12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Lockheed
    Marha jól néz ki amúgy a be ( Screenshot 99, 100 ) és kidokkolás ( Screenshot 98, 101-104 ) ezen a hajón! :)
  • lalinov
    Hellósztok lenne 1 kérdésem milíen patcheket és miket kell beszereznem h a TC vel játszani tudjak?
  • Lockheed
    Egy kérdés: a Jumpdrive feltöltése után mikor indul az ugrás mindenkinek ilyen sípolós fütyülős ( mint egy jókora turbófeltöltő szívóhangja ) lett a hangja vagy csak nekem ? A mire rá szeretnék jönni : az új patchtól vagy a modtól lett ilyen ? :D
  • Lockheed
    Ajjajj elfelejtettem valamit: A Hajó! Ha más nem Gunslinger elvtárs biztosan kiszúrja! :) Ez is mod bár nem használom csak tesztelési célra és bevallom be kellett cheatelni mert nem találtam sehol sem megvehető hajóként. Megint fölraktam a cheat pakkot és gyorsan le is. Rettegek ilyenkor, h nehogy elqrja a játékot! :) Egyébként minden fegyverrel kompatibilis és emiatt egy cheater hajó pont ezért nem használom. Batárnagy raktrere van ezért belerakok minden fegyvert amit ki akarok próbálni, bekapcsolom a MARSot és ugrom valamelyik Xenon szektorba. Erre jó mert nem kell 3-4 hajót vinni a fegyvertesztekhez. De másra tényleg nem szabad használni! :) Egyébként jól megcsinált modell, jól néz ki! Ha működne a ship editor akkor megcsinálnám magamnak rendesen és akkor használnám de addig csak tesztelni jó! :)

Szintén Cat/Dat fileként berakható:

Well, a ship, M2 class with a cargo bay for 30 ships + docking for a TS/P class vessel underneath.

Cargo type : Station Containers (ST)
    Cargo min: 10k
    Cargo max 17k

Docking slots : 30

Yaw : 1.1 rot/min
    Pitch : 0.9 rot/min
    Roll : 0.8 rot/min

Speed : 50 - 95m/s
    Acceleration : 7.432m/s
    Angular acceleration : 14

Max # of engine tunings : 9
    Max # of rudder tunings : 9

Reactor output : 24000kW
    Hull strength : 760000

Shield type/amount: 2GJ x 7

Weapon energy : 390400J
    Weapon recharge rate : 7855.629J/s

Gun count (turret/2):
    Front : 12
    Top : 6
    Bottom : 6
    Rear : 10

Gun & Missile compatibility : most

Download - innen

Forum Topic
  • Lockheed
    Ja az említett összes hozzávaló plugin linkje a topicjában megvan. És nem tudom, hogy tényleg tartalmazza -e a Military hudot mert az nekem fenn volt. Egyébként na az még szerintem egy MUST HAVE plugin, mert kiveszi azt a francos sidebart és olyan jól kiemeli a lényeget mindenhol. Nagyon jól megcsinált dolog az! :)
  • Lockheed
    Nos én fölraktam a Combat Mod bétáját és valami hihetetlenül jóóóó!!!! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Egy Recommended plugin kell hozzá, azzal kezdtem:

*Recommended*
    Pirate notoriety fix - (X3:TC) By Graxster and TycHouse

Aztán vannak az ajánlott pluginek :

Optional Plugins:
    Military Hud MK3 - (X3:TC) (Hud not required, currently part of Cmod3 main install)
    Crew Chatter Ambient - (X3:TC)
    Carrier Boarding Plugin - (X3:TC)
    Signal Boost Plugin - (X3:TC)
    Battleship War Paint - (X3:TC)
    No Betty - (X3:TC)

Nos ebből a HUD már fönn volt viszont még nincs kész mind. a Crew chatter és a Signal Boost van készen egyedül azokat szintén fölraktam bár a crew chatter még nem tudom mit csinál.

A Combat mod és az előbb említett plugin is mind mod file. Tehát érdemes a script packagerrel kicsomagolni mert mindegyikben a 08 cat/dat file van. Nekem mivel már volt benn mod file ezért kicsomagoltam őket és átnevezgettem, hogy sorban jöjjenek az én játékomhoz képest. A Combat mod cat/dat file-ja lett a legmagasabb. Raktam föl pár képet belőle a galériámba.
    Nagyon tetszenek az új effektjei a fegyvereknek és 1-2 fegyver új tulajdonságokat kapott...

Sok-sok sárga pötty (első két kép) : PPC
    Azok a hosszú csíkok amik nyomot hagynak (sok képen rajta van) : Gauss cannon Long Range Engangement (12KM!!!)
    Fehér golyók amik nyomot hagynak (Screenshot 81-82) PSP : gyorsabban lő és gyorsabban megy
    Ion Shard Railgun (Screenshot 86,88,97) : ez inkább vadászok ellen lett kialakítva, látványos nyomot hagy és baromi gyorsan lövöldöz. Láttam még lőni a CIG helyett bekerült AlphaPPC-t csak nem tudtam lefotózni.

Namost nem tudom mitől, mert együtt raktam föl az új patchet és a modot de nekem a csaták sokkal gyorsabbak lettek. Minimum 10-15%-al!! Irták a mod topicjában, hogy sok mindent lecseréltek és használtak XTM-es effekteket és ők is gyorsabbat mértek nagyon-nagy csatáknál is szóval lehet ezért van. Nagyon jók az új hangjai a fegyvereknek is! Flak nem volt a hajón és azt nem láttam működni de ha olyan, mint a videón akkor nagyon jó mert végre látszik majd a lövedék és a hangja is sokkal jobb lesz. Lassabban kopik el a hull-ja a hajóknak egyébként, szóval ha kezdünk belemerülni nagyon a kakiba akkor lesz idő elugrani és így az emergency jump is működni fog remekül.

Összességében szerintem az eddig készült egyik legjobb mod mert NEKEM nagyon sokat hozzáad a játékhoz. Végre nem csak egyszerre lőnek a fegyverek a turretekből, hanem folyamatosan jön belőlük de nem az összesből. Nagyon látványossá teszi a harcokat ezzel és az új effektekkel. Szerintem a hangok nagyon jól eltaláltak, és az új (módosított) fegyverek is nagyon jók. Rakétákkal nem tudom mi a helyzet még nem próbáltam. Hozzá kell tennem, hogy nekem a MARS scripttel együtt fut és emiatt lehet, hogy máshogy néz majd ki egy kicsit mert nekem a fegyverrendszereket ez a script vezérli.

Egyébként itt szeretném megköszönni ( már nem tudom pontosan ki követte el talán Vitéz volt:D ), hogy be lett téve a link ide a topicba mert ez valami hihetetlenül jó cucc! :) Mindig is sérelmeztem azt, ahogyan a turretek működtek viszont most a MARS-al együtt nagyon szépen darálnak! :) Szerinem nagggyon megéri fölrakni bár még Beta de szerintem ez csak a balancolást takarja mert minden megy szépen ahogy kell!

Egyébként ami nagyon jó, hogy lehet nehézségi fokokat installálni hozzá ami az enemyk számának növelésén keresztül valósul meg aminek kifejezetten örülök, mert kalózok csak elvétve vannak nekem a szektoraikban:

Optional Difficulty Modes: Choose ONE
    No Civilians v1.0 (1x Hostiles) - (X3:TC)
    Hard Mode v1.1 (2x Hostiles) - (X3:TC)
    Xtreme Mode v1.0 (OMG Hostiles) - (X3:TC)

Na linkek:

Itt a képtáram : (klikk a képre a nagyobb verzióért)

Képek.

A MOD topicja :

CMOD3 - TheXUniverse

És egy video a YouTube-on:

YouTube

Esküszöm gyorsabb lett a játékom! :)
  • tomonor
    o:
  • Vitez77
    Unfreez?
  • Vitez77
    Hát ja, elkél egy olyan 5-10 db az igazi hatáshoz.
    Gyártipp? :)
  • tomonor
    na nem PIVOT-ra gondolok >.<
  • tomonor
    Hmmm, nemtud valaki egy jó gif animáló progit? Gondoltam mozgó bannert csinálok csak fingom nincs milyen progi jó hozzá.
  • Gunslinger
    Na igen, az is lehet, hogy valakinek jó, én sosem használom őket. Gyengék, lassan fordulnak, csak nagy tömegben hatásosak. Sztem egy jó M3+ vadásszal egy tucat lézertornyot ki lehet váltani.
  • Gunslinger
    Hajaj, még hatalmas flottával is szabad föl-alá cirkálni akár a Földnél is. :-DDD
  • tomonor
    lézertornyok is jó ha látnak mindent...
  • tomonor
    biztos lesz majd egy mod ami körülöleli ezeket a dolgokat (ashley's fabs... XTM... esetleg Roguey's mod)

Off:
    Debírnék egy lego szettet az X dolgokból xD Mondjuk lenne külön X2 meg X3-as design szett is
  • Gunslinger
    Docking Computer locks on at 5km, not 4
    Ez pontosan micsoda? A Docking computer működése dinamikus a TC-ben, a nagy méretű Terran állomásokra akár 10+ km-ről is be lehet dokkolni, egy átlagos EQ dockba, Military Outpostba is kb. 6 km-ről, átlagos állomásokra is 5 km-ről már lehet, Fregattokba is már 4.2-4.5km-en belül, kisebb hajókba, pl. TM-be lehet 4 km-ről, szal nem értem ezt a részét a scriptnek, vagy faszul van megfogalmazva vagy elszarja a docking computert és akkor jól nézünk ki, ha eddig a 10 km-ről bedokkolható állomások is csak 5 km-ről fognak működni.

Boarding Pods have 5,000 Hull (from 300) to give them a better chance of success
    Felesleges dolog, sztem itt a topicban senki sem próbálkozott annyi foglalással mint én (persze lehet hogy tévedek, de kb. senki nem írt foglalásról Saga Jr., Lockheed és rajtam kívül) és még egy boarding podomat sem lőtték le emlékeim szerint. Persze PSG-s hajót még nem foglaltam, sztem ha PSG-vel lőnek a podokra, akkor tök mind1, hogy 300 vagy 5000 a hullja. Amellett meg picit aránytalan, M4-es vadászoknak sincs ekkora hullja.

Ezt a három dolgot tartom értelmesnek a scriptből:
    Station sensors slightly better than triplex
    Transporter range increased to 10km
    Freight Scanner range increased to about 10km
  • Vitez77
    Amúgy másnál is bugosak a Taxi küldetések? Bemondja a pali, hogy vigyem el XY-ba. Elviszem, dokkolok, erre semmi. Se pénz, se küldi vége, se hang, se stb.
  • Vitez77
    Tudtommal lehet. Szabad világ (remélem). Csak azokat a szép nagy állomásaikat nem lehet megvenni :S (meg az ATF hajókat. Pedig nem akarok velük rosszban lenni).
  • tomonor
    terrran szektorokba lehet építeni? o.o
  • Vitez77
    Asszem lassan fel kellene állítanom az első gyáram. Nem vennék rossz néven 1-2 tippet :) Mondjuk Ore Mine-t nem nagyon láttam Saturn környékén, szal lehet beinvesztálok oda. Vélemények? Tippek?
  • Lockheed
    Hmm itt egy jó kis script! :)

Satellites get roughly 1.7x Boost to sensor range
    Docking Computer locks on at 5km, not 4
    Freight Scanner range increased to about 10km
    Comms Range increased from 25km to 40km
    Station sensors slightly better than triplex
    Lasertowers fitted with duplex scanners
    Transporter range increased to 10km

Boarding Pods have 5,000 Hull (from 300) to give them a better chance of success

...::: DOWNLOAD - DATA.HU :::...
  • tomonor
    Apropó: lassan fullos lesz a banner.

Kiváncsi leszek hogy az életbe megtalálja-e valaki az eldugot easter egg-et itt a topikban :D Csak az találhatja meg akinek jó az ízlése ^_^
  • tomonor
    na igen, hallottam már hogy az ikszpé szarozik a RAM-mal, de hogy ennyire :DDDD
  • NONPLUSZULTRA
    Hát srácok, úgy tűnik jó kis öngólt rúgtam a mostani konfigommal. Szeretném a hozzáértők ( pl. SaGa ) véleményát kikérni, hogy hól qrtam el: Megint a Benchmarknál tartok, és ezúttal csak annyit tuningoltam a gépemen, hogy KIVETTEM 2GB RAM ot belőle, és sokkal jobban teljesített!! Egyrészt a TC rolling demónál, ahol az átlag FPS több mint a duplájára nőtt, másrészt a 3DMark 1000 ponttal többet adott.
    Úgy tűnik, hogy a Minden slotot telepakolni elv megdőlt a 32bites Xp esetében - vagyis a "tudom, hogy nem látja mind a négy GB-t, de nem baj, ha több van benne, mint kevesebb" elv(em).
    Következik két fárasztó benchmark ugyanolyan beállításokkal, csak 2 giga ram differenciával:
    4GB Ram-os:
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [640 MB] Driver: 6.14.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
    Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 32.1 average fps 10.0 minimum fps 72.0 maximum fps
    Scene "Fight" 54.0 average fps 24.0 minimum fps 95.0 maximum fps
    Scene "Build" 24.2 average fps 12.0 minimum fps 37.0 maximum fps
    Scene "Think" 11.3 average fps 3.0 minimum fps 19.0 maximum fps

Overall average framerate: 30.4 fps

2GBRAM-os:
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [640 MB] Driver: 6.14.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
    Usable System Memory: 2046 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 35.5 average fps 11.0 minimum fps 81.0 maximum fps
    Scene "Fight" 64.8 average fps 9.0 minimum fps 109.0 maximum fps
    Scene "Build" 142.4 average fps 84.0 minimum fps 308.0 maximum fps
    Scene "Think" 52.1 average fps 28.0 minimum fps 94.0 maximum fps

Overall average framerate: 73.7 fps

Minek bele 4 Giga, ha úgysem lát belőle csak 3-at?? Mert belefér. Fail.
  • tomonor
    Próbáljátok ki a Trailerek linket :Ð
  • tomonor
    Teaser Trailer
    Ez volt a legelső, teaser videó amit kiadtak a játékról. A remény fénye felcsillant szemünkön.

Trade Trailer
    Nyugtató zene... Kereskedj és aludj!

Fight Trailer
    Pár harcolási módot mutat be.

Build Trailer
    A négyből először kiadott trailer rész... Építs!

Think Trailer
    Gondolkodj. Pont ezt fogod csinálni leginkább ebben a játékban. (amúgy nyugtató a zenéje)

Rolling Demo
    Ha esetleg lusta lennél letölteni a X3-TC Benchmarkot, itt megnézheted.
  • tomonor
    várj, kitalálom...
  • Vitez77
    Ott nem hoz a Mikulás semmit, de elvisz mindent+egy kis nemi betegséget is kap ajándékba. Kösz, nem kell ^^
  • tomonor
    Bukarest
  • tomonor
    Apropó frissítések részemről:
    -Zene gomb: akinek esetleg nem jelennének meg a quicktime tartalmak azok itt is megpróbálhatják.-Ám az is igaz hogy a felugró ablakban is quicktime fogja lejátszani a zenét...
    -Trailerek: mindjárt ide embedelek pár trailert, és az _blank-ként az idézést fogja megnyitni.
    -1.3-as banner, picit világít a felirat :DD
    -asszem, mivel a patch javítja, leveszem a No guide scriptet, ugyanis már nincs értelme.
    -Ja, meg megvágok még egy zenét és felteszem ide mingyáá.
  • tomonor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    látom teccik a spoiler gomb :D

amugy off
  • Zombye
    Háát srácok, én még mindíg a Mambámban csücsülök, és az igazság az, hogy egyelőre igen csak meg vagyok vele elégedve. Igaz ehhez kellett 7xPBG, valami kegyetlen ez a "lángszóró", igaz a hatótávja nem éppen sok, de eszementen lehet vele irtani a népet. Egy Pirate Ospray-t símán leszedek oldalazva.

Még a boronoknál be kell magam nyalni, mert még dokkolni sem hagynak. A perenideknél már haver vagyok, a spliteknél is (szó szerint Split Friend) Terranoknál még nem jártam.

Észrevettétek, hogy az építkezős küldetésekre adott időt mennyire megnyújtották? Nem értem miért, hiszen így is meg lehetett őket csinálni. Igaz kicsit húzósan. Bár onnan még messze járok, hogy TL-t vegyek, de a nagy összeomlás előtt rengeteg ilyen küldetést csináltam, jól fizettek nagyon.
  • Vitez77
    Off: Ajj, de jó neked. Nekem most erre nincs időm sajna, majd csak 15-én azt annyi. Hmmm..szerintetek hol hangulatosabb (és az utiköltséget leszámítva) olcsóbb bevásárolni: BP vagy Bécs? Mert nemtom eldönteni
    On_ Kicsit javítok: (ha abba a 2 emberbe én is beletartozom) nekem meg se jött. Amivel most tolom, az egy másik példány
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De legalább a cdgalaxis külön csomagküldő szolgálatot foglalkoztat, szal amit onnn rendeltek, az bizti mejön
  • Repiv
    az angol ebay az nem hülyeség. köszi az ötletet :)
  • Gunslinger
    Nem mindenkinek egyszerre jött meg, inkább 2 ember volt akinek sokat késett. Mikor e-bay-en leütöttem még aznap este fel is adta a pasas, a Royal Mail-el itt volt pikk-pakk, a Magyar Posta (Feketelyuk Zrt.) ült rajta egy kicsit.
  • tomonor
    uhh télapós bevásárlásra megyek IRL >.< Maj később folytatom a lécet.
  • tomonor
    hmmm. Egy kérdés: a think videó zene alatt ami megy, emgvan valakinek (pl játékból stb) mert jó zene lenne ide ám nekem meg nincs meg a játék igy fingom nincs >.< pm ha valakinek megvan, pls!
  • Vitez77
    Vagy föltesznek valamit, vagy föltettek és a fél világ tölti lefelé
  • tomonor
    Debírom hogy ilyen lassú az ego honlapja -.-''''
  • Vitez77
    Tudtommal csak 2 embernek nem jött meg időben. Bár mostanában kicsit le vagyok maradva a dolgokról