X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Argon prime-tól délre.(home of light-ban) a HQ árulja.
Illetve quin's harbour-ban ugyancsak a HQ.

<#nemtudom> azt hol tudom megvenni?
uhhh...na igen,2 napja kezdtem...zúzok megvenni, köszi!!!😄
Nem, az nem gyorsít téged, csak az idõt<#vigyor4>. a jumpdrive-t meg kell venni és energia cellákkal mûködik.
azzal megyek, ez a SETA 600%, nem?
Jumpdrive-ról már hallottál?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

a kereskedõsöknél meg oda sem érek ahonnan hozni kéne a cuccot, nem hogy vissza a megadott idõ alatt...nem spamelek tovább, bocsi.csak vki írjon már majd pár sort pls!
ez nagyon idegesítõ.végigrepülöm a fél világot, eltelik vagy negyed óra míg odaérek, meglátom a célt és kb 5 sec múlva aborted mert vki kinyírja...és ez van mindig.ez mi?
a kereskedõsöknél honnan tudhatom h a beszerzendõ árut hol tudom megvenni?
meg ezek patrol külik..azt se írja ki h kit csak h hova kísérjek..óriási
Srácok 2 kérdés!olyan külinél ahol hajót kell visszahozni, h tudom leadni.kiszállok a gépbõl, ránynomok h kövessen, vissza a sajátomba, jelzi is a narancssárga nyíl h menjek visszaahol felvettem és nem tudom leadni.másik.amikor le kéne vadászni szökött bûnözõket, soha nem érdek oda idõben, mindig mission aborted, vkik leszedik.ez ellen mit tudok tenni?gondolom semmit...
NONPLUSZULTRA
Volt magyar leírás de nem teljes csak ízelítõ az eredeti angol kézikönyvhöz képest. Éppen csak átfutottam anno és láttam, hogy egy kötelezõ minimális munka.
Az Apricot oldalról le kell tölteni az X3 Handbook v5 pdf-et.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

😊))
Az X2 óta hozzászoktam az angol nyelvû menühöz és játékhoz, inkább csak a TC újdonságait akartam átfutni. Annyira nem fontos, csak ugye itt felmerült, hogy a magyar kiadáshoz adták, gondoltam hátha fent van valahol.
De az ajánlott Apricot oldal jó, átnézegetem.

Si vis pacem, para bellum.

NONPLUSZULTRA
Magyar nyelvû leírással nem sokat érsz mert az egész játék angol és nem lesz hozzá soha magyarítás. Olvass angol leírásokat így nem kell oda-vissza fordítgatnod.
Van itt egy jó kis kézikönyv, nem csak neked, hanem mindenkinek, aki még nam olvasta:

X3 HANDBOOK

Enjoy!

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

A magyar nyelvû pdf elérhetõ valahol a saját könyvtárán kívül is? Mondjuk letölthetõen...

Si vis pacem, para bellum.

nyugodtan kérdez tõlünk is 😊

Split course you

Gondolom, nem boltban vetted, mert adnak hozzá magyarnyelvû leirást. :-) de a telepített könyvtárba is van egy pdf, ha jól emlékszem...

sziasztok!elolvastam a topikszabályzatot,de full kezdõ vagyok.Hol tudnék magyarul szert tenni alap infókra?vagy angolul mind1.pl kereskedés...vettem vmi clothot és nem tudom eladni...meg ilyenek...bocs a lámaságért..:/
aham...

ti már csináltatok meg szektor visszafoglalós küldit?
(én már minden szektorban néztem hát ha láttok egy szektor visszafoglalós küldit, de sehol se láttam.)

Split course you

Nekem a foglalás a kedvencem. :-) AP-ban amugy sokkal könnyebb foglalni, mint tc-ben, mert nehezebben szedik le a podokat, és négy helyett öt embert tesz egybe.
Nekem úgy tûnik, hogy a csillagok összes szama számít.
Pl 10 db 4* os harci rang ugyan annyit ér, mint 20 db 2*os.
TC-ben teszteltem 3.1-es verziónál, hogy egy tl nél kb 30 õssz csillag kell, hogy legyen esély veszteség nélkül foglalni.
Ezért nálam a határ két csillag.

a TC-ben és AP-ben is milliókat költök rájuk...
...(egosoft fórumán lévõ leírásokban) minimum 3csillagnak kell lennie a fight rangnak a tengerészeknek ahhoz h eltudjanak foglalni egy hajót. nekem még egyszer se sikerült hajót foglalnom mindennel próbálkoztam aztán le...rtam ha hajót akarok akkor megveszem

Split course you

Nem is figyeltem. Én fontosabbnak tartom a többi skillt, mert a harci lineárisan fejlõdik, és ha sokat foglalok, akkor gyorsan fejlõdik, de a tanulhatóak logaritmikusan. Napokig tart egy négycsillagos enginer skillt ötösre fejleszteni, ami egy picit lehangoló. Azokat az embereket meg eladtam a kalózoknak, akik nem voltak legalább kettes harci képességûek.

jó, hülyén kérdeztem...
x3tc-ben egyszer se találkoztam olyan tengerésszel aminek 5-ös fight rangja lenne
AP-ben meg 4-es 5-ös csillagossal is találkoztam
(akár hajóval szereztem a tengerészt akár vettem valamelyik állomáson)

Split course you

Véletlen szerûek a csillagok, mint az elfogott hajók felszerelése... Érdemes itt is elmenteni a hq megvásárlása elõtt, és párszor visszatölteni. Ha szerencséd van akár több ötcsillagost is kaphatsz.

egy gyors kérdés: nektek is adott a játék a PHQ plot végén. a TL hajón 5csillagos marinet?

Split course you

Itt inkább a részletekre összpontosítanak majd.

hát az egész játékot teljesen újra építik szóval bármi kisülhet belõle

Split course you

Remélem nem a csiricsáréságával fog nagyot dobbantani...
akkor majd módosítód 😛

Split course you

szép szép, csak a topik nem jó 😛

holy...

Split course you

nem kizárt, de nem szoktam csempészni xd
basszus ezúttal grilleztem egy spacesuitott

Split course you

Sok volt a space fuel.

na igen, de még a khaak korvett is neki ment oO

Split course you

Ha egy saját xenon, vagy pirate flottát szeretnél, akkor jól jön az a hq.

Továbbá ki lehet tûzni egyedi célokat is a játékban. Pl.: hajóvásárlás nélkül játszani. Csak lopott, vagy legyártott vas jöhet szóba. Tökéletes cél egy Assasin kezdéshez. Ez esetben sokat segít a hq.

hát végülis megtámadta, csak nem úgy ahogy te szeretted volna <#idiota>

rakj fel a phq-hoz scripteket

off: nálam az csapta ki a biztosítékot mikor a shrike-omal támadtam a "pirate base"-t és egyszerûen neki ment

Split course you

Szép dolog ez a PHQ, de én még raktározáson és a színezgetésen kívül nagy hasznát nem vettem.
Ha egy hajót legyártasz akkor az még csak egy vas darab. Szoftverek és motor tunning nélkül. Minthogy a raktár kapacitás sincs szekcionálva, az árukészlet megzabolázása is gond.
Leamortizáltam 20%-ra egy M2-est. Próbaképp meg akartam javítani, de a néhány ezres anyagtételek, plusz pénz, plusz idõ elrettentett. Inkább kibrókerkedtem a javítási költséget!

Rá kellett jönnöm, hogy ebben a játékban az arányszámokkal van a legnagyobb gond. Örök csalódás, hogy összegürizel egy M2-est amit elintéz három Q. Nem egyszerre, mert ahhoz kettõ is elég. Arról ne is beszéljünk, hogy te egy másik jármûbõl szektoron belül messzirõl szemléled az eseményeket, akkor mit össze szerencsétlenkedik. Sikítófrászt kaptam amikor a Kyotom a csata elején hátat fordított egy J-nek! Ilyenkor megráznám a programozókat mint krisztus a vargát.
Tudom, hogy feleslegesen krampácsoltam le ezeket a dolgokat, de ki kellett adnom magamból.

Még egy érdekes eset: Amikor dühömben végig pusztítottam néhány xenon szektort, õk meg felkapták a vizet és vendettát kiáltva kirajzottak a világba, szinte az összes nagy vállalat részvényindexe nullára esett. Keresni ugyan nem lehetett vele, mert az egyikkel (nem tudom fejbõl (alulról a második)) 0-100 nál hozott 5 millió környékén, miközben benne állt harminc.
Summa summarum: Addig jó amíg a legerõsebb hajód egy TL, és békésen elmajomkodsz a küldetésekkel.

uff.
hehe gondoltam rá,de én a nyugodt szép világos szektorokat szeretem

asszem patriarch conclusion-ba rakom a phq-t

Split course you

xenon 101? :p

Nekem az tetszik, ami felette van unknown sector (otas-tól keletre). Közel a jump drive, közepén van a mapnek, és az otas mellet nem jön át egy kalóz sem.

az egy dolog h biztonságos legyen, de arra van a lasertower meg a hajók 😛

Split course you

bármilyen szektor ami védve van rendesen.

A PHQ elhelyezéséhez szerintetek melyik szektor a legjobb?

egosoft fórumán az avarice-t ajánlják

Split course you

Nem X3, de ûrös 😊

Jakuza001
Jatek nelkul szeretnem tudni, mert engem pont az rettent el a jatektol, hogy mindent szoveges menubol kell csinalni.

Elég hamar rá fogsz jönni, mert a PHQ rész nem egy hosszú küldetés sorozat. Nekem is már csak ki kellene fizetnem, plusz várom, hogy mi sül ki a hubból...

A Megalodon problémát közben megoldottam: Vettem egy másikat és átpakoltam bele mindent. Úgy látszik csak az zavarta be, hogy nekem már volt egy.
Jakuza001
Ezt en is el tudtam olvasni, engem inkabb az erdekel, hogy ez miben valosul meg ? Grafikus felulet ? Vagy kevesebb almenu ?

Nagyjából annyit tesz h könnyeben fel tudod szerelni az újonnan vett hajóidat v gyártottakat. (PHQ-ban)

(javítsatok ki ha tévedek)

Split course you

Jakuza001
Ez mi akar lenni ?

"the latter providing a new function to easily equip newly built or bought ships – a function that all fleet commanders will no doubt appreciate."