X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
http://a-zcomp.eu/
天使たちは私を見守る
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van viszont több másik is. Ha szeretsz szállítgatni meg sok a pénzed, akkor ott a Goner plot. Lesz benne harc is, pár nagyon húzós feladattal. A jutalom egy Goner Truelight Seeker M6-os és egy unfocused jump drive (hogy ez mire jó azt nem tudom, nem is jelenik meg a felszerelések között, hanem ugyanott lesz megtalálható ahol a fajok és a mi kapcsolatunk le van írva, a personal menüben).
Harckevelõknek ott a Final Fury plot, amit Exterminator barátunktól tudunk felvenni és a Kha'ak faj ellen irányul. Elborult dolgok vannak itt is (felderítések Kha'ak szektorokban, adatmentés, harcok). Ja és egy olyan helyhez kapcsolódik az egész, ahol már a Terran Plot során jártunk és nagon nem fogadtak szívesen minket. Még nem jutottam a végére, de a könyvet megnézve, szerintem itt lesz a Kha'ak királynõvel dolgunk...
Kellõen magas harci és kereskedelmi rang, sok zseton és pár állomás megléte után lehet majd belebotlani az újabb nagy plot-ba. Majd értesít minket egy boron rendszerben valaki, hogy beszélni szeretne velünk. Eszement hosszú, rengeteg idõt és pénzt felemésztõ küldetéssorozat vár itt az emberre. Végeredmény a HQ, meg pár érdekesség.
Az ötödik nagy plot-ról foglamam sincs mi lehet. Arra én is kíváncsi lennék.
Aztán ott vannak a nagy cégek küldetéssorozatai amik érdekes feladatokat, elõléptetéseket, gondolom hasznos jutalmakat is tartalmaznak. Adott cégen belüli felemelkedés lehetõségével. Mondjk elnézve a profilokat könnyen bajba kerülhetünk már haveri multiknál a cégek némelyikének szembenállása miatt...
Amit nem árt tudni, hogy M6, M7, TL, M1, M2-es hajók amik elfoglalhatóak Marine csapattal (elméletileg az M8 is, de nekem még nem sikerült a dolog). Erre alapvetõen két mód van.
1. Simán átküldi az ember a gyalogjait a célpontra (ez az alapszitu)
2. Ha M7M-et vagy a kimondottan erre tervezett M7-est használja (OTAS Sirokos, ez a HCF utódja) akkor bepakolhatja boarding pod-ba is a srácokat akiket aztán kilõ a célra.
Namost a foglaláshoz le kell gyilkolni a célpont pajzsát. Aztán kiadni a piracy menüben a boarding parancsot. Ezután kijelöljük ki marad a hajónkon és kit akarunk kiküldeni. Ha ez megvan, akkor az adott hajó (nem muszáj pont annak lennie amiben mi ülünk) elindítja a célpont felé a foglalóinkat, amennyiben annak a pajzsa tényleg lenn van, és a célpont nem megy többel mint 25 m/s. Ha ennél gyorsabban megy, akkor az ûrben száguldozó manusaink nem tudnak felkapaszkodni rá és ezért el sem fognak indulni.
Amennyiben van boarding pod, úgy a pajzs legyilkolása után egyszerûen kilõjjük a célra azt.
A foglalás során elõször az embereink megpróbálnak átjutni a burkolaton. Ha visszajön a pajzs, akkor cumi van, mert nem fog nekik sikerülni és elpatkolnak. Amennyiben van mechanical képzettségû emberünk (legyen, képezzünk ki legalább 2 embert erre, akár többször is) az könnyíti a bejutást és gyorsítja is azt.
Miután benn vannak, már nem kell foglalkoznunk tovább a célponttal, hagyhatjuk hogy visszanyerje a pajzsait. Az embereink benn elkezdenek harcolni. Ekkor a Fight skill-jüket használják. Erre sajna nem trenírozhatjuk õket, ezt csak sikeres elfoglalások során tudják növelni.
Miközben harcolnak és takarítják a hajó szintjeit közben sajna potenciálisan károsíthatják is azt. Az engineering skill ha magas, akkor kisebb a sérülés mértéke amit a célpontban okoznak. Ha nincs ilyen képzettségû manusunk, akár tönkre is vághatják teljesen a gépet.
Ha már kipucolták a hajót, akkor jön az utolsó fázis, a számítógép átírása. Na erre való a hacking skill. Értelemszerûen ezt is növelni kell a sikerhez.
Fontos tudni, hogy a foglalás során a program mindig az éppen használt skilleket figyeli és az embereink között lévõ 2 legképzettebb manus értékét használja (és ahogy megfigyeltem átlagolja nem összeadja az értéket). Ha tehát csak egy manus van kiképezve egy célra, akkor a következõ érték nulla lesz így az összértékük lényegesen vacakabb is lehet. Ez azért lényeges, mert vannak olyan védelmi berendezések amik áttörése megköveteli a magasabb (3-as) átlagértéket. A Hull polarizing device a bejutást nehezíti. Az Internal sentry lasers a harcot fogja alaposan megnehezíteni, összességében megemeli 1 ponttal a védõk harci értékét (legalábbis hatásában ezt tapasztaltam). Végül az Advanced firewall software a hajó számítógépének feltörését teszi nagyon nehézzé vagy lehetetlenné.
Namost a marine-ok képzése nem olcsó. Minél magasabb a skill értékük, annál drágább és annál tovább tart. Bármely military dock-ban képezhetõen a srácok. Beadjuk õket a suliba, aztán a gép majd küld üzenetet ha végeztek. Ha fel akarjuk venni õket, csak álljunk be egy olyan géppel az állomásra, amelyik képes marine-ok befogadására és van CLS rendszere.
A különféle méretû gépek, változó mennyiségû katona szállítására képesek. Az M6 például max 5 manust vihet, míg a TP már 10-et. Nagyobb hajókon több marine lehet.
Ha csapatainkat mozgatni akarjuk hajóink között, akkor a legbiztosabb mód rá az, ha bedokkoljuk a hajóinkat egy állmosára és ott tesszük át egyikbl a másikba a bakákat. Ez csak akkor fog sikerülni ha van hely a célgépen marine-ok részére és rendelkezik a szükséges alap felszereltséggel. Elméletileg megoldható a transzportálás is, de valamiért nem szokott sikerülni.
Amirõl még nem esett szó, hogy mennyi az ideális létszám a támadáshoz. Ez elsõsorban az elfoglalni kívánt géptõl függ. Egyszerre ugyanis nem tudunk több manust átzavarni, mint amennyit a célpont elbírna. A program ugyan kiszórja a többletet is, de azok szinte tuti veszteségként végzik. Ez nekünk nem éppen ideális. Meg aztán a többlet embermennyiség idõvel visszaindul és közben sajna el is kallódhatnak, le is lõhetik õket miközben az ûrben utaznak.
A harcért járó több zsetonon nem kell csodálkozni. A sztori alapján lényegében hadiállapot van a folyamatos Kha'ak és Xenon támadások miatt. Ilyenkor meg fellendül a zsoldosmeló üzlet, a harcért is többet lehet kaszálni.
Van egy plot amit csak akkor fogsz tudni elõcsalni, ha magas a kereskedelmi rangod (ez vezet a saját HQ-hoz is, meg pár infó itt összeszedhetõ arról, mi is történt az X3 hõseivel). Meg aztán nem olyan rossz foglalatosság az a kereskedés. Legalább olyan jól lehet vele rangot növelni mint a harccal, csak ez biztonságosabb marad. Ha nem szereti valaki a harcot akkor neki ez még mindig jobban megéri.
Kezdésnek meg érdemes elolvasni amit a játék mellé adott manual ír a kereskedésrõl. Gyönyörûen elvezeti egy Argon kereskedõn keresztül hogyan lehet megfelelõ fuvarozással relatíve gyorsan pénzhez jutni. Meg aztán vannak tippek a gyárépítgetésre is (mit és hová érdemes telepíteni ha kis-közepes-nagy hasznot akarsz).
A TC kereskedési modelljében benne van station manager, asteroida scennerhez,Fleet Support Ship Software, station seller-hez hosonló ?
Ez mindenképpen pozitívúm számomra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze nem vagyok naív tudom hogy itt se fogom megúszni a scriptelést, de reményt keltenek bennem a hallotak, hogy legalább a legalapvetõbb helyzetek ugylátszik eleve benne vannak a TC-ben.
Na és ahogy korábban valaki írta, végre normális, igazi nagy ellenséges flottákkal lehet szembe szállni. Meg a harci küldetések erõségei is több tényezõtõl függnek, szerintem ez nagyszerû !!!! Alig várom már hogy megvehessem ( normális összegért )!Az XTM után biztos hogy ez lesz a következõ kis "kánszerem" ! A gépet meg majd addigra én is lecserélem, elvégre eddig is minden évben ez volt, belekattantam egy játékba aztán gépcsere . Jó ez a fórum teljesen felcsigázott a TC-re !!!<#guluszem1>#guluszem1>
De:
- Az összes Terran piros nekem, nem lõnek, tudok dockolni, csak ellenségesnek mutatja õket, mivel a egyik hajóm véletlenül lelõtt egy Sabre-t a deca CPU hajó elfoglalása közben. Megjavul ez majd?
- Ezután a küldi után lesz még Terran Plot? Mert ez elég sovány lenne így 😊
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Azzal kezdtem, hogy max grafikával indítottam a játékot, és szinte csak állóképeket nézegettem... 😊. A gépem többet tud mint az ajánlott gépigény, viszont csak 1G.RAM-om van. Asszem karácsonyra meglepem magam
4G-vel.
Én konzervatív vagyok, úgyhogy az irányítást én visszaállítottam a régire,
nekem az jobban tetszik, és Argon kereskedõként kezdtem. Kíváncsi vagyok itt mikor indul a Story-vonal, mert azt látom hogy a Terranoknál azonnal, én meg megcsináltam az oktató küldetést, aztán semmi. Öcsém a
Terranokkal kezdett, õ már benne van a sûrejében, én meg csak szállítgatok... Egyébként a Terranok már megint brutál erõsek, és nekik
vannak a legszebb és legjobb hajóik. A szemetek... 😊.
Nekem olyan mintha könnyebb lenne a játék, néhány óra alatt felszereltem
a hajómat a Jumdrive-tól a Best Buy/Sell-ig mindennel,+ a küldetésekkel
nagyon sok pénzt lehet szerezni. Emlékszem a Reunionban meddig szenvedtem hogy az elsõ millámat összeszedjem, + kerestem a K'haak hajókat a Paranid gore szektorokban csóró kis Busteremmel, hogy nõjjõn a reputationom náluk és beengedjenek végre, itt meg megcsináltam pár híd
missiont, és már fegyvereket, meg Docking comp.-ert veszek náluk...
Hajót is könnyeb szerezni, pl. most vettem egy Caiman Super Freightert
680-ezerért kis javítással 800-ba került, egyébként meg 1,5 milláért kapni, úgyhogy itt a fejlõdés gyorsabb lesz mint az elõzõ részben.
Az infokat már megint nem vitték túlzásba, jó az Encyklopedia, meg jó hogy amit már megtaláltál legyen az fegyver, hajó, v. bármi ott már megtalálod azt is hogy hol lehet kapni, de azért ami a lényeg, a gyárak gyártási periódus idejét már megint nem írták le, pedig igérték, úgyhogy
megint kereshetem a neten a factory production cycles calcuratort a TC-hez.
Viszon a missionok nagyon jók, meg változatosak, ez ami a legjobban tetszett.Most próbálok bekerülni a Plutarch mining C.-höz, kíváncsi vagyok mi történik ha bejutok...
A harci részrõl még semmit sem tudok, mert jó kereskedõként még egy fél
lövést sem adtam le... 😊 . Mondjuk bejártam 40-szektort eddig, de összesen eddig 2 K'haak fightert, meg 6-8 kalózt láttam, azokat is elkerültem.
Jó játékot mindenkinek!
Ha igen, akkor nem a Novát kell scannelned, hanem a Pirate Base-t ahova a nova ment. A scanneléshez 500 méternél közelebb kell menned, "beszól" a komputer-néni, hogy "scanning..." vársz 1helyben, amíg azt nem mondja, hogy "Scan complete", vagy valami hasonló. Ha konkrétan hajót akarsz scannelni illegális cuccok után (ilyen küldetés is lesz) akkor Freight Scannert kell használnod. Kijelülöd azt a hajót, amit scannelni akarsz, 4 Km-en belül használható, information menü (asszem "i")
Van egy küldi amit nem tudok megoldani 😊... le kéne szkennelnem egy pirate novát... de a bökkenõ az hogy mindig "eljumpol" és amúgy sem tudom hogyan kell szkennelni... asszem ha valaki megosztaná velem a szkennelés rejtelmeit máris sikerülne a küldetés. 😄 Köszönöm
Lenne pár kérdésem. 😛
Hogy lehet elöhozni a belsö nézetet, a cockpitest? amikor a hajo belsejéböl nézek kifelé.
A kereskedö hajoknak van értelme még? elkezdtem harcolni és ömlik a pénz, minden rendszer tele van olyan küldikkel ahol azonnal adnak egy olcso hajot megjavitom (kb 5 perc a ruhábol) elviszem kikötöbe és milliokat lehet kaszálni nem értem ebbe mi a biznisz nekik.
Régen emlékszek az x3 sok honapig lekötött de ha itt pár nap alatt milliárdos lehetek az elég gáz.
Tudtok ajánloani egy jo kezdö kereskedö helyet ahol érdemes elkezdeni? esetleg mit mire éri meg.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Én az Eclipsemben 2x HEPT-tel nem merészkedtem túl közel, távolabbról szedegettem a konténereket, nem figyeltem rájuk, csak mikor már késõ volt.
Felvonult 2 Khaak Destroyer, meg 2 Cluster, mikor eljöttem onnan, a Destroyerek még javában zaklatták a benszülötteket. Nem figyeltem õket, inkább a cstaa során elszabadult konténereket hajkurásztam biztos távolból.
Amúgy mielõtt elugrasz, nem árt ha a hajódon (Vidar) van 5 jól képzett Marine. Szükség lesz rájuk. Legalább 2, de inkább 3 pont legyen 2 manus esetében a Mechanic, meg a Hacking képességen. Az elõbbi a burkolaton való átjutáshoz, utóbbi a hajó számítógépének feltöréséhez kell. Az engineering skill arra jó, hogy minél magasabb, annál kisebb kárt tesznek a srácok a hajóban amit éppen megszállni készülnek. Ha teljesen kopaszokkal mész vagy nem viszel magaddal senkit hanem az ott melléd adott újoncokkal próbálkozol majd, akkor nem tudod megcsinálni a küldetést az Aldrin szektorban.
Én is ott rontottam el, hogy elõbb mindig a nagyokra úsztam rá. Xenon M7 (Q) és nagyobb (J, K) még nem jött patrol során. Sõt, valamiért a PX-ek sem nagyon jönnek elõ.
Bezzeg a Kha'ak írtási plot során mindjárt egy raklapra való ugrott be Black Hole-ba kicsit kekeckedni a helyi erõkkel.
Terran kezdésbõl elsõ dolgom volt átszelni a galaxist, és simán a másik végébe jutottam, alap felszereletlen hajókkal. A talált Advanced Eclipse, csak most jelent fenyegetést a környezetér, bár nagyon lassú. Lassan visszatérek az Uránoszhoz, felvenni a Terran Plot-ot.
- aktuális hajó amiben ülsz (M3-M8)
- aktuális harci rangod
- aktuális repud az adott fajhoz
Amire viszont ügyelni kell Rendszer védõs/állomás védõs küldiknél (Xenon, Khaak, Pirate, Yaki ellen):
Ha kezdéskor van 6xM5, 4xM4, 3xM3, 1xM7/8, 1xM6, akkor
- Elöször az M5-ket lõdd le, az összeset
- Utánna M4 összes
- Utánna M3 és M3+ összes
- Utánna M8 összes
- Utánna M7 összes
- Utánna M6 összes
Ha nem igy teszed, hanem az M6, M7, M8 akat szeded ki, respawnol a kilõtt hajó + mégegyszer az egész csapat (6xM5, 4xM4, 3xM3, 1xM7/8, 1xM6).
Ha elég sokszor elvéted, akkor úgy jársz mint én, amikor is a Khaak flotta vagy 50xScout + 20xfighter + 10xInterceptor + 4xCorvette mellé behozott 3xM2-t, s ezzel végig írtotta Grand Exchanget. Szegény Teladik 😊
Másik alkalommal a Xenon szaporodott így el, végül már 70xN + 60xM + 20x(L/LX) + 15x(P/PX) + 2xQ volt, a fél Argon hadsereg 4x(M1/M2)-vel próbálta megállítani, sikertelenül.
Mindkét esetben Reload és a küldi ésszel történõ megcsinálása segített.
Azóta minden küldi elvállalása elött és befejezése után mentek 😄 Összesen 6 Save helyet használok, folyamatos rotálásban (1,2,3,4,5,6,1,2,3,4,5,6,1,2,3,4,5,6,1,2,3...)