X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akinek van Megalodonja, nézzzen már rá a fegyverzetére!
Elméletileg már lehetne FAA-t tenni alulra és felülre, de nem engedi lecserélni az IRE (???????) -ket!
Mondanom sem kell, hogy sosem volt rajta IRE!
A fedélzeti comp. bemondja, hogy FAA installed, de nem történik semmi. (Nem is mûködnek)
oh h mertél megelõzni 😞

Split course you

Steamen már elérhetõ a 2.0

forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=318292

úgy se terránal kezdtem

Split course you

Ezt egyelõre nem tudni, csak azt, hogy a fõ plottal kapcsolatban van. Vagyis terran commander kezdéssel nem elérhetõ.

hmmm jövõ hét hétfõ. Az nincs is messze.
(remélem nem úgy lesz megint megoldva mint a x3tc-ben a HUB plot (addig nem kezdõdik el a többi plot amig a hub-al nem végzel))

Split course you

New Features and Improvements:

- New mini-plot: The HUB
- New mini-plot: Player HQ and UFJD
- New ships
- New graphs
- Added option to disable war reports
- Megalodon and Xenon I rebalanced and adjusted
- Introduced setup time for new lasertowers
- Made USC Baldric Miner available for purchase
- New sector music tracks in certain sectors
- Prevent purging all marines, so theres always some available
- Improved UI handling of typing repeated letters in text fields
- Improved graph axis display to use round numbers where possible
- Added minimum notoriety requirement for buying Lasertowers.
- Added achievements for new mini-plots
- Added war missions to stats export
- Added new script commands to support new graphs
- Added script command to get complex hangar of factory
- Added missing beacon, drone and mine classes to script editor class list
- Added <set_notoriety> action to Mission Director for setting notoriety between non-player races
- Added {object.realigntime@hub} variable for Mission Director for next available HUB gate realignment
- Added hue/saturation global parameters for "spare" races for use by modders

Fixes:

- Fixed more cases of stuck comms windows
- Fixed formatting of numbers in certain cases
- Fixed issues with missing voice when loading saved game in a different language
- Fixed attacked signal for Sector/Universe Trader
- Fixed weapon switching when going out of sector
- Fixed menu display for Defend Sector command
- Fixed RRF stopping ship commands when it shouldn't
- Fixed emergency jump and 100% shield recharge for RRF ships.
- Fixed duplicate actions when using Force option in Mission Director debug window
- Fixed duplicate events in Mission Director when a variable refers to the player ship
- Fixed changing of current sector background using <alter_sector> in Mission Director

forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=318058

Elrontottam. :-)

Igen, de csak 27.-étõl lesz elérhetõ.

forras:

tényleg jön a PHQ meg a HUB? steamen már van is rá acsivment

Split course you

Bill megvan, csak nem lehet hasznalni, mint TC-ben a Goner plot elõtt.

UFJD benne van alapból (tudtomal) legalábbis a billentyûzet kiosztásánál ott van nálam a UFJD (nincs kiosztva)

Split course you

Köszi, így már ismerõsebb
Unfocused Jumpdrive

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Már bocsi, bár nem most kezdem a játékot, de mi az az UFJD?
Remélem ugyan úgy vért hányunk majd értük, mint a TC-ben! :-)
Ugy tudom, hogy lesz benne HUB, es PHQ. Talan aktivaljak az UFJD-t is... De, hogy mikor, azt nem tudni.

nincs valami jó hír valakinek a köv ápdétrõl?

Split course you

Ezt hívják Bennfentes kereskedelemnek. :-)

attól még elégé sokat profitálok 😛

Split course you

1.1 patch logjaban:
- Reduce Reduced excessive Stock Exchanges profitability

Akkor ez nem sikerüt. :-)

hmmm ...okés akkor addig kihasználom (a legfrissebb 1.1)

Split course you

Exploit. Majd biztosan kijavítják. :-) Melyik verzioval jon?

1kis gazdasági tipp:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bányász pár (száz) nividiumot majd egy TS-el vidd el nyana hideout-ban lévõ stock exchangebe dokkolva add el a nvidiumot(részvényeket?!)majd a TS hajót elküldve egy másik szektorba. Dokkoltass be egy másik hajót és add el a nividium részvényeket tá-dáám máris gazdag vagy.

Split course you

Ok, köszönöm!

Si vis pacem, para bellum.

Pontosan.

Értem. Ezek szerint telepítés után külön indíthatom a TC-t, és külön az AP-t, igény szerint, jól értem?

A TC total kulonallo, a save is kulon lessz, es erintetlen marad minden az AP felrakasa utan.

Ha TC-re felrakom az AP-t, akkor mi lesz az eredeti storyline-al? A fõküldik ugyanúgy végigmennek, vagy érdemesebb elõtte a sima TC-t végigvinni?

Az igazi kalózkodást nem támogatja, hiszen a kalózok mindig ellenségesek lesznek. És igazán "gonosz" sem lehetsz, nem tudsz leirtani egyetlen fajt sem a respawn miatt. Ez az egy hiányzik egy picit...

Lehetne csinálni egy olyan scriptet, ami ellenségessé válás helyett megfizetteti a kárt veled. Vagy legalábbis felajánlja, ha nem fizetsz akkor lesz ellenséges.

Legalábbis a való életben így képzelném el a dolgok mûködését, ha már olyan ügyetlen voltál, hogy meglõttél egy barátságos installációt.

Van egy trade-elhetõ X3 Goldboxom a Steamen. Akit érdekel, keressen meg.
Jó tudni, kösz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez valoban bosszanto! Amugy van ap-ban egy gyors bill, amivel ki lehet a turetet kapcsolni, pont amiatt vezettek be, amit te is irtal...

De ha megis osszejon, hogy voros a fel szektor, akkor ki kell ugrani a szektorbol, majd vissza. Ezekutan a legnagyobb rangutol kell csak bocsanatot kerni, es minden ujra kek lesz, ha jo a viszony.
Owp, illetve kaloz eseten meg scanneles segit.

Tudom én, hogy lehet bocsánatot kérni, de ez sok esetben teljesen használhatatlan. Például ha sok M5-M3 van a csatában, és véletlenül valakit meglövök, akkor találd meg, hogy ki volt az! Vagy netán ha többször meglövöm, és rögtön pirosak lesznek, erre az összes ágyúm még többet lõ majd rájuk... Vannak helyzetek, amikor a baráti tûz alól nem lehet kibújni. Történt már olyan is, hogy úgy nyitottak tüzet az ellenségre a hajóm ágyúi, hogy az ellenség és köztem egy ûrállomás volt... Csakhogy én nem vettem észre, hogy az ágyúk az állomáson keresztül próbálnak lõni, és túl késõ volt már, amikor észrevettem: az állomás piros lett, és hiába próbáltam bocsánatot kérni, nem mûködött. Az egész úgy bugos, ahogy van, jobb inkább pontosabb ágyúkat használni, mint az ilyen pazarló, és sokszor abszolút ineffektív, fölösleges energiapocsékoló területre ható ágyúkat használni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Barati tuz utan bocsanatot is lehet kerni.
Nem baj az, ha van gyenge pontja. A tokeletes fegyver unalmas. A Khaak M6 ossal keptelenseg melle tuzelni, es emiatt hamar megunja az ember.

FAA nekem jobban bejön, kevesebb az esélye a baráti tûznek, ami elég gyakori a primitív turret scriptek miatt...

Igen, tenyleg jo. Fõleg ion d-vel kombinálva, amikor a repeszeken átcsuszik az ellensegre.

Az 1.0 verzióban volt egy hiba, ahol az rrf hajókon az elfogásuk után újraindult az rr script, es egyszerûen eltünt. Az 1.1 ben ezt javitottak.

Látod,igazad van.Kedvencem a Cluster flak,nagyon jó hangja van.Más.
Foglaltam egy Mjölnirt,de ha át akarom küldeni más szektorba,egyszerüen eltünik,ha meg beküldtem eg TS-be,nem engedi kijönni,gyakorlatilag semmit nem lehet vele kezdeni.
Gondolom a sztori miatt.
Reuniont utólag játszottam is, a sztorinak meg alaposan utána néztem.

Nem szégyen, csak így kevésbé lesz fogalmad a sztoriról, pont arról a pontról, ahol az X valóban erõs.

A TC-vel kezdtem, Reunionról szégyenszemre elõtte nem is hallottam, úgy ahogy az egész X szériáról, nem beszélve az elõzõ részekrõl... Szóval erõsen ajánlott a kézikönyv, de anélkül is mûködik, csak nem szabad feladni! 😄

Nem igazán. Mármint a kézikönyv részével nem értek egyet. Én puszta sci-fi õrültként ugrottam neki (na meg persze rendes angol tudással), és úgy 2-3 hét kockulás után "kiéreztem" a játék kicsi titkait. Persze utólag átolvastam a kézikönyvet, de azok a (most már triviálisnak tûnõ) felfedezések, hogy mi hogy mûködik, áh, szép emlékek 😄

Angol tudas, es a tc-hez mellekelt kezi konyv nelkul brutal nehez.

Az angol tudás az nem akadály. Egyébként nincs valahol valami tutorial ami az alapokat elmagyarázná?

Én az X2-vel kezdtem (lényegében ugyanaz, picit egyszerûbb, másabb), köbö fél évig tartott míg kitanultam csínyját-bínyját, persze angol tudással. Nélküle nem sokra mentem volna.

Inkabb azt mondanam, h osszetett, de nem bonyolult. Rengeteg modja van a penzszerzesnek. Es hogy mit csinalsz a vagyonnal, az csak rajtad mulik.
A kereskedelem agon az elejen konnyen lehet haladni. De egy igazi kalozkodashoz rengeteg tapasztalat kell...

És azt hallottam hogy elég bonyolult játék, mennyire sokáig tart belejönni?

Persze, siman lehet egerrel is vezerelni.

játszható ez a játék joystick nélkül?