12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#4447 Aktuális riport, TL témához kapcsolódva:
Rengeteget ülök TL-ben a Terran Conflict-ban is. Van ugyanis egy szkript, a Utilize and Repair Debris, amihez jól jön egy. A dolog lényege, hogy az univerzum roncsaiból ki lehet nyerni némi nyersanyagot, vagy tetszés szerint helyre lehet állítani. A Montaalar melletti Unk. Sectort, ami később úgyis az enyém lesz, be is népesítettem ezzel a módszerrel, ami nem kellett, azt felszámoltam, ami kellett, azt rendbetettem. Kisebb állomásokat SF-el is ki lehet pofozni, de EQ dock-hoz kell egy TL a nagyobbakból. (Oda még az Albatross 43E raktere is kicsi.) Az ügylet a rengeteg nyersanyagon kívül némi készpénzt is igényel, amit lenyes a számláról, valamint időt, ami kis (TS, TM stb.) hajók esetében nudli, kisebb állomások esetén elviselhető, nagy állomások, kapuk és hajók esetében fél-egy nap, szerencsére nem kell ott dekkolni mellette, automatikusan dolgoznak a melósok, ha elindítottad a műveletet (a mi időnkről van szó, megkíméllek benneteket a mizura-átváltástól). Jut eszembe kapuk: ha egyet rendbeteszel, ahhoz a kapuhoz fog kapcsolódni, amit utána megcsináltál ;) Rendbehozható roncsokat lehet találni bőven, a fent nevezett szektoron kívül ott van ugye President's End, ahol mellesleg egy "Undefined Hauler" is lebeg valahol, helyreállításához egy csurig pakolt mammut raktér mellett 38 milla is kéne, gondolom nem M5 lesz belőle. Eddig, ebben a játékban össz-vissz talán két hajót lőttem le, azt is védekezésből, ámde rengeteget kereskedtem, és a helyreállítások nyomán van egy csodásan működő szektorom, oda járnak kereskedni és hajlongani hét határon túlról is ;) A héten ugyanilyen csendesen magamévá teszem PE-t is, majd amit még lehet, és csak utána lesz csihipuhi. De addig még írok néhány beszámolót. -
SaGa #4446 Alapanyag hiánya van. Legalább egy adag energiacellát vigyél bele, hogy beindulhasson a termelés. Be kell állítani a vételárakat, és az eladási árakat (annyiért veszi helyben a beszállított alapanyagot az idegenektől, illetve annyiért adja) és legalább egy TS-t hozzárendelni, hogy ellássa EC-vel, meg eladja a készterméket másoknak, a lehető legjobb áron. Pénz is kell az állomásnak. Azok nem a te keretedből gazdálkodnak, hanem adnod kell valami kezdőtőkét. -
kalmi #4445 baszus :(
javitva -
kalmi #4444 itt egy kép -
kalmi #4443 jo reggelt :)
na sikerult venem egy bányászt csak a sárgán vilog egy 3szogel mikor meg nyomom az r betut hogy megnézem ki mere van ezt mér csinálja?? -
#4442 Amikor nekem elindult az aktuális állapotom a következő volt:
#2599 -
Gunslinger #4441 Gondolhatod, hogy vettem jumpdrive-ot az összes TL-mre sőt, az M3-asaim jó részén is van jumpdrive, legalább 100 hajómon van. :) -
Gunslinger #4440 Továbbá az Argonokkal és Boronokkal is jóban kell lenni, asszem minimum King's Knight rang kell a Boronoknál hozzá. -
tomonor #4439 1 nap alatt 30 új üzenet :D hajrá gyerekek n_n -
SaGa Jr #4438 Magas harci és kereskedelmi reputáció, sok pénz megléte esetén Boron szektorokban mászkálgatva majd leszólít egy hajóról valaki (a helyszín ahol ez megtörténik véletlenszerű), hogy menk oda hozzá és lépj vele kapcsolatba. Így lehet elkezdeni a dolgot. -
Repiv #4437 Biztos leírtátok már: a HUB plotot hol lehet elérni?
próbáltam rákeresni, de nemtaláltam. -
SaGa #4436 Nem nagyon kell várni. A felbérelt TL-ek nagyon gyorsan odaérnek a célszektorba (nem tudom, hogyan, mert nem ugranak) a sajátodra meg veszel Jumpdrive-ot. A célszektor elérése után elég szólni nekik, hogy hol dobják ki a gyárat, akkor is azonnal megvan, ha a szektor túlvégében vagytok...
Egy dologra vigyázni kell. Ha valaki használja az FCC-t, a bevállalt gyáréptéseknél ne az FCC builder parancsaival, hanem a raktérből kidobós (és felépítős) parancsokkal tegye a helyére a gyárat, másképp nem teljesül a feladat... -
SaGa #4435 A felbérelhető TL-ek neve általában "Supply" vagy "Supplier" kezdetű. Ezeket keresd. Minden olyan szektorba, ahol van shipyard, kóborol egy... -
Spazz Maticus #4434 Na ennyit nem ér egy TL... Elég az is amit meg lehet venni. :D.
Mondjuk én nem foglalgatok hajókat, csináltam 2-3 elfogást az a része speciel nem nagyon izgat.
amióta játszom, mindig is merchant voltam elsősorban. Harcolni csak szórakozásképpen, meg a
főküldetések miatt szoktam. Jobban izgat, hogyan lehetne a Terran sectorokat gazdaságilag ki-
csit felélénkíteni, mint bármilyen fight. -
Gunslinger #4433 Illetve a Yaki Ryu gyorsabb, az 120-al megy, tehát az Atm. Lifter a 3. leggyorsabb, ez is szép sebesség TL-nél, főleg ekkoránál. -
Gunslinger #4432 TC-ben én egy másodpercet nem ültem TL-ben :D BTW szerintem meg lehet próbálkozni a Terrant Atmospheric Lifter elfoglalásával is. Neki a legnagyobb, tehát 80ezres a raktere és a második leggyorsabb TL a 112-es sebességével, tehát ő a legjobb :D -
Spazz Maticus #4431 Igen tudom hogy 3-hoz 2. kell, csak a max. rakteret írtam... :D. (meg csak az első háromhoz kell kettő...)
A dokkolásról annyit, hogy pl. a Legends Home-i shipyardra, ha te is a szektorban vagy kb 20-
percig tököl a dokkolással, forgolódik össze-vissza, ha más szektorban vagy, akkor 5-perc alatt bent van a hajó. Ha nem ülsz benne, fele annyi idő sem kell hogy beszerezd a cuccot.
Ezt a játékhibát én ki szoktam használni. Csak odarendelem ahova telepíteni akarok, és mellé-
ugrok. Még az X3-ban rengeteget ültem a TL-ben, a TC-ben jó ha 20-percet. Az áráról meg
annyit, hogy még az X3-ban tényleg mellbevágóan sokba került a Mammoth, itt még az elején
is csak +2 óra játékidő néhány küldetés megoldásával, és már meg is van rá a pénz.
Annyit meg megér szerintem, de ez ízlés dolga. -
Gunslinger #4430 Ugrókaputól shipyardig is el kell jutni, oda kell a sebesség. 3 gyár mellé meg csak 2 complex constuction kit kell.
Reunion valóban más volt, de egy Panther meg egy Elephant árának duplájába kerül. A játékostól függ, hogy milyen beállítottságú. Én elég harcolós beállítottságú vagyok, Pantherem kettő is volt mire megvettem az első TL-t, de ha valakinek nincsenek ilyen ambíciói, akkor jobban megéri egy TL-el mobil bázisost játszani. A Mammoth csak a nagy raktere miatt előnyös, a többi tulajdonsága miatt sztem rossz vételnek számít. Ha olcsóbb lenne mondjuk 8 millával, akkor megérné az árát, de így, hogy a legdrágább TL, első TL-nek sztem nagyon rossz választás. Később, mikor már nem számít annyit a pénz akkor tök mindegy, de az elején számít. -
Spazz Maticus #4429 Én egyébként az X3-ban kihasználtam a Mammoth rakterét, mindíg szinte tele volt, Humble
Merchant-ként megvettem ami a legolcsóbb volt, majd a szektorok között mászkálva a
legjobb áron adtam el. -
Spazz Maticus #4428 Mobil carriernek, viszont tényleg jó az Elephant, ez igaz, bár erre a TC-ben ott van a Panther.
A Reunion szerintem más volt. A TC-ben több a pénz. Az X3-ban még én is sok mindenre hasz-
náltam a TL-t, de itt csak egy szállítóhajó, másra nemigen kell.
De ez csak az én véleményem.
-
Spazz Maticus #4427 1db L. gyár, v. XL Solar pp. = 17500 raktérbe. ebből csak a Mammoth-ba, meg a Mobil mining
ship-be fér 3db+ 3 Complex const.kit. Beugrasz egy szektorba, és már le is rakhatod.
Hova kell ide a sebesség? -
Gunslinger #4426 Nálam számít, utálok sokat várni :D Az Orca 50ezres raktere sem sokkal marad el a Mammoth-étól. Sima gyárak, bányák építésére általában bőven elég volt az Elephant is. Első TL-nek semmiképp sem ajánlom a Mammothot. X3:R-ben anno azt vettem elsőnek és megszívtam vele, mert egyáltalán nem tudtam kihasználni a 60ezres rakteret és ahhoz meg túl drága volt a hajó, hogy csak a felét használjam ki, a különbözetből sok űrállomás kijön, ha egy kisebb, de használhatóbb TL-t vesz elsőnek a játékos. Pláne, hogy a TL-k kezdetben kitűnően alkalmasak mobil bázisként is, a Mammothba meg csak 5 vadász fér be, az összes többi TL-be több, az Elephantba pl. 14, az Orca-ba is 10, tehát kétszer több, mint a Mammothba. Szerintem első TL-nél ez is nagyon sokat számít, később persze már egyáltalán nem. -
Spazz Maticus #4425 Gyárak telepítésénél szerintem pont nem a sebesség, hanem a raktér számít, de ezen ne vesszünk össze... :) -
Spazz Maticus #4424 Később persze jó többet venni...
Neki mint kezdőnek, először jó lesz egy is. :) -
Gunslinger #4423 Még kevesebbet kell fordulni, ha több TL-t veszel. Én a The Hub plothoz a komplexemet egyszerre négy Orcaval építettem, nálam a sebesség is nagyon fontos, a Mammoth meg iszonyú lomha. Nálam TL-ben az Orca és az Elephant a nyerő. -
Spazz Maticus #4422 Ha sokat akarsz keresni, építs Computer component-t; Microchip-et; Quantum tube-t.
Ezeket a legdrágábban is el tudod adni. Nekem ezeket max. áron veszik, mindenhol.
Van egy ilyen complex-em is, 3-3-3 gyárral, ami 6-8-millát keres naponta, úgy hogy hozzá sem
kell nyúlni...
Ha fegyvert gyártasz, általában azt neked kell eladogatni,(főleg a nagyobb fegyvereket, az ol-
csóbbakat még megveszik) de abból is sokat lehet keresni. Én az elején mindíg annál a népnél
adtam el a legyártott fegyvereket amelyiknél kisebb volt a reputációm, mert szépen növeli.
De a TC-ben ez csak hobbi. Először harcolj, csinálj bázisvédő küldiket, hamar lesz elég pén-
zed építgetni... :).
Ja, és TL-be azért is érdemes befektetni, mert az építős feladatokból szintén dől a lé + egy
csomó új gyár jön létre, fejlődik az univerzum. (pl. letelepítettem ilyen küldikkel már vagy
4-5 Flak gyárat, úgyhogy a beszerzéssel soha nincs gond.) -
Gunslinger #4421 Mindenben. Semmi közük a Xenon hajókhoz, inkább automata terran hajók, csak terran fegyverek mennek rájuk, beleértve a rakétákat is. -
Spazz Maticus #4420 A főbb szektorokban minden népnél, TL-ek csatangolnak azokkal kell beszélni.
Felbéreled, beküldöd a shipyard-ba, és amit ott veszel rápakolhatod. (Amíg fér :) ).
De ha nagyon sokat építesz, inkább gyüjtsél egyre.
Annyiban különbözik a véleményem az előzőktől, hogy szerintem a Mammoth a legjobb.
Igaz 28-milla, de a raktere 60000-es, ami kevesebb fordulást jelent egy komplex. építésnél. -
kalmi #4419 bérelni hol tudok:P még gyerekcipoben játok ez ugyben :) -
#4418 Mondom, bérelj egyet :)
De ha majd venni akarsz egyet: az Elephant olcsóbb (17m), meg a Hercules (19m). -
#4417 Ha nincs saját TL-ed akkor bérelj fel egyet. Minél jobb a repud, annál olcsóbb.
Sok cr-t kismillió módon tudsz keresni, attól függően, hogy milyen a beállítottságod (kalóz/jófiú, harcos, kereskedő stb). Bár ha még nincs fent a legújabb patch, akkor fight küldetéseket csinálj. Egy kis idő után milliókat keresel egy küldetés során (ami szerintem fair, tekintve, hogy idővel eléggé nagy támadásokat kell majd visszaverni. Az új patch viszont leviszi a fizetést párszázezer cr-re).
Vagy a szokásos kereskedés, Energy Cellekkel.
Kalózkodás: logikus
Felfedező: keresel egy elveszett hajót, s eladod. -
kalmi #4416 véletlenul nincs másik hajo mint a mamut csak olcsob? most szeretnék venni egy Ore Mine m-met csak nemtom meg venni erre gyujtotem :P -
kalmi #4415 koszi a segitséget :) de kicsit sokba kerul a mamut 28 milla nekem csak 500ezremvan :P
"ilenek= ilyenek " akart leni csak elirtam és leg gyorsabban hogy tudok sok cr keresni? -
#4414 Érdekes....mondjuk az Argonopedia már vagy 1000 éve nem frissített.
Nekem úgy esett le, hogy a #deca hajókSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aldrin őrzői voltak, akik már az elszakadás óta ott vannak, amíg az a nevesincs pali be nem kavart vmit.
Sztem ez inkább a Xenonok leírása, amit találtál. -
#4413 fo küldik? Gyerekek, írjunk már magyarul. Olyan szép nyelvünk van.
Kérdésedre a válasz: szerzel elég reput meg pénzt ami a bázishoz kell. Felbérelsz egy TL-t (ha neked nincs), pl. Argon szektorokban egy Mammothot. Utasítod, hogy dokkoljon a shipyardba. Megveszed az állomást, bele a TL-be. Majd a TL-t oda utasítod, ahol le akarod tenni a gyárat, s ott leteteted.
Az "ilenek" alatt nem tudom mit értesz.
Mások által elhagyott konténereken egyszerűen átrepülsz, még csak a pajzsot se kell leengedni (ezt az elkényelmesedést :S ) -
kalmi #4412 hi lenne egy két kérdésem :)
most keztem a x3 terran conflictot fo kuldik során kaptam 5 hajot plusz a sajátom az 6 az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet épiteni bázisokat meg ilenek no meg hogy lehet a mások által elhagyot conténereket behuzni ezzekre még nem jottem rá :(
sztem jobb let ez a rész mint a másik :) ott még ak uldiket se találtam meg :) elore isk oszi a válaszokat -
tomonor #4411 The Xenon Race
After Brennan’s arrival in the Community of Planets, it became widely known what nature the Xenon really are. Originally, they were the Terraformer fleet, sent out by Earth many centuries ago, to make planets habitable for human population. Originally, the Terraformer were tool-level AI’s – artificial intelligences, highly intelligent problem-solving robots, capable of self-reproduction, but without self-motivation. They were mere tools.
This changed, when in Earth year 2115 a sloppily executed maintenance update introduced errors in the Terraformer fleet. These errors propagated slowly, but steadily throughout all the Terraformers, and eventually gave them the capability of self-motivation – and self-modification! This alone would already have been problematical, although not necessarily disastrous – but another error in the maintenance update caused the Terraformer to start confuse their internal (problem-solving) simulations with external reality. The consequence was what came to be known on Earth as the Terraformer War, devastating Earth and most human Colonies in space.
In the Community of Planets, the Terraformer slowly emerged as Xenon – a deadly, impenetrable threat that built up over the dekazuras, until it engaged the whole Community in a final fight that was won over because Cpt. Brennan and the X-Shuttle were at the right place at the right time…
The remaining Terraformer, led by two so-called CPU-Ships (#efaa and #deff) are now retreating to the sectors beyond Menelaus’ Paradise; the Boron refused to take the chance and wipe them out completely because of ethical reasons.
Although being nearly identical with unit #deff, only unit #efaa is on the edge of becoming self-conscious…
-Argonopediáról szedtem. Ez még régen, a Terran Conflict megszületése előtt írták, tehát nem a Terran Conflictba alkalmazták először a Deca-kat. -
tomonor #4410 Egy kérdés: a DECA hajók mennyiben különböznek a Xenonokétól? -
Ace McCloud #4409 A terran Springblossomot néztem én is ki magamnak, valószínűleg egy igazi xenon k vadász lehet...
Remélem sikerül beszereznem belőle egyet mihamarabb...
Nincs valamelyikőtöknek egy eladó?? :)
Egyetlen gondom, hogy nem tudok ráaggatni kyon emittereket, pedig nagyon über fegyverek. Úgy vettem észre, hogy nagyon sokat számít a lövedékek gyorsasága a tc ben méginkább, mint a reuban.
Valaki próbálta már a Point singularity projectort?? Azt hiszem, hogy sok terran hajóra szerelhető. Amint láttam hatalmas az ereje, és kíváncsi vagyok, hogy hogyan néz ki esemény közben.
Jah Mano! A scriptekkel nem volt gondom. A shipcreatorral akadok meg csak egyenlőre. -
Gunslinger #4408 Vidarnál szerintem jobb az OTAS Skiron.