12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    Kérem fejtse ki, ennek mi értelme van? A szektorok 80%-ban napi 24 órából 23-ban semmi sem történik ami érdemleges lenne, mi értelme mindent látni? Pláne 2*2*2 formációban? A szektorok egy része olyan pici, hogy egy advanced sattal is lehet mindent látni. Arról nem is beszélve, hogy az összes szektorra jellemző, hogy az állomások és a hajó forgalom horizontálisan (X és Y tengely) terjeszkedik a szektoron belül, vertikális (Z tengely) eltérések az állomások között bőven 35 km-en belül vannak, ami ugye az adv.sat. hatótávolsága. Én most 43 szektort tartok megfigyelés alatt manuálisan kirakott adv.satokkal és nem hinném, hogy le lennék maradva valamiről, ha mondjuk a néptelen unknow szektorokat és jelentéktelen bányász border szektorokat nem látom állandóan, arról nem is beszélve, hogy ha esetleg valamit keresel, azt nem fogja helyetted megtalálni a script. A pirate, yaki, xenon és khaak szektorok kukkolásáról meg amúgy is lemondhatsz, mert percek alatt kicsinálják az összes műholdadat.
  • r4pt0r
    Ez a 2 script jó, de nekem 1ben kéne a 2. :D Szóval az első tud lekaplni mindenhova 1et, a második le tud tenni 2x2x2 de csak ahova mondom. Nah nekem olyan kéne ami letesz 2x2x2 és minden szektorba, ilyet még nem találtam.
  • Gunslinger
    Mivel Xenon szomszéd szektor ezért nem csoda. 5 szektor van, ahova állandóan, rendszeresen betolakodnak a xenonok, Bluish Snout, Zyrath's Dominion, Thynn's Abyss, Scaleplate Green, Black Hole Sun. Vannak szektorok amik hiába Xenon szomszédok, oda szinte sosem mennek be, megfigyeltem, hogy ahol OWP van ott nagyon ritkán jelennek meg. Ezen kívül természetesen bárhol megjelenhetnek Xenonok, Kingdom Endben is találkoztam már velük, de az említett 5 szektorban visszatérő gyakori vendégek, érdemes őket levadászni, mert elég kártékonyak is. Zyrath's Dominiont pl. nálam nagyon durván leirtották mire észrevettem, hogy ott rendszeresen megjelennek, azóta mindig van ott egy M7-esem, őrzi a maradék 4 stationt, eredetileg 9 volt...

Megpróbálkoztam tegnap este az egyik Tyr elfoglalásával. Most nem nagyon van időm részletesen kifejteni a harc menetét, de voltak érdekes húzások, a lényeg, hogy elsőre a 20 marine-ből csak 5 jutott be, a másik 15 visszapattant, mondtam is magamban, hogy ennek a foglalásnak annyi, aztán megcsörrent a mobilom és miután letettem és ránéztem a játékra látom, hogy a marineok a Deck 4-en vannak már :D Hoppá. Persze a hajót nem sikerült elfoglalni, de a leges legvégén fordultak vissza, mikor már hackeltek, a computer átállítása nem sikerült. Másodszori próbálkozásra mind a 20 faszi bejutott és megint a hackelésen vérzett el a dolog, több próbálkozásra nem volt időm, talán majd ma. De biztató a szitu.
  • Lockheed
    Hoppá a lényeg lemaradt! :)
  • Lockheed
    Máris megyek ennek utánajárok! :)
  • Lockheed
    Találtam egy jó kis scriptet de nincs a DL libraryban. Hozzáad egy hajót a kiválasztott ShipYardhoz. Kipróbáltam azzal az egy hajóval amit beraktam a játékba és működik! :) Script editorból kell lefuttatni, kiválasztom a hajót a szektortérképen, és a hajógyárat ahová hozzá szeretném adni és máris megvásárolható. Tetszik, hasznos script. :)
  • SaGa
    Az este beballagtam Thyn's Abyss-ba. Rögtön az északi kapuban egy tonna xenon várt. Futás minél messzebb (nemrég lőttem magamnak egy bázisvédelemben a Yaki M3-ast, még fel sincs rendesen fegyverezve). Nézegetem a mozgást, a nyugati és északi kapu között folyamatos xenon áramlás. A szektor többi része rá se bagózik. Elugrottam az északi kapu túloldalára, sehol egy xenon...
    Érdekes...
  • Lockheed
    Más kérdés. Hogyan lehet a játékban gyárilag benne lévő hajót editálni ? Lehet ilyet ?
  • Lockheed
    lét=két :)
  • Lockheed
    Nézd csak mindjárt itt van lét darab!

Explorer Command Extension v1.2.1 (+ fixes) [2008-11-28]

Deploy satellites in target sector. (costs cr) V.4 12/01/08

Ez utóbbi külön script a másik csak az explorer command software javítása.

Without Community Plugin Configuration Script: Open up script editor, find and run add.satellites.to.sector. It is most likely at the top of the list. Select null for the first window. Then select target sector and option.

Options are:
    1. Deploys 4 satellites in a 2x1x2 square at 10km Y.
    2. Deploys 8 satellites in a 2x2x2 cube.
    3. Deploys 9 satellites in a 3x1x3 square at 10km Y.
    4. Deploys 18 satellites in a 3x2x3 cuboid.
    5. Sells specified number of satellites in sector.
    6. Custom setting. Allows you to select number of satellites on each axis (x, then z, then y), plus selection for position if only 1 is on that axis. Also asks for distance between satellites, unless only 1 satellite is used.

Szerintem ehhez tedd föl a Community Plugin Configuration scriptet, nagyon jól lehet belőle configolni azokat a scripteket ami támogatja.

Kérdés: nem lehet valahogyan kikapcsolni, hogy a sector/universe mapon ne látszódjon a satellit ?
  • r4pt0r
    Ha valaki esetleg talált már Sat Deploy scriptet akkor belinkelhetné mert én még nem igazán találtam. Ha tudna 8 box pakolást az lenne az igazi.
  • Gunslinger
    Azaz. Az egyik legszebb szektor a TC-ben.
  • Lockheed
    Nem Legend's Home ? Szerintem az.
  • Vitez77
    Na, ez a nap is megvolt.
    Kérdés: melyik ez a szektor?
  • r4pt0r
    Egyébként az Orbital Defence Station az ATF tulajdon mármint valamelyiknek. Az encyclopedia szerint.
  • r4pt0r
    Plusz ha rossz felé mész kb 2 sec alatt szétszednek a terran laser towerek. :D
  • tomonor
    ááh értem

Ez elmenne egy khaak hajónak :o
  • Gunslinger
    Körbe öleli a Födlet, de nem repülheted körül, mert csak az orbital accelerator felé eső dokkoló résznél repkedhetsz, de úgy is elég nagy. Különböző fegyvereket lehet kapni, upgrade-eket és equiptmenteket, jupmdriveot is. Nagyjából ugyanazt, mint bármelyik jól felszerelt Military Outposton vagy EQ dokkban.
  • Lockheed
    Tuti, hogy volt ilyen. :) Mondom a Saturnus Research Stationre küldtek ezzel az accessel.

Ebben a táblázatban is szerepel, bár ez szerintem nem helyes mivel ez a játék elején volt még a Mars access előtt.

• Gunslinger
    Ezt tuti hogy bug, már csak abból is ítélve, hogy kétszer van kiírva, hogy ATF. Ilyen accessre egyébként nem emlékszem. Kezdetben Asteroid Belt Access volt és úgy emlékszem, hogy utána jött a Mars Access egyből. Alapból semmilyen bázison nem kérnek ATF reput mivel az ATF semmilyen bázist nem üzemeltet! A sztori szerint is az ATF a Terraformerek/Xenonok ellen felállított specializált harcoló egység, elsősorban a Terran hajók védik a Terran szektorokat és az ATF hajók mennek ki Terran rendszereken kívüli küldetésekre, ha éppen nem a Terran rendszerekben cirkálnak. Gyakorlatilag ők a támadó erő. Az összes Terran bázison a Terran repud szerint köszöntenek.
  • Gunslinger
    Azóta megjavult Earth-ből visszatérve egyből jó volt. Érdekes, hogy újratöltésre meg nem, hmm. Remélem csak egyszeri hiba volt.
  • Lockheed
    Meg is van.

TOPIC.

Ott van benne a screenshot is.
  • Lockheed
    Az elején van ez a rang a plotnak, amikor a Saturnus Research stationra küldenek. Előtte kapod ezt a rangot. A linket meg megkeresem, mert kb 10 oldalnyi topictémát lapoztam át délelőtt! :)
  • tomonor
    amugy a Torus milyen hosszú és mit adnak rajta? o.o
  • r4pt0r
    Nekem nem szürke hanem teljesen kék lett a Föld. :D
  • Gunslinger
    Megnéztem, nekem mindenhova Terran reput kér, ahol lehet kapni PSP-t ott tudtam is venni, az Earth Torusban pont volt kettő is, megvettem őket gyorsan :) Nekem egy űrállomáson sem kér sehol sem ATF reput. Viszont a Hold szektorban a Föld textúrája eltűnt, a Torus látszik, de a bolygó teljesen beszürkült. Állás visszatöltésre sem javult meg, na ilyet eddig még nem tapasztaltam.
  • Gunslinger
    1.3 patch óta nem vásároltam Terranoknál semmit, most megnézem a játékban nálam mi a helyzet.
  • Gunslinger
    ATF Research Access? Ilyen is van? Manualt most hirtelen átnyálaztam ATF rangok ügyben, ahogy emlékeztem semmit sem találtam róla. EGO-s linket plíz.
  • r4pt0r
    Jah nekem is pont ez van. :D
  • Lockheed
    Pont ma láttam egy fórumon az EGO-n, hogy a gyerek nem tudott venni PSP-t és neki ATF Research Accesst kért hozzá azt hiszem és az is volt neki. Mutatott screenshotot is.
  • r4pt0r
    Jah azt gondoltam hogy bug, mind1 megszerzem a dolgokat akkor is. :D
  • Gunslinger
    És ATF Earth Accessel nem tudsz venni? Ez tuti valami bug lesz. Én minden Terran állomáson tudok mindent venni és nekem is Earth Accessem van.
  • r4pt0r
    Tévedés nézd meg jobban. PSPt millitary basen, vagy orbital defense stationon csak ATF repuval lehet. Hidd el meg van a Terran repum hisz Osakat nyomom, de ezeken az állomásokon nem tudok PSPt venni mert nem engedi. Viszont vannak külön PSP gyárak ott tudok venni mert az Terran repus.
  • Lockheed
    Biztos, hogy megkapjuk a lóvét ? Én itt inkább a pénzt fájlalom. Mert nekem nem villan fel ha a pajtás kilövi az nmy-t de őszintén megmondom még nem számoltam össze egyenként mission közben, h tényleg megkapom-e. Az, hogy a harci rangom nem nő az teljesen rendben van, hiszen nem én lövöm.
  • tomonor
    LOL na igen, ennnyit a BBS-ről. >.<
  • Gunslinger
    Capital shipeknél ha bocsánatot kérsz az általában az egész rendszerre érvényes szokott lenni. De ha az adott rendszerben nincs egy sem, akkor állás visszatöltés.
  • tom36
    Üdv
    nem tudnátok megmondani h azok a gyárak amejek néhány kosza töltény miat elenemfordultak azokat hogy lehet kibékiteni mer eben már nem megy (a reunion-ban még sikerült) meg itt a bocsánatkérést csak a kiseb halyok fogadják el
  • Gunslinger
    Már miért? Sztem jogos, a harci rangod sem növekszik, amellett ez már sztem az X-BTF óta így van. Mission alatt viszont megkapod a fejpénzt, ha egy tulajdonodban lévő jármű lő ki valakit, nem kell, hogy wingman legyen.
  • Gunslinger
    Az ATF accessnek az ég világon nincs semmi köze a Terran repuhoz. Az két külön dolog! Earth accessel nem lesz több jogod a vásárláshoz ugyanúgy ahogy magas Terran repuval Earth Access nélkül sem repülhetsz be a Földre! Amellett az ATF sztem nem is tart fenn űrállomásokat, valamit szerintem itt benéztél.
  • teraband
    Én is kérdeztem a CDGalaxis-t, nekem semmit sem tudtak mondani :-)
    Amúgy a játékot (úgy látom) nálunk a SevenM adja ki. A honlapjukon még csak az "előkészületben" menüpont alatt található meg a TC, várható megjelenése 2008 december. Szóval, IMHO várhatunk még egy kicsit... :-(