X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Na ott már a jumpdrive térképen ki kell választani a kaput ahová ugrani akarsz, és amikor õk beugranak azonnal jump out. 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Nem tudom, hogy mi lehet a gond... Esetleg nagyobb felületû hajóval voltam, én egy Skate Prototype fedélzetérõl próbálkoztam, talán így sikerült felszednem könnyebben.

http://a-zcomp.eu/

Fõ a változatosság...
A következõ terran feladatnál is elakadtam...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Addig megvagyok, hogy elfoglaltam a Caiman-t és odavittem az Elephat-hoz. Itt azt írja, hogy "Plant: Tracking Device", viszont nem történik semmi. Max egy idõ után beugrik pár tucan Xenon hajó és rapityára lõ...

Szia!Félisten pilóta lehetsz!!! Hogy a rákba csináltad meg? Novám van, 190-et megy 3x25 pajzs.Leirhatnád mi volt a trükk a felszedésüknél.Engem seperc alatt kinyirnak.Kettõ órája próbálkozok az esélytelenek nyugalmával.<#conf><#guluszem1><#help>

NONPLUSZULTRA
Eddig 70% ramot evett nálam, most 60-at.

Pirate Shipyard Anyone???

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Uhhh! Ez aztán patch. Nem hazudtak... Sokkal simábban fut a game és nálam olyan 15-20% -al kevesebb RAMot eszik és a procit sem használja annyira. Viszont ami érdekes, hogy nálam most a másik magot használja, mint eddig... 😊 Ilyet még nem láttam.

Lockheed
Én úgy csináltam, hogy rátettem a telefonom állítva a CTRL gombra a gázkarnak támaszva és közben olvasgattam valamit. 😊

NONPLUSZULTRA
Találkoztatok már valahol Pirate Shipyarddal??

Nem megy a foglalósdi. Az Adv. Eclipse-el túllövöm a szerencsétleneket. Eddig egy Pirate M8-ast sikerült csak elfoglalnom.
Legumiztam a Joystick ravaszát, annyi ideig tartott megjavítani repair laserrel. Szép pénzt fizettek érte.

Akkor nemsürgõs megváltoztatni a bannerben 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lockheed
"The hotfix will correct the specific problem it addresses in savegames as well as in new games, so assuming your slowdown is caused by that problem, it should be fine."

CBJ
EGOSOFT

Egy újabb patch:

X3TCUpdate1.2_to_1.2.1.exe

és még ment is 😄

NONPLUSZULTRA
De közben feltöltõdik a pajzsod <#ravasz1>

NONPLUSZULTRA
Nehézségi fokozatnak én is örülnék, az XTM után a TC sétahajókázás...

Érdemes mihamarabb Docking Computert venni (Paranid termék), mert sokat tud segíteni az idõre menõ feladatokban, illetve el lehet ugrani a komolyabb harakiri elõl egy-egy állomásba vele. Igaz, ilyenkor kint megvárnak...

Tomonor: Köszönöm a pontosítást.
© SaGa: Az elsõre gondoltam.

Mentségemre legyen, hogy most nincs elõttem a játék, ennek köszönhetõ a pontatlanságom.

Valamit keversz...
Az automata dokkolás és a Docking Computer két különbözõ dolog. Az elsõ valóban el tud szuttyogni, de ha van DC-ed, elég a kijelölt állomástól 4-5 km-en belül lenned és egy gombnyomásra (alapból Shift-D) bent is vagy.

Lockheed
Nekem az állomás túloldalán jöttek ki. 😊 És akkor örültem az MTS 3x200MJ pajzsának! 😊

*salvage insurance

Azért az sem árt, hogy ha van az adott fajnál police liszenszed, mert különben a scannelgetés illegális tevékenység, és elég szépen csökken tõle a reputációd.

Az Argon Sector M148-as küldetésre köszönöm a tanácsokat.
Végülis nekem az alábbiak szerint sikerült megoldanom:
Egy teherhajóval elõre küldtem a 200 teladiumot, majd a dokkolását követõen uána mentem egy M3-assal. Viszon csak akkor érdemes így belevágni, ha megy a manuális dokkolás, mert mire a docking computer bebohóckodja a gépet, addigra miszlikre szednének. Lehet még trükközni, hogy rátapadsz az állomásra, és ott próbálsz manõverezni, míg 500 méternél közelebb vagy hozzá, addig nem lõnek rád. A dokkolást követõen átszálltam a teherhajóba, majd miután tudomásul vették a szállítmány megérkezését, azonnal vissza az M3-asba. Úgy néztem, hogy ez fontos lépés, mert ellenõrzi a life support meglétét, ha nincs, akkor adnak egyet. Amennyiben az átszálás elõtt történik az elõbb említett cucc ellenõrzése, akkor nem fog kijönni a két szkafanderes. Ha minden stimmel, akkor az állomás elhagyását követõen a hajótól pár méterre megjelenik a két megmentendõ személy. Meglehetõsen nehéz õket felszedni, de nem lehetetlen, a második a felvétele után egy visítás hallat. Nem kell parázni, nem pusztult meg, csak agonizál egy pöttyet... 😊 Ha ez sikerült, akkor a jumpdrive segítségével azonnal nyomás a Heretic Ends-be. Célszerû a slavage bigyó beszerzése is, hogy menet közben az ûrben is tudj állást menteni.

Lockheed
Van egy-egy nehezebb mission de szerintem azokkal a hajókkal amit a plotban tolnak alád bõven teljesíthetõ a dolog. Szerintem túl könnyen is az elvétve elõforduló komolyabb feladatokhoz képest. Kár, hogy nem lehetett valahol nehézségi választani... Mindenki beállíthatná magának a neki megfelelõ szintet.

Ez a Terran hadjárat kissé nehéz.Argonként kezdtem /névtelen/ és úgy is ezt adta be. Néha legalább 20-25 xenont zúdit a gép a nyakamba.<#csodalk>

Annyi a feladat, hogy kipécézel magadnak hajókat az adott szektorban és idõben, és scanneled õket. Ha találsz valamit, akkor az érték x%-át megkapod jutalomként. A scanneléskor kijelzi, ha valami "illegal".

Vannok olyan kuldik ahol illegalis arukat kell keresni a hajokon. Ez hogyan muxik? Mert mar vagy harmat is elvallaltam de semmit sem talalok? Nekem kell tudni hogy mi az illegalais vagy kijelzi a gep? Ha ranezek a hajok listajara akkor abbol lehet sejteni vagy barkinel lehet barmi. Van ebbe valakinek tapasztalata? (f. scant megvettem).
Lockheed
Hé pajti! Ez jóféle muzsika. 😊 Tetszik. Olyan kis nyugodt kellemes.

D:

Valen
elég primitiv megoldás, de neked elnézzük 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

na most már mennie kell firefoxon is....

Vitez77
Kösz...

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

csak firefox-nál.

Vitez77
HIBA:

A KÉRT URL NEM TÖLTHETÕ BE.
<#beka3>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Köszönöm! Mellesleg névtelen Argonnal kezdtem, de most adta be a Terran sztorit.Azt kell kezdenem. Érdekes!<#wow1><#guluszem1>

Az árak nem fixek. Nekik ennyit ér.
Nem minden üzlet jár közvetlen haszonnal, neked meg kellenek azok a pajzsok...

Lezárt katonai rendszer. Nem véletlenül van lezárva. errõl több infó kideríthetõ a megfelelõ sztori lejátszásával. Akkor lesz úgyis csak értelme oda bemenned, ha a sztorikat viszed.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Megnéztem. 1 db quantum tube sincs nála, megveszi 3.6K-ért. Megyek a quantum gyárba, ott meg eladnák nekem 4K-ért. 😛
Ez a játék errõl szól. Ha felszerelés kell, vagy építesz magadnak megfelelõ gyárat, vagy megnézed, mi hiányzik a meglévõ gyárakból, pótolod, majd megveszed, amit termel...

Ha én eljumpolok, a wingem utánam jumpol, vagy külön parancs kell nekik?
Kezdenek szivatósabbak lenni a bázisvédõ akciók, a nova raiderem kezd kevés lenni. Meg lehet beujítok egy M6-ost. Csak seholn nem kapok pajzsot. Az összes faktory üres. 😞
Más fajok hajói is voltak bent, de gyorsan elhúztam a csikot, nem mertem körülnézni.Kb. 30-an indultak felém habzó szájjal!Tán részegek? Vagy ebben a szektorban diktatúra lett?<#nemtudom><#wow1>

Nos asszongya hogy: Zene. Elérhetõ az audio gombbal. Nem mertem megkockáztatni hogy berakjak egy flash-playeres zenelejátszót a bannerhez, ugyanis nekem is voltak flash gondjaim korábban és higyjétek el, nagyon idegesítõ volt. Tehát, aki zenét akar, az megnyomja az Audio gombot és egy pop-up ablakot kap. A szám: Sotha - 06006 remix. Hallgassátok egészséggel. 😊

lehet hogy katonai argon szektor? >.<

Sziasztok! Nincs rossz repum, de miért nem engednek be Argon Sector M148-ba? Minden Argon ellenség lesz.Pedig én is Argon vagyok!<#wow1><#nemtudom><#help>

Nem kell aggódni. Attól hogy nincs PPC, van más helyette nem is rossz fegyverként, nem lesz vacakabb egy hajó.
Ott van helyette az Incendary Bomb Launcher amit legalább olyan jól lehet használni.
8.1K Hull damage, 46.2K Shield damage, 5.14 Km hatótáv, gyorsabban lõ mint a PPC és olcsóbb (nem mintha ez valamilyen szinten is fontos lenne ha már olyan gépet vesz az ember amire rámegy).
A PPC meg 8.2K hull, 46.5K shield, 6.62 Km hatótáv csak lassabban lõ.

4 olyan hajó van csupán amire rámegy a PPC és nem M1-M2-es széria. Egyik a Truelight Seeker M6 (erre a kyon emitterek kivételével minden rámegy csak nem sokra megy vele az ember), a másik a Boron Tresher M7, a harmadik a Xenon Q. Végül a negyedik a Mobile Pirate Station TL. Szóval a fregatt osztályban összesen 2 gép van amin ez a nagy fegyver elõfordulhat. A PPC visszakerült az igazán nagy gépek játékszerei közé.

Aquilo kuka, ugyanis rakétás fregatt. Normál fegyverzete minimális.
A Tern nem tudom kapható vagy sem, de a játékban benn van az tuit, Tern Sentinel néven.

A Panther nagyon jó kis gép. A Cerberus (101-es max sebesség, 8-as max gyorsulás, 3,2-es max fordulás) sem elhanyagolható, mert elég gyors és egész türhetõen fordul. Mondjuk ennek a gépnek a fejlesztett változata az OTAS Astraeus Hauler (132-es max sebesség, 13-as max gyorsulás, 2,9-es max fordulás, 4x1 GJ pajzs, többvadászt vihet).

A Skirnir veszett egy gép, én inkább mondamám M2-nek a tudása alapján. 4X2 GJ pajzs, 91-es max sebesség, 10-es max gyorsulás, elszomorítóan vacak fordulási sebesség, jókora raktér, minimális fegyverzeti variáció (3 féle ágyú, 2 féle rakéta). Az Aegir gyorsabb (132), jobban gyorsul (12), sokkal jobban fordul, lehet rajta Tractor beam, 3 féle rakétát is vihet, raktér ua. mint a Skirnir esetében, viszont "csak" 5x1 GJ pajzsa lehet (ezt viszont hamarabb visszatölti).

Valen
BTW, valaki tudja hol lehet kapni Goner Mobil Repair Ship-t (vagy Aran-t) ? mert abba be lehet dockolni M8-M1-ig bármit 😄 (1db-t:M1;M2;M7;TL)

Hyperion van, összesen 1 van belõle, a Paranid örökös kezében. Gyártani nem gyártják mert a legyártási költésge túl magas, noha veszett jó géprõl van szó.
2 hajó is tud rajta dokkolni (max M3-as), nagyon jó az ágyúkiosztása (2x3 hátra, 2x2 elölre, de mindkét irány gyakorlatilag 180 fokot fed le, így oldalra és elég jól lefelé meg felfelé is tud lõni a gép), jó gyors (170 a végsebessége), erõs pajzsai vannak és jókora laser meg shield energia kapacitása, ráadásként tekintélyes mennyiségû árut is el tud cipelni. A hátsó ágyúkból 3 felül, 3 meg alul van. Az elülsõk esetében is a megoszlás 2 alul, 2 felül.

Valen
Név - sebesség/guns/turrets/shield/SGen/Cargo/Price

Split Panther - 67/22/6/4x1/6200/4100/36,3m
Teladi Tern - 64/18/5/4x1/5800/16500/29,7m - lehet nincs gameben
Argon Aquilo - 54/18/3/3x2/5900/8000/38,1m - OTAS Ship

ezek tüntek a leg versenyképeseknek 😄

De majd foglalok egy ATF Skirnirt.

btw. Aki végigvitte a Terran Plot-t, az menjen vissza a #deca hajós rendszerbe és vegyen Terran Springblossom-t. Nagyon cool hajó, igaz speciális fegyverzet kell rá, de ugyanabban a rendszerben megkapható 😄
Ugyanott Terran Spitfyre is kapható akciósan 😄

A Minotaur M7M, nem sima M7. Azaz rakétás változat kimondottan rakétákra kigyúrva, minimális ágyús fegyverzettel. Nem a legjobb választás normál csatákhoz.

Ami valóban normál M7 (ágyús fregatt) az a következõ:
Argon Cerberus
Argon Griffon (könnyû fregatt, jól felfegyverezve és képes Mk 2-es drone-ok gyártására)
Boron Tresher
Paranid Agamemnon (ez lenne a legjobb választás harci fregattnak, csak sajna összesen 1 van belõle és nem megvásárolható, egyedüliként talán nem képes a M7 szériában vadászok szállítására)
Paranid Deimos
Pirate Carrack
Split Tiger
Split Panther (ez inkább egy erõsen felfegyverzett mini Carrier, 36 hajó befogadására képes és azért tûzereje meg védettsége is van neki rendesen)
Teladi Shrike
Teladi Tern Sentinel (elég izmos, gigászi rakterû könnyû fregatt, ami pluszban még aknákat is gyárt)
Terran Yokohama
Yaki Akurei Hauler
Yaki Kariudo Hauler (jó lenne csak kissé hülyén van megoldva a tornyok felfegyverezhetõsége)
AGI Aegir
AGI Skirnir
OTAS Astraeus Hauler

M7-es hajók esetében nem árt tudni, hogy ezek már nem dokkolhatnak akárhol. A shipyard és EQ dock mellett, military dock-okba lehet csakvelük beállni, meg HQ-k tudják õket fogadni.

Lockheed
Tényleg ezt eddig észre sem vettem... :S Vége a frontális PPC rohamoknak! Az a hajó a Hit'n Run taktikára volt kitalálva! 😊

A Cerberus se olyan jó már mivel nem lehet PPC-t rekni rá

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Lockheed
Ahogy nézem a Ship DataSheetet a Hyperiont lefokozták! 😊

Hyperion Vanguard (M6)

Base Speed: 67
Weapon Mounts : 18
Turrets : 4
Shields : 5x200MJ
Shield Generator : 2500 MW
Cargo : 3333XL