X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Terranoknak, különösen az ATF-nek túl jó cuccaik vannak ahhoz, hogy ne gyilkoljam le õket értük. Még jó, hogy nem lehet náluk police licenszt venni, nem is a kalózoktól kell félniük, hanem majd tõlem. :-DDD Nem tettem le az ATF M1-es foglalásról!

Lockheed
Én talonba tettem azt a környéket. A kereskedelmet arrafelé szeretném majd kiaknázni ha rávisz a lélek ezért nem bántom meg õket nagyon! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Aldrinnal nincs bajom, gyors hajóval a távok sem vészesek és látod ennyiben is különbözhet két játék, nálam rendszeresen fullon vannak az Aldrin gyárak és EQ dokkok. Flotta építgetés meg az uralkodás az én mániám is az X-ben 😄 A kereskedelem is nagyon jó, ki van találva ez is, bár lehetne logikusabb és szervezettebb, de biztos van akinek ez is bejön így és hajlandó rá komoly órákat áldozni.

Nálam Crusader rangtól kezdtek dobálni a hajók fegyvereket, addig egy darabot nem dobtak csak rakétát meg egyéb árut, de fegyvert nem, most viszont rendszeresen kell behívnom szállítóhajót, hogy el tudjam vinni a kidobott PPC-ket meg egyéb nehézfegyvereket :-) Fura, pedig a játék elején inkább kell a nagy lóvé, ekkor már nem annyira számít, fõleg hogy amúgy is tele vagyok PPC-vel. Gyártok is magamnak meg elraktároztam belõle késõbbre, múlthéten minden PPC-t felvásároltam amit találtam. Ha IBL-t dobna ilyen rendszerességgel az ellen annak inkább örülnék. Lehet el kéne kezdenem halomra gyilkolni a kicsi Terranokat, hogy dobáljanak nekem sok point singularity projektort...

Wingekre visszatérve picit, ha csak vonulni kell és nem harcolni, akkor az AI jól elboldogul akár végtelen számú vadásszal is, a harcnál van csak gondban. Elsõ fájdalmas tapasztalatom akkor volt, mikor egyszerre hét Eclipse-et (egy wing) uszítottam rá egy Q-ra. Kettõ full gázzal nyílegyenesen belerongyolt az elsõ rácsapás közben, a harmadik meg a másik négyet próbálta kikerülni és úgy csapódott bele a Q-ba, én meg csak fogtam a fejem. A maradék négy viszont szépen helytált, pici besegítéssel lekapták a Q-t. Mondanom se kell, hogy az a 3 ütközés is jótékony hatással volt a pajzsára, de inkább visszamentem egy mentést, mert azért 3 Eclipse mégiscsak egy Nehéz korvett ára és befejeztem egyedül az egyik Springblossommal. Egyszerûen a nagy méretû gyors vadászok nem tudnak néha jól elboldogulni egymás kikerülésével, fõleg ha ellenséges kísérõ vadászokkal is verekedni kell közben, az említett Q-nak is díszes kísérete volt néhány L személyében, de 3-5 Eclipse esetén érdekes, hogy egyáltalán nincs probléma. Ha viszont nem egy wingbe van rakva 15 Eclipse, hanem 4-be, akkor bezzeg nem mennek egymásnak!!! Szal itt bizony a wingekkel van valami pici probléma, szerintem szeretnek túl közel repülni egymáshoz és úgy fedezni egymást egy wingen belül vagy nem tudom.

Lockheed
Nem is láttam még dobott Lasert... Kereskedelemben én sem vagyok kompetens. Faltól falig megyek. Értsd.: nagyon nem figyelem a piacot csak 1-2 egyértelmû dologra megyek rá de én a harc és a birodalomépítés ( Flotta+HQ ) miatt játszom a játékkal. 😄 Nálam jelenleg Aldrinban sem nagyon van fegyver és attól a rendszertõl amúgy is kiver a víz. Az a kavics az agyamra megy. 😊

Szívesen, segítek ha tudok. Fight témában vannak tapasztalataim jócskán, kereskedelmi kérdésekben már kevesebb. 😊 UT-hez nem nagyon tudok hozzászólni. Nekem egy darabom van, egy sima OTAS Mistral, nagyon nem figyelgetem, hogy mit csinál, mennyire eredményesen kereskedik, de eddig mikor ránéztem párszor láttam, hogy repked meg szállít ide-oda, szal nem nagyon áll egy helyben. Nem vagyok rászorulva, X3:R-ben inkább jól jöttek, ott volt, hogy 12 UT-m is volt egyszerre. Egyszer-kétszer nekicsattantak egy-egy aszteroidának, állomásnak vagy lelõtte õket valaki, általában pótoltam õket vagy ha tudtam visszamentem egy mentést, de már akkora birodalmat tartottam fent egy idõ után, hogy nem nagyon foglalkoztam velük, mert idõm sem volt rájuk :-)

Azért más vadászgépes tapasztalatait is szívesen elolvasnám, biztos akadnak még jó tippek, trükkök amikre még nem jöttem rá. A Terran Spitfyre azért nagyon jó lenne, mert Aldrinban töménytelen mennyiségû fegyver van hozzá és a többi Terran vadászhoz is lehet kapni a Terran szektorokban sok-sok EMP csúzlit, a nehéz fegyverzet beszerzésével vannak súlyos gondok, ezért is adtam el a Tokyomat, de a Spitfyereket is adogatom el, mert botrányosan kezeli õket az AI harcban ahhoz képest, hogy mire képes a gép. Megtartok 3-4-et és kész, maradnak a Cutlassok. Egyébként azóta felfedeztem még egy IBL factoryt, ezúttal a Yakinál, eddig kettõrõl tudok. Még mindig irreálisan kevés ahhoz képest, hogy milyen széleskörûen elterjedt fegyver a játékban. Viszont észrevettem még valamit, hogy mostanában sokkal több nehézfegyvert hagynak hátra az ellenséges kilõtt gépek. A játék elején szinte csakis rakéták maradtak hátra, de a legutóbbi Xenon Q-ból már kiesett egy IBL és 4 PPC is és az elõzõ Q-ból is legalább 2 PPC és két CIG hátramaradt!

Lockheed
Ehh köszönöm a tartalmas választ azt hiszem körüljártuk a témát. 😊 A wing tippet külön köszönöm gondolom nem kis bosszúságtól kíméltél meg. ( AI total blind ) Sajnos az UT project nálam egyáltalán nem megy, mert ezek a birkák nem csinálják amit kellene... 😊 De majd akkor elkezdem az AI gyárakba behordani a hiányzó cuccokat annak szoktak örülni. A Terran gépekkel sajnos az a gond, hogy NINCS RÁ FEGYVER ÁÁÁÁ! 😊 Akkor maradnak a Solanok és az Eclipsek. Ha lehetne jumpdriveot használni a Terranoknál akkor föllendíteném a fegyverpiacot de sajnos anélkül lassú. Vagy ha áthozták volna az XTM-bõl ( ÁÁÁ emiatt nagyon morcos vagyok ) a Warrehouse modult a komplexekhez akkor Asteroid Beltben csinálnék egy marha nagy raktárat és onnan hordanám tovább szanaszét a cuccot de így mindent egyenként összehordva eléggé lassan menne de így meg nincs fegyver sajna. Na mindegy majd ha lesz idõm akkor fordírok erre némi idõt. 😄

M4-nek abszolút OTAS Solano. M3-nak nagyon vegyes társaságot használok. Van 40 Novám (20 Vanguard és 20 Raider), és 18 Eclipse-em eddig (meg 20 másik inkább egyedi gép, az a gyûjtemény :-D), én ezeket erõltetem és ami szektor védésre sztem az ultimate fighter, az a Falcon Sentinel, abból most még csak 4 darabom van, de igyekszem többet venni, csak most ATF M1-es és LOWP foglalás projekten melózom. Visszatérve Falcon Sentinelre a 2x200Mj pajzs miatt jók, offenzívára nem valók, mert lassúak és kicsi a fegyver generátoruk, de állomás védelemre én ezt javaslom a leginkább. Aztán van egy wingem Cutlussokkal, sztem ezek a legjobb vadászok meg a Terran Spitfyer, de azok sajna túl gyorsak az AI-nak, nem nagyon tudja kihasználni a sebességükbõl adódó elõnyüket, állandóan fékez velük a rácsapásoknál, botrányos. Xenon LX a másik ultrafavoritom turretekben HEPT-vel és elöl PBE-vel, a vadászok réme, 4-5 ilyennel le lehet radírozni egy-két tucat ellenséges vadászt, magam irányítva egy egész komoly Khaak clustert egyedül leszedtem vele. Egyébként az X3:R-ben ez a vadász is jobb volt, de szerencsére annyit nem gyengítettek rajta, régebben valóban túl erõs volt ez a masina. Sajnos csak cappolni lehet õket HQ híján, vásárolni nem. 😞

Wingekbe szervezés. Nos, úgy vettem észre, hogy M5 szintû gépekkel az AI tök jól elvan nagy szám esetén is, de M3-as gépekkel 5-6 vadász felett már gondban van, tök gyakran összecsattannak egy-egy dogfight keretében a saját vadászok, ettõl még nem biztos, hogy felrobbannak, de igen sokat sérülnek, úgy hogy én általában hármasával szervezem õket a csata elõtt, nagy ritkán négyesével, úgy nagyobb a túlélési esélyük. M5-nél érdekes nincs ilyen gond, gondolom a kis méretûk miatt, gond nélkül elirányít egy 10 fõs M5 winget a gép. M4-el nem próbáltam, de sztem a kettõ között lesz. A Falcon Sentineleket és két Eclipse-et párosával raktam össze szektor védelemre, de õket nem is wingbe raktam, hanem kijelöltem egy vezérgépet Attack all enemies paranccsal, majd a másik gépnek a Protect "vezérgép" parancsot adtam ki, tehát a géppárból a vezérgép kb. félgázon folyamatosan járõrözik a másik meg követi õt védve, ellenséget õ nem is keres csak ha megtámadták a wingmenjét. Pofonegyszerû és nagyon jól bevált kalózok ellen, ezt a módszert nagyon tudom ajánlani.

A The Hub plothoz meg sztem a kereskedelmi rang lesz kevéske. A Fight rang elegendõ asszem, de sztem lassan már a trade rang is jó, még egy-két fokot kéne elõre lépni. Én most Economist vagyok és a fight rangom Battlemaster.

Szerintem itt az M4-eket nem találták el. Amire kell az M4 arra itt az M3 is tökéletes. És akkor az már erõsebb. 😛
Lockheed
Érdekelne, hogy hordozókon ki milyen vadászgépket használ. Ugyebár ATF kilõve mert jelenleg még nincs HQ-m sõt még a HUB sem indul el pedig a Harci rangom Vindicator a kereskedelmi pedig Retailer. A Boron rangom King's Protectorate. Ma fölfedeztem a még ismeretlen Boron szektorokat ( kb 15 db ) és egész nap náluk szöszöltem de semmi így az elõbb beköltöztem hozzájuk és most onnan kiindulva teszek mindent hátha elindul a plot. 😊

Na a kérdésre visszatérve ki milyen vadászokat tart a legjobbnak hordozókra ? Én talán az OTAS solanokat gondoltam M4-nek és Eclipseket M3-nak. M4 még nem biztos. Igazából az lenne a lényeg, hogy viszonylag strapabíró hajókat szeretnék mert mivel nagyok mellett jönnek-mennek megesik, hogy nekimennek egynek vagy bekerül a FLAK zárótûzbe esetleg átsuhan a PPC lüvegek tûzvonalán és még sorolhatnám... Szóval a lényeg az lenne, hogy azt szeretném elkerülni, hogy megállás nélkül a hajókat pótolgassam. Nem pénztakarékossági okokból hanem csak nem akarok folyton ezzel szórakozni... Ezért is kérdéses még a Solano. Az Eclipse a maga 200MJ pajzsával jó választásnak tûnik de egy M4nek szerintem a sebesség és a lehetõleg jó védelem közötti utat kellene képviselni szóval még ebben nem vagyok biztos. Ki mit használ, mik a tapasztalatok ez ügyben ? 😊

Mert nincsenek ugrókapuk ahova meg tudnál érkezni. Az X3:R eseményei után a földi ugrokaput áthelyezték az Aszteroida övbe, hogy egy ütközõ zónát állítsanak fel a Föld és az X univerzum között, hogy ne tudjon bárki kívülálló a Föld közelébe menni, de ez kiderül a történetbõl is. Logikus az egész egyébként.

A sima Flak Artillery Array-t. A Cluster Flak picivel gyengébb, több energiát fogyaszt, viszont gyorsabban lõ és jobban terül, de asszem a Pantherre nem is lehet rakni. A Boreasokon mind a kettõt használom, mert olyan nagyon nem térnek el egymástól, kiegészítik egymást és van olyan turret ahova csak cluster flak megy fel és sima flak nem. Mindkettõ igen hatékonyan írtja a vadászokat. Támadó vadászok ellen önvédelemre Flak, PSG és PBE a jó választás.

dimre
Terran szektorokba miért nem lehet jumpolni (kivéve Asteroid B, Heretics E) ?

X universe Home, sweet home

A 2 Flak típusból melyiket érdemes használni?
Akkor eladom majd a cerberust, és veszek helyette deimost. 😛
Paranid Deimost is érdemes még venni, na az aztán tényleg mindenben üti a Cerberust. Kétszer nagyobb pajzs, 6 GJ!!! Gyorsabb, ez is jobban manõverezik és erre már biza rámegy a PSG is! Cerberusnál sztem csak a Teladi Shrike a rosszabb. Egyiket sem szabad venni.

IBL valamivel többet fogyaszt, mint a CIG, de pl a Flak kétszer annyit eszik, mint a CIG, a Flak fogja leszívni a generátorod, nem az IBL ebben biztos lehetsz, fõleg, hogy az IBL-el csak elõre tudsz lõni. Cerberusnak valóban nagyobb a fegyvergenerátora, de nem sokkal, nem szignifikáns az eltérés, viszont a Pantherre 4-el több fegyvert tudsz rárakni és +1 GJ-al nagyobb a pajzsa, 26-al több vadász fér el benne, sokkal gyorsabb és jobban is manõverezik. Ezzel a hajóval inkább ráérsz megvárni a pajzsgenerátor töltögetést, ha nagy a gáz.

Akkor ezek szerint nem a flak szar a hajón, hanem a CiG melette visszafogja...
Na mostmár ezt is tudom.

A IBL mekkora energia igényû? Mert a CiG elég hamar leszívja a cerberust, de a phanternek kisebb a generátora.
Szívesen. Nem biztos, hogy ez a legjobb leosztás, de nekem eddig bevált. A fegyvergenerátort viszonylag gyorsan leszívja, fõleg a sok flak ha van sok vadász amire lehet lõni, de gyorsan újra is töltõdik egy kis pihi után.

Jaja, nekem is. Csak úgy találomra dobáltam ki õket és mind a hármat elfogadta. Szerencsére eddig még plot bugom nem volt, hacsak nem az eszméletlen Hub nyersanyag igényt nem tekintjük annak.

Köszi a fegyverek összeállitási tippjét.Kipróbálom.<#taps>

Nem lehet. Náluk rendõrség sincs, sem határõrség. Folyamatos hadiállapot van, mindent az ATF és a hadsereg intéz. Legalábbis én még egy darab police vagy border control hajót nem láttam náluk.

Cerberust nagyon gyorsan el kell felejteni, egy kalap kakit nem ér egy Argon capital hajó sem, de már az X3:R-ben is a low cost vacak kategória volt, nem véletlenül azokat lehetett legelõször megvenni. Argonoktól csak OTAS masinákat és M3-asokat szabad venni. Panthert én úgy szereltem fel, hogy elõre 6 IBL, hátra és két oldalra Flak, fölülre és alulra CIG. CIG és IBL turretnek Attack my target parancs és akkor csakis az általam kiválasztott célpontot lövi és nem össze vissza. Egy turretre nem szabad különbözõ fegyvereket pakolni, pl. elõre a 4 IBL + 2 CIG azért nem jó, mert eltérõ a lövedék sebességük és a hatótávjuk is, ergo a gép (AI) az egy turreten legtöbb számban szereplõ fegyvert (illetve a legnagyobb tûzerejût egyenlõ létszámnál) fogja alapul venni célzásnál, tehát a két CIG totál feleslegesen van rajta, mert távoli célpontokat nem tud vele eltalálni, mert az IBL-hez igazítja a turret célzását, csakis közelre lehet értelme és csakis nagy hajó ellen, mert ott esetleg mázliból a nagy hajótesten valahol becsapódhat a maradék két CIG lövés is. CIG nehéz vadászok és korvettek ellen jó, IBL már komoly capital hajók, tehát M7-tõl fölfele, közel olyan erõs, mint a PPC.
Egyébként a turretek forgási sebességére is kihat, hogy milyen fegyver van rajta. Vegyünk alapul egy 4 fegyverhelyes turretet, M7-esnél ez az átlag. Ha van rajta 4 flak, akkor bitang gyorsan fordul, de ha már egy nagyobb tûzerejû fegyver is felkerül melléjük, akkor hiába van fent 3 flak, a turret a legnehezebb fegyverhez igazítja a forgási sebességet, a célzás hosszú másodpercekkel tovább tart és a flak teljesen elveszíti az értelmét. Tehát egy turreten sose kavarjátok össze-vissza a fegyverfajtákat, egy turret egy fajta fegyver. Ezt már anno az X3:R-ben kitapasztaltam régen, és ez az elv ugyanúgy igaz a TC-re is, higgyetek nekem. Anno régen a Split Pythonnal szívtam vele sokat, hogy az oldalsó turretekre raktam két Beta Flakot és két Gamma PPC-t és csodálkoztam, hogy a Flakkal sose talál el semmit a gép, hát basszus amint levettem a két PPC-t csak úgy hullottak a vadászok és a turret is legalább 3-4-szer gyorsabban fordult rá a célokra, mint PPC-vel. Egyszerûen ez azért van, mert a PPC-s turret forgási sebessége bõven elég egy lassú lomha capital hajó ellen, de a vadászok már túl gyorsak neki. A pajzsrendszert meg minimum fullra kell tölteni mielõtt csatába viszi az ember, anélkül ki sem állok vele a dokkból, hogy nincs benne az összes pajzsmodul. Vettem is magamnak már rég egy saját EQ dokkot, hogy ne legyek már másra rászorulva dokk hely ügyileg.

Lockheed
Aláírom én is szeretem nagyon a Capital Shipek minden kényelmét de szeretek vadászkodni is egy kisebb hajóval. Az igazi az lenne ha összehoznák ezt a kötetlen játékmenetet a Star Trek Bridge Commander c. játék irányítási rendszerével. Szóval nem feltétlen menüzni kellene, hanem szólni a megfelelõ embernek a hídon... Álom! 😊 Az van ami nincs és kész. Szeretem én ezt a játékot nagyon. 😊

Nincs idõ célozgatásra, ha kettõ K és az õt kisérõ 30-40 fõbõl álló kompánia minden álma az, hogy pillanatok alatt szétszedjen.

Szerintem igy jó.Ez a "szekér" nem vadászgép.Front IBL-ek döngetik a Xenon K-t, a többi löveg,ill. légvédelem tüzel mindenre ami ellenség én meg mint a jó kapitány csak azzal foglalkozom, hogy felvegyem a megfelelõ támadó poziciót, és abban is tartsam a hajót.

Lockheed
Ott a pont... 😊 Az én taktikám is ez.

A Boron Tresher / remélem jól irtam/ annál volt, hogy bal egér gomb lenyomva kormányoztam, jobbal lõttem, nem tudtam elsõ lövegeknek parancsot adni.Most a Panthernél lehet, és én az elsõ lövegeknek azt a parancsot adom, hogy az általam kijelölt célpontot támadja csak.A többi löveg meg mindent.Igy is lehet a K fölé menni.

De mondom engem az zavar, hogy nem tudom egyszerre irányítani a hajót és a tüzelést. Az ágyúnak nem tudom megmondani, hogy mit löjjön, csak azt, hogy ellent/rakétát stb. Ha meg átveszem a turett felett az irányítást elveszítem a hajó manõverezésébõl adódó elõnyöm (pl Xenon K ellen, aminek oldalt/felfele nincs fegyverzete, így sérülés nélkül leszedhetõ)

A másik amivel most küzdök, hogy hírtelen mindenhonnan kifogyott az 1G-s pajzs. Pedig nem volt ritka...
Mellesleg CIG nagyvadak ellen, pl. K ill. Khaak Destroyer kevés.Ezért kell Incendiary Bomb. De csak egy helyen lehet kapni.

Nincs nagy szükség kisérõre, ha veszel egy Split Panthert, teszel elõre
négy darab Incendiary Bomb Launcher-t meg kettõ CIG-et, plusz a maradék helyre HEPT.Kell rá még négy légvédelmi löveg,mind a négy irányba, a maradék lövegek meg HEPT, ill. Mass driver.Én igy szereltem fel, de megközeliteni sem tud sem Khaak, sem Xenon.Szedtem már le Xenon K-t, ill. Khaak Destroyert.Az utóbbi 20 másodpercig birta.Érdekes, hogy a légvédelmi lövegek elég hamar elintézik még a Khaak korvettet is, ezért egy korvettnél nem is kell használni a front ágyúkat.

Sajna nem csináltam.Mindenesetre este megnézem.Köszi a segitséget.
Erre gondoltal?
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/list.php?class=0&race=0&o=0&d=0&s=&r=1&p=0
Hát kellet volna csinálni egy mentést mielõtt elkezded, én is csak onnan tudtam ezt mert elolvastam a végigjátszást ego forumon.

De mindenesetre nézd meg. De ha jól emlékszem plot küldit nem is tudod leadni.

Akkor valoszinûleg újra kezdem a küldit.Csak azt nem tudom hogyha most törlöm a küldit a listáról akkor újra tudom kezdeni?Vagy lehet,hogy nem.Vagy egyáltalán milyen következményei lesznek?
Sok értelme nincs mert nagyon kevés ellenség van náluk, eddig csak 1 piratet láttam.

A Terranoknál nem lehet police liszenszet venni?

http://a-zcomp.eu/

Nem ez a küldi teli van mindenhol hibával újra kell kezdeni. Ha nincs mentésed akkor talán a patch segíteni fog de lehet nem.

Akkor csak az a kérdés,hogy nekem miért nem fogadta el?????Gondolom az nem jelenthet problémát,hogy advenced szatelitet tettem,nem pedig simát.Ugyanis az elsõ kettõnél is adv-ot tettem és nem volt gond.
Teljesen mind1 hove teszed õket, én mindet a kapukhoz tettem és el is fogadta.

Jah igen: Azt mér áruld el, hogy hogy osztottad el a fegyvereket. Azaz melyik turettre milyen fegyvert raktál és mennyit.
Cerberusnál nálam az elülsõ 8 CiG a turettekbe meg CiG + Flak van a hátsóba meg csak Flak.
Ebbõl kiindulva a Phantert is hasonlóan szerelném fel, de ha jobb konfigot tudsz megoszthatnád.
Nos elvesztettem 2 M6-ost (skiron+centaur) és 4 novát, de cserébe a misszióért kaptam 110 millát.
Megvettem a phantert, de nagyon csalódott vagyok. Az összes fegyver turett ellentétben a cerberussal, aminek az elsõ fegyverzete nem turettekbõl áll. Még ha fel is fegyverzem, nem fogom tudni egyszerre irányítani a tüzelést és a hajót. A gép meg síkhülye ilyen téren. M7-est nekiküldtem AI-val 2 M6-osnak. Eredmény 2 M6-os vígan lelõtte a Cerberusom. 😛
De sebaj flottát hurcolászni jó lesz...
BEAST
Ilyesminek enis orulnek, foleg hogy meg mindig nincs meg a jatek 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

NONPLUSZULTRA
Kellene már minden hajóról 1-1 kép... Az 'X Models 3D Viewer egyelõre nem mûxik a TC-vel, és jobban szeretném, ha nem a játékban kellene megnéznem, hogyan is néznek ki egy-egy hajóosztály hajói (fõleg az újak).
Ha találkoztatok ilyesmivel dobjatok ide egy linket pls.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Rendben kipróbálom.Bár az elõzõ kettõt is csak kiraktam a szektorokba,és azokat elfogadta.Bár nem figyeltem,hogy mennyire raktam õket a 0,0,0-hoz közel.
Igy van, tedd a szateliteket 0,0,0,-hoz minél közelebb.Azt hiszem max. 50.méter a nullától való eltérés amit enged.

Lockheed
Hát szerintem az a Terran plot és akkor már megy egy ideje. A szektorok origójához legközelebb kell kirakni.

Tegnap belekezdtem egy plotba,most nem tudom fejbõl melyikbe de szateliteket kelett telepiteni split szektorokba.Kettõt sikerült is de a 3-dikat hiába raktam ki nem vette figyelembe.Pedig kiraktam többet is.Szerintem ez is egy bug.Remélem a következõ javitásnál kijavítják ezt is,meg a többit is a játékban.Azért ez így elkeserítõ,hogy nem lehet befejezni plotokat a játékban.
Szerintem kezdj bele bátran a Terran plotba, két nap alatt végigjátszható gond nélkül, egyáltalán nem nehéz. Azért az csúnya, ha patrol alatt ennyi hajót vesztettél, nem kevés lóvé úszott el akkor. Ha nagyon akarod erõltetni az M6-os vonalat Springblossom nélkül, akkor szóba jöhet a Hyperion Vanguard, a Heavy Nemesis, a Heavy Dragon és a Terran Katana (és értelemszerûen az ATF korvettek). A többivel ne foglalkozz. Illetve a Heavy Centaur prototype is jó lehet még, de abból én eddig még csak egyetlen példányt láttam (nem kizárt, hogy azért több van belõle), megvenni nem lehet, csak elfoglalni. Ugyanez a Hyperion Vanguard, de abból sztem több van, mint egy darab, mert elég sok Paranid rendszerben találkoztam vele, kétlem, hogy annyit ugrált volna össze-vissza.

Az M7+M3 vonal lényegesen drágább, nem alternatívája az M6-osoknak, ha már van pénzed egy jó M7-re + egy tucat M3-as vadászra, akkor értelemszerûen többre mész velük, mint mondjuk két M6-ossal. Ha van fölös 80 millád, akkor vegyél egy Split Panthert, fegyverezd fel fullra (IBL+CIG+Flak) és vegyél melléjük mondjuk 15-20 Nova Vanguardot vagy Nova Raidert. Ez így kezdésnek nem rossz. Erre már lehet flottát építeni.

Lockheed
Hát Terran sehogyan...