12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#4207 egy kérdés merchant haven be a military outpost ban lehet kapni ezeket..deridos joranas zuzuamis 2 .. ez mire szolgál kb 19 van belöle és ijen kiegészitö van melete még ... vol 8 tc m .. race teladi milehet ez segitenétek már 4 rejtet hajot meg találtam edig. -
SaGa #4206 Javítok: 122 Euro... -
SaGa #4205 Egyelőre kihagynám a Logitech cuccot. '22 Euro mire ideér, az meg 32K HUF, meg egy kicsi. A Nostromo megvan 15-ből drága helyen is.
Egyébként én nem félnék a 3 féle gombkészlettől. Jól elhatárolhatóak a feladatsorok:
1: harci gombok (group vezérlés, fegyverek vezérlése, MARS, strafe, seta, jump)
2: állomás, szektor és egyéb parancsok
3: FCC és egyéb, sok gombor igénylő, de nyugiban használható modok...
-
SaGa #4204 Ez van nekem is. A bal oldali első gombja már kezd kihagyogatni. Azon van a SETA meg a Jumpdrive... -
tomonor #4203 én csak egyszerűen lusta vagyok bedugni a joystickem a gépbe o.o
Logitech Attack 3
-
#4202 Karácsonyra vettem egy ilyet magamnak egy bizonyos FPS játékhoz, és gondolkodni kezdtem miként lehetne érdemes felhasználni a TC-hez, de már annyira a kezemhez nőtt a Joystickom, hogy inkább nem keverem a kettőt (pedig lehetne).
Megjegyzem, én zavarónak tartom, hogy több funkciót rendeljek egy gombhoz, mert éles helyzetben nincs idő keresgélni, hogy melyik csoportban is van az a bizonyos funkció.
Inkább arra jó, hogy egyik játékot az első csoport szerint, a másikat a második szerint, stb.
Bár én rendesen bevakultam ETTŐL a parasztvakító kütyütől.
Szerencsére a Belkinnek kék fénye van mint a billentyűmnek (még nagyobb vakítás). -
SaGa #4201 Az enyémről a POW Hat nagyon hiányzik. Ha majd cserélem olyat veszek, amin van. Illetve szemezek egy Belkin Nostromo N52-vel, amin van ilyen kapcsoló, meg 15 gomb, mindegyik 3 funkcióra álíthatóó be alapból. Ha még a hosszú nyomást is kezelni lehet vele, az 90 variáció... -
#4200 Sebességgel nincs gondom, mert nálam mindig maxon van alapban, csak (többnyire) harcban finomítom. Kidokkolás után pedig csak akkor gyorsulok, ha hozzáérek a gázkarhoz, mindegy milyen állásban van.
Menüket remekül lehet kezelni a POV hattal, extra kényelmes. (A kis bigyó a tetején ami egy mini-joystick)
A 12 gomb bőven elég, csak egyik-másik kapott ciklikus parancsot - örülök, ha krízishelyzetekben nem kell gombokat keresgélni hogy melyikisaz...
Gépelni, térképen koordinátákat megadni, nézeteket váltani meg gyorsmakróknak persze ott a billentyűzet. -
SaGa #4199 A hoszú nyomás nem kvázi shift funkció. A billentyűzet gombjaihoz 4 jelentést rendelhetsz: rövid nyomás, hosszú nyomás, SHIFT+rövid, SHIFT+hosszú. A joystick gombjaira csak az első kettő tehető rá. -
rpetercom #4198 Nekem egy Logitech Strike Force 3d van, 2 hat,7 gomb+egy görgő. Minden további nélkül működik a booster és a stop a játékon belül a joy-ra programozva, annyi megkötéssel, hogy ha menüben vagyok vhol, csak a stop megy, ilyenkor a booster hatástalan.
Hasznos apróság még, hogy egy-egy funkciót lehet rendelni a rövid és a hosszú gombnyomáshoz (kvázi shift funkció). Nem mindenre célszerű (szerintem a lövést pl. nem szerencsés hosszú gombnyomásra tenni:)), de sok esetben jól használható. -
SaGa #4197 Nekem ennek a kistestvére van (nem 3D verzió) és a harc, mozgás közbeni parancsokhoz bőven elegendő nekem is. Az állomásokon illetve a kereskedő hajóimnak kiadott parancsokat persze már billentyűzetről irányítom. Nincs is gond, csak akkor, amikor elfelejtem, hogy a sebesség abban a pillanatban a gázkar állásához igazodik, amint bármely gombját megnyomom a joysticjnak.
Egyetlen bánatom, hogy a SHIFT+joy gomb kombináció nem működik az 3-akban, így egy gombhoz csak 2 funkciót tudok rendelni, míg a billentyűzet gombjaihoz négyet... -
#4196 Én Ezt használtam a Reunionhoz és most a TC-hez, igazán remekül bevált. Sebességet csak a gázkarral szabályzom, a 12 gomb meg a legfontosabb funkciókra elég, a billentyűzethez alig kell nyúlnom. -
tomonor #4195 hmm azóta kommenteltem, azt is kitörölte Mindegy, flaggeljük a vidit és a yt adminok hátha leszedik... -
#4194 A videót bezzeg nem tudja törölni. Azért elismerésem: azt a sok (jogos) szidást letörölni nem 2 perc volt. -
tomonor #4193 HD intró
"Almost a millenium has passed since the last great plague of human kind had been wiped out from the solar system and its precious blue pearl planet Earth.
It was a plague so dangerous, a threat so grave, that it spread throughout the infinity of space and eternity of time almost effortlessly to infest the stars. It spread its pestilence to civilizations unknown, devastated the galaxy as if it was just an ordinary body made of flesh and bone falling prey to a mindless virus.
And in a sense it was really a virus, a virus created by humankind. One made with the best of intentions, but a virus nevertheless.
Von Neumann probes, self-replicating machines, Terraformers, Xenon, even the enemy of God. But at its core, it was really only one thing.
Artificial general intelligence, or AGI. Mechanical minds capable of making themselves even more intelligent, and then again, and again. Recursively forever. The greatest threat to biological life that ever existed throughout the whole universe. The Terraformers were cast out of the solar system by sheer luck, just barely, with billions upon billions dead in their wake. The Earth Jumpgate was dismantled, legislation was put in place never to allow AGI to be created again, ever.
Human kind never forgot the lesson of AGI, never ventured to try out this concept once more, not in a thousand years, but then it was discovered that species from outside the solar system had thought differently. The plague of AGI was being released on the universe once more. Again perhaps with the best of intentions and again however, with the deadliest of results. The government of Earth had to intervene, even if it meant cold war, even if it meant a cold war between brothers, and intervene Earth did.
This escalating conflict would be given a name by historians. Terran Conflict." -
tomonor #4192 dicsak, a noob kitörölte az összes kommentet és lezárta az értékelést xD :D
http://www.youtube.com/watch?v=qPH0QlikKuw -
tomonor #4191 persze hogy nem felejtettem el, de én most az X3 társaságról beszéltem ;) -
#4190 Miért, volt itt sztori? Én csak annyit láttam, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legalábbis a Terrán plot szerint."húúú, mi vagyunk a Terránok, nem szeressük a többieket. Iiik, egy AGI hajó ami alig erősebb egy M5-nél! Anyám borogass, jönnek! Ezért mi most levadászunk egy Split TL-t a flottánkkal! Hmmm..nem ő az. De itt van Adrin és a #deca hajó! Nem mozog és nem lő! Kapjuk el!
Congratulations! You completed the story!"
Nem azért, de ennél a Reunion 100x, az X2 meg 1000x jobb volt (történet szempontjából)!
@Tomonor: azért az X2 fanokat sem felejtették el: -
mindero #4189 Na jó, de ezek szerint a történet nyitott maradt. Sajnálom, még a reunionnak is nagyobb szabású fináléja volt. Itt semmit se kellett csinálnom. -
tomonor #4188 Most, ahogy elnézem a dolgokat, az X-ező társadalom két részre fog szakadni: az egyik, amelyik a TC-vel játszik, a másik pedig a Reunionnál marad. Ezt már csak a Reunion modding topik aktivitása is jelzi az egó fórumain (+érdekesség hogy az egó most újjítja fórumait o.o ) Mindenesetre mivel én még magával a TC-vel nem játszottam, egyelőre nem ítélek előre. (Ám, egy online webes szavazást ha be tudnék ide illeszteni, megcsinálnám a "melyikkel játszol szívesebben" poll.-t.) -
tomonor #4187 Apropó: a bannerba lévő gombokkal azért küzködtem hogy segítsenek a kezdő X3 TC-seknek. Tesség egészséggel/bátran használni. :P -
tomonor #4186 Bankrupt assasin = korrupt gyilkos, akit nem érdekelnek a faji dolgok, csak az hogy vért lásson. Ez az egó egyik elgondolása a játékbalance szempontjából: erős hajó, gyenge repu/nincs pénz. Továbbá ezt még a nehézségi fokozatok is alakítják... mindenesetre ha azt úgy állította be az ego mint alapértelmezettet, akkor nincs mit tenni... csak ölni. -
SaGa #4185 Az, hogy mi van a hajó parancs ablakában beállítva, csak annyit tesz, hogy mit jelez a többiek felé a hajód. Attól ők még utálhatnak, ha te nem akarod bántani őket.
A Bankrupt Assasin csinált valami disznóságot a boronoknál, így ők ellenségesek. Az argonok meg azért, mert a boronok az argonok szövetségesei a paranid-split szövetséggel szemben, így ha argon területen boront irtasz, ők is berágnak. Mnej át a splitekhez és lődd ott a boronokat, folyamatosan emelkedni fog a reputációd.
Off
Kapcsold ki a Caps Lock-ot és elküldés előtt javítsd ki az elütéseket, betűhiányokat, mert alig érthető, mit is akarsz. Érthetetlen kérdésre nem fog senki értékelhető választ küldeni.
Tudom, téged nem érdekel, de ez itt egy fórum, ahol az a minimum, hogy érthetően próbálunk kommunikálni egymással. -
#4184 EGY ÉRDEKES KÉRDÉS A BRAKRUPT ASSASIN KÜLDIVEL JÁCANÁK DE NEM ÉRTEM ALAPBA ARGONOK NÁL KEZD A KÜLDI A BORON ENEMI MEG TÁMAD NAK HA RÁ LŐVŐK AZ ARGONOK IS ENNEMIK LESZNEK IJENKOR MIVAN A BE ÁLITÁSBA FRIEND MIND CSAK A PIRÁTE ..FOE.. KEZDEK BELE JONI AZ IRÁNYITÁS BA IS HÁLA. -
SaGa #4183 A joystick gombokra pakolásnak vannak korlátai. Pár funkciót nem lehet rá tenni. Pl a booster (TAB), a stop (BackSpace) parancsokat és mindazokat, amelyek a sebességet módosítják, amennyiben a joystick "throttle" karja engedélyezett a használatra. Erre egyébként is oda kell figyelni, mert ha a sebességvezérlő kar nem 0 állásban van, és valamelyik, ajoysticken lévő gonbot megnyomom (pl a jumprdive-ot), aznnal felgoyrsul a hajó arra a tempóra, amit a kar állása meghatároz. Sikerült már kidokkolás után azonnal felkenődnöm egy állomás falára emiatt... -
Én má annak is örülnék ha lehetne kapni itthon. Ha csinálnak hozzá magyar feliratot azon parázok hogy ne baxxák el.. -
#4181 Mégegyszer: Database gomb és Ships gomb fent, a banner alatt.
Irányítás: szinte mindent személyre lehet szabni, bármit bármilyen gombra átrakhatsz. Legkényelmesebb megoldás egy Joystick, főleg olyan amin van pár további programozható gomb. -
#4180 és ezek a hajok hol vanak van rola valami leirás én egy mamba val kinlodok most ezt kaptam.és probálom meg szokni a játékot a hüje irányitás miat és a sok uj menü miatt nemártana kis segitség ebe . -
#4179 Található hajók listája fent. Meg a Database szintén fent.
Vagyis (pfff) el van szórva néhány gazdátlan hajó az univerzumban, amiket ha megtalálasz, magadévá tehetsz.
A terran plotot hanyagolom egyelőre, még csak egy hajót kaptam az elején... -
SaGa #4178 Van neki. Megkaptad a "Congratulation" képernyőt, meg beállhatsz az Earth Torus-ba, azaz minden szektor elérhető már. Ezen kívül kaptál egy hajót is, az is ott áll a dokkban.
Összesen 4 vagy 5 hajót kaptam a Terran plot során, az utolsót a legvégén. Az a jutalom, bár némileg tunningolni kell... -
mindero #4177 És ezt honnan szerezted? Nekem csak egy advanced hajóm van amit a Terran plottal szereztem.
A Terran plotnak tényleg az a vége hogy nincs neki? -
#4176 Ki tudja mi vezérelte őket a névadáskor. Én abban látok csalást, hogy az Argon Eclipse tulajdonképpen egy korábbi XTM-es hajó - a hajdani Icarus Hauler. Az Adv. Eclipse-nek azért örülök, mert az az igazi, eredeti, hamisítatlan (bár ronda) szintén XTM-es Eclipse.
Mindkét hajót lelkes modderek csinálták nekünk ingyen, az Egó meg pénzért szépen bekavarta őket a TC-be, csak nem éppen úgy ahogy korábban megszoktuk (szíve-joga).
Az Advanced hajók királya az Advanced Perseus (a második legrondább hajó). A kedvencem. M3-ashoz képest íííszonyat jó sebesség, remek pajzs és kicsi, nehezen cébavehető hajótest. Xenon és Pirate M6-osokat leszedi némi munkával, a Khaak korvettek gusztustalan lőtávja már gondot okoz, de ha becsaljuk a helyi véderők közé már csak a kegyelemlövést kell leadni rá. Aprólékok csak determinált túlerőben jelentenek gondot. Szóval ez tényleg Advanced, 99%-ban ezt használom. -
Nagyapi #4175 Nem a wareznek akarok reklámot csinálni, de azt hiszem a képfile használata melett annyi minden szól, hogy nyugodtan betehetem a linket. A DT 4.30.3 Lite letölthető innen
http://forum.daemon-tools.cc/announcements.php
Már az előző verzel is tökéletesen futott, én ezt használom mert a lemezt csak kölcsön kaptam, és nem szeretném egy ügyes mozdulattal hazavágni.
A magyarításhoz csak annyit, ha jól sikerül, nincs félrefordítva, akkor mért ne. Én nem tudok angolul, talán sokat segítene, habár az én szintemen még nem volt olyan küldi amit ne értettem volna meg. Ha valakinek van kedve csinálni, kereslet biztos, hogy lessz rá. Egy gondot látok csak, hogy az új patchek boríthatják az egésszet, a scriptekről nem is beszélve. -
#4174 ez a játék csak akkor lesz magyar szöveggel láthato ha valaki neki áll és meg csinája én megnéztem meg lehet csinálni leirtam hol van a nyelvi fille pontosan. -
#4173 ez nem azt jelenti hanem itt lehet kapni majd én 1.5 honapja nézem a honlapot es telon is beszéltem velük itt vetem az x3 eredetibe de meg semi pontos hir mikor lehet kapni csak lesz ezt a választ kaptam semi mást nem és a honlapot figyejem 1000 rel enyit mondtak. -
saba30 #4172 Bocs nincs kiemelve, hogy magyar szöveggel (a többi játéknál ott van), de reménykedem -
saba30 #4171 Elvileg lesz hivatalos magyar változat:
magyar kiadás készül
Meg is veszem ha lesz! -
tomonor #4170 sőt, ez a hó 95%-ban ugyanolyan mint az egósoké o.O -
tomonor #4169 Na végre, normális hó :D
akk most jöhet a banner meg néhány fontos script... -
Lysandus #4168 Oké, de akkor ne hívják advanced-nek. Hanem vmi másnak.
Ne haragudj, de egy jó táblázatnak épp az a jellemzője, hogy szöveg nélkül is tökéletesen lehet értelmezni. Ezzel összefüggésben a táblázatokból, adatokból is kiderül, hogy az úgynevezett advanced eclipse sokkal rosszabb gép, mint a sima eclipse. Ez mindenféle háttérismeret nélkül nyilvánvaló. Nincs olyan mutatója, ami advanced lenne, lassabb, kisebb a pajzsa, stb. Épp erre próbáltam utalni.