X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1. Nem
2. Igen
3. ugyanez
4. HQ-s és a Terran a legjobb a nyeremények miatt, a leghosszabb meg a The Hub, tegnap errõl folyt a diskurzus, több hónapon át tartó plot
5. Az összeset meg kell csinálni, ha teljes értékû játékot akarsz.

Két található Eclipse is van, mindkettõ gyengébb, mint az alap, ezek amolyan kalóz változatok. Tök máshogy is néznek ki, mint az eredeti Argon Eclipse.

Igen a Split Chiemra meg a Boron Skate Prototype is jó még, õket kifelejtettem. Sok jó M3-as van.

Lockheed
Mondjuk én nem sértõdtem volna meg, ha megvásárolhatóak a Terran Stationok is... SPP a kedvencem! 😊 Nagyon jól néz ki!

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Szerintem a Chimera is egesz jo kis hajo.
BaLeeX
Én a Terran plotot a Cutlass-al fejeztem be, mert a Vidar-ra nem tudtam venni pajzsot meg fegyvert se. Másnak is ilyen könnyû volt a csata Aldrin-ban? Ott volt az a nagy hajó a végén, de nem jött belõle ki egy repülõ sem, csak le kellett lõni a pajzsát. Elõtte volt kis harc, de szerintem el sem találtak a csata során.

Paráztam mi lesz, hogy nem az M6al megyek de még csak nehézség sem volt benne.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
A találhato Eclipse egy gyengébb változat, mint az alap. Legalábbis nekem ez tûnt fel.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Vitez77
Nah, gyerekek, most jönnek a noob kérdéseim:
1. Terránként lehet majd Terrán bázisokat venni?
2. -//-, hajókat?
3. És argonként (ugyanezek a kérdések)?
4. Melyik plot a legjobb/leghosszabb?
5. Összességében, ti melyiket ajánljátok (plot)?

天使たちは私を見守る

Pedig található hajók közül is van legalább három, ami Adv. Eclipse-nél jobb.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Skate Prototype
Advanced Barracuda
Bustclaw Prototype

Egyébként valóban sokan nem néznek körül aztán vesznek Cerberus, Centaur meg hasonló szutykokat. Én is kis hajókkal szeretek harcolni, csak nagy ritkán ülök be valamelyik Boreasomba, általában mikor sok Xenon capital ellen megyek. Bár a Terran Springblossommal is kifektettem már 4 Xenon K-t meg pár J-t. Azzal a hajóval a Khaak M2-esen kívül bármit le lehet gyõzni könnyedén és mégiscsak egy pici M6-os. Mondjuk ez relatív, hogy pici, mert eléggé széles, egyszer jól rá is faragtam vele, mert ha egymás mellé bedokkolsz belõle kettõt, akkor egymásba érnek a szárnyaik és kidokkolásnál láthatjuk a Game Over feliratot. Nem szabad egy állomásra egynél több Springblossomot dokkolni, még nagy EQ dokk méretûekre sem, mert az AI hajlamos egy csomópontra pakolni õket.

NONPLUSZULTRA
Persze. Csak feltûnt, hogy mikor napvilágot látott a található hajók listája, itt a fórumon sokan erre mozdultak rá, és emlegették saját hajónak...

Kedvenc hajóm XTM-ben az Otas Reaper volt, 12x Mass Driverrel <#violent>
Nagy hajókat nemigen szeretem, a kicsikkel jobb harcolni. A nagyokból, meg csak nézel kifelé, és várod, hogy mi történik...

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Terran hajók majdnem az összes kategóriában a legjobbak. Legjobb M6, M3 és M1 náluk van.

Legjobb hajó listám kategóriákra lebontva, ATF hajók-at nem számolva:

Legjobb M1: Terran Tokyo
M2: OTAS Boreas, Terran Osaka
M3: Terran Scimitar, Cutlass, Spitfyre, Argon Eclipse, Nova Vanguard, Nova Raider, Boron Advanced Barracuda, Barracuda Prototype, Paranid Medusa Prototype, Teladi Falcon Sentinel, Xenon LX, Pirate Bustclaw Prototype. Ezek közül bármelyik választható, kiváló M3-asok. Személyes kedvenceim a Cutlass, a Spitfyre és az Eclipse.
M4: OTAS Solano
M5: Teladi Kestrel, Split Enhanced Jaguar
M6: Terran Springblossom, a többi M6-os mellette egy vicc
M7: Split Panther, Paranid Deimos
M7M: Split Cobra, OTAS Aquilo
M8: Mindegyik szar, totál használhatatlan hajóosztály, fõleg ennyi pénzért.
TP: Split Iguana
TS: Split Caimanok és OTAS Mistralok
TM: Otas Zephyrus
TL: Split Elephant és a Terran Atmospheric Lifter

A föld körül a gyûrû nem piskóta.Nekem nagyon tetszik.Csak az a kár,hogy nem sokáig csodálhattam ugyanis belépés után nem sokkal felrobbant a hajóm.
Lockheed
Véleményem szerint ha valaki be tudja szerezni a Terran hajókra a fegyverzetet nagyon-nagyon jól használható hajóik vannak... ( Scimtar, Cutlass ) Én a Terran plotot míg nem kaptam meg a Vidart a Scimtarral csináltam végig és 1-2 nehezebb résztõl eltekintve nagyon könnyû volt... De szerintem az OTAS hajók sem rosszak.

Hogy megválaszoljam tegnapi egyik saját kérdésemet, egy boardin podba legfeljebb 5 tengerészgyalogos/zsoldos fér be, bõven jó .

Adv. Eclipse kinek a kedvence, hogy mindenki kedvence? Kapásból fel tudok sorolni legalább 6-7 M3-ast ami jobb nála. Abszolút átlagos gép.

NONPLUSZULTRA
Egy pirate shipyardnak azért örülnék... nem haladnak a rangjaim, kevés idõm van játszani. XTM-ben bármilyen hajóosztályt vehettem a kalózoktól, most a fajok M6-osai még nem elérhetõk.

Kestrel: valóban brutális kis jószág. 600 körül repeszt, a Pajzsa annyit ér, mint egy szappanbuborék, de ilyen sebesség mellett nehéz eltalálni. Fegyverzet megmosolyogtató, de legalább van. Amin lepadlóztam az, hogy van hátsó Turret-e. Remek jószág, egy darabig biztosan a fõ hajóm lesz. A plotokat majd azután kezdem, hogy már berepültem és feltérképeztem az összes (minél több) szektort. A mindenkikedvence Adv. Eclipse túl lomha, bár már így is 105 szektornál tartok. A Kestrel fogja nálam kitölteni azt a fájó ûrt, amit a Starburst fájó hiánya okoz.
Bevállaltam egy szál Kestrellel egy bevédõ küldit: egy marék vadász, két Osprey és egy Marmon. Ez így eléggé szerény felhozatal, de a két Osprey-t már nem tudtam leszedni, M6 alatt úgy tûnik bármit leszed .

Nem kéne személyeskedni. 😄 nahát nahát. 😛

Lockheed
Azt tudja valaki, hogy milyen rakéták azok amiket a Fight trailerbem a Minotaur (asszem az az) olyan olyan látványosan a tetejébõl ereget ?

Arra azért kiváncsi lennék, miért is kaptam hirtelen két büntetõpontot?

NONPLUSZULTRA
No még egy bõr a Rolling Benchmarkról:

A kettõ között az a külömbség, hogy az elsõ XP-n készült, a második Vistán, ugyanazon a hardwerkonfigon. A proci túl van húzva, érdekes, hogy csak a Vistás benchmark "látta". A Vista alapban felismeri a 4 GB-ot, a benchmark _nem_ lát csak 3mat. Alapvetõen nincs nagy külömbség, a Vistától többet vártam, ma a hardwereket és a szoftwereket is erre hegyezik ki, arra gondoltam a videókártya jobban fog teljesíteni a bónusz 1 GB-ról nem is beszélve. Azt hiszem maradok a jó öreg XP-nél, a Vista meg megy a kukába.

--------------------------
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS <640 MB> Driver: 6.14.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1280 x 1024 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 64 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 40.3 average fps 13.0 minimum fps 83.0 maximum fps
Scene "Fight" 76.1 average fps 27.0 minimum fps 173.0 maximum fps
Scene "Build" 70.8 average fps 46.0 minimum fps 99.0 maximum fps
Scene "Think" 26.2 average fps 17.0 minimum fps 58.0 maximum fps

Overall average framerate: 53.4 fps

X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.longhorn_rtm.080118-1840)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS <1887 MB> Driver: 7.15.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.5GHz
Usable System Memory: 3070 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1920 x 1200 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 8x
Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 39.3 average fps 11.0 minimum fps 85.0 maximum fps
Scene "Fight" 67.0 average fps 30.0 minimum fps 118.0 maximum fps
Scene "Build" 55.4 average fps 35.0 minimum fps 81.0 maximum fps
Scene "Think" 27.9 average fps 19.0 minimum fps 47.0 maximum fps

Overall average framerate: 47.4 fps

Egyetértek, egy köztes megoldás lenne a legjobb. Mondjuk, hogy küldetésekért elég lenne a Tradind Dockokba leszállni, mert a népek csak ott adhatnak fel küldetéseket, nem mindenféle félreesõ wheat farmokon. Picit életszérûtlen is, hogy a profi fejvadászok majd pont huszonötöd rangú ûrállomásokon fogják keresni a melót. Ezzel én bõven kiegyeznék. Központi ûrállomáson leszállás aztán válogatás a küldetések között egy új almenüben aszerint, hogy milyen fajta küldit akar az ember elvállalni, pl. harcolos, építõs, fuvarozós, stb.

NONPLUSZULTRA
A Goner templom engem is érdekel...
A BBS-ben meg pont az tetszett, hogy nehéz volt küldetésekre vadászni. Most meg nem is kell, így túl könnyû (vagyis inkább beleordítják az arcodba). Valami köztes megoldásnak örülnék.

Kis vadászok ellen PBE, PSG és a különbözõ Flak változatokat tessék használni, garantált a siker.

Hol találtál te Goner templomot? Valamit elnézhettél, mert nincs egy sem elvileg, azt egy plot során kell felépíteni.

Jumpdrive-ot több helyen is lehet kapni, Atreus HQ, Terracorp HQ, OTAS HQ, Earth Torus így fejbõl, de ezen kívül talán van még pár hely. Tessék mindig HQ-ban körülnézni, EQ dockokban nem lesz. PTNI HQ-ban sincs, pedig igazán lehetne, az a HQ van a legközelebb a Terran kezdéshez. Én az elsõ jumpdrive-omat Atreus HQ-ban vettem.

Én egyedül anno az X-BTF-ben tudtam magam beleélni a szerepbe, nekem nagyon feküdt 10 éve Kyle Brennan karaktere. A többi részben ez az érzés már nem volt meg sõt, X3:R-ben kifejezetten felszínesek a karakterek úgy hogy én nagyon nem bánom, hogy nincs Saya meg az idétlen idegesítõ kalóz csaj. Ban Danna jó fej volt meg a Goneresek voltak élethûek, de a többi extralaza csávó nekem nagyon nem az én világom.

A BBS-eket egyáltalán nem hiányolom, a hírek sûrûn ismétlõdtek, pár hétnyi játék után már az összeset olvasta az ember és ritka lass volt BBS-en vadászni a küldetéseket. Nem a BBS-ektõl él az univerzum.

Audacity-t ajánlom. Ingyenes és nagyon sok oldalú progi, rengeteg formátumot megeszik és könnyû a kezelése is.

Hmmm, tetttem én ilyet? Hmmmm...

Mindenesetre asszem erre a topkira gondolsz: http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?t=13403.

Már én is írtam bele hogy rakják bele a T0 hajókat. Ám már majdnem mindenki leírt mindent... xD

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Hmm. Terracorp HQ?

Hello emberek !

Jumpdrive-ot hol az ördögben lehet venni ? A Gonar temple-be nem tudok dokkolni.

A Split Raptor-t meg Python-t jól lebutították, ráadásul elég gáz, hogy az M7-es Panther szinte mindenben jobb mint az M1-es Raptor és jóval olcsóbb, sõt a Panther a többi M1-est is alázza...
Mondjuk a Python-on javít egy keveset hogy egy nullával többet irtak a hull-jához 😊 gondolom nem szándékosan, igy 4 milliós a hull a 400 ezer helyett 😊 még a Valhalla-nak is csak 800 ezer a hull-ja 😊

NONPLUSZULTRA
A BBS nélkül lett igazán személytelen a játék. Abból láthattad, hogy egy élõ, lélegzõ világba csöppentél.

Tomonor: beraktál korábban egy linket egy felhíváshoz, amit az XTM-esek intéztek a játékosokhoz, hogy mit látnának szívesen a TC-XTM-ben. Lenne pár ötletem, eelõkeresnéd a linket, mert nem találom...

A bázisvédõ akcióknál kijavíthatnák azt, amikor a yaki támad. Inkább küldjenek nagyobb hajókat, de ne ennyi vadászt. A gépem már köhögött a sok vadásztól...
Hmmm, mindenesetre búcsúzom. Azért nehogy összespammoljatok mindent az este... <#ejnye1>

Na, a zene már megvan, csak le kéne vágni. Nem tud valaki valami jó audió szerkesztõt?

Megmondták hogy Expanzió lesz. Ez az egónál annyit tesz mint az X-Tension. Tulajdonképpen a két játék teljesen megeggyezik, míg az X3:R az X2-re vagy x-btf-re hajaz. Itt névtelen pilóta vagy.

Rájöttem mi a legnagyobb bajom ezzel a játékkal. Teljesen személytelen. Az addig oké, hogy egy random pilóta vagyok ,de nekem hiányoznak az olyan arcok, mint Miria. Nincsenek poénok, a történet vezetés nagyon száraz. Egyszerûen nem bírom rávenni magam, hogy vigyem a történetet. Ami ahogy hallom még rövid is.

Split phantert hol lehet kapni, mert azt sem találom. 😛 Bár most lóvém sincs rá...
x-btf egyik remixje jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hát olvasgattam Ego forumon a Hub küldetésrõl hogy hol tartanak az emberek. Elsõnek arra gondoltam nem olyan sok amit kér, de elolvasva az ottani számításokat meg minden, hát én inkább leteszek róla.

És hát azért most belegondolva engem is kiborít hogy meg kell csinálni PHQ elõtt. Mert ez a Hub jópofa meg minden de el lennék nélküle, de azért a PHQ mégiscsak a birodalmam alapköve lenne. :S

Remélem kövi javításban valami értelmesebb követelményeket tesznek be. 😄

Valami nem stimmelt ezzel a Split Pantherral harc közben, mikor én ültem bele az elülsõ lövegtoronyba picit mintha sokkal közelebb került volna a célpont, hát basszus késõbb nem hittem a szememnek. Beálltam vele az M2-es osztályú Boreasom mellé, pont egy síkba, hát basszus nem nagyobb annál? Igaz, hogy nem sokkal tér el a méretük, de egy M7-es nagyobb egy M2-esnél?! A Panther legalább kétszer nagyobb az ugyancsak M7-es Cobranal és tetejében még ennek az M7-esnek van a legjobb manõverezõ képessége! Nem csoda, hogy 32 hajó is elfér benne, messze a legnagyobb méretû M7-es, majdnem akkora, mint egy átlagos méretû M1-es (a Raptorhoz és a Colossushoz mértem, alig volt kisebb náluk pár méterrel), ugyanis a Boreas a legkisebb M2-es ahogy észrevettem, ahhoz képest meg az legerõsebb a Terran Tyr után. A másik ilyen "anomália" a 6 GJ pajzsos Paranid Deimos. Ára kevesebb, mint a fele egy M2-esnek, fele akkora a tûzereje viszont a pajzsa brutál nagy. Gyorsabb és kétszer nagyobb a pajzsa mint a hasonló osztályú Argon Cerberusnak. Mondjuk tény, hogy a Cerberus sztem a leggyatrább M7-es az összes közül, de azért ez már extra durva, hogy egy hajóosztályon belül ilyen szignifikáns eltérések vannak. Kéne egy patch erre, mert a korábbi kedvenc M1-esemnek, a Split Raptornak a 4 GJ pajzsa valami vicc, a Pantherem ilyen erõs. Egyébként jól ráfaragtam, mert végül megvettem a Terran Tokyot, hogy legyen egy M1-esem is és most nem tudok vele mit csinálni. A pajzs részleget gyorsan feltöltöttem, megvan már mind a 10 GJ, de a fegyverbeszerzés igen nehézkesen megy sajna, vadászgépet sem raktam még bele egy darabot sem. Sztem el fogom adni, nem is tudnám kihasználni, mert a két teljesen feltöltött és harcképes Pantherem kivált bármilyen M1-est és inkább belõlük veszek egy harmadikat késõbb.

Unfocused jumpdrive spoiler:
Az Unfocused jumpdrive azt csinálja, hogy random generált szektorokba utaztatja a masinát amiben használják. Ezek a szektorok random konténerekkel vannak "tele" ill. néhány darab van belõlük, általában EC és többnyire xenonok röpködnek ide-oda és igen kis méretû szektorok, a térképen nem látszik unknow szektorként sem. Amúgy semmi értelme a dolognak, amolyan fun jellegû.

Lockheed
Mi az ? ( mármint a zene )

Olyan tuti kis zenét találtam ide, csak meg kéne szerezni. :o Meg akkor már egy music player sem ártana... >_<

ööö nos... DO A BARREL ROLL!

Vitez77
26 napot hánykolódott a tengeren, mire ide(oda)ért. <#zavart1>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

BuriP
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Igen, microchipbõl 250-et bír csak eltárolni, pont emiatt puffogtam pár posttal korábban, mert felhúztam többek közt 8 microchip gyárat és nem tom hova rakni a megtermelt termékeket. Szilícium a legdurvább sztem a nagy helyigény miatt (18/darab XL méretû) és abból egyszerre 1250-et (asszem) tud eltárolni a Hub.

Más téma: a Boarding podokba hány marine fér el? Csak egy darab vagy több is? Mert a Cobrába max 20 faszi fér el és lassan készülõdök egy LOWP elfoglalására és 14 boarding podom van (nem feltétlenül akarom az összeset kilõni, hátha lesz még késõbb hasonló akcióm). Most este még picit játszok és elküldöm a faszikat tréningelni, 8 manusom már elég profi szinten van, lehet már velük el bírnék egy olyat foglalni, ki tudja.

Fail <#idiota>

Én is úgy tudom, hogy egybõl következik utána, mert miután az utolsó tétel, a 750000 kristály is leszállításra került, utána megy a további keresés az eredeti személyek után, akik miatt az egész hercehurca beindult. A végén meglesz a Boron delikvens és az õ megtalálása zárja le a Hub-os megpróbáltatásokat és indítja a HQ-sat. Bár az már állítólag sétagalopp lesz.

Részemrõl meg a cuccok szállítását 4 db Mistral SuperFregihter végezte (Home Base a Hub, aztán vásároljon). Mondanom sem kell, hogy haragban állok a gyártóval (OTAS), mert ezeket sem vettem, hanem lõttem.
Az egész brancs mellett meg besegített (ha tudott) a Hyperion Vanguard (ha már 3333-as a raktere, akkor szállítson az is). Rohadtúl macerás az egész és szerintem nem véletlenül. Akkor is az lenne ha csak egy nullát levennének a mennyiségek végérõl. Én már akkor boldog lennék. 😊

A crystal szállítása meg menne ugyan, mert van honnan beszerezni (ez üdítõ kivétel az eddigi igények mellett, bár az ore sem volt egy nehéz dolog), de lehidaltam a mennyiségtõl. Ezzel el leszek 1-2 hétig az biztos.

Igazi baj talán tényleg az, hogy egyszerre 2000-3000 a befogadóképessége a Hub-nak egyes termékekbõl, van amibõl meg csak 100-as nagyságrendû. Az rendben hogy szipkázza el a megbízó és elég hamar leüríti, de így is ott kell tökörészni és manuálisan beadagolni a cuccot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Vitez77
VÉGREEEEEEEE! Megjött a TC! Csak épp 100km-re vagyok otthontól......

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Alap Split Iguana, már 170-el repeszt, a Vanguard változat (amit eddig nem láttam shipyardban, viszont lehet találni üresen) meg 186-al asszem.

Terran Spitfyre. M3-as osztályú hajó, 212 L-es raktér, 452-es sebesség! Én ezzel csináltam az összes szállítós küldit, a TP-seket meg visszadobtam és ezzel a hajóval egyszer sem késtem el, ritkán volt, hogy nem maradt meg a hátralevõ idõm fele. Egyébként a személyszállítós küldik 90%-hoz nem követelnek TP-t.