X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Ajánlanám a Cyrow féle plugin managert mert ezzel gond nélkül tudod ki-be rakosgatni a scripteket persze ehhez ha választható .spk formátumban töltsd le. Nagyrészt automatikusan futnak mindig de ha nem a mellékelt readmeben vagy a letötlési oldalon vannak instrukciók.

Plugin Manager Beta for TC :

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=218121

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Ezek a scriptek hogy mûködnek?
Bemésolom az adott könyvtárba és mindnden load után elindítgatom, vagy futnak autómatikusan?
nem kompatibilisek az x3:r-esekkel.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lockheed
Köszi az infot! 😊

Tomonor: azt mindennap átnézem de ezen scriptek közül egy jópár nincs azok között és azért kérdeztem, hogy jó -e a Reunionhoz készült vagy van új ?

aki figyelne az látná itt a bannerben a downloads gombomat. :<

De bizony hogy ott van, csak rossz helyen keresed. 😊
Jelenleg még a scriptek többsége a TC script/mod fórumában található. Scriptek TC-hoz

A freight drone leírása szerint ugyanaz a szerepe, mint a Transporter Device-nak. Hajóid közötti árúmozgatás, csak ennek lényegesen nagyobb a hatótávja, mert odamegy a hajódhoz, te meg foglalkozhatsz mással. Gondolom belerámolod amit ár akarsz mozgatni és átviszi.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

gondolom árut szállít utánnad

Lockheed
Ezek nagy része még nincs a TC downloads között. Egy párat használtam és szerettem. Hol lehet beszerezni õket vagy esetleg jó hozzá az ami a Reunionhoz volt ?

Más: A Freight drone mire való? Mit freightel egy drone ?

[Jakuza]
Teljesen egyetertek Spazz Maticussal.
A sok scripteles csak tonkrevagja az eredeti jatekot, nagyon sokat a lustasag miatt hasznaljak a jatekosok. Egy-ket script ami valodi segitseg, a tobbi inkabb ront a jatekelvezeten.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

elvileg bombázó

Elsõ elfoglalt hajóm egy M8-as lett. 😄
Ez tulajdonképpen milyen hajó?
Nekem egyszer fagyott ki a 4 nap alatt, akkor is túl sok dolgot akartam egyszerre csinálni, így nem nagyon lepõdtem meg. (bedokkolás közben ALT-TAB-bal kiléptem egy másik programra ránézni, majd visszalépéskor még valamit akartam nyitni, de az már nem sikerült...)

Aki szereti a nyugis, lassú játékot, annak javallom a Pious(?) Paranid (utolsó a 10 plusz kezdésbõl) kezdést, ami meglehetõsen nehéz minõsítést kapott. Egy üres Demeter és némi (32xx Cr) készpénz a kezdõ tõke. 3 napi játékkal sikerült elérnem, hogy lecserélhettem egy Demeter Minerre, felszereltem és bányászgattam itt-ott, meg kereskedtem. A megtalált M5-öst elküldtem feltérképezni a rendszereket (explorer software kiegészítõ script), a szintén talált M3-assal meg elkezdtem "kalandozni". A Terracorposok most szóltak vissza, hogy szerintük jó pilóta vagyok, menjek vissza felvenni a következõ feladatot. Eddig csak arra jutottam, hogy minden fajnál (kivéve Terran és Goner) elmozdultam 1-4 szinttel a 0 fölé.

Pár script, ami szerintem hasznos és már megvan a TC-hoz:
Factory Complex Constructor (nem kell magyarázni)
Wing Hotkey (a wingeket lehet gyorsbillentyûvel vezérelni, Egyelõre csak a támadj és a védj meg parancsok mûködnek vele)
Launch Fighter Drone hotkey (megkérdi mennyit akarsz kidobni és hajrá)
Weapons Quickswap (nagy hajókon jól hasznosítható)
Explorer Command Extension (ehhez van már egy javítás is, az is kell. Felderíti a szektorokat, illetve végigjárja az aszteroidákat, ha van hozzá felszerelés)
Freight Transporter Upgrade (3 km sugárban összekapja a szétszórt cuccokat, de elvesz cserébe 5-5 db EC-t)
Turbo Booster (EC-ért cserébe átmenetileg gyorsabb a hajó)
Command Queueing (több parancsot lehet kiadni egy hajónak és azokat sorban végigcsinálja. Alapvetõen kereskedésre jó)
No Fog/View Distance (kiszedi a ködöt a ködös szektorokból. Gyengébb gépekhez jó, mert kisebb a terhelése a gépnek tõle)
Military HUD (kicsit több infót jeleznek a színek).
Cycrows Script Manager

BuriP
Egyszer ma nekem is lefagyott, bár nálam megvan az oka, az alaplapon megmurdelt az egyik Ram-foglalat.<#rinya> Azt hiszem, (szörnyû hogy ilyet kell mondanom) leteszem a lantot, egy-két hónapra amíg nem újítok a gépen. Mert így 1GB-al, minimális grafikával is úgy szaggatt néha különösebb ok nélkül, hogy lehetetlen célra tartani! Az advenced eclipsemmel képtelen vagyok egy tehernél gyorsabb hajó kilõni! Egy M4-es röhögve kikészít!

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Lockheed
Nekem meg egyszer merevre fagyott de ennyi és már elég régóta tolom idõnként nagyon hosszú ideig de semmi egyéb csak az az egy.

NONPLUSZULTRA
Ilyet még nem tapasztaltam: egy konvojt védtem kalózok ellen, jöttek is dögivel majd elkezdett laggolni a kép, és egyszerûen bekreccselt a játék. Kilépett én meg csak lestem... Ez gáz. A gépemmel nem lehet baj, az elsõ peccs fent van, de ha ilyeneket produkál: <#falbav>

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Nekem nem sikerült a freight exchange paranccsal embereket mozgatni hajók között, de rájöttem a megoldásra. Kimegyek a station elé, kihajigálom õket a hajóból, és begyûjtöm egy olyannal amiben van Cargo Lifesupport System. 😊 Ez így mûködik.

Lockheed
Hát ha eladnám azokat a hajókat amiket már nem használok nekem is lenne de megadom az esélyt nekik, hogy harcban becsületes halált haljanak... 😊

Valen
30 millám már van, TL "még" nincs 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Lockheed
Amit még sajnálok az a T0 hajók. Vicces volt azért odavonszolni egy komplett gyártómechanizmust és felpörgetni picit a helyi kereskedelmet, majd továbbállni... Ezeket tényleg sajnálom de egy szavam nincs, mert sokkal jobban tetszik ez, mint az elõzõ rész. A többféle plot az új interfész ami azért a lényeget rendesen kiemeli, a missionok lehetõsége sok új hajó, cégek rengeteg fegyver. Szóval azért igencsak jó ez. Még igazából a kereskedõs és a build missionokba bele sem szagoltam ahhoz meg nem ártana egy TL hajó és mondjuk olyan 30M forgótõke és ez még nem áll rendelkezésre. 😊

Lockheed
És még finoman fogalmazol... 😊

mindeneszetre énszz személyszerint egy minimálisszzz össszegeszt kértem volnaszzzzz 😄 (teladi vok)

Valen
mint irtam Teljesség igénye nélkül. Ez nem zárja ki, hogy nem voltak benne õk is 😄

Ez igaz.
sajna Roguey-t és Crip54-et nem vették be pedig õk is jó dolgokat csináltak...

Valen
De ne feledjétel, hogy TC készítésében résztvettek olyanok akik a Reunionhoz mod-okat, scripteket csináltak. Teljesség igénye nélkül:

- az XTM mod csapata
- Cycrow
- LV
- Xai Corp
- Gazz

Szal nem véletlen a sok hasonlóság 😄

Ezzel félig-meddig egyetértek.Az XTM elkéspesztõ teljesítmény volt egy csapattól, akik TÖK INGYEN csinálták az egészet.Kétségtelen, hogy sajna nem sok köze volt már a Reunionhoz, de azért minden elismerésem a mai napig a fejlesztõinek.

Ne felejtsük el, hogy az XTM az egy third-party kiegészítés, a Terran Conflict meg az Egosoft-é.Lehet, hogy kicsit másképp gondolkodnak.
Amúgy megy nem igazán voltak használható hajók az M0 osztályúak...mondjuk egyet kivéve...

Az új patch gomb kész.

Cruiser? Nem destroyerre gondoltál? Esetleg corvette? Még nem próbáltam, mert nem nagyon mászkálgatnak mostanság sehová a nagy hajóik. A corvette (M6) még csak csak megjelenik a rajtaütések során, de destroyer még csak plot során jött be a harcokba. Akkor meg nem sokáig mocorgott. Esélyesebb szerintem egy carrier elfogása mitn egy destroyer megszállása. A destroyer sajna túl jól fel van fegyverezve. De mindez csak feltételezés, ugyanis ha nagyon ilyen hajóval akar találkozni az ember, be kell mennie egy Kha'ak szektorba. Az meg ne megy életbiztosítás.

😄DDD
(Igen. Az elsõ néhány bányámnál magam hordtam be az energy cell-t, és én adtam el az ore-t meg a silicon-t, mert jobban csináltam mint a station manager.Egy csomó ember inkább azt használta,aztán meg sírt, a fórumokon mert az meg sokszor bedöglött, a hajók meg a bázisukon balfszkodtak...
Nekem, ez volt a játékélmény.)
Persze minden tiszteletem a harcosoké, úgyhogy többet nem rinyálok.
Én maradok a régi módszereknél: Az Isten (meg az Egosoft)megalkotta a maga formájába', én meg ahogy tudom alkalmazom...
Te jószagú ég !!!!!
és élvezted ??? Nos nem mindenki élvezi az ilyesmit !
Nálam ez fekete pont hogy nem volt benne az alap vaniliában !

Valen
Khaak hajókat próbált már valaki elfoglalni (Cruiserre gondolok) ?

Egyébként meg a TC-ban negyedannyit sem kell gürizni, mint az elõzõ részben.1-hét után már nézegetem a helyet a gyáraimnak. a Reunionban ez a pillanat több hónapos munka után jött el. Humble Merchantként jóformán a
Mercury-val náhány nap alatt össze lehet hozni egy M6-os árát, ha valaki mindjárt nagyobb hajót akar.
A reunionban egyenként szkenneltem végig mindet... 😊Eladás végett meg papírt, és ceruzát használtam, meg sokat jumpdriveltem...
Mazohista vagyok, na.
Ok. én is ezt mondam, voltak az XTM-ben jó dolgok is, na de pédául a kalózok irreális mennyisége a szektoraikban? Vagy a Xenonok, meg a K'haak-ok eltünése? (ki sem mozdultak a szektoraikból, csak ha a migration
szkriptet is felraktad)A Terranok irreélisan nagy ereje? Meg a néma és
halott szektoraik?
Mod mod hátán, és mindegyik amennyit javított kb annyi új hibát is hozott szerintem.
De jó,ez izlés dolga. Azért az Egosoftosok ebbõl a szempontból egész jók,idõvel a síma Reuniont is összerakták a pach-ekkel 😊
A Vidar nekem is kedvencem volt, de hát új játék, új hajók...
Én is kb. 1-évig játszottam az XTM-mel, de az eredetivel többet, mert az nekem jobban bejött, fõleg a hivatalos javításokkal. A harc része nem
volt rossz, de hamar bele lehetett jönni, viszont egy 40-50-egységbõl
álló gyárat felhúzni meg mûködtetni, szerintem érdekesebb volt. Azt meg
az XTM sem javította.
Az érem másik oldala !

A script nem azért kell hogy nagyobb hajót vegyél hanem azért, hogy ne kinlódjál ! Próbáld csak ki asteroid scenner nélkül egyenként
saját magad végig szkennelni Ore Beltben a köveket, hogy megtud melyik a legdúsabb ! Vagy product finder nélkül kitálalni hogy az általad felderített szektorok közül hol a legjobb eladni, venni ! ( igaz ezek vaniliás scriptek )de csak azért írtam le hogy lásd sokszor pont a játszhatóságot javítják a scriptek. Nagyon sokszor !!!

Lockheed
Nem is gond az, hogy sokat kell melózni a Capital shipekért meg a rá való cuccokért, csak én pl zokon vettem azt, hogy olyan hajók maradtak ki amikben az XTM relase óta éltem. A baj ott kezdõdik, hogy a hajók jönnek szembe velem elég sokszor és kicsit azé' idegesít, hogy nem lehet megvenni. Lenne a Tyr is 300 milla vagy mittom én csak lenne. Mindegy, mert ellopom majd az tuti. Legalább van alternatíva. Valamilyen. Imádom a robosztus kinézetét. Amúgy én az X3 vanillába vagy 1-1,5 évet tettem bele minimális scripttel miután elkezdtem megtömni mindenféle jósággal plusz jött az XTM. Kellemes színt vitt a játékba. Fõleg, hogy eltolta kicsit a harc felé, mindenki kapott új hajókat, és 1-2 scripttel el lehetett érni a fajok közötti komolyabb összetûzéseket is ami azért sokkal életszagúbbá tette a dolgot.

Lockheed
Hát az tény, hogy rengeteg újdonság bekerült a játékba és közel nem láttam még minden hajót. Viszont amit igazán sok idõ lesz kiismerni az a fegyverzet. Rengeteg új fegyver és rakéta van amirõl fingom nincs, hogy micsoda. Nem 2 nap lesz kipróbálgatni õket. Aminek igazán örülök, hogy a missionoknak hála most már viszonylag (az eddigiekhez képest) gyorsan lehet reputációt növelni és ez nagyban megkönnyíti a dolgok késõbbi beszerzését olyan fajoktól is akikkel jelenleg még igencsak hûvös viszonyban állok... 😊

Hihetetlen ez a szkript mánia !!! 😊

Komolyan, én lehet hogy konzervatív vagyok, de mért nem próbáljátok meg az eredeti játékot játszani?
Nem mondom hogy én nem használtam a Reunionnál egyet kettõt, volt amelyik
tényleg hasznos volt meg növelte a játékélményt, de a legtöbben nem is játszanak vele, hanem szétmoddolják a játékot.
Aki mindjárt nagy hajót akar, játsszon a Ship Simulatorral, ott lehet mindjárt Olajtankert is vezetni...
Az XTM is teljesen elqrta a játékot. Voltak benne jó ötletek,
de olyan kiegyensúlyozatlan volt, hogy szinte teljesen játszhatatlanná
tette a gamet.
Persze vannak hibák a játékban, de melyikben nincs?
Én speciel várom a pach-eket,majd azokat feltelepítem.Nekem ez volt az elõzõ rész tanulsága, hogy olyan tisztán hagyom a TC-t amennyire csak lehet...
A nagy hajókért meg meg kell dolgozni, tudjátok játékélmény meg ilyenek...
Elég érdekes ez a játék... alapvetõen szeretem csak egy idõ után elakadok. Esetleg valami tipp hogy hogyan tudok viszonylag hamar (4-6 óra) nagyobb hajókhoz jutni. Most a terran küldiket csinálom, de ahogy látom kezd nagyon kevés lenni a hajó amit alapból kaptam mivel a combat skillem egyre magasabb nehezebb ellenfeleket kapok de a pénz nem elég arra hogy nagyobb hajót vegyek. A kereskedést még nem próbáltam, mert szerintem kicsi hozzá a hajóm, de szóljatok ha tévednék.

Szerintem ne keverd az XTM-es hajókat és fegyvereket ide, mert nagyon más kategória egy alap játék és egy kissé rosszul kiegyensúlyozott mod.
Ezek már teljesen más gépek mint amik az XTM. Csak a külsõ miatt nem érdemes ezeket választani. Fõleg nem a sok új, igazi nagyvas mellett (kalózok, yakik, OTAS is kapott többek között M2-M1 nagyvasakat).
Erõsek a fegyvereik, de messze nem annyira mint amilyen eltúlzott mértékben az XTM-ben voltak.

A szóba jöhetõ fegyverzetük közül az egyik a matter/anti-matter launcher. Ehhez külön lõszert is venni kell és messze nem nyújt kielégítõ teljesítményt (összevetve mondjuk a hasonló kategóriájú ion shard railgun-nal, aminek még skuló sem kell és egaránt veszedelmes pajzsok meg burkolat ellen is).
A vadászgyilkos fegyverük, összevetve a flak fegyverekkel, erõsen középszerû. Nem végez olyan jó munkát mint a falk-ok. Sajnos a fõ, nehézfegyverük, a point singularity cannon sem az igazi. Pajzsok ellen ez a legroszabb nehézfegyver, burkolat ellen ugyan jól szerepel, csak lassú. Ráadásként ez a legdrágább és leginkább helyigényes csúzli a játékban.

Amennyiben ilyeneket akarsz, akkor egyenlõre marad a foglalás. Aztán ki tudja, jöhet még az XTM TC-s változata, ahol veheted is majd ezeket, netán valami patch teszi majd ezt lehetõvé. A reputáció vesztés miatt ne aggódj. Ha nem akarsz a Földre menni vagy a Marsra, akkor lényegtelen mennyire barátságosak vagy sem.

Lehet rajtuk más fegyver is,de ez a típustól függ (van olyan amin tényleg csak rakéta lehet, még a beépített toronyban is). Általában csak toronyban lehet nem rakéta fegyverzet a bombázóknál. Kimondottan állomások és nagy hajók ellen lettek tervezve. A rakétáik meg nem csak M3-ast, de sikeres találat esetén akár M6-ost is kinyírnak (a pirate változatokat tuti, mert azok marha kevés páncéllal és pajzzsal mászkálnak).

Lockheed
Igazából a robosztus kinézetük ami megtetszett de miután elkezdtem használni õket nagyon megszerettem ezeket a hajókat. Én megmondom õszintén nem nagyon cserélgettem rajta a fegyókat hanem Gamma EMP ( vagy beta nemtom melyik volt a legnagyobb ) mindenhová aztán jump in Xenon 347! 😊 Annyira elütnek minden faj hajóitól, h nemigaz. Egyszerûen imádom õket. Lehet megpróbálom majd elfoglalni õket ha sikerül de nemtom mennyi reput vesztenék vele de ki fogom próbálni mindenképpen. Amit nagyon sajnálok, hogy az EMP fegyvereknek nem hozták az XTMbõl a hangjukat. Mellesleg még a rakétákat meg az új fegyókat sem néztem meg, csak végigmentem a ploton és annyi. Pedig láttam közben sok új dolgot csak még nemtudom mi micsoda. Van vmi vadászokra is rakható fegyver aminek olyan a hangja, mint a Flaknak azt sem tudom micsoda. Csak azt tudom, hogy hallgattam a szép új zenéket jó hangosan aztán pár argon meg paranid elkezdett lövöldözni mellettem egymásra és elsõ körben majdnem telefoschtam a székem ráadásul a végfok meg a keverõm is külön-külön letiltott túlvezérlés miatt! Elég meglepõ volt a semmibõl... Na mindegy jól el forogtam ezen a fegyver dolgon. 😊

Valen
ha talál

Valen
Drága a rakéta hozzá 😄 (40k-80k / db), viszont 1 rakéta 1 M4-s vagy akár 1 M3-s is 😄

NONPLUSZULTRA
Bombázó. Nincsenek fegyverei, helyette általában Tomahawk rakétákkal támad. (A Tomahawkot kifejezetten bombereknek fejlesztették ki.)
Nem próbáltam, de a Paranid M8-as kalózváltozata igencsak megnyerte a tetszésemet....

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Hali,

Az M8 as hajo mire is valo?
Koszi.
Szerintem a kinézetükön és szívósságukon túl nem sokra mennél ezekkel a gépekkel. A fegyverzetük egy nagy kalap semmi. 3-4 féle stukker mehet rájuk meg max 2 rakéta típus. Ez nagyon karcsú.

Ha nagyon kell még mindig elfoglalhatod a kérdéses gépeket. Én is így szereztem még egy Vidart. 😊 Nem tetszett az ATF-nek, de nem érdekel. Már nincs szerepük a Terran plot befejezése óta.

Van viszont egy olyan érzésem, hogy idõvel bekerülnek majd valamelyik késõbbi patch által, ugyanis az áruk eldugva ugyan, de benne van a játék file-jaiban.

A Valhalla amúgy bár M2, lazán elvisz 60 vadászt is magával, szóval egy nagyon dúrván felfegyverzett M1-es lehetne. Védettség terén meg úgysem ér senki a közelébe (a Kha'ak Hive Queen ugyan több pajzsot hordoz, de gyengébb a hull értéke). A Valhallán lehet max 66 ágyú, 7x2GJ pajzs, viszont ez a leglassabb gép az egész játékban (max 30-as sebesség és olyan gyér fordulékonyság jellemzi, hogy az már megdöbbentõ).
A Tyr gyorsabb, 56 ágyút vihet, 6x2GJ pajzsa van, viszont vadászokat nem visz.

Mindkét M2-es mozgékonyság és fegyverzet variálás terén rosszabb mint a többi faj M2-es gépei. Több csúzlit vihetnek meg nagyjából +1-2 pajzs egységgel többjük van mint a többi faj azonos kategóriájú gépeinek, de ez nagyon kevés, ha egyszer a többiek messzebbrõl már össztüzet zúdíthatnak rájuk, a vadászoktól pár flak rendszerrel teljesen megvédik magukat).
Egy Terran M2 (Osaka) sajna leiskolázza ezeket a gépeket. Majdnem ugyanannyit bír (Tyr-el megegyezik), gyorsabban tölti vissza a pajzsait, bár csak 48 ágyúja lehet összesen, igaz nem is kerül annyiba mint a két ATF hajó bármelyike.

Lockheed
Ááááá. Ez itt az a pont ami miatt használni fogom a create ship cheatet ha lesz ilyen. Tyr a kedvenc hajóm az XTMbõl. Ezen felmérgeltem magam! 😊 Veszek majd egy Titant mondjuk és beugrok vele shield nélkül vmi xenon core szektorba hadd pukkanjon és becheatelek egy Tyrt. 😊 Megkeresem én rá az árát szóval nem cheat mert nem a pénzt sajnálom de nekem ne csorgassák itt a nyálam, hogy folyton jön velem szembe az ATF Capital fleet a kapuknál és nekem nem lehet! Ez aljas húzás volt. Töltöm is visszafelé nekik steamre a cuccukat nemkell!! 😄

Az nem a vége a játéknak, csak az egyik sztori vége.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Terran sztorivonal eseményei lényegében egy újból elõkerült, eredeti terraformáló robothajó köré épülnek. A végén kiderül, hogy az egyik tervezõjük is visszatért és õ az aki beüzemelte a gépet, beindította a funkcióit és õ volt az aki miatt elõkerültek a védelmi egységek és támadni kezdtek mindenkit.
Hibernálta magát anno a drága és így lehet hogy több évszázaddal az eredeti terraformáló flotta kiküldése után is él.
Elkapni végül nem sikerül, de menekülésre lett kényszerítve. Gyakorlatilag a régi-új fenyegetés ezzel lezárult, mert a Deca (az egyik eredeti terraformer robot) az ATF kezébe került, mikor elfoglalták az Aldrin rendszerbe hathatós közremûködésünkkel. Nagyjából ennyi.