényszerítve, hogy terran rendszeren belül mozogjak, és ott tápoljam elõbb fel a hajót? Sebaj, de így elég nehezen veszek argon hajókat a flottámba késõbb. 😛
gallardo
A fajoknál így tudod növelni a hírnevedet?

Hát... a jelenlegi játékomban van kb. 5 és fél in-game nap, 80+ felfedezett rendszer, és kb. 50 küldetés megcsinálva. Szaggat mint a frász, játszhatatlan. Egy másik játékomban, amiben dettó ilyen sokat játszottam, kb. ennyi rendszert fedeztem fel, viszont nem csináltam küldetéseket (a tõzsdézésbõl murvára meg lehet gazdagodni, egy két óra leforgása alatt százmillió krediteket lehet vele keresni), abban meg simán, új játékhoz hasonlóan megy. Írták is a fejlesztõk, hogy valami gebasz van a küldikkel, januárban jön a javítás, remélem nem a hónap végére gondoltak.

Sziasztok

A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
Az címe: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetõség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez utána kerül be a fordításba.
Én is ezt mondom hogy programozói hiba, mondták is. Most nem értem mi a gondod.

Hagyjuk már ezt a "biztosan az atom" vaktában lövöldözést a belassulással kapcsolatban! Nyilvánvaló, hogy a program az idõ és a cselekmények haladtával egyre több adattal számol. Nincs ebben semmi ördöngõsség! A TC is lassult, csak nem ennyire látványosan!
Programozói hiba. Jövõre kijavítják, oszt pá!
gallardo
Szerintem várd meg amíg eljutsz legalább 100 rendszerbe, illetve a 3 nap játékidõt. Ha ezután se lesz nagyságrendekkel lassab a játék akkor szerencsés vagy. Az FPS visszaesés nem gép függû, mert mindenkinek drasztikusan belassul, csak neked még elég fiatal a játékod.

A taxi küldetések bugosak, ha sokat megcsinálsz, egyre kevesebb az FPS, ez biztos.

Az én configom ez:

CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : AMD Phenom II X4 955 Processor
CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V
CPUID : F.4.3 / Extended : 10.4
CPU Cache : L1 : 4 x 64 / 4 x 64 KB - L2 : 4 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 6144 KB
Core : Deneb (45 nm) / Stepping : RB-C3
Freq : 800 MHz (200 * 4)
MB Brand : Asus
MB Model : M4A785TD-V EVO
NB : AMD 785G rev 00
SB : AMD SB700 rev 00
GPU Type : Radeon HD 5770
GPU Clocks : Core 156 MHz / RAM 300 MHz
DirectX Version : 11.0
RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
RAM Speed : 666.7 MHz (3:10) @ 9-9-9-24
Slot 1 : 2048MB (10700)
Slot 1 Manufacturer : Kingston
Slot 2 : 2048MB (10700)
Slot 2 Manufacturer : Kingston

Semmi gondom vele, pedig elég sok küldit csináltam, fõleg harcit és már 20-nál több rendszert bejártam. 30-40 közt mozog állandóan az fts. Öt mentési helyet használok, plusz az automata mentés. Szerintem csak a gépednél lehet valami gond.

Ez.

De kötve hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a játék fokozatosan csökkenõ fps-éhez... Kipróbáltam, ha nem csinálok semmilyen küldetést (csak a fõküldiket), nem veszek fel semmi patrol, taxi, delivery, kill küldit, akkor nem lassul be, legalábbis észrevehetõen nem, ez azt jelenti, hogy bõven 30 fps fölött van mindig. Viszont ha szokás szerint rendesen csinálom a jól fizetõ küldiket, akkor olyan 5-10-15 küldetés után kb. 40-50%-al lassabb lesz a játék, nem beszélve arról, hogy az ilyen belassulás után a harcok még extra belassulást produkálnak, így gyakorlatilag játszhatatlan 5-15fps-t produkál...

Milyen konfigod is van?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ráadásul ehhez még az is hozzáadódik, hogy harc közben a lézer becsapódások és rakéták tovább csökkentik az fps-t... drasztikusan... szóval ilyen 1-5 fps-el kell beérni. Mondanom sem kell, hogy így játszhatatlan. Unalmas már, hogy minden új játékom 3 ingame nap után játszhatatlanul lassú...

Na rohadt jó... Kezdtem egy új játékot még 2 napja. Megcsináltam az Argonos plotot, aztán megcsináltam pár bérgyilkos és járõr küldetést, és lám, megint átlag 15fps-el fut a játék... Amint olvasgatom a fórumot, úgy néz ki, hogy minél több küldetést csinál az ember, annál jobban csökken az fps. Van benne valami, mert amíg nem csináltam meg egyetlen küldetést sem, addig 30-60fps közt ingadozott a körülményektõl függõen, most meg pár küldi után is legjobb esetben 20fps-t ha eléri. A gépem bõven jó hozzá, ráadásul amint megfigyeltem, 60-70%-ra használja ki a procit, a gpu-t szinte nem is használja, és ramból is van akár mennyi tartalék, szóval ez valami csúnya scriptes bug. Januárra várható a javítás. Remek. Remélem az öreg mentéseket is orvosolni fogja...

Ez új nekem, én pedig azt tapasztaltam, hogy max. 5 kilométerrõl mûködött... De biztos igazad van, majd kipróbálom 😊

Hotkey-ra is át lehet állítani, úgy is müxik, én már X2 óta a Shift+. billentyûvel használom.
Amúgy nem 5km hatótávolsága, az a Reunionban volt, TC óta már dinamikus a távolság, az állomás méretétõl függ, az egész piciknél csak 4km-rõl mûködnek, de a giga méretû Terran állomásoknál 10km felett is bedokkol. A standard Commonwealth SPP L-nél is asszem 6km-rõl már mûködik.

Úgy mûködik, hogy amikor az állomáshoz 4,5 - 5 kilométeres közelségbe jutsz, akkor a sima Autopilot: Dock parancsot használod, és beteleportálsz az állomásra.