X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az TDS MK3 infolapján néztem h hol lehet venni. De köszi. Gyárakkal kapcsolatban is kérdeznék, milyen gyárat érdemes épiteni? Mi hozza a legtöbb pénzt?
nézz szét jobban...
(többi teladi EQ dokban is lehet kapni trade mk3-as softwaret)
(többi teladi EQ dokban is lehet kapni trade mk3-as softwaret)
Split course you
Ezt TM-el szoktam megoldani. A hangárba bedokkolosz 4 Discoverer-t és mind a négyet felszereled jd-vel. Majd átszállitod a jd-ket a kereskedõkhöz...
Van még egy gondom. Ill több is van de most ez jut eszembe.
Trade Command Software MK3 a BonusPack szülöttje.
Lehet kapni a PTNI Headquarters-ben.
Viszont az én teherhajóim (15-20 db), amiket fel kellene szerelni vele, kb 30 szektorral arrébb Enduring Light-ban vannak. És azt nem tudom megtenni h odamegyek 1 hajóval és veszek 20 TCS MK3-t.
Oda kell mennem minden teherhajóval? Mire odaérnek fo**á lövik õket, mert sok addig az ellenséges szektor.
Van vmi megoldás?
Trade Command Software MK3 a BonusPack szülöttje.
Lehet kapni a PTNI Headquarters-ben.
Viszont az én teherhajóim (15-20 db), amiket fel kellene szerelni vele, kb 30 szektorral arrébb Enduring Light-ban vannak. És azt nem tudom megtenni h odamegyek 1 hajóval és veszek 20 TCS MK3-t.
Oda kell mennem minden teherhajóval? Mire odaérnek fo**á lövik õket, mert sok addig az ellenséges szektor.
Van vmi megoldás?
Majdnem.
Foglalni csak TP, M6, ÉS M7M-el lehetséges.
M6-al el lehet foglalni: M6, tm.
Tp-vel M6, TM, TL,M7M(miután kifogyott a rakétákból)
M7M-el meg bárit.
M6 és TM hez min 8 marine kell, a többihez 20.
Xenonhoz több mint 30.
Foglalni csak TP, M6, ÉS M7M-el lehetséges.
M6-al el lehet foglalni: M6, tm.
Tp-vel M6, TM, TL,M7M(miután kifogyott a rakétákból)
M7M-el meg bárit.
M6 és TM hez min 8 marine kell, a többihez 20.
Xenonhoz több mint 30.
Tuti!
Fogok egy Mammuth-t, veszek marine-t, sokat, kiképzem outpost-ban, és utána ugyanazzal a Mammuth-val, benne a Marine-kkal betámadok ellenséges hajókat és elfoglalom õket?
Fogok egy Mammuth-t, veszek marine-t, sokat, kiképzem outpost-ban, és utána ugyanazzal a Mammuth-val, benne a Marine-kkal betámadok ellenséges hajókat és elfoglalom õket?
Erõvel al tudsz elfoglalni hajót egy másik fajtól. De ez már nagyon végjáték!
Tp-be lehet beletenni.
Vagy m6, m7,m2,m1, tm be is, de oda kell cls is.
El lehet küldeni trainingre a military outpostokban, és nagyon sokáig tart a kiképzés...
Tp-be lehet beletenni.
Vagy m6, m7,m2,m1, tm be is, de oda kell cls is.
El lehet küldeni trainingre a military outpostokban, és nagyon sokáig tart a kiképzés...
Kösz a választ! Mostmár megoldom, csak-csak.
Még egy nagy tétel van, amirõl fogalmam sincs. Ez pedig a Marine-kérdés.
Mire jók? Milyen hajóba tudom pakolni õket? Elég csak a Life Cargo meg raktér vagy kell hozzá valamilyen osztályú hajó?
Még egy nagy tétel van, amirõl fogalmam sincs. Ez pedig a Marine-kérdés.
Mire jók? Milyen hajóba tudom pakolni õket? Elég csak a Life Cargo meg raktér vagy kell hozzá valamilyen osztályú hajó?
van AP verzioja.
A Bonus Pack megy Albion Prelude-nál is?
Én a bonus packet használom. Ott százalékosan lehet állítani, h mikor adjon, mikor vegyen. Raktér feltöltés %-a, gyárban lévõ anyag %-a hajónként állítható, h meddig töltse fel.
Es ott kevesebb hajo is elég.
Es ott kevesebb hajo is elég.
Ja, lehet h logikus!
De egy dolog mégsem!
Beállítom a feltöltésre a 3 teherhajót.
1-et eladásra. Viszont az míg meg nem telik addig nem ad el semmit. Jelenleg egy 200MJ Shield Factory tölt egy teherhajót egy másikat pedig egy HEPT gyár. De mire feltölt egy 5-6000 rakterû hajót, addigra az agyam leég, és kb soha nem fog tudni eladni 6-700 high energy plasma thrower-t.
Nem értem az eladás részét!
De egy dolog mégsem!
Beállítom a feltöltésre a 3 teherhajót.
1-et eladásra. Viszont az míg meg nem telik addig nem ad el semmit. Jelenleg egy 200MJ Shield Factory tölt egy teherhajót egy másikat pedig egy HEPT gyár. De mire feltölt egy 5-6000 rakterû hajót, addigra az agyam leég, és kb soha nem fog tudni eladni 6-700 high energy plasma thrower-t.
Nem értem az eladás részét!
Sajnos ez így van. Logikus is, mert 1 hajóval 2-3 alapanyagot ellátni nehéz. Mire az egyiket töltené, a másik elfogy, szóval szerintem nem véletlen, hogy ez nincs így benne. A dolog kivédésére találták fel a "komplexumokat". Ez azt jelenti, hogy két gyáradat össze tudod kapcsolni (meghatározott feltételek mellett) egy "Complex Construction Kit" nevû szerkezettel, ami egy ûrbéli szállítószalag-rendszer. És így nem kell arra az alapanyagra hajót tartanod, amelyiket szállítja.
Si vis pacem, para bellum.
Nem bambúcsa!
Ez a módszer azt jelenti hogy 1 alapanyag-1 teherhajó!
Tehát átlag gyárhoz 3 teherhajó kell, hogy ne kelljen többet foglalkozni vele.
Ez a módszer azt jelenti hogy 1 alapanyag-1 teherhajó!
Tehát átlag gyárhoz 3 teherhajó kell, hogy ne kelljen többet foglalkozni vele.
Zsírfeka!
Ez hiányzott, a Homa Base kijelölése.
Tutiság!
Kösz! <#taps>#taps><#nevetes2>#nevetes2>
Ez hiányzott, a Homa Base kijelölése.
Tutiság!
Kösz! <#taps>#taps><#nevetes2>#nevetes2>
Bonus pack?
Sima mezei Trade MK II!
Hajónál: Commands menü, Home base: gyár kijelölése. Trade: Buy best price: és kijelölni a szükséges nyersanyagot.
Gyárnál: maximum szektortávolság beállítása (ameddig a hajók elcsámboroghatnak), és a szükséges Cr átutalása.
Ennyi. Ez alapból benne van a játékban.
Késztermék eladása ugyanez, csak Sell best price...
Sima mezei Trade MK II!
Hajónál: Commands menü, Home base: gyár kijelölése. Trade: Buy best price: és kijelölni a szükséges nyersanyagot.
Gyárnál: maximum szektortávolság beállítása (ameddig a hajók elcsámboroghatnak), és a szükséges Cr átutalása.
Ennyi. Ez alapból benne van a játékban.
Késztermék eladása ugyanez, csak Sell best price...
Commercial Agent pontosan ezt csinálja.
töltsd le a bonus packet hozzá!
töltsd le a bonus packet hozzá!
Na, akkor tiszta vizet öntök minden elérhetõ pohárba. 😊
Tehát van nekem pár gyáram. Jelenleg úgy mûködnek, hogy én manuálisan nyomkodok, és osztogatok parancsot, hogy most az "A" gyárhoz csatolt "A-teherhajó" elmegy szépen, csodálatosan, és vesz 1500 Energy Cells-t, majd amikor odaért és megvette, akkor szemet gyönyörködtetõen visszatolja a s*ggét "A" gyárba, mindezt manuálisan parancsot osztogatva, majd ha odaért, akkor még mindig parancsot osztogatva kirakja "A" gyárba az Energy Cells-t, amit vett.
Ezzel ugye az a baj, hogy 3 parancsba kerül, és eléggé össze tud zavarni, ha már 6 gyárról beszélünk, 6 teherhajóról és minden gyárnál 3 alapanyagról, amit meg kell venni.
Tehát lehet-e olyat, hogy fogok 1 gyárat, odacsapok 1 teherhajót és a teherhajó, magától, automatikusan hordja az alapanyagot a gyárba, aszerint, hogy éppen melyik hiányzik, melyikbõl kell feltölteni?
Bocs, hogy félreérthetõ voltam!<#email>#email>
Tehát van nekem pár gyáram. Jelenleg úgy mûködnek, hogy én manuálisan nyomkodok, és osztogatok parancsot, hogy most az "A" gyárhoz csatolt "A-teherhajó" elmegy szépen, csodálatosan, és vesz 1500 Energy Cells-t, majd amikor odaért és megvette, akkor szemet gyönyörködtetõen visszatolja a s*ggét "A" gyárba, mindezt manuálisan parancsot osztogatva, majd ha odaért, akkor még mindig parancsot osztogatva kirakja "A" gyárba az Energy Cells-t, amit vett.
Ezzel ugye az a baj, hogy 3 parancsba kerül, és eléggé össze tud zavarni, ha már 6 gyárról beszélünk, 6 teherhajóról és minden gyárnál 3 alapanyagról, amit meg kell venni.
Tehát lehet-e olyat, hogy fogok 1 gyárat, odacsapok 1 teherhajót és a teherhajó, magától, automatikusan hordja az alapanyagot a gyárba, aszerint, hogy éppen melyik hiányzik, melyikbõl kell feltölteni?
Bocs, hogy félreérthetõ voltam!<#email>#email>
"...ráállítok egy teherhajót és akkor az amíg le nem állítom addig hordja a cuccot...."
Nem az volt a feltétel, hogy ne kelljen hozzá hajó???????
Ez így, ahogy leírtad, jó, és mûködik. A gyáradhoz rendelsz egy teherhajót, és amíg van Cr, addig hordja oda a cuccot....
Nem az volt a feltétel, hogy ne kelljen hozzá hajó???????
Ez így, ahogy leírtad, jó, és mûködik. A gyáradhoz rendelsz egy teherhajót, és amíg van Cr, addig hordja oda a cuccot....
Köszi a válaszokat, csak próbálkoztam, hátha a nagy logisztikát el lehet kerülni valami olyasmi megoldással, hogy ráállítok egy teherhajót és akkor az amíg le nem állítom addig hordja a cuccot.
Ez az elfoglalok minden hajót dolog is tök sötét nekem, ha valaki tudna írna róla pár sort?
Ez az elfoglalok minden hajót dolog is tök sötét nekem, ha valaki tudna írna róla pár sort?
Hali!
1. Nem, de a bonus packból a commertial agent feltölti automatikusan.:
forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=276039
2. Egy tp-re, és elfoglalsz vele egy m7m-est. Majd azzal egy m2-est. :-)
1. Nem, de a bonus packból a commertial agent feltölti automatikusan.:
forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=276039
2. Egy tp-re, és elfoglalsz vele egy m7m-est. Majd azzal egy m2-est. :-)
Szia!
1, Nem. Csak gondold végig, hogy kerül oda a cucc. Ha nincs teherhajód, sehogy.
2, Az attól függ, mit és hogyan akarsz pusztítani. M3, M3+ jó nagyjábó M7-ig. M6, M7 jó nagyjából M2-ig. Ha flottákat akarsz takarítani, oda ágyú kell, M2 alatt meg se állj.
1, Nem. Csak gondold végig, hogy kerül oda a cucc. Ha nincs teherhajód, sehogy.
2, Az attól függ, mit és hogyan akarsz pusztítani. M3, M3+ jó nagyjábó M7-ig. M6, M7 jó nagyjából M2-ig. Ha flottákat akarsz takarítani, oda ágyú kell, M2 alatt meg se állj.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
1. Egy gyárat fel lehet tölteni nyersanyaggal automatikusan? Tehát h ne kelljen hozzá vmi teherhajó, amivel folyamatosan töltögetem, akár távolból is de csak parancsra megy.
2. Milyen hajóra érdemes gyûjteni ha pusztítani akarok?
Lenne pár kérdésem.
1. Egy gyárat fel lehet tölteni nyersanyaggal automatikusan? Tehát h ne kelljen hozzá vmi teherhajó, amivel folyamatosan töltögetem, akár távolból is de csak parancsra megy.
2. Milyen hajóra érdemes gyûjteni ha pusztítani akarok?
egyik legveszélyesebb fegyver ...még egy carrackot is simán megöl
Split course you
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de köszönöm a segítségedet 😊
Vannak csak kalózok által gyártott fegyverek, amelyek minden kezdéskor ellenséges. Pl.: Plasma burst generator forge, ami hekkelés nélkül elérhetetlen.
Ami sztem a leghatékonyabb energiaalapú M3-as fegyver.
Ami sztem a leghatékonyabb energiaalapú M3-as fegyver.
Értem, kösz.
ha csata közben meglõssz egy barátságos állomást és ellenségessé válik (piros szín) akkor meg lehet hackeltetni és újra barátságos lesz...
Találkoztam olyan npc -vel amelyik felajánlotta hogy Station-t meghackel, ez miért lenne jó nekem?
Egy hajóval is lehet õket támadni
mondjuk nove p. hept+ire+pac és rakétának wasp missile-t
hajóra érdemes még fighter drone-t és mk1 turbobooster-t rakni és így a legszarabb helyzetekben is képes vagy elmenekülni a xenonok elöl avagy utolérni õket 😄
mondjuk nove p. hept+ire+pac és rakétának wasp missile-t
hajóra érdemes még fighter drone-t és mk1 turbobooster-t rakni és így a legszarabb helyzetekben is képes vagy elmenekülni a xenonok elöl avagy utolérni õket 😄
Split course you
Köszönöm a válaszokat, lassan elfogynak a célpontjaim. Ha meg akarok támadni egy xenon szektort gondolom nem egy hajóval kell támadnom. Mennyivel érdemes megprobálni?
Kicsit sok lett a kérdés, megpróbálok sorrendben válaszolni rá.
- Pick up... /leírták, cargo life support. A lényege, hogy fel kell venned egy utast, és el kell szállítanod valahová. A küldetés nehézségétõl függ, hogy messzire vagy közelre, mennyi idõ alatt, és hogy közben támadni fognak-e téged valakik.
- Reputation... /sima kereskedéssel is növelhetõ, de azért kevesebb "pont" jár, tehát lassabb. Az adott faj szektoraiban kalózok/xenonok/khaakok ellen harcolni nehezebb, de gyorsabb. A legtöbb reputáció a küldetésekért jár, amik nehezebbek, és figyelni kell rájuk, mert néha "becsapósak", repu növekedés jár érte, de ugyanakkor csökkenés is egy másik fajnál.
- SETA... /csak az idõt gyorsítja. Ez programozástechnikailag jár együtt "trükkökkel", amik néha elõnyösek, néha hátrányosak.
- bányászat... /A kisebb aszteroidák azért lehetnek jobb nyersanyaggal, mert nagyobb koncentrációban tartalmazzák az adott ásványt. A többit már leírták, bedokkolsz egy saját/bérelt TL hajóval, megveszed a bányát, és rárakatod a kiválasztott aszteroidára.
- fegyverek... /minden hajónál van egy fegyver energia generátor, ez határozza meg, mennyi idõ alatt tudja feltölteni a fegyvereket. Max laser energy. Ez egy taktikai fogás, hogy erõsebb fegyverekt raksz fel, amiket nehezebb utántölteni, vagy gyengébbeket, amik folyamatosan tudnak lõni.
- szatellit rendszer... /minden szektorban csak akkor látsz addatokat, és tudsz parancsokat kiadni, ha van "kapcsolatod" a szektorral. Ez lehet egy ott tartózkodó hajód, vagy egy szatellit.
- Pick up... /leírták, cargo life support. A lényege, hogy fel kell venned egy utast, és el kell szállítanod valahová. A küldetés nehézségétõl függ, hogy messzire vagy közelre, mennyi idõ alatt, és hogy közben támadni fognak-e téged valakik.
- Reputation... /sima kereskedéssel is növelhetõ, de azért kevesebb "pont" jár, tehát lassabb. Az adott faj szektoraiban kalózok/xenonok/khaakok ellen harcolni nehezebb, de gyorsabb. A legtöbb reputáció a küldetésekért jár, amik nehezebbek, és figyelni kell rájuk, mert néha "becsapósak", repu növekedés jár érte, de ugyanakkor csökkenés is egy másik fajnál.
- SETA... /csak az idõt gyorsítja. Ez programozástechnikailag jár együtt "trükkökkel", amik néha elõnyösek, néha hátrányosak.
- bányászat... /A kisebb aszteroidák azért lehetnek jobb nyersanyaggal, mert nagyobb koncentrációban tartalmazzák az adott ásványt. A többit már leírták, bedokkolsz egy saját/bérelt TL hajóval, megveszed a bányát, és rárakatod a kiválasztott aszteroidára.
- fegyverek... /minden hajónál van egy fegyver energia generátor, ez határozza meg, mennyi idõ alatt tudja feltölteni a fegyvereket. Max laser energy. Ez egy taktikai fogás, hogy erõsebb fegyverekt raksz fel, amiket nehezebb utántölteni, vagy gyengébbeket, amik folyamatosan tudnak lõni.
- szatellit rendszer... /minden szektorban csak akkor látsz addatokat, és tudsz parancsokat kiadni, ha van "kapcsolatod" a szektorral. Ez lehet egy ott tartózkodó hajód, vagy egy szatellit.
tekadinal lehet venni eq dockban explorer software-t.
Ezzel automatikusan lehet telepiteni satelit hálozatot.
Erdemes a 2. Koordinatat +20 nal magasabbra tenni, akkor nem talalják meg a kalozok, ha rosszban vagy veluk.
Elég egy Discoverer hizzá, es nehany satelit a hangarban. Ha elfogy, akkor vesz magának, es telepakolja az ismert sectorokat satelittel. Ellenséges sectorba nem telepit.
Ezzel automatikusan lehet telepiteni satelit hálozatot.
Erdemes a 2. Koordinatat +20 nal magasabbra tenni, akkor nem talalják meg a kalozok, ha rosszban vagy veluk.
Elég egy Discoverer hizzá, es nehany satelit a hangarban. Ha elfogy, akkor vesz magának, es telepakolja az ismert sectorokat satelittel. Ellenséges sectorba nem telepit.
Aham hát ezt nem tudtam, sokall több van ebben a játékban mint elõször gondoltam. 😊
nem kell neked is bedokkolni, ha van treading system extention a bárkádon. Sõt, ha egy szatelited le van téve a sectorban, akkor az össze tud dolgozni a kereskedelmi softwarekkel, vagyis még az adott szektorban sem kell bemenned.
Oké közben rájöttem, szóval ha esetleg valaki szeretne bányát telepíteni egy aszteroidán az olvassa tovább a hozászolásom.
Szóval ha bányát akarsz telepíteni elõször le kell scannelni az aszteroidát, sokszor a kisebb aszteroida több nyersit tartalmaz mint a nagyobb, ezt nem is értem, na mind1. Ha ez megvan, keresünk egy Argon Supply Mammoth -ot. Ha fizetünk neki akkor kommunikációs csatornán keresztül tudjuk irányítani. Elõször be kell dokoltatni az állomásra ahol lehet kapni bányát, ha mi is bedokkoltuk vásároljuk meg és adjuk át a mammoth nak.
Utána mondjuk menyen az aszteroidához és már telepíthetjük is. 😊
Szóval ha bányát akarsz telepíteni elõször le kell scannelni az aszteroidát, sokszor a kisebb aszteroida több nyersit tartalmaz mint a nagyobb, ezt nem is értem, na mind1. Ha ez megvan, keresünk egy Argon Supply Mammoth -ot. Ha fizetünk neki akkor kommunikációs csatornán keresztül tudjuk irányítani. Elõször be kell dokoltatni az állomásra ahol lehet kapni bányát, ha mi is bedokkoltuk vásároljuk meg és adjuk át a mammoth nak.
Utána mondjuk menyen az aszteroidához és már telepíthetjük is. 😊
Argon Supply Mammoth pilótát béreltem fel hogy szállítson, mert ki akarok rakni egy bányát Mine L. 3000 cr ért követ is, de hogy adom át neki a cuccot? És honnan fogja tudni hova kell rakni a bányát?
kereskedelem:
Többféle lehetõség is van.
EQ dock.
Itt bármilyen fegyvert, shildet, rakétát el lehet adni. Venni csak a felsoroltakat.
Tread Center. Itt csak a felsoroltakat lehet adni/venni.
Eq és a TC árai nem változik a játék során.
Gyáraknál három dolog van.
Termék: ezt csak venni lehet.
Elsõdleges nyersanyag:ezt csak eladni lehet.
Másodlagos nyersanyag: ezt is csak eladni lehet.
Elsõdleges anyagból nem lehet hiány, különben leáll a termekés. Hosszútávon a gyár is eltûnhet.
Másodlagos anyagnak semmi kihatása a gyártásra, csak lehetõséget biztosít a jobb üzletekhez, mint amit a tread center nyujt.
Gyáraknál az árak a kereslet/hiány mértékétõl függ. Ha a termékbõl sok van raktáron, akkor olcsóbban lehet venni, és ha kevés a nyersanyag, akkor drágábban lehet eladni.
Eq, tc termékei és a másodlagos nyersanyag idõvel lassan eltûnik.
Többféle lehetõség is van.
EQ dock.
Itt bármilyen fegyvert, shildet, rakétát el lehet adni. Venni csak a felsoroltakat.
Tread Center. Itt csak a felsoroltakat lehet adni/venni.
Eq és a TC árai nem változik a játék során.
Gyáraknál három dolog van.
Termék: ezt csak venni lehet.
Elsõdleges nyersanyag:ezt csak eladni lehet.
Másodlagos nyersanyag: ezt is csak eladni lehet.
Elsõdleges anyagból nem lehet hiány, különben leáll a termekés. Hosszútávon a gyár is eltûnhet.
Másodlagos anyagnak semmi kihatása a gyártásra, csak lehetõséget biztosít a jobb üzletekhez, mint amit a tread center nyujt.
Gyáraknál az árak a kereslet/hiány mértékétõl függ. Ha a termékbõl sok van raktáron, akkor olcsóbban lehet venni, és ha kevés a nyersanyag, akkor drágábban lehet eladni.
Eq, tc termékei és a másodlagos nyersanyag idõvel lassan eltûnik.
kösz
A visszaröltést természetesen a hajo laser kapacitása hatarozza meg. Erõsebb hajót kell vegyél ahhoz, hogy ha többet szeretnél lõni.
A kék a pajzs (shield) átütõereje, a zöld a hajótesté(hull).
A kék a pajzs (shield) átütõereje, a zöld a hajótesté(hull).
cargo life supportot a Kalozbázisokon lehet találni. És néhány teladi treading centernél pl.:
x3ap.roguey.co.uk/wares/get.php?id=95
x3ap.roguey.co.uk/wares/get.php?id=95
SETA trükk alatt azt értettem, hogy ha az idõt felgyorsítjuk, akkor a sebességek ugyan felgyorsulnak, de a reakciók nem. Vagyis egy kilõtt rakétára késõbb fog a gép reagálni, és kevesebb esélyel védi meg magát.
Lenne még két kérdésem, az egyik a fegyverek, vettem egy bustert tettem rá 6
Particle Accelerator Cannon -t. Kb 5 mp alatt elfogy az energiám miatta, így nem lehet harcolni. Mi befolyásolja hogy a fegyver milyen gyorsan tölt vissza?
http://world-union.hu/raktar/X3AP2.jpg Itt egy kép, mit jelentenek a számok? A km egyértelmû, de mi az a zöld és kék ikonnal ellátott érték? A buster lézer kapacitása 2050. Mi ez a szám? Gondolom befolyásolja a fegyver mûködését.
A másik kérdés a trade , itt egy kép: http://world-union.hu/raktar/X3AP1.jpg a piros csík azt jelenti hogy csak eladni lehet neki és vevõ 4660 db ra? A kék pedig hogy lehet vásárolni is:
Particle Accelerator Cannon -t. Kb 5 mp alatt elfogy az energiám miatta, így nem lehet harcolni. Mi befolyásolja hogy a fegyver milyen gyorsan tölt vissza?
http://world-union.hu/raktar/X3AP2.jpg Itt egy kép, mit jelentenek a számok? A km egyértelmû, de mi az a zöld és kék ikonnal ellátott érték? A buster lézer kapacitása 2050. Mi ez a szám? Gondolom befolyásolja a fegyver mûködését.
A másik kérdés a trade , itt egy kép: http://world-union.hu/raktar/X3AP1.jpg a piros csík azt jelenti hogy csak eladni lehet neki és vevõ 4660 db ra? A kék pedig hogy lehet vásárolni is:
Kösz az infót. 😊
A SETA csak idõt gyorsít semmi mást. A játékban ha ugrani akarsz ,ahhoz kell a jumpdrive és némi energia cella a távolság fügvényében.
Most látom ,hogy az elõzõ kommentnél a cuccos és a hajó-s link kicsit egymásba csúszott. Bocs 😊.
Most látom ,hogy az elõzõ kommentnél a cuccos és a hajó-s link kicsit egymásba csúszott. Bocs 😊.
Elõször akkor a Te kérdésedre válaszolnék:
A reputation-t egy adott fajnál úgy tudod növelni, ha az õ szektorukban kiadot tküldetéseket csinálgatod(de lehet az is elég ha az adott fajból adja ki valaki egy másik szektorban, bár én ebben azért részben kétkedek, ugyanis, az a valaki simán lehet kalóz és ott nem számít a faji kérdés 😊 ),de azért csak óvatosan ezekkel a küldetésekkel, mert simán le is rombolhatod ezzel egy másik fajnál a hírnevedet, ha számukra 'ártalmas' küldetést csinálsz.
Cskalmi:
A pick up -os küldetést már leírta nab, ahhoz max annyit tennék ,hogy megadok pár hasznos linket,azokat tanulmányozd,sokat segítenek(bár ezek a linkek a terran conflict-ra vonatkozik):
[url="http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ware-list.php"]Ide írd be,hogy a keresett cucc nevét, és kiírja mely állomosokon,melyik szektorban,mennyiért árulják.Beírod az általad keresett hajó nevét és kiírja annak jellemzõit.
Universe map.
http://www.thexuniverse.com/showwiki/Main+Page
Amikor claim-elni kell egy hajót,akkor annyi a teendõd, hogy odamész hozzá pár száz méterre, amennyire csak lehet, aztán elhagyod a hajódat és skafanderben mész mégközelebb szép lassan hozzá addig,amíg a claim felirat nem lesz aktív(pontosan nem emlékszek mennyi,de tán 0-50 méter között van), és amint aktív katt rá és kezd el javítani. Azért így javaslom, mert fordított sorrendben elõfordulhat,hogy támadásnak veszi a hajó és magadra haragítasz pár arcot,ami nem jó. Claim-elés során úgymond "magadévá teszed" a hajót (értsd,ahogy szeretnéd érteni 😊 ), és így azt teszel vele,amit akarsz...pl. javíthatod és utasíthatgatod.
A reputation-t egy adott fajnál úgy tudod növelni, ha az õ szektorukban kiadot tküldetéseket csinálgatod(de lehet az is elég ha az adott fajból adja ki valaki egy másik szektorban, bár én ebben azért részben kétkedek, ugyanis, az a valaki simán lehet kalóz és ott nem számít a faji kérdés 😊 ),de azért csak óvatosan ezekkel a küldetésekkel, mert simán le is rombolhatod ezzel egy másik fajnál a hírnevedet, ha számukra 'ártalmas' küldetést csinálsz.
Cskalmi:
A pick up -os küldetést már leírta nab, ahhoz max annyit tennék ,hogy megadok pár hasznos linket,azokat tanulmányozd,sokat segítenek(bár ezek a linkek a terran conflict-ra vonatkozik):
[url="http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ware-list.php"]Ide írd be,hogy a keresett cucc nevét, és kiírja mely állomosokon,melyik szektorban,mennyiért árulják.Beírod az általad keresett hajó nevét és kiírja annak jellemzõit.
Universe map.
http://www.thexuniverse.com/showwiki/Main+Page
Amikor claim-elni kell egy hajót,akkor annyi a teendõd, hogy odamész hozzá pár száz méterre, amennyire csak lehet, aztán elhagyod a hajódat és skafanderben mész mégközelebb szép lassan hozzá addig,amíg a claim felirat nem lesz aktív(pontosan nem emlékszek mennyi,de tán 0-50 méter között van), és amint aktív katt rá és kezd el javítani. Azért így javaslom, mert fordított sorrendben elõfordulhat,hogy támadásnak veszi a hajó és magadra haragítasz pár arcot,ami nem jó. Claim-elés során úgymond "magadévá teszed" a hajót (értsd,ahogy szeretnéd érteni 😊 ), és így azt teszel vele,amit akarsz...pl. javíthatod és utasíthatgatod.
A Seta pedig gyorsítja az idõt, tehát a hajó sebbeségét nem befolyásolja. Jumpdrive -ot kell venned a hajóra, de hogy pontosan azt mit csinál hogy a hajót gyorsítja vagy talán el lehet vele ugrani vele másik rendszerbe, nem tudom, én is most fogom kipróbálni.
cskalmi én 1 hete kezdtem a játékot nem sokkal tudok többet nálad, de amit kérdeztél azt pont tudom 😊
Pickup küldinél kell lifesupport ot venned a hajódra. Cargo life support vagy valami ilyesmi a neve. Ez arra jó hogy nem hal meg a rakományok között az utasod. Hogy hol lehet kapni már jobb kérdés én még nem találkoztam vele.
Claimeléshez javítgatni kell a hajót, kiszálsz a hajóból és jobb klikkel feljavítod. Bár lehet fordítva kell, de javítani biztos hogy kell. Illetve utána vissza tudod küldeni a küldi állomására.
Pickup küldinél kell lifesupport ot venned a hajódra. Cargo life support vagy valami ilyesmi a neve. Ez arra jó hogy nem hal meg a rakományok között az utasod. Hogy hol lehet kapni már jobb kérdés én még nem találkoztam vele.
Claimeléshez javítgatni kell a hajót, kiszálsz a hajóból és jobb klikkel feljavítod. Bár lehet fordítva kell, de javítani biztos hogy kell. Illetve utána vissza tudod küldeni a küldi állomására.
Sziasztok!
El tudnátok mondani, hogy hogyan is mûködik ez a "SETA trükk"?
Illetve lenne még 1-2 küldivel kapcsolatos kérdésem:
-Ha olyan olyan küldetés van hogy Pick up... valakit fel kell venni, azt hogyan tudom kivitelezni?
-Ha olyan olyan küldetés van hogy Claim ship... akkor miért inaktív a Claim gomb, illetve mit kell venni hogy ne legyen az?
Most kezdtem a játékot, 3 órája szenvedek ezekkel a küldetésekkel és arra jutottam hogy hasznosabb lesz kérdezni ill. fórumokat olvasni.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Üdv.: CsKalmi.
El tudnátok mondani, hogy hogyan is mûködik ez a "SETA trükk"?
Illetve lenne még 1-2 küldivel kapcsolatos kérdésem:
-Ha olyan olyan küldetés van hogy Pick up... valakit fel kell venni, azt hogyan tudom kivitelezni?
-Ha olyan olyan küldetés van hogy Claim ship... akkor miért inaktív a Claim gomb, illetve mit kell venni hogy ne legyen az?
Most kezdtem a játékot, 3 órája szenvedek ezekkel a küldetésekkel és arra jutottam hogy hasznosabb lesz kérdezni ill. fórumokat olvasni.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Üdv.: CsKalmi.
Reputation hogy lehet növelni? Arra már rájöttem hogy van külön Trader és Combat rank illetve a 3 -adik a Reputation. http://x3wiki.com/index.php/Reputation Itt találtam róla táblázatot. Hajó vásárláshoz Reputation kell.
Küldésekkel gondolom lehet, van más mod is?
Küldésekkel gondolom lehet, van más mod is?