X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Hát szerintem hihetetlenül optimalizálatlan. Ahhoz képest, hogy mennyivel több erõforrást eszik mint az x3+XTM+avilágösszesscriptje nem sokkal szebb. Jó vannak új robbanás effektek meg sok új modell meg az új shader ( ami szerintem az erõforrás jelentõs részét igényli ) de ennyi. Meglepõdtem, mikor elkezdtem játszani. Persze azért imádom és a játékélmény amit Vanillában is nyújt az nagyon tetszik de akkor is. Engine ugyanaz, úgyhogy azért kicsit morci vagyok. Van is róla egy thread, hogy lehet indítanak egy optimalizációs magánfejlesztést rá de mondták nekik, hogy várjanak meg 1-2 patchet még. Aztán ha akkor sem akkor hajrá.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

azért ha begyûjtesz egy szép kis flottát és erõgéped van akkor biztos epikus csaták lennének...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

NONPLUSZULTRA
Csak közérthetõ. Egyébként inkább te tûnsz morcosnak...vagy inkább frusztráltnak. Ne bánkódj a játék miatt, nem is olyan jó...<#levele>

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

tömören tomonor

Vitez77
Kösz. Morcos vagy? <#schmoll2> Vagy csak rövid és tömör?

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

NONPLUSZULTRA
Tessék: Nem Kellett Aláírnom.

BuriP

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Vitez77
Haverom DVD-mellékletes PCGurujával megtette anno.
Na, így már kezd összeállni egy szép kis kövéleménykutatás 😄 Még 3-4 válasz kellene 😊

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Valen
Nekem bedobták a posta ládába szép sárga bélelt boritékban 😄

Szerencsére nem próbálta meg a postás félbe hajtani 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Lockheed
De ha kellene is akkor is hagy egy értesítést, hogy csomagod érkezett és menj el a postára ahol õk laknak és vedd át! 😊 Vagy lehet benyelte elõbb végigtolja a Terran plotot aztán LEHET megkapod. 😄

Lockheed
Hát én nem tudom de holnap megkérdezem ki vette át...

Vitez77
Nah, az már fél hozzám jönni <#eplus2>
De ne kanyarodjunk el a tárgytól <#vigyor3> Kellett vmit aláírni? (minden viccen kívül)

NONPLUSZULTRA
Ideje eldiskurálnod a postásoddal...<#vigyor1><#violent><#ejnye1>

Lockheed
Nem tudom amúgy, mert én a cégünk irodájába rendeltem és nem én vettem át. Ott volt az egyik asztalon egyik reggel... 😊

Vitez77
Ó nem nem nem <#vigyor4>
Én még meg sem kaptam <#rinya>
De azért megint kira hogy 1 ember válaszolt.....

zsír... hát akkor irány heretics end...
asszem ott van eq dock vagy nem? 😄

Nemtudom... Én mindíg megvárom, míg az elsõ odaérkezõ megtámadja az állomást, és cska azután megyek rá. Az összes többi hajó ami késõbb jön, szintén az állomást támadja, és ne mengem, szal simán leszedem õket biztonságosan...
Persze lehet, hogy ez csak az elején mûködik. Meg én nem a Terrán szektorokban ténykedek, hanem visszamentem az argon prime-ra.
Lockheed
Látom ám, hogy Kisviku babérjaira törsz! <#idiota><#integet2> Vigyázzál figyellek! 😄

Lockheed
Poltergeist Missile. CSAK Terran szektorokban ott is csak a játék korai szakaszában mert ott ÁLL a fegyverpiac és ebbõl fogok meggazdagodni. 😊 Egyébként a Pilot->Advanced menüben ott az Encyklopedia az szinte mindenrõl ÁLTALAD ismert/megismert tartalmaz leírást beleértve a hajókat is.

Lockheed
a Freight Transporter Upgrade egy olyan cucc ami a közeledben lévõ dolgokat berángatja a raktérbe némi EC-ért cserébe. Nagyon jó dolog, hogy nem kell a lebegõ cuccokért szüttyögni negyed órákat. Nagy hajókkal még hagyján de kicsivel ha nem pont nekimégy tuti elmégy alatta vagy fölötte... 😊 Egy nagyobb hajó meg van 150m magas és azzal könnyebb nekimenni.

A turreteknek parancsot adni pedig a SHIFT+C paranccsal behozott command consolban lehet a turret control menüpontban. Lehet egyenként de egyszerre az összesnek ( Command for all Turrets ) is.

Tehát. Azon vesztem el a küldetéseket hogy megküldenek rakétákkal.

Van egy missile név szerint "Mosquito-missile" amit tud a hajóm használni de nem tudom hogy hol lehet beszerezni.

Esetleg ha tudjátok hogy a terran m4 sabre milyen rakétákat tud használni és esetleg hogy hol tudom azokat beszerezni azt feltétlenül osszátok meg velem.

Tehát a bázisvédelem... valószínûleg akkor ott rontom el hogy a támadó hajók mögé kerülök és visszafelé tarolom õket... szólj ha rosszul értekezek... 😛

Nemértem. Milyen rakéta? A bázis védõ azért könnyû, mert nem téged, hanem a bázist támadják. téged cska azután és cska az a hajó amire rálõttél.
A többi vagy nem ért még oda, vagy a bázissal foglalatoskodik. Amúgy maradj közel a bázishoz. A rakétát simán kimanõverezed ott.
Ez azért van mert valamiért szinte minden kilõtt hajóért megnõtt a szintem... és kilõttem egy párat. Volt egy patrol missön ahogy 70k volt a jutalom és kaptam még egyszer ennyit a kilõtt hajókért. 😄

Próbáltam azt is de valamiért nem megy. Úgy csinálom ahogy ti írtátok, hátulról kezdtem leszedni a hajókat de mindig bebukom kb a második hajónál... sok a rakéta + nem tudok magamnak rakétákat installálni. eddig csak a mosquito volt de azt nem tudok beszerezni... próbáltam már vagy 5-6 féle rakétát de mindegyikhez kevéh a hajóm.

Hogy van ilyen magas szinted úgy, hogy nincs lóvéd lecserélni a hajódat?
Mindenesetre keress bázisvédõ missziókat, lehetõleg very hard, az sokat fizet, és könnyû.
Jelenleg egy terran M4-em van. 2xvagy3x25MJ, meg az alap laser van rajta. Sajnos nem valami gyilok masina úgyhogy a fájt missönöket nem nagyon tudok csinálni mivel a combat repum elég magas... relatíve magas (marksman). 4-5 hajó jön csak pl a patrol missionokben de kilõnek rám 2-3 rakétát és kampó. Valami lehetõség hogy szívósabb legyen a hajóm vagy bármilyen tipp??

Aha, köszi szépen.
Azt még áruld el, hogy a tornyokat hoyg lehet rávenni a tüzelésre?
Csak mert én a reuniont is egy nova-ban vittem ki (nagyon tetszik ez a hajó) és a turettben volt fegyver, de nem lõtt. Hogy lehet neki megadni, hogy lõjjön, és hogy mit?
Titánnal is ez volt a problémám. Támadni küldtem, és csak körözött a célpont körül a gamma ágyúival...
Nézd meg milyen fegyverek mennek fel a hajóra és nézd meg melyik, milyen teljesítményre képes (vásárlás során is megnézheted az infó lekéréssel mit tud a cucc vagy ott van az enciklopédia a personal menü advanced részében). Sokat segíthet a jó felszerelés kiválasztásában egy kis olvasgatás és késõbb megkönnyítheti a harcokat is.

M3-as vadászokon nekem eddig a legjobban a Concussion Impulse Generator és a nagyon gyors Phased Repeater Gun vált be. Elõbbi egy lassabb, de nagyon erõs csúzli, ami találat esetén a kisebb hajókat megdobja, kizökkenti a normál mozgásból és el is tolja (emellett hatékonyan bontja a pajzsokat és rendesen veszi le a burkolatot is a célpontról).
Utóbbi meg egyszerre 3 lövedéket küld ki, nagyon gyorsan lõ és a lövedéke is gyors. Alapvetõen kevesebbet sebez egy lövéssel mint egy HEPT de a sebessége miatt gyakrabban talál és adott idõ alatt több lövést ki tudsz vele ereszteni ami potenciálisan több találatot eredményezhet. Vadászok ellen egyértelmûen jobb fegyver.

A CIG meg inkább nehéz dögök ellen tesz jó szolgálatot (M3, M8, M6, TL). Nem nehéz vele eltalálni vadászokat sem így arra is használható. Ja és a lõtávja közel másfélszerese a HEPT-nek. Nem egy elhanyagolható szempont ki méri az elsõ csapást.

Toronyba rakétagyilkolásra bõven elég az Impulse Ray Emitter is. Ha nagyon bõven van energia, akkor jöhet a Particle Accelerator Cannon.

Érdekességként talán még megemlíthetõ az elképesztõen drága Pulsed Beam Emitter is. Sajna nagyon rövid a lõtávja, pofátlanul sok energiát eszik, de elképesztõ sebességgel küldi ki a lövedékeit és nagyon gyorsan tüzel. Pajzsbontásban meg majd a dupláját tudja a HEPT-nél megszokott értéknek. Sajna burkolatban meg a felét...

Komolyabb gépeken (M6) az Ion Shard Railgun ami nagyon bevált. Ilyennel lõdöz például a Xenon P is. Picit lassabban tüzel mint a HEPT, de a lövedéke gyorsabb, lényegesen messzebbre lõ és nagyobb rombolóerõt hordoz.

Az igazán nagy gépek (M7, M2, M1) fegyverei persze megmaradtak az igazi pusztítóknak. Pajzsrombolásra Ion Cannon az ajánlott, ami horribilis mennyiségû pajzsot bont le egy lövéssel, igaz burkolatot nem nagyon macerálja (még így is több mint kétszer annyit bont mint egy HEPT), már legalábbis nem észrevehetõ az ilyen ágyúk célpontjainál, amikkel elsõsorban hasonló nagy vasakat lõdöz az ember.
Ebben a felsõ osztályban az energiafegyverek között talán a Terran Point Singularity Cannon az, ami a középkategóriát képviselhetné. Ennek van a legjobb burkolatroncsoló hatása, de ez a leggyengébb a pajzsok ellen. Több mint 6 km-es lõtávval rendelkezik csak sajna kicsi a tûzgyorsasága.
A legjobb ebben az osztályban a jó öreg Photon Pulse Cannon. Nagy károkozás, jókora lõtáv, sok felhasznált energia, garantált hatás. Majdnem ezzel egyenértékû pusztítóerõvel rendelkezik az Incendiary Bomb Launcher, talán 5%-al kisebb az általa okozott kár. Viszont legalább kisebb méretû, kevesebb energiát kér és olcsóbb is.
Ott van még a Gauss Cannon is, ami a hadihajók ágyúi közül az egyetlen ami nem energiafegyver, hanem lõszerrel mûködik. Lõtávja ebben a kategóriában a legkisebb, viszont nagyon jó pajzsbontó és elképesztõ páncélzatromboló.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Úgy nem próbálta senki, hogy egy szállítóval beküldi a cuccot, egy kicsi, ám gyors hajóval utánamegy és bedokkol, majd átül a másik hajóba, míg meg nem jön az, akinek kell?

Ez így már "csalás" szagú (nem kell komolyan venni, de mindenképpen túl nagy könnyítés). 😊
Normálban vadászgatni a menekülõ asztronautákat, na az már valami. 😊

mrzed:
Mindenképpen legyen a hajódon Cargo Life support system. Erre szükséged lesz. Enélkül nem tudsz majd továbblépni.

Az még önmagában nem elég ha te leszállítod a cuccot valamilyen géppel. Neked személyesen be kell dokkolnod az állomásra és meg kell várnod a társadat hogy õ is bedokkoljon. Na majd ezután lesz elfogadva a dolog és folytatódik tovább a menet.

Nálam... Még jó, hogy a fémgyûjtõ brigád épp másfele portyázott, mert ami mozdítható, az velük mozdul, mindegy, mibõl van...

Valen
*3x200

Valen
Millitary Transporterrel próbáld.

pl. OTAS Zephyran kb 450.000-rt, Legends Home-ban lehet megvenni (Aceela's Beacontól délre). Veszel rá 5x200 MJ shieldet és kész 😄

Miért, mit csinál az a script, hogy megkönnyíti a missziót?
Lockheed
Hát én Mercuryval próbáltam de sehogy sem ment. Nálam jelenleg 318k. +2 db shield kell még rá mert csak egyet adnak ennek ugyanott darabja 156k. Plusz a tuningok ami a cargo tuning nélkül jó ha a száz ezret elérik, azzal együtt szerintem az egy millát is... Én itt kicsit szüneteltettem a plotot és nekiálltam fight missionokat csinálni. Igen jól lehet keresni a Hard-Very Hard missionokkal és piszkosul tolják a reput is fölfelé... Meglehet csinálni mással is kb 4-6 oldallal ezelõtt le is van írva hogyan de így azért ez a mission és a pilótafölkapkodás is sokkal könnyebb. Bár nekem nem folt még meg az FTU script ezért az eléggé izzadós volt de sikerült. Ja és kifelé természetesen jump out, ne evezgess a kapuig. 😊

Lockheed
Egyébként azt tudja valakik hogy milyen hajó az ami a játék hivatalos Trailerében 0:32-kor van és a tetejébõl az a sok rakéta jön ki? Mikor még régebben néztem azt hittem Cerberus de most jobban megnzétem és tutira nem az. Akkor mi ? 😄

De azért viccesek a bázisvédõ küldetések... Ezek adnak a legtöbbet, és még a very hardon is egyszerûnek mondható, mert az állomást támadják és nem engem. Vagy késõbb ezek sokkal nehezebbek lesznek?

A másik meg vicces volt. Elhajóztam az Argon Prime-ba. Elvállaltam egy küldit repunövelés miatt. Xenon invázió a szektorban. Elõször jött 3 db Xenon P. És mind a 3 az Argon One mellé... A kishajók ugyanígy. Gyk páholyból néztem végig, amint megoldják a küldetésem. 😊
De a lóvét megkaptam, és még 2 bázisvédõvel elég összegyült, egy nova raiderhez. Bár nem tudom milyen hatásos fegyverek kellenének rá. Jelenleg 5 PAC, 2 HEPT és 1 valami rapid gun vagy mi. Nem fogyaszt szinte semmi energiát, de legalább nem sebez. 😛
És ez kb mennyibe fájt? most ugyanis csak 130k creditem van az meg gondolom erre nem elég. Viszont van egy teladi tankerem, szted ezzel is meg lehet oldani vagy valóban az a hajó kell. köszi a választ.

Lockheed
Tipp: Nem árt ha föl van rakva a Freight Transporter script és megveszed a hajódra ezt a softwaret elõtte. Ugyanis kifelé jövet föl kell venni 2 astronautát akik az ûrben lebegnek és elég gázos ha közben megint az egész szektor téged lõ...

Lockheed
Ahogy én csináltam:

Legend's Home -ban vettem egy OTAS Zephyr nevû hajót amire 3x200MJ shield megy fel. 2 turretbe kell valami gyors tüzelésû ágyú nálam Phased Repeater Gun van és missile defence parancs a turreteknek. Full speed+rudder tuning. Én megvettem rá az összes cargo bay tuningot is mert sok helyet foglal a teladinum és raktam még bele bõven EC-t is mert az unknown szektor nagyon hosszú ahonnan mégy és inkább ugrottam a kapuhoz meg tudtam, hogy sokáig fogom használni a hajót mert tetszik. Na így olyan 50% shield körül tudtam bedockolni. Belépsz a szektorba azonnal full gáz és irány az Outpost. Ha odaértél kicsit várni kell, míg az elite megjön.

Van valami trükk a 200 teladinum Argon Sector 148-ba beszállítására?
Ha személyesen lépek a szektorba, akkor írtó zabosak lesznek és nekem esik mindenki, az állomáshoz vezetõ fél útig se jutok el. Ha pedig beküldöm egy szállítóhajóval, akkor pedig nem tekinti teljesítettnek a feladatot...

http://a-zcomp.eu/

kritése XD

Bocs, keritésre.
Nálam is bedobta a postaládába, fel sem csöngetett.Valaki már azt hiszem irta, hogy neki sem kellett aláirni, mert feltette a kritésére, azt jónapot.<#nevetes1>
Vitez77
Gyors kérdés: nektek ajánlva (értsd: alá kellett írni vmit átvételné) érkezett a TC, vagy csak betette a postaládába?

Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segitséget. Vettem Argon Prime-ban egy solar power plantot, vettem hozzá egy tankert, melynek kijelöltem home base-nak a gyáramat.De nem csinál semmit! Miért? Pedig pénzt is adtam a gyárnak. Elõre is köszönöm!<#wow1><#help>
Azok "text" fájlok. Ha egy csomag több könyvtárból áll, a legegyszerûbb, ha a Plugn Packager Tools -> import scripts menüjében az Import Archive parancsot használod. Elõtte be kell állítani a használandó kicsomagoló pogramot. Legegyszerûbb a 7zip-et belõni és minden script csomagot ilyenre alakítani.

Lockheed
Tudom, meg szoktam csinálni magamnak viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Azt értem, hogy van mondjuk script file és readme a packban ezeket külön hozzáadom, mint script és readme file és berakja õket a megfelelõ helyre. De mi van azokkal, amik a "T" mappába kerülnek. Azok milyen fileok ? És hogyan adom hozzá úgy, hogy a jó helyre kerüljenek ?

Egyébként, a legtöbb pluginnál érdemes a Script Editort is elindítani a játékban. Akkor azok a scriptek is el tudnak indulni, aminkek nem írtak automatikus indítót.

Eljárás:

Mentesz
Kidokkolsz, az ûrben repülv, a pilota menüben megkeresed az átnevezést, beírod azt, hogy Thereshallbewings. Ha jó, akkor pár másodperc "kifagyás", majd visszakapod a vezérlést. Ha elütötted, akkor jól átnevezted a pilótát és nem indult el az editor. Ha nem akarod, hogy ez legyen a neved, akkor írj be amit akarsz, majd próbáld újra a fenti szót. A két db "l" leütése között várj egy másodpercet...

A plugin manager-ben lévõ packagerrel meg pár perc alatt össze dobhható az spk formátumú csomag egy sima zipbe vagy rarba rejtett scriptcsomagból...
Érdemes, mert az uninstallnál is jól leszedi a felesleget...