12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    Vidd őket tréningelni egy Military Outpostba. Sok lóvé, sok idő, de meglesz az az 5 csillag.
  • r4pt0r
    Hát ezek a katonák nem akarják elérni az 5.csillagot hiába fejlesztem.
  • Vitez77
    Vivanet. Nálam eddig semmi gond sincs vele (najó, 4 évente 1-szer elmegy 1 napra...). Bár most asszem más a neve, mert egyesült vmi másik céggel.
  • tomonor
    Esetleg ha nem lesz netem hosszabb ideig, akkor "kölcsönadom" a fórum HG rankot valamelyik aktív tagnak amíg távol vagyok... Ám nemtuti hogy nem lesz netem, még semmi sem biztos, szal nem muszály reménykedni :D
  • tomonor
    qrva jól néz ki o:

Apropó, lehet hogy kapok új gépet karira és kipróbálhatom a játékot. Az biztos hogy combat mod rögtön fel lesz rakva.

Továbbá internet: ismét csak megint abba a problémába esek hogy lehet hogy nem lesz netem egy kis időre (vagy hosszúra) Az a gond hogy a UPC chello felemelte az árait, és megszüntette a kábeltv+internet kombó akcióját. Így most vagy giganet vagy esetleg tudtok ti ajánlani valamit? (hmmm OFF) Nyírségi vagyok...
  • Lockheed
    Ehhe, ha jól tévedek az Ion Cannon hangja a Homeworld 2-ből van ahol szintén az ionfegyverek hangja volt. :)
  • Lockheed
    Aki használja annak jelzem, hogy kinn a Combat Mod Beta 2 -es verziója és csináltak egy újabb opcionális plugint is hozzá!

Cmod3 Beta2
    - Added gamma ppc flash (you can spot incoming from up to 9km away)
    - added distinctive gamma PPC bullet ambient noise.
    - Added flaming trail for Incendiary bombs to look like fireballs
    - Energy bolt chaingun uses slimmed down gauss projectiles
    - Energy bolt projectile flash adjucted so not to blind fighter pilots.
    - Torpedo trails visible at very long range.
    - Banshee Missile has unique engine sound
    - All guns should now have their own firing sound
    - Stats of most weapons finalized - (see stats speadsheet.xls)
    - Missile damage balanced and scaled to purchase cost (experimental)
    - Ion cannon, added weapon drain effect
    - Ion pulse generator, added weapon drain effect
    - Flak gun velocity increased
    - Optimised starburst, minimal lag and new firing sounds
    - Incendiary bomb launcher can be supercharged to double damage
    - Plasma burst generator can be supercharged for double damage
    - Optimised Plasmaburst gen, minimal lag.
    - Boarding pods travel at 400ms, just find a sweet spot without hypervelocity turret defences and launch away
    - Adjusted missile lifespan to reduce spam. (experimental)

New Plugin:
    Improved Ships Mod (Beta v0.1)
    - Added blue engine trails to nearly all ships
    - Added purple engine trails to Khaak fighters
    - Carriers can use Boarding pods
    - All ships benefit from a 10-30% speed Boost (may require additional engine tunings)
    - Carriers average speed is 100ms (varies between races)
    - Destroyers average speed is 70ms (varies between races)
    - M5 Average speed is 500ms (large variance between races, fighter types)
    - M4 average speed is 250-260ms
    - M3 average speed is 160-170ms
    - M6 average speed is 140-150ms
    - All Corvettes maneuverability increased, AI corvettes also turn faster.
    - Argon Heavy centaur (M6) can dock 1 fighter (unused docking node, OMG)
    - Teladi Heavy Osprey can dock 1 fighter
    - The ShipMod Plugin should be Savegame Compatible.

Topic Link.

Csináltak egy Excel táblázatot, amiben remekül lehet követni az eredetihez képest a változásokat, ugyanis mindkét adatot tartalmazza.
    DataSheet

És egy videó arról, hogy milyen is a HARD mod! :)
    YouTube
  • vecsi71
    Ok.Igazad van.
  • vecsi71
    Köszi a választ.
  • SaGa
    Izéé...

Omicron Lyrae nem? (a Lant csillagkép Omikron nevű csillaga...)
  • vecsi71
    Ha jól emlékszem Omikron Layerben kezdődik a plot.Az űrben van egy m4-es vadász célkeresztel.Nála lehet elkezdeni a plotot.
  • Gunslinger
    OTAS plot során is asszem kétszer 20-at kérnek. Kalózoktól lehet sokat szerezni. Főleg a korvettjeik dobják gyakran és a Xenon L-ek.
  • Gunslinger
    OFF plot jutalma, hogy 0-ra csökken a khaakok aktivitása, már nem törnek be csak úgy a szektorokba.
  • mrzed
    Nem tudja valaki véletlen, hogy melyik hajók dobhatnak, vagy hol fordulhat elő Disruptor Missile? Kapni nem lehet sehol, viszont a Terracorp plot során kérnek 20 db-ot...
  • Lysandus
    Azt sem tudom hol kezdődik az OFF plot...
  • vecsi71
    Az off plotról tud valaki valamit mondani ,hogy mennyi küldetést kell csinálni.Mert már voltam tucatszor kahak szektorban álomást védeni.A kahakokat is ki kellett pucolnom már unkonv szektorból,és most adott egy kisérgetős küldit megint.A rangom jelenleg az off plotban commander.Ez számit valamit vagy nem.Továbbá még érdekelne az is,hogy van e valami jutalom a végén.Egyébként amióta felraktam az 1.3-as pecset azota aldrinban nem enged leszálni az egyik unkovn bázisukra.A térképen a bal alsóra.Az érdekesség benne,hogy más hajómat gond nélkűl be tudom dokkoltatni.
  • Gunslinger
    Igen, arra gondoltam, nem a csillagra :DDD Egyébként négy tulajdonság van és abból három képezhető, a Fighting skillt csak hajófoglalás útján lehet fejleszteni és igen sokat kell hozzá foglalni, hogy 5 csillag legyen belőle, ha az ember nulláról kezdi, de szerencsére lehet venni marine-okat, amik már 2-3 csillagtól kezdik sőt, kétszer tudtam venni 4 csillagos fighting skilleset a spliteknél.
  • Ninju
    Jó hír a Steam-es brigádnak!
    Nálunk is van végre 1.3-as patch!
    Bár nem tudom mi tartott ennyi ideig.
  • r4pt0r
    Hmm talán hát kb képzek 10 embert, van 4es hacking, engi, meg mecha, de 5 csillagot még nem sikerült elérni.
  • SaGa
    Kellemets, bár már a cheat határát súroló script az NPC Bailing addon. Kell a topikjában megadott összes script és az npc-npc harcokban is szabadulnak fel hajók. Egymást lövik a xenonok és a helyi erők, én meg szedegetem össze a majdnem 0-ra amortizálódott üres hajókat. Így lett egy Blastclaw-m. Xenon és kalóz flotta összecsapásából maradt vissza. Igaz, csak egy pajzsa és két ágyúja maradt meg, a hullja meg 2%-os volt...

Vigyázat: a kisérős feladatoknál, ha megtámadják az általad kísért hajót s kiugrik belőle a pilóta, úgy veszik, mintha elloptad volna a hajót, akkor is, ha nem "teszed magadévá"...
  • SaGa
    A kérdés arra voatkozott, hogy melyik képzettségből. Van vagy 3...
  • r4pt0r
    Csillag. :D Egyébként csak bevetés közben tudják elérni csak a max szintet vagy kiképzés közben is. Csak mert 1iket fejlesztem már egy ideje és szerintem már 2x is rányomtam de még mindig 4. szinten van.
  • Gunslinger
    Negyediket miből?
  • r4pt0r
    Az igen, most érte el az egyik a 4.-et vagy fél óra seta után. :D
  • Gunslinger
    5 csillag a max minden tulajdonságnál.
  • r4pt0r
    Marine kiképzésnél melyik a legnagyobb szint? Mert van olyan katonám aminek 3 ilyen bronz csillaga van. (vagy milyen színű)
  • Lockheed
    Igen én is tapasztaltam ilyet, hogy hozzáveszi az éppen arra járó enemyket is a progi. Patrol missiont csináltam mikor véletlenül a fölső turretek elég sokszor meglőtték a fölöttem lévő OWP-t, és azt is és a rendszer teljes katonai kotingensét hozzávette az elpusztítandó célokhoz.

Én azthiszem a kifogyhatatlan energiájú Scimtarral és EMP-vel szedtem le Q-t, meg pár rakétával ami nálam volt. A Terran plotot gyakorlatilag rakéták nélkül csináltam meg, mert olyan nehéz volt beszerezni őket! Egyébként ha közel repülsz a Q-hoz oldalról van egy elég nagy terület ahol nem tud elérni a fegyvereivel. Próbál rád fordulni, és csak arra kell figyelni, hogy ugyanolyan sebességgel strafelj oldalra és mindig fordítsd a hajó orrát merőlegesen a Q felé. Ekkor ő forog körbe-körbe, Te meg ugyanott állsz hozzá képest végig és lehet lőni. Mivel nem ér el még a rakétákat sem tudja leszedegetni amit rálősz.
  • Gunslinger
    Azt a mindenit! Nem semmi ahogy bugzik néha a progi. Mikor először Q-t lőttem TC-ben 6 HEPT-em volt és egy Boron Skate Prorotype-al voltam (vagy Eclipse-el, már nem emléxem pontosan). Hát eltartott egy jó darabig. Közben jó párszor megmurdáltam, mert nagyon finoman kell repülni és néha nem sikerült. Az volt a trükk, hogy berepültem a törzs és az egyik vezérsíkja közé vagy nagyon közel manővereztem végig a Q fölött, mert nincs felső lövegtornya amivel el tudna érni. Mindig egy irányba forgott folyamatosan és max sebességen, eléggé nehéz meló. Egy párat kifektettem így belőlük míg nem volt erős hajóm. ' HEPT és 2 PAC kombóval valóban esélytelen még megkarcolni. Így még egy P-t sem vállalnék be sőt, kezdetben a PX volt a legveszélyesebb xenon hajó számomra, mert gyors és sok turret van rajta és főleg PBE-vel lő. Jobban kerültem, mint a Q-kat.
  • SaGa
    Én most a Svage Split kezdést választottam. El tartott egy darabig, mire a Jaguárt felválthattam. A két PAC 3 lövés után lemerítette az energiát, így nagy vadászatokat nem lehetett vele rendezni.

Egyébként meg csókoltatom a fejlesztőket. A frissen zsákmányolt, majdnem üres Susanowa-mmal felvállaltam egy "easy" patrol missziót. 3 kalóz. Kilőttem őket, erre beugrik egy Xenon Q és átugrik rá a feladatjelző. A pajzsát még csak megkarcolni se tudtam az 1 HEPT, két PAC kombóval. Elvéreztem.Visszatöltés, nem vállalom el a feladatot, egyszer csak ott a Q. Mi van? Úgy látszik, a harci missziókhoz simán hozzákapcsolja a program az épp arra kódorgó ellenséget. Kiváncsi leszek, mi marad a szektorból a Q randalírozása után...
  • Gunslinger
    Hja, három xenon szektoron kell átvergődni, megadurva :D Ezt csak azért is ki fogom majd egyszer próbálni :DDDD
  • Gunslinger
    Manualban a nagy része benne van, de köszi. Az Aldrin kezdésnek továbbra sem tudom mi értelme van, hogy egy darab szektorban lehetsz csak végig. Storyline is egyedül ott nincs.
  • r4pt0r
    Name of the Start: Lost Lar

huh azért ez kemény kezdés, az még semmi hogy hub plot kell hozzá, de hol kezd és mivel. XD
  • Lockheed
    Ez hasznos info! Tartalmazza az összes start lehetőség fontosabb jellemzőit!

TOPIC
  • r4pt0r
    Semmi gond, válaszolok én. :D Én se arra gondoltam hogy középre leteszem ahol minden hajó megy de mint mondtam 1 nem elég mert biztos hogy minden szektorban pusztulnak. És hidd el hogy 8as kockában is robbant már fel civil forgalom miatt.

Mert az 1 dolog hogy ha simán játszol akkor semmi gond, de ahogy bejön a képbe a 10x SETA kb mindennek az IQ-ját oszthatom 10-el is kb.

1800 satot nem sajnálom, de azt az időt már sajnálnám amikor kézzel kéne kipakolni. Mert azért az sok idő.
  • Gunslinger
    Eleve nem szabad a fő hajóforgalom síkjába pakolni, ezt nem is feltételeztem volna, hogy valaki ilyen ökörséget csinál. Ha a főhajóforgalom útja fölé pakolod 3-4 kilométerrel soha senki nem megy neki, mert nem is mennek arra. Ha capital ship megy arra az sem ütközik bele, azok amúgy is kerülik a főhajóforgalmat és kerülő utakon közelítik meg a kapukat, az esetek többségében. Aztán miért kéne pont középre rakni? Bizony nem kevés olyan szektor van, ahol a középponttól nézve egyik vagy esetleg több irányba nem sok minden van, van hogy semmi sincs. Az ilyen rendszerek leggyakrabban az olyan rendszerek között fordulnak elő, ahol mondjuk csak északi és nyugati kapu van.

Nézd, engem tényleg nem zavar, ha ki akarsz pakolni durván 1800 adv.sat.-ot, csak valami indokot vártam. Ez, hogy "néha rá akarok nézni a hajóforgalomra" elég izzadtságszagú indok. De én tőlem mindenki úgy játszik, olyan scriptekkel ahogy akar. Szal bocsi, ha tolakodónak tűntem. :-)
  • Gunslinger
    Az egyik boardoloós ego topicban volt már jóval 1.3 patch előtt is berakva kép elfoglalt Tyrről, csávó nem tudta bizonyítani, hogy nem csalásból volt neki, most az 1.3 óta már én is azt mondom, hogy lehetséges Tyrt foglalni, de Odint tuti kizárt. Még a Hullt sem tudtam átvágni többszöri próbálkozás után sem a legképzettebb faszikkal, ennél képzettebb marineok nem is lehetnének, mert a 20-ból 16 mindenből max csillagon van, a maradék 4 is igen közel a maximumhoz, legalább egy M2-es árát rájuk költöttem meg a kiképzésükre és a hajóba sem tudnak bejutni. Cheat script nélkül lehetetlen Odint és Tokyot foglalni. Ego fórumon amúgy nagyon nehéz a releváns infókat összevadászni, az a fórum egyáltalán nincs moderálva, keresztbe beszélnek állandóan és több topic van kapcsolva azonos témákhoz. Best M2, M7, Hub plot, Board, Marine stb. témákból kb. minden másnap nyílik egy új topic és a nem vonják össze őket, nem törlik őket, ma is nyílt egy "Hol találok jumpdriveot" topic, szánalmas. Ezt sosem gondoltam volna a precíz németekről, ott a moderátorok mi a francot csinálnak, komolyan kérdezem. Aki TC-ben nem talál egy olyan alap cuccot, mint a jumpdrive az ne is játsszon vele, akkor túl bonyolult neki a játék.
  • r4pt0r
    Nem engem igazán nem érdekel a hajó forgalom csak néha ránézek. Nah most ha 1et használok akkor középre kell tenni kb hogy lássak mindent, ez már ott bukik hogy neki megy mindenki. Másik bizony Reunionban volt az hogy a 8 közül csak 1et szedtek szét pl a Xenonok mert ott jöttek be a szektorba hogy pont útba esett. Szóval ott is fogytak a 8ból valamelyik szektorban több valahol kevesebb.
  • Gunslinger
    Magától nem purcan ki, Reunionban sem purcant ki. Ha jönnek a kalózok/xenonok/gonosz kis űrkrampuszok az összeset ki fogják purcantani. Mint mondottam felesleges kirakni kocka alakban annyi műholdat, mert a kb. 230 szektorból van a Terran szektorok kívül 25, amibe ne lenne elég egy-két, maximum három műhold. Azt meg manuálisan is ki lehet pakolni, maximum 40 perces meló, ha nagyon béna az illető. A Terran szektorok közt van akkora, amibe a 2*2*2 is bőven kevés sőt, Aldrinba legalább 50 ha nem több műhold kéne, hogy mindent láss. A Terran szektorokban meg aztán végképp nincs semmi értelme a hajó forgalmat kukkolni, mert soha nem történik semmi! Azt ne mond nekem, hogy folyamatosan meg akarod figyelni 230 szektor hajóforgalmát, te magad egyedül. Akkor ezen kívül mire jut időd a játékban, csak kukkolni fogsz?
  • r4pt0r
    A 2*2*2 formának semmi misztikus dolga nincs. 2 dolog:
    - meglátom az olyan stationt/asteroidat amit esetleg eddig nem
    - ez már lényegesebb, látni akarom a forgalmat az árak mellet, nah most ha 1et teszek ki az ki fog purcanni, tudom Reunionban is mindig ez volt. Egyszerűbb egyből 8at tenni mint később 200 szektorban kijavítani a hibákat szvsz.
  • Lockheed
    Mióta ezt írtad keresem a toicot de nem találom. Valami teljesen másról szóló topicban írta egy gyerek, hogy elfoglalta a Tyr-t. Utána többen is írták, hogy az 1.3 óta lehetséges. Volt is egy screenshot, ahol mutatta vagy 3-4 shoton keresztül amikor a boarding végén írogat a gép ( ha a subtitle be van kapcsolva ), hogy már hackelnek, és mutatott egy olyan 40% hullban lévő Odint, majd amikor ugyanaz átváltott kékre, majd zöldre és írta, hogy hajó megszerezve. Nem tudom hol láttam de még keresem a topicot mert valami kereskedéssel kapcsolatban nyitott téma volt csak valahogy eloffolódott ( aztfigyeld milyen szót csináltam! :D ) az új patch utáni állapotokra és ott beszélgettek erről...