X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az egyik sima Hyperion volt, az új meg Hyperion Vanguard.
A neve alapján, már amennyiben követi a többi gépnél megismert felosztást (alap, hauler, vanguard, sentinel), gyengébb védelemmel de lényegesen nagyobb laser energy tartalékkal, gyorsabb utántöltéssel és több fegyvervariációval rendelkezik mint egy alaptípus.
Arra ugyan nem ad magyarázatot miért lett most M6 (méretében mindenképpen inkább ez mint M7), de a pajzsok mennyiségére és típusára egyfajta válaszlehetõség lehet.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amikor tradelni akarok akkor egy noi hang elkezdi mondani az eppen kivalsztott fegyver, hajo stb.. leirasat. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Mert nagyoon idegesit.
Tudod: ...apáinak apáinak apáit is... <#vigyor>#vigyor>
Ám lássuk azokat akik még sosem játszottak a játékkal... Tegyük fel Vitéz meg én. Egyszer szép nyugodtan elszeretnénk játszani a játékkal ha meglesz, úgy hogy még meglepetések is várnak ránk. Ám nem tehetjük meg hogy elhagyjuk a topikot ugyanis ide vagyunk kötve. Én vagyok a HG ugyebár, Vitéznek pedig az a problémája hogy nem jön meg neki a TC. Ám látjuk hogy most mindenki ír itt, elolvassuk. Közbe döbbenünk rá hogy hopp ezt már nem kellett volna, na mind1, már elolvasom mert izgalmas. És miért? Természetesen mert nem volt spoilerben. Na de várjunk. Tegyük fel hogy valaki elkezd érdeklõdni a játék után. Mint tudjuk a TC már így is túl van könyítve. Na de még ha el is olvassa az infókat akkor lehet hogy végigunja ajátékot-amit kétlek- ám vannak ilyen szellemû emberek. Szal, a Spoilerezés marad addig amíg a fejesek úgy nem döntenek hogy kell-e vagy nem. Antigua pedig nem fog belehalni annyiba hogy kijelölgeti az elrejtett szöveget.
Ja és a gameplay játékmenetet jelent. Ha azt írtam volna ki hogy "Storyplot-ot spoilerezzétek" akkor csak a sztoriszálra gondoltam volna.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Az már az õ baja. Ezzel én is így vagyok (mármint kíváncsi), de lehet, hogy más nem. Nekem nem megerõltetõ kijelölni a szöveget ha kíváncsi vagyok rá.
Szvsz egy story vagy történetrész leírásától sokkal nagyobb spoiler, ha valaki beírja, hogy pl. az Ore belt szektorban az xy aszteroida mögött van egy szupercsillagrombóló magára hagyva.
Én nem is néztem meg a rejtett hajók listáját mert amikor az elején szenvedsz 10k kreditekért akkor a kihívást eléggé leronthatja ha leírás alapján összeszedsz 20kkk értékû hajót.
Ellenben ha magadtól akadsz rá, annál nagyobb öröm nem nagyon van az elején.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
--------------------------
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9600 GT <2287 MB>2287 MB> Driver: 7.15.0011.7813
CPU Info: Intel® Core™2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz (4 CPUs), ~3.0GHz
Usable System Memory: 4094 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1280 x 1024 * ❤️2>32>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 16x
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 40.4 average fps 15.0 minimum fps 81.0 maximum fps
Scene "Fight" 78.4 average fps 30.0 minimum fps 168.0 maximum fps
Scene "Build" 88.0 average fps 55.0 minimum fps 124.0 maximum fps
Scene "Think" 43.7 average fps 26.0 minimum fps 72.0 maximum fps
Overall average framerate: 62.6 fps
Szerintem a történetre / plotokra vonatkozó infókat kéne csak spoilerezni.
De aki úgy szeretne játszani, hogy maga fedezi fel a dolgokat annak még a lightosabb infókat is spoilerbe kell tenni.
Nem mindenki szereti, ha leírják egy küldetés konkrét szájbarágós megoldását, mert maga akar rájönni a dologra. Ugyanígy ha elmondják melyik a tuti hajó stb.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Pont tegnap szóltak rám, hogy csináljam a "spoilerezést". Szerintem is hülyeség, mert ez bizony a játék topicja, teljesen zöldfülûnek minden spoiler lehet, egy haladó játékosnak meg csak idegesítõ a kijelölgetés. Fõleg ha játék kezdésbeli alap dolgokról van szó. Nem lehet sajna mindenkinek megfelelni. Lehet ki kéne írni pirossal azt is, hogy "vigyázat, spoiler veszély" és csak a részletes küldetés menetet kéne láthatatlanná tenni. Mert ez így tényleg röhej, hogy csak a grafikáról meg a játék megvásárlásáról lehet spoiler tag nélkül érdemben diskurálni, a gameplayrõl meg nem. Ezzel az erõvel tök felesleges külön topic a játéknak, mert akkor a Reunion topicba is írhatnánk mindent a TC-rõl spoiler tag-ek között.
után már unalmas a rejtett szövegeket kijelölgetni . pls.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kis vadászok ellen kergetõzés helyett használj majd rakétákat, persze nem Sabre-vel, mert sajna a Terran masinák nem tudnak valami sok fajta rakétát használni, õk inkább lassú igen erõs romboló hatású rakétákat integráltak a fegyverrendszereikbe.
A küldiket én is így szoktam megoldani csak a bázis felé igyekvõ gyors kicsi hajókat nem mindig tudom kilõni az elején, azokat szoktam a végén 10 percig kergetni a bázis körül. 😊
Így elsõre nekem bejönnek az újfajta küldetések. Elég sokfélék és így az elején még változatosnak is tûnnek. A pénzszerzés könnyebb, mint a sima X3ban, bár még csak küldetéseket csináltam. Amit én annyira mondjuk nem bánok, ha a késõbbiekben már tényleg olyan kemény küldik lesznek amit nem lehet rutinból megoldani.
Viszont lenne egy kérdésem is, a nap végére elértem a Cloudbase southwest szektorba és nem volt ott a Goner temple. A Terracorp HQ viszont a helyén van csak épp leszállni sem tudok. Lehet másol is jumpdriveot venni? Vagy küldizzek sokat az argonoknak?
Ami viszont nem annyira tetszett, hogy egy elég szopatós bázisvédõs küldi végén (az összes küldetés rewardja 5-20k credit körül volt, ezé a feladaté 300k+) a kis alap Saber-emmel véletlenül belelõttem kettõt az ojjektumba hát a rangomat el is vesztettem, a bázis ellenséges lett és jött rám az argon rendõrbácsi akinek szerencsére meg tudtam mondani, hogy csak üzemzavar volt a fegyveremmel és nem lõtt agyon.
Ettõl viszont az elveszett rangom nem jött vissza. Ezt okosabban is megoldhatták volna. Mi lesz késõbb amikor a többi hajóm autoturetjei nem csak kettõt fognak belelõni a bázisba véletlenül?
A másik meg, amikor ki kell nyírni valakit egy küldetésben aki alapból nem ellenséges. Álltalában nyugodtan szétlõhetem csak pofázik, még 10% hullnál sem jutott eszébe, hogy én talán nem viccbõl lövöm. <#hehe>#hehe>
Nem akartam senkit izgatni a gépemmel.
Tudni kell, hogy nem is volt olyan drága. Kb. 2 hónapos, és 183 ezer volt. A 4 Gb RAM DDR3-as. Az FSB 1333 Mhz mindenhol. A Vista ára nincs benne.
MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2
sebaj, holnap hazaérek, és bõvítek XD
天使たちは私を見守る
X3 - Terran Conflict
Operating System:Windows Vista™ Home Premium(6.0, Build 6001)Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version😄irectX 10
Graphics Card Info:ATI Radeon HD4800 Series<2297 MB>2297 MB>Driver:7.15.0010.0119
CPU Info:Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Usable System Memory:4094 MB
Antialias Mode: 8x
Used Vertexsize: 28 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 45.2 average fps 15.0 minimum fps 95.0 maximum fps
Scene "Fight" 87.9 average fps 34.0 minimum fps 184.0 maximum fps
Scene "Build" 108.1 average fps 66.0 minimum fps 175.0 maximum fps
Scene "Think" 49.7 average fps 30.0 minimum fps 86.0 maximum fps
Overall average framerate: 72.7 fps
MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2
Huhh, ez így hirtelen jó sok lett. A lényeg, hogy ez az X3 is hihetetlenül addiktív, sajnos az ûrhajók balance-át eléggé elrontották, bár a vadászgépek közt már más a szórás, de pl. az OTAS Solano megint csak túl erõs, M4-es kategóriájához képest az M3-asok döntõ többségénél jobb vadászgép, de a nagy hajók kiegyensúlyozatlanságát nagyon sajnálom, remélem talán valami patch segít rajta, mert így gyakorlatilag 3-4 féle harci ûrhajóval a vadászokat is beleértve végig lehet verni a galaxist és bárkit le lehet gyõzni. A Reunionban jobban kiegészítették egymást a masinák.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Nekem anno ezt az X2-nél játszotta el a magyar posta.Megrendeltem, két hónapig(!) semmi, könyörögtem, már-már sírtam az Ego-nak, erre küldtek egy másikat (már ki is volt fizetve,meg minden), majd rá egy hónapra kapok egy levelet a Posta...vagy vámhivataltól, hogy jött egy "kártyacsomag meg egy videókazetta". Na, az volt az eredeti X2,ami kértem, csak a magyar posta kib*ott lassú volt, meg akkor még volt vám is rá!
Inkább várok,amíg lesz.Nem sürgõs.Legfeljebb a könyvem késõbb jelenik meg róla 😄
Én most kicsit felfüggesztettem a harci küldiket, nehogy "túlnõjön" a harci rangom, oszt rámszabadítsák a fél univerzumot csak azért, mert "májer-warrior" vagyok. 😄
Most amolyan "zöld téglás" melókat vállalok be, azok is jól növelik a reput. Gyakorlatilag 15-20 percen belül a megadott helyre kell ledobni egy megadott gyárat.
Háát némileg szívtam az elején, mert vettem egy Argon Mamuszt, de mivel az csak max 87-el tud menni így nem mindíg értem oda a megfelelõ helyre.
Vettem egy Split Elefántot, annak max 131-es a sebessége, no azzal már azért odaérek, bár néha elég necces. Multkor 10 másodperc volt a küldetésbõl, mire ledobtam a gyárat.
Szerintem megéri, elég jól fizetnek ezért is.
Amúgy meg a saját eredményeimtõl nem vagyok beájulva a configomhoz képest:
X3 - Terran Conflict
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS <640 MB>640 MB> Driver: 6.14.0010.9728
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Usable System Memory: 3070 MB
Screen Resolution: 1920 x 1200 * ❤️2>32>, fullscreen
Antialias Mode: 8x
Framerates
Scene "Trade" 32.0 average fps 10.0 minimum fps 71.0 maximum fps
Scene "Fight" 52.4 average fps 23.0 minimum fps 92.0 maximum fps
Scene "Build" 24.3 average fps 9.0 minimum fps 33.0 maximum fps
Scene "Think" 10.0 average fps 6.0 minimum fps 16.0 maximum fps
Overall average framerate: 29.7 fps
Mindez 1920x1200 on, de a Torus-os résznél Benchmark módban kitakarta a részleteket, mintha cenzúrázva lenne. Normál megtekintésnél minden tiszta (csak szaggat).
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Ha már mindenáron M7-el akarsz hajót foglalni, akkor M7M típusokat ajánlom (rakétások) mert azok kilövik a boarding pod-ot. Esetleg a kimondottan erre a célra készített OTAS M7-es fregattot. Boadring pod-al lényegesen egyszerûbb a dolog.
X3 - Terran Conflict
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 7600 GS <256 MB>256 MB> Driver: 6.14.0011.7824
CPU Info: AMD Athlon(tm) XP 1900+, MMX, 3DNow, ~1.6GHz
Usable System Memory: 768 MB
Antialias Mode: 4x
Framerates
Scene "Trade" 7.1 average fps 1.0 minimum fps 15.0 maximum fps
Scene "Fight" 11.7 average fps 3.0 minimum fps 32.0 maximum fps
Scene "Build" 15.8 average fps 3.0 minimum fps 21.0 maximum fps
Scene "Think" 6.3 average fps 1.0 minimum fps 11.0 maximum fps
Overall average framerate: 10.2 fps
<#hehe>#hehe> fail -.-'