X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Náluk semmilyen rangom nincsen még. Unholy Nomad jelenleg. Nincs most kedvem tornázni viszont a cash már megvan.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Ha a hyperion még benne van én biztos azt választanám

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lockheed
Lassan meglesz a pénz egy M7-re. Valaki használ már ilyet ? Ki melyik mellett tenné le a voksát ? Én személy szerint a Cerberus és a Minotaur között próbálok dönteni. A Cerberust ismerem és ami mellette szól az az, hogy nem kifejezetten rakétás hajó és van vadászhangárja ami nagyon nagyban megkönnyíti az átszállást. (Shield gen: 5500MW Cargo : 3500XL) Viszont a Minotaurnak csak 3 turretje van nem 5 de sokkal nagyobb a pajzsgenerátora és a raktere viszont nincs hangárja. (Shield gen: 14400MW Cargo: 8000XL)
Árban a differencia 3-4 Milla szóval az nem vészes. Amit nemértek, hogy egy ekkora hajóra miért nem raknak vadászhangárt legalább 1 picikét...

Na szóval ezt nagyon meg kellene fontolnom. Legszivesebben megversenyeztetném õket egy kiírt tenderen de itt ilyen nincs! 😊 Nem tudom mit válasszak. Valószínûleg a digitklíma és a bõrülések döntenek majd... 😄 A kérdés egyébként marad: ki milyen M7et vesz/vett/venne elsõ hajónak ebbõl az osztályból ?

Lockheed
Azokért nem megyek. 😊 Meg ami igaz az igaz elég ritkán vállalok be ilyesmit csak kb napi 1-2-t megcsinálok. Inkább az ilyen defend station vagy kill xy küldiket csinálom, mert manapság 2-4 millákat fizetnek érte. De jogos a fölvetés eszembe sem jutott... 😊

Aha...
A TS-eket és TP-ket hova dokkolod?

Lockheed
Elmondom én hogy szoktam. Szerintem egyszerûbb. Vettem nemrég azt a Zephyr nevû OTAS MTS hajót és lehet bele 4 vadászt dockolni akár M3at is. Jump in, claim, dock in, jump out. 😊 Nem kell vacakolni ide-oda transportélni a cuccokat meg ilyesmi. 😊 Szeretem azt a hajót.

A plotok missziói korlátlan idejûek, így akár fel is veheted a feladatot, bõven lesz idõd a teljesítésre. Akár részletekben is szállíthatod a cuccot (2000 ore egyszerre leszállításához nagyon nagy hajó kell).

Kis trükk: vannak azok a feladatok, amelyekben az ûrben veszteglõ, vagy más által használt hajót kell visszahozni valakinek, idõre. Érdemes a következõ módon csinálni:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Feltöltöd a saját, lehetõleg gyors hajódat jó elõre EC-vel, jumpdrive-val és Transporterrel. Odaugrasz a cél hajóhoz, elfoglalod, ha nagyon ramaty kicsit javítod, majd át teleportálod a jumpdriveot, megfelelõ mennyiségû EC-t és ha kell, a Navigation Software mk1-et (enélkül nem tud ugrani). Átugrasztod a célszektorba, a cél állomás közvetlen közelébe, majd te magad is elindulsz fullgázon. Odállsz mellé, visszaszeded a cuccaidat (jumpdrive, EC, Nav Soft) és gyorsan bedokkolod az állomásba. Neked nem is kell bedokkolni.
Így az utolsó pillanatban (vagy néha már utána, mert az idõ elfogyott, de még valamiért vár a megbízó) de általában sikerül a hard missziókat is teljesíteni.

Vigyázat, nekem adtak már el 1.3 millióért 800 k értékû hajót. Nem volt jó üzlet. Ellenben a legtöbb tized, negyed áron ajánlgatja a hajóját, feljavítva meg még jobban lehet vele keresni.

Ebbe én is belefutottam, csak a Terracorpnál. Én arra tippeltem, h esetleg egy Jumpdrive lehetett, mert az már volt a hajón.
NONPLUSZULTRA
Itt az elsõ ellenvetés: Ez sz@r. Az elsõ jobb volt.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Csak szólok - új banner került fel. Ha sok az ellenvetés akkor visszacserélem a régire.

Lockheed
Valaki végigtolta az OTAS missionokat ? Megcsináltam az említett supply missiont és nem sokkal utána motyogott vmit a bácsi, hogy köszönik a segítséget és vmi ajándékról hadovált. Nem tudtam elolvasni pontosan mert fejtetõig voltam az Encyclopediaban. Sem hajót nem kaptam és semmilyen árut sem a raktérbe. Mi lehet ez ?

Lockheed
Ezek szerint ez nem nem tûnik el egy idõ után mint a többi mission ? Nos ez jó hír!

Valen
Egyszerü 😄

Elõre megveszed ami kell, majd felveszed a küldit és leadod 😄

A Goner missió is ilyen a 4.000 ore + 200 silicon + 200 teladianium-mal 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Lockheed
Jófejek ezek az OTASnál... Hozzak nekik 28db Firestorm Torpedot, meg még 3 különbözõ SWARM missilet mindegyikbõl 20db fölött és mindezt 13 perc alatt... Megnéztem a Scorp mapján és jelenleg nálam sehol nincs az egész univerzumban 4db Firestorm Torpedonál több egy helyen. Ráadásul a 13 perc nem RealTime. Nem tudom hogyan gondolták. 😊

LOL!!!

Nem tudom, h valakinek feltûnt, de amikor elõször be kell ugrani Aldrin szektorba, meg lehet kérdezni, hogy merre van a shipyard. ha megteszed, akkor megmutatja a térképen. Innentõl kezdve lehet vásárolni deca hajókat. 😊 Az egész reputól függ. Vettem is gyorsan egy m4-et és egy m5-öt. Egyébként késõbb gondolom ellenséges lesz a hely.
Köszi!

Néha felvehetsz hajóktol is küldetést. Na most néha nem küldetést ad, hanem a saját hajóját kínálja eladásra.
Asszem a C(redit) ikon jelzi, de ebben most nem vagyok biztos.
"kedvencem mikor valaki eladja a hajóját áron alul" Bocs a lámaságért, de ez mit jelent? Hol van ilyen a játékban?

Ezért mondtam, hogy az elején. Itt még elég alacsony a rang ahhoz, hogy ne 2 hadosztályt zúdítson a nyakamba a gép. Viszont elég jól fizet.
Még alig játszottam vele, de már most 7 millám van, + még pár hajó... (kedvencem mikor valaki eladja a hajóját áron alul, pár perc alatt megjavítom azt van egy jó hajóm, vagy nagy haszonnal el tudom adni.)
De játé kelején sokkal inkább javalottak ezek a küldik, mint a patrol és szállító védelemzés. Jobban fizet és könyebb. Bár egy két lóti-futi küldi az elején tényleg nem árt, hogy az alaphajót legalább maxra húzni tudjuk, de utána már tényleg nem okozhat problémát a very hard bázisvédés.
kösz, nekem ennél rosszabb van.

A Fragmentation Bomb Launcher egy jópofa szerszám. Kicsit lassú, de ahova betalál, ott tarol. Bányászni is lehet vele, mert a kisebb aszterodikákat is szétszedi 2-3...

Griffont én CloudBase South West szektorban láttam mászkálni. Mióta csinálom a Final Fury plot-ot, azóta már többször is láttam egy Mercenary tulajdonban lévõt az Argon Sector M148-ban.

Lényegében megmaradt annak ami az XTM-ben volt. Egy M7-es mozgó dronegyár. Hasonló van még azt hiszem a Teladiknak, csak az meg aknákat gyárt (Gannet vagy a Tern Sentinel közül az egyik, a másik a rakétás fregattjuk).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Munkatársamnak 3000-es sima P4.en 2GB ram, ill. GF 7600 kártyán 1024-ben szépen fut.

Maximálisan igazad van. Régebben csináltam táblázatot az általam megtalált fegyverekbõl és használhatóságukból, mostanság meg frissítem. A régi X3-as adatok mellé tettem be az egészet, hogy egy helyen legyen. Azt a táblázatot használva pötyögtem be ide a hozzászólásomat.
Ott még ráment az M3 hajók némelyikére (XTM vagy Bala Gi kiegészítõben legalábbis).
Itt sajna tényleg nem mûködik. Elnézést a félretájékoztatás miatt. Marad tehát a HEPT a tuti a vadászokon. Vagy alternatíva lehet az alig valamivel gyengébb Fragmentation Bomb Launcher is.

Phased Repeater Gun szinte mindegyik M3-ra rámegy (Paranid és Split hajók esetében semmilyen vadászra nem rakható). Nem egy M4-es típusra is rápakolható (Buster variánsok, Elite, Eurus, Solano, Buzzard, Kite), és több szállítóhajóra is.

Lockheed
Hmmm még Griffonról sem tudok semmmit... Vajon hogy lehet beszerezni? Érdekes amúgy, hogy az EGO honlapjáról letöltött Excel táblában benne van az ára az ATF hajóknak...

Vitez77
Heh, én laptopra is rá akarom tenni majd (ha majd lesz TCm, és HA lesz). Hááááááááátttt......
Csak eldöcög. Max kirakom a hóba hogy ne robbanjon fel XD

天使たちは私を見守る

BEAST
Remelem hamarosan lehet majd megint rendelni -.- minden bajom van hogy nincs meg, igy jatszani sem tudok :o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Sehol. Maximum foglalsz magadnak. Vagy megszerzed a HQ-dat és szerzel megfelelõ tervrajzokat hogy magad tudd legyártani.
Mindezekrõl az elmúl 2 napban már volt szó. 😊

ATF hajokat hol lehet venni? Sehol nem talalom a shipyardot.
Es melyik M3-asra lehet ezeket a fegyvereket feltenni? Mert szerintem CIG-et M3-ra nem tudsz felpakolni.
Szerintetek melyik a legjobb M3-as gep?
jobbesetbe kapok egy uj gépet karácsonyra + ez lesz az eésõ játék rajta. :<

Rosszabban csak a játék ám elég nehezen fog menni ezen. :<<

Vitez77
Azt majd had döntsem el én, hogy nekem mennyire tetszik <#papakacsint>
Frusztrált már nem vagyok, csak kis infót gyüjtök, hogy ne érjen meglepetés a postán <#alien>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Csak leszállni nem fogsz tudni oda amíg ellenségként kezel. 😊

Majd lesz ez amúgy nehezebb is. Vindicator rangon, M6-ban ülve egy Hard Xenon támadás állomás ellen nekem a következõ támadó hullámot vonultatta fel: 12 L, 4 LX, 12 P, 4 PX, 2 Q, meg nem tudom mennyi M és N.
Baj nem lett, mert kapun keresztül jöttek, elöl a vadászok, aztán egy kupacban a P és PX, majd a sort alig lemaradva a 2 Q zárta. A csoportosult P és PX hajók kellõen kicsesztek magukkal, mert jól manõverezve tettek róla, hogy saját létszámuk megcsappanjon. A vadászok eleve nem tudnak mit kezdeni egy állomással. A bajt a 2 Q jelentette. Mondjuk az egyiket sikerült taccsra tenni egy Hammerhead Missile segítségével (potom 1,2 M sebzésével azért nem kunszt), miután a pajzsait már alaposan meggyengítettem. Persze ehhez nem kevés Typhoon rakéta és más swarm rakéták indítása is keleltt, hogy ne a legveszélyesebbre lõjjön egybõl. A másikkal viszont nagyon birkózni kellett és segítségül hívni a helyi erõket, mert az le se tojta a tevékenységemet, hanem módszeresen gyilkolni kezdte az állomást.

A fórumokat böngészve ha Very Hard fokozatot vállalok be, akkor már a Xenon romboló is beugorhat, mindjárt a célpont mellé. Mondjuk ilyen feladatokért fognak ám csak igazán jól fizetni. 😊

Azt hiszem megvan a megoldás arra, hogyan lehet az embernek olyan hajó a birtokában, amit megvásárolni nem lehet.
Néhány küldetés teljesítéséért (ezek a villanykörtések között fordulnak elõ), tervrajzokat adnak vagy azokat is adnak siker esetén a megbízók. Namost a Terran rendszerekben már kaptam 2 ilyen tervrajzot is (sokra nem megyek velük, mert még nincs HQ-m). Az egyik a Vidar, a másik a Cutlass tervrajza volt. Nem tudom ezek meglesznek még akkor is amikor már megvan a HQ vagy csak azután jegyzi a program hogy birtokoljuk az állomást.

Az biztos, hogy nagyon macerás és eszméletlen hosszú játékidõt igényel a saját HQ megszerzése. Állítólag a 4. plot és az 5. plot összefonódásán keresztül lesz elérhetõ.

A 4. a Hub névre hallgat, felvenni meg majd azután lehet, hogy az ember nagyon magas rangon áll a Boronoknál és emellett magas a harci rangja is.
Ezután boron rendszereken keresztül utazgatva majd kapunk egy rövid rádióüzenetet, amiben egy módosított boron teherhajó utasa kéri segítségünket. Na ez fogja elindítani a sztorit. Változó hogy melyik szektorban kapja meg az ember az üzenetet, ezért biztos helyet mondani nem lehet.

Aki emlékszik a XTM mod Sohnen Sphere-jére, annak majd nem lesz akkora vizuális meglepetésben része a feladatok teljesítése során, bár nem pont ugyanarra kell számítani mint a Sohnen gömböc esetében.
Az ott megismert gömböc megvan itt is, csak most benn leszünk. Nem lesz benn semmi csillag meg ilyesmi. Helyette 3 pár kapu és egy Hub állomás, meg egy X2-es romboló roncsa amiben Julian Brennan és Bala Gi járt erre. Alapesetben az állomás Xenon "kézen" van. Ez persze a mi munkásságunknak köszönhetõen majd változik. Sõt a nagy elõnye a Hub birtoklásának, hogy egyrészt egy eszement nagy saját equipment dock-ként funkcionál, másrészt idõvel mi mondhatjuk meg, hogy akapui hová nyíljanak. Ehhez potom 10000 EC kell, azán megadunk egy szektort és egy kaput. Az egyik itteni kapu oda fog nyílni, a vele szemben lévõ meg abba a szektorba ahová a kiválasztott kapu vezetne. Semmi perc alatt össze lehet így kötni ezt a bázist bármely más szektorral.

A HQ megszerzéséhez vezetõ út eszméletlen mennyiségû alapanyagot fog igényelni. A Gonerek esetében is nagy mennyiségek voltak, de itt aztán nincs kegyelem a szállítóhajók kihasználása terén. Nemhogy ezres vagy tízezres, de százezres nagyságrendben kellenek majd cuccok.
Elõször persze nem ilyen mennyiséget igényelnek majd, de az 1000 darabok sem kispályásak. lesz ami nem nagy mennyisége, hanem szinte beszerezhetetlen mivolta miatt lesz nehezen leszállítható (Nividium esetében 500-al megelékszenek majd). Szóval aki nekivág, az párszáz játékórát simán beleölhet a teljesítésébe. Aztán ha minden leszállításra kerül, azután indul automatice állítólag az 5. plot aminek eredményeképpen meglesz a HQ-nk. Abban lehet majd tervrajzokból gyártani, festegetni hajókat, meg minden már az X3 Bala Gi küldetésében megismert dolgot véghezvinni.

Az M6-os sem tud komoly kárt tenni az állomásban... Szal ráérek vele foglalkozni, ha már egyedül van.
Tényleg nem veszik jó néven teljes tárat eresztettem bele az állomásba, mert nem vettem észre, hogy a célzott hajó az állomás modul mögött és nem elõtt van. 😄
Szépen átváltott pirosba. De semmi egyébb következménye nem lett... Se repu nem esett, se a rendõrök nem próbáltak meg elkapni.
Lockheed
Shipyardra gondoltam ám! 😊 Köszi az infot, akkor azt hiszem beköltözöm egy idõre Legend's Home-ba. 😊

Juteszembe. A személyszállítást igénylõk kicsit igényesebbek lettek, mint a Reunionban voltak. Ott, a BBS-ben simán fel lehetet venni olyan küldetést, hogy vigyél el gyorsan egy másik állomásra, akkor is, ha nem volt Cargo Life Support a hajón és nem TP volt. Most nem akarja elfogadni az ajánlatot, ha nem tp-be akaorm beültetni az ipsét, azzal meg még ugrással is esélytelen a legtöbb határidõ. Nem a tömeges utasszállításról van szó, hanem olyanról, amikor aszondja az ipse: "van nálam egy sürgõsen leszállítandó, bizalmas doksi, át kéne vinned engem gyorsan, egy másik állomásra". Ha felajánlom az M3-as segédpilóta ülését, elhajt a fenébe, hogy csak kabinban hajlandó utazni. A CLS sem tetszik neki, hiába van a hajón.

Hajófoglalásra jók. TP, M6, M7, M8, M1, M2-es hajókon szállíthatóak (itt van kimondottan marines hely fenntartva). Õk kellenek ha M1-2-6-7-8 és TL hajókat akarsz megszerezni. Képezni kell õket ha eredményeket is akarsz. Ha visszaolvasol írtam korábban egy kis ismertetõt a hajófoglalás menetérõl és a marine skill-ek hasznáról.

OTAS HQ-ban felesleges is lenne keresni, inkább az OTAS Shipyard ahol nézni érdemes. <#vigyor>
Mennyire én tudom, jutalomként szerezhetõ ha végigviszed az OTAS küldetéseket. Meg idõnként mászkál a saját szektorukban is és megkísérelheted ott elfogni. Venni nem lehet, hasonlatosan például a Goner Truelight Seeker-hez, meg az összes enhanced és advanced hajóhoz. Ezeket vagy találod, vagy lövöd magadnak, venni nem fogod. Ugyanez igaz a kísérleti fegyverekre is. Azokat max megtalálod.

Az Ingame Encyclopedia meg csak olyan dolgokat ismer amikkel már találkoztál, megnézted, megvizsgáltad. AMivel még nem futottál össze az nem lesz benne. Nem rendelkezel automatikusan teljes tudástárral.

A Station Manager kimaradt sajna. Elvileg a Command Queue segítene a dolgon valamelyest, de nálam nem akar mûködni...
Marad a kézi parancskiadás. Mindenesetre, ha egy hajót hozzárendelsz egy állomáshoz és kiadiod a best buy parancsot, csak azok a cikkek jelennek meg a listában, amelyekre az állomásnak szüksége van, mint alapanyag...

Lockheed
A tengerészeket be tudod rakni olyan hajóba amiben van Cargo Life Support system és Capital Shipeket tudsz velük elfoglalni. ( M6, M7, M2, M1 )

Gyárakban nem vagyok kompetens ugyanis még nincs így nem tudom bekerült -e a station manager script vagy nem.

Más:

OTAS Sirokos Heavy Capture Frigate.

Nálam ninc ilyen a játékban! Valaki használja ? Legend's Home -ban van az OTAS HQ de nincs nálam olyan. Az ingame Encyclopedia sem ismeri és ami sokkal jobban aggaszt Scorp mapja sem tud róla semmit. Tökönszúrom magam ha ez nincs benne... 😊 Tudtok róla valamit ?

Bocs, hogy láma vagyok, de még valami.Én névtelen Argonnal kezdetem, itt mikor inditja a sztori vonalat? Vagy ez változó?

Segitsetek légyszi.Mire jók a tengerészek amiket lehet venni, és mennyi kell belõlük, és milyen hajóra?A másik kérdés, itt már valaki kérdezte, hogy van gyára és hajó hozzá, de nem csinál a hajó semmit. Nálam sem.Nekem kell áruért küldeni.Van rá megoldás, hogy magától dolgozzon?

Elõre is köszi!<#nemtudom><#help>

Igazad lehet, mert nálam 64 bit. Vista van fent, és 1280-ban tökéletesen megy.

Allomás védelmi feladatoknál szerintem jobb taktika az, hogy megtámadod a csapat legnagyobb hajóját (általában egy rakétás M6, amin elõre nincs ágyú, így csak arra kell vigyázni, hogy mögé ne kerülj, mert akkor egy találat elsöpör) és elbánsz vele, mielõtt az állomás közelébe ér. A kicsiknek nincs annyi tûzerejük, hogy kárt tegyenek az állomásban, így azokkal ráérsz foglalkozni késõbb is. Csak arra vigyázz, hogy a nagy kavarodásban az állomást ne találd el, mert azt nem veszik jó néven.

Nálam nem eszik több erõforrást, mint az X3, sõt inkább olyan érzésem van, hogy kevesebbbet. Fent van az X3:RU is, a New Horizons moddal, és ott egy lépéssel lejjebb van az AA és AF mint a TC-ben, így nagyjából azonos a teljesítmény...

BaLeeX
Nincs valami hír arról, hogy itthon mikor lesz (lesz-e) kapható a játék és hol? Nem volt szívem 287Ft/€ árfolyamnál megrendelni a játékot, most azért kezd normalizálódni az árfolyam, de most meg elfogyott az egosoft honlapján is... <#idiota>

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
Ezek a harci missionok nagyon jól fizetnek! Very Hard mission Reward: 2,8M Cr. Ki kell nyírni egy Centaurt amit egy másik Centaur egy Pirate Osprey 2 Nova Raider és 2 Buster Hauler õriz. A Plotban kapott Vidarral gyerekjáték... Megéri és kb 5-8 perc. 😊