12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    Olyan tuti kis zenét találtam ide, csak meg kéne szerezni. :o Meg akkor már egy music player sem ártana... >_<
  • tomonor
    ööö nos... DO A BARREL ROLL!
  • Vitez77
    26 napot hánykolódott a tengeren, mire ide(oda)ért.
  • BuriP
  • Gunslinger
    Igen, microchipből 250-et bír csak eltárolni, pont emiatt puffogtam pár posttal korábban, mert felhúztam többek közt 8 microchip gyárat és nem tom hova rakni a megtermelt termékeket. Szilícium a legdurvább sztem a nagy helyigény miatt (18/darab XL méretű) és abból egyszerre 1250-et (asszem) tud eltárolni a Hub.

Más téma: a Boarding podokba hány marine fér el? Csak egy darab vagy több is? Mert a Cobrába max 20 faszi fér el és lassan készülődök egy LOWP elfoglalására és 14 boarding podom van (nem feltétlenül akarom az összeset kilőni, hátha lesz még később hasonló akcióm). Most este még picit játszok és elküldöm a faszikat tréningelni, 8 manusom már elég profi szinten van, lehet már velük el bírnék egy olyat foglalni, ki tudja.
  • tomonor
    Fail
  • SaGa Jr
    Én is úgy tudom, hogy egyből következik utána, mert miután az utolsó tétel, a 750000 kristály is leszállításra került, utána megy a további keresés az eredeti személyek után, akik miatt az egész hercehurca beindult. A végén meglesz a Boron delikvens és az ő megtalálása zárja le a Hub-os megpróbáltatásokat és indítja a HQ-sat. Bár az már állítólag sétagalopp lesz.

Részemről meg a cuccok szállítását 4 db Mistral SuperFregihter végezte (Home Base a Hub, aztán vásároljon). Mondanom sem kell, hogy haragban állok a gyártóval (OTAS), mert ezeket sem vettem, hanem lőttem.
    Az egész brancs mellett meg besegített (ha tudott) a Hyperion Vanguard (ha már 3333-as a raktere, akkor szállítson az is). Rohadtúl macerás az egész és szerintem nem véletlenül. Akkor is az lenne ha csak egy nullát levennének a mennyiségek végéről. Én már akkor boldog lennék. :)

A crystal szállítása meg menne ugyan, mert van honnan beszerezni (ez üdítő kivétel az eddigi igények mellett, bár az ore sem volt egy nehéz dolog), de lehidaltam a mennyiségtől. Ezzel el leszek 1-2 hétig az biztos.

Igazi baj talán tényleg az, hogy egyszerre 2000-3000 a befogadóképessége a Hub-nak egyes termékekből, van amiből meg csak 100-as nagyságrendű. Az rendben hogy szipkázza el a megbízó és elég hamar leüríti, de így is ott kell tökörészni és manuálisan beadagolni a cuccot.
  • Vitez77
    VÉGREEEEEEEE! Megjött a TC! Csak épp 100km-re vagyok otthontól......
  • Gunslinger
    Alap Split Iguana, már 170-el repeszt, a Vanguard változat (amit eddig nem láttam shipyardban, viszont lehet találni üresen) meg 186-al asszem.
  • Gunslinger
    Terran Spitfyre. M3-as osztályú hajó, 212 L-es raktér, 452-es sebesség! Én ezzel csináltam az összes szállítós küldit, a TP-seket meg visszadobtam és ezzel a hajóval egyszer sem késtem el, ritkán volt, hogy nem maradt meg a hátralevő időm fele. Egyébként a személyszállítós küldik 90%-hoz nem követelnek TP-t.
  • Gunslinger
    És a HQ plotot majd hol lehet felvenni? Nekem úgy tűnt az ego fórumon olvasottak alapján, hogy egyből következik a Hub plot után. Ha ez igaz, akkor tényleg nagy szenyóság. Nagyon örülnék neki, ha már a 2/3-ánál fel tudnám venni, mert akkor rávenném magam a teljesítésre. Az első harmad teljesítése tényleg vicc a későbbiekhez képest, 400 Computer component kell és 500 microchip. 2 és fél óra alatt megvolt, a 400 CC ebből 15 perc volt, míg levadásztam. Egyébként érdekes ez a microchip mánia a készítőknél, már az X3:R-ben is elképesztő mennyiség kellett a HQ-ba, hogy capital shipeket gyártsak. Ott több hét volt mire le tudtam gyártani a három Hyperionomat. Mindezek fejében az egyik legritkább termék a microchip az univerzumban. Nálam 10 szektorban kapható és 230+ valamennyi szektor van összesen, szal tényleg magunknak kell minden gyártást megszervezni. A mining corp-os ötleted amúgy nem rossz. Egy próbát megér.
  • SaGa Jr
    Egyéne válogatja. Egy utasnak változó a helyigénye. 20-tól 60-as helyigénye is lehet egyeseknek a Cargo Life Support System megléte mellett. Plusz nem egy figura van aki csak és kizárólag TP kategóriába hajlandó beszálli. Mondjuk az ilyenek kiderülnek a megbeszélés során (szól hogy milyen hajó kell minimum, vagy mennyire gyorsat akar). M4 és M5 vadászok szinte sosem megfelelőek számukra.

Azt hirtelen nem is tudom létezik vagy sem olyan TP ami sebessége meghaladja a 160-at. Szerintem ha van is, nagyon kevés ilyen lehet. Talán a Terran meg az OTAS hajók között nézd meg. Azok kiemelkedőek ezen a téren.
  • Gunslinger
    A legnagyobb rakterű hajónak 80 ezres a raktere. Még ha a pajzsot is kiapplikálom belőle, meg csutkára mindent, akkor is csak 40 ezer fér el benne a microchipből (kettőt foglal egy ugye). Szóval ebből a hajóból kéne venni 7 darabot (vagy 6 ilyet és elég egy kisebb TL 7.-nek). Ez még a könnyebb része lenne, DE! Kell 750 ezer kristály is, egy kristály 4 helyet foglal el, tehát ahhoz további 38 ilyen hajó kéne, de ezután jön a legdurvább, a 400 ezer szilícium, ami egységenként 18-at foglal, tehát ahhoz kereken további 90 ilyen hajó kéne és ezután még kell Teladianiumot és ércet is szállítani, előbbiből 150 ezer kell, utóbbiból 450 ezer asszem. Tehát 200 darab TL alatt nem úszod meg. De egyébként tökéletesen irreleváns, hiszen csak manuálisan tudnám megtölteni a TL-eket, mert az AI nem tudja használni a transportert. Na most tudod ki fog fog complexumtól TL-ig járkálni egy TS hajóval, meg közben igazódj el a 150-200 TL között, hogy melyikbe mennyit lehet pakolni meg melyikbe mi kell, ja, és közben keress valahogy pénzt is. Nem, ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogy lépésről lépésre termelni és csak azután megszervezni a szállítmányozást miután egy tétel teljesen kifutott, addig a komplexum termelésének nagyrésze áll.
  • SaGa Jr
    Persze.
    Mindegyiket rendesen be lehet fejezni. Problémák igazándiból a Terran plot során vannak (nek itt voltak legalábbis csak gebaszok), ha valaki kapkod vagy nem olvassa el/hallgatja meg rendesen a feladatot. Meg annyira komlex tud lenni egyes feladatok scriptelése, hogy egy kis hiba miatt zátonyra futhat a feladat siekres kivitelezése. Van a végén jutalom, de az elhanyagolható a korábban megszerezhető cuccokhoz képest.
    Fix helyen kezdődik a plot.

A Final Fury egyszerűen a harcról szól. Sok járőrözés, kísérgetés, stb. Külön jutalma az nincs. Fix helyen indul a plot.

A Goner plot egyfajta előrevetítése annak mi várható a Hub plot során (itt is lehet bőven hurcolni alapanyagot, sőt hajókat is kérnek, meg harcolni is kell majd értük). Jutalom van a végén (1 M6 amit megvásárolni nem lehet, rámegy minden fegyver, illetve egy unfocused jumpdrive kapható még). Fix helyen indul a plot.

The Hub plot nagyon melós. Kiépített gyárbirodalom nélkül megoldhatatlan. Kiépítettel "csak" rettentő hosszú, köszönhetően a horribilis mennyiségű árúigényen. Ezen talán segíthet, ha nagyon jóban vagyunk a bányásztársaságokkal (magas rangunk van náluk mert csináltunk nekik jó sok feladatot). Ez csak tipp, de szerintem van valami köze ennek a dologhoz. Jutalom van, nem is kicsi. Gyakorlatilag manipulálhatunk a távolságokkal. Aki eljut úgy nagyjából a plot egyharmadáig az úgyis megtudja. Változó a plot felvételének helye.

Végül lesz a HQ megszerzéséhez kötődő plot. Ez csak az előbbi befejezése után lesz elérhető. Célja és díja a HQ-nk megszerzése, ahol gyárthatunk hajókat, használhatjuk raktárnak, stb.
  • BaLeeX
    Ajánljatok nekem valami jó kis hajót terran passanger transzport küldikhez pls! Mambám van, ami 210el repeszt de már a medium nehézségű küldik is ki vannak vele centizve (ugye itt no jumpdrive) gondoltam veszek valami gyors TP-t hát a leggyorsabb megy kb. 160al. :D

Mi az a minimum amibe már beszállnak a mókusok? Mert odamentem a jó kis Enhanched Jaguarommal ami megy 600 felett aztmondja ebbe nem száll bele! :D
  • r4pt0r
    Nah most akkor a Terran, Argon, és Goner plotot rendesen be lehet fejezni?
  • tomonor
    Sztem direkt ilyen nehézre csinálták
  • Freddy TNT
    Nagy rakterű hajókban tárolni ?....
  • tomonor
    Apropó: 576 Games-be ne keressétek még. Ma voltam és a listájukna se volt benne.
  • Gunslinger
    Terran Defender.
  • Gunslinger
    Egosoft fórumon olvastam az OFF jutalomról, akkor félretájékoztattak. Ettől függetlenül az OTAS bug még fennáll. Alapból 4 hajó nem elérhető az OTAS shipyardon, a Sirokos, a Venti, a Notus és az Eurus. Ezt nem rakom spoilerbe, mert amúgy is benne vannak ezek a hajók a manualban. Egyébként érdekes számomra, hogy mindkét OTAS M7-es nem normál, hanem rakétás M7-es.

OWP gondoltam, hogy shipyardon kapható :D Csak jó lenne tudni melyikben, mert sehol sem találok egyet sem, pedig a messzi délen (csillagtérkép szerint) lévő új shipyardokat is átkutattam. Amúgy jobban megnézegettem őket a játékban, a Large változat éri meg a legjobban, mert annak van 3 férőhelyes vadászok számára fenntartott hangárja is, ultramacsó :D Még egy darabig kutakodok, hátha én vagyok a béna, de aztán már készítem a Cobra-mat. Tegnap vettem miután az amúgy sehol sem kapható boarding podból az ölembe hullott 14 darab egy kalóz szállítóhajó elhalálozása után. A Cobraval jól el fogok foglalni egy LOWP-t valahonnan aztán nem tudom, vajon TL-be kell pakolni vagy vontatni kell? Na ezt még ki kell találni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Hub plotot meg feladom, majd talán egy új patch levesz 3-4 nullát a nyersanyag igények számából, egyébként már az elejétől fogva (mármint miután leszállítod oda a Boron tudóst) a tulajdonunk és már az első "lépcső" után lehet konfigurálni a kapukat. Az a baj, hogy sajnos tényleg nem lehet kihagyni a HQ plot miatt :((( Úgy kellett volna ezt inkább megcsinálni, hogy már közben megkapjuk a HQ-t, úgy lényegesen könnyebb lenne a meló, mert pl. 250 ezer kell microchipből. Na most oké, hogy veszek pár tucat chip plantet, de hova rakom a megtermelt microchipeket? A Hub-ba 250 fér el egyszerre maximum és a legvégén van ez a nyersanyag igény. Addig ergo nem gyárthatok microchipet, hiába szervezem meg jó előre a gyártást, mert nincs hova raktározni. Ha lenne HQ, akkor könnyebb lenne, mert oda beférne pár ezer. Szal nincs ez jól kitalálva, gyanítom, hogy egy fejlesztő sem csinálta végig a Hub plotot, maximum végigcsalták. Több hónapnyi meló lenne úgy is, ha végtelen pénze lenne az embernek, de nincs, szal a gyártás megszervezés, complexek tucatjainak felhúzása után még a pénzt is termelni kell hozzá, harcolni folyamatosan.
  • Freddy TNT
    Jut eszembe. te milyen módban kezdtél ? Én valami kereskedelmisben
  • Freddy TNT
    Ez tök szotyi. Akkor nyergelek vissza a Reunionra.
  • digi7
    Sziasztok.

Valaki járt a CD Galaxis Net boltban a játékért? Mit mondtak? Lehet már vásárólni?
    A weblapukon még nem jelent meg a program.
  • Gunslinger
    Nem hát, eddig még semmit sem kereskedtem csak azt ami út közbe jött fegyver/muníció meg néhány hajó és a Hub plothoz valót. Már Crusader 88% fight rangon vagyok és egy-egy hard vagy very hard patrol küldi 70 és 90 milla között fizet átlagosan. Mindig más fajnál kell őket elvállalni és garantált a jó repu is, már az összes népnél úgy vagyok kb. egy hete, hogy bármit meg tudok náluk venni. Ez egy igen nagy negatívum a TC-ben, hogy ilyen könnyen lehet pénzt szerezni, de a reputáció szerzés nagyjából reális. Ki ne kedvelné az embert, ha lelő a szektorában pár tucat kalóz M6-ost + aprólék. :D Gyakorlatilag ebben a játékban a Hub plot kényszerít rá a gyár vásárlásra, complexek építésére és a komolyabb kereskedésre.
  • Lockheed
    Köszi.
  • SaGa Jr
    Kell hozzá magas harci rang (minimum instructor), némi kereskedelmi rang, legalább King's Knight Boron rang. Aztán mászkálgatni kell Boron szektorokban és majd valamikor kapunk egy üzenetet egy kapu közelében (mindig véletlenszerű, hogy melyik boron szektorban kapjuk az üzenetet).
    Ezt egy Boron Enhanced Dolphin küldi ugyanazon szektorból. Oda kell menni hozzá és felvenni a kapcsolatot vele. Így indul a plot.
  • Freddy TNT
    Kössz a tippeket srácok !

Ez a Hub plot hol kezdhető el,meg egyáltalán micsoda ? Az OK, hogy nincs a terran conflict-ban paranid király yahtja,de a kisérő hajók sincsenek ott ? Gondoltam elnézek abba a szektorba,mert még semlegesek a kalózok. Csak nem tudom, hogy van-e ott valami vagy sem.

Valaki ?
  • Lockheed
    A HUB plot mikor aktiválódik ?
  • SaGa Jr
    Harci küdletésekkel nem kunszt. Az biztos, hogy nem kereskedelemből sikerült neki. :)

Amúgy ha lenyomod a space-t akkor nem kell nyomva tartanod az egér bal gombját hogy egérrel irányíthassad a játékot.
  • SaGa Jr
    Final Fury esetén nincs is jutalom. Legalábbis semmi iylesmiről szó nem volt sem az elején, sem a vége szövegben. Annyit említ a split megbízó, hogy nevünkre mindenki emlékezni fog, meg hogy igazi hősök vagyunk, de jutalomról szó nem volt.

Az OTAS küldetéssorozatban sem jár több hajó, hanem egyet lehetne választani a több el nem érhető közül amit majd megvásárolhat az ember. Félreértés állítólag hogy több hajó is szerezhető.

A Goner Plot során megszerezhető 2 jutalom egyike valóban nem sok szart ér. A másik viszont elméletileg érdekes dolgokat tud művelni és aktiválni az oldalpanelen lehet valahogy. Én még nem próbáltam, de ami késik...

A HUB plot jutalma nagyon is megéri a szenvedést. Nem jutottam még ugyan a végére, ahhoz potom 670000+ crystal-t le kéne még szállítanom...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Maga a HUB mint állomás a miénk marad. A spéci kapumanipulációs képesség is vele együtt. Aztán ha ez kész, utána jön csak elő a HQ megszerzésének feladatsora.

Az OWP elméletileg shipyardokon kapható. Nem midnegyiken és nem is minden fajnál.
  • Freddy TNT
    Hogy a retekbe harácsoltál össze két hét alatt ennyi cuccot meg pénzt ??
  • Gunslinger
    Na igen, én most épp a Hub plottal szenvedek. Az első része elég könnyű volt, még az 500 Microchip is viszonylag gyorsan összejött, de azért 400 ezer érc, 750 ezer kristály és 250 ezer microchip azért nem gyenge. Nos, csak a 250 ezer microchip a 14 ezer/darab nagyjából közép árfolyamon számolva 3 és fél milliárd credit! Most van 502 millióm, ha mindenemet eladnám (a két fullra felfegyverzett M2-es Boreasomat is, amikért nem kicsit szenvedtem mire összehoztam azt a tűzerőt), és lebegnék egy szem szkafanderben, még így sem lenne meg az 1 milliárd vagy csak éppenhogy. És ez csak a 250 ezer microchip. Bőven 10 milliárd credit kéne ahhoz, hogy ki legyen javítva az egész Hub, annyit tényleg nem ér a dolog. Ja, meg bányásszak még mellé 500 Nividiumot. Egyébként nem csak ez a plot bugos, az OTAS is és az Operation Final Fury is, egyik teljesítése esetén sem kapjuk meg a jutalmakat, az OFF esetében nem tudom mi lenne az, de az OTAS plot végén elvileg több nem megvásárolható speckó OTAS hajó járna. Szóval azt tanácsolom, hogy senki ne csináljon a Terran plot után más plotot, kivéve a Gonerest, mert az nem bugos, de viszont könnyű és a jutalom a végén nagyjából semmit sem ér. Reméljük hamar jön a következő patch ami az irtózatos bugokat javítja.

Más téma: Nem tudja véletlenül valaki, hogy hol lehet kapni Orbital Weapons Platformokat? Kicsit favágó módszernek tűnik, hogy két M2-vel védem a szektoromat, gondolkoztam, hogy rábízom három M7-esre (két Split Panther és egy Paranid Deimosom van ebből), de sajnos ha nem együtt vannak, akkor még a Khaak korvettek is elég csúnyán el tudják őket verni, ha a gép irányítja a hajóimat. Valami hihetetlen, hogy az AI mit összebénázik az M7-eseim irányításával. Ha én irányítom őket, akkor bárkit lenyomok, de ha a gép... Szal az ideális pont az Orbital Weapons Platform lenne, elég lenne nekem a mediumból is 4-5 és tök príma lenne a védelmem. Most már tényleg ott tartok ahol az X3:R-ben durván 7 hónap után, ezzel meg alig több, mint két hete játszok. A plotok bugosak és végigjátszhatatlanok és már csak a birodalom építés van hátra. Meg nagyon kéne már az a HQ, mert anélkül nem birodalom a birodalom, csak hát bug hátán bug :((((((
  • BuriP
    Shift+N, és visszaáll a (régi) klasszikus irányításra, viszont nem véglegesen, csak addig amíg meg nem nyitsz valamilyen menüt. Én azt használtam "harci módnak".
  • SaGa Jr
    Az szerintem nem. Az csak attól függ, mivel kezded a gyilkolást. Ha ráúszol a legnagyobbra és azt mészárlod le először akkor jön az új hullám azonnal. Nem fentről kell kezdeni.

A tényleges problémák közé olyasmi tartozik mint pl.: túl sok pénz a harci feladatokért, plot-ok során túl sok tényezőt figyel a program és ha nem stimmel mind akkor nem enged tovább (legtöbb iylen gond a terran plot során van, a többinél már nincsenek ilyen bonyolult dolgok), el van rontva a The Hub plot alapanyagigénye (750000 db, crystal vagy 250000+ egyéb alkatrész), egyszerűen rettentő magas.
  • SaGa Jr
    Pont fordítva. Ha a legnagyobbal kezded akkor az egész brancs (a nagy hajó és a teljes kísérete) újra beugrik. Lentről kell kezdeni és ha már alaposan ritkult a banda, akkor kell rámenni a nagyobbakra.

crossy, mrzed:
    Fogtok még pár ilyen feladatot csinálni. El kell érni egy bizonyos rangot a final fury plot küldetéseiben (hadnagy felettit) amikoris majd bead a szokott védd meg/kísérd át/takarítsd ki küldetések után egy nyírd ki az összes támadót a főhadiszállás körül (Argon Sector M148). Ha ezekkel végeztél és a fontos objektumok meg hajók is túlélték, akkor majd indul a végső csapás. De addig bizony sok sok feladatot kell teljesíteni. A rang egyrészt az elvégzett feladat nehézségétől, másrészt az általad lelőtt gépektől függ. Namost lelövésbe sajna a tornyok munkássága nem számít bele. Rakétázás és saját kezüleg irányított ágyúk kellenek hogy gyorsabban növekedjen a rang.

Részemről 9 kíséret, 5+5 szektor takarítás (különböző szektorok), 1 bányatelepítgetés, 2 felderítés, 4 őrjárat, 5 Kha'ak szektorban végzendő védelmi feladat (military base védelme) volt mire bejött a támadás. Abból is kettőt kaptam, mert az egyik zászlóshajót szétkapta 4 destroyer mert pont mellé ugrottak be (attól fügetlenül, hogy a védendő célpont a base lett volna). Gyorsan megkaptam mégegyszer ugyanezt a feladatot, és akkor nem volt már ond, mert nem egy pontra ugrottak be a támadók. Mire kidokkoltam és megközelítettem az ellenfeleket, már kivégezték azokat a szektorban lévő véderő és zsoldosok egységei.

Még valami:
    Fontos hogy egy nagy gépet hagyjunk a végére és lehetőleg mi végezzük ki azt. Különben hajlandó el nem végzettnek venni a feladatot a program (úgy tűnik mintha beragadna a feladat, nem találni már ellenfelet mégsem ér véget).
  • SaGa Jr
    Az konkrétan a Final Fury plot indulása amit találtál. Mindig ugyanazon a helyen ugyanaz a hajó (Exterminator névre hallgató Argon M4-es) adja a feladatot.
    Ha ezt elvállalod és egyszer eljutsz a szektorba, onnan azok mindig haverok lesznek, még ha a Terran Plot is zajlik éppne és neked oda kell menned. Így gyakorlatilag lövés nélkül megoldható a szöktetés.
  • Freddy TNT
    Valaki legyen szives már kisegíteni. Kissé bosszant ez az új irányítás. Reunionban ugye nyomtál egy jobb egeret és egérrel lehetett irányítani/célozni. Most meg bal egért nyomva tartva megy a célra,de célozhatatlanul.

Be lehet valahogy állítani a régi vezérlést?
  • crossy104
    Kb. egy hetes az abortom, mert volt megfelelő hajóm.Ja, és pénzem.Mit jelent, hogy bugzik? Remélem nem azt, hogy sohasem fogynak el.
  • SaGa Jr
    Az összes X3-ban megismert elhagyott hajó ugyanazon a helyen van. A Pontifex yacht-ját felesleges kereni, nem fogod megtalálni. Helyette van az M6-os változata (Hyperion Vanguard) ebből is összesen 1 db a Paranid örökös játékszereként.