12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Pares
    Minden Construction kit csak két állomást tud összekötni.
  • Doma #10869
    A 3 factory összekapcsolásához 2 Construction kitre lesz szükséged.
  • komenco
    Tudna valaki segíteni?
    Már órák óta szendvedek.....3 Cahona Bakery M-et akarok egymás mellé tenni és 1 db Construction Kit - el összekötni...egyáltalán lehetséges? Egy Dave által feltöltött 10 db-os Perfect hub szerint igen.....de én nem tudom megcsinálni....Még valahogy egymás mellé helyezem őket ( azt hiszen elég pontosan ), de a végén mindíg csak 2-őt köt össze.......hmmmm.
  • Pares
    Nem tudom, hogy honnan veszik sokan ezt a marhaságot. A warez verzió pont hogy sok esetben simábban működik, mint az eredeti.
  • tomonor
    Hmm, a játékban már nincs másolásvédelem, és igazából kétlem, hogy az egosoft berakott volna egy ilyesmi limitációt a warezolt másolatokra.
  • Lysandus
    Nyiss már neki egy topicot, Mester!
  • Lysandus
    Édes Jó Istenem! Ez az évtized híre!

"The price of freedom is eternal vigilance!"
  • komenco
    Ha a My Pilot Status-ról beszélsz, akkor ott alul nincs ilyen, ha a My Property--Statistics nál nézem, ott sincs.
  • BBalee
    pilot menuben(ahol a statisztikák is vannak) a legalján nem jelent meg egy ***modified*** sor?
  • komenco
    Igen...........lehetséges, hogy mivel nem eredeti akkor lehetnek benne hibák.
    Szóval az Ncore-ról töltöttem le ezt ( 2 . 1.- es verzió 2009 ). Lehet, hogy ez a hiba.....
    Hogy érted azt hogy mod? Modult ? Semmiféle patch-et vagy mást nem töltöttem rá.....egyszerűen nem értem......Próbáljam meg letölteni az egyik patch-et? Attól félek, hogy megnézi az eredetiségét és akkor "kampó" neki.......
  • BBalee
    Ez egy nagyon misztikusan hangzik, nálam nem volt még csak hasonló sem.
    Nem tettél fel valami mod-ot?
  • komenco
    Dehogy.......átlépek egy szektorba p hajóval és akkor az egyik hirtelen pl. középen (Akár az űrben is) megjelenik és nem tudom elmozdítani sehogy, sem parancsokkal.....ha meg odamegyek akkor meg nem látom a hajót.....nem értem......a képernyőn mutatja a zöld jelet de igazából nincs is ott...

• klman
    Azt hogy beragad úgy érted hogy leszáll a hajód egy állomásra ás onnan nem tud elmozdulni? Ilyenkor azt csinálhatod esetleg hogy átmész egy másik szektorba és utána megparancsolod neki hogy dokkoljon ki.
  • komenco
    köszi klman...

De időnként beragad egy hajóm és az istennek sem tudok mit kezdeni vele.....állandóan újra kell tölteni az előző mentés? Vajon mitől lehet ez? Talán bug? Vagy valamelyik kalóz képes erre?
  • klman
    Nem olyat nem lehet csinálni.
  • komenco
    De igen...4 küldetést is......csak mindíg mást csinálok mert variálok...megoldom.

De inkább az lenne a kérdésem, hogy lehetséges - e egy bányát átvontatni Tractor beam-el egy másik szektorba, valaki már csinált ilyet?
  • BBalee
    Nem hagytál valamit félben? Csináld meg amit kér és csöndben marad.
  • komenco
    Már ezzel a "Jackson out"-al álmodom.........az istennek sem tudom kikapcsolni....
    Tudja valaki hogy hol lehet megszűntetni?
  • komenco
    És honnan/miből tennél be? Ha van már elég pénzed akkor vehetsz a shipyard-oknál ill. rabolhatsz....stb.
  • raider27
    Beraknék pár hajót a játékba de nem találok sehol. TC-be nemlehet?
  • klman
    Sokban hasonlít a Reunionra de van benne rengeteg újdonság. Jobb lett a kezelőfelülete, kicsit jobb az irányítás. A grafikai motor az kb ugyanaz csak vannak benne új lehetőségek, különböző effektek. Lehet küldéseket is csinálni amik mindig újra megjelennek. Pl. harci, kereskedős, vagy építgetős küldetések. Van még olyan hogy vidd vissza az ellopott hajót. Akkor lehet még M6 osztálytól felfelé elfoglalni űrhajókat.
  • raider27
    A mai napon sok sok idö után visszatérek az X3-hoz. Anno Reunion 2.0-ban hagytam abba mert sokat idegeskedtem a megsemmisült transportjaim és a gyenge gépem miatt. Most megszereztem a TC-t és újabb gépem van. Érdekelne a tapasztalatotok mennyire más a TC mint a Reunion.
  • komenco
    Valamiért bragadt egy Nova-m az egyik Teladi-s bázisra és nem tudom, hogy került oda ill. nem tudom kiszabadítani.........volt már valakinek ilyen tapasztalata?

• komenco
    ok.
    Köszi......próbálkozom.
  • klman
    Húzogatni a komplexet azt sajnos nem lehet előtte szét kell szedni.
  • klman
    Amennyire én tudom egy kittel 2-őt lehet összekötni akkor már létre is jön a komplex vagyis el kell helyezned a HUB-ot. Ha ezt elhelyezted akkor az összeset ehhez kell hozzákötni. Szerintem egy kittel semmiféleképpen nem úszhatod meg. Igen komplexeket is összelehet kötni akkor ha van két HUB abból egy lesz és az működik majd.
  • komenco
    Már számolgatok......jó sok pénz és idő lesz ez.......köszi a nagyon jó tippeket.( Ezt a részt már megoldom így ).
    Bocs a sok kérdésért, de nem látom át az egészet még...ha pl. felépítek egy 3-4 db-ból álló egységet ( azt ugye össze tudom kötni 1 db Ccons. kit-el.....és ha egyenként építek mellé még többet akkor azokat csak úgy tudom a fix. Complexhez csatolni, ha mindegyikhez ismét megveszem a kit-et és Mammoth-olok?
    Vagy célszerű megvárni amíg össze nem jön az összes credit és egyszerre felépíteni? ( Ez esetben csak 1 db cons. Kit kell, amivel a végén összkötöm, igaz ?
    Ja, és két kisebb komlpexet tudok húzogatni és összekötözgetni egybe?
  • klman
    Elméletileg elég 1 55 yield is de minél több van annál jobb főleg ha később bővíteni akarod. A calculator kiszámolja mennyi szilikont termel és hogy az elég lesz-e.
  • klman
    De a bányát is hozzá kell csatlakoztatni a komplexhez ugyanúgy mint bármelyik másik gyárat. És azt is ugyanúgy tudod vontatni ha kell a TB-el.
  • komenco
    Ja, most látom, hogy y bányát rá kell építeni......Akkor az nem a komplex-ben lesz?
  • komenco
    A közelben van egy unknown sector 15 astroidával ott van 55 yield-es silicon és 50 yield-es ore.
    Ide lehet, nem?
    Még egy kérdés......a silicont bányászni kell Mobil Drilling - el vagy, ......hogy kerül az hozzám?
  • klman
    Bocs elnéztem van silicon ott de túl kevés a yield.
  • klman
    Igen persze lehet kisebbet is. Az ore beltet azért írtam mert a zárt komplexhez kell silicon az meg nincs light of heartban. Vagyis olyan szektort keress ahol vannak silicon aszteroidák amikre a bányákat építheted.
  • komenco
    Jó kis program........most aztán jól meg kell néznem, mit merre építek.....egyébként a komplexem a Light of Heart-ban van.......gondolom nem célszerű az Ore Belt-be csinálni..talán a közelbe, nem?
    Most 23 mill. cr-em van...hát elég messze vagyok még a komolyabbaktól, de úgy is lehet, hogy akkor egy kisebbet építek és akkor bővítek.....talán?
    Köszönöm Klman.

• klman
    Persze ehhez előtte érdemes saját mammoth-ot használni és nem béreltet.
  • klman
    Zárt komplexhez sok pénz kell de megépíteni nem nehéz csak időigényes. A legegyszerűbb ha letöltöd a xadrian komlex kalkulátort. Itt egyszerűen megadott a kívánt gyárakat és az mindent kiszámol neked. a lényeg hogy mindig minden zöld értéket mutasson a programon belül. Pl. 6 chip gyár akkor kell 4 cahoona bakery L ahhoz 4 Cattle Ranch L. Ehhez kell még 1 Solar power plant XL, 2 Crystal fab L, 1 Crystal Fab M és 2 Silicon mine L. Ha Ore Beltbe teszed akkor 64 yieldesek lesznek a bányáid de kiírja a program. Ez óránként kb. 1402434 cr-t termel neked anélkül hogy hozzá kellene nyúlnod. Felépíteni 88 millió cr.
  • komenco
    Sikerült, köszönöm.
    Hát ide megint kellett akkor vennem egy Cons. Kit-et és bérelni a Mammoth-ot...de megoldottam, most egyben van mind 3.
    Most azon gondolkodom, hogy milyen nagyobb komplexet csináljak, Csak még ezt a zárt komplexet nem értem pontosan, mert mindenhez kell valami más, na mindegy folytatom.
    Szia.
  • klman
    Mikor odavitted a TB-vel csak arra kell vigyázni hogy nehogy összeérjen valamelyik állomásoddal
    a komplexen belül. a HUB-ra meg csak simán rá kell csatlakoztatni egy komplex contstruction kit segítségével. 20km-en belül kell hogy legyen ahhoz hogy csatlakozzon.
  • komenco
    Köszi,
    Megvan a TB.
    Valaki már csatolt egy fix Solar Plant-ot egy fix Wheat Komplex Hub-hoz?
    Már rák óta szenvedek, de nem megy ......Van egy Caiman Miner-em ( hátul a toronyban van a Tractor Beam ) amivel oda viszem , de csak addig megy....onnantól nem sikerül.
    A videon ( Dave általi Walkthrow ) másként működik és ott nem fix állomásokhoz csatol.
  • klman
    Igen akkor kell hogy meglegyen a következő. Elméletileg van egy táblázat is a rangokról. Ennek is a pilot menüben kell lennie.