12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Legend #11271 Köszi.
A játék megjelenésekor nekem is működött... aztán átváltottam Steam-verzióra, most az XTC miatt akartam egy független tiszta telepítést de inkább lepucoltam, és maradok a Steam-nél.
A Windóz "súlyos inkompatibilitási hibát" jelzett majd totál lefagyott, minden bekapcsolás után 4-5 perc múlva.
Bocs az off-ért.
-
Dorgal #11270 http://www.tagesprotection.com/main.htm
Itt felül a keresd a " Drivers" menüt
Alul töltsd le az oprendszer-architektúrádnak megfelelő verziót.
Telepítsd fel és kész.Nekem müködik. -
Legend #11269 Egy kis off: Nemrég telepítettem lemezről a TC-t azóta random bekreccsel a rendszerem (Win7x64), egyértelmű ludas a Tages driver. Hogyan tudnám a tages-t "semlegesíteni"? -
andraas0717 #11268 Időnként töltök be pénzt, nem okoz gondot. Ez a load/unload valahogy elkerülte a figyelmem. Köszi a felvilágosítást. -
BBalee #11267 Externalnál a Load / Unload nem pénzes átvitel, csak a buy/ sell. Amugy érdemesebb pénzest használni, ha spp nincs a komplexben, mert kimerül a kassza, és nem vesz ec-t, majd leáll a gyár. -
andraas0717 #11266 Pénz van a HUB-ban, de elméletileg ez nem pénzes tranzakció lenne, szerintem. Épp ezért nem external-t használtam, mert ott csak pénzes dolgot találtam. Megpróbálom azért, hátha úgy működik. -
BBalee #11265 Sose próbáltam ilyet.
Nem lehet, hogy ez csak gyárakkal működik rendesen? A hub EQ dock, nem gyár.
Illetve van elég pénz a HUB-ban?
Ezt anno manual treadinggel csináltam: Treading system extention kell csak hozzá. Beállitod a gyárban az árat egyetlen cr-el olcsobbra, mint a hub-ban, és a databszám helyett a végtelent kell választani. Igy addig megy, amig le nem állitod, és nem kér érte pénzt sem, mint a cls pilota.
Cls2 is tudja, az external. Az annyival jobb, hogy nindkét nyersanyagot be tudod adni waypontként. Cserébe fizetni kell egy keveset a pilotának itt is. -
andraas0717 #11264 Mit rontok el? A CLS-t szeretném beállítani, internálra, hogy a Teladianium komplexből elszállítsa a Xenon HUB-ba a teladianiumot és az ore-t (egy Ore Mine-t is raktam hozzá). Beállítottam a komplexet supplier-nek, a HUB-ot consumer-nek. A minimum storage space filled a supplier-nél nullára, a consumer-nél 100 %-ra módosítva. A nyomorult Mistral, meg megpakol ugyan és elmegy, de nem pakol ki és üresjáratba áll. Kipakolom és elindítom újra a parancsot, erre elmegy, de nem pakol be és megint üresjáratban áll. Nem tudom, mit kellene még beállítanom :( -
BBalee #11263 Három dolog befolyásolja az árakat Ezek növekvő sorrendben:
1.) Van egy rng minden ár számitásakor.
2.) Nehézségi szint.
3.) Kereskedelmi rangod.
Az utolsó adja a legnagyobb szorzót a végösszeg kiszámításakor, ami a játék elején még nagyon kicsi volt. -
komenco #11262 Mostanában egy-egy 1-2 perces személy szállításét kb. 12-15 millát kapok, ez emelkedik ahogy észrevettem. De vajon mitől? Az aktivitásomtól, a játékban töltött időtől, esetleg a vagyonomtól? Exponenciálisan emelkedik...........mitől?
Más: A bolygóknak a maguk sok milliós lakójával mi a szerepük a játékban? Ha már úgy sem lehet őket letámadni...."igázgatni"? Itt 50 millió lakos, ott meg 100 Millió. ,???
-
komenco #11261 Akkor marad a Mistral, jó az nekem, köszi.
-
Gunslinger #11260 De nem muszáj TS-t UT-nak használni, igazából a Springblossom a legjobb UT hajó, mert közel háromszor gyorsabb, mint egy Mistral, még ha fele akkora is a raktere lehet azon is spórolni, hogy csak egy pajzs modult raksz rá és nem raksz sok fegyvert, legfeljebb néhány EEMPC-t a tornyokba. -
Gunslinger #11259 A legjobbak. Az UT-k nagyon ritkán, kvázi sohasem mennek teli raktérrel, így kizárólag a védelem és a sebesség a fontos, ezekben a Mistral kiemelkedő. Igazából az egész játékban kizárólag a Mistralokat és a különböző Caiman variánsokat éri meg használni, a többi TS nyugodtan hanyagolható. -
komenco #11258 Sziasztok.
Még nem használtam UT-t, de csinálnék 5-6 db-ot.....kb.
Melyik legyen és milyen felszereltséggel? Olyan kellene amelyiket nem lövik le....( Most CAG-ként Mistral-ok vannak , azok jók UT-nek? -
Gunslinger #11257 Jah, szegény Xenonok sem a régiek már. Kíváncsi vagyok, hogy az X-Rebirth-ben ki lesz a főellenség, mert az X3:TC és AP idején jelen lévő Xenonok már csak egy maradvány bagázs, a két CPU hajójuk közül a #deff megsemmisült, az #efaa meg elhagyta a galaxist. Nincs hajó gyártás, Xenonból már csak kevesebb lesz, hacsak nem a Beryll féle Xenonok nem lesznek még, bár az elég sivár lenne. Ha új gonoszok jönnek remélem lesz bennük fantázia. -
BBalee #11256 Kereshetsz véletlen generált kalózbázisokat is, de az sokkal nehezebb. Khaak már kihalt, xenon meg nincs terran sectorban...
Szóval marad az argon pusztitása... -
Lysandus #11255 Éppen ezt szeretném elkerülni! -
BBalee #11254 A legegyszerűbb, ha Argont pusztitasz terran területen. -
Lysandus #11253 Hali!
Hogy tornásztad vissza a rangod a terranoknál? Most csináltam meg az argon kezdő plotot AP-ben, és nem vagyok túl népszerű náluk. :-)
Más: használja valaki azt a modot, ami a terran tras orbital acceleratorokat kapuvá konvertálja? Mivel kell azt felrakni, és megy régi mentéssel is? -
BBalee #11252 Én egyet találtam, de az minden kezdéskor ugyan ott volt. Sőt AP-ban is pontosan ott van.
Ez a délkeleti Borron sectoroktól délre lévő unknown sectorban van. Véletlenül találtam meg, mivel mindig 0,25,0 koordinátára telepítem az adv.satokat az Explorer softrware-rel.
Ezen a ponton szinte soha nem találják meg a kalózok, de a fent említett unknown sectorban pont kidob egy ilyen titkos kontenert.
nem pont ott van, de azonnal látni fogod, mivel a tartalma szokatlan.: 70.000 cr.
Az a vicces, hogy triplex scannerrel se lehet látni a térképen, csak ha kb 500m nél közelebb megyek. , de ha ledobok egy Adv.satelitet jó messzire tőle, akkor az kiszúrja. Szóval sztem a titkos kontenert csak így lehet megtalálni. -
Gunslinger #11251 Van, én eddig hármat vagy négyet találtam. Ezek random generált konténerek, engine és rudder tuning van bennük, kalóz szektorokban, unknown szektorokban és UFJD szektorokban lehet őket megtalálni, de utóbbihoz kell vagy 50-60 ugrás átlagban, hogy egy konténert találjunk, amiben általában 3-5 tuning szokott lenni egyszerre. Az UFJD szektorokban található EC konténerek nem tartoznak a secret container-ek közé!
Ezeken kívül még az OFF plot során Kha'ak szektorokban lehet találni PALC-ot, ami egy rohadt jó kis beam fegyver, a Flakot lehet vele helyettesíteni, csak összesen három hajóra megy rá, abból az egyik a totál használhatatlan Truelight Seeker, a másik kettő a Split Panther és a Tiger és asszem csak az oldalsó tornyokba megy fel. Ha jól emlékszem, akkor a Flight Recorder küldetés alatt lehet találni őket, de ennek utána kell keresnem.
Csak az UFJD és az OFF során generálódnak a konténerek akkor, mikor belépsz a szektorba, amik az unknown és a kalóz szektorokba generálódnak, azok tőled függetlenül teszik, egy idő után megsemmisülnek maguktól és akkor új helyekre generálódnak megint, de egyszerre akár egy tucat szektorban is lehetnek és van hogy egy szektorban van 2-3 konténer is, ettől függetlenül rohadt nehéz őket megtalálni, mert sosem odarakja őket a játék, ahol szoktak járni hajók. -
Borg18754 #11250 egy külföldi fórumon azt írták hogy a kalóz szektorokban találhatsz ilyen konténereket és hogy akkor generálódik a helye amikor belépsz egy ilyen szektorba.. ha pedig felvetted elvileg egy idő után respawnol megint valahova a szektorban -
andraas0717 #11249 Talált már valaki a TC-n titkos konténert? A Reunionban volt, azt tudom, de itt még nem találkoztam vele, de a plóta menűben jegyzi, hogy még nem találtam. Akkor lehet, hogy van is? -
komenco #11248 Hát, nekem ennyi még sosem sikerült, majd még próbálkozom.
Nos, ellentétben veled nekem az a kihívás ha meghódítom az egész kócerájt és kész, engem ez hajtana, nyilván mást meg az állandóan változó lehetőségek, stb......... Nekem meg így kezd unalmassá válni az egész, ... Persze minden játékkal így van az ember. na, mindegy, ki így, ki úgy.
Na megyek, majd lesz valami. -
Gunslinger #11247 Ez volt eddig a rekord bevételem, 62 hajót lőttem le egy szem Sprinblossommal egy patrol küldi során, több mint 83 milla volt a jutalom:
Kép
Átlagban simán összejött anno 50-60 milla küldinként, rászánsz pár órát milliárdos leszel és nem kell kereskedéssel szüttyögni.
Én személy szerint nem látom értelmét annak, hogy valaki megtámad egy fajt és felrobbantja az állomásait, az ég világon semmit nem érsz el vele (azon kívül hogy rohadtul utálni fognak), mert utána úgy is visszaépíti magát. Sector takeover script nélkül nem tudod megszerezni a szektort.
Felhívnám figyelmed arra az apró tényre, hogy egy adott faj nem csak abból áll, ami az űrben teng-leng (űrhajók, állomások), bizony lent a bolygókon akár bolygónként több száz millióan is vannak, azokat meg nem lehet kiirtani. Az egyik X játékban sem volt soha fő cél, hogy akit látunk kiirtunk, mert csak. Eleve mi ebben a kihívás? Az egy szem Skirniremmel letudnám radírozni mind a 200 valahány szektort gond nélkül, de ha nem is vetem be a Skirnirt rajta kívül is van még vagy 370 hadihajóm, sztem a 15. szektor után rohadtul megunnám.
Mondjuk akkor kihívás lenne, ha egy M5-ben ülve csinálnám. :-D -
komenco #11246 Köszi Guns,
Én sept. 24-től vagyok itt de az eredeti (megvásárolt) - vel csak nov. 15-e óta játszom.....ahhoz képest elég jól haladok. mondjuk tényleg sokat nyomom.
Azért az én komplexeim többet termelnek, napi kb 5 órai játék után kb.5-7 milla, ( 2 CAG trader/komplex ). ( Jó gazdasági tanácsadóim voltak ! ) Mivel én sem vagyok túl nagy harcos, ezért egyelőre inkább a gazdasági résszel foglalkoztam, de azért kipróbáltam néhány sector védést de nem is értem, hogyan tudsz ilyen sokat összeharcolni 10 perc alatt.......Pl. én elvállaltam egy harcit (kb. 2 milla indulóval és mivel közben emelkedtek a lelőtt hajók tarifái is így összesen sem volt több 6-8 millánál....persze ez volt vagy 20 perc.....stb ). Na mindegy majd rájövök erre is.
Egyébkét én olyan fő célokra gondoltam, hogy pl. megtámadom a Paranid fajt és sectorról sectorra menve lerombolom mindenét és én építek oda mindenfélét...és persze ugyanezt gondolom a többivel is.....(Vajon erre mit fog lépni a GOD ?) ...de mint írtad, Te még ilyet nem csináltál.
Van valaki aki már itt tart egyáltalán? mert ezt a kérdést már 3 hónappal korábban is feltettem,igaz kaptam rá választ csak senki nem csinált már ilyet.......azt hiszem.
-
andraas0717 #11245 :) Nem szándékozom OWP-t használni. Egy előző kezdésemben volt egy, de rengetegbe került volna felszerelni és ráhagytam, . -
Gunslinger #11244 Csak IS-ben, főleg ha nagyon béna a Q-t vezető AI és a Q sem fullos, csomószor csak 2 GJ pajzzsal meg PPC, IBL nélkül portyáznak, úgy nem nehéz lelőni, de OOS simán elvérzik bármilyen fregatt ellen úgy hogy nem tud visszalőni, mivel nincs sebessége, OOS-ben meg ugye az lő először, aki a gyorsabb. Az MOWP és SOWP meg még IS sem túl használható. A Boronok Menelaus Paradise-ben OWP-znek előszeretettel, azt a szektort mindig szemmel tartom, ha nem védeném be a Xenonok már mindent leirtottak volna, maximum két OWP-t szokott oda berakni a GOD, nem győzte újra rakni őket mielőtt bevédtem, mert az első arra járó Q röhögve lelőtte mindet, aztán ment tovább. Egyedül IS ér valamit, mert ott már forgolódni is kell, az OWP meg tud körkörösen lőni és lassan forogni is, de simán ki lehet trükközni, hogy a lőtávján kívül megkerülöd és mész tovább, ezért nem értem mire jó, be tudsz vele védeni egy kb. 8-10 km átmérőjű gömbnyi területet (OOS csak 6km-nyit) és kész, ahhoz meg túl buta, hogy jól használja az AI a rakétákat. -
andraas0717 #11243 Kicsit azért talán jobb az OWP. A szemem előtt amortizált le egy Q-t a Boron OWP, szidtam is mint a bokrot, mert elvett tőlem egy csomó manit :S. Tele volt rakva CIG-gel, más nem is volt rajta. -
andraas0717 #11242 Akkor valszeg rosszul emlékeztem és az XTM-ről volt szó, da a lényeg a becsomagolás és nem is az OWP, hanem a gyárak becsomagolása. -
Gunslinger #11241 Amúgy valszeg azért nincs OWP becsomagolás, mert a játék M1-esként kezeli, egy hordozót meg nem lehet becsomagolni egy TL-be. :-D Vicces lenne, beraknál pár Raptort egy TL-be, beugranál valahova, ki a Raptorokat, azokból meg ki a vadászokat. XD
Egyébként a Goner Aran az egyetlen hajó a játékban, amibe be lehet dokkolni egy másik capshipet, van is egy ilyen glitch a játékban, hogy elvileg végtelen mennyiségű Aran-t egymásba lehet dokkolni, míg nem crashel a játék. -
Gunslinger #11240 X-Tension-ban? Akkor még nem is volt OWP, az X-Tenison az X-BTF és az X2 közötti játék, valamikor 2000-ben jött ki, az volt az első X amiben több hajóba is átülhettél.
Az XTM modban jelent meg az OWP, a TC-ben is benne van, de nem lehet venni, amúgy sincs sok értelme, vadászok ellen jó maximum, bármelyik, még a leghitványabb M7 is jobb az LOWP-nél is. -
andraas0717 #11239 Az Utility and Repair Debris mod meg van, használom is előszeretettel. Régebben olvastam valahol, hogy talán az X-Tension-ban volt a TL-nek egy olyan opciója, hogy OWP becsomagolása a raktérbe, na az lenne jó a gyárakra kibővítve. A PHQ-tól még messze járok, még az első két kapu pár sincs beüzemelve a HUB-ban. -
Gunslinger #11238 Mielőtt kijött a Terran Conflict már megrendeltem Angliából e-bay-en keresztül, előbb megjött, mint sokaknak az Egosofttól (persze Steamen akkor már kapható volt), tehát akkor kezdtem mikor kijött 2008 októberében, de 2010 végén abbahagytam, megnéztem és 2010.12.02 az utolsó mentésem dátuma, viszont még most is fent van a játék. A sorozatot, az X-BTF-el kezdve viszont már 1999-től játszottam, az X-Tension "kiegészítőn" kívül az összes résszel játszottam.
5 Complexem és 12 complexen kívüli állomásom van, a complexek többnyire unknown szektorokban vannak és rakétákat meg fegyvereket gyártok bennük saját célra, de pl. van egy plankton complexem Menelaus Paradise-ben, jó pénz a plankton a Boronoknál, ahogy a Teladianium a Spliteknél és a Paranidoknál, de csak zsebpénz ahhoz képest, hogy a fight küldikkel hogy lehet keresni. Pl. a legjobban termelő Complexem eddig mindössze 59 milliót termelt, ez nagyon fütyi ahhoz képest, hogy egy szektor védés magas harci rangon minimum 50-60 milliós bevétel és megvan 10 perc alatt. Csináltam még Nividium bányászatot is, időmilliomosoknak az is jó móka és szintén komoly pénz van benne, de lövöldözni egyszerűbb és szórakoztatóbb. Vagyonom kb. 90%-át harccal szereztem, a kereskedés nem az én műfajom, túl lassan jön a pénz, van még kb. egy tucat UT-m is, azok fogalmam sincs hogy keresnek, csak mennek azt hozzák a pénzt.
Nem raktam fel sector takeover scriptet, tehát csak egy szektorom van, amit a New Home plotban kaptam, Twisted Skies-t választottam.
A GOD úgy működik, hogy aktivitás alapján szüntet meg állomásokat, ha valahol már régóta nem forgott a készlet, vagy nem kapott nyersanyagot és nem is tud gyártani, akkor azt lerombolja, eléggé elbaszott amúgy, mert a Terran szektorokat már egy évnyi játék után elképesztően megritkíthatja, nekem van olyan szektorom, aminek az enciklopédia szerint 12 állomást kéne tartalmaznia, és van benne nekem három, valami új, TC-ben megjelent Split szektor, nevét most nem tudom. Saját állomást nem rombol le a GOD, szép is lenne.
Nem saját állomást csak Xenont, kalózt meg Kha'ak-ot romboltam (meg a plot-al kapcsolatosakat), más fajét nem baszkuráltam sosem.
A játék fő célja az amit magadnak kitűzöl, lehetsz kegyetlen hadúr, fosztogató meg akár békefenntartó is. Én kisebb célokat tűztem ki magamnak, pl. ritka hajókat gyűjtögettem sokáig, csinálgattam a céges plotokat egyedi hajókért, meg foglaltam. Foglaltam Odint, Skirnirt, Aegirt, Agamemnont, Hyperiont. Van egy egyedi Ventim is, ami a gyári 195 helyett 202-vel megy, ezt így találtam, valami Mercenary-é volt, addig lőttem PBE-vel, míg ki nem ugrott. Az egyedi járgányokkal többnyire nem csinálok semmit, a vadászok egy hordozóban ülnek bent, ami csak az ilyen egyedi gépeknek van fenntartva.
Egyedül a Skirnirt használtam aktívan, mert a játékban az a legerősebb hajó, gyakorlatilag olyan, mintha lenne egy Halálcsillagod. Támadó flottám nincs is, az összes nagyobb hajóm valahol valamit véd, vagy konstans nullán tart Xenon szektorokat, a Xenon 347-ben van vagy 3 M2-esem meg 3-4 M7 kíséretnek, zavartalanul folyik a szektoron keresztül a kereskedelem. :-) Tehát ha valamit nagyon ki kell pucolni, akkor bemegyek a Skirnirrel, megölök mindent, amit kell, aztán beviszem az M2-eseket hogy biztosítsam a szektort, a Skirnir meg megy haza. Személyi hajónak többet is használok, de legtöbb időmet Hyperion Vanguardban meg Springblossomban töltöttem. -
Gunslinger #11237 Van station repack script, anno egyszer én is használtam, mikor átraktam a HQ-m az új szektorba, aztán letöröltem. Keress rá ego fórumon.
Debris újjáépítéshez is ha jól sejtem valami mod kell és nem tudod kiválasztani, hogy milyen hajót vagy állomást akarsz belőle, akkor már egyszerűbb a HQ-ban gyártani azt amit akarsz és realisztikusabb is. -
andraas0717 #11236 Igazad van Gun. Most néztem és fenn van az Equipment Research and Development script és nyilván az a felelős érte. Nekem jól esne, ha minden equipment-et egy helyen és ingyen fel tudnék rakni a hajóimra, bár azért nem olcsó a kifejlesztésük, de hosszú távon kifizetődő. Épp így vagyok a Debris újjá építéssel is, nem sokkal kevesebb pénzbe kerül és kell hozzá sok anyag is, de jobban esik, mint készen venni :), csak az a baj, hogy az állomásokat nem tudom összecsomagolni és máshova elvinni :(. Ere kellene még egy script, vagy mod. -
komenco #11235 Igen, gondoltam, hogy így van, ezért nincs nekem.
Te Guns! csak a stratégia/viszonyítás miatt kérdezem:
Hány gyárad/komplexed van és főleg melyik sectorokban? Mennyi sectorod?
És mióta játszol? És Neked mik a további céljaid, most hogy az össze plot kész?
Továbbra is a játék "főcélját" keresem (ha egyáltalán van ilyen).
Pl. ilyen: ha lerombolsz minden nem saját gyárat/állomást, és Te építesz oda ugyanolyanokat, akkor beleszól a GOD? Ezzel a GOD-dal nem vagyok kibékülve, még nem igazán tudom kiszámítani, mit mikor csinál. -
Gunslinger #11234 Valami mod csinálja, nekem az összes plot kész van, így a Hub is 100%-os és nincs ott ilyen, report inbound ships és money transfer van csak. Eleve nem látom értelmét, hiszen amiket felsoroltál azok számos helyen megkaphatók, nem értem minek kéne kifejleszteni egy jumpdrive-ot. -
komenco #11233 Semmiféle Research nincs nekem a None-oknál....
-
andraas0717 #11232 Sztem nem plot függő. A HUB parancs konzolra (Command Console) menj rá, ott találsz egy csomó sort, ami mind none felirattal van ellátva. Az egyikre katt rá és előjön egy menü és alulról a második a Research.