12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Itt a lista
  • Gunslinger
    Jól emlékszel. Egyébként az alábbi hat hajó tudja kilőni:
    Minotaur
    Cobra
    Ares
    Kraken
    Gannet
    Sirokos
  • r4pt0r
    De játékban írja is a Boarding pod alatt melyik hajó tudja kezelni, ha jól emlékszem.
  • Gunslinger
    A rakéta amire gondolsz, az a boarding pod és csak néhány M7M képes a kilövésükre. A lap alján a keresőbe írd be, hogy boarding pod. Párszor már ki lett tárgyalva a téma, olvass vissza.
  • Gunslinger
    Marineokat lehet szállítani M6, M7, M1, M2, TL, TP, TM hajókban. Lehet, hogy még TS-ben is, utóbbiban nem vagyok biztos.
  • Vitez77
    Na, itt viszont vki más jöjjön, mert én csak 5x marinoltam a Scabbardommal :D
    Amúgy meg erre való a fórum ;)
  • jkckxw
    Köszi a helpet:). A manual azt írja, hogy rakétalövőből kell a hajóra ráengedni a marine-t. Ezzel kaopcsolatba is tudnál segíteni, hogy milyen hajóról lehet kilőni őket... vagy hogy engeded rá őket?

Bocsi ha kicsit értetlen vagyok, de nem rég kezdtem el és picit összetett a játék ha valaki mélyen belemerül és nem csak a felszínen kaparászik :).
  • RJoco
    Szóval classic fight mode. Ezt majd kipróbálom.
    Még nem volt elég időm az egész beállítási részt áttanulmányozni, csak a játékot próbáltam ki gyorsban, hogy milyen is.
  • Vitez77
    Azokkal lehet a nagy hajókat elfoglalni. Leviszed a cap ship pajzsait(lentartod), majd a marineokat ráengeded. Ha sikerrel járnak, tied a cap. ship. Minden egyes alkalommal XP-t szereznek, ami növeli a siker esélyét. (Asszem TM hajókkal lehet a marineokat szállítani)
  • jkckxw
    Halihó mindenkinek!

Nem nagyon játszottam a Reunionnal, de annyit azért igen, hogy tudjam, hogy nem rémlik ez a marine-s dolog :). Valaki elmagyarázná nekem, hogy azok mire jók és mikor, hogyan és mit lehet velük csinálni.

Előre is köszönöm annak aki válaszol.
  • Vitez77
    Pedig át lehet állítani Reunionosra, emléxem, még anno itt írtátok ti (a TI az egy tág kategória, amit most azért használok, mert nemtom pontosan ki), hogy hogy is kell. Csak türelem meg kísérletező kedv kell. Bár az oldalsáv így is meg fog jelenni, amikor kurzorral kijelölöd az ellenfelet, de jobb, mint az alap.
  • NONPLUSZULTRA
    Mivel a lentebb említett Joystickkal nyomom, arra ugyanazt ugyanúgy konfiguráltam, mint Reunionban ezért semmi külömbséget nem tapasztalok - eltekintve attól, hogy classic flight mode-ban nincs kurzor ezért nem tudok egérrel kijelölni objektumokat. Így csak harcban használom hogy ne zavarjon az oldalsáv ilyenkor elég a next, prew. és closest enemy parancs, nem kell egerészni.
    Az oldalsáv kifejezetten zavar, ami akkor tűnik fel, ha néha előveszem a Reuniont és azt veszem észre, hogy "magától megy". A TC-vel még nem tartok itt.
  • tomonor
    o.o BÚÚ
  • Vitez77
    Na, szép kis előrelátások....
    Még jó, hogy haver által 50% kedvezménnyel jött :D
    De asszem befejezem az offot, mielőtt Tomonor rámszólna, de:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    2061-ben nekem csak a vége jött be, amikor kiderült, hogy a Jupiter felső rétegében voltak élőlények, amik ugye elpusztultak, amikor Luciferré változott a bolygó.
    Nem nagyon kötött le a hegyméretű gyémánt története. Arra ott az Indiana Jones vagy mi.
  • SaGa
    Tényleg, a 3001-ről meg is feledkeztem. Az egyetlen jó, benne talán az, hogy rövid...
  • Vitez77
    Nana.
    A 2001 az egy nehezen érthető, ámde klasszikus mű.
    A 2010 kalandízű, de még mindig sokat mondó, elgondolkodtató (bár ez főleg a korának politikai viszonyai között volt főleg igaz), mély iromány/film, s egy méltó utód.
    2061. Hááát. Jah. Vártam a nagy sztorit, de vhogy elmaradt.
    3001. No comment, mert csak vizsgák után kezdem el.
  • SaGa
    Izéé...

A 2010 már csak egy utánérzése a 2001-nek. A regény is. A 2061-ről nem is beszélek. Az már az utánérzés utánérzése...
  • RJoco
    A kezelőfelületet nem hiszem, hogy át tudnám állítani, viszont a billentyűkonfigurációt mindenképp átállítom amennyire csak lehet.
    Úgykülönben a kezelőfelület nem zavar annyira, csak még az irányítás. Azt nagyon meg kell szoknom. Meg átkonfigurálni a gombot. Nem lenne jó, ha Reunionban jobb gombot nyomok lövésnek egy fontos csatában mondjuk.

A banner alatti rész jogos, de szerintem az oldal üzemeltetői ilyenre nem is gondoltak.

Ami jó lenne hozzá, érintőképernyős monitorok majdnem minden panelnak külön-külön.
    Mint egy igazi űrhajóban. De király lenne.
  • r4pt0r
    Azért mert nem én csináltam pl. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Szólj, ha sikerült "Reunionosítani" a játékot. Engem is baromira zavar még mindig, nyafogtam is érta itt elég sokat. Az lenne a vágyálmom, ha Reunionos kezelőfelülettel nyomhatnám a Terran Conflict-ot. Persze mindenki hülyének néz miatta, de felhívnám a figyelmet azokra a szééép gombokra a banner alatt. Vajon miért nem a TC-s oldalsáv stílusában van kialakítva?
  • tomonor
  • Vitez77
    ?
  • tomonor
    ÚÚÚÚÁLLOMÁS
  • Vitez77
    Off:
    Ajánlom figyelmetekbe ezt a filmet . Sajnos Magyarországon nem adják (csak néha a TCM), pedig ez a scifi, sőt, az egész filmtörténelem egyik legbecsesebb darabja.
    Eredeti sztori: Artur C. Clarke.
  • Vitez77
    Majd értesítenek a Terránok az új feladatról. Még nincs vége (mellesleg, az Argon sector 148-ból nem egy fogolyt meg egy csajszit, az átmeneti társadat menekítetted?)
  • tomonor
    HA JÓL tudom Gonerből
  • Ace McCloud
    Sziasztok!
    Eljutottam odáig a terran plotban, hogy az argon sector 148 ból két utast elvittem a heretic endbe. Leadtam az utasokat, és nem kapom a következő küldit. Ezek szerint vége ennek a plotnak?? A TrueLight Seeker melyik plotból érhető el??
  • Gunslinger
    Nem csak TS-el lehet bányászni. Én M7-el gyűjtöttem mindig Nividiumot. Olyan még nem volt, hogy a Panthereimmel és a bennük lévő hajónként két tucat vadásszal ne tudtam volna valamit legyőzni, ha bányászás mellett harcra került a sor, Khaak M2-es mondjuk nehéz dió, de nem lehetetlen. Egyébként ezekben a random rendszerekben lehet találni a speciális anti-fighter beam fegyverekből is, amik amúgy nem megvásárolhatók, de baromi ritkán adja ki a gép, eddig én összesen csak egyszer találtam belőlük, pedig már 30-40 ilyen unknow szektor látogatáson túl vagyok.
  • mindero
    Igen, de ezeket meg lehet tenni a sima szektorokba is.

Bányákat meg én is csak a nagy hozamú aszteriodákra teszek (50fölött), de azokból is van sok a normális rendszerekbe is.

A Nividium tényleg az egyetlen értelme, de kíváncsi vagyok mennyi van belőle ezekbe a random szektorokba. Az a gond hogy vagy kereskedőhajóval ugrok vagy harcival. Ha harcival akkor nem tok bányászni, ha kereskedővel akkor meg szétkapnak.
  • Gunslinger
    Látom itt valaki nagy fantázia hiányban szenved ;-)
    A Nividium baromi ritka anyag, jó kis pénzt is adnak érte, ha valakinek erre fáj a foga már csak ezért is megéri ezeket a rendszereket látogatni. Harcolni minek? Esetleg új fegyverek, új taktikák kipróbálása és a harci rang növelése. Ezekre mind jó. Különben meg azt ne mond, hogy te minden aszteroidára amit találsz bányát akarsz telepíteni. Van elég sok magas hozamú aszteroida a játékban a normál rendszerekben.
  • mindero
    Hát sajna akkor tök értelmetlen. Beugrok egy TS-el és kibányászom az aszteroidákat? Minek?
    Harcolok? Minek? Hemzsegnek az ellenségek mindenfelé.
    Energia cellákat keresek? Pfff

Még ha lenne spéci fegyver / ritka nyersanyagok / elrejtett hajók. Ennek így nincs értelme. Főleg h még bányákat se tudunk telepíteni.

De a TrueLight Seeker azért jó kis jutalom.
  • Gunslinger
    Nem, nem. Azok most is megvannak, csak már számozva.
  • Gunslinger
    1,
    Célkereszt: Harcolós küldetések
    Credit: Vásárlós, kereskedős küldetések, asszem a hajó leszállítás és néhány fuvar küldetés is ide tartozik.
    Tégla: Építős küldetések
    Villanykörte: Egyéb, elég sok féle van, majd kitapasztalod.

2,
    Nincs elég jó reputációd az adott fajhoz, néphez, társasághoz.

Egyébként ezen kérdések mindegyikére meg lehet találni a választ a hivatalos kézikönyvben, erősen ajánlott az elolvasása.
  • Gunslinger
    Unknow sectorok és többet nem lehet visszamenni ugyanoda, mivel random generált. De értelme sincs visszamenni.
  • Titan
    Akkor íme pár kérdés, amire nem találtam meg a választ:
    Mit jelentenek néhány állomás mellett található ikonok ( villanykörte, célkereszt..stb.)?
    Ha van pénzem, akkor miért nem tudok vásárolni bizonyos hajókat (pirossal van jegyezve a trade list-ben)?

Egyenlőre ennyi jutott eszembe...és köszi a válaszokat!
  • Vitez77
    Azért van ott a 3. lehetőség: kérdezzen bátran. Max nem itt (ha olyan a kérdés), hanem PM-ben segítünk.
  • mano1b
    a baj hogy amaro csak x3 ra ir leirást tc re nem főleg a kiseb dolgokrol semit se sajnos mást énse tudok ahol lenne ilyen
  • Vitez77
    Ott van alatta alapból 3 oldal: Amaro, Tomonor, Spacesimulators.
    Vagy: nézd meg az aláírásainkat.
    Vagy: kérdezz itt, nem harapunk (a látszattal ellentétben)
  • Titan
    Skacok!

Van valami magyar faq oldal? Mert rengeteg kérdésem lenne és a fenti link nem megy...
    Ilyen alapvető kérdéseim lennének, hogy mit jelentenek az állomások mellett megjelenő ikonok ( célkereszt, villanykörte..stb.)...?
  • Vitez77
    Reunionban nem ezek voltak az unknown Kha'ak sectorok, amik helyék pénzért meg lehetett venni?