X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boreason: Lasers:
2 Cluster Flak Array
6 Con. Imp. Generator
2 EMPC
8 Flak Artil. Array
8 Hept
4 Ion Canon
2 Ion Pulse Gen.
4 Phased Rep. Gun
6 Photon Pulse Cannon

Missiles:
28 Hornet
140 Aurora
280 Dragonfly
1266 Firefly
922 Wasp

És van 496 Mil Creditem.

A Springin a korábban leírt: Ex. EMPC, Prototype Starbust Shock...Cannon + Spectre missile

mit értesz teljesen felszerelt alatt? Milyen fegyverek vannak rajta?

Hmmm.......Nincs MARS-om, nem tudom, hogy kell használni.
De én úgy szoktam csinálni, hogy bedobom a Boreast és a Springivel meg cikázok körülötte.
A Bori nagyon lassan manõverezik. egyébként mindkettõ teljesen felszerelt csak valahogy nem sikerül.
Igaz, régen játszottam már a játékkal, de emlékeim szerint egy teljesen felszerelt Osaka vagy Boreas egymaga is képes kitisztítani egy szektort, persze jól kell manõverezni vele, és a MARS mod se árt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na, ha nehezen is, de eljutottam az utolsó ( Final Fury ) Plot-hoz.
Csakhogy itt már be kell mennem a Khaak 926-es szektorba ahol meg kell semmisíteni a flottájukat, nos egyelõre ez már nem megy, mivel van 1 db Boreas-om és 1 Springblossonom.....( meg vagy 15 Nova de ezeket nem vittem be .) Ott meg a kisebb hajók kivételével van egy pár guardian, destroyer, carrier........
Kinek mi a tapasztalata, milyen erõkkel menjek oda?
Csak sajnos, már nincs Amaro oldala, legalábbis én nem találtam.
Wow, örülök, hogy nem merült teljesen feledésbe, anno három évvel ezelõtt elkezdtem írni egy saját enciklopédiát, ami sokkal részletesebb lett volna, mint a gyári, csak aztán idõ meg érdeklõdés hiánya miatt félbe maradt, ez a céges iromány annak a része volt. Amaro X3 oldalán fent van a többi fejezet, asszem talán kettõ nincs.

Így van, az volt a második földi kapu, amit az Alfa Centauriba küldtek a Földrõl, ugyanis Brennan's Triumph asztrológiai szempontból a Naprendszerhez legközelebbi csillagrendszer. Nathan Gunne-ék pusztították el, míg a túloldalon felrobbantották a földi kaput.

Egyébként több ilyen megsemmisült kapu található a játékban, 3-4 biztosan van, most így fejbõl csak a 16,0-ás koordinátájú Unknown Sector jut eszembe, ahol a Falcon Sentinelt lehet találni. Egyik kaput sem lehet megjavítani, csak modokkal. Érdekesség egyébként, hogy ha az autopilotnak megadod, mint célt, akkor Kingdom End-be visz az ûrhajód az összes lerombolt kapu esetében, mert valszeg zéróra van állítva a célállomás és az a 0,0 koordinátájú rendszer, tehát nem a roncs kapuval fogsz utazni, hanem egy mûködõ kapun át visz majd.

Játék mechanikai szempontból pusztán csak dekoráció az összes, mint bármelyik másik roncs.

A sztorihoz annyi köze van, hogy az volt az elsõ kapu a naprendszerrel, csak az elsõ xenon háborúban megsemmisült. Igy teljesen levált az argon a terrantól.
Ebbõl sose lesz kapu

Bizonyára,
Több storym is nyitva van egyelõre félbehagytam õket....most nézem át õket másodszor......hmmm.
Nem annak a kapunak a javítása a storyline egyik része?

Si vis pacem, para bellum.

Találtam egy törött kaput Brennan's Triumph-ban,
Valahol láttam, hogy miként lehet magjavítani, most nem találom.....esetleg valaki tudja?
Vagy hol tudom megnézni?
Támadáskor valóban mindig küld üzenetet a gép, de ezt nem mindig kapod meg. Pontosabban ha az üzenet elkezdése után szinte azonnal kapsz egy másikat, akkor Te csak a másodikat fogod hallani.
A rosszul tájolt HUB pedig csak akkor számít, ha Te is a rendszerben vagy. Ez biztos, mert az egyik komplexemet szarul raktam fel. Ha ott vagyok, akkor a hajók alig tudnak ki-be dokkolni, tíz perceket tölt "avoiding..."-al, stb. Ahogy kilépek, flottul mûködik minden. A jelenség lényege kb ugyanaz, mint a TL-eknél. Ha bent vagy a rendszerben, egy órán keresztül forog, hogy minden porszemet elkerüljön. Ha nem vagy a rendszerben, az AI kiszámolja, bedokkol, oszt jóvan.

Hmmm... Ha egy darab van valamibõl, és egy technikai trükköt kihasználva te kettõt veszel belõle, az akkor is csít, ha kifizeted. Hiszen itt egy bug kihasználásával a semmibõl gyártasz/gyártatsz valamit.

Az ár faj és repufüggõ. Nekem most 500Cr-ért lépegeti a kapukat. Én azt szoktam csinálni, hogy veszek egy plusz C-Kitet, és azt mindig benne hagyom a TL-be. Így van olcsón egy saját, kicsit lassú szállítóm.
Erre az MK3 dologra nem gondoltam. De valószínû ez lehet az oka, egyszer jól lefogyott a számla, és most hogy mondod, a TL-t is közvetlenül egy kapuban találtam meg. Biztos, hogy ugyanaz volt, mert az L hûségesen követte tovább minden újabb parancs nélkül.
Persze azon fent lehetne akadni, hogy hová lett a gyáram, mert kilépett a kapuból, leparkolt, és kész. Nem volt hol eladni. No mindegy, leírom kállóba...
😊))

bizony! Ha nincs elég pénz a bérelt tl-hez, akkor lenyúlja a gyárat. :-)

Akkor lehet ilyen, ha mk3-as kerekkedõ pont lenyúl a kasszából másfél millát két csatahajó fegyver miatt, amit pár perc múlva 3-400.000 es haszonnal elad. Észre se veszed, mert mintha végig lett volna egy-két millio tartalékban...

Érdemes a mk3-asokat homebasedelni egy meglevõ gyárhoz (nálam a Xenon HU😎. Igy a gyár pénzébõl businessel és nem a közösbõl...

Ahogy én olvastam.....kapunként kér 10000 Cr.-t....
Nos, ha túl messzire küldted a Trinititõl és nem fizettél neki eleget, akkor a Captain eladja a uccokat és akkor persze, hogy már üresnek látod a TL-t.
De ez csak egy lehetõség a hiányra.
Az rendben van, hogy szimulátor, na de a sikkasztást is...????
Bér-TL, Trinityben felpakol gyár, meg Kit. Küldöm a megfelelõ szektorba. Egy idõ múlva elkezd hiányozni, nézem, nincs sehol. Elõtte ráállítottam egy elfogott "L"-t, hogy tudjam merre jár a szállító. Keresem az "L"-t, meg is van, ott vigyázza a TL-t, ami csak parkol, és már nem én bérelem! Odaromboltam, újra felfogadtam, de a gyáram már sehol!
Na ilyenkor mi van?

ha az ore fázist gyorsítottad bányával, akkor arra érdemes rakétákat építeni.
Ajánlom a wasp, hornet, hurrican, hammer es flail barrage-t. Esetleg tomahowk. Ezek olcsóak, és nagyon jók harcközben...
Hurrican-ra ugyan nincs kereslet, de m5 ösök ellen az a kedvencem! :-)

Én a hub sectorba sose építek. Szerintem túl zsúfolt lenne, de ezek izlések és pofonok...

Hello,
Ismét köszönöm a támogatást, megoldottam....megszereztem ma az 500 Nividiumot is és most kezdtem el gyûjteni a Crystalt....jó sok kell hozzá.

Építenék már egy-két rakéta gyárat is , de nem tudom, hova....igazából azt is kérdezném, hogy érdemes építeni valamit is a Hub-ba? Csak mert nem túl nagy szektor az és nem szeretném túlzsúfolttá tenni.

Ez tõled függ, hogy mi a két leginkább megfelelõ sector, de nagyjából jól gondolod, jelenleg egyetlen kapupárt tudsz bármely két szomszédos közé nyitni...

Ha meglesz a következõ (niv. És a crystal) fázisa, akkor tudsz egyszerre két kapupárt nyitva tartani.

Sil és microchip leszállítása után pedig mind a hármat.

Megõrülök......akkor leírom.
1. Be voltam ékaelõdve a Light of Heart és az Aladna Hill közé, tehát az elsõ 2 kapum ezekre nyíltak.
2. Ma befejezte a másikat 2 ra alatt ami az Antigone Memorial és a Power Circle közé mutat, tehát most jelenleg õk a szomszédaim.....az elõzõ 2 eltûnt,....most ismét felkínálja az utóbbi 2-õt.....akkor most megint indítsam el ugyanarra?

De ha jól gondolom, akkor röviden szólva 2 óránként tudom ugyanazt az egy kapupárt változtatni mindig, amire szükségem van? Jól értem?
második fázisnál (ore) Nem tudsz uj kaput nyitni, hanem a meglevõt nyitod máshová.
Majd a kristály után tudsz uj kaput nyitni.

Az M5-ös ok.
De most mi van? Mi az az Újralink? Mi van a korábbi kapuimmal? Hol vannak?
Bocs de nem értem, állok most mi az a bizonyos......
dokkolj be egy m5-öst, és a god békénhagyja a gyárat, ez a legolcsobb és legbiztosabb megoldás.

Semmit se rontottál el.
Az elsõ fázis a link.
Masodik fázis az ujralinkelhetõség.
Harmadik a dupla kapu.
Negyedik a tripka kapu.

Természetesen egyre nehezebb lesz! :-)

Szerintem valamit elronthattam......
Kész a 2. "Linking Gate" feladat a Hub-nál és kijelöltem 2 távolabbi helyet amit szerettem volna összekapcsolni.....ezt délutánra be is fejezte..igen ám de most eltûnt a korábbi 2 kapum ami közé be voltam ékelõdve........Mi a Sz...r történt? Fölülírta a korábbit? És akkor minek a Hub-nál a 6 db kapu jel?
Ha valaki tudja, kérem szóljon, mert nem értem.....bug?
Hát akkor az még nagyon messze van.....Csak félek, hogy addigra a God leveszi azt a néhány Specre Missile gyárat is ahonnan most beszerzem õket....
De Balee, mintha korábban azt javasoltad volna, hogy telepítsek oda egy -két tradert? És akkor a God nem nyúl a gyárakhoz?
Alapban nem lehet terran gyarat venni.

Aldrin plot során megjelenik pár uj terran sector, és a plot végén vissza kell szerezni egy sectort a xenontol, amit terranok népesítenek be egy uj shipyarddal, ahol gyárak is vásárolhatóak...

Szeretnék egy Spectre Missile Gyárat építeni, hogy ne függjek más fajoktól(Terran), de sehol sem tudok venni. Kell a Springimre egy csomó mert nagyon sikeres fegyver a nagyobb hajók
( M7 ) ellen is.

Van 2 db Spectre Missile Manufacturing Facility alpha ( a Terran Sectorban ) és 2 db Aldrin Weapon Production Base M alpha ( az Aldrinban ).

De egyiket sem találom megvételre a Shipyard-oknál.Vajon miért? Talán ezt is levette a "God" ??????

Azt még elfelejtettem, hogy a héten kipróbáltam a legújabb verzióval a deca elkapását, és bizony nem elég már a sima 5*os mechanikai képzés sem a 2. Körben. A maximális 100-as kell a terranoknál. Sõt Ha HPD is van rajta, akkor viszont átvághatatlan a terran hajótest. :-) Ez esetben vissza kell tölteni addig a pontig, amikor a xenonok még nem jelennek meg Aldrinban, és imáthozni, hogy ne legyen a deca-n HPD. :-)

szerintem már bárhol lehet, ha az Aldrin kieget is megcsináltad. Sõt, ha igazán peches vagy, akkor elvándorolt TUS3-ig, és elpusztult egy Xennon õrjárat során.

Amugy ésszerû egy m5-öst utánna küldeni follow paranccsal a ritka hajóknak. Pl. Hyperion vangard, illetve a prototype típusó ritkaságoknak...
Át is szoktan nevevni, hogy Hyperion követõ, centaur prutotype követõ, Nova prototype követõ... Stb...
Így késõbb ellenõrizhetõ, hogy merre jár, és ha megfelelõsectorban van, akkor elkapni. :-)

Szia .
Elég hamar megtaláltam, alig mozog..... nekem a következõ helyen van:
- 13.03. km
3.51. km
- 54.50. km
De már egy - két hete ezen a tájon mozorog.
Igen.
Elsõsorban rád gondoltam, mert te jártál a közelében legutóbb. Gondoltam, ha vennéd a fáradtságot és bekörmölnéd a helyi térkép segítségével a koordinátáit, megköszönném! Kedvet kaptam visszafoglalni.
Az Aldrin-ban levõ Deca-t keresed?
Nem találtam meg a Deca-t! Ha valaki arra jár, írjon már egy koordinátát!
Ez igen! Sok munka......köszi, tanulmányozom.

Találtam egy sectort ahol van egy csomó Debris factory és ship........Próbálom nézegetni a Debris Mod részt és le is töktöttem egy .spk file-t....de nem mûködik.
Segít valaki leírni a menetet, hogyan tudom használni? Nem szeretném veszni hagyni ezeket az objektumokat.
Céges küldik leírása ITT
Igen pontosan fogalmaztad meg!

Valahol,valaki leírta (ha agyonversz sem tudom megmondani), hogy ezeknek a céges küldetéseknek mi a csínja-bínja! Ha valaki tudja linkelje be! Sok haszonnal járó tanács mellett, néhány kellemetlenségtõl is megkímél. Érdemes elolvasni.
Sziasztok !
Volna megint egy kérdésem:
Beletúrtam az Altreus sorozatba a ( Queen' Retrebution-nál az Altreus Headquarters-nél indul ), s rögtön két olyan feladatot adott hogy mikor végeztem az elsõvel......levett 4 szintet a Paranid - nál ahol a legmagassabb voltam.....utána a másik feladatnál a Borontól vett le pár szintet...Most ilyenkor mi van? Amikor elkezdem csinálni ezeket a "kisebb- más fajú" feladatokat akkor ezek befolyásolják a többivel való viszonyomat? És ilyenkor megint azokat fel kell tornázni? Csak mert ebbõl is van 8 kis "faj"-ka......
Mikor terranokkal játszottam, azoknak a fegyvereibõl meg nagy hiány van, az Osakára meg sok ágyú fér, volt hogy vettem 10 ts-t is, persze ezt még azzal is meggyorsítottam, hogy nem egy fegyvert vettem beléjük, hanem kettõt, hármat. Jó, hogy van ilyen, különben nehéz lenne a hajókat felszerelni, és nem csalás, mert az árát mindennek kifizeted.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez nem pénzgenerátor, és még csak nem is csalás, mert ilyenkor két cannont veszel, és dupla áron.

Megcsináltam, persze nem olyan egyszerû, mint gondolod, .....mivel azt senki nem mondta, hogy egyszerre kell megvenni a hajókat és csak utána felszerelni...
Én úgy csináltam, hogy megvettem egy Deca-t és felszereltem azzal az egy fegyverrrel amit betettem..Igenám, de már az utána megvett Deca-ra már nem maradt benn 1 db sem. Azért mindenesetre furcsállom, hogyha csak 1 db van benn a raktárban akkor miért engedi hogy több hajót felszerelhessenek azzal az 1-el...............hmm.) Mindegy, majd megszokom. Nekem is kéne itthonra egy ilyen "pénzgenerátor" !
Köszönöm a sok segítséget!
Miklós
Pedig egyszerû:
Van egy darab fegyver, amit sokszorosítani akarsz. Eladod az EQ-nak, majd egyszeri tételben veszel két db hajót. Még közvetlen a vásárláskor, amikor szereled fel a hajót, kiválasztod hogy azt a fegyvert szeretnéd rátenni, de mivel két hajót szerelsz fel egyszerre, így azt az egy fegyvert, amit eladtál az EQ-ba a két hajódba beleteszi, kettõt csinál belõle. Mûködnie kell, valamit rosszul csinálsz ha nem.

Az istennek sem mûködik ez a sokszorosítás........Ha veszek egy hajót akkor csak azt az egyet adja hozzá amit betettem...na, mindegy nem olyan fontos.
Ha steam is online, akkor shift+tab-bal belehet lépni a steam online részébe, ettõl úgymarad az eger tûzgombja, és súly se kell rá...

Arra vigyazz, hogy kifogyhat az oxigén az ûrruhából! Jó ideig nem értettem, mitõl van game ower. :-)

Hmmm...ezt nem is tudtam....ez a játék egy kész lexikon.....nem lehet befejezni a tanulást annyi minden van. Közben elkezdtem a Goonert-is ide is sok anyag kell.....Szerintem hamarosan veszek egy Mammoth-ot mert sokat tud vinni ( meg persze másra is jó).
Természetesen betöltöttem az Empc eladás elõtti állást és most azért van 1 db belõle a hajón..késõbb kipróbálom amit mondtál.
Köszönöm.

Lehet, hogy marhaság de azért talán segítség azoknak akiknek túl sok idõ megjavítani a hajót:
Beállítottam az egér kurzorját és a könyv sarkát a jobb gombra tettem, így állandóan javítja a hajót, ott tudom hagyni a gépet és addig megvacsorázni......
tobb eq dock is van aldrinban, nem abba tetted, amelyik a shipyarddal van osszekotve.

És nem kettot kinal fel, hanem mindkét hajora egyet-egyet. Vagyis osszesen kettot vettel meg, mert két m5 öst szerelsz fel.

Na, nagy küzdelmek után leszedtem egy Springit ( ez megsemmisült ) és csak a lelõtt transporter dobott egy db ! eempc-t.....3/4 óra volt az én hajóm javítása, majdnem otthagytam a szuvas fogamat.
Szóval.....valamiért nem mûködik a sokszorosítás ! Eladtam azt az 1-et az Eq-ban, és vettem 2 Deca (M 5) -t de 0 db eempc-t kínál csak fel nekik.....Nem is értem miért kínálna fel nekik többet, ha 1-et tettem csak be..
Remek tippek, szuper !

Mondjuk én az elsõre gondoltam már korábban mivel ez a marine-katonás dolog még odébb van, elõször megpróbálok lelõni egyet-kettõt.....nem kell több csak úgy 4-6 db ebbõl.
Ha csak egy sikerül akkor M5-özgetek, ahogy javallottad.
Ha nem megy akkor még fejlesztgetek......
Köszi.
Ps: Ha kérdésed van csak szólj bátran..............................lloolllll .
Van még két módja, hogy beszerezz eempc-t.
1.Magas harci rangon jó esélyel kiesik a fegyver is, csak le kell lõni pár springit.
2.Elkapsz egy springit 6 izmos katonával.

Elég egyetlen eempc és azt ha eladod az aldrinba levõ eq-dockban, akkor meg lehet"sokszorozni", ha veszel két m5 öst, akkor mindkettõre fel tudod szerelni, majd átteszed a springire