X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el játszani x3 albion prelude-dal és lenne egy kérdésem. Építettem egy önellátó komplexumot, ami viszont néhány köztes termékbõl többet termel, mint amire szükség van, ezért ezeket el akarom adni, viszont ha megadom parancsnak a szállítóhajómnak, hogy adja el a legjobb áron, akkor az összeset elviszi és így leáll a termelés. A kérdésem tehát az lenne, hogy be lehet-e állítani valahogy, hogy csak egy bizonyos mennyiség fölött vigye el a termékeket vagy nekem kell mindig kézzel beállítanom a mennyiséget és megadni a hajónak, hogy hova vigye?
A válaszoló válaszát elõre is köszönönm<#kacsint>#kacsint>!
Nem rég kezdtem el játszani x3 albion prelude-dal és lenne egy kérdésem. Építettem egy önellátó komplexumot, ami viszont néhány köztes termékbõl többet termel, mint amire szükség van, ezért ezeket el akarom adni, viszont ha megadom parancsnak a szállítóhajómnak, hogy adja el a legjobb áron, akkor az összeset elviszi és így leáll a termelés. A kérdésem tehát az lenne, hogy be lehet-e állítani valahogy, hogy csak egy bizonyos mennyiség fölött vigye el a termékeket vagy nekem kell mindig kézzel beállítanom a mennyiséget és megadni a hajónak, hogy hova vigye?
A válaszoló válaszát elõre is köszönönm<#kacsint>#kacsint>!
Csak Steam.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Patch oldalt én nem találtam az ap-hez az egosoft oldalon de lehet tévedek.
A patch oldal nyíltan elérhetõ. Nézd meg az egosoft oldalt. (downloads/patches)
Habár teljesen lényegtelen, ugyanis egy crack mindíg csak adott verziószámú exe-t tör, vagyis hiába tölti le a javítást, a telepítés után regkódot/cd kulcsot fog kérni a játék.
Habár teljesen lényegtelen, ugyanis egy crack mindíg csak adott verziószámú exe-t tör, vagyis hiába tölti le a javítást, a telepítés után regkódot/cd kulcsot fog kérni a játék.
Tört verziót elvileg egyáltalán nem lehetne patchelni, ugyanis ahhoz hogy hozzáférhes a patchek oldalhoz, regisztrálni kell a játékot.
Egyébként a "check for update" szvsz simán csak elküld az egosoft honlapjának downloads/patches oldalára. Vagyis letöltheted manual is, az más kérdés, hogy tört verzió mit lépne rá.
Steames verziónál nincs check for update gomb, mivel ott automatikusan jön le minden frissítés.
steamnél 1 lehetõséged van: jobb klikk a játékra majd tulajdonság és a helyi fájlokban válaszd ki a
játékfájlok épségének ellenõrzése opciót
elvileg ez segít...
(na meg egy rendszer tisztítás se árt...)
steamnél 1 lehetõséged van: jobb klikk a játékra majd tulajdonság és a helyi fájlokban válaszd ki a
játékfájlok épségének ellenõrzése opciót
elvileg ez segít...
(na meg egy rendszer tisztítás se árt...)
Split course you
Más megoldás nem nagyon lesz. Legjobb beszerezni legal, már fillérekért hozzájutsz.
Érdemes figyelni a steam akciókat. Én kb. 3 euróért vettem az AP-t pár hete a steam-en! Korábban az X3R-t is ott vettem, szintén akciósan 2ojró volt. A TC-t meg elfekvõ készletrõl, dobozosan egy hazai üzletben 1000Ft-ért. AP szerintem nem jött ki dobozosban, de lehet, hogy tévedek.
Érdemes figyelni a steam akciókat. Én kb. 3 euróért vettem az AP-t pár hete a steam-en! Korábban az X3R-t is ott vettem, szintén akciósan 2ojró volt. A TC-t meg elfekvõ készletrõl, dobozosan egy hazai üzletben 1000Ft-ért. AP szerintem nem jött ki dobozosban, de lehet, hogy tévedek.
Okos kérdés!
Válasz: Biztosan nincsenek, mivel kamu a játék feltehetõleg ezért, nincs Check for update gombom.
Van valami más megoldás a frissítésre?
Válasz: Biztosan nincsenek, mivel kamu a játék feltehetõleg ezért, nincs Check for update gombom.
Van valami más megoldás a frissítésre?
Kötelezõ kérdés: Frissítések fent vannak?
Mert a belassulással mindannyian megküzdöttünk néhány hónapja. Majdan orvosolták.
Érdemes ezen a szálon elindulni.
Mert a belassulással mindannyian megküzdöttünk néhány hónapja. Majdan orvosolták.
Érdemes ezen a szálon elindulni.
Szevasztok Srácok!
Technikai kérdésem van:
X3 AP
Szakadozik, már mióta fent van, próbáltam leszedni és felrakni, de nem akarja az igazat.
Kb 1-2 percig folyamatosan szakadozik, mintha durván belassítaná a gépet, de azt nem nagyon tudja szerintem.
Elég sûrûn csinálja hogy gondot okozzon.
Van amikor folyamatosan szakadozik 1-2 percig, de van hogy csak be-beszaggat.
Gép szerintem nem hibás:
ASRock H67M
i7-2600 3.4 GHz
8 GB Ram
AMD HD 6800
Win7
Technikai kérdésem van:
X3 AP
Szakadozik, már mióta fent van, próbáltam leszedni és felrakni, de nem akarja az igazat.
Kb 1-2 percig folyamatosan szakadozik, mintha durván belassítaná a gépet, de azt nem nagyon tudja szerintem.
Elég sûrûn csinálja hogy gondot okozzon.
Van amikor folyamatosan szakadozik 1-2 percig, de van hogy csak be-beszaggat.
Gép szerintem nem hibás:
ASRock H67M
i7-2600 3.4 GHz
8 GB Ram
AMD HD 6800
Win7
Akkor nem sok mindenben különbözik a tc 3 tól próbáltam az x tended versiont-t is de nekem az nem jött be egyáltalán
de szerinted megéri a kockázatot azért az egyetlen hajóért?
de nekem teladit ír ki és azok vannak rajta
lehet a hajó terran eredetû de teladik vannak rajta
lehet a hajó terran eredetû de teladik vannak rajta
Terran az, nem Teladi.
Néhány új hajó, új plotok, tõzsde, új rendszerek. Lényegében egy felturbózott TC, mely immáron az CoP és a Terranok közötti konfliktusra összpontosít.
Biztos játszottátok az x3 at a Teladi xperimental shuttle-t sikerûlt megszereznetek pont a xenon sector 101 es ben van elég komoly hajókkal lehet csak oda menni ha meg akarja szerezni mert mindenkit ki kell írtani elõtte szerintem
Sziasztok érdeklõdni szeretnék hogy az albion prelude mitõl különbözik az x3 tc tõl nagy a különbség én még mindíg nyomom az x3 at lehet le vagyok maradva de nekem nagyon bejön
Köszönöm szépen 😊 !!
Hát lehet úgy az igazi és jó értegetem vlamennyire de azért nekem sok segitség volt a magyaritás 😄
Hát lehet úgy az igazi és jó értegetem vlamennyire de azért nekem sok segitség volt a magyaritás 😄
Itt nézd meg:
http://translatorweb.net/
De igazság az, hogy ez a game angolul az igazi. Anélkül nem igazán játszható.
http://translatorweb.net/
De igazság az, hogy ez a game angolul az igazi. Anélkül nem igazán játszható.
Helló mindenki a TChez szeretnék 1 kérdést feltenni annó elkezdték fordítani 30 pár %os volt azt használtam és annó sokat segített de az oldal ahol régen volt az nekem nem jön be esetleg valaki nem tudja hogy most merre jár az a fordítás (honlap) vagy valami támpontot nem tudnátok adni hol keressem esetleg e-mail cím ????
Elõbb nézdd meg, hogy arra a hajóra lehet-e egyáltalán dokkolni! A leírásban "Hangar" néven. Ha 0, akkor arra nem lehet, és így a menüben sem jelent meg. Ha lehet, akkor mivel vagy? Arra a néhány M6-M7-re, amire lehet dokkolni, általában M4-M5 engedélyezett.
Si vis pacem, para bellum.
Van docking computer-em de attól elmegy a játék élmény. Van saját tervezésû corvettém. Csili vii és tök szépen nyillik is a zsilip a dokkolásnál. CSAK! Épp én nem tudok a hajomtól dokkolási engedélyt kérni. Ez kicsit olyan mint az étel só nélkül.
ha te vezeted, akkor végyél a paramid-tól docking computert, és azzal dokkolj! Ha "távirányitással", akkor felgyorsíthatod a folyamatot azzal, hogy kimész a szektorból. Akkor ugyanis ki van "kapcsolva" az ütközés, és nyíl egyenesen landol.
Hi mindenkinek!
Valaki megtudná mondani mivel tudom elérni hogy manual docking kérést kaphassak a saját hajoktól, vagy bázisoktól? Mert az Autopilot dock nálam nem szeressem állapotban van. A Comm panel meg üres 😞
Valaki megtudná mondani mivel tudom elérni hogy manual docking kérést kaphassak a saját hajoktól, vagy bázisoktól? Mert az Autopilot dock nálam nem szeressem állapotban van. A Comm panel meg üres 😞
Thanks! Így már barátibb...
ne h töröld a TC-t, csak aktiváld steamen majd miután elkezdted telepíteni steamen (állítsd le a letöltést) át másolod a már telepített TC fájlokat és a steamen belül kiválasztod h fájlok ellenõrzése opciót.
Split course you
Dehogy is!
1. TC uninstall.
2. be kell regisztrálnod a DVD-s verzio serial numberjevel a steam-en.
3. TC-t steem-rõl telepíted.
4. Ap-t sreem-rõl telepíted.
info
1. TC uninstall.
2. be kell regisztrálnod a DVD-s verzio serial numberjevel a steam-en.
3. TC-t steem-rõl telepíted.
4. Ap-t sreem-rõl telepíted.
info
Meg kell vennem újra a TC-t, Steam verzióban? Elkeserítõ lenne.
nem
Split course you
Ismertek olyan modot, ami a robbanás effekteket cseréli le valami kevésbé vakítóra? A régi Reunion robbanásokhoz hasonlóra gondolok. Ami a TC-ben van az kiégeti a szemem, fõleg ha valami nagyobb object robban, mert akkor teljesen kifehéredik a képernyõ.
Akkor nálam valószínûleg azért nincs ilyen probléma, mert a kapuból "kilépéskor" én elsõként mindíg TAB-ot nyomok (max gáz), és csak ezt követõen autopilot. Így még sosem ütköztem kapunak.
Más: Steam-es AP mûködik normál DVD-s TC-vel?
Más: Steam-es AP mûködik normál DVD-s TC-vel?
Ha autopilottal mész át a kapun, vagy autopilottal repülsz ki egy gyárból, akkor ki van "kapcsolva" pár másodpercre az ütközés a legújabb verziónál.
Ezt kihasználva Hiperionnal pl csak autopilottal lehet a nagyobbik Split shipyardot elhagyni, mert egyszerûen szélesebb a szárnya, mint a hangár kapuja. :-)
Ezt kihasználva Hiperionnal pl csak autopilottal lehet a nagyobbik Split shipyardot elhagyni, mert egyszerûen szélesebb a szárnya, mint a hangár kapuja. :-)
...a kapu meghosszabbított terébõl,...
De, sajnos nekimegy a kapunak. Az AI mindig ki akar lépni a kapu meghosszabbított, hogy ne menjenek neki a kapuból kilépõ más hajók. Ez eddig rendben is lenne. Csakhogy ha kisebb hajóval vagy, akkor a kapu síkjától kisebb távolságra "materializálódsz". Ekkor elindul felfelé, és ha pont ott van a gyûrûnek az a "belógó" kis szerkezeti eleme, akkor lazán nekimegy. És mivel nem ért, miért, nekimegy másodjára, meg harmadjára is.
Nálam is többször elõfordult, bár nem rendszeres.
Nálam is többször elõfordult, bár nem rendszeres.
De minek neked annyi transport a tápolásra?
Ha okosan építkezel, akkor max. egyetlen olyan alapanyag kell a komplexnek, amit máshonnan kell hozni (most a teljesen önellátó komplexeket hagyjuk). Arra elég egyetlen transport.
Egyet meg tartasz arra, hogy eladjon készterméket. Ha nagy a komplex, és több a termék akkor szóba jöhet több hajó, de ez nem az elején szokott lenni, hacsak nem csíííítelsz.
Vagy ahogy elõttem már írták, beállítod, hogy mások is kereskedhessenek, így még értékesítéshez sem kell külön hajók tömege.
Autopilot használható, csak objektumokkal telepakolt helyeken néha szenved (pl. sûrû aszteroidamezõ+gyárak a közelben). Azt viszont nem értem, hogy neked miért megy neki a kapunak. Fõleg, kifelé jövet...?? Nekem ilyet még nem csinált. Bár nagy ritkán engem is vitt már bele gyárba...
Ha okosan építkezel, akkor max. egyetlen olyan alapanyag kell a komplexnek, amit máshonnan kell hozni (most a teljesen önellátó komplexeket hagyjuk). Arra elég egyetlen transport.
Egyet meg tartasz arra, hogy eladjon készterméket. Ha nagy a komplex, és több a termék akkor szóba jöhet több hajó, de ez nem az elején szokott lenni, hacsak nem csíííítelsz.
Vagy ahogy elõttem már írták, beállítod, hogy mások is kereskedhessenek, így még értékesítéshez sem kell külön hajók tömege.
Autopilot használható, csak objektumokkal telepakolt helyeken néha szenved (pl. sûrû aszteroidamezõ+gyárak a közelben). Azt viszont nem értem, hogy neked miért megy neki a kapunak. Fõleg, kifelé jövet...?? Nekem ilyet még nem csinált. Bár nagy ritkán engem is vitt már bele gyárba...
A legegyszerûbb talán a weed komplexum. Teladi teruleten nem illegális. Nem kell hozzá más, csak egyetlen kereskedõ, aki energiát szállít.
A weed árát állítsd átlag -1 re, és a gép úgy veszi, mint a cukrot! Nem kell az eladással foglalkozni.
A weed árát állítsd átlag -1 re, és a gép úgy veszi, mint a cukrot! Nem kell az eladással foglalkozni.
Szerintem még a 3 is sok. Annyi még egy complex kiszolgálásához sem kell, nem hogy egyetlen állomáshoz. Egyébként is érdemesebb csak 1 hajót beszerzésre beállítani, azt pár óránként bekukkantani az állomás raktárába és ha tele van odaugrasz és elviszed a cuccot te magad (ha meg engeded más hajók leszállását és emellett használható terméket gyártasz akkor biza azok is képesek gyorsan leüríteni a raktérkészletet megvéve tõled mindent, tehát megint csak nem kell második hajó eladásra beállítva).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Na, akkor leredukálom a hülye teherhajókat. Lesz 3 szektoronként.
Megfogadom a tanácsaitokat (SaGa Jr, BBalee) és meglátjuk.
Türelem nagy erény, de csak a gyávák kiváltsága! 😊 Kipróbálom a kivárás taktikáját!
Bocs a kiakadásért, de már ott tartottam h rommá lövöm a saját teherhajóimat, akik csak állnak vhol a végtelen ûrben és nem dolgoznak.
Megfogadom a tanácsaitokat (SaGa Jr, BBalee) és meglátjuk.
Türelem nagy erény, de csak a gyávák kiváltsága! 😊 Kipróbálom a kivárás taktikáját!
Bocs a kiakadásért, de már ott tartottam h rommá lövöm a saját teherhajóimat, akik csak állnak vhol a végtelen ûrben és nem dolgoznak.
Ha ennyire nem megy akkor ne erõltesd ezt a játékot, mert úgy látszik nem sikerült megértened a dolgok mûködését. Nem kell szállítóhajók sokasága egy állomáshoz, komplexumhoz meg pláne nem, legfeljebb 2 amit egyszer beállítasz rendesen, nem nyomkodsz nekik manuális parancsokat (például best buy opció), nem piszkálod a beállítások megtörténte után max pótlod ha kinyírták. Egy venni egy meg eladni bõven elegendõ.
Pont ez a baj nálad, hogy többet akarsz alkalmazni feleslegesen, ráadásul nem állítod be a megfelelõ paramétereket (pénz, vételi/eladási ár, kereskedelmi távolság) és/vagy folyamatosan változtatnál rajta avagy nem a megfelelõ helyeken építesz állomást. Nem éri meg akárhová állomást rakni.
A sector trader is megteszi neked egy lépésben a feltöltést-eladást ha van a szektorban megfelelõ egyéb állomás ahonnan vehet illetve ahová kész terméket eladhat, csak az elsõsorban a profit termelésére való és mintegy mellesleg képes gyönyörûen ellátni ezt a feladatot is úgy, hogy közben nem zabálja fel a pénzt az állomásodról, sõt még termeli is neked a dellát (aztán ha elérte a 8-as szintet a pilóta akkor némi plusz felszerelést adva a gépére kinevezhetõ universe trader-nek ami aztán már mindent be fog járni a jó biznisz érdekében). Nem érdeklik a beállított árak mert a lehetõ legnagyobb profitra hajt. Emellett akkor kell ilyet alkalmazni, ha az adott szektoron belül minden adott, tehát van alapanyag ami neked kell és van hely ahol a kész terméket elpasszolhatod. Továbbá nem kell, teljesen felesleges egynél több sector trader egy szektorba. Igenis képes kereskedni akár 10-15 állomással is simán. Mindig másiknak viszi például az EC-t és így sosem áll elõ az a gond, hogy a kevés állomás pikk-pakk fel lett töltve és emiatt állnia kell, mert mindig lesz a sok állomás közül 1-2 aminek éppen kell valami.
Attól meg, mert valami stand by üzemmódban van, nem jelenti, hogy neked oda kell rohannod intézkedni. Majd teszi a dolgát tovább az összes stand by gép ha alkalmassá válnak az állapotok. Hagyd õket dolgozni. Úgyis az esetek többségében az állomáshoz rendelt hajók stand by üzemmódban lesznek. Vagy mert tele a raktár vagy mert még nincs tele a hajó alapanyaggal amivel elindulhatna kereskedni.
Pont ez a baj nálad, hogy többet akarsz alkalmazni feleslegesen, ráadásul nem állítod be a megfelelõ paramétereket (pénz, vételi/eladási ár, kereskedelmi távolság) és/vagy folyamatosan változtatnál rajta avagy nem a megfelelõ helyeken építesz állomást. Nem éri meg akárhová állomást rakni.
A sector trader is megteszi neked egy lépésben a feltöltést-eladást ha van a szektorban megfelelõ egyéb állomás ahonnan vehet illetve ahová kész terméket eladhat, csak az elsõsorban a profit termelésére való és mintegy mellesleg képes gyönyörûen ellátni ezt a feladatot is úgy, hogy közben nem zabálja fel a pénzt az állomásodról, sõt még termeli is neked a dellát (aztán ha elérte a 8-as szintet a pilóta akkor némi plusz felszerelést adva a gépére kinevezhetõ universe trader-nek ami aztán már mindent be fog járni a jó biznisz érdekében). Nem érdeklik a beállított árak mert a lehetõ legnagyobb profitra hajt. Emellett akkor kell ilyet alkalmazni, ha az adott szektoron belül minden adott, tehát van alapanyag ami neked kell és van hely ahol a kész terméket elpasszolhatod. Továbbá nem kell, teljesen felesleges egynél több sector trader egy szektorba. Igenis képes kereskedni akár 10-15 állomással is simán. Mindig másiknak viszi például az EC-t és így sosem áll elõ az a gond, hogy a kevés állomás pikk-pakk fel lett töltve és emiatt állnia kell, mert mindig lesz a sok állomás közül 1-2 aminek éppen kell valami.
Attól meg, mert valami stand by üzemmódban van, nem jelenti, hogy neked oda kell rohannod intézkedni. Majd teszi a dolgát tovább az összes stand by gép ha alkalmassá válnak az állapotok. Hagyd õket dolgozni. Úgyis az esetek többségében az állomáshoz rendelt hajók stand by üzemmódban lesznek. Vagy mert tele a raktár vagy mert még nincs tele a hajó alapanyaggal amivel elindulhatna kereskedni.
1. Azért nem adja olcsóbban, mert a Sector trader nem tápolásra való, hanem profit termelésre, és nyilván még nem érted el vele azt a szintet, hogy sectort tudjon váltani, és az adott sectorban már nincs több profit.
Ha egyetlen sectort akarsz tápolni, akkor a sectortreder helyett external logistikát kell használnod, az való erre.
Megadod a waypontokat, hogy honnan vásároljon, mennyiért és hol adjon el, mennyiért...
Már javasoltam többször is a commertial agentetet a saját gyárakhoz.
Egyszerre több nyersanyagot is kezel, és mindig a legolcsóbb nyersanyagot válassza és nem azt, ami elsõnek megfelel a beállított határnak. Nekem 25 sectorral is jól mûködik, csak tiltóra kell tenni a veszélyes sectorokat.
2. Auto pilotot magadon soha ne használd, nem arra való!
Ez inkább olyan távirányítás, a saját hajódat vezesd magad!
Ha egyetlen sectort akarsz tápolni, akkor a sectortreder helyett external logistikát kell használnod, az való erre.
Megadod a waypontokat, hogy honnan vásároljon, mennyiért és hol adjon el, mennyiért...
Már javasoltam többször is a commertial agentetet a saját gyárakhoz.
Egyszerre több nyersanyagot is kezel, és mindig a legolcsóbb nyersanyagot válassza és nem azt, ami elsõnek megfelel a beállított határnak. Nekem 25 sectorral is jól mûködik, csak tiltóra kell tenni a veszélyes sectorokat.
2. Auto pilotot magadon soha ne használd, nem arra való!
Ez inkább olyan távirányítás, a saját hajódat vezesd magad!
Hát nekem ez nem éppen logikus!
1 teherhajó egy egész szektort lásson el cuccal? 8-10 gyárat 1 teher nem tud tápolni folyamatosan.
Ez a leírás sem klappol nekem.
Mert addig oké. hogy nyersanyag ára alacsony, de miért nem adja olcsóbban? Vagy ha nem tudja ott eladni akkor miért rakja magát None v Standby módba? Miért nem megy tovább?
Továbbá miért van az h egy szektorba küldök 5 teherhajót, rányomok az elsõ hajóra hogy Sector trader-kedjé, elkezdi, rányomok másik teherre, hogy te is Sector Traderkedjé, erre az elsõ standby-ra rakja magát és csak a második csinálja.
De késõbb az is leáll!
Vhogy olyan érzésem van néha, hogy fogtak egy jó ötletet, telerakták agyatlanul túl sok lehetõséggel, majd összeöntötték az egészet egy dvd-re és kiadták hogy játszááá.
Bármikor amikor magár hagyom a játékot hogy AI alapján csinálja abból mindig gebasz lesz.
Másik vicc:
Megérkezel a jump gate-ból, kiválasztod a stationt ahová le akarsz szállni, rányomsz h auto pilot: dock, erre élesen fölfelé kanyarodik a hajód neki a gate-nak, 2-3x lepattan majd felrobban.
Mintha 2 döglött tevepúp értelmi szintjén lenne az ai!
Ennél még a Freelancer AI-ja is okosabb volt pedig a Freelancer egy 10 éves játék erõteljesen!
1 teherhajó egy egész szektort lásson el cuccal? 8-10 gyárat 1 teher nem tud tápolni folyamatosan.
Ez a leírás sem klappol nekem.
Mert addig oké. hogy nyersanyag ára alacsony, de miért nem adja olcsóbban? Vagy ha nem tudja ott eladni akkor miért rakja magát None v Standby módba? Miért nem megy tovább?
Továbbá miért van az h egy szektorba küldök 5 teherhajót, rányomok az elsõ hajóra hogy Sector trader-kedjé, elkezdi, rányomok másik teherre, hogy te is Sector Traderkedjé, erre az elsõ standby-ra rakja magát és csak a második csinálja.
De késõbb az is leáll!
Vhogy olyan érzésem van néha, hogy fogtak egy jó ötletet, telerakták agyatlanul túl sok lehetõséggel, majd összeöntötték az egészet egy dvd-re és kiadták hogy játszááá.
Bármikor amikor magár hagyom a játékot hogy AI alapján csinálja abból mindig gebasz lesz.
Másik vicc:
Megérkezel a jump gate-ból, kiválasztod a stationt ahová le akarsz szállni, rányomsz h auto pilot: dock, erre élesen fölfelé kanyarodik a hajód neki a gate-nak, 2-3x lepattan majd felrobban.
Mintha 2 döglött tevepúp értelmi szintjén lenne az ai!
Ennél még a Freelancer AI-ja is okosabb volt pedig a Freelancer egy 10 éves játék erõteljesen!
Ez valójában logikus is:
1, - Hajó1 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
2, - Hajó2 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
3, - Hajó1 odaér, elad, nyersanyag vételár leesik.
4, - Hajó2 odaér, nyersanyag vételár alacsony, nem tud eladni...
1, - Hajó1 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
2, - Hajó2 bevásárol, elindul Gyár1 felé, nyersanyag vételár magas.
3, - Hajó1 odaér, elad, nyersanyag vételár leesik.
4, - Hajó2 odaér, nyersanyag vételár alacsony, nem tud eladni...
Pont ezért nem kell egynél több sector trader egy helyre. Így nem lesz gond azzal, hogy ki ér elsõnek célba és tudnak rendesen fejlõdni is.
Kösz a segítséget srácok.
Úgy látszik ez bevált. Ez a sector trader dolog összejött, úgy látszik mûködik, bár elég viccesen oldják meg a hülyék, mert sokszor 2-3 hajó is ugyanazt az alapanyagot viszi ugyanannak a gyárnak, majd leáll és küld ez üzenetet hogy segítség kell neki, mert nem tudja eladni a cuccos.t 😊
Butákok kicsit...
Úgy látszik ez bevált. Ez a sector trader dolog összejött, úgy látszik mûködik, bár elég viccesen oldják meg a hülyék, mert sokszor 2-3 hajó is ugyanazt az alapanyagot viszi ugyanannak a gyárnak, majd leáll és küld ez üzenetet hogy segítség kell neki, mert nem tudja eladni a cuccos.t 😊
Butákok kicsit...
Ha a kereskedõ teherhajóidra nem teszel fegyvert, akkor jóval ritkábabn éri támadás!
Nekem egyik Seller/Buyer hajómon sincs semmi fegyver, csak pajzs! Még egyszer sem szedték le õket. Habár veszélyes helyre nem teszek gyárat és a max jump-on belül sem lehet gázos szektor.
Ez nekem tökéletesen beált, különösebb probléma nincs azzal, hogy leszednék a transportokat.
Nekem egyik Seller/Buyer hajómon sincs semmi fegyver, csak pajzs! Még egyszer sem szedték le õket. Habár veszélyes helyre nem teszek gyárat és a max jump-on belül sem lehet gázos szektor.
Ez nekem tökéletesen beált, különösebb probléma nincs azzal, hogy leszednék a transportokat.
Ha adott szektoron belül van utánpótlás akkor ahogy korábban is írtam már, felejtsd el az állomáshoz rendelt hajókat. Csak állíts be az adott szektorra 1-2 sector trader-t és jobban jársz, mert azok biza folyamatosan töltögetni fogják az összes ottani gyárat (beleértve a tiedet is) a rendelkezésre álló anyagokkal és közben még pénzt is keresnek.
De az is egyszerû, hogy pár óránként direktben irányítani kezdesz parancsokkal egy kereskedõhajót azt általa felcuccolod az állomást. Amíg nincs komplex addig felesleges a folyamatos utántöltésre beállítani helyben hajókat, a best buy meg pláne felesleges. Megadod az állomáson a minimum és maximum értékeket és a távolságot azt viola, megy minden magától. Ahogy akkor is ha engeded leszállni a hajókat a sajátjaidon kívül is. Azok is kereskedni fognak és tölteni.
De az is egyszerû, hogy pár óránként direktben irányítani kezdesz parancsokkal egy kereskedõhajót azt általa felcuccolod az állomást. Amíg nincs komplex addig felesleges a folyamatos utántöltésre beállítani helyben hajókat, a best buy meg pláne felesleges. Megadod az állomáson a minimum és maximum értékeket és a távolságot azt viola, megy minden magától. Ahogy akkor is ha engeded leszállni a hajókat a sajátjaidon kívül is. Azok is kereskedni fognak és tölteni.
Az elõzõ hsz Midvegynekment volna... 😊
A gyáradnál add meg a maximális távolságot, amelyikre elcsámboroghatnak a hajóid. Ez alapból 9 szektor, ami szerintem eszetlenül sok. A legtöbb gyáram 1-3 szektorra van beállítva, nagy ritkán adok 4-5 távolságot, de azt is csak a megfelelõ helyeken. Necces környékre nem telepítünk gyárat. Ha mégis, minimum féltucat M3 védi a környéket. Akár járõrözteted két három "érzékeny" szektorban, akár direktben ráállítod a teherhajókra védõköteléknek.
Az ai érdekesen számol, kb annyi, hogy a megadott körzetben balról, felülrõl elkezdi nézni a szektorokban a gyárakat. Ha van, oda küldi, akkor is, ha közelebb is van olcsóbb nyersanyag. Emiatt NAGYON fontos, hogy hová telepítesz gyárat, és mekkora távolságot adsz meg a teherhajóidnak.
Az ai érdekesen számol, kb annyi, hogy a megadott körzetben balról, felülrõl elkezdi nézni a szektorokban a gyárakat. Ha van, oda küldi, akkor is, ha közelebb is van olcsóbb nyersanyag. Emiatt NAGYON fontos, hogy hová telepítesz gyárat, és mekkora távolságot adsz meg a teherhajóidnak.