X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Picit hangolok az RGB-n és még megpróbálom kifundálni hogy hogy lehet félkövérre állítani a betüket és akkor sztem már jó lesz.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

JÓ ÉG mekkora felbontásod van? >.<

Viccesen mutat ez a háttér...
sgforum.jpg

http://a-zcomp.eu/

NONPLUSZULTRA
Volt törés a RU-hoz, én azzal kezdtem. Majd miután megtaláltam a leesett állam, berendeltem a PC Domenál. Fenntartom az elõjogot a kipróbálásra, mert sok embernek nem jött be az említett komplexitás miatt. Nekem pont az tetszik a látvány után, és elszomorít, hogy a TC-t ennyire amerikanizálták <#idiota>

Mellesleg ezen a fórumon a játék megjelenése óta kész népességrobbanás zajlik ami azért eléggé bíztató.

Az, hogy az Egóék kifogytak, éppenhogy nem blama, hanem ellenkezõleg. Az lenne a blama, ha mind a nyakukon marad...
Lehet nem számítottak ilyen nagy eladási statisztikára, amikor látták, hogy TÉNYLEG kell a népnek biztos akkor kezdtek azon filózni, hogy TÉNYLEG megérné MMO-vá fejleszteni a gamét.

Tomonr, ez a kép a szövegmezöben idegesítõ. Az ötlet jó, de olyat válassz, amelyiken mindenhol látszik az írás. <#eljen>

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Vagyis a President's End-be <#vigyor5> Bocsánat!
Na, én a Heretics End-be raktam egy önellátó pajzs+ fegyver gyárat, azon a szektoron minden faj kereskedõhajói átmennek,és viszik a HEPT-et meg az 1mj/5mj-s pajzsokat mint a cukrot.
Minden népnél emelkedik a reputációm folyamatosan.
BaLeeX
Én is pont amiatt parázok, mert ki van emelve, hogy "we do not offer tracking numbers" azaz nincs lehetõséged csomagkövetésre csomagszám alapján...
Persze emiatt lehet megúszni 5€ból a postát gondolom.

Ha elkeveredik akkor elég nehezen nyomozzák ki, hogy hol keveredett el. De gondolom biztosítva azért van.
Viszont ahogy olvastam itt pár embernek csak bedobták a postaládájába, ez viszont nem sok jót sejtet mivel minden könyvelt vagy biztosított küldetményt átvételkor alá kell iratni a postásnak. Másképp nem tudnák bizonyítani, hogy nem õk keverték el hanem te azt átvetted.

Tomonor: ez igaz sajnos, hogy nem túl széleskörben kedvelt játék ez, aminek az oka (szerintem) egyértelmûen az, hogy újoncként az X3hoz kellett pár hét mire mindent megszokott az ember, utána viszont több hónap garantált szórakozás.
A legtöbb ember odáig jut el vele, hogy felteszi és rájön, hogy neki ez bonyolult és uninstall.
Meg persze valószínûleg azért is nem volt túl széleskörben elterjedt, mert ha jól emléxem a Reunionhoz sem volt semmilyen törés, mint ahogy ehhez se így sokan ki sem tudták próbálni.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Én még szeptember 15.-én rendeltem elõ a játékot az egosoft online shop-ban, azóta se kaptam semmit, pedig jött e-mail, hogy okt. 15.-én kiküldték a csomagot, csak ide nem érkezett meg...
Postán voltam bent, persze a csomagról nem tudnak semmit se...
Most küldtem egosoft-nak e-mailt, kiváncsi vagyok mi lesz.

Ez többnyire azért van mert magyarország nem vevõ erre a játékra. Tulajdonképpen rajtunk kívül nemigen játszanak ezzel a játtékkal/nem hallottak róla/nem szeretik az ûrt. :/ És ez kihat az üzletre is. Régen még a Magyar Gamestar nagyon közel állt az egosoft-hoz (nekik köszönhetõ az X2 hogy bejött Mo-ra, késõbb teljes játékként adták ki <3 ) -ám most... Jó ha megjelent a játékról 3 hír és semmi teszt. Valamelyik biztos beszólt a másiknak :/

BaLeeX
Ezt a szopást...
Elõrendelni nem akartam a játékot, mert elõbb ki akartam próbálni meg ez a külföldi postás dolog nekem kicsit idegen.
Kipróbálni nem tudtam, mert törés azóta sincs hozzá. Végre lejjebb ment az euró ára mondom megrendelem mégis az Egosoft-tól és a héten ideér. Ezek a szerencsétlenek meg hét elején kifogytak a játékból azóta kint van, hogy "Currently out of stock, will be dispatched as soon as new shipment arrives (expected end of October)". Igazából qrvára "end of October" van és még mindig nincs nekik játék. Természetesen magyar shopok közül egyik sem kapott, még csak nem is hallottak róla. Steamról meg nem fogom letölteni mert ha kiadok érte pénzt legalább fizikailag is legyen nálam meg ki tudjam rakni a polcra.
Azért ez elég szar üzletpolitika az Egosofttól szerintem.

Bár én fanatik vagyok én úgyis megvárom a játékok de lehet páran hasonló helyzetben hagyták volna a fenébe.

Azért az, hogy a saját shopjukból pár nap alatt elfogy a játék és 1 hét alatt nem jön új szállítmány ráadásul mindez a premier után, azért ez elég blama.

Úgyhogy lassan 1.5 hete nyálcsorgatva olvasom a fórumot és még fogalmam sincs mikor fogok tudni végre játszani a játékkal. <#shakehead>

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Én mindent tudok (nem)<#eplus2>

Lockheed
Ezt nem is tudtam... 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Segitsen valaki légyszives! Az Argon M148 után vége a misszónak sikeresen. Ennyi volt az egész???Más küldit nem ad be.<#help><#wilting>

Még nem játszottam TC-vel -.-''
X3 Reunionban a num-os entert megnyomtad és ott lelapoztál a page down-al. Ott látható volt a futó scriptek adatai, és a repuja a többi fajjal meg veled. Na meg a morál hogy mikor ugrik ki a pilóta...

Lockheed
"...akkor láthatod a X2-s menüvel a hajók épp jelenlegi futó scriptjét..."
Mi? Ezt hogyan ?

Nem egészen. Ha modified a játék akkor láthatod a X2-s menüvel a hajók épp jelenlegi futó scriptjét, illetve elérhetõvé válik a script editor, MD. Legalábbis X3:R-be még így volt.

Lockheed
Pontosan annyi jelentõsége van. 😊

Érdekelne mivel tud töbhbet a mobile mining ship tl hajó mint a többi.
Használta már valaki?

Izé...

Az miért gond, ha ***modified*** a játék? Gondolom a statisztika feltöltésnél lenne valami jelentõsége, de arra nem pályázom...

Lockheed
A szükséges script linkje lemaradt:

http://www.thexuniverse.com/forum/attachment.php?attachmentid=813&d=1224456968

Lockheed
Hát elõször is letöltöd a progit innen:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=166320
Aztán a TChez kellõ scriptet innen és a progi telepítése után bemásolod a TC könyvtárba. Elindítod a gamet, és beállítasz a CONTROLS -> Interface menüben rá egy billentyût. Megnyomod csinál egy filet az Dokumentumok\Egosoft\X3TC\ mappába aminek log00001.txt lesz a neve.

Elindítod a mapot nyomsz egy F2-t, és alul kitallózod ezt a filet. Innentõl logfile generálás pillanatában lévõ ÖSSZES gyárban lévõ ÖSSZES árucikket látod a mapen és minden szektorban minden objektumot kivéve a roncsokat és a mozgó hajókat.

VIGYÁZAT ettõl ***modified*** lesz a game!

Van egy térképezõ program. Két részbõl áll. A scriptjei beépülnek a játékba és egy gombnyomásra kimentik az aktuális helyzetet: a szektorokban lévõ állomásokat, azok minden adatálva (mit árulnak, mennyi van és mennyiért), az elhagyott hajókat, stb.
Egy külön program meg megmutatja ezt. Ott bele tudsz menni az egyes állomások listájába, láthatod, mi van épp raktáron, mennyiért, hány darab.

Ez a Scorp féle X3 map program...

>> Scorp mapját nézze már meg Legend's Home-ban a Free shipek listáját
Ezt hol lehet megnezni?
érdekes, pár perce néztem a blogot és az a bejegyzés nem volt ott -.-' hámmár ott van 😛 Érdekes germán ákcentush

D: most nézem a galaxis térképen hogy az én Avarice-es szektornevemet is ellopták és kilökték a Void-ba. -.- Gaian Star - dejó :/

Vitez77
Apropó: (lehet, hogy le vagyok maradva) láttátok az új TC blogbejegyzést? Az ismert tényeken kívül ami fontos: "Wo considered making it an MMO......it's our long term goal......we want to do it right when we do it..."
Erre elõfizetnék 😄

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Uhh! Aki használja Scorp mapját nézze már meg Legend's Home-ban a Free shipek listáját... Érdemes.

Lockheed
Ez megint sok hasznos info köszi. 😊 Csak azért cheateltem be a dolgokat, hogy az elérhetõ infot megkapjam róluk az Encyclopediaban. Ki is vettem azonnal a scriptet és load game. De így értem a Griffon problémáját. Köszi az infot.

Az M7 az fregatt, nem vadászhurcibáló alkalmatosság. A TP meg célirányosan vadászhurcolásra kifejlesztett apróság.

Ha kevesled a cipelhetõ vadászok számát (nyugi, an ami egyáltalán nem visz, az átlag 6, a combosabbak 7 hajót hurcibálnak), vegyél Split Panther-t. 36 hajó hurcolásának képessége csak elég már nem? 😉

A Cheat esetében meg azt olvastam a script fórumán, hogy az így megszerzett hajók/állomások nem fognak teljesértékûen üzemelni (állomások nem gyártanak majd semmit, akár tele vannak alapanyaggal, akár üresek, a spec hajók egyedi parancsai meg nem elérhetõek, mert nem teszi rájuk a hiányzó különleges felszerelést ami lehetõvé tenné a gyártó parancs kiadását), mindegy mit csinálsz. Okosok már rájöttek hogy legalább az állomásokat hogyan lehet teljesértékûvé tenni, de állítólag az sem az igazi.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

500 méteren belül kell állnod. Sõt jobb a 450 vagy kevesebb. AKkor elkezdi a telepítést.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Azokba a szektorokba erdemes felvenni ezeket a kuldiket ahol pirate base talalhato, ott nagyobb az esely hogy illegalis rakomanyt talalsz. Vagy azokba a szektorokba amelyek szomszedosak a pirate baset tartalamzo szektorral. Illetve vannak illegealis aruk ugy mint spaceweed, spacefuel... na ahol ilyen gyar van ott is erdemes felvenni ezeket a kuldiket.
Amúgy Argon Prime körül a legjobb pénzkereset az EC-ben van. Amilyen hamar csak tudsz, állíts be oda egy SPP-t, és ahhoz egy közepes vagy kis szállítót, amit ráállítasz a kristály beszerzésre. Eszeveszett mennyiségû EC fogy azon a részen és csak 2 ugrásnyira vannak SPP-k, az is kevés, így az eladással nem kell veszõdni, fogy rendesen...

Nem tudom, hogy mi a gondod, nekem nem volt eddig kereskedési problémám. A RU-ban szektor traderkedni a legjobban Teladi Gain vált be. Ott gyorsan fejlõdtek a kereskedõim...

Most (paranid indulóval) inkább a paranid szektorokban lendíte(tte)m fel a forgalmat, de hamar áttereltem a hajót az Antigone Memorialban épített plankton gyáram mellé, aztán meg egy saját hibám miatt újat kezdtem, most Savage Split kezdéssel.

Van a hajóban best sell és best buy lokátor? Mintha most azt is használnák már a hajóim. A RU-ban elég volt abba tenni, amelyikben ülök, itt mintha másképp lenne, de nem biztos, hogy jó a megérzésem...

(Mellesleg engem zavar hogy a zene egybõl indul a fórumon)
<#vigyor1>

Sziasztok!

Na itt is megjelentem :-)
Most olvastam végig ezt a forumot az elejétõl <#zavart2>
Már nyomom a játékot én is, csak bazi kevés az idõm rá.
Kérdésem lenne: Aki már sok plotot nyomott, mit gondol egyik céget érdemes cseszegetni, egy kis hajó szerzés céljából, vagy szükség lesz a haverságra valamelyik plotban?

Köszi

Valen
Elephantos küldi:

Menj közel az elephanthoz. Nagyon közel. Még annál is közelebb 😄

Goner Plot: Csak akkor kezdj bele, ha van már:
- sok-sok millád
- Station lelövésre alkalmas hajód

Station/Complex:
A manual-ban le van irva 1-2 jó kezdés hely a gyár telepítéshez, javaslom elolvasni 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

trade segítség pls!
én anno játszottam egy ideig a Reunionnal, most gondoltam kipróbálom a TC-t is. Nagy gondom van:
Humble merchantként kezdve elkezdtem összelapátolni egy ut beindítására pénzt. Már akkor észrevettem , hogy vmi nincs rendben egyszerûen képtelenség volt eladni dolgokat tiszta túltermelési válság volt/ van.
Az ember csak talál nehezen alacsony árú cuccokat bár azt is csak ritkán jóval ritkábban mint ahogy a reunionban eladni meg szinte lehetetlen. Nah összejött nagynehez az ut-re. kibekkeltem azt az idõt is amég sector tradelt most 11. szintû. De egyszerûen nem jó semmire 😞 megy gyûjt kb 100k profitot és berakja magát standby-ba mert nem tud mit kezdeni és akkor arréb kell vinnem másik sectorba h ujrainduljon. Szóval leginkább az a baj h egyszerûen képtelenség megfelelõ üzleti lehetõségeket találni.
Valaki találkozottt már ezzel vagy mit rontottam el?
Argon prime és környékén tevékenykedem. Reunionban sokáig nagyon jövedelmezõ volt azon a környéken maradni kevés veszély jó lehetõségek stb.

szóval valaki segítsen. thx elõre is.
Lockheed
Érdekelne, hogy van aki komplexezik már, vagy elkezdett stationokat szórni kifelé ? Mire álltatok rá és hol ? Esetleg tudjátok -e már, hogy melyik lesz a homebase szektor ?

Köszi! Próbálkozni fogok nagyobb hajóval.

Édekes, mert én gyorsan scanneltem párat, mert több is volt a közelemben, és az egyik egyszerû Teladi teherhajóról scannelés után kiderült, hogy Kalóz a lelkem!Álcázta magát! Nem semmi!<#wow1>

Lockheed
Ahham mûködik! 😊 Namost még mindig az M7 mizériámmal kapcsolatban. Tegnap fölraktam a cheatpackot aztán leszedtem. Azokból a hajókból bedobáltam egyet-egyet amik között vacilálltam, hogy meg tudjam nézni az Encyclopediaban mit írnak róla mert az az Excel táblázat amit le lehet tölteni nem sok mindent tartalmaz... Valószínû, hogy Cerberus lesz a dologból a hangár miatt de ez akkor is érdekes számomra. Egy MTS 4 hajót tud dockolni egy M7 meg hatot ? És csak ez az M7 ? Pfff! Ez elég aljas! 😊 Másik dolog amire még rájöttem, hogy a Griffon NEM TUD drone-t gyártani. Ez meg milyen már ? Nincs ott a command menüben a parancs sem a special commandsnál. Ez azért érdekes. Bár az új patchel még nem néztem meg de nincs a changelogban errõl semmi sem. De nem is nagyon szórakozom, mert így is rettegtem, hogy a cheatpack szétbarmol valamit... Le is szedtem gyorsan. De azért ez fura...

Sokszor egy sem. Ez a feladat majd minden szektorban felvehetõ, de legtöbbször nem találsz semmit. Érdemes az adott fajjal ellenséges hajókat scannelni, és esetleg jön egy kis verekedés, aminél leeshet egy hajó is...

Azt nem tudom, hogy a RU-ben volt segítséghívás mûködik-e. Ha megtámadanak, közel mész egy állomáshoz és segítséget kérsz. Ha van benn hadihajó, kijön és segít...

NONPLUSZULTRA
Nem mûxik, lefagy.

próbáltad már az eddigivel?

NONPLUSZULTRA
Fakk. XTM-ben a Galleon volt egyik kedvenc hajóm<#rinya> Most csak foglalni tudok majd (bár még nem láttam - a Carrack másképpen néz ki pl. mint XTM-ben), lõttek a kényelmi megoldásoknak (szó szerint) <#violent>
Igazán kár, hogy még az elején vagyunk... Az X3 Ru-ba egy évvel a megjelenése után fogtam bele, már elég sok javítás meg tweak kijött hozzá addigra. Scrop térképétõl még távol maradok egy kicsit, így izgalmasabb. Eléggé tanulságos volt, hogy telecsíteltem az XTM-et, most még tisztán nyomom...

3D model wiever mikor lesz TC-hez??? Infó?

Sziasztok..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyi lenne a kérdésem, hogy abban a küldiben, ahol illegális dolgok után kutatva kell scannelgetni a hajókat, hány darab lesz, mert már nagyon unom 😊 és milyen hajótípusokra kell figyelnem nagyon, már ha lesz ilyen tipikus csempész hajó?

Megtörtént az is... az Elephant és a kísérete kicsinálták a Xeonokat, de továbbra is semmi... :S

http://a-zcomp.eu/

Deszeretnék már játszani ezzel a gamemel o:

Lockheed
Nálam Scorp mapja sehol nem mutat ilyet.