12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Zombye #4247 Asszem mindegy, csak az a lényeg, hogy a HUB-ra fognak a hajók dokkolni, ezért lehetőleg valahol a komplex szélén legyen a hub. Még X2-es időkből rémlik, hogy összedobtam 20 darab 1 MJ-es pajzsgyárat, és v hub valahol a komplex közepén volt, és sorra robbantak fel a jajók, mert nem tudtak a hubra dokkolni.
A tévedés jogát természetesen fenntartom! -
#4246 Ja mi is az alapszabály? A Hubhoz a stationt, vagy a stationt a hubhoz? És milyen messze lehet a kettő? Most csak két bányát kapcsoltamössze, és a hubot nem véletlenszerű helyre rakja mint az előző részben, hanem ahova kérem. -
#4245 Fura: az alap ingame hajók is bugosak lehetnek. Vettem egy Heavy Centaurt, és a bal turretben nem lőtt az egyik fegyver, bármit raktam is rá. Eladtam, vettem egy újat és az már OK. Fasza hajó muszáj ezt a közeljövőben ezt használnom, mert a farába telepíthető a Tractor Beam, és ideje építkeztni. Ez azt jelenti, hogy néhány kavicsot össze fogok kapcsolni. -
r4pt0r #4244 Be lehet állítani menüben hogy legyen vagy ne. -
#4243 énekem a kapukon átt haladásnál nem volt anim feltetem a FPS+ és van anim mikor átmegy a kapun a hajó -
#4242 vagy én értetem félre a kérdést ha nem rakéta amiről tudni akarsz. -
#4241 szerintem a kilővendő hajót kiválasztod és kilövöd a rakétát és az egérel irányitód egészen a célig nem könyü dolog
-
tomonor #4240 kb 3 hónapja... o.o -
Ninju #4239 Segítsen már nekem valaki lécci!
Tudom elég Noob kérdés, de még sosem foglalkoztam vele igazán, de hogyan is lehet irányítani a remote guided warhead-et?
-
Kipe #4238 Ha volt még vkinek olyan gondja h nincs zene a játék alatt és sikerült megoldania, az kérem h írja le h mit kéne csinálnom. Előre is köszönöm. -
#4237 Tomonor: most veszem csak észre, sikerült megoldani a megnyíló zeneablakot? Csúcs! :D -
#4236 Hát, keresgélni azt kell, de ki is kell nyírni őket. Azt majd az a Terrán csaj egyszercsak mondja, hogy "Ok, asszem ez volt az uccsó".
Többiek: gyerekek, tom hogy sokáig kongott a fórum az ürességtől, de itt mindenki ESC-eli a game elejét? Sebaj, ahány ajtó, annyi szokás.
Amúgy az Ego honlapján is kint voltak egy darabig, nálam meg most is kint vannak. Meg talán az XTM oldalán is. -
Ace McCloud #4235 Akkor nem kell órákig keresgélni a csempészeket??
A megadott személyt scaneljem, és miután kinyírtam, enged is tovább?? -
tomonor #4234 én annó X2-ben amikor néztem ezeket az idézeteket 2 magyart is találtam. Hmm, érdekelne a forrás fáljla ezeknek a szövegeknek... -
mindero #4233 Én meg ma egy Szentgyörgyi Albert idézetet láttam a játék betöltésekor: "A felfedezés észrevenni azt amit mindenki lát, de nem ismer fel."
Vagy valami hasonló, annyira meglepődtem h elfelejtettem leírni.
Ez a Goner M6-os valami iszonyat durva gép: minden ismétlem MINDEN fegyvert föl lehet rá pakolni. Igaz nincsenek turret-jei, meg a sebességét se néztem, de kitűnő capship elleni csapásmérő egység lesz. Valami ilyesminek kellett volna lennie az M8 osztálynak. -
#4232 Ha megölted a csempészeket. Az elején mondta a Teladi, hogy "el kell távolítani a konkurenciát" vagy mi. -
Ace McCloud #4231 Sziasztok!
A terran plotban van egy olyan küldi, hogy egy teladi területen el kell kapni egy hajót. Kilövöm, és közlik, hogy csempész volt. Ezek után itt kell maradni, és az utasításokban azt írják, hogy szkennelni kell a potenciális csempészeket. Már kettő csempészt találtam a szektorban, de az utasítás továbbra is ugyan ez. Meddig kell még szkennelgetni a hajókat??
Mikor enged tovább a küldi?? -
tomonor #4230 érdekes POTW kép o.o -
#4229 Hehe, asszem hamarosan gazdagabbak leszünk egy új kieggel a kieghez XD -
#4228 ok köszi csak szállito hajo nincs a kőzelbe. ocean of fantasy ba telepetem le akkor keresnem kell valahol 1 et -
SaGa Jr #4227 Ugyanúgy mint régen. TL beparkol a hajógyárba és oda veszed meg a gyárat. Aztán elmegy a megfelelő helyre a TL és kidobja/telepíti. -
#4226 hogy kell gyárat veni és kihelyezni segitenétek. a régibe ugy hogy nagy teher szállitónak kellet szólni most is igy van nem. -
#4225 de lehet kapni repair laser a boronok nál van -
tomonor #4224 lejárattam magam o.o igazság szerint csak ezt dobta ki a wiki -
SaGa #4223 Khmmm...
A kettes számrendszert nem Neumann János találta fel, az már létezett előtte is. Ő volt ellenben az, aki olyan számítógép elvet talált fel, amely ezt a számrendszert alkalmazza....
Neumann elv.
A korábbi számítógép elvekhez lépest az alapvető eltérés abban van, hogy a programokat és az adatokat közös memóriában tárolja a gép, illetve sorban hajtja végre az utasításokat.
Azaz a Neumann elven alapul például a PC, de nem ilyen rendszerű a Main Frame.
A Neumann gépeket meg már írták. Nem az egosoft nevezte el a xenonokat Neumann Jánosról, hanem az önreprodukálásra képes gépezetek neve Neumann gép, már jó ideje. A Neumann gépek lényege, hogy működés közben felismerik, hogy az adott cél eléréséhez hány darab hasonló, elemi feladatok ellátására képes eszköz kell és addig reprodukálják önmagukat, míg ezt a számot el nem érik. -
Ninju #4222 Off:
További érdekesség Neumannhoz:
A Neumann gép, mint kifejezés létezik. Ezek önreprodukcióra képes, adott cél végrehajtására létrehozott eszköz. Mondjuk ha egy egész bolygó nyersanyagkészletét akarnánk kitermelni, akkor három lehetőségünk van. Vagy építünk néhány gépet (relaive keveset) amik szépen lassan elvégzik a feladatot. Vagy építünk sokat sok nyersanyagból amik rövid idő alatt végeznek. A harmadik lehetőség, hogy olyan gépeket építünk -keveset-, amik képesek arra, hogy önmagukat sokszorosítsák a helyszínen talált nyersanyagokból. Így némi nyersanyag beáldozása révén az folyamathoz szükséges idő lényegesen lerövidül.
A Neumann gépet A. C. Clarke is megemlíti a 2010 Űrodisszea-ban is, mikor a Monolit funkcióján gondolkoznak.
A Xenonok tulajdonképpen Neumann gépek.
Wiki link
Bocsi a korai agymenésért, de hátha érdekelt valakit. :) -
Repiv #4221 Igen úgy van ahogy Tomonor írja, de nem tudom a játékban hogy van ez most.
Én igazából a complex calculator-ban láttam hogy ez változó lehet. -
tomonor #4220 gondolom az SSP-k energiacella előállítási sebességét. Legalább is az X2-be még volt ilyen, aztán az X3:R-ben mindenhol 100%-os napok voltak. -
#4219 Ez miért fontos? Mit befolyásol? -
#4218 Universe mapot megnyitod, és ott a részleteknél írja. -
tomonor #4217
-
Repiv #4216 Honnan lehet megtudni hogy mekkora a napsugárzás egy szektorban?
köszi -
tomonor #4215 Felhívnám a figyelmeteket egy érdekességre: az intróba, amikor a narrátor megnevezi a Xenonokat, mint Von Neumann felderítőket. "Von Neumann probes, self-replicating machines, Terraformers, Xenon, even the enemy of God. But at its core, it was really only one thing..."
Fordításban: "Von Neumann felderítők, ön-replikálló gépek, Terraformálók, Xenonok, még akár Isten ellensége. Ám a magja csak egyetlen dolog volt..."
Ő ugyebár magyar volt, Neumann János, aki a 2-es számrendszert találta fel, nos a "010101010101101011" alapelvet. és ő is irányította építését. Azért ezt így jól esett hallani, mintha mi Magyarok alkottuk volna a Xenonokat. ;) Respect ezért az Egosoftnak!
Von Neumann wiki
Intró -
mindero #4214 Köszi, megpróbálom őket felfejleszteni, de elég lassan megy sajna. -
SaGa Jr #4213 Harci kiképzést nem ad semelyik kiképző központ. Azt csak éles bevetésekkel lehet fejleszteni a srácoknak. A többi (engineering, mechanical, hacking) fejleszthető military dock-okban. -
SaGa Jr #4212 Nem lehet kapni (repair laser-t tuti nem). A saját szkafandereden eleve van repair laser, így ha kiszállsz a hajódból tudod használni azt a sérült gépen.
Az, hogy mennyire sérül elfoglalás közben a célpont hajó, az a marine-ok engineering skill értékétől függ. Minél magasabb és minél többnél magas értéken van ez a skill, annál kevésbé sérül a célpont gép. 5-ös szintél csak olyan 10-20%-os lesz maximum a sérülés foka. Nullára sajna nem csökkenthető a dolog. -
#4211 köszi a segitség. -
mindero #4210 Hol lehet kapni repair lasert? Vagy repair dronet?
Sikerült elfoglalni egy M6-ot boarding pod nélkül, de teljesen lepusztították a marine-ok a hajót. Mitől függ hogy mennyire sérül? Ennek több mint a fele lement, azt meg nem akarnám szkafarnderben megjavítani. Egy egész estig tartana. -
SaGa #4209 Nem csak ott. Majd az összes military bázison. "tengersészgyalogosok", hajófoglaláshoz.
Kell nekik valami személyszállításra alkalmas hajó (tipikusa MTP osztály, az kifejezetten az ő szállításukra lett kifejlesztve, de M6-os és nagyobb hajókon is elférnek páran. Ugyanott a katonai kiképző bázison be lehet őket adni kiképzésre. harci, technikai, hacker, meg még valami osztályban lehet őket képeztetni. Minél több a csillaga valamelyiknek, annál értékesebb.
Kellhet még hozzájuk Boarding Pod (ezt kalóz bázisokon is lehet kapni), azzal könnyebben tudják megközelíteni az elfogandó hajókat. Ha van belőlük jó sok, akkor M6-nál nagyobb hajókat tudsz velük elfoglaltatni. Lelövöd a pajzsot nullára, majd beküldöd a tengerészeket hajó folgalásra (Piracy manüben van azt hiszem). Kell olyan, aki átvágja a hajótestet, olyan aki feltöri a számítógépet, meg harcos. Egy hajóhoz minimum 10, de inkább 20vagy több is kellhet. Ha sikerült bejutniuk, folyamatoan közlik, hol tartanakm ha feltörik a vezérlő számítógépet, a tied a hajó. M3-nál nagyobb hajókat elvileg csak így tudsz elfoglalni, a szokásos Claim-mel nem... -
vecsi71 #4208 Ezek valószinűleg marinok.Vagyis tengerész gyalogosok.Hajó elfoglalásánál használjuk őket és lehet őket képezni is.Csak akkor tudod megvásárolni őket ha van cargo life sipport a hajódon.