12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#4607 Hát attól függ melyik Terran plotot kezded. Attól függően kapsz Terran Sabert (M4) vagy Terran Scimitart (M3). Egyébként jogos észrevétel. :) -
#4606 Lockheed: Meg ugye a Sabert
SaGa: akkor én lehettem szorgos (ATF Command access 99%)
-
SaGa #4605 Nem rossz, de a Springblossom és az ő Advanced fegyverei mégiscsak jobbak.
Pajzs ugyan csak 2 db 200-as megy bele (A Vidarba 5 db 200-as), de a 360-as tempó hatalmas előny. A prototípus fegyverei se kutyák, messze felülmúlják a "sima" testvéreiket. Sajna az Expereimental EMP-ből sehol se tudtam szerezni egy darabot se, kipróbálásra.
Amúgy érdekes, hogy adataikban látszólag azonos a sima és a prototípus M/AM cannon vagy a Starburs SW Cannon, valójában azonban teljesen másképp hatnak. Bár lehet, hogy csak a Database linken lévő táblázatban egyformák? -
SaGa #4604 Nekem végig kellett csinálni a plotot, hogy megkapjam a belépési jogokat szép sorban, a belső szektorokba. Az ATF-nél akkora sem lettem telejes jogú, csak megkaptam az Earth Access jogot, így nem is tudtam megvenni a két legnagyobb hajót... -
#4603 Hát a Vidart (M6) és a Terran Scabbardot (TP) az utolsó missionra kapod és a Vidaron tanítanak meg hogyan kell hajót foglalni. Ha jól emlékszem a Terran plotban ezen kívűl még 3db Rapiert (M5) egy Advanced Discoverert (M5) kapsz és egy Cutlass-t (M3). Szóval az értékesebb cuccokat a végén kapod, pont mire szükséged lehet egy M6-ra. -
#4602 Bocs a dupla postért, de azért 202 sebességgel 6x25 MJ paqjzzsal egész jó hajók azok az ATF szépségek. -
#4601 Ha jól tom, ez a script neked adja a legmagasabb ATF rangot, amivel bárhova eljuthatsz. Vagy ez, vagy pedig nagyon szorgos kis méhecske voltam az ATF-nél XD -
mindero #4600 Az igaz, de azt se a plot végén kaptuk hanem "véletlenül" közben. Sokkal hangsúlyosabb lenne ha a végén kapná a játékos az értékes cuccokat. -
SaGa #4599 Tudom, fent van, de a Terran hajók meg se közelítik az Aldrinban kapható "osztálytársaikat"...
Meg a Moon eléréséhez előbb meg kell csinálni a Terran plotot majdnem végig, azt meg most hanyagolom kicsit. Azt se tudja még a karakterem, hogy léteznek Terranok... -
#4598 Használd az ATF Shipyard scriptet. Lecseréli a The Moonban levő USC hajógyárat ATF-re. Végy egy Fenrirt, szereld fel, és máris megspróroltál magadnak egy M6-ot :D + vehetsz terrán állomásokat. -
Kipe #4597 Az X3 Editor-t használva olyan problémám van h miután a Text Resource Editor-ban átírtam pár szöveget magyarra mikor rámegyek a mentésre kiírja h "Error saving file: GZIP - no Gzip header found" viszont ha másik fájlnevet adok neki akkor elmenti csak éppen azt nem fogja használni a játék. Ha vki használta már ezt a programot vagy van jobb megoldása az kérem írjon. Előre is köszönöm. -
SaGa #4596 Ez a játék gazdasági kényszere. Ha egy ütőképes flottát akarsz felsezrelni, nagyerejű fegyverekkel, akkor kénytelen vagy olyan gyártó sort (komplexeket) építeni és üzemeltetni, ami legyártja a megfelelő felszerelést.
Amúgy a mostani nekifutással egy új "taktikába" kezdtem. Az itt-ott zsákmányolt és nem teljesen leamortizált TS-eket összegyüjtöttem a Terracorp HQ-ban. A harcok közben zsákmányolt, illetve mások által megvívott harcok nyomán megtalált, komolyabb, az aktuális hajóimra még nem jó fegyvereket azokban gyűjtögetem. Kicsit lassabban jön a pénz, de a megvett M6-ost is egyből fel tudtam szerelni a elraktározott 200 MJ-s pajzsokból, CIG-ekből PPC-kből és egyéb fegyverekből. A legnagyobb TS kapott jumpdrive-ot, és megfelelő szoftver készletet, hogy beugrassam abba a szektorba, ahol nagy (XL) osztályú fegyver van elszórva. Fölszedi (addig vigyázok rá), majd hazamegy és bedokkol. A mostani hajóm elvileg fel tud szedni XL méretű fegyvereket de nem nagyon van rajta 100 egység szabad hely... -
Gunslinger #4595 A Vidar nem egyedi jutalom? Itt is van HQ plot nahát, és pont egy HQ a végén a jutalom... -
Gunslinger #4594 A nagy hajók felszerelése sosem a pénzen múlik, illetve csak ritkán. A nehéz fegyverzet beszerzése a legnehezebb meló, főleg a PSP-é, amit alig lehet kapni. -
mindero #4593 Nem az a baj h lineáris hanem hogy unalmas, egysíkú, ötlettelen, érzelemmentes.
Tudok ellenpéldát is mondani pl: Freespace 1-2, de még inkább a BabylonProject Fortune Hunters trilógiája, Nexus, stb...
És itt most nem a játékmenetbeli dolgokra gondolok, hanem a TÖRTÉNET-re. Lehettek volna nagy csaták amibe nem mi kapjuk a főszerepet, ármánykodások, árulás, hősies önfeláldozás, több beszéd, háttérinformációk, epikus csaták nagy hajók ellen, zene aláfestés, prototípus fegyverek tesztelése, felderítés ellenséges területeken, beszivárgás, csempészés, fajok közötti intrikák, mentőakciók, csapaton belüli széthúzások, társakkal való kommunikáció stb...
Nekem százmillió ötletem lett volna.
Tudom h ez is volt már ezerszer, de ha ezeket kihagyják akkor nem marad semmi.
De ha már ez se akkor valami értelmes jutalom a plotok végén. Egyik rosszabb mint a másik. Kb olyasmi mint a HQ, meg a Hyperion volt a reunionba. Valami egyedi. Nem pénz. -
SaGa #4592 Conflicts mod, link a címlapon. Ha valaha stabil lesz, tökéletesen megvalósítja ezt a világot. Az egyes fajok folyamatosan foglalgatják el egymástól a határ szektorokat, rombolnak és építenek, szövetségeket kötnek és rúgnak fel. Te meg mehetsz segíteni a neked tetsző csapatnak... -
Ace McCloud #4591 Srácok!
Köszi a válaszokat!
Elég gázos így a hajófoglalás. Talán akkor lenne ennek így értelme, ha külön ki lehetne lőni a hajtóműveket, navigációt, fegyverzetet, stb. Pont, mint a Nexusban, vagy a freespace-ben.
Melyik scriptel lehet a Q.t elfoglalni, és mennyi kattincs kell hozzá??
Más. Gondoljátok végig, milyen vacak lenne, ha nem líneális lenne a sztorivonal. Elvállalnál olyan küldetéseket, ami miatt két faj egymásnak esne, és területeket vennének el egymástól. Teljesen felborulna az X-univerzum arculata. Káosz, és fejetlenség. Irgalmatlan csaták a rendszerekért, A határvonalak erősítése a behatolók ellen, lerohanások, és hőssé válások egy egy nagyobb csatában. Fúú de vacak lenne, hogy sosem ugyanarra végződne.... :) -
SaGa #4590 A jutalomhajók nekem annyira nem jöttek be. A Terran Plot egyetlen előnyét én az Aldrinba belépés lehetőségében látom. Az ott megvehető M6-os (Springblossom) tetszik, de nélküle is lehet élni. Tegnap vettem egy OTAS M6-ost (Skiron). Talán túlélem vele a Terracorp következő kérését (ki kell lőni egy kalózt M6-ost, akit kisér egy másik M6-os és egy halom aprólék. A Skate már kevés volt erre úgy is, hogy vittem magammal még egy Skate-et és egy Eclipse-et wingnek. -
mindero #4589 300 milla és megszenvedsz a felszereléssel ugye most viccelsz
A final fury utolsó missziójáért mi a jutalom? Csak mert nem látok pénzeket. A 8. Guardiant lövöm ki, a 2 állomást és még nincs vége. Ezért már minimum 20 milla járna.
Kész kínszenvedés az egész. -
#4588 Na, ma átléptem a 300milkás álomhatárt (egy X-ben sem volt ennyim :P és igen, elkezdtem nagyon TC-ni), és vettem egy Tokyot. Szép kis dög, csak asszem meg fogok szenvedni a felszerelésével.
SaGa: hát, ha másért nem, akkor a jutalomhajókért érdemes megcsinálni a Terran plotot. -
SaGa #4587 Igazság szerint az X1 óta nem foglalkoztam a sztorival sosem. Illetve a Reunionnál belevágtam a dologba, de úgy az ötödik feladat környékén kiszálltam belőle és "éltem a magam életét", ráhagytam az univerzum megmentését másokra.
A TC-ből sem hiányzik a "fő sztori" egyáltalán. A sok céges feladatsor, a sok kis "miniplot" bőven elegendő ahhoz, hogy a különböző kezdésekhez megtaláljam azt, amit fel akar venni a karakter.
Most épp az "ismeretlen argon" leányzó "sztoriját" viszem. Az ő célja, hogy az argonok milliói megismerjék a nevét. Ehhez a Terracorp és OTAS feladatok végigvitele, a kalózok, xenonok, khaakok kiegyelése pont elég.
A goner kezdéshez illik a goner plot, boronhoz a boron cégek feladatsora és a királynő elismerésének kivívása, terranhoz a terran plot és a final fury, paranidhoz a paranid faj és vallás egyeduralmának igénye, a többi faj visszaszorításával, a "rendszer ellensége" számára egy kalózbirodalom felépítése, stb... Ez mind egy egy újrakezdés, saját cégbirodalom és/vagy flotta felépítése, rengeteg idő az X Univerzumban. -
vecsi71 #4586 A hajó foglalással én is szenvedtem egy darabig.De arról lemondtam,hogy parancsot adjak ki egy hajómnak és úgy foglaljak mert csak szenvedés az egész.Én jelenleg úgy szoktam csinálni,hogy a célpont hajónak miután legyürtem a pajzsát azután a foglaló hajóban ülve a közelében kilövöm rá a boarding podokat a marinokkal.Egy boarding podban 5 marine fér el.Messzebről azért nem próbálkozom mert a boarding podot is ki szokta lőni a célpont hajó a marinokról meg ne is beszéljünk ha ott vannak az ürben csak kacsa vadászat az egész.M7-es hajónak 20 marinnal szoktam általába neki állni.De előtte kiképzem őket.Amikor vásárolom őket akkor csak a 20 ezren felüliket szoktam megvenni mert azoknak általában van 2-3 harci skilljük is.Ezt sajna nem lehet fejleszteni csak a többit. -
#4585 Relatív: az az összetartóerő, hogy nincs összetartóerő XD
Amúgy igaz, a mostani a legbénább történet (pedig milyen jó lett az intro). Ti elgondolkodtatok, mi lett Winterssel? Én mindig azt képzelem, hogy eggyé vált a Terraformálókkal, egyfajta ember-gép keverék, aki teljesen elvesztette már az emberségét, a Xenonok istenként bánnak vele, s ő maga is ebben hisz.
No, de kicsit elkalandoztam most XD -
#4584 Köszi. Asszem dobom a W7-et egy darabig, és kipróbálom a Vistax64-et. Persze csakis a játék kedvéért - bár tényleg kár, hogy nincs sztorija - ezért nem is erőltetem a plotokat csak érdekességnek tartom, de ebből a játékból hiányzik az összetartó erő. -
Ninju #4583 Mással eddig nem futottam össze.
Eddig 1x volt oprencercsere mióta megvettem (XP32 -> Vista64). Minden probléma nélkül ment az újraaktiválás. Net nélkül még nem próbáltam elindítani.
Ja meg bukod a Shift+TAB kombinációt, mert azt a steam lefoglalja. -
Gunslinger #4582 Persze, ezzel tisztában vagyok, hogy így tudtak általános történelmet írni és nem írtak meg több verziót, ezért is írtam, hogy az összes X játék sztorivonala lineáris, de ez nem gáz sztem, ettől még lehet jó. -
tomonor #4581 igen, ugyanis direkt nem gothic-os játékmenetre készítették a plotot. Ez az egész azzal magyarázható hogy az egósoknak minden év pillanatnyi történése fel van jegyezve az argonopediaban, és ehhez hűen alakítják a dolgokat. -
Gunslinger #4580 Látom nem sikerült megérteni amit írtam :-) Nem magáról a játékmenetről, meg holmi bugokról értekeztem, kizárólag a sztorivonalról, semmi másról. X3:R annyira lineáris, mint az összes többi X, csak egy féle sztori befejezés van mindig, mindegyik X játékban. A sztoriban A és B pont között azt csinálhatunk amit akarunk, de bármit csinálunk, a B pont mindig ugyanaz marad, irreleváns, hogy addig mit csináltunk. -
tomonor #4579 Az X2-s is ott volt, noha picit gyengus megvalósítással, illetve a szereplők rájátszásával... Mindenesetre az volt az első X-em és azért szeretem.
X3:Reunionban tetszett volna a lineáris menet, csak sajna a sok sok dolgot amit belegyömöszöltek az egészbe elrontotta, bugos lett. Na meg a készítők lehagyása a végéről... Ennyit a szarkazmusról. -
#4578 Sztem még az X2 is elviselhető volt. De ez a mostani.....
Más: ezek a rohadt hajók nem akarják azt csinálni amit mondok: Return home->a "Home" az a szektor közepén van-> a hajó meg elmegy a pcsába a szektor szélére, és ott bolondozok-> néha meg sem mozdul.............
Remélem az új patchben kijavítják. -
mindero #4577 Én úgy csinálom h miután leviszem a pajzsot átugrok a foglalóhajóra jó közel megyek a célponthoz (50-200m) és akkor nyomom be a piracy-t. Kicsit navigál a hajó aztán kiugranak a marine-ok.
Ilyenkor persze az a gáz h nem fogják utolérni a hajót, csak a szerencsén múlik. -
Gunslinger #4576 Elvileg ki kéne dobnia a marineokat, de én ezt a fajta foglalást egyáltalán nem ajánlom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is boarding podokat kilőni a foglalandó hajóra és úgy próbálkozni. Egyébként Xenon Q-val feleslegesen próbálkozol, nem lehet elfoglalni, csak moddal úgy tudom. -
Gunslinger #4575 Szerintem az X-BTF óta nincs normális sztorivonal. Az volt a legjobb, még Kyle Brennannal nyomulni és felfedezni először az akkor még csak 54 szektorból álló X-univerzumot, a Gonereken keresztül megtudni a történelmet, stb. Még a klisés Khaakok sem voltak sehol szerencsére. A Terran Conflict is nagyjából normális plotokat vonultat fel, nekem az X3:R-ben lévő Julian Breannan papa pici fia plot rohadtul nem jött be, elég volt egyszer eljátszani a hős megmentőt, semmi szükség nem volt rá, hogy a fiúcskából egy gyengusz Kyle Brennan másolat legyen, a további karakterek is baromi sablonosak voltak, X2 detto. Szal sztem a legfaszább plot az eredeti X-BTF-es volt. -
Ace McCloud #4574 Sziasztok!
Reuban elég jól ment a hajófoglalás, de itt nagyon zavaros. El tudnátok nekem magyarázni lépésről lépésre, és megmondani mi volt a hibám??
Egy szektorban levadásztam egy XenonQ kíséretét, és behívtam egy foglaló-hajót. A hajó, amit a terran plotban kaptam. A fedélzeten 10 katona. A XenonQ pajzsát lekaptam 10% alá, és kiadtam a foglalóhajó parancsmenüjében a piracy - n bellül a foglalási utasítást. Azaz piracy, automatikusan kijelölt xenonQ, majd a lista megjelent a marinokkal, és ott a start boarding (ha jól vágom). Aztán megpróbáltam úgy is, hogy a marinok listáján kijelöltem pár katonát, és úgy start. Sajna egyik esetben sem történt semmi, habár a pajzs lenullázódott közben a Q-n. A foglalóhajó csak kering, minden katona a fedélzetén van, és ennyi.... -
mindero #4573 Tegnap véletlenül 20 millió kreditből csináltam 60-at pár óra alatt. Egy-egy ilyen SPP építős küldetés 10 milkót hoz.
Lassan veszek én is egy M7-et, amivel tudok boarding podokat lőni, kell a pénz a HUB-hoz, a tűzerő meg a Fury utolsó küldetéséhez. Ezek már elég beteg küldetések.
Sajnálom h nem sikerült egy értelmes sztorit se összehozniuk (bár tudom a játék nem erről szól), nagyon repetatív az összes küldetés. Pedig olyan gazdag háttértörténete van az univerzumnak, kár érte. -
#4572 Modolási problémák nem szoktak lenni a STEAM-es verzióval? -
Ninju #4571 Én konkrétan kettővel találkoztam eddig.
1: A játékot csak ötször lehet aktiválni.
Erre azt írták az egós srácok, hogy egy éven belűl úgyis kiadják a patchet ami eltávolítja a drm-et. Tehát ez a limit csak egy évig érvényes.
2: A patchek hajlamosak "késni" egy kicsit! Az 1.3-asra 2 hétig vártunk. Már ment az anyázás minden fórumon. Az 1.4 kb. 2 napot csúszott csak.
Viszont nem nyafog semmilyen cd-ért és gyorsan elindul. -
#4570 Van valakinek tapasztalata a STEAM-es verzióval? Vannak hátulütői? -
#4569 Viszont ha akülönböző oprendszerekből a Dokumentumok mappát átirányítod egy független partícióra, mind oda mentik a játékot, és bármelyikről folytathatod. (mondjuk nálam a játék is független partíción van és telepítés nélkül játszom) -
#4568 W7 alatt egyelőre a legfontosabb, hogy mákod legyen :D Egyébként kezdek belezavarodni a dolgokba: van ugye egy X3TC XP32 alatt, egy Vista64 alatt, egy W7 alatt, és tegnap este 5 percig kerestem a logban, hogy ki lőtte le a TL-emet. Aztán beugrott, hogy másik oprendszer, másik játék