12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    1. Nem
    2. Igen
    3. ugyanez
    4. HQ-s és a Terran a legjobb a nyeremények miatt, a leghosszabb meg a The Hub, tegnap erről folyt a diskurzus, több hónapon át tartó plot
    5. Az összeset meg kell csinálni, ha teljes értékű játékot akarsz.
  • Gunslinger
    Két található Eclipse is van, mindkettő gyengébb, mint az alap, ezek amolyan kalóz változatok. Tök máshogy is néznek ki, mint az eredeti Argon Eclipse.
  • Gunslinger
    Igen a Split Chiemra meg a Boron Skate Prototype is jó még, őket kifelejtettem. Sok jó M3-as van.
  • Lockheed
    Mondjuk én nem sértődtem volna meg, ha megvásárolhatóak a Terran Stationok is... SPP a kedvencem! :) Nagyon jól néz ki!
  • sandros
    Szerintem a Chimera is egesz jo kis hajo.
  • BaLeeX
    Én a Terran plotot a Cutlass-al fejeztem be, mert a Vidar-ra nem tudtam venni pajzsot meg fegyvert se. Másnak is ilyen könnyű volt a csata Aldrin-ban? Ott volt az a nagy hajó a végén, de nem jött belőle ki egy repülő sem, csak le kellett lőni a pajzsát. Előtte volt kis harc, de szerintem el sem találtak a csata során.

Paráztam mi lesz, hogy nem az M6al megyek de még csak nehézség sem volt benne.
  • BaLeeX
    A találhato Eclipse egy gyengébb változat, mint az alap. Legalábbis nekem ez tűnt fel.
  • Vitez77
    Nah, gyerekek, most jönnek a noob kérdéseim:
    1. Terránként lehet majd Terrán bázisokat venni?
    2. -//-, hajókat?
    3. És argonként (ugyanezek a kérdések)?
    4. Melyik plot a legjobb/leghosszabb?
    5. Összességében, ti melyiket ajánljátok (plot)?
  • Gunslinger
    Pedig található hajók közül is van legalább három, ami Adv. Eclipse-nél jobb.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Skate Prototype
    Advanced Barracuda
    Bustclaw Prototype

Egyébként valóban sokan nem néznek körül aztán vesznek Cerberus, Centaur meg hasonló szutykokat. Én is kis hajókkal szeretek harcolni, csak nagy ritkán ülök be valamelyik Boreasomba, általában mikor sok Xenon capital ellen megyek. Bár a Terran Springblossommal is kifektettem már 4 Xenon K-t meg pár J-t. Azzal a hajóval a Khaak M2-esen kívül bármit le lehet győzni könnyedén és mégiscsak egy pici M6-os. Mondjuk ez relatív, hogy pici, mert eléggé széles, egyszer jól rá is faragtam vele, mert ha egymás mellé bedokkolsz belőle kettőt, akkor egymásba érnek a szárnyaik és kidokkolásnál láthatjuk a Game Over feliratot. Nem szabad egy állomásra egynél több Springblossomot dokkolni, még nagy EQ dokk méretűekre sem, mert az AI hajlamos egy csomópontra pakolni őket.
  • NONPLUSZULTRA
    Persze. Csak feltűnt, hogy mikor napvilágot látott a található hajók listája, itt a fórumon sokan erre mozdultak rá, és emlegették saját hajónak...

Kedvenc hajóm XTM-ben az Otas Reaper volt, 12x Mass Driverrel
    Nagy hajókat nemigen szeretem, a kicsikkel jobb harcolni. A nagyokból, meg csak nézel kifelé, és várod, hogy mi történik...
  • Gunslinger
    Terran hajók majdnem az összes kategóriában a legjobbak. Legjobb M6, M3 és M1 náluk van.

Legjobb hajó listám kategóriákra lebontva, ATF hajók-at nem számolva:

Legjobb M1: Terran Tokyo
    M2: OTAS Boreas, Terran Osaka
    M3: Terran Scimitar, Cutlass, Spitfyre, Argon Eclipse, Nova Vanguard, Nova Raider, Boron Advanced Barracuda, Barracuda Prototype, Paranid Medusa Prototype, Teladi Falcon Sentinel, Xenon LX, Pirate Bustclaw Prototype. Ezek közül bármelyik választható, kiváló M3-asok. Személyes kedvenceim a Cutlass, a Spitfyre és az Eclipse.
    M4: OTAS Solano
    M5: Teladi Kestrel, Split Enhanced Jaguar
    M6: Terran Springblossom, a többi M6-os mellette egy vicc
    M7: Split Panther, Paranid Deimos
    M7M: Split Cobra, OTAS Aquilo
    M8: Mindegyik szar, totál használhatatlan hajóosztály, főleg ennyi pénzért.
    TP: Split Iguana
    TS: Split Caimanok és OTAS Mistralok
    TM: Otas Zephyrus
    TL: Split Elephant és a Terran Atmospheric Lifter
  • vecsi71
    A föld körül a gyűrű nem piskóta.Nekem nagyon tetszik.Csak az a kár,hogy nem sokáig csodálhattam ugyanis belépés után nem sokkal felrobbant a hajóm.
  • Lockheed
    Véleményem szerint ha valaki be tudja szerezni a Terran hajókra a fegyverzetet nagyon-nagyon jól használható hajóik vannak... ( Scimtar, Cutlass ) Én a Terran plotot míg nem kaptam meg a Vidart a Scimtarral csináltam végig és 1-2 nehezebb résztől eltekintve nagyon könnyű volt... De szerintem az OTAS hajók sem rosszak.
  • Gunslinger
    Hogy megválaszoljam tegnapi egyik saját kérdésemet, egy boardin podba legfeljebb 5 tengerészgyalogos/zsoldos fér be, bőven jó .
  • Gunslinger
    Adv. Eclipse kinek a kedvence, hogy mindenki kedvence? Kapásból fel tudok sorolni legalább 6-7 M3-ast ami jobb nála. Abszolút átlagos gép.
  • NONPLUSZULTRA
    Egy pirate shipyardnak azért örülnék... nem haladnak a rangjaim, kevés időm van játszani. XTM-ben bármilyen hajóosztályt vehettem a kalózoktól, most a fajok M6-osai még nem elérhetők.

Kestrel: valóban brutális kis jószág. 600 körül repeszt, a Pajzsa annyit ér, mint egy szappanbuborék, de ilyen sebesség mellett nehéz eltalálni. Fegyverzet megmosolyogtató, de legalább van. Amin lepadlóztam az, hogy van hátsó Turret-e. Remek jószág, egy darabig biztosan a fő hajóm lesz. A plotokat majd azután kezdem, hogy már berepültem és feltérképeztem az összes (minél több) szektort. A mindenkikedvence Adv. Eclipse túl lomha, bár már így is 105 szektornál tartok. A Kestrel fogja nálam kitölteni azt a fájó űrt, amit a Starburst fájó hiánya okoz.
    Bevállaltam egy szál Kestrellel egy bevédő küldit: egy marék vadász, két Osprey és egy Marmon. Ez így eléggé szerény felhozatal, de a két Osprey-t már nem tudtam leszedni, M6 alatt úgy tűnik bármit leszed .
  • r4pt0r
    Nem kéne személyeskedni. :D nahát nahát. :P
  • Lockheed
    Azt tudja valaki, hogy milyen rakéták azok amiket a Fight trailerbem a Minotaur (asszem az az) olyan olyan látványosan a tetejéből ereget ?
  • kisviku
    Arra azért kiváncsi lennék, miért is kaptam hirtelen két büntetőpontot?
  • NONPLUSZULTRA
    No még egy bőr a Rolling Benchmarkról:

A kettő között az a külömbség, hogy az első XP-n készült, a második Vistán, ugyanazon a hardwerkonfigon. A proci túl van húzva, érdekes, hogy csak a Vistás benchmark "látta". A Vista alapban felismeri a 4 GB-ot, a benchmark _nem_ lát csak 3mat. Alapvetően nincs nagy külömbség, a Vistától többet vártam, ma a hardwereket és a szoftwereket is erre hegyezik ki, arra gondoltam a videókártya jobban fog teljesíteni a bónusz 1 GB-ról nem is beszélve. Azt hiszem maradok a jó öreg XP-nél, a Vista meg megy a kukába.

--------------------------
    X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [640 MB] Driver: 6.14.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
    Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 40.3 average fps 13.0 minimum fps 83.0 maximum fps
    Scene "Fight" 76.1 average fps 27.0 minimum fps 173.0 maximum fps
    Scene "Build" 70.8 average fps 46.0 minimum fps 99.0 maximum fps
    Scene "Think" 26.2 average fps 17.0 minimum fps 58.0 maximum fps

Overall average framerate: 53.4 fps

X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.longhorn_rtm.080118-1840)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [1887 MB] Driver: 7.15.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.5GHz
    Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 8x
    Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 39.3 average fps 11.0 minimum fps 85.0 maximum fps
    Scene "Fight" 67.0 average fps 30.0 minimum fps 118.0 maximum fps
    Scene "Build" 55.4 average fps 35.0 minimum fps 81.0 maximum fps
    Scene "Think" 27.9 average fps 19.0 minimum fps 47.0 maximum fps

Overall average framerate: 47.4 fps

• Gunslinger
    Egyetértek, egy köztes megoldás lenne a legjobb. Mondjuk, hogy küldetésekért elég lenne a Tradind Dockokba leszállni, mert a népek csak ott adhatnak fel küldetéseket, nem mindenféle félreeső wheat farmokon. Picit életszérűtlen is, hogy a profi fejvadászok majd pont huszonötöd rangú űrállomásokon fogják keresni a melót. Ezzel én bőven kiegyeznék. Központi űrállomáson leszállás aztán válogatás a küldetések között egy új almenüben aszerint, hogy milyen fajta küldit akar az ember elvállalni, pl. harcolos, építős, fuvarozós, stb.
  • NONPLUSZULTRA
    A Goner templom engem is érdekel...
    A BBS-ben meg pont az tetszett, hogy nehéz volt küldetésekre vadászni. Most meg nem is kell, így túl könnyű (vagyis inkább beleordítják az arcodba). Valami köztes megoldásnak örülnék.
  • Gunslinger
    Kis vadászok ellen PBE, PSG és a különböző Flak változatokat tessék használni, garantált a siker.
  • Gunslinger
    Hol találtál te Goner templomot? Valamit elnézhettél, mert nincs egy sem elvileg, azt egy plot során kell felépíteni.

Jumpdrive-ot több helyen is lehet kapni, Atreus HQ, Terracorp HQ, OTAS HQ, Earth Torus így fejből, de ezen kívül talán van még pár hely. Tessék mindig HQ-ban körülnézni, EQ dockokban nem lesz. PTNI HQ-ban sincs, pedig igazán lehetne, az a HQ van a legközelebb a Terran kezdéshez. Én az első jumpdrive-omat Atreus HQ-ban vettem.
  • Gunslinger
    Én egyedül anno az X-BTF-ben tudtam magam beleélni a szerepbe, nekem nagyon feküdt 10 éve Kyle Brennan karaktere. A többi részben ez az érzés már nem volt meg sőt, X3:R-ben kifejezetten felszínesek a karakterek úgy hogy én nagyon nem bánom, hogy nincs Saya meg az idétlen idegesítő kalóz csaj. Ban Danna jó fej volt meg a Goneresek voltak élethűek, de a többi extralaza csávó nekem nagyon nem az én világom.

A BBS-eket egyáltalán nem hiányolom, a hírek sűrűn ismétlődtek, pár hétnyi játék után már az összeset olvasta az ember és ritka lass volt BBS-en vadászni a küldetéseket. Nem a BBS-ektől él az univerzum.
  • Gunslinger
    Audacity-t ajánlom. Ingyenes és nagyon sok oldalú progi, rengeteg formátumot megeszik és könnyű a kezelése is.
  • tomonor
    Hmmm, tetttem én ilyet? Hmmmm...

Mindenesetre asszem erre a topkira gondolsz: http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?t=13403.

Már én is írtam bele hogy rakják bele a T0 hajókat. Ám már majdnem mindenki leírt mindent... xD
  • tomonor
    Hmm. Terracorp HQ?
  • Freddy TNT
    Hello emberek !

Jumpdrive-ot hol az ördögben lehet venni ? A Gonar temple-be nem tudok dokkolni.
  • Gombocka
    A Split Raptor-t meg Python-t jól lebutították, ráadásul elég gáz, hogy az M7-es Panther szinte mindenben jobb mint az M1-es Raptor és jóval olcsóbb, sőt a Panther a többi M1-est is alázza...
    Mondjuk a Python-on javít egy keveset hogy egy nullával többet irtak a hull-jához :) gondolom nem szándékosan, igy 4 milliós a hull a 400 ezer helyett :) még a Valhalla-nak is csak 800 ezer a hull-ja :)
  • NONPLUSZULTRA
    A BBS nélkül lett igazán személytelen a játék. Abból láthattad, hogy egy élő, lélegző világba csöppentél.

Tomonor: beraktál korábban egy linket egy felhíváshoz, amit az XTM-esek intéztek a játékosokhoz, hogy mit látnának szívesen a TC-XTM-ben. Lenne pár ötletem, eelőkeresnéd a linket, mert nem találom...
  • Lokids
    A bázisvédő akcióknál kijavíthatnák azt, amikor a yaki támad. Inkább küldjenek nagyobb hajókat, de ne ennyi vadászt. A gépem már köhögött a sok vadásztól...
  • tomonor
    Hmmm, mindenesetre búcsúzom. Azért nehogy összespammoljatok mindent az este...
  • tomonor
    Na, a zene már megvan, csak le kéne vágni. Nem tud valaki valami jó audió szerkesztőt?
  • tomonor
    Megmondták hogy Expanzió lesz. Ez az egónál annyit tesz mint az X-Tension. Tulajdonképpen a két játék teljesen megeggyezik, míg az X3:R az X2-re vagy x-btf-re hajaz. Itt névtelen pilóta vagy.
  • Lokids
    Rájöttem mi a legnagyobb bajom ezzel a játékkal. Teljesen személytelen. Az addig oké, hogy egy random pilóta vagyok ,de nekem hiányoznak az olyan arcok, mint Miria. Nincsenek poénok, a történet vezetés nagyon száraz. Egyszerűen nem bírom rávenni magam, hogy vigyem a történetet. Ami ahogy hallom még rövid is.

Split phantert hol lehet kapni, mert azt sem találom. :P Bár most lóvém sincs rá...
  • tomonor
    x-btf egyik remixje jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • r4pt0r
    Hát olvasgattam Ego forumon a Hub küldetésről hogy hol tartanak az emberek. Elsőnek arra gondoltam nem olyan sok amit kér, de elolvasva az ottani számításokat meg minden, hát én inkább leteszek róla.

És hát azért most belegondolva engem is kiborít hogy meg kell csinálni PHQ előtt. Mert ez a Hub jópofa meg minden de el lennék nélküle, de azért a PHQ mégiscsak a birodalmam alapköve lenne. :S

Remélem kövi javításban valami értelmesebb követelményeket tesznek be. :D
  • Gunslinger
    Valami nem stimmelt ezzel a Split Pantherral harc közben, mikor én ültem bele az elülső lövegtoronyba picit mintha sokkal közelebb került volna a célpont, hát basszus később nem hittem a szememnek. Beálltam vele az M2-es osztályú Boreasom mellé, pont egy síkba, hát basszus nem nagyobb annál? Igaz, hogy nem sokkal tér el a méretük, de egy M7-es nagyobb egy M2-esnél?! A Panther legalább kétszer nagyobb az ugyancsak M7-es Cobranal és tetejében még ennek az M7-esnek van a legjobb manőverező képessége! Nem csoda, hogy 32 hajó is elfér benne, messze a legnagyobb méretű M7-es, majdnem akkora, mint egy átlagos méretű M1-es (a Raptorhoz és a Colossushoz mértem, alig volt kisebb náluk pár méterrel), ugyanis a Boreas a legkisebb M2-es ahogy észrevettem, ahhoz képest meg az legerősebb a Terran Tyr után. A másik ilyen "anomália" a 6 GJ pajzsos Paranid Deimos. Ára kevesebb, mint a fele egy M2-esnek, fele akkora a tűzereje viszont a pajzsa brutál nagy. Gyorsabb és kétszer nagyobb a pajzsa mint a hasonló osztályú Argon Cerberusnak. Mondjuk tény, hogy a Cerberus sztem a leggyatrább M7-es az összes közül, de azért ez már extra durva, hogy egy hajóosztályon belül ilyen szignifikáns eltérések vannak. Kéne egy patch erre, mert a korábbi kedvenc M1-esemnek, a Split Raptornak a 4 GJ pajzsa valami vicc, a Pantherem ilyen erős. Egyébként jól ráfaragtam, mert végül megvettem a Terran Tokyot, hogy legyen egy M1-esem is és most nem tudok vele mit csinálni. A pajzs részleget gyorsan feltöltöttem, megvan már mind a 10 GJ, de a fegyverbeszerzés igen nehézkesen megy sajna, vadászgépet sem raktam még bele egy darabot sem. Sztem el fogom adni, nem is tudnám kihasználni, mert a két teljesen feltöltött és harcképes Pantherem kivált bármilyen M1-est és inkább belőlük veszek egy harmadikat később.

Unfocused jumpdrive spoiler:
    Az Unfocused jumpdrive azt csinálja, hogy random generált szektorokba utaztatja a masinát amiben használják. Ezek a szektorok random konténerekkel vannak "tele" ill. néhány darab van belőlük, általában EC és többnyire xenonok röpködnek ide-oda és igen kis méretű szektorok, a térképen nem látszik unknow szektorként sem. Amúgy semmi értelme a dolognak, amolyan fun jellegű.
  • Lockheed
    Mi az ? ( mármint a zene )