12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • komenco
    Marha egyszerű.
    Rámész bármelyik gyárra, és mutatja az info-t, de itt egy khasznos link, itt mindent megtalálsz.
    http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/
  • Tauri
    Sziasztok

Ma kezdtem a játékot...:) Lenne egy alap kérdésem, hol találok egy leírást milyen gyáraknak milyen nyersanyagra van szükségük és mit gyártanak milyen szorzókkal?
    Googleban sajna nem találtam, bár lehet nicns is.
  • NPite
    A pilótafülkét meg a háttérképeket felraktam azok szépen mennek
  • NPite
    Ha felrakom a xrm mod-ot akkor nem lehet megcsinálni az Albion Prelude küldetéseit? Van valakinek erről tapasztalata? Ti milyen adononokat használtok ap alatt?
  • Romeo One
    Használ valaki X52-t? Nem azt akarja csinálni, amit én szeretnék. A gáz nem a throttle, hanem a slider. A rotaryn van a STRAFE, ami vagy működik, vagy nem. Próbáltam a Saitek profilert is, de azzal sem megy. Ötlet, tapasztalat?
  • komenco
    Megint tanultam egy kis stratégiát.....
    Végül is igen, erősek ezek a komplex pajzsok, kitartanak. Csak még nincs egy M2-esem, mondjuk egy Boreas, ( talán már szerezni kellene egyet ).
    Összesen van most 1 db Skiron-om, 12 Nova Vanguard-om és 5-6 szállítóhajóm, és 90 Mill. creditem...olyan lassan gyűlik össze. A Complex napi kb.3-4 Millát termel...stb.
    Köszi.
  • BBalee
    a legdrágább gyár is olcsóbb, mint egy M3+. Amúgy nem kell aggódni, nem támadnak a kalózok, csak a xenon és a khaak olyan flottával, ami el tudja pusztítani a 10Gj os pajzsot... De a khaak faj kiirtható az off plot során, a xenon meg fix útvonalakon járőröz.
    Az a 4-5 m3 as pirate ellen, aki arra téved hosszú percekig kitart a komplex pajzsai. Core sectorban mindig van egy capitalship aki a kalozokat letakaritja...
    Perem sektoroknál meg bőven van idő lerendezni őket.
    A támadáskor jön egy hang üzenet, és villog a gyár is a property képernyőn...
  • klman
    Nekem elég ritkán támadták meg, de védelemnek lehet használni laser towereket is amik nem annyira biztosak de olcsóbbak és ha elég sokat raksz le akkor hatásosak. Amúgy később esetleg érdemes védelemre beállítani 1-2 M2 hajót az bőven elég. A vadászokkal csak az a baj hogy könnyen lelőhetik őket mondjuk ha kötelékben vannak akkor nem és csak M3+-tól felfelé érdemes használni őket.
  • komenco
    Köszi a válaszokat.....tovább gyűröm....de azért még egy kérdés:
    Mivel itt szanaszét lehet építkezni..nos mit teszek, ha pl. 3000 km-el odébb van egy factory-m?
    Hogyan tudom gyorsan megvédeni, ha támadás éri? Ezt a rész még nem igazán értem, vagy ha már építek egyet távol a Light of Heart-tól, ( mert ott van már egy komplex-em ), akkor védjem is meg, tehát telepítsek köré vadászokat (sokba kerül)? Vagy mi a stratégia ilyenkor? Esetleg oda kell junp-olni a flottával? .......hmmmm.

• kzoli95
    Akkor gyorsan ki is próbálom. Köszönöm a segítségedet
  • BBalee
    igen, de ha bemmész ol-be, akkor azonnal latni fogsz egy m4 est, aki probaképp meghív egy kis xenon aprításra. A többi egyértelmű lesz...
  • kzoli95
    Köszönöm a választ! Valamennyire azért tudok angolul, játékokban általában jól elboldogulok, csak erről a kérdésről nem igazán találtam leírást (viszont az általad adott link hasznosnak tűnik). Ha már megfelelek a követelményeknek, akkor az adott szektorban (pl: Kha'ak plot (Operation Final Fury) - Omicron Lyrae) egy bizonyos karakterrel kell beszélni a plot indításához, mintha egy sima küldetését vennék föl?
  • BBalee
    Angoltudás hiányában nehéz lesz! Van két kezdésspecifikus Plot, ami időre megy és alapban nem elérhető ki kell lockolni. Nem könnyű, de a játék elején ha sikerül kapsz egy-egy brutáljó egyébként nem megvásárolható hajót.

A többit mind elkezdheted, itt egy link a kilokkolásról:
    http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=1019&version=9&sid=809804e902ed1b042b5e3cf7315a4c3a
  • BBalee
    Nem ismerem ennyire a scriptet, még sosem próbáltam ki. :-)

A játékos gyáraihoz nem nyúl a GOD. Szép is lenne. :-) Amúgy a GOD sztem jó dolog, pont ez teszi változatosabbá a sectorokat.

mindegy, hogy mit építesz, minden nyereséges. Az adv.sat azért az egyik legjobb, mert azon kevés termékek egyike, amelyet MAX áron el lehet adni kereskedő nélkül, és viszonylag olcsó felépíteni, továbbá jól jön a sat hálózat kiépítésekor is.
    Ilyen még a Computer component is. Talán van más is, ami max áron adható még én se próbáltam mindent! :-)

De ha érdekelnek a plotok, akkor az alábbi gyárakra feltétlenül rá "kell" hajtani:
    Teladium (Paramidnak jóval átlag ár felett is eladható kereskedővel)
    Computer Component (gyanítom bárhol eladható MAX áron, Siezewelben biztos)
    Microchip (Átlagár - 1 áron kereskedő nélkül korlátlan mennyiségban eladható bárhol)
    Cristal (ezt is bárhová lehet, csak sok silicon kell neki)

Illegális cuccok (Space fuel/weed)
    Goner vagy Terran területen esetleg unknown sectorban építhető. Átlagár -1 áron képtelenség az igényeket kielégíteni.
    Máshová tilos, mert előbb utóbb jön egy Military M2-es és levadássza a pia kifőzdékett.
  • kzoli95
    Sziasztok!
    Felmerült bennem egy kérdés és hiányos angol tudásommal nem igazán találtam rá választ, úgyhogy felteszem itt: X3 TC-ben a kezdéstől (Terran defender, Argon patriot stb.) függetlenül bármelyik plotot el lehet kezdeni, ha megfelelek a követelményeknek? És ha igen, hogyan?
  • Pares
    A tiédhez senki nem nyúl, kivéve az ellenségeidet.
  • komenco
    Időközben olvasgatom a leírást is, hmmm még mindíg eléggé komplikált.
    Szóval GOD.....nos ha építek egy adv sat-ot factoryt mondjuk csak úgy poénból ugyanabba a szektorba ahol már van egy argonos Adv sat gyár...akkor mit lép erre a GOD? Talán leveszi valamelyiket?
    Appropó: A saját gyáraimhoz - hoz is hozzányúl ha úgy ítéli meg?
    Mert ha igen akkor teli a hócipőm.
    Azért szerinted BBalee építsek Adv. sat-ot is az Argonban?

• BBalee
    Hali!

Van egy belső gazdasági motor, ami azt figyeli, hogy a gyárak mennyire "nyereségesek” GOD a neve. GOD a felelős a gyárak eltűntetéséért.

Ezt kétféleképpen lehet megelőzni:
    1. A játék elején 2-3 MK3-as kereskedőt fel kell állítani a területen.
    2. Egy-egy olcsó M5-öst hagysz a fontosabb gyárak hangárban, így a GOD úgy veszi, hogy folyamatosan használatban van. Ilyen a Jupiternél lévő shockwave generator. Ez a legjobb terran fegyver és szinte mindig ez az első gyár, amit a GOD leszed.

Ha a GOD szedte le gyárat, akkor azt nem is teszi vissza, ha nem csinálsz semmit. Ilyen az ADV sat gyárak Argon területen, mert Paranid étel kell az üzemeltetéséhez, viszont velük Argon hadban áll. Így ritkán lesz elég Majaglit az üzemeltetéshez és a GOD gyakran le is szedi ezeket.

Ha nem a GOD szedte le, hanem szétlőtték és van elég nyersanyag a közelben, akkor a közeli Shipyardból viszonylag hamar elindul egy TL és felépíti azt.
    Viszont ha biztosítod az eltűnt gyár nyersanyagának a túlkínálatát a környéken, akkor a GOD által leszedett is visszakerül.
    Az egyik legnagyobb probléma, hogy a teran factorikat nem lehet venni, és szinte teljesen letisztítja a játék végére, mert túl nagyok a sectorok és nincs jumpgate, ami a kereskedők utazását gyorsítaná, és nagyon kevés terran food van
    És elegendő étellel a terran gazdaság utólag visszaállítható, csak időbe tellik. :)
  • komenco
    Igen, én már csak zártakat csinálok, szabadkereskedelemmel.(Majd elváli, lesz-e 1-2 egyedi).
    Igaz sokba kerül de megéri....
    De a fő kérdésem az hogy ha nem várom meg, hogy a gép építsen egy gyárat az elpusztult helyére hanem én építek oda egyet gyorsan, akkor is tesz egy ugyanolyat oda? csak mert ha nem akkor az én gyáraim veszik át az elpusztultak helyeit és elsősorban nekem termelik a profitot és szép lassan, de nagyon lassan csak az én gyáraimmal lesznek teli a szektorok...
    Köszi segítséget ismét.

• klman
    1. Igen elméletileg pótolja a gép automatikusan de vannak gyárak amiket nem pl lehet ilyen a tractor beam factory meg a hasonlók amik nem nagyon fogynak mert senki nem veszi őket.
    2. Azt hiszem ez a police licenset jelenti.
    4. Nem tudom milyen komplexet akarsz ha zárt akkor elcseszni nem nagyon lehet vagyis mindegy hova építed de jó ha van silicon.
  • komenco
    Sziasztok, néjhány kérdés:

1. Úgy látom, fogynak a factoryk különböző szektorokban ( gondolom megsemmisültek) de
    ilyenkor mi van? Azt pótolja valamelyik faj automatikusan, vagy ez egy esély, hogy én
    építsek oda valamit s húzzam a hasznát? Egyszóval pótolja a gép az elpusztult gyárakat?
    2. A Pilot/ Titles - nél némelyik sor vévén van egy [L], jel ez mi? Nem találom......
    3. És időnként pl. a Teladi faj bepirosodik és ellenem fordul, ez kimondottan csak viszony
    miatt van ? Jelenleg Teladi Venture Profiteer [L] van az adott sorban....hmmmm
    4. Meghát egyszerűen nem tudom, mi és hol legyen a második komplexumom, nem akarom
    elcseszni, nincs valakinek valamilyen tippje? Ami most van, az egy 12 db-ból álló komplex
    a light of Heart-ban ( elég jól hoz a konyhára).

Miklós

• Pares
    *ne tévesszen meg
  • Pares
    Történeti sorrendben a Reunion az első, aztán a Terran Conflict és végül az Albion Prelude. A Prelude név tévesszen meg, az a Rebirthre akart vonatkozni.
  • NPite
    Tegnap találtam rá erre a játékra nagyon jónak tűnik bár elég bonyolult próbálom megérteni, hogy mit hogyan kell csinálni, de a történet és az időrend nem teljesen tiszta. Az albion prelude a terrain conflict előzetese pedig később jelent meg? És miért harcolnak egymással az Argonok és a Földiek mind a ketten emberek és a fő ellenségük a gépek ha jól értelmeztem a történetet
  • Andy0717
    Több ilyen előfordul, pl a Fury plotban, egy Kha'ak állomást kell így szkennelni.
  • komenco
    Igen....!
    420- nál kezdte el csinálni..érdekes...
    Ismét csak köszönöm.
  • komenco
    Na, akkor megint megyek........próbálkozom.
  • BBalee
    400m, és meg kell állni.
  • komenco
    Sajnos nem megy.......már körbejártam 5-600 m a távolság és semmi.
    Nem tudom, hogy mi az oka....elakadtam.
  • klman
    A pirate base-t automatikusan scan-eli csak közel kell menni hozzá olyan 5km-en belül kb. Szóval elég közel. Kiírja a képernyő alján hogy scanning egy % értékkel.
  • komenco
    Végre, megcsináltam, nagyon köszönöm.
    Most meg nem engedi scan-elni a pirate base-t....mert ezt kéri.....pedig fel vagyok szerelve mindennel és van satellitem és nav satellitem is ott....le sem enged leszállni, talán túl sok pirate-t öltem meg már és ezért nem engedi?
  • BBalee
    ha túl közel mész, akkor felismer és eltűnik, alul ilyenkor megjeleni, egy % os érték, hogy mennyire "parázik". 100% nál eltűnik.
    Akkor is eltűnik, ha meglövöd, vagy hozzászólsz. Úgy 15-20km ről kell kövegni.
  • Andy0717
    Nem szabad hagynod, hogy eltűnjön, kb 10-15 km távolságból kell követned, hogy ne vegyen észre. Az ilyen követősöket én is útálom és nem is vállalom, kivéve, ha plot feladat.
  • komenco
    Ma, akkor elmondom, miért van tele a farkam a küldetésekkel:
    Wait fof Jackson to contact you------aztán investigate the xenon hajók..ok. Utána follow the pirate nova raider....követem aztán eltűnik..utána kezdődik elölről.......wait for Jackson for contatct you...és megint investigate.....stb.....ez így megy már napok óta.....nem tudok haladni.
    Valamit rosszul csinálok? Nem értem..
  • Jóózsf István #10876
    A terran plot után még hírnevet is kell javítanod náluk a tavaszvirágért. Nem egy ripsz-ropsz megveszem eset, de megéri!
  • komenco
    Köszi BBalee,
    Akkor inkább másra gyűjtök,
    4 küldetésem lóg, majd valamikor befejezem őket.
  • BBalee
    Nincs kapuja, olyan mint a Khaak sectorok bárhonnan be lehet menni, és bármelyik szektorba ki tudsz ugrani.
    Ha végig viszed a terran conflict küldetéssorozatot, akkor kapod meg a koordinatakat, utána elérhető lesz...
  • komenco
    Hello.
    Tudna valaki segíteni, hogy miként jutok el a Light of Heart-ból Aldrin-ba? Szeretnék venni egy Springblossom-ot.
  • komenco
    Igen, köszönöm,
    Időközben rájöttem és már kész is az első 12 db-ból álló komplexum.

• TokraFan
    Sziasztok,

Nem tud valaki egy olyan scriptről vagy modról, ami lecseréli a jelenlegi robbanás effekteket a játékban? Egyszerűen rettenetes. Ha kicsit több hajó csatázik, az egész képernyő egy nagy fehér izzó, vakító folttá változik, a szemem meg kifolyik.