X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

najó, holnap megnézem mit tehetek érte.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

nem kivánság mûsor <#hehe>

VÉgülis az a cél hogy a patch-et leszedjük, nemdebár? o.o'

Valen
A patch ikon lehetne a Save gomb a Load helyett 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Valen
Állomás/hajó kis ikonnal kijelöl C betü megnyom(20 km-n belül), beszél ikonos ipsével, legfelsõ mondat

más:

Hasznos cucc (script): a Freight Transporter Upgrade és a SpacLoot Transporter. Download alatt megtalálhatók a Cycrow féle MOD installerrel együtt.

NONPLUSZULTRA
Kommunikálj a személyzettel, valakinél ott lesz ugyanaz az ikon.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Valaki árulja el, hogy lehet missziót vállalni?

Gondolom a villanykörte ikon azt jelzi. Landoltam, de sehol sem találok olyan menüt ahol felvehetném a missziót...
még egy gomb hiányzik. vagy linkek oldalra fog vinni vagy egyéb ötlet?

hát ennyiért aztán volt értelme... <#vigyor4>

NONPLUSZULTRA
Megettem, így ereje és minden tudása belémköltözött... MUHAHAHAHA!!!!

NONPLUSZULTRA
shift+N, a könyv szerint, de nekem nem jelenik meg ebben a módban a kurzor, egérrel nem tudok kijelölni semmit.

Várjunk csak, te nem is Legend vagy!!! MIT CSINÁLTÁL LEGENDEL?!?!!

BuriP
Kész vagyok! <#falbav> Ezzel az újfajta irányítással egyszerûen nem lehet harcolni. (Jó a gépem sem egy erõmû de attól még mennie kellene.) Egy Advanced Eclipse-el, nem bírok legyûrni egy M4-est és két M5-öst!
Valaki elmondaná hol kell visszaállítani az irányítást a menüben a régire?<#help>

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

a gombok körül a bannerben

NONPLUSZULTRA
??

na most már idegesítõ keretek sincsenek. <#finom>

NONPLUSZULTRA
Még jó, hogy nem adtam el...

Megjegyzem, meglehetõsen kellemetlen nulláról kezdeni a játékot....annyi munka után, amit a Reunionba belefecceltem... De lega lább a régi szép idõket idézi, amikor még csak 1 hajóm volt <#whatever>

és még msot is vannak variációk mint vanguard, vagy sentinel, superfreighter, stb?

Javítom magam, az enhanced pericles ára -70% nem +70.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Az eredeti fejlettebb (Advanced) vagy módosított (enhanced) változata. Elõbbi esetben mindig mindenben jobb, de legalábbis semmiben nem rosszabb a hajó mint az alapgép. Utóbbinál van amiben jobb, van amiben gyengébb a gép.

Advanced a következõ típusokból van (aminél tudom a különbséget azt beírom, nem teljes az ismertetõ, mert nem tér ki a fegyerenergiára és a fordulékonyságra, a választható fegyverzetre sem):
Barracuda (+1x25MJ pajzs, +15% alap speed, +10% pajzsenergia, kisebb raktér, 1 millával drágább)
Discoverer (+1x1MJ pajzs, +30% alap speed, +50% pajzsenergia, +17% raktér)
Eclipse (ez a Pirate Eclipse fejlett változata, teljesítményben bõven alatta marad az alap, Argon Eclipsenek)
Express (+1x25MJ pajzs, +10% alap speed, +10% pajzsenergia, +200 raktér, Large cuccokat is vihet, 3x-os ár az alap Expresshez képest)
Kestrel (ilyennel nem találkoztam még)
Mamba (+1x25MJ pajzs, +20% alap speed, +10% pajzsenergia, +1 milla az ára)
Perseus (+1x25Mj pajzs, +25% alap speed, +1 milla az ára)

Enhanced hajók:
Chimera (+1x25MJ pajzs, -10% alap speed, +5% pajzsenergia, +10% ár)
Dolphin (+1x25MJ pajzs, +40% alap speed, +2% pajzsenergia, +10% raktér, tripla ár)
Elite (+20% alap speed, +2% pajzsenergia, -10 raktér és csak medium cuccokat vihet, ára +20%)
Jaguar (+30% alap speed, +15% pajzsenergia, +10 raktér, +50% ár)
Kea (+20% alap speed, +7% pajzsenergia, +80% raktér, +10% ár)
Mako (+1x5MJ pajzs, +30% alap speed, +10% pajzsenergia -5% raktér, +40% ár)
Mercury (+2x25MJ pajzs, +10% alap speed, +10% pajzsenergia, +5% raktér, majdnem négyszeres ár)
Pericles (+1x5MJ pajzs, +30% alap speed, +10% pajszenergia, -10% raktér, +70% ár)

Ahogy észrevettem az alap sebesség (speed) változása kihatással van a max sebességre is, de ez inkább csak az advanced hajókra igaz. Az enhanced hajók esetében ez nem mindig igaz.

Aki szeretne FAQ-t készíteni az szívesen várom. Formátum lehet akármilyen (akár txt is) a lényeg hogy egy alap szintû eligazítást nyújtson. Esetleg valaki? (köhömkisvikuköhöm) 😊

valamivel jobb mint az eredeti

NONPLUSZULTRA
Mit jelent az bizonyos hajóknál,hogy "advanced" ? Mármint játéktechnikailag.

Boron Shipyardon el akartam adni egy Pericles-t és egy Mamba-t, csak a Mamba kellett nekik, a Pericles meg sem jelent a listán WTF?

Nos, ez a dolog valahogy a lehetetlennél kering. Ugyanis a játék motorja csak egy külsõ hajót, aka astronaut hajót kezel (ugyanis az is egy hajó) és ezt külön fajoknak nem lehet beállítani, mert a fajokat tulajdonságokként kezeli az engine.

Csak, hogy egy kis "lehúzás" is legyen már: ha már csináltak javítólézert az ûrruhába, igazán megtehették volna, hogy a nem emberi fajoknak valami saját ûrruhát is kreálnak. A 3 szemû fanatikuson érdekesen mutat az emberi ûrruha...

Egyelõre erõst béta állapotú, a fejlesztõk se nagyon javallják a használatát...

Lehet. Wing-ekbe kell õket szervezni és a wingnek adsz parancsot. Ebbõl lehet több...

Vigyázat!!! A saját hajódat (amiben ülsz) ne tedd egy wingbe se, mert ha annak a wingnek adsz parancsot, amelyikben van, azt kezdi végrehajtani...

Hát sejtettem.. megnéztem a TC térképét és látok "pár" eltérést.
Elvileg van valami konverter, de nagyon nem ajánlom.

Bár gyanítom hogy felesleges a kérdés de azért megkérdezem: Jó a régi X3 mentés a Terran-hoz? Esetleg át lehet konvertálni?
egyszerre több hajónak lehet parancsot kiadni, mert ha lesz flottám akkor elég gáz lesz mind a 10 hajót egyenként irányítgatni mint a sima x3ban

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

nagyszerû amugy hogy márciusban nyílt topik és máris 1000-en felül vannak a kommentek <#taps><#eljen><#eljen>

Szerintem csakis map.

ööö na b@zz >.<

Akkor ezt most hogy tegyem be a gombok közé a bannerben? <#idiota> Térképként vagy a Ships alá? >.<

Valen
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://valen.uw.hu/X3TCships.jpg

A Koordináták : X / Y / Z és km-ben, 500m-s pontossággal

Lockheed
Jaja, ha valami árucikket keresek akkor mindig lefuttatom újra és az alapján indulok el. Ha vmi objectet pl kaput vagy stationt akkor jó a régi... 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Lockheed
Earth tuti.

Vigyázat. Az állapot az a pillanat, amikor indítod a keresést. Egy óra múlva már nem egészen pontos. Néha l jelez olyan hajókat, is, amibõl kiugrott a pilóta, de lehet, hogy mire odaérsz, valaki elvitte...

Más: kipróbáltam az egyetlen olyan kezdést, amiben ki van kapcsolva a story (Aldren valami). Nem túl szórakoztató, szerintem nincs kidolgozva. Hatalmas a szektor, nincsenek kapui, a fladatokat kijelzõ állomásra mire odaérek (200-500 km), elvész a feladat...

A Poisoned Paranid kezdés meg keményebb, mint az XTM Yaki Turncoat-ja. Ellenséges paranid hajókkal teli szektor közepén indul egy félig lemortizált Demeter-rel...

Hi!
jumpdrive-ot hol lehet kapni?
terrannal kezdtem de a környéken még a nyomát sem láttam
thx

Lockheed
A Controls->Interface menüben beállítasz egy billentyût a "Search of Object" funkciónak ami akkor jelenik meg, ha az általad linkelt scripted bemásolod a megfelelõ helyre. A gombot megnyomva ha be van kapcsolva a subtitles akkor látod, hogy alul megy egy számláló de ha nincs akkor is mindegy mert pár sec alatt végez és csinál egy log filet. X3ban a telepített mappába, TCben a dokumentumokba ahol a mentések is vannak. ( log00001.txt ) Ekkor ha elindítod a térkép progit megnyomod az F2-t és alul kiválasztod a log file helyét és ekkor megjelenik. F3-al tudsz keresni és mindent mutat. Az összes gyárban benn lévõ árucikket, elhagyott hajókat, aszteroidák méretét mindent.

jöhet 😛

Valen
Csináltam egy új spoileres térképet (az elhagyott hajókkal kiegészítve).

Ha igény van rá feltöltöm valahova 😄

új gombok lettek <elég ratyik> ám már mind1 >.<

Valen
Scorps map. Kérdések:

1. Hogyan exportálok adatot X3 TC-bõl a térkép számára.
2. Hova menti
3. Scorp map-t elindítva a sima X3 térképet tölti be, nem a TC-set. Hogyan lehet lecserélni a térkép részét?

Köszi

Lockheed
Ááá most tûnt föl, hogy van egy SaGa és egy SaGa Jr. Nem vagyok az a nagy ForumWarrior ezért nem nagyon írkálok csak idõnként viszont végigolvastam az X2-X3 topicot elejétõl a végéig. Vagyis kb fél éve volt kinn a 3 amikor ezt megtettem és azóta követem rendszeresen de ez eddig föl sem tûnt. Viszont most, hogy 1más után van a 2 post már szembeötlõ a különbség... Na mindegy ezt jól elforogtam. 😊

BuriP
A gamestar észrevette a játékot:link

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

könyv plusz játék, és ideért szerdán...

A BBS szerepe megszûnt ez igaz, de talán nem gond (tudom van akinek az ám jelenleg nem katasztrófa). Az alap hírek az X3-ban nem voltak valami fontosak, feladatokat meg úgyis célirányos scriptek felpakolása után vállaltam a guildokban. Lottózást kihagytam pár próba után, így a BBS nem nagyon jelentett semmit számomra. Talán ezért is nem hiányolom.

Szerintem azért van bajod jelenleg a kezelõfelülettel mert az más mint a korábbi. Nem a megszokott és emiatt látod butítottabbnak. Pedig nem feltétlenül az. Egyszerûbb, átláthatóbb, könnyebben kezelhetõ. Az is tuti belejátszott a dologba, hogy növelni kell az eladásokat és így jobb ha minden infó gyorsan megnézhetõ, nem különféle kezelõfelületekben elmerülve kell elõvadászgatni azokat (mintegy mellesleg mûködik ez is ha valaki ezt szokta meg és ezt preferálja) és így az eddigi kis közösség kibõvíthetõ újoncokkal akiket elriasztott a játék bonyolultsága (ami persze továbbra is megmaradt).

Több infót kaphatsz, nem kell feleslegesen mászkálgatnod ha nem akarsz és még jópár hasznos újítás is van (több gép irányítása, bonyolultabb feladatkiosztási lehetõség, jobb parancskiadási felület, stb.).

Nekem sem ment egyszerûen az átállás, pedig már hónapok óta nem volt a gépemen az X3, ám bennem voltak a régi billenytûparancsok. Viszont játék közben nagyon gyorsan ráálltam és a régi verzióval összehasonlítva sem látom butítottnak csak egyszerûbbnek. Kissé színesebb is, de ez is csak azután tûnt fel, hogy itt szóvá tetted. 😊

Irányításnál használhatsz egeret is. Egész jól megy ezzel a módszerrel is a vezérlés.

Amúgy meg nem talált. 😊 Saját magam nevén vagyok bejelentkezve (más nem tud bejelentkezni a nevemmel és mindketten kommentelünk itt) és FFZ-n nem leszek.

Vitez77
Okkkkéééé.....szólni akartam, de kösz az ingyen reklámot 😛

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Megvannak angolul is az elhagyott shippek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
NONPLUSZULTRA
Off/
Apropó, megint a fiad nevén vagy bejelentkezve... Remélem, holnap õ is ott lesz Tatán az FFZ-n...
/ON