12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Bluefire #10710 nem -
TokraFan #10709 Ismertek olyan modot, ami a robbanás effekteket cseréli le valami kevésbé vakítóra? A régi Reunion robbanásokhoz hasonlóra gondolok. Ami a TC-ben van az kiégeti a szemem, főleg ha valami nagyobb object robban, mert akkor teljesen kifehéredik a képernyő. -
TokraFan #10708 Akkor nálam valószínűleg azért nincs ilyen probléma, mert a kapuból "kilépéskor" én elsőként mindíg TAB-ot nyomok (max gáz), és csak ezt követően autopilot. Így még sosem ütköztem kapunak.
Más: Steam-es AP működik normál DVD-s TC-vel? -
BBalee #10707 Ha autopilottal mész át a kapun, vagy autopilottal repülsz ki egy gyárból, akkor ki van "kapcsolva" pár másodpercre az ütközés a legújabb verziónál.
Ezt kihasználva Hiperionnal pl csak autopilottal lehet a nagyobbik Split shipyardot elhagyni, mert egyszerűen szélesebb a szárnya, mint a hangár kapuja. :-) -
Romeo One #10706 ...a kapu meghosszabbított teréből,... -
Romeo One #10705 De, sajnos nekimegy a kapunak. Az AI mindig ki akar lépni a kapu meghosszabbított, hogy ne menjenek neki a kapuból kilépő más hajók. Ez eddig rendben is lenne. Csakhogy ha kisebb hajóval vagy, akkor a kapu síkjától kisebb távolságra "materializálódsz". Ekkor elindul felfelé, és ha pont ott van a gyűrűnek az a "belógó" kis szerkezeti eleme, akkor lazán nekimegy. És mivel nem ért, miért, nekimegy másodjára, meg harmadjára is.
Nálam is többször előfordult, bár nem rendszeres. -
TokraFan #10704 De minek neked annyi transport a tápolásra?
Ha okosan építkezel, akkor max. egyetlen olyan alapanyag kell a komplexnek, amit máshonnan kell hozni (most a teljesen önellátó komplexeket hagyjuk). Arra elég egyetlen transport.
Egyet meg tartasz arra, hogy eladjon készterméket. Ha nagy a komplex, és több a termék akkor szóba jöhet több hajó, de ez nem az elején szokott lenni, hacsak nem csíííítelsz.
Vagy ahogy előttem már írták, beállítod, hogy mások is kereskedhessenek, így még értékesítéshez sem kell külön hajók tömege.
Autopilot használható, csak objektumokkal telepakolt helyeken néha szenved (pl. sűrű aszteroidamező+gyárak a közelben). Azt viszont nem értem, hogy neked miért megy neki a kapunak. Főleg, kifelé jövet...?? Nekem ilyet még nem csinált. Bár nagy ritkán engem is vitt már bele gyárba... -
BBalee #10703 A legegyszerűbb talán a weed komplexum. Teladi teruleten nem illegális. Nem kell hozzá más, csak egyetlen kereskedő, aki energiát szállít.
A weed árát állítsd átlag -1 re, és a gép úgy veszi, mint a cukrot! Nem kell az eladással foglalkozni. -
SaGa Jr #10702 Szerintem még a 3 is sok. Annyi még egy complex kiszolgálásához sem kell, nem hogy egyetlen állomáshoz. Egyébként is érdemesebb csak 1 hajót beszerzésre beállítani, azt pár óránként bekukkantani az állomás raktárába és ha tele van odaugrasz és elviszed a cuccot te magad (ha meg engeded más hajók leszállását és emellett használható terméket gyártasz akkor biza azok is képesek gyorsan leüríteni a raktérkészletet megvéve tőled mindent, tehát megint csak nem kell második hajó eladásra beállítva). -
Midvegy #10701 Na, akkor leredukálom a hülye teherhajókat. Lesz 3 szektoronként.
Megfogadom a tanácsaitokat (SaGa Jr, BBalee) és meglátjuk.
Türelem nagy erény, de csak a gyávák kiváltsága! :) Kipróbálom a kivárás taktikáját!
Bocs a kiakadásért, de már ott tartottam h rommá lövöm a saját teherhajóimat, akik csak állnak vhol a végtelen űrben és nem dolgoznak. -
SaGa Jr #10700 Ha ennyire nem megy akkor ne erőltesd ezt a játékot, mert úgy látszik nem sikerült megértened a dolgok működését. Nem kell szállítóhajók sokasága egy állomáshoz, komplexumhoz meg pláne nem, legfeljebb 2 amit egyszer beállítasz rendesen, nem nyomkodsz nekik manuális parancsokat (például best buy opció), nem piszkálod a beállítások megtörténte után max pótlod ha kinyírták. Egy venni egy meg eladni bőven elegendő.
Pont ez a baj nálad, hogy többet akarsz alkalmazni feleslegesen, ráadásul nem állítod be a megfelelő paramétereket (pénz, vételi/eladási ár, kereskedelmi távolság) és/vagy folyamatosan változtatnál rajta avagy nem a megfelelő helyeken építesz állomást. Nem éri meg akárhová állomást rakni.
A sector trader is megteszi neked egy lépésben a feltöltést-eladást ha van a szektorban megfelelő egyéb állomás ahonnan vehet illetve ahová kész terméket eladhat, csak az elsősorban a profit termelésére való és mintegy mellesleg képes gyönyörűen ellátni ezt a feladatot is úgy, hogy közben nem zabálja fel a pénzt az állomásodról, sőt még termeli is neked a dellát (aztán ha elérte a 8-as szintet a pilóta akkor némi plusz felszerelést adva a gépére kinevezhető universe trader-nek ami aztán már mindent be fog járni a jó biznisz érdekében). Nem érdeklik a beállított árak mert a lehető legnagyobb profitra hajt. Emellett akkor kell ilyet alkalmazni, ha az adott szektoron belül minden adott, tehát van alapanyag ami neked kell és van hely ahol a kész terméket elpasszolhatod. Továbbá nem kell, teljesen felesleges egynél több sector trader egy szektorba. Igenis képes kereskedni akár 10-15 állomással is simán. Mindig másiknak viszi például az EC-t és így sosem áll elő az a gond, hogy a kevés állomás pikk-pakk fel lett töltve és emiatt állnia kell, mert mindig lesz a sok állomás közül 1-2 aminek éppen kell valami.
Attól meg, mert valami stand by üzemmódban van, nem jelenti, hogy neked oda kell rohannod intézkedni. Majd teszi a dolgát tovább az összes stand by gép ha alkalmassá válnak az állapotok. Hagyd őket dolgozni. Úgyis az esetek többségében az állomáshoz rendelt hajók stand by üzemmódban lesznek. Vagy mert tele a raktár vagy mert még nincs tele a hajó alapanyaggal amivel elindulhatna kereskedni. -
BBalee #10699 1. Azért nem adja olcsóbban, mert a Sector trader nem tápolásra való, hanem profit termelésre, és nyilván még nem érted el vele azt a szintet, hogy sectort tudjon váltani, és az adott sectorban már nincs több profit.
Ha egyetlen sectort akarsz tápolni, akkor a sectortreder helyett external logistikát kell használnod, az való erre.
Megadod a waypontokat, hogy honnan vásároljon, mennyiért és hol adjon el, mennyiért...
Már javasoltam többször is a commertial agentetet a saját gyárakhoz.
Egyszerre több nyersanyagot is kezel, és mindig a legolcsóbb nyersanyagot válassza és nem azt, ami elsőnek megfelel a beállított határnak. Nekem 25 sectorral is jól működik, csak tiltóra kell tenni a veszélyes sectorokat.
2. Auto pilotot magadon soha ne használd, nem arra való!
Ez inkább olyan távirányítás, a saját hajódat vezesd magad! -
Midvegy #10698 Hát nekem ez nem éppen logikus!
1 teherhajó egy egész szektort lásson el cuccal? 8-10 gyárat 1 teher nem tud tápolni folyamatosan.
Ez a leírás sem klappol nekem.
Mert addig oké. hogy nyersanyag ára alacsony, de miért nem adja olcsóbban? Vagy ha nem tudja ott eladni akkor miért rakja magát None v Standby módba? Miért nem megy tovább?
Továbbá miért van az h egy szektorba küldök 5 teherhajót, rányomok az első hajóra hogy Sector trader-kedjé, elkezdi, rányomok másik teherre, hogy te is Sector Traderkedjé, erre az első standby-ra rakja magát és csak a második csinálja.
De később az is leáll!
Vhogy olyan érzésem van néha, hogy fogtak egy jó ötletet, telerakták agyatlanul túl sok lehetőséggel, majd összeöntötték az egészet egy dvd-re és kiadták hogy játszááá.
Bármikor amikor magár hagyom a játékot hogy AI alapján csinálja abból mindig gebasz lesz.
Másik vicc:
Megérkezel a jump gate-ból, kiválasztod a stationt ahová le akarsz szállni, rányomsz h auto pilot: dock, erre élesen fölfelé kanyarodik a hajód neki a gate-nak, 2-3x lepattan majd felrobban.
Mintha 2 döglött tevepúp értelmi szintjén lenne az ai!
Ennél még a Freelancer AI-ja is okosabb volt pedig a Freelancer egy 10 éves játék erőteljesen! -
Romeo One #10697 Ez valójában logikus is:
1, - Hajó1 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
2, - Hajó2 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
3, - Hajó1 odaér, elad, nyersanyag vételár leesik.
4, - Hajó2 odaér, nyersanyag vételár alacsony, nem tud eladni... -
SaGa Jr #10696 Pont ezért nem kell egynél több sector trader egy helyre. Így nem lesz gond azzal, hogy ki ér elsőnek célba és tudnak rendesen fejlődni is. -
Midvegy #10695 Kösz a segítséget srácok.
Úgy látszik ez bevált. Ez a sector trader dolog összejött, úgy látszik működik, bár elég viccesen oldják meg a hülyék, mert sokszor 2-3 hajó is ugyanazt az alapanyagot viszi ugyanannak a gyárnak, majd leáll és küld ez üzenetet hogy segítség kell neki, mert nem tudja eladni a cuccos.t :)
Butákok kicsit... -
TokraFan #10694 Ha a kereskedő teherhajóidra nem teszel fegyvert, akkor jóval ritkábabn éri támadás!
Nekem egyik Seller/Buyer hajómon sincs semmi fegyver, csak pajzs! Még egyszer sem szedték le őket. Habár veszélyes helyre nem teszek gyárat és a max jump-on belül sem lehet gázos szektor.
Ez nekem tökéletesen beált, különösebb probléma nincs azzal, hogy leszednék a transportokat. -
SaGa Jr #10693 Ha adott szektoron belül van utánpótlás akkor ahogy korábban is írtam már, felejtsd el az állomáshoz rendelt hajókat. Csak állíts be az adott szektorra 1-2 sector trader-t és jobban jársz, mert azok biza folyamatosan töltögetni fogják az összes ottani gyárat (beleértve a tiedet is) a rendelkezésre álló anyagokkal és közben még pénzt is keresnek.
De az is egyszerű, hogy pár óránként direktben irányítani kezdesz parancsokkal egy kereskedőhajót azt általa felcuccolod az állomást. Amíg nincs komplex addig felesleges a folyamatos utántöltésre beállítani helyben hajókat, a best buy meg pláne felesleges. Megadod az állomáson a minimum és maximum értékeket és a távolságot azt viola, megy minden magától. Ahogy akkor is ha engeded leszállni a hajókat a sajátjaidon kívül is. Azok is kereskedni fognak és tölteni. -
Romeo One #10692 Az előző hsz Midvegynekment volna... :) -
Romeo One #10691 A gyáradnál add meg a maximális távolságot, amelyikre elcsámboroghatnak a hajóid. Ez alapból 9 szektor, ami szerintem eszetlenül sok. A legtöbb gyáram 1-3 szektorra van beállítva, nagy ritkán adok 4-5 távolságot, de azt is csak a megfelelő helyeken. Necces környékre nem telepítünk gyárat. Ha mégis, minimum féltucat M3 védi a környéket. Akár járőrözteted két három "érzékeny" szektorban, akár direktben ráállítod a teherhajókra védőköteléknek.
Az ai érdekesen számol, kb annyi, hogy a megadott körzetben balról, felülről elkezdi nézni a szektorokban a gyárakat. Ha van, oda küldi, akkor is, ha közelebb is van olcsóbb nyersanyag. Emiatt NAGYON fontos, hogy hová telepítesz gyárat, és mekkora távolságot adsz meg a teherhajóidnak. -
Midvegy #10690 Köszi a választ!
Akkot M2 lesz az én barátom.
És még egy mindig megoldatlan problémám van!
Ez a gyártöltögetés még mindig homály!
Most azzal próbálkozom h felszerelem a teherhajóimat, akik alapanyaggal pakolják tele a gyáraimat jumpdrive-val. Hátha akkor nem ölik le mind!
Folyamatosan ha kiadom a töltésre a parancsot (Buy ware for best price), akkor mindig elindulnak kb 20 sectorral arrébb, mert ott a legolcsóbb, és nem tom megértetni vdlük h ne induljanak el világot látni mert akkor leölik őket. Csak mennek a gyászba, nem a 20 km-re lévő barátságos gyárba ugranak el.
Vhogy úgy akarom h automatikusan töltsék, ne kelljen egyenként kiosztogatni a parancsot.
Lehet h a jumpdrive a megoldás? -
SaGa Jr #10689 Tokrafan:
Ha argon alappal indítottál akkor ne csodálkozz, ő eleve magasan van besorolásügyileg az Argon bandánál így nem nehéz fellépnie a kérdéses fokozatra. Amúgy meg valóban elég gyorsan lehet ugrálni a fokozatok között, mert egyes feladatok tényleg nagyon megdobják a rangot, míg mások a normál módon, lassanként emelik csupán.
Midvegy:
Azzal amelyiket tudod használni, mivel mindegyik hajó másra való.
A M2 direkt gyilkolásra van kimondottan nagy hajók ellen. A M1 inkább arról szól, hogy hurcolsz magaddal istentelen mennyiségű vadászt és azokat dobálod az ellenre, nem pedig toe-to-toe harcokat vívsz a nagy ellenséges hajókkal. A választott M7-esed meg a M2-höz hasonlóan capship killer, csak míg a nagyobb gép közel mehet, ez inkább ne tegye és nagyon de nagyon messziről rakétázzon. Ha az ellen közel ér akkor szívás lesz méghozzá nagy, plusz ugye magadnak kell gondoskodnod a folyamatos rakéta utánpótlásodról is (tehát kreálhatsz szépen termelőbázist ahol gyártod magadnak a rakétákat mert összeszedni eleget más forrásból szinte teljesen esélytelen). Az előző kettőhöz képes gyorsabb és jobban manőverezik (ugyan ez is siralmas még a béna Centaur-hoz képest is, de talán számít).
Válaszd azt amelyikkel jobban tudsz azonosulni. -
Midvegy #10688 Van még egy kérdésözönöm is.
Minotaur vagy Colossus vagy Titan?
Melyikkel járok a legjobban? -
TokraFan #10687 Emberek. Az komoly, hogy néhány nem túl nehéz harci küldetés elvállalását és sikeres teljesítését követően, kb. pár óra játékidő után Federation Marshal vagyok? :-O
Reunionban ehhez közel egy hónap kellett, miközben vért izzadtam. :-) -
Midvegy #10686 Kösz a választ!
Ontom a következőt.
Minotaur vagy Colossus vagy Titan?
Melyikkel járok a legjobban? -
BBalee #10685 Internal(belső) logisztika. Ez arra jó, hogy saját gyárat az általad legyártott nyersanyaggal el tudod látni.
Pl.: Aquilas beacon-ban(400 % os a napsugárzás) gyártasz ec-t a naperőműveddel, és az ott legyártott EC vel tápolod a másik szektorban működő rakéta gyáradat.
External(külső) logisztika.
Itt bármilyen gyárat(waipont) meg tudsz látogatni. Nagyon hasznos pl fegyvervásárláskor, mert megadhatod az árat és a darabszámot is. Vagy nagyon eldugott gyárak, kalózbázisok megtalálására...
Természetesen az external simán használható internalként is. -
Midvegy #10684 Tuti kösz!
Még egy kérdés, csak h ne lanyhuljon a figyelmed. :)
Internal Commodity Logistics mi az? És milyen beállítások a bambúcsák? -
tomonor #10683 Üdvözlet, veterán.
X4 az valóban alakulóban van, csak épp nem X4 lesz a neve, hanem X.
További infó erre. -
kisviku #10682 Rég jártam itt :)
Van egy kisviku nevű valaki ( ),aki anno írt egy szép könyvecskét.Nem tudom, fellelhető-e még valahol,de érdemes elolvasni, mert a kezdőknek sok infót ad.
Neked javaslom, hogy inkább ajánld a kezdőknek.Könnyebb.Én egy idő után belefáradtam, a sok gépelésbe, no meg rájöttem hogy van magánéletem is :))
Egy ideje fent van az Albion Prelude a gépemen, de meg sem mertem nézni, mert ismerem magamat... :)
Ha lesz X4, akkor számíthattok rám. -
BBalee #10681 Szívesen! De egy aranyból készült sodronyingnek jobb örülnék, mint az olvadt aranyba való uszkálásnak! :-)
Repu:
Pilot menü, és ott Enciklopédia, majd Race.
Itt fajonként láthatod a viszonyt.
A %csak a köv szinthez szükségest írja le, nem az aktuális viszonyt. A viszonyt szavakkal írja le pl. Argon: Hero of federation. -
Midvegy #10680 Azt kell mondjam, hogy aki a tőzsdét javasolta az egy isten és valami nagyon értékesbe kellene mártani.
Kb 3 órai játék után 15 milla haszon! Állat!
A reputationnal kapcsolatban viszont van egy kérdésem! Hol tudom azt megnézni? MErt a pilóta státsuznál nem találom, ill találom de ott csak %-s értékek vannak! Az lenne a mérvadó? Gondolom ha az a reputation, akkor a 100% a f*sz*. -
tomonor #10679 Különféle trading stationökben, amelyek mellett ott vannak a tőzsde kivetítők, a nevük pedig Stock Exchange. -
trens #10678 Hol tudok tőzsdézni az Albion Preludeban?Előre is köszi a választ. -
József István #10677 Midvegy a verzió számnak egyeznie kell! Ha jól emlékszem a 2.0 az utolsó javítás az AP-ben. -
tomonor #10676 Nos igen, a Spliteknek a történet szerint is sikerült manipulálni, majd sorozatgyártani a Xenont. A játék viszont nem így működik sajna. -
BBalee #10675 Igaz. Sőt, papíron xenon és Split is haverok, mégis kőkemény hadjáratokat folytatnak. -
Midvegy #10674 Hoppááá...
Gondom lett az egész játékkal...
Újraraktam!
Erre belázadt hogy corrupt a sav file, holott tudtommal nem fogadott el kenőpénzt senkitől.
Vhogy eddig a 2.0-ás X3 AP volt fent, természetesen kamu verzió, fizessen az akinél a minimálbér nem 350$.
És nem tudom hogy hogy volt fent a 2.0!
Van vmi ötletetek mesterek? -
tomonor #10673 Elméletileg a Kalózok a Teladikkal barátságosak. Gyakorlatilag nem. -
nycholas #10672 Meg egy kerdesem lenne a Nagyerdemühöz: valaki esetleg keszitett magyar nyelvü ismertetöt az X3 Editorhoz? Esetleg van-e angol nyelvü hasznälati utasitäs? Azon gondolkodom, vajon a Star Wars vilägät milyen lenne az X3 köntösebe öltöztetni?? Victory osztälyu hajok es X szärnyuak, corelian csatahajok.... Miközben az Empire March dallama hangzik fel... :) -
nycholas #10671 Opssz.... Szoval az a Treasure Hunt plot??? Hmmmm.... Öszinten szolva, en azt hittem, hogy az simän csak a Yaki rendszerben levö csävo szatellitjenek a lelövesevel kezdödik, es az elfoglalt argon Colossus egy mäsik "teszta". Szoval, a Colossus-tema nem mäs, mint a Treasure Hunt plot...?!
Köszönöm Jozsef!!!