12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #11111 Nu, a színére viszont már nem emlékszem. -
BBalee #11110 Nos ez fura, mert ha véletlenül meglövöd, akkor piros lesz és akkor foglalni kell. -
BBalee #11109 Ezt már javították egy patchal, mindegy már a personalship, csak a harcirang számít. -
Gunslinger #11108 Bazz, ne már, melyik verzió óta? Én még bőven 2.0 előtt csináltam, akkor rendesen boardingolni kellett, úrruhával próbáltam először és nem ment, utána vettem elő a mukikat meg a Cobra-t, tök simán elsőre befoglalták minden ellenállás nélkül csak később eltűntek róla, mert nem adja egyből át a gép, hanem a kis piszok Gonerek elviszik valahova a hajót. -
BBalee #11107 TLS-t nem kell katonákkal elfoglalni, nincs pilótája. Csak simán űrruhával át lehet venni, és nem veszítesz embert. -
Romeo One #11106 Én nem a technikára, hanem a taktikára helyezném a hangsúlyt. A hajók fegyverzetében már előttem elmondták, amit kellett. De, csak hogy viszonyítani tudj, még a Reu-ban a Xenon 534-et egy szál Hyperionnal takarítottam ki, mert oda építettem a HUB-omat. M3-al bármely Xenon P köteléket leamortizáltam. Persze nem az odamegyek és gyakok alapján...
Szépen, nyugodtan, taktikusan.
Az AI amúgy is bek@phassa... Final Fury, bányatlelepítős menet. Én Cutlassban. A térkép vörös volt a Khaaktól, csak korvettből másfél tucat rodeózott. A TL-t hamarabb szétszedték, mint ahogy a kapun kilépve irányba állt volna. Átültem egy Katanába (az M3 miért nem Wakizasi...?), új próba. Erre jön összesen 8 db M5, 3 M4, és 2 Corvette, amiből az egyiket egy Argon kötelék kinyírta. Az egész küldi 3 rácsapás, meg az autopilot follow üzemmódja volt. -
BBalee #11105 Nem marhaság, inkább pocsékolás.
A százmilliokból gyárakat csinálnék a hub gyorsitásához. Crystal ill microchipeket...
Foglalás a kedvencem! :-) -
Gunslinger #11104 Ezt mondjuk kevésbé tudnám hasznosítani, mert még a legkisebb M6-okra is a fight képességet kivéve 5 csillagos mukikkal mentem és nem nyírják ki úgy a hajót szerencsére. :-D Mondjuk azt továbbra sem tudom megbocsátani a játéknak, hogy az 5 legképzettebb, még fightban is 5 csillagos csávómat benyelte, mikor a Truelight Seekert kellett befoglalni, úgy adta oda a hajót, hogy a manusok eltűntek róla, na ez a méreg, nem a cián. Egy faszi kiképzése több millió credit volt, a hajó amit kaptam cserébe meg ment a gyűjteménybe, mert használni nem lehet semmire. -
komenco #11103 Sziasztok,
Hát ez kimerítő.....mintha iskolába járnék...mondjuk az alsó 3. osztályba. Sokat kell még tanulnom ennyi jó játékostól....
Nos lesem a sorokat és nem győzök számolni, holnap először is átrendezem az egész fegyverzetet, oszt úgy látom muszáj beülnöm a Boriba, pedig én szeretek gyorsan menni, de ha ez kell most akkor ez lesz. Be kell fejeznem a Plot-ot.Már arra gondoltam, hogy veszek még 3-4 et aztán mind bedobom őket. Nagy Marhaság, mi?
Egyébként Pares, én is hasonlóan játszom, a hajófoglalós kicsit (még) idegen tőlem..így is elég bonyolult.
-
BBalee #11102 Igen, működik. Sőt van egy Advanced verziója is. Boardingpodnál, ha kiugrasz a becsapódás után a sectorból, akkor nem sérül a hajótest a foglalás során képzetlen katonákkal sem. -
Gunslinger #11101 Igen, a Boreas talán a legjobb M2, ha jól van felszerelve, továbbá a legerősebb fegyverzetű hajó OOS harcban, csak optimalizálni kell hozzá. Mondjuk OOS védekezésre jobb egy Osaka, a több pajzs miatt, mert egy fullra felszerelt Q le tudja lőni a Boreast egy lövéssel. Ha valaki olyan elvetemült, hogy OOS akar támadni és M2-vel akarja csinálni, akkor Boreas-t kell vinni.
IS harcban is igencsak veszedelmes jószág a Boreas, remekül lehet vele adaptálódni minden szituhoz. Tudásához képest annyira nem is drága. Kiváló pajzs, fegyverzet és sebesség jellemzi, és még a mérete is kicsi, ami további előnyökkel jár, kicsit over powered is. -
Gunslinger #11100 Yaki-kkal kell jóban lenni, náluk van vagy 2-3 IBL gyár. Anno egy Argon Titan-t és kíséretét leszedtem miatta, hogy ne lőjék ki őket, inkább bevállaltam két rang vesztést az Argonoknál, minthogy bukjam az IBL beszerzési forrásom, fél óra alatt visszadolgoztam harcolós küldikkel. Hmm, tényleg, vajon müxik még az az exploit, hogy kilősz egy csomó rakétát, majd kiugrasz a szektorból és akkor nem bukod a rangot, vagy valami patch javította? 3.0 volt az uccsó verzió amivel játszottam Terran Conflictot.
IBL amúgy egy extra fontos fegyver és a játék nagy rohadék is, hogy alig lehet beszerezni, mert az M7 fregattok kb. 80%-nál gyakorlatilag az elérhető legerősebb ágyú. -
Pares #11099 Egyébként nagyon jól választottál hajót, a Boreas merem állítani, hogy a legjobb megvehető hajó mind a két játékban. Ha jól felszereled, és Te irányítod, akkor nincs ellenfeled. -
Pares #11098 Hát, IBL-t emlékeim szerint elég nehéz beszerezni, főleg ha az ember nincs jóban a kalózokkal, de lehet hogy van egyszerűbb módja. Bár előre bocsátom, hogy sosem voltam az a hajófoglalós fajta, túl sok a macera körülötte, inkább tőzsdén csalok magamnak lóvét aztán szétlövök mindent és mindenkit. :D -
Gunslinger #11097 IS az In Sector, tehát ha te is bent tartózkodsz az adott szektorban, az OOS pedig az Out Of Sector, mikor egy másik szektorban vagy, mint az a hajód, ami éppen harcol. Az OOS-t még további kettőre lehet bontani, mikor térképen figyeled a szektort és mikor nem. Az OOS harc alapjaiban elkülönül az IS-től, teljesen más szabályai vannak, a harc körökre osztva megy, ha nem figyeled a szektort, akkor 30 sec egy kör, ha figyeled, akkor csak 5, a fegyverek hatótávolsága egységesen 3 km, stb, stb. Anno ebből is írtam egy részletes ismertetőt, valamelyik régi vinyómon még rajta kell lennie, ezeket még kb. 3 éve írtam és az a baj, hogy azóta kétszer is cseréltem gépet, de hétvégén igyekszem előtúrni.
A Boreas (meg az összes többi hajód is) mindig azt csinálja, amit parancsolsz neki, csak abban az esetben támad számára tetszőleges célpontra, ha attack all enemies parancsa van, illetve ha önvédelemből teszi, mert megtámadták (idle vagy none parancsok mellett). Ha azt parancsolod neki, hogy attack my target, akkor azt fogja támadni amit te a Springblossomoddal becéloztál és akkor a Boreas az attack my target parancsú tornyaival rá is fog lőni. Ha a lövegtornyoknak egyáltalán nem adsz parancsot, akkor a Boreas-nak hiába mondod hogy támadjon valamit, nem fog lőni, csak ott fog körözni körülötte a csiga tempójával.
Az hogy beállítottad a resupply-t a rakétáknak az ég világon semmit nem jelent, az csak arra vonatkozik, ha saját állomáshoz dokkol akkor tudja magát újratölteni. Azzal a rakétával lő amúgy, amit beállítasz neki, hogy lőjön, ha nem állítasz be neki, akkor default, ami a te repertoárodban sztem a Dragoinfly lesz vagy az Aurora. Ha ezekből kifogy, akkor jön a következő, de egyébként totál használhatatlan rakétákat vettél, a Dragonfly vadászoknak jó rakéta, maximum M4-ig, a Hornet nem rossz, egyedül az ér valamit az összes közül, amiket beraktál, de pont abból van a legkevesebb. Az az 1200 Firefly az honnan jött? Random bevásároltál belőle vagy mi? A játék leghasználhatatlanabb rakétája, picit sebez, dumbfire, de legalább gyors. -
Pares #11096 Nagyon rossz a felszerelésed, ezek nem nagy hajókra vannak. Amire én esküdöm, az FAA a vadászok meg a rakéták ellen, na meg PPC-vel kell telepakolni, a többi felesleges (bár többen is kevernek be ion ágyúkat, amik ugye pikk-pakk leszedik a pajzsokat, de ahhoz jóban kell lenni a boronokkal). -
BBalee #11095 IS = insector
OOS = Out Of Sector
Ne vagyíts túl eltérő fegyvereket azonos slotokba, mert gyegítik egymást.
a gyorsabb fegyver előnye a gors fordulékonyság, amit elvesz a
egy lasabb felyver.
Jó párosítások:
PPC + Ion cannon
Flack kannonok és az Ion distruptor.
Előre PPC + IC Atack target utasitás
Oldalra PPC + IC Atack capital.
Fent, lent, hátul Flack atack fighter utasítással.
+200 Masquito, missile deffence utasítással.
Így IS-ben bármelyik sector eltörölhető egy boreassal modok nélkül is. -
komenco #11094 Nincs még tapasztalatom ezekben, egyelőre örülök, hogy idáig eljutottam ezekkel az eszközökkel.
Egyelőre telepakoltam őt vegyesen, mivel nem tudom, mit merre, stb.
De mi az az IS, OOS ? Láttam a leírásban is de nem jöttem rá......
A missileket is vegyesen tettem rá, igazából nem is értem, hogy a Bori miszerint válogatja és lövi ki a missileket, ha nem vagyok benne.
Beállítottam hogy újratöltse a silókat ( 50 % -ra ) de pl. melyiket veszi előre a listából?
És ha "Attack my target" a Borin, akkor neki mi a célpont? Amit én éppen támadok a Springivel ( mert hisz én abban vagyok) vagy amit a Bori gondol?
A pajzs természetese megvan.
-
Gunslinger #11093 Ezeket használod a Boreason? HEPT meg PRG? Ezek vadászgép fegyverek, így naná, hogy nem fog menni.
Boreas-t kétféleképpen érdemes felszerelni, attól függ, hogy IS vagy OOS harcra készítjük fel.
OOS-re mindenhova PPC ahova felmegy, ahova nem oda IBL.
IS-re pedig elülső és két oldalsó toronyra PPC, esetleg 2 IC előre a PPC-k mellé. Alulra, felülre FAA vadászvédelemre. Hátsó torony a legkevésbé releváns általában, oda PPC vagy FAA, te esetedben FAA-t raknék.
Toronyparancsok: PPC-s tornyoknak attack my target szigorúan, a többinek rakéta védelem.
Az Aurora, Firefly és Wasp rakétákat meg dobd ki a kukába... vagyis inkább add el. Az 5x2GJ pajzs remélem megvan. -
Gunslinger #11092 Sokkal többet érsz azzal, ha a Boreas-t magad irányítod. Ha jól csinálod, akkor simán ki tudod pucolni vele az egész szektort. Ha ez az utolsó küldetés, akkor Guardianokat kell először kicsinálni, asszem három van belőlük, utána a fő állomásukat kell kilőni és kész is a plot.
Ha nagyon nem megy a Boreas-al, akkor csald el a flottájukat amennyire tudod és úgy menj neki a Guardianoknak, ha így sem megy, akkor vegyél egy Aquilo-t, ami gyakorlatilag a második legerősebb hajó a játékban, OTAS Shipyard-ban lehet megvenni a Legend's Home szektorban, ahonnan a Boreast is vetted. Az Aquilo-t telerakod HH Torpedo-val, hátradölsz és csak nyomogatod a kilövés gombot. -
komenco #11091 Boreason: Lasers:
2 Cluster Flak Array
6 Con. Imp. Generator
2 EMPC
8 Flak Artil. Array
8 Hept
4 Ion Canon
2 Ion Pulse Gen.
4 Phased Rep. Gun
6 Photon Pulse Cannon
Missiles:
28 Hornet
140 Aurora
280 Dragonfly
1266 Firefly
922 Wasp
És van 496 Mil Creditem.
A Springin a korábban leírt: Ex. EMPC, Prototype Starbust Shock...Cannon + Spectre missile
-
BBalee #11090 mit értesz teljesen felszerelt alatt? Milyen fegyverek vannak rajta? -
komenco #11089 Hmmm.......Nincs MARS-om, nem tudom, hogy kell használni.
De én úgy szoktam csinálni, hogy bedobom a Boreast és a Springivel meg cikázok körülötte.
A Bori nagyon lassan manőverezik. egyébként mindkettő teljesen felszerelt csak valahogy nem sikerül. -
Pares #11088 Igaz, régen játszottam már a játékkal, de emlékeim szerint egy teljesen felszerelt Osaka vagy Boreas egymaga is képes kitisztítani egy szektort, persze jól kell manőverezni vele, és a MARS mod se árt. -
komenco #11087 Na, ha nehezen is, de eljutottam az utolsó ( Final Fury ) Plot-hoz.
Csakhogy itt már be kell mennem a Khaak 926-es szektorba ahol meg kell semmisíteni a flottájukat, nos egyelőre ez már nem megy, mivel van 1 db Boreas-om és 1 Springblossonom.....( meg vagy 15 Nova de ezeket nem vittem be .) Ott meg a kisebb hajók kivételével van egy pár guardian, destroyer, carrier........
Kinek mi a tapasztalata, milyen erőkkel menjek oda? -
Andy0717 #11086 Csak sajnos, már nincs Amaro oldala, legalábbis én nem találtam. -
Gunslinger #11085 Wow, örülök, hogy nem merült teljesen feledésbe, anno három évvel ezelőtt elkezdtem írni egy saját enciklopédiát, ami sokkal részletesebb lett volna, mint a gyári, csak aztán idő meg érdeklődés hiánya miatt félbe maradt, ez a céges iromány annak a része volt. Amaro X3 oldalán fent van a többi fejezet, asszem talán kettő nincs. -
Gunslinger #11084 Így van, az volt a második földi kapu, amit az Alfa Centauriba küldtek a Földről, ugyanis Brennan's Triumph asztrológiai szempontból a Naprendszerhez legközelebbi csillagrendszer. Nathan Gunne-ék pusztították el, míg a túloldalon felrobbantották a földi kaput.
Egyébként több ilyen megsemmisült kapu található a játékban, 3-4 biztosan van, most így fejből csak a 16,0-ás koordinátájú Unknown Sector jut eszembe, ahol a Falcon Sentinelt lehet találni. Egyik kaput sem lehet megjavítani, csak modokkal. Érdekesség egyébként, hogy ha az autopilotnak megadod, mint célt, akkor Kingdom End-be visz az űrhajód az összes lerombolt kapu esetében, mert valszeg zéróra van állítva a célállomás és az a 0,0 koordinátájú rendszer, tehát nem a roncs kapuval fogsz utazni, hanem egy működő kapun át visz majd.
Játék mechanikai szempontból pusztán csak dekoráció az összes, mint bármelyik másik roncs. -
BBalee #11083 A sztorihoz annyi köze van, hogy az volt az első kapu a naprendszerrel, csak az első xenon háborúban megsemmisült. Igy teljesen levált az argon a terrantól.
Ebből sose lesz kapu -
komenco #11082 Bizonyára,
Több storym is nyitva van egyelőre félbehagytam őket....most nézem át őket másodszor......hmmm. -
Romeo One #11081 Nem annak a kapunak a javítása a storyline egyik része? -
komenco #11080 Találtam egy törött kaput Brennan's Triumph-ban,
Valahol láttam, hogy miként lehet magjavítani, most nem találom.....esetleg valaki tudja?
Vagy hol tudom megnézni? -
Romeo One #11079 Támadáskor valóban mindig küld üzenetet a gép, de ezt nem mindig kapod meg. Pontosabban ha az üzenet elkezdése után szinte azonnal kapsz egy másikat, akkor Te csak a másodikat fogod hallani.
A rosszul tájolt HUB pedig csak akkor számít, ha Te is a rendszerben vagy. Ez biztos, mert az egyik komplexemet szarul raktam fel. Ha ott vagyok, akkor a hajók alig tudnak ki-be dokkolni, tíz perceket tölt "avoiding..."-al, stb. Ahogy kilépek, flottul működik minden. A jelenség lényege kb ugyanaz, mint a TL-eknél. Ha bent vagy a rendszerben, egy órán keresztül forog, hogy minden porszemet elkerüljön. Ha nem vagy a rendszerben, az AI kiszámolja, bedokkol, oszt jóvan. -
Romeo One #11078 Hmmm... Ha egy darab van valamiből, és egy technikai trükköt kihasználva te kettőt veszel belőle, az akkor is csít, ha kifizeted. Hiszen itt egy bug kihasználásával a semmiből gyártasz/gyártatsz valamit. -
Romeo One #11077 Az ár faj és repufüggő. Nekem most 500Cr-ért lépegeti a kapukat. Én azt szoktam csinálni, hogy veszek egy plusz C-Kitet, és azt mindig benne hagyom a TL-be. Így van olcsón egy saját, kicsit lassú szállítóm.
Erre az MK3 dologra nem gondoltam. De valószínű ez lehet az oka, egyszer jól lefogyott a számla, és most hogy mondod, a TL-t is közvetlenül egy kapuban találtam meg. Biztos, hogy ugyanaz volt, mert az L hűségesen követte tovább minden újabb parancs nélkül.
Persze azon fent lehetne akadni, hogy hová lett a gyáram, mert kilépett a kapuból, leparkolt, és kész. Nem volt hol eladni. No mindegy, leírom kállóba...
:))) -
BBalee #11076 bizony! Ha nincs elég pénz a bérelt tl-hez, akkor lenyúlja a gyárat. :-)
Akkor lehet ilyen, ha mk3-as kerekkedő pont lenyúl a kasszából másfél millát két csatahajó fegyver miatt, amit pár perc múlva 3-400.000 es haszonnal elad. Észre se veszed, mert mintha végig lett volna egy-két millio tartalékban...
Érdemes a mk3-asokat homebasedelni egy meglevő gyárhoz (nálam a Xenon HUB). Igy a gyár pénzéből businessel és nem a közösből... -
komenco #11075 Ahogy én olvastam.....kapunként kér 10000 Cr.-t....
Nos, ha túl messzire küldted a Trinititől és nem fizettél neki eleget, akkor a Captain eladja a uccokat és akkor persze, hogy már üresnek látod a TL-t.
De ez csak egy lehetőség a hiányra. -
Romeo One #11074 Az rendben van, hogy szimulátor, na de a sikkasztást is...????
Bér-TL, Trinityben felpakol gyár, meg Kit. Küldöm a megfelelő szektorba. Egy idő múlva elkezd hiányozni, nézem, nincs sehol. Előtte ráállítottam egy elfogott "L"-t, hogy tudjam merre jár a szállító. Keresem az "L"-t, meg is van, ott vigyázza a TL-t, ami csak parkol, és már nem én bérelem! Odaromboltam, újra felfogadtam, de a gyáram már sehol!
Na ilyenkor mi van? -
BBalee #11073 ha az ore fázist gyorsítottad bányával, akkor arra érdemes rakétákat építeni.
Ajánlom a wasp, hornet, hurrican, hammer es flail barrage-t. Esetleg tomahowk. Ezek olcsóak, és nagyon jók harcközben...
Hurrican-ra ugyan nincs kereslet, de m5 ösök ellen az a kedvencem! :-)
Én a hub sectorba sose építek. Szerintem túl zsúfolt lenne, de ezek izlések és pofonok... -
komenco #11072 Hello,
Ismét köszönöm a támogatást, megoldottam....megszereztem ma az 500 Nividiumot is és most kezdtem el gyűjteni a Crystalt....jó sok kell hozzá.
Építenék már egy-két rakéta gyárat is , de nem tudom, hova....igazából azt is kérdezném, hogy érdemes építeni valamit is a Hub-ba? Csak mert nem túl nagy szektor az és nem szeretném túlzsúfolttá tenni.