X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Plugin Manager Beta for TC :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=218121
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Bemésolom az adott könyvtárba és mindnden load után elindítgatom, vagy futnak autómatikusan?
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Tomonor: azt mindennap átnézem de ezen scriptek közül egy jópár nincs azok között és azért kérdeztem, hogy jó -e a Reunionhoz készült vagy van új ?
Jelenleg még a scriptek többsége a TC script/mod fórumában található. Scriptek TC-hoz
A freight drone leírása szerint ugyanaz a szerepe, mint a Transporter Device-nak. Hajóid közötti árúmozgatás, csak ennek lényegesen nagyobb a hatótávja, mert odamegy a hajódhoz, te meg foglalkozhatsz mással. Gondolom belerámolod amit ár akarsz mozgatni és átviszi.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Más: A Freight drone mire való? Mit freightel egy drone ?
A sok scripteles csak tonkrevagja az eredeti jatekot, nagyon sokat a lustasag miatt hasznaljak a jatekosok. Egy-ket script ami valodi segitseg, a tobbi inkabb ront a jatekelvezeten.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ez tulajdonképpen milyen hajó?
Aki szereti a nyugis, lassú játékot, annak javallom a Pious(?) Paranid (utolsó a 10 plusz kezdésbõl) kezdést, ami meglehetõsen nehéz minõsítést kapott. Egy üres Demeter és némi (32xx Cr) készpénz a kezdõ tõke. 3 napi játékkal sikerült elérnem, hogy lecserélhettem egy Demeter Minerre, felszereltem és bányászgattam itt-ott, meg kereskedtem. A megtalált M5-öst elküldtem feltérképezni a rendszereket (explorer software kiegészítõ script), a szintén talált M3-assal meg elkezdtem "kalandozni". A Terracorposok most szóltak vissza, hogy szerintük jó pilóta vagyok, menjek vissza felvenni a következõ feladatot. Eddig csak arra jutottam, hogy minden fajnál (kivéve Terran és Goner) elmozdultam 1-4 szinttel a 0 fölé.
Pár script, ami szerintem hasznos és már megvan a TC-hoz:
Factory Complex Constructor (nem kell magyarázni)
Wing Hotkey (a wingeket lehet gyorsbillentyûvel vezérelni, Egyelõre csak a támadj és a védj meg parancsok mûködnek vele)
Launch Fighter Drone hotkey (megkérdi mennyit akarsz kidobni és hajrá)
Weapons Quickswap (nagy hajókon jól hasznosítható)
Explorer Command Extension (ehhez van már egy javítás is, az is kell. Felderíti a szektorokat, illetve végigjárja az aszteroidákat, ha van hozzá felszerelés)
Freight Transporter Upgrade (3 km sugárban összekapja a szétszórt cuccokat, de elvesz cserébe 5-5 db EC-t)
Turbo Booster (EC-ért cserébe átmenetileg gyorsabb a hajó)
Command Queueing (több parancsot lehet kiadni egy hajónak és azokat sorban végigcsinálja. Alapvetõen kereskedésre jó)
No Fog/View Distance (kiszedi a ködöt a ködös szektorokból. Gyengébb gépekhez jó, mert kisebb a terhelése a gépnek tõle)
Military HUD (kicsit több infót jeleznek a színek).
Cycrows Script Manager
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
- az XTM mod csapata
- Cycrow
- LV
- Xai Corp
- Gazz
Szal nem véletlen a sok hasonlóság 😄
Amúgy megy nem igazán voltak használható hajók az M0 osztályúak...mondjuk egyet kivéve...
(Igen. Az elsõ néhány bányámnál magam hordtam be az energy cell-t, és én adtam el az ore-t meg a silicon-t, mert jobban csináltam mint a station manager.Egy csomó ember inkább azt használta,aztán meg sírt, a fórumokon mert az meg sokszor bedöglött, a hajók meg a bázisukon balfszkodtak...
Nekem, ez volt a játékélmény.)
Persze minden tiszteletem a harcosoké, úgyhogy többet nem rinyálok.
Én maradok a régi módszereknél: Az Isten (meg az Egosoft)megalkotta a maga formájába', én meg ahogy tudom alkalmazom...
és élvezted ??? Nos nem mindenki élvezi az ilyesmit !
Nálam ez fekete pont hogy nem volt benne az alap vaniliában !
Mercury-val náhány nap alatt össze lehet hozni egy M6-os árát, ha valaki mindjárt nagyobb hajót akar.
Mazohista vagyok, na.
szkriptet is felraktad)A Terranok irreélisan nagy ereje? Meg a néma és
halott szektoraik?
Mod mod hátán, és mindegyik amennyit javított kb annyi új hibát is hozott szerintem.
De jó,ez izlés dolga. Azért az Egosoftosok ebbõl a szempontból egész jók,idõvel a síma Reuniont is összerakták a pach-ekkel 😊
A Vidar nekem is kedvencem volt, de hát új játék, új hajók...
Én is kb. 1-évig játszottam az XTM-mel, de az eredetivel többet, mert az nekem jobban bejött, fõleg a hivatalos javításokkal. A harc része nem
volt rossz, de hamar bele lehetett jönni, viszont egy 40-50-egységbõl
álló gyárat felhúzni meg mûködtetni, szerintem érdekesebb volt. Azt meg
az XTM sem javította.
A script nem azért kell hogy nagyobb hajót vegyél hanem azért, hogy ne kinlódjál ! Próbáld csak ki asteroid scenner nélkül egyenként
saját magad végig szkennelni Ore Beltben a köveket, hogy megtud melyik a legdúsabb ! Vagy product finder nélkül kitálalni hogy az általad felderített szektorok közül hol a legjobb eladni, venni ! ( igaz ezek vaniliás scriptek )de csak azért írtam le hogy lásd sokszor pont a játszhatóságot javítják a scriptek. Nagyon sokszor !!!
Komolyan, én lehet hogy konzervatív vagyok, de mért nem próbáljátok meg az eredeti játékot játszani?
Nem mondom hogy én nem használtam a Reunionnál egyet kettõt, volt amelyik
tényleg hasznos volt meg növelte a játékélményt, de a legtöbben nem is játszanak vele, hanem szétmoddolják a játékot.
Aki mindjárt nagy hajót akar, játsszon a Ship Simulatorral, ott lehet mindjárt Olajtankert is vezetni...
Az XTM is teljesen elqrta a játékot. Voltak benne jó ötletek,
de olyan kiegyensúlyozatlan volt, hogy szinte teljesen játszhatatlanná
tette a gamet.
Persze vannak hibák a játékban, de melyikben nincs?
Én speciel várom a pach-eket,majd azokat feltelepítem.Nekem ez volt az elõzõ rész tanulsága, hogy olyan tisztán hagyom a TC-t amennyire csak lehet...
A nagy hajókért meg meg kell dolgozni, tudjátok játékélmény meg ilyenek...
Ezek már teljesen más gépek mint amik az XTM. Csak a külsõ miatt nem érdemes ezeket választani. Fõleg nem a sok új, igazi nagyvas mellett (kalózok, yakik, OTAS is kapott többek között M2-M1 nagyvasakat).
Erõsek a fegyvereik, de messze nem annyira mint amilyen eltúlzott mértékben az XTM-ben voltak.
A szóba jöhetõ fegyverzetük közül az egyik a matter/anti-matter launcher. Ehhez külön lõszert is venni kell és messze nem nyújt kielégítõ teljesítményt (összevetve mondjuk a hasonló kategóriájú ion shard railgun-nal, aminek még skuló sem kell és egaránt veszedelmes pajzsok meg burkolat ellen is).
A vadászgyilkos fegyverük, összevetve a flak fegyverekkel, erõsen középszerû. Nem végez olyan jó munkát mint a falk-ok. Sajnos a fõ, nehézfegyverük, a point singularity cannon sem az igazi. Pajzsok ellen ez a legroszabb nehézfegyver, burkolat ellen ugyan jól szerepel, csak lassú. Ráadásként ez a legdrágább és leginkább helyigényes csúzli a játékban.
Amennyiben ilyeneket akarsz, akkor egyenlõre marad a foglalás. Aztán ki tudja, jöhet még az XTM TC-s változata, ahol veheted is majd ezeket, netán valami patch teszi majd ezt lehetõvé. A reputáció vesztés miatt ne aggódj. Ha nem akarsz a Földre menni vagy a Marsra, akkor lényegtelen mennyire barátságosak vagy sem.
Nem próbáltam, de a Paranid M8-as kalózváltozata igencsak megnyerte a tetszésemet....
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Az M8 as hajo mire is valo?
Koszi.
Ha nagyon kell még mindig elfoglalhatod a kérdéses gépeket. Én is így szereztem még egy Vidart. 😊 Nem tetszett az ATF-nek, de nem érdekel. Már nincs szerepük a Terran plot befejezése óta.
Van viszont egy olyan érzésem, hogy idõvel bekerülnek majd valamelyik késõbbi patch által, ugyanis az áruk eldugva ugyan, de benne van a játék file-jaiban.
A Valhalla amúgy bár M2, lazán elvisz 60 vadászt is magával, szóval egy nagyon dúrván felfegyverzett M1-es lehetne. Védettség terén meg úgysem ér senki a közelébe (a Kha'ak Hive Queen ugyan több pajzsot hordoz, de gyengébb a hull értéke). A Valhallán lehet max 66 ágyú, 7x2GJ pajzs, viszont ez a leglassabb gép az egész játékban (max 30-as sebesség és olyan gyér fordulékonyság jellemzi, hogy az már megdöbbentõ).
A Tyr gyorsabb, 56 ágyút vihet, 6x2GJ pajzsa van, viszont vadászokat nem visz.
Mindkét M2-es mozgékonyság és fegyverzet variálás terén rosszabb mint a többi faj M2-es gépei. Több csúzlit vihetnek meg nagyjából +1-2 pajzs egységgel többjük van mint a többi faj azonos kategóriájú gépeinek, de ez nagyon kevés, ha egyszer a többiek messzebbrõl már össztüzet zúdíthatnak rájuk, a vadászoktól pár flak rendszerrel teljesen megvédik magukat).
Egy Terran M2 (Osaka) sajna leiskolázza ezeket a gépeket. Majdnem ugyanannyit bír (Tyr-el megegyezik), gyorsabban tölti vissza a pajzsait, bár csak 48 ágyúja lehet összesen, igaz nem is kerül annyiba mint a két ATF hajó bármelyike.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hibernálta magát anno a drága és így lehet hogy több évszázaddal az eredeti terraformáló flotta kiküldése után is él.
Elkapni végül nem sikerül, de menekülésre lett kényszerítve. Gyakorlatilag a régi-új fenyegetés ezzel lezárult, mert a Deca (az egyik eredeti terraformer robot) az ATF kezébe került, mikor elfoglalták az Aldrin rendszerbe hathatós közremûködésünkkel. Nagyjából ennyi.