X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Felmész az oldalukra és letöltöd a verziódhoz a megfelelõ patch-et
3.2 a terran conflict végsõ verziója

Terran conflict patch
És igen, modokkal scriptekkel el lehet rontani, különösen ha nem a legfrisebb verziód van, összeakadhatnak dolgok, illetve egyes modok is összeakadhat, amelyek azonos scriptet irnak át.

1 megjelent a terkepen az egyik khaak sector, csak be kell ugrani.

2 nem kell factory, csak 3-4 adv.sat ot kell telepiteni Pearl altal jelölt sectorokba.

3. Igen, ez nehéz, ha rosszba vagy a kalózokkal.
M2 es erõsebb, mint a hordozó, m1 nek meg van hangárja. Emberfüggõ, kinek mi a jobb. Nekem az m2 esek.

4. Elég egy kastrel-t venni, a közeli teladi sectorban. Ez a leggyorsabb hajó a játékban. Semmi se ér utol, még a rakéták sem, és harc nélkül bejuthatsz. Utanna ha megvannak a kapuk, már jumpdriveval be lehet menni xenon sector érintése nélkül is.

A bonus pack nem a fejlesztõk érdeme, hanem a játékosoké, csak a fejlesztõk is elfogadták, így mem számít modnak. Szerintem verzió független, mert saját scripteket használ és ingyenes, védelem sincs rajta.

A Khaak szektorokba nem vezet út. Ha megkapod a térképeiket, akkor egyszerûen beugrasz. Nincsenek kapuk, a szektor közepére érsz. Kifelé ugyanígy, csak ott már "normál" szektorba érkezvén kaput is meg kell adnod.

Si vis pacem, para bellum.

Igazából mind a 4-et csinálom, csak kisebb-nagyobb megszakításokkal:
1. Operational Final Fury...........Fly to Khaak Sector....( Ide nem tudom, hogyan tudok eljutni,
nincs sárga nyíl...stb. ).
2. Terran Conflict.....................Split Esp.and Sabotage...Itt Pick up Capt. Robert Pearle...és
menj a Family Zyarth-ba ...odamegyek, de azt hiszem itt építenem
kell egy factory-t.....félbehagytam..majd késõbb).
3. Treasure Hunt......................Destroy Lasertower ( Yaki ).....ide erõsebb hajó(k) kell, nem
tudom 3-4 Nova-val megcsinálni.....most gondolkodom, hogy Boreast, Titant esetleg
Colossust vegyek...össz. 190 Mill-em van ( jó lenne egy tipp, hogy melyik a hatásosabb ).
4. The Hub...............................Lost in Hell......The Search....Fly to Xenon Core 023..ide is
erõsebb hajó(k) kell.
Aztán meg nincs Bonus Pack a 2.1-es verziómhoz, nem tud valaki egy megoldást, miként tudom a BP. lehetõségeket ebben is használni?
Meg igazából ezeket a scripteket még nem értem, félek elcseszek valamit. Az elejét még megcsinálom, belépek Theresaként, csak nem igazán merek módosítgatni.....hmmm.

hol akadtál el?

Nem kell újrakezdened van egy script amivel csak a storyt kell vissza állítani oda ahol még megvan ez a robert kapitány. Rá kell keresni a google-ben hogy terran conflict plot reset. Nekem így kiadta találatként. Ott részletesen elmagyarázza hogyan kell.
nem vagyok a játék elõtt. Újrakezdted az egészet, vagy megmaradt mindened, csak a küldiket kellett elõlrõl tolni? Hol van ez a funkció?

Nekem is épp az a gondom, hogy valamiért elakadtam és Robert most a hajómon van...nem merem likvidálni, mert nem tudom, hogy fogom megint megtalálni, ( nyilván kell majd, mint az ábra mutatja ). De lehet hogy egy álló hajómra teszem át, ami biztonságban van.....

Nekem volt ilyenem én is elhagytam õt valamelyik hajómon mert lecseréltem azt meg beállítottam mk3 tradernek de lelõtték. Én csak úgy tudtam megoldani hogy reseteltem a plotot.
Ok, tételezzük fel, hogy Robertó hiányzik a csatához. Ha nincs a hajómon, hogy találom meg?

Én kíváncsiságból megpróbáltam lelõni õt ( Robert Pearle)az ûrben, mint állat de nem lehet...szerencsére....mivel szerepe van a játékban.
Szerintem Õ sose hal meg! Nekem akkor volt hasonló, amikor hajot csereltem. Átpakoltam a létfentartót, és kiugrott ûrsétára nem halt meg cls nelkül. Majd elindult az ûrruhájában...
Persze a mission guide meghülyült, mert ugy vette, hogy a fedelzeten van a srác...
Ez még az adv.sat telepiteskor volt, és régebbi verzioval. A csatához már nem tudom, hogy kell-e még a fedélzeten vagy sem, de miután felvettem a fickót megjavult minden.

Hát, az lehet, hogy hajót cseréltem, erre már nem emlékszem, de az max alkalmi volt, és mindig visszaszáltam a Cutlassba. És akkor Pearle-nek is ott kellene lennie. Vagy különben hol van? Ha meghalna, akkor kiírná, hogy mission failed, nem?

Nem lehet, hogy hajot cseréltél és Robert Pearle nek is a fedélzeten kell lennie? Erre már nem emlékszem.

Az a rész megvolt, elromboltam OoF-be, megkaptam a Cutlass-t, és most azzal rodeózok.
A CLS-t beszereztem, és a gondok innen jöttek. Felhasználva a "no time limit"-et, kicsit foglalkoztam a pénzügyekkel, meg a szektorok feltérképezésével. Ennek most az a negatív mellékhatása, hogy mind a 13 mentésem a nyomkövetõ utáni...

nem, északra mutat. Oceans of fantasyba, ahol az Odin kapitányával kell beszélni. A hangárból kiad egy terran cutlas-t, ami a tiéd lesz. Én ezzel az m3-assal mentem be a sectorba.
Ott lesz Odin is, és két-három scabard akiket fedezni kell, míg elfoglalják a tl-t.

Cargo life support tobbabra is legyen nálad, mert élve kell elfogni a rosszfiút a zûrzavarban!
Ha valami nem így van nálad, akkor a nyomkövetõ elõtt töltsd vissza! Tudtommal itt nincs semmi bug.

Az a rész. Rátettem a nyomkövetõt, és a guidance ennek megfelelõen a mellette lévõ unknown sectorba mutat. Ott viszont semmi, és a guidance is megszûnik, nem mutat semmit.

ez melyik resz? Family Zyarthban már rátetted a tl-re a nyomlovetot?

bonuspackban van olyan lehetoseg, hogy tiltora lehet tenni sectorokat, illetve allomasokat.

Linket köszönöm. Részletes, és nem túl biztató rám nézve.

Fly to the unknown sector. As soon as you enter the sector, there should be a cutscene, and Split and Terran forces should be fighting.

Na ide bemegyek, és egy teljesen üres szektor. Pedig jó sok idõt töltöttem, leszálltam a kalóztanyán, körbejártam kétszer a térképet, és semmi. Az égvilágon semmi sem történt, nemhogy cutscene, meg csata. Bug?

http://www.x3wiki.com/index.php/Terran_Plot_Walkthrough

Talán elég részletes.
Tudtommal nem. Úgy kell megválasztani a távolságokat, és a gyárak helyét, hogy ne tudjanak rossz helyre kóricálni.

Be lehet valahogy állítani hogy bizonyos szektorokba automatikusan ne menjenek a kereskedõ hajóim? Idõnként bemennek pirate szektorba, és nem tudom hogy lehet tiltani

Részletes küldileírás nincs valahol? Terran plotban egy Jumpdrive freighter kell adjusztálnom. Két vagy három kör után a guidance egy unknown sectorba visz. Az viszont tök üres, sehol a hajó. Egy kalózbázis van benne, némi szikladarabok, de azon kívül semmi. És a narancs nyilacskák sem mutatnak semerre. Ha kilépek, újra oda mutatnak, de visszalépve ismét semmi! Bug, vagy rosszul csinálok valamit???

Rákattintasz az Adv. Satellite-re, aztán Advanced és ott látod mindkettõt.
És hogy látom a best buy locatorral egy adott sector ( nem az ahol vagyok ) árait ahol mûholdam is van?
Mert jelenleg manuálisan megyek gyárrol gyárra végig ha látni akarom mi mennyi egy távoli sectorban, a best buy locator listámban nicns benne más sector adata

Amelyik szektorban van mûhold ott látod a best sell/ware adatokat függetlenül a hajó jelenlététõl.
A hajód azért látja a szektor adatait mert épp ott van és az fel van szerelve a "best" funkciókkal.
Vettem best buy/sell locatort. Kérdésem hogy itt csak az adott sector ár adatait látom, vagy lehet valahogy minden sectort ahol felderítettem a gyárakat és vannak mûholdak telepitve?
Mert vettem egy másik szállítót amire szintúgy tettem locatort és minden kiegészítõt...és õt el tudom indítani best buy vagy best sell nél 1-1 item eladására vagy vételére megadott jump szám adatokkal. Hozzáteszem azt is hogy õ olyan szektor adatait is látta ahol nem volt mûholdam telepítve.

1, Amit pár hsz-el ezelõtt írtatok a fajok kiirtásáról, érdekes. A Reuban ez nem úgy mûködött, hogy a lelõtt hajó újraspawnolt másutt? Rosszul emlékszem, vagy a TC-ben ez másképp van?

2, Ha valamelyik hajómat elküldöm egy szektor feltérképezésére, amiben én még nem voltam, akkor néha kiadja a kapukat, néha nem. Ez mitõl függ?

Marha egyszerû.
Rámész bármelyik gyárra, és mutatja az info-t, de itt egy khasznos link, itt mindent megtalálsz.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/
Sziasztok

Ma kezdtem a játékot...😊 Lenne egy alap kérdésem, hol találok egy leírást milyen gyáraknak milyen nyersanyagra van szükségük és mit gyártanak milyen szorzókkal?
Googleban sajna nem találtam, bár lehet nicns is.

A pilótafülkét meg a háttérképeket felraktam azok szépen mennek
Ha felrakom a xrm mod-ot akkor nem lehet megcsinálni az Albion Prelude küldetéseit? Van valakinek errõl tapasztalata? Ti milyen adononokat használtok ap alatt?
Használ valaki X52-t? Nem azt akarja csinálni, amit én szeretnék. A gáz nem a throttle, hanem a slider. A rotaryn van a STRAFE, ami vagy mûködik, vagy nem. Próbáltam a Saitek profilert is, de azzal sem megy. Ötlet, tapasztalat?

Megint tanultam egy kis stratégiát.....
Végül is igen, erõsek ezek a komplex pajzsok, kitartanak. Csak még nincs egy M2-esem, mondjuk egy Boreas, ( talán már szerezni kellene egyet ).
Összesen van most 1 db Skiron-om, 12 Nova Vanguard-om és 5-6 szállítóhajóm, és 90 Mill. creditem...olyan lassan gyûlik össze. A Complex napi kb.3-4 Millát termel...stb.
Köszi.
a legdrágább gyár is olcsóbb, mint egy M3+. Amúgy nem kell aggódni, nem támadnak a kalózok, csak a xenon és a khaak olyan flottával, ami el tudja pusztítani a 10Gj os pajzsot... De a khaak faj kiirtható az off plot során, a xenon meg fix útvonalakon járõröz.
Az a 4-5 m3 as pirate ellen, aki arra téved hosszú percekig kitart a komplex pajzsai. Core sectorban mindig van egy capitalship aki a kalozokat letakaritja...
Perem sektoroknál meg bõven van idõ lerendezni õket.
A támadáskor jön egy hang üzenet, és villog a gyár is a property képernyõn...

Nekem elég ritkán támadták meg, de védelemnek lehet használni laser towereket is amik nem annyira biztosak de olcsóbbak és ha elég sokat raksz le akkor hatásosak. Amúgy késõbb esetleg érdemes védelemre beállítani 1-2 M2 hajót az bõven elég. A vadászokkal csak az a baj hogy könnyen lelõhetik õket mondjuk ha kötelékben vannak akkor nem és csak M3+-tól felfelé érdemes használni õket.
Köszi a válaszokat.....tovább gyûröm....de azért még egy kérdés:
Mivel itt szanaszét lehet építkezni..nos mit teszek, ha pl. 3000 km-el odébb van egy factory-m?
Hogyan tudom gyorsan megvédeni, ha támadás éri? Ezt a rész még nem igazán értem, vagy ha már építek egyet távol a Light of Heart-tól, ( mert ott van már egy komplex-em ), akkor védjem is meg, tehát telepítsek köré vadászokat (sokba kerül)? Vagy mi a stratégia ilyenkor? Esetleg oda kell junp-olni a flottával? .......hmmmm.

Akkor gyorsan ki is próbálom. Köszönöm a segítségedet <#worship>
igen, de ha bemmész ol-be, akkor azonnal latni fogsz egy m4 est, aki probaképp meghív egy kis xenon aprításra. A többi egyértelmû lesz...

Köszönöm a választ! Valamennyire azért tudok angolul, játékokban általában jól elboldogulok, csak errõl a kérdésrõl nem igazán találtam leírást (viszont az általad adott link hasznosnak tûnik). Ha már megfelelek a követelményeknek, akkor az adott szektorban (pl: Kha'ak plot (Operation Final Fury) - Omicron Lyrae) egy bizonyos karakterrel kell beszélni a plot indításához, mintha egy sima küldetését vennék föl?
Angoltudás hiányában nehéz lesz! Van két kezdésspecifikus Plot, ami idõre megy és alapban nem elérhetõ ki kell lockolni. Nem könnyû, de a játék elején ha sikerül kapsz egy-egy brutáljó egyébként nem megvásárolható hajót.

A többit mind elkezdheted, itt egy link a kilokkolásról:
http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=1019&version=9&sid=809804e902ed1b042b5e3cf7315a4c3a

Nem ismerem ennyire a scriptet, még sosem próbáltam ki. :-)

A játékos gyáraihoz nem nyúl a GOD. Szép is lenne. :-) Amúgy a GOD sztem jó dolog, pont ez teszi változatosabbá a sectorokat.

mindegy, hogy mit építesz, minden nyereséges. Az adv.sat azért az egyik legjobb, mert azon kevés termékek egyike, amelyet MAX áron el lehet adni kereskedõ nélkül, és viszonylag olcsó felépíteni, továbbá jól jön a sat hálózat kiépítésekor is.
Ilyen még a Computer component is. Talán van más is, ami max áron adható még én se próbáltam mindent! :-)

De ha érdekelnek a plotok, akkor az alábbi gyárakra feltétlenül rá "kell" hajtani:
Teladium (Paramidnak jóval átlag ár felett is eladható kereskedõvel)
Computer Component (gyanítom bárhol eladható MAX áron, Siezewelben biztos)
Microchip (Átlagár - 1 áron kereskedõ nélkül korlátlan mennyiségban eladható bárhol)
Cristal (ezt is bárhová lehet, csak sok silicon kell neki)

Illegális cuccok (Space fuel/weed)
Goner vagy Terran területen esetleg unknown sectorban építhetõ. Átlagár -1 áron képtelenség az igényeket kielégíteni.
Máshová tilos, mert elõbb utóbb jön egy Military M2-es és levadássza a pia kifõzdékett.

Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés és hiányos angol tudásommal nem igazán találtam rá választ, úgyhogy felteszem itt: X3 TC-ben a kezdéstõl (Terran defender, Argon patriot stb.) függetlenül bármelyik plotot el lehet kezdeni, ha megfelelek a követelményeknek? És ha igen, hogyan?
A tiédhez senki nem nyúl, kivéve az ellenségeidet.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Idõközben olvasgatom a leírást is, hmmm még mindíg eléggé komplikált.
Szóval GOD.....nos ha építek egy adv sat-ot factoryt mondjuk csak úgy poénból ugyanabba a szektorba ahol már van egy argonos Adv sat gyár...akkor mit lép erre a GOD? Talán leveszi valamelyiket?
Appropó: A saját gyáraimhoz - hoz is hozzányúl ha úgy ítéli meg?
Mert ha igen akkor teli a hócipõm.
Azért szerinted BBalee építsek Adv. sat-ot is az Argonban?

Hali!

Van egy belsõ gazdasági motor, ami azt figyeli, hogy a gyárak mennyire "nyereségesek” GOD a neve. GOD a felelõs a gyárak eltûntetéséért.

Ezt kétféleképpen lehet megelõzni:
1. A játék elején 2-3 MK3-as kereskedõt fel kell állítani a területen.
2. Egy-egy olcsó M5-öst hagysz a fontosabb gyárak hangárban, így a GOD úgy veszi, hogy folyamatosan használatban van. Ilyen a Jupiternél lévõ shockwave generator. Ez a legjobb terran fegyver és szinte mindig ez az elsõ gyár, amit a GOD leszed.

Ha a GOD szedte le gyárat, akkor azt nem is teszi vissza, ha nem csinálsz semmit. Ilyen az ADV sat gyárak Argon területen, mert Paranid étel kell az üzemeltetéséhez, viszont velük Argon hadban áll. Így ritkán lesz elég Majaglit az üzemeltetéshez és a GOD gyakran le is szedi ezeket.

Ha nem a GOD szedte le, hanem szétlõtték és van elég nyersanyag a közelben, akkor a közeli Shipyardból viszonylag hamar elindul egy TL és felépíti azt.
Viszont ha biztosítod az eltûnt gyár nyersanyagának a túlkínálatát a környéken, akkor a GOD által leszedett is visszakerül.
Az egyik legnagyobb probléma, hogy a teran factorikat nem lehet venni, és szinte teljesen letisztítja a játék végére, mert túl nagyok a sectorok és nincs jumpgate, ami a kereskedõk utazását gyorsítaná, és nagyon kevés terran food van
És elegendõ étellel a terran gazdaság utólag visszaállítható, csak idõbe tellik. 😊

Igen, én már csak zártakat csinálok, szabadkereskedelemmel.(Majd elváli, lesz-e 1-2 egyedi).
Igaz sokba kerül de megéri....
De a fõ kérdésem az hogy ha nem várom meg, hogy a gép építsen egy gyárat az elpusztult helyére hanem én építek oda egyet gyorsan, akkor is tesz egy ugyanolyat oda? csak mert ha nem akkor az én gyáraim veszik át az elpusztultak helyeit és elsõsorban nekem termelik a profitot és szép lassan, de nagyon lassan csak az én gyáraimmal lesznek teli a szektorok...
Köszi segítséget ismét.

1. Igen elméletileg pótolja a gép automatikusan de vannak gyárak amiket nem pl lehet ilyen a tractor beam factory meg a hasonlók amik nem nagyon fogynak mert senki nem veszi õket.
2. Azt hiszem ez a police licenset jelenti.
4. Nem tudom milyen komplexet akarsz ha zárt akkor elcseszni nem nagyon lehet vagyis mindegy hova építed de jó ha van silicon.