12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
komenco #10830 A rangomnál ennyi a Paranidnál:
Paranid Priest Confidence 91 %
Ezek szerint ha eléri a 100 %-ot akkor ő a következő titulus?( Paranid Friends of Priest Duke ).
Metrt úgy látom, ez kell neki....
-
klman #10829 Az lehetséges hogy még nincs meg a szükséges reputation-od hozzá habár azt nem tudom hogy a tractor beamhez mennyi kell. Azt hiszem a menüben ahol venni akarod kiírja hogy milyen rang kell neki és egy másikban azt hiszem a pilot menüben van hogy mekkora a rangod a paranidoknál. Rangot azt kereskedéssel vagy küldetésekkel növelheted. -
komenco #10828 Valamiért nem tudok tractor beam-et venni.....
Oda megyek a Paranid Tractor Beam factory-hoz és van készleten 8 db.....A hajóm megfelel ( Mercury Hauler (TS)), pénz is van de a Trac. Beam sor piros színű....nem tudok rájönni, miért...
Esetleg valaki ? -
BBalee #10827 Bioscaner kell hozzá. Az automatizálásokhoz meg bonus pack, belőle is az common logistikal software mk2.
A tread parancs alatt megjelenik egy uj External logistik fül, ahol meg tudsz adni waypontokat, hogy melyik szektorokban, melyik állomásokon, miből és mennyiért vásároljon.
Ha a feltételek nem teljesülnek, akkor várni fog.
Ezt a softwert ésszerű használni a nagyobb hajók automtikus aenergia, rakéta és lőszer utánpótlásához is... -
sandros #10826 Még egy kérdés, hogyan tudom megoldani, hogy egy trader automatikusan vegyen pl. space fuelt 730-on? Nincs homebase-a és ne csináljon semmi mást csak adott áron vegye meg a terméket. -
sandros #10825 Ha Marinet akarok venni, akkor hogyan tudom megnézni még vétel előtt a statjait? -
BBalee #10824 Stlck exchange-enként változik a feltétel. Az állomáshoz tartozó info ablakban le van írva a kilockolás feltétele. -
Yag #10823 Hali!
Pontosan hogyan működik itt a Tőzsde ?
Próbáltam már kereskedni de a tételek inaktívak számomra. Van vlami feltétele hogy hozzá férjek és vegyek - eladjak a különböző tételekhez ?
Köszi.
-
komenco #10822 Hurrá!
Most már minden ok! Íme a válasz, szóval ők is megerősítették amit ti is írtatok, lehet itt mindent csinálni, leigázni az egészet...stb. csak legyen rá elég évem...lol:
Hi,
The answer to your questions is yes. You can do all these things even if they are very hard. The plot of the game is a lot easier but it is often just the start and people define their own goals.
-Bernd
Na, megyek, folytatom "keresztes hadjáratomat" az Univerzum ellen.....
( Ma kerestem 15 milliót.....1 hónapnyi játákidő után, szerintem nem rossz ).
Még egyszer köszi.
-
tomonor #10821 Ebben a játékban csak az a cél, amit kitűzöl magad elé. Ha úgy gondolod, hogy egy pár gyárral megverted a játékot és értelmetlen tovább játszanod, akkor az valóban úgy van, és nem kell erőltetni. Van aki csak a plotokat játssza végig. Van aki tovább játszik egészen addig, amíg el nem pusztította az összes fajt. Van aki nem is erőlteti a plotokat, hanem rögtön a játék közepébe ugrik. Van aki csak obszervál. Van aki előbb lő, aztán kérdez. Stb-stb, egy ilyen játékban lényegében azt csinálsz, amit akarsz, amíg a játék azt megengedi. Ám a fő cél általában mindig a pénz szerzés. -
#10820 LOL ez egy sandbox jatek a celja az hogy jolerezd magad
a fajokat pl. ki lehet irtani ha akarod, szektorokat is el lehet foglalni de csak scriptelve a vanilla ha jol cslodom ilyet nem tud
miutan a kuldetesek megvannak azt csinalsz amit akarsz... -
komenco #10819 hahaha.....köszönöm Balee, nagyon kedves vagy hogy ennyit segítesz, csak az a gond, hogy Te pont az ellenkezőjéről beszélsz, mint amire én kíváncsi vagyok.
Mindenki csak a kezdésről annak formáiról és lehetőségeiről beszél ...ezeket már kb. én is ismerem.......mindegy kiírtam a supportnak, meglátjuk, mit válaszolnak.....kíváncsi vagyok.
Ha van infom, természetesen megosztom.
-
BBalee #10818 kilenc különböző plotot indíthatsz el, és kettő kezdés specifikusat, továbbá nyolc corporationnak lehet dolgozni.
Ebből egy plot alapból elindult a terran conflict, de a hozzászólásaidból skippelted. És ha harcoltál már és Omiclon lain közelében jársz, akkor egyet biztosan kilockoltál, csak még nem indítottad el az operation final furry-t, ahol a khaak fajt kell kiírtani.
Bővebben a kezdési feltételekről:
egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=1019&version=9&sid=4df0f47509e115fcd9e6ae112a634b2c
Itt van ami nagyon rövid, de segítség mélkül képtelenség, viszont van ami nagyon hosszú, pl.: the hub.
Itt az elején kapsz egy spéci equipment dockot(a hubot), és egy uj szektort, ahol három hibás kapupár van, és amint megjavitod őket (rengeteg nyersanyagból) bármely meglévő szektor kapujához kapcsolhatod...
Egyszerűen hangzik, de itt Nem hét nova vangard árában gondolkozz, hanem 10-11 számjegyű összegekben mérhető a hat jumpgate javításának az összköltsége. Ez a plot a legfontosabb sokak számára, mert a PHQ feltétele (saját hajógyártás) a hat működő kapu, és ez viszi a legtöbb időt és pénzt ... -
komenco #10817 Szuper!
Na, akkor most még egyszer megkérdezek mindenkit, hogy mielőtt évekig játszanék értelmetlenül......nos, mi a játék lényege és a célja? Meghódítani az univerzumot? Vagy mégis mi? Erre még sehol nem kaptam választ, mert akár harcokkal akár csak építkezésekkel éa kereskedéssel nem túl érdekes ez hosszabb távon......Egyáltalán valaki már tart olyan szinten, hogy szektorokat hódít? Vagy például valaik már kiírtotta az Argon vagy Paranid fajt?
Grrrr.....szerintem nem csak én vagyok ezzel a kérdéssel egyedül.
Miklós
-
BBalee #10816 Nagyon régóta, de ma már nem vagyok olyan aktív, mint négy éve.
A gyárak száma a karaktertől függ. Ha a fő pénzforrás a kalózok gyilkolásából jön, akkor eggyütt kell élni azzal, hogy kevés önműködő gyárad lesz, kevés kereskedővel, vagy fél óránként pótolod őket. Ha van bonus pack akkor könnyebb pótolni...
Viszont ha törődsz a kalózokkal is, akkor szinte sosem látsz piros hajót a képernyőn, és bármennyi gyárad lehet akár kalózszektorban is...
Ennek viszont az az ára, hogy unalmas lesz azuniverzum, és nagyon belassulhat a load / save a régebbi verziókkal.
Ha a solarpower már komplexben van akkor nem lehet már mozdítani.
Amúgy a legolcsobb modja a split chiman miner. Vonosugarat (tractor beam)kell venni, amit a paramid árul. -
komenco #10815 Köszönöm,
Te Balee, mióta játszol? És kb hány factoryd vagy egyéb építményed van? flotta?
Csak szeretnék viszonyítani ..én szeptember 7-e óta játszom.
Ja és a crediteket főleg küldetések utáni harcokban szerzem....Gondolom az nem gond, hogy időnként kereskedek, és harcolok vegyesen így termelve még több creditet(pénzt). Persze, mostanában elég sok időm van a gépnél.
És ....hmmm. hogy tudom a meglévő solar plant -omat egy kicsit odébb vinni? Vagy az már fixen van?
Bocsi a sok kérdésért, ez egy szuper fórum.
Miklós -
BBalee #10814 igen, vezetekekkel barmenyit ossze tudsz illeszteni. Ezzel megsporolsz egy kereskedo hajot. Cserebe nem nő a kereskedelmi rangod, mert a vezetekekkel nem kereskedsz.
En eladtam volna az EC-t 18 as aron, es vettem volna a farmhoz 13 as aron...
De ez jatekstilus kerdese, hogy inkabb kereskedsz, vagy gtartasz.
A jatek elejen erdemes kereskedni, de kesobb, amikor 75000 microchippet kell leszallitani, azt esszerubb legyartani oriasi szuperkomplexekkel, mint kereskedokkel mojolni. -
komenco #10813 Ez nagyon jó ötlet Andy, de akkor bármilyen és bármennyit össze tudok így olvasztani?
Nincsenek határai a komplex-eknek?
És így utólag oda tudom azt illeszteni?
-
Gunslinger #10812 Tracktor beam-el odavontatod a bányát, ahova akarod, nem nagy kunszt, így elég csak a meglehetősen magas yield-ü aszteroidákkal törődni, a vackokat le kell szarni, egy szektoron belül ne az elhelyezkedés alapján válassz. -
Andy0717 #10811 Ha beteszed a Solar Plantot a komplexbe, már nincs is gondod. Bár nem ártana egy kristály gyártó sem . Én az AP-ban csináltam komlexet, aminek lézer torony volt a végterméke és teljesen önellátó volt. Az aszteroidákkal volt gond, hogy találjak elég közel egymáshoz Ore és Silicium aszteroidát. -
Jóózsf István #10810 Mindenért fizetni kell!
Ha nem fizetsz a saját naperőművednek miből fog kristályt venni?
Maradnék a komplex mellett. Ha ügyesen beállítod le van róla a gondod. Ez majd főleg akkor lesz hasznos, ha Mágnás Mihály leszel és azt sem tudod, hogy az épp a kalózok által szétlőtt szállító hajód honnan esett ki. -
komenco #10809 Köszi BBalee,..
Már kész az első Solar plant-on a wheat komplexum mellett.......csak az a gond, hogy nem tudom az energia cells-t átvinni a wheat kopmlex-be- be csak ha megveszem......
Szóval, hogyan lehet beállítani, hogy egy hajó folyamatosan szállítsa át anélkül, hogy fizetnék érte....Valamiért belezavaroftam, nem tudom, hogy kell.
-
BBalee #10808 ugyan az a komplexum, ha nincs osszekotve hgyanazokkal a beallitasokkal 500.000 helyett 700.000 lenne a nyerrsege. Pl. adv.sat 2 cserebe kell egy csomo szallitohajo, az elsohoz meg egysem kell ugye. -
BBalee #10807 AI a mesterseges iq, vagyis a tobbi faj.
Zart komplex, ha minden nyersanyagot megtermelsz. Pl.: adv.sat -
komenco #10806 És hol lehet beállítani, hogy lássam az állomásom össze forgalmát napra vagy hétre nézve?
Sehol nem találom..
-
komenco #10805 Köszi válaszokat.
Akkor variálok tovább.......de mi az az AI, és hogy mi az hogy zárt komplex?
-
BBalee #10804 Minden gyár nyereséges, csak van amelyik hamarabb visszahozza az árát, míg van amelyik később.
Teljesen zárt komplexnél (minden nyersanyagot magad termelsz ki) kevesebb pénzt hoz a konyhára, mivel magdnak átlag áron szálítod le a nyersanyagot, viszont a géptől meg lehet venni minimum áron is, illetve a gépnek el tudod adni a nyersanyagot sokkal magasabb áron is amit megtermelsz. Így sok pénztől esel el. ;-)
Szóval sokkal jövedelmezőbb, ha olcsó nyersanyagból drága terméket állítunk elő.
Továbbá, ha minden nyersnyagot magadnak állítasz elő, akko nem nő a kereskedelmi rang, csak az eladásból.
Ha a nyersanyagot az AI tól veszed, és a terméket is az AI-nak adod el, akkor nőveksik a legjobban a kereskedelmi rangod, ami a küldetések által generált pénzre lessz kihatással. A játék elején 3 millió pénz körül ez számít a legjobban. -
klman #10803 Szia!
A komplex építésnél szerintem olyat érdemes építeni ami végtermékként microchip-et vagy computer components-et termel. Habár én még a 2.0 patch környékén játszottam ott elég jól fogyott. Jó lehet még az illegális termékek is amiket csak unknown sectrorokba és ott ahol engedélyezett lehet gyártani. Pl ilyen a space weed. Szerintem csak ilyen zárt komplexeket érdemes építeni mert azoknak nincs vesztesége csak sokba kerül megépíteni. -
komenco #10802 Köszi,
2 gondom van:
1.Hogy tudom megnézni, hogy hol mire van kereslet?
2.Ha különböző szektorokban építem a gyárakat, akkor hogyan tudom megvédeni őket gyorsan?
Mert most mint írtam a Light of Heart-ban vagyok 7 Nova vanguarddal és vigyázok az egyetlen Hubomra, amit építettem....persze el-el megyek csatákkal pénzt szerezni, de csak a közelbe....
és van 2.5 mill creditem már.
-
BBalee #10801 Azt kell épiteni, amire van kereslet.
Pl hiába termelsz planktont teladi területen, azt csak Argon és a Boron veszi meg.
Az elején érdemes a másodlagos nyersanyagokra hajtani, pl teladiummal egyedi piacot nyithatsz Duke's Domain-ban...
Általában satelit telepitéssel kezdem, ezért az első gyárak között van az Adv.sat termelő.
Paramid verzió sokkal olcsóbb, és a legjobb benne, hogy maximum áron megveszi a gép. Így jobban növekedik a kereskedelmi rang, és több pénz jön be a nem harci küldetésekért. -
#10800 Figyelemmel követheted következő játékának alakulását, angol tudással bele is szólhatsz. Egy éve csinálja, szerdán lesz a hivatalos bejelentés. Összeszedett egy jó gárdát, ahogy elnéztem, Ryan Church felel a concept art részlegért...
A regisztrációval kapott aranykártya egy egyedi felszerelésre jogosít fel, ez a lehetőség csak szerdáig él. -
Andy0717 #10799 Picit bővebben, ha lehetne. Regisztráltam, de mi lesz a következménye? -
tomonor #10798 Egy legenda visszatérése. -
Andy0717 #10797 Valaki felhomályosítana, hogy mi is ez? Az angolom nincs a topon :) -
komenco #10796 Sziazstok........haladok.
Az első complext 3 órán keresztül csináltam. mert folyton elrontottam a kezelést...hát nem egyszerű. Egyébként a video szerint építettem egy dumpa (komplex) Wheat farm-ot...de lehet ebből többet is mellétenni? És főleóg miből érdemes ugyanilyen komplexeket építeni......Ja..és én a Light of Heart-ba tettem.....remélem ez jó hely? Először egy Unknown sectorra gondoltam ...nem tudom, jól döntöttem-e..meghát hová tegyem majd a többit...Tudna valaki segíteni ebben?
Miklós -
#10795 OFF - de nem annyira
azoknak, akik tudják ki az a Chris Roberts:
HAMAROSAN
érdemes regisztrálni - akik a beléptető kérdésre nem tudják a választ, nézzék át Tomonor posztjait ;)
ON -
komenco #10794 Köszönöm...
Akkor tehát próbálkozom tovább. -
BBalee #10793 Ok akkor ez x3tc lesz. lehet saját szektorod, de csak 3.0 verziotól elérhető. Ha nem eredeti, és emiatt nem sikerül patchelni, akkor nem lehetséges.
Amúgy ez már végjáték, mert irdatlan drága, és végig kell vinni a Gunner, Terran plotokat hozzá.
Talán a khaak ot is ki kell írtani... Erre már nem emlékszem pontosan...
Hajot is lehet építeni, de az még jobban végjáték. Hub plot kell hozzá, ami garantáltan a leghosszabb a játékban... -
komenco #10792 Óh,
Nagyon kedvesek vagytok és köszönöm a válaszokat. Igen, azt gondoltam, néhány nap és kiviszem....dehát ez tényleg sok idő.
Angolul pedig tudok, csak már annyi információ van, hogy már nem győzöm olvasni.....ponr azért, mert már látom hogy milyen hosszú.
Egyébként én Terranként kezdtem egy Sabre-vel, de ahogy megvettem 2 argonos hajót ,így azt eldtam...st. Most van egy jól felszerelt Argon Nova raider és egy raktárként üzemelő Argon Mercury tanker..és állandóan az omicron környékén lebzselek....gyűjtöm a pénzt, küldetésekkel.
A Tutorial youtube-ot már átnéztem, nagyon tanulságos.
Egyébként azt nem lehet megcsinálni, hogy mondjunk magamévá teszek egy szektort és megszabom, hogy ki jöhet oda...( hajókat építek és védem a kapuit?..stb.
Ne haragudjatok, de stratégiában jó játékos vagyok de ez itt más.....most tanulom.
A változatot pedig most nem tudom fejből...egyébként a fiam töltötte le valahonnan, tehát nem eredeti. -
tomonor #10791 Ahhoz hogy olyan szintre eljuss hogy szektorokat forgalmazz, rengeteg pénz is idő kell, több hónapnyi játékidő. Én azt javaslom, hogy tutorial vidiket nézzél youtube-on, de ha nincs kellő angoltudásod, akkor eleve bajban vagy.