12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • BBalee
    Felejtős a dolog. Vissza kell tölteni, amikor még jó volt.
  • andraas0717
    Sorozatos véletlenek következtében, a Strog Arms felmondta a szerződésemet és törölt a kapcsolat listájából ( a pilóta menüből eltünt a Strong Arms rangom) és termszetesen az HQ-juk is rikítóan vöröslik. Van esély rá, hogy megbékülnek és újra dolgozhatok nekik, vagy felejtős a dolog?
  • Gunslinger
    Foglaláskor nehezebben vágják át a marine-ok a hullt, ennyit csinál.
  • andraas0717
    Nem valami csodás az angolom, de én úgy értettem, hogy erősíti a hull-t, az pedig nem hátrány.
  • Gunslinger
    Csodás, és mire mész vele? Semmire nem tudod használni, az AI nem próbálja meg elfoglalni a hajóidat. Van olyan mod, amiben igen, max ha azt felrakod akkor van értelme, de azzal a moddal azt hiszem alapból jár, hogy meg tudod venni a HPD-t.
  • andraas0717
    Visszatérve a mod-os, vagy script-es research-re a HUB-ban. Nagy hasznát láttam éppen. A Hull Polarising Device-t nem találtam hol lehetne megvenni, ám az egyik boardolt Yaki Chokaro-n rajta maradt. A HUB-ban potom árért kifejlesztettem és most minden hajómat fel tudom szerelni vele.
  • BBalee
    Igen ez nekem is feltunt, hogy ha a vidarral nem foglalkozom, akkor automatikusan megkapom.
  • Romeo One
    ...Ja,és a Cutlasst másodjára is megkaptam...
  • Romeo One
    Érdekes dolog esett meg velem minap. Régebben a Terran plotnál elakadtam. Viszonylag a végén. Az Elephantot megtaláltam, megkaptam a Cutlasst, majd egy jó darabig mást csináltam. Amikor később bementem a guidance által mutatott Unknown Sectorba, az tök üres volt, bármeddig is rodeóztam bent. Már megbarátkoztam a gondolattal, hogy missön visszaállító varázslatot kell majd előadnom. De most beugrottam Family Zyriathba Xenonok miatt intézkedni, és egyszercsak megint ugat nekem a csávó, hogy szkenneljem a Caiman-okat, és keressek gyanús rakományt. Nézem a Mission briefinget, ott is visszaállt erre a részre. Na mondom, hátha lesz valami. Szkennelés, capture megvolt, jöhet a TL. Már nem kellett a jeladót elhelyeznem, ahogy közel értem (2 km), azonnal jöttek a deca-defák. Ezzel végezvén rögtön irány a Unknown, lám most ott a csata. Scabbardok megóvva, TL elfoglalva, csávó elkapva, irány a Hold. Jött a duma, kis idő múlva meg hogy gyakorlásképpen foglaljam el a Vidart. Adnak hozzá hajót, katonát, mindent. Elindulok felé, 20 km (!) távolságról újabb szöveg, hogy milyen ügyes vagyok, a Vidar simán zöld lett (???), és mehetek a Holdra Jacksonhoz.
    Na ez most bug, vagy csak védelem a plotok befulladása ellen?
    De ha védelem is, a Vidart nem nekem kellett volna elfoglalnom?
  • andraas0717
    No, igen, az ion fegyverek miatt elgondolkoztam a boarding támogatáson.
  • BBalee
    M1-esek ellen is nagyon erős. Pl Weaver's Tempes-ben levő shuri fightereit egy pillanat alatt ledarálja. Maga az m1-es meg el kezd lőni IBL-el, mivel 4giga pajzsod van, de képtelen eltalálni, mert olyan gyors és pici a Grifon hajóteste, mint egy m6-osnak. Igy könnyen ki lehet manőverezni.
    Egy kis gyakorlással könnyedén 2%-on lehet tartani a pajzsot. Jöhet is a boarding pod...
  • kolista
    Kimondottan vadászok ellen van amúgy ha jól emlékszem
  • andraas0717
    Hááát, elég gyenge fegyverzet megy rá, bár vadászok ellen talán jó. Még átgondolom.
  • Gunslinger
    Ütős kis hajó az a Griffon, én nem adnám el.
  • andraas0717
    Akkor nyugodt szívvel adom el azt a tragacsot. Igazán adhattak volna a Final Fury-ért valami ütősebb cuccot is. A Panther-ral majd 3 órába tartott kitakarítani a Kha'ak szektor-t.
  • Gunslinger
    Jól, csakis az XTM modban tudott és ott is totál bugos volt még a legutolsó verzióban is.
  • andraas0717
    Jól emlékszem, hogy a TC-ben a Griffon már nem gyárt drónokat?
  • andraas0717
    Pontosan erről.
  • Jóózsf István #11293
    Erről van szó?
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219597

"The first is to launch marines from your current ship. You can only launch marines from M6 and TP class ships, or the OTAS Sirokos
    To lauch the marines, the target must be a captial class ship, M6/TM and above.
    You must be close enough to the target, about 1k away (depends on ship size)
    And the targets shield must be below its threshold (around 10%)"
  • BBalee
    Hydra, heavy centaur prototype, hiperion vangard...

Ezeknek alig, illetve nincs is védelme. Igy ezt a hátmat szoktam... El tudom kapni, nem az a baj, hanem az, hogy sokkal nehezebben, többszöri visszatölögetésekkel, mint pl egy civil TL- t, ami rendszerint hiba nélkül összejön.
  • BBalee
    igen, három dolog semmisül meg véletlenszerűen:

Triplex scanner.
    Freight scanner.
    Transporter device.
  • andraas0717
    Természetes dolog az, hogy UFJD használat közben elvesztem a Transporter Device-t?
  • andraas0717
    Így, hogy rávilágítottál, lehet, hogy a Treasue Hunt-ból maradt, bár azt végig vittem.
  • Gunslinger
    Ha csak simán Mammoth a neve frakció előtag nélkül és hail-re sem válaszol, akkor valami küldetésből visszamaradt egyed, valamikor valamit félbehagytál vagy úgy fejeztél be, hogy hátramaradt és a küldetés során bespawnolt hátramaradt hajók általában céltalanul bolyognak. Leggyakrabban az M1-esekből kirepülő vadászok szoktak így járni, kilövöd az M1-et, teljesül a küldetés, a vadászok meg szétszélednek és nem is ellenségesek. Szektorvédő küldiknél gyakori bug volt, asszem talán utóbbit javították.
  • andraas0717
    Találtam egy Mammoth-ot Savage Spurban és később Ocracoke's Storm-ban ismét találkoztunk. Nem tudom szkennelni, nem lehet boardolni, nem lehet claimelni. A pilóta "Ismeretlen objektum" és nem látom mi van a rakterében. Tud erről valaki valamit?
  • andraas0717
    A többi skill, ami 4-s és 5-s nem kevésbe került.
  • Gunslinger
    1 csillagos muksó sehova sem lesz jó. Miért lennének sokba?
  • andraas0717
    Már sokba vannak, nem küldöm külsőre őket, inkább megpróbálom TM-ekkel felturbózni a csapatot. Egyébként a Yaki Centaur-ral sem bírtak, kb 20 újra töltésig, aztán feladtam. Maradnak a TM-ek.
  • Gunslinger
    Az 1 csillagos marine-okat nyugodtan kivághatod a kukába (űrbe), de a helyedben a két csillagosokat sem nagyon tartanám meg, 3 csillagosból rengeteget lehet találni, én is kivágtam az összes két csillagost mikor elkezdtem találni 3-4 csillagosokat, az egy csillagosokat alapból szemétnek kezeltem, semmit nem érnek, ne is próbálj meg velük semmit sem foglalni.
  • Gunslinger
    Jó, de milyen M6 volt? Mert nekem a Pirate Centaurok (főleg azokon tréningeztem meg Osprey-ken) első, legkésőbb második nekifutásra sikerültek 3 csillagos manusokkal. A Paranid Hyperion Vanguard-al szenvedtem meg egyedül, az valamiért talán 4. vagy 5.-re sikerült, bizony az volt vagy fél órás meló és 4 csillagos fight-os marinokkal. Amúgy nagy mázli kell hozzá, de ki lehet fogni alapból négy csillagos fight skilles tengerészeket is Military Outpostokban és Training Centerekben, csak sűrűn kell frissíttetni a kínálatot, felkell vásárolni mindet aztán kidobni az űrbe, egy idő után újak termelődnek és így lehet frissíteni a kínálatot, több négy csillagos fight-os marine is spawnolt így nekem, 5 csillagost még nem láttam első nekifutásra, de emlékszem, hogy az első 4 csillagos marine-om pont Teladi volt, ami minden más képességben tök kokk volt, még csillagja sem volt, aztán a teladik nem éppen az a harcos fajták, elképzeltem magam előtt, hogy egy felszteroidozott gyíkszerű női Chuck Norris jelentkezik marine-nak. :-DDDD
  • andraas0717
    Duke Nemezis sem sikerül, lejjebb adom és TM lesz a tréning pálya. A Cobra kb 55-60 milla felszerelve fullra és ugrálni kell a hajók között, a BT 48 milla volt és kényelmes, bár egyenlőre még nincs haszna. Hozzá kell tennem, hogy ost tanulom a boardingolást, tehát a tapasztalatlanság is döntő tényező, de (remélem) ez változni fog.
  • BBalee
    20db kettes harci képességűvel szinte bármit elfoglalsz m7, vagy afelett (ami nem xennon, és nincs benne sentry tower), de m6- ost 5 db 3*-sal is ugy fél órányi töltögetéssel meguntam..
    Továbbá gyorsabb, könnyebben titér egy m6os, mint egy TL. Szoval én ugy vettem észre, hogy sokkal nehezebb m6 ost foglalni, mint bármi mást.
    Esetleg TM-et el lehet kevesebb veszteséggel, mert ott csak 2 deck van...
  • Lysandus
    Centaurba (AP) nyolc, mondjuk az sem sokkal több...
  • Gunslinger
    Minden M6-ba egységesen maximum 5 marine fér, ezért hagyd a francba, vegyél egy Split Cobra-t.
  • Gunslinger
    Attól függ milyen M6-ot, egy Pirate Centaurt simán el lehet foglalni kettes harci képzettséggel, de egy Xenon P vagy PX 5 csillag alatt esélytelen. Nagyon nem mindegy, hogy milyen frakcióhoz tartozik egy hajó, bizonyos küldiknél szoktak jönni Pirate Tokyo-k (nem tudom honnan szerzik őket), nagyságrenddel könnyebb őket elfoglalni, mint egy Terran Tokyot. Az ATF, Terran és Xenon tulajdonú hajóknak extra durvára van állítva a boarding besorolásuk, a Pirate és Yaki hajóknak meg a legalacsonyabb, egy Pirate M2-est jóval egyszerűbb elfoglalni, mint bármilyen Xenon hajót, ez a különböző patchekkel ráadásul egyre nehezebb lett, 1.3 környékén sokkal könnyebb volt foglalni, mint most. Elsősorban nem attól függ a nehézség, hogy milyen kategóriájú az adott hajó, ez leginkább csak a szükséges marine-ok számát befolyásolja, az a döntő tényező, hogy az adott hajó melyik frakcióhoz tartozik.
  • andraas0717
    Nem fér 20 marine a Vidar-ra és a Boarding transporter-t csak azon tudom használni.
  • BBalee
    M6-ost csak súlyos veszteségokkel tudsz elfoglalni 4 harci rang alatt. Ugyanis az a legnehezebb boarding!
    Potold ki 20 db-ra, és gyakorolj civil TL-eken, azokon nincs fegyverzet...
    Vagy maxold ki az elismertségedet az egyik fajnál.
    Max elismertségi rangon szokott olyanokat is kérni, hogy hozd vissza az elveszett Kraken(nem az ellopottat, mert abba pilota is van).
    Pilota nélküli üres m6,m7,m7m eken lehet a legkönnyebben fejleszteni a harci rangot.
  • andraas0717
    Akkor hiába adtam ki a sok millát a boarding transporterre, csak M6-t tudok vele foglalni, mert ha jól értettem a leírást, akkor csak M6-on lehet használni.
  • Gunslinger
    Minden hajóra a maximális marine kapacitás szerinti létszámú marine kontingenssel érdemes támadni, a TL-ekbe 20 fér, tehát az 5 rohadt kevés, az 1-2 csillag fight skill szintén, inkább M6-okra menj rá.
  • andraas0717
    No, akkor homályosítsatok fel. Nem tudok boardolni egy Ryu-t. Nincs rajta egy darab marine se. Öt marine-nal megyek rá, mindegyik 1 vagy két csillagos fight-tal rendelkezik és legalább két skill-je öt csillagos , a maradék minimum 3. Azért csak öt marine, mert a Boarding transportert használom és a Vidarra csak 5 fér.

Más.

Meghackkeltettem egy IBL gyárat Loo Man's-ban, beküldtem egy TS-t. Egy darab volt kész, megvettem, majd megvártam a következőt, ahogy illik kész is lett egy idő múlva. Máshol volt szüksg a TS-re, ezért a Springit is beküldtem és a TS-t kihoztam. Azóta, kb 6-8 játékórája egy darabot sem gyártanak. Az elsődleges nyersi nem fogy, csak a másodlagos Space Weed. Mi lehet, sztájkolnak, vagy csak előlem dugdossák az IBL-t?