12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    huha
  • Lockheed
    Request Cancelled by me! Működik a link végre! :)
  • Lockheed
    Tádnál adni nekem erre egy direkt download linket ? Elsiklottam fölötte a Download Libraryben pedig láttam már. A Videot le tudom tölteni de a DL link nekem nem jön be. Csak áll az oldal és semmit nem tölt be a lapból ahová a link irányít...
  • Lockheed
    A jobbja megvan eredetiben! :) ( XIII, Europa Universalis összes része, Full Spectrum W+Ten Hammers, ) Ezek hatalmas játékok szerintem. X2 meg alap, ezt nem kell említeni.
  • tomonor
    0.7.4-es XTM verziótól alap asszem, 0.7.3-ban még nem volt. Egyszer bekapcsoltam de aztán meg is utáltam mert nagyon eltúlzott a lökéshullám távja.. Inkább annak örültem volna ha csak a pajzsot eszi és a hajó meglökődik tőle mint a Drift: When worlds collide magyar játékban amikor szétlőttem az eclipset o.o mondjuk ott is felrobbantam xd
  • tomonor
    nem off, nagyon is hasznos. Ámbár én onnan szereztem annó az X2-t xD
  • tomonor
    Conflicts
  • SaGa
    Találtam egy nagyon jó kis modot. Conflicts. Az egyes fajok komoly háborúkat folytatnak egymás ellen a határaikon. Bekapcsoltam, majd úgy negyed óra múlva azt vettem észre, hogy a Pirate Alley-ből és a Yaki szektorokból eltűntek az eredeti tulajok. A Paranidok átvették a hatalmat a Yaki szektorok fölött, a Pirate Alley szektorain meg megosztoztak az Argonok s a Teladik. Egy-két Xenon szektor is gazdát cserélt, illetve hirtelen lett egy plusz Khaak szektor...

Kicsit hangolni kell, mert az alap "ugrótáv" (12) túl nagy, így lehet, hogy a Teladik egy olyan szektort foglaltak el a kalózoktól, aminek a közelében sincs teladi szektor. Visszavettem 6-ra , máris jobb lett a dolog. Folyamatos a szektorokért vívott harc, szövetségeket kötnek a fajok egymással, diplomáciai tárgyalások folynak a központi szektorokban, stb...
    Kicsit sűrűek az eseméynek, emiatt percenként jön egy-egy üzenet, ez az egyetlen hibája.

A harcokban résztvevő hajók számát is érdemes csökkenteni (1000 az alapbeállítás, a 150 körüli érték normálisabbnak tünik. Ez az adott időben a teljes X univerzumban harcoló hajókat adja meg, ha jól értelmeztem a dolgot.)
  • SaGa
    A TC-ben nem sérülnek a robbanásoktól a hajók, a Reunion XTM-ben be lehetett állítani. Potnosabban az volt az alapértelmezett, Dühöntem is miatta egy alakalommal, mert egy nagy Xenon hajót (talán K) azzal a "rálapulós" trükkel szedtem szét, majd a robbanás elsöpört engem is. Pedig amikor beindult, már eszembe jutott, hogy baj lehet és elkezdtem söpörni a közeléből, de még 500 m-en is ledarálta a hajómat...
  • Vitez77
    Lehet, hogy kicsit off lesz, de ez is X.
  • tomonor
    ja, belaggoltatta a játékmenetet, ám csak a kapitális hajók hagytak roncsot, abból pedig kiszedegethetted a cuccokat vmi softwarerel. Ám bugos volt egy picit. Ja és nem szétcsapódott a roncs, hanem lukacsos lett a hajó váza.
  • mindero
    Az lehet, de NAGYON állat lenne.
    Ahogy a szétrepülő darabok nekiszállnának a többi nagy hajónak, sérüléseket okozva nekik.

Apropó, a robbanástól sérülnek a környező hajók?
    Kamikaze akciókra gondolok. Xenon K belerohan egy Tyre-be, megöli mindkettőt a robbanás
  • Lockheed
    Nem kis lagot generálna nagyobb harcok közben! :)
  • tomonor
    REunionba volt ilyen mod
  • SaGa
    Olyan nincs, de olyan, ami ronccsá lőtt, ám fel nem robbant hajóból tud valamit kinyerni, talán van. A Reunionhoz biztosan volt, bár Presidents End rom állomásaival és hajóival nem tudott kezdeni semmit, gondolom kegyeleti okokból.
  • vecsi71
    Menyivel életszerűbb lenne.Esetleg roncs begyűjtő hajók is lehetnének akkor a játékban.
  • Gunslinger
    Sztem nagyon zavaró lenne. Egyszer-kétszer még érdekes, de utána te sem foglalkoznál vele. Arról nem is beszélve, hogy a szétrepülő darabkákból is filléres összeg jönne össze és ha azt a "minijátéknyi" időt inkább kereskedésre fordítanád több pénzt kaparnál össze. Így is már kisebb csaták után is komoly mennyiségű felszerelés szokott hátramaradni, főleg rakéták, az nem elég minijáték neked?
  • mindero
    Tényleg ilyen mod még nincs?

Fölrobban egy nagy hajó, és a roncsot szét lehet kapni ore-ra és sziliciumra a megfelelő hajóval.

Nagyon nagy ötlet: a szerte-szét repülő darabkákat külön minijáték lenne összeszedni.
  • Lysandus
    Pedig ennél még a roncsok is többet érnek. Gondolj bele! Mennyi szinesfém! :-))))
  • Gunslinger
    Mindenki 10 rugót ad a Q-ért sőt, a K-ért és J-ért is ennyit lehet csak kapni, ez a max. fejpénz.
  • SaGa
    Amúgy a smucig Teladik csak 10 rugót adtak a Q-ért...
  • SaGa
    Tegnap végre elintéztem azt a nyamvadt Q-t. Elmentem felderíteni a környéket, majd visszamentem a szektorba. A közben megesett harcok eredményképp lett egy fejlettebb Blastclaw-m (4 db 25-ös pajzs megy rá 3 helyett), meg egy Falcon Sentinelem. Mivel a talált hajók egyikének sem volt pajzsa, csak a Blastclaw Prototype-on egy darab 1 megás, meg 2 db Fragmentation Bomb Launcher, letámasztottam a 3 hajót (Susanova, Blastclaw, Falcon) egy dockban és elindultam a prototipussal nézelődni. Vettem 8 db Plasma Burst Generatort (mindegyik hajóra 2-2 db-ot, bár több nem is volt a gyárban), majd visszaindultam a többiekhez. Amikor beértem a kapun, benne találtam magam a xenon flotta maradványainak közepén. A P-ket (volt 3) már valaki lerendezte, maradt a 4-5 L, 8-10 M, meg a Q. Az "apróságok" gyorsan elhullottak 2 PBG és 2 PAC tüzében. A Q-nak ez épp arra volt elég, hogy a pajzsa szép lassan megindult lefele, de állandóan energia gondjaim támadtak. Átcseréltem a 2 PAC-ot is PBG-ra és kb 3 perc alatt kifektette a Q-t. Nem kell hozzá nagyon közel menni. Van egy kb 30 fokos holttere a felső/oldalsó és a hátsó ágyúi között, ahova nem tud lőni. Ha az ember észnél van és nem csúszik ki ebből, párszáz méteres távról is szépen le lehet bontani a hajót...
  • Gunslinger
    Szerencsére az X-univerzum nem olyan komolytalan, mint a Stargate SG-1 volt :DDDDD
  • r4pt0r
    Hidd el, gyorsan összedobnak egy nagyobb kaput. Max szólnak az Orinak nekik van már tapasztalatuk. :P
  • Gunslinger
    Sajnos egy kapun sem fér át, így valóban nagyot néznék, ha sikerülne neki :DDD
  • r4pt0r
    Ohh egyébként rájöttem mikor néznél nagyot, amikor küldiben kapnád a Pirate Valhallát. :D
  • Gunslinger
    Igen, a TC az egy olyan játék, ahol a pénz egyáltalán nem gond. Én is már hetek óta nem tudok mit csinálni a temérdek lóvéval, már mindent megvettem, amit meg lehetett és szükségem volt rá. A hajó foglalásokkal viszont jó darabig el lehet lenni, múlthéten foglaltam magamnak egy Paranid Agamemnont, nem rossz hajó, de összességében nem olyan nagy durranás, sztem a Deimos jobb, mert van hangárja. Annyiban különböznek, hogy van egy front ágyúsora az Agamemnonnak, ahova négy fegyvert lehet tenni, beleraktam négy IBL-t aztán többi helyre meg PSG-t és ISR-t. Most a Hyperionra és egy Tyrre hajtok.
  • Gunslinger
    Persze, hogy van, de sztem ez egyáltalán nem igaz. Nekem végig párhuzamosan nőtt mindkét rangom Reunionban és a TC-ben is. Ha semmit sem kereskedsz és csak harcolsz, akkor csökken elvileg a kereskedelmi rangod.
  • tomonor
    Továbbá ha harcolsz sokat, akkor egyenesen arányosan fog csökkenni a kereskedelmi rangod. Még ha Mk3-as tradereid is vannak. Amugy itt is van Mk3 trader, ugye?
  • r4pt0r
    Bár lenne 10x drágább de 2x gyorsabb. :D Pénz nem gond OFF 1 küldi olyan 10 milla ha jó az eresztés.
  • Gunslinger
    Ha elindulsz egy irányba akkor is egy idő után ugyanúgy elkezd csökkenni a harci rangod, mert nem harcolsz, tudom mert én is trükköztem ezzel és nem jött be. SETA nélkül is csökken, csak baromi lassan, SETA-val ez felgyorsul. Az elején persze, hogy gyorsan kész a tréning, minél képzettebbek lesznek annál lassabb és drágább lesz a további képzés.
  • r4pt0r
    Tudom ismerem, reunionban megoldottam úgy hogy elindultam egyik irányba aztán kész. De itt ne arra gondolj hogy 30 percig SETAzok mert 20 emberkénél elég gyakran jönnek az üzik hogy kéne nekik egy kis gyakorlat. Ezért nyilván amíg beteszem őket a bölcsibe nem SETAzok. :D
  • Gunslinger
    Azért ezzel vigyázzál, mert ha sokág nem csinálsz semmit és megy a SETA, akkor folyamatosan csökkenni fog a harci rangod. A kézikönyv is felhívja erre a figyelmet. Én anno X3R-ben koppantam így egy nagyot, mikor gyártottam magamnak nagyban a Hyperionokat a HQ-ban, az egyik már közel volt a gyártás végéhez, gondoltam befejezem SETA-val, berakom fél órára addig elemgyek kajálni. Mire visszajöttem kész lett a hajó és a Hero 26%-os harci rangomból lett Legend 88%. Ez több heti folyamatos Xenon és Khaak gyilkolásnyi veszteség.
  • Gunslinger
    Inkább siralmas, mint vicces. A Colossusban volt egy Khaak M3-as is, meg több Xenon L. Jó kis cuccaik vannak a kalózoknak, no comment. Kíváncsi vagyok mikor kell majd Pirate Odin ellen menni. Az mondjuk nem is lenne rossz, azt tuti nem dobnám el.
  • Lockheed
    Ehhe, ez vicces! :) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen megtörténik. Elfoglalsz egy hajót, és a benne lévő vadászok amellett, hogy semlegesek maradnak még ki sem hajlandóak takarodni a hajóból! :) Ez azért vicces!
  • r4pt0r
    Azért olyan sokat nem ment a TC. Sokat setaztam tegnap meg OFF közben is amikor várni kell ment a seta, ma is nyomtam fél óra setat. Most kb 19embert fejlesztek 1xre nehogy már 1esével. :D
  • Gunslinger
    Tegnap délután kezdted és az egyik már 5 csillagos valamiből? Azért ez elég durva. Nagyon intenzíven mehet ott a tréning meg biztos egyfolytában fut a TC :D

Ma folytattam az OTAS gürizést ahol pár napja abbahagytam. Volt egy tök rutin taxi feladat, nem is értem, hogy került bele. 13 perces időkorlát volt, gyakorlatilag bagóért Akeela's Beaconből el kellett vinni egy faszit az OTAS HQ-ra, 3 perc alatt megvolt. Aztán megint beadott egy bérgyilkos küldit, a szokásos. Legend's Homeból elküld a halálfaszára infóért és utána persze mindig loholhatok vissza Legend's Homeba, mert ott a gonosz. Megint egy Tokyo és persze mit kapok mellé, Pirate Osaka. Bakker. Ebből már picit elegem van, hogy a kalózok féltve őrzött Terran capshipekkel furikáznak. Még jó, hogy készültem és az egyik saját Osakam is mindig a szektorban van, végre lenyomtam egy Osaka vs. Osaka ütközetet, gond nélkül győztem, mert oldalba tudtam kapni és nagyjából ki is tértem a PSP lövései elől, fél pajzzsal megúsztam. Nah, de gondoltam egyet és nem lőttem ki a Tokyot, hanem összeszedtem a keménytökű hadat az egyik Cobraval és elindultam elfoglalni a Tokyot, kíváncsi voltam, hogy így engedi-e a gép elfoglalni! Naná, hogy engedte! Lett egy Tokyom minden gond nélkül, 2 perc alatt, pedig voltak rajta marineok is, 13 darab. Szóval meglett a Tokyo, de aztán jött csak a meglepi. Volt benne 35 vadász is. Ebből kb. 15-20 volt jól felfegyverzett M3-as, Susanowak főleg meg volt egy Scimitar is! Csakhogy egyik vadász sem vándorolt át a tulajdonomba. Bakker, van egy hordozóm amit lőttem ezerrel, de nem eresztette ki a vadászokat, viszont a saját hordozómban az 50-es hangárból 35-öt nem tudok használni 35 kis göcsög potyautas miatt! Nem is adhatok nekik parancsokat. Nah, filóztam egy picit aztán jött az isteni szikra, Carrier command szoftver. Azzal ugyanis lehet olyan parancsot adni az M1-eseknek, hogy lőjje ki magából a vadászokat. Háhh, sikerült is, de baszott kirepülni az összes, 14-en bent maradtak és az istennek sem akartak utána kijönni. Gyakorlatilag beragadtak, valami irtózatos bug. Úgy hogy betöltöttem az állást, amit közvetlenül a küldi előtt mentettem, hagytam a fenébe az egészet. Egyébként a kirepülő vadászok mind semlegesek voltak és kommunikálni sem lehetett velük. Ha rájuk lőttem akkor sem pofáztak vissza, vissza se lőttek. Másodszorra egy Colossust és egy Akumát rakott be ellenem a masina. Na mondom picit máris más felállás. Mindkét hajónak 6 GJ-nyi pajzsa van, a Tokyonak és az Osakanak egyenként 10-10Gj volt. Azért gondolom érzitek a különbséget. Pikk-pakk ki lett fektetve mindkettő. Továbbra is irtózatosan bugzik és illogikátlan dolgokat művel a játék az OTAS miniplot során.
  • tomonor
    aha.

Ám a legfőbb célom igazság szeritn az hogy minnél olcsóbb legyen. Giganet-el szemezek atm
  • r4pt0r
    Tréningelem én, most már meglett az 1ik 5ös, hát kösz tegnap du kezdtem mire meglesz 5db maxos csávesz addig megöregszem, és akkor még nem is beszéltünk a fightrol amit meg csak harc közben tud szerezni.
  • Lockheed
    Hát én debreceni vagyok és a DigiTV-nél fizettem elő. Nem tudom, h ott van -e de nekem betonstabil netet csináltak. Nincs sávszélingadozás, mindig annyi amennyinek lennie kell és nem drága. Ráadásul normális az ügyfélszolgálatuk is. Egyszer egy vihar miatt tönkrement valami elosztó. Szóltam nekik, hogy vmi nem fasza és elhiszik, hogy nem nálad van a baj... Egy órán belül megjelent egy muki egy laptoppal, és 3 órán belül megint volt net. Előtte téjonylájnyos voltam. Hát az kész kabaré... :S