12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • komenco
    Hol???
    Nekem nincs ilyesmim...pedig jó lenne. Biztosan valamilyen plotot kellene befejeznem hozzá?
  • andraas0717
    Igen, Jumpdrive, Transporter Device stb. A HUB parancs részén van, a research alatt.
  • komenco
    Milyen fejlesztésre gondolsz? A ship equipment-ekre?
    Azokat azt sem tudom, lehet-e ott csinálni.
  • andraas0717
    Valaki próbálta már a fejlesztést a HUB-ban? Nem emlékszem, hogy láttam volna róla postot. Az értelmezésem szerint lemásolja a hajón lévő fejlesztést, jól látom a dolgot?
  • Gunslinger
    Azért macsó, hogy nem unknown van ráírva, hanem a saját neved. Én Twisted Skies-t választottam, odapakoltam a flottám jelentős részét, nem megy be soha senki, én sem termelek ott semmit, csak ott a HQ-m meg ~300 hajó azt kész. A tőle délre lévő szektor is szép csendes, egy Unknown Sector, na ott már nagyban megy a termelés, ott az egyik rakéta gyártó complexem, tőle nyugatra meg a Split szektort keményen kell őrizni, mert Xenon szektorral határos, 2 Osaka vigyázza ott a rendet.
  • Jóózsf István #11226
    " de nekem kell" Pontosan ez az előnye!
    Talán lesz benne néhány jól termő kavics. Az enyémben egy rom kapu is van. Nézegetheted és gyönyörködhetsz benne, ha jól választottál!
  • andraas0717
    Nem tudom van-e előnye, de nekem kell
  • komenco
    Azért volna egy karácsonyi kérdésem:
    Mi az előnye, ha saját sector-om van? Mi van akkor ha csak mondjuk egy unknown sectorba telepítek gyárakat, bányákat stb és magaménak vallom.
  • Jóózsf István #11223
    Márz!
  • Pares
    Uranus?
  • Jóózsf István #11221
    Na végre, hogy feldobtátok a Betty témát! Én a teladianium gyáron szoktam mulatni, de a legjobb a Yaki Ryu!
    Amit a terran szektorban szoktak művelni a bolygók nevével, attól frászt kapok. Az angol ajkú embereknek eleve megtiltanám minden név kiejtését!
  • andraas0717
    A hotmail gazdája tiltotta le, de ez független azX3-tól és ettől a fórumtól is, de ne offoljak.

Lehet, hogy más játékot játszunk ,mert nekem nagyon keresni kell a szállítós küldiket és nem is fizetnek olyan jaj de nagyon jól. Szerintem te sokkal több időt vagy benne mint én, nekem csak napi 2-3 óra jut rá és van hogy némelyik nap ki is marad.
  • komenco
    Oh,
    De mi az hogy letiltották? Kicsoda? Csak nem a Steam-en keresztül játszol?
    Ha már megvetettétek velem a programot, első dolgom az volt, hogy függetlenítsem magamat tőlük. na nehogy már a "fika egye az óvodást", nem?

Nos, én sem vagyok túl előrébb, nekem ami van:
    1 Hub.
    4 Complex.
    18 TS, 1Betty féle Mamusz, 1Boreas, 15 Nova, 1 Ex. Shuttle, 1 Cutlass, 1 Kestrel, 2 Rapier ( Balee tanácsára dokkolva a 2 Spectre factoryba....nehogy az a tapló God még leszedje), 1 Gladiator, 1 Springblossom, 1 Vidar, 1 Skiron, 1 Griffon, és 1 Zephyrus.
    És 825 milla......( Szívesen adnék kölcsön ).
    Most tolom a 400.000 silicont majd a Chipet a 3. Kapuhoz.,,,eltart egy ideig.
    Mint már írtam én javarészt a békés utaztatós küldiket csinálom, napi 40-60 milla, időmtől függően + a komplexek bevételei. Majdnem mindegyik recognition a max.-on van, kivéve a Terran-t, valahogy nem szeretem azt a kies, lassú ronda vidéket, csak akkor megyek oda, ha muszáj.

• Pares
    Űrhajókban és creditben gazdag boldog karácsonyt kívánok mindőtöknek! :)
  • andraas0717
    Igaz, ezen a néven nem rég, de én voltam Andy0717, csak azon az acc-on lévő hotmailes fiókomat letiltották valami vírus, vagy a fene tudja mi miatt. pill. egy komplexem van, egy mc-s a Hub miatt ( még csak az 500 microchip-nél tartok) Van egy Springim is, bár mint régebben jeleztem, nem a kedvencem, általában inkább rakéta és A/M töltet beszerzésére használom. Természetesen a kötelező Kestrel is meg van. A TL-m egy Mammoth (nagyon tetszik, amikor Betty bemondja, hogy mamusz :D), valamint a Seeker várakozó állásponton van egy EQ dock-ban. 4 M3-s van, Ex Shuttle, 2db Nova és egy Cutlass, ja és van egy Magnetar, ami a New Home plothoz kellet. Kb 6 TS-m van, nem is számoltam meg őket, lehet, hogy 1-2-vel több. Ez van és kell még vagy 320 milla :(, hogy legyen egy saját szektorom.
  • komenco
    Andras,

Hány gyárad (komplexed van) ? Gyors hajóid? Csak azért kérdezemm mert csak nem rég regisztráltál.....stb.
  • komenco
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • andraas0717
    Hadúr rangom van és a Vidarral szoktam harcolni, de nem nagyon adogatják a manit. Az M7-sekkel még elbírok, de följebb már felejtős. A gyárépítésekre is kevés pénzt adnak, főleg a zsugori Teladik.
  • Gunslinger
    11210-es postra ment, bocsi.
  • Gunslinger
    Ha elég magas a harci rangod, akkor szektor védő küldetésekkel irtó jól lehet keresni, volt hogy 80 millát kerestem 10 perc alatt.
  • Legend
    Végre annyi év várakozás után kint van a végleges XTC mod.
    Link.
  • andraas0717
    sziasztok, A New Home plot végére kell 390 milla, nekem meg csak 20 van, ha mindent összekaparok. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám a leggyorsabban összekaparni a lét?
  • BBalee
    Trade duty : Trader.......Ő ad és vesz is? ( és ha Shoppper akkor csak vesz, ha Salesman akkor csak elad ).....
    Pontosan.

Purchase resources: 50 %...Na, ez most mire vonatkozik?
    50% alatt várárol.

Sell products : 80 %
    Ha 80% on van a terék darabszáma, akkor adja csak el. Nagy komplexnél a 80 sztem túl magas.

Sell products freighter cargo bay: 80 %........Itt addig vár amíg össze nem gyűlik a hajó 80 %-nyi kapacitása és csak akkor viszi el?
    Pontosan. Tehát kis rakteret igénylő termékeknél pl microchip a 80% túl magas, így sose fog nagy rakterű hajó kereskedni.

Purchase intermediat products: 50 %
    50% alatt veszi a köztestermékeket, amelyek másoknak alapanyaga, de neki is kell más alapanyag. pl a kaja, ore stb.

Sell intermediate products: 60 % ..........Itt szintén mit néz?
    ugyanaz, mint az előző, csak eladással. Érdemes metszetet hagyni a kettőnél, így köztes agyagokkal is tud kereskedni.
    pl purcase 50%, és sell 30%...

Min/Max étrékekkel sztem ne bohóckodj, ezt én se tudom mire is jó igazán... a CAG mindig megtalálja a legjobb üzleteket.
  • komenco
    Megoldottam, értelmeztem az egészet és minden ok.

Jó hétvégét !
  • komenco
    Kész a 2. 10-es Chip complex, de azért valamit szeretnék tisztázni mert valahogy belekeveredtem, vagy csak türelmetlen vagyok. Az elsőben az elérhető Chip capacity 400. és 360van de alig vagy nem is fogy pedig egy kereskedőt is ráállítottam...nos itt lenne kérdés:
    CAG-os beállításaim..:
    Trade duty : Trader.......Ő ad és vesz is? ( és ha Shoppper akkor csak vesz, ha Salesman akkor csak elad ).....
    Purchase resources: 50 %...Na, ez most mire vonatkozik?
    Sell products : 80 %..........Ua.
    Sell products freighter cargo bay: 80 %........Itt addig vár amíg össze nem gyűlik a hajó 80 %-nyi kapacitása és csak akkor viszi el?
    Purchase intermediat products: 50 %.........Itt mit néz?
    Sell intermediate products: 60 % ..........Itt szintén mit néz?

A Jump 15......

S mivel CAG, ezért az állomás settings-nél is activáltam a min/max árakat...most ez minivel befolyásolja, mert ettől mozognak az árak az infomnál, ami rohadt zavaró.
  • Gunslinger
    Az mod lehetett, vanillában nincsenek repair drone-ok, freighter meg fight drone van, ami működik. A recon drone is csak egy használhatatlan árucikk.
  • Pares
    Repair droidok nem tudják javítani? Én nem így emlékszem, bár lehet, hogy modot használtam...
  • komenco
    Köszi a segítséget....

Már kész is az első 10 MC-s komplex ( össz. 39 db ), 155 Mill-be került...meg egy csomó időbe.
    és már termeli is a chipeket.
  • Gunslinger
    Olyan dolgot nehogy elkezdj javítani, ami nem a te tulajdonod (ill. ami nem gazdátlan), mert mérgesek lesznek rád, úgy veszi a játék, mintha rálőnél és visszalőnek.
  • BBalee
    Érdemes több közepest csinálni, sztem mindegy. Javitani nem lehet, csak űrruhában.

Unknown sector ( Unholy Descent alatt, balra) ral csak az a baj, hogy (bár nem hosszú, de) oda még vezet plot-szál. Ha ott egy szuperkomplex, akkor elképzelhető, hogy szaggatni fog, amint belépsz...
    Kisebb gond, de bosszantó, hogy a roidok több száz km-re vannak... Nem is biztos, hogy megtalálod mindet...
  • komenco
    Számolgatok, számolgatok.....

Csak úgy kíváncsiságból:
    Milyen hátrányokkal jár ha pl. e két szektorba is építek komplexet?

--------Unknown sector ( Unholy Descent alatt, balra......itt van 5 db 64 es silicon.
    --------LooManckStrat's Legacy...... itt: 72, 70, 40, 40, és 6x26.......Viszont ez Pirates szektor !

Ja, és egy sérült állomást mivel lehet javítani...ua. kézi lézerel, mint a hajókat? Ha igen akkor sose leszek meg vele.....
  • BBalee
    1. Uj cluster nem jon, sector rush nem lesz tobbé. A final furri elott mehetett oda.

3.pl a hajonak adsz 10 jumpnyi ec-t, es a sima jump utasitassal kiszinezi a sectorokat...
  • komenco
    Ok. köszi.
    Most először a 400.000 silicont kell beszereznem, közben építek MC gyárakat, rohadt sokba kerül.......Grrrr! ( másodállást kell ezért vállalnom ...) .

Azért van 3 apró kérdésem:

1. Hogy lehet, hogy miután befejeztem a Final Fury-t még mindig vannak elszórva khaak-osok?
    2. Vannak olyan szektorok ahol látok egy csomó Nav. Beacont ...( Ezeket a God teszi oda vagy
    más faj? És honnan tudom, hogy azok kiék? Nincs ráírva.
    3. Egy állomásnál ( vagy egy hajómnál) beállítok 10 Jump Távolságot , akkor azt hol látom a
    térképen, hogy hol a határ? Azaz meddig mehetnek el a hajók? Nem jövök rá.
    Előre is köszi a választ.

Ps: Azt hiszem ezzel a 3. kapupárral pár hétig el leszek foglalva...........Ezt a 250.000 crystalt is
    pont 2 hete, kedden kezdtem el gyűjtögetni.

• BBalee
    Egy Szuperkomplex épitésekor ésszerü legalább 3 tl-t haszn álni.
    Elsővel épitesz ez idő, szóval a másodikkal már fordulsz is a többi gyárért.
    A hatmadikban meg a ckk-k vannak az összekötéshez.
    Ésszerü hátat forditani a komplexnek, mert brutálisan szaggat, ha szebe állsz.
    És ha kész, akkor a szektort felejtsd el! Ha lehet, akkor ne menj be többé, mert nagyon belassul, ha beugrasz... OOS kell megvédeni, ha valaki ellenség arra járna.
    Ha az off-et befejezted, akkor khaah invázio nem lesz többé, max pirate ha arra téved...
  • BBalee
    nem igazán lehet elrontani. A képlet egyszerű.

1.Keress olyan sectorokat, ahol sok a silikon.
    Ore belt, mines of fortune, baren shore, spring of belief...

2. Keresd meg a legnagyobb silikonokat 25-30 felettiekre épits bányát. Célszerű átnevezni, hogy később tudd hány yield van benne...

3. Az összegüket megadod a xadrian tervezőbe és a chip plantot.

4. Bepippantod a komplex ikont(a kis varázspálca ikon)

5. A megtervezett komplexet fel kell építeni

Több sectorban is lehet komplex, Összesen minimum 50-60 mc-t ajánlok, ezt két sectorban 25-30 mc komplexet célszerű...
    Ez úgy 600 millába kerül.

50 gyár is csak 500 chipet termel óránként, mert chip plantból nincs M illetve L verzio.
    Szoval igy is kb egy hétig el fog tartani, mire meglesz a 75.000. Játékbani idő persze...
    A többi fajnak meg van ugy 20 chip plantja, ha a GOD szeret téged! Ezek rendszerint üresek, mert szinte azonnal elviszik a hightech treaderek a microchipet....
    De gondolom feltűnt, hogy milyen keserves volt 500-at is összekaparni az elején....
  • komenco
    Már van egy Crystal complexem az Ore Belt-ben:
    Ilyen:
    http://altanetworks.com/x3/x3tcocc.html?factories=cb,Argon,L,4;cr,Argon,L,5;xtlf,Argon,L,3;sim,Argon,L,1,64;sim,Argon,L,1,64;spp,Argon,XL,1,215;cck,Argon,S,14&race=1§or=51
    Ez nem elég?
    Van Xadrian-om azt használom.
    De inkább egy microchip terv kéne....hová és milyet érdemes ( nem akarom elcseszni ).
  • BBalee
    Bocsi! :-s

Még érdemes spring of belief-ben is egy hasonlot épiteni...
    Érdemes letolteni a Xandrian féle komplex szerkesztőt és azzal megtervezni.

forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=239659
  • BBalee
    Nem megy a link...
    Akkor igy(nemton nem kavar-e be, ha hosszu):

altanetworks.com/x3/x3tcocc.html?factories=spp,Boron,XL,1,106;bgf,Boron,L,2;bfcl,Boron,L,2;xtlf,Boron,M,6;bgf,Boron,M,1;bfcl,Boron,M,1;sim,Teladi,L,1,60;cck,Boron,S,13
  • BBalee
    Mines of fortune-ban érdemes a kalózokat kiirtani és épiteni egy ilyet.
  • komenco
    Huh !
    Témyleg, tiltóra fogom tenni a Terranokat, el is felejtettem, hogy ott csak vánszorognak, köszi.
    A Hub-nál is vannak cag-ok ( 5 db ) ők hozzák a crystalt......majd váltom őket.

Na de hány db mc legyen a komplexben? Úgy kb.......??