X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A visszavonulás szerintem nagyjából annyit takar, hogy a legközelebbi biztonságos (baráti, de legalábbis nem ellenséges) szektor irányába elindul a hajó. Nem veszem biztosra, de ha van rajta jump drive akkor úgy vélem ugrani is fog. Kb. mint amikor betámadják a kereskedõt és az elugrik. Szerintem ha van esetleg harci drone a hajón akkor kiszórja azokat is.
Egy érdekesség még a Tyr kapcsán. Nemrég olvastam, hogy amennyiben teljesen felszereli az ember azt a gépet (fegyverzet és pajzsok) akkor konkrétan szinte semmi raktere nem fog maradni ahol szállíthat pótfegyvereket vagy akár energiacellát ha ugrálni akar.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Amúgy a HUD neve Military Hud.
Military Hud for TC - DATA.HU
A Start menümet meg egy XP theme szabta ilyenre amit SoftArchive.net -en találtam... A neve Energy Blue.
Energy Blue XP Theme - DATA.HU
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Aki próbálta azok közül csak keveseknek sikerült kivitelezni a dolgot. Az ok egyszerû, a legtöbb nagy ATF hajó "gyárilag" védett az elfoglalás ellen. Egyszerûen bele lett kódolva a játékba a dolog. Nem mindegyik az, de például az Aldrin rendszerben csámborgó Tyr, és többi nagy M1-M2-es gép (állítólag a Valhalla is fel szokott tûnni itt néhanapján) nem szerezhetõ meg ilyen módon. A terran ûrben járõrözõ nagy hajók közül csak 2 amit a program enged elfoglalni.
A sikerhez két út vezet.
1: több hullámban kell marine-okat indítani. Egy támadó brigád nem lesz elegendõ (létszám lényegtelen), csak ha mindenki tényleg komoly veterán. Ezen még megy a vita az Ego fórumában is, de úgy tûnik a 4-5 csillagos Fight kategória aki eljuthat a 4-es szintre (M1-M2-es hajókon 4 szint van amit meg kell tisztítani). Persze nem árt ha az összes többi skill is legalább ilyen magas. A hacking kell a legkevésbé, az csak a végére kell, a többi viszont bejátszik elég alaposan. Fõleg az engineering és a fight.
A tapasztalat az, hogy ilyen elit csapatnak van olyan 25%-os esélye a sikerre. Ha több csapat megy egymás után (egyszerre továbbra sem lehetnek benn többen mint amennyi a hajó befogadóképessége), akkor végül sikerülhet a dolog, csak kérdés mi marad a célpontból. Mindegy mennyire jók a srácok akik részt vesznek a megszállásban, mindig kárt fognak tenni valamilyen szinten a célpontban míg átverekszik magukat a vezérlõig. Még a legjobb banda, ahol mindenki engineering 5-ös, az is alaposan tönkrevághatja a célpontot, fõleg ilyen létszámnál.
2: a bejutás után menteni kell és visszatölteni az állást ha sikertelen volt az akció. Már amennyiben nem akarunk több marine-t veszíteni.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amugy a játékba az neked custom hud? ha igen akkor melyik?
SPOILER KÉP
Huh turreteket ne is mond, nincs is annál rosszabb. Épp ölném az utolsó kis gépet, erre belenyom az állomásba is egy kis anyagot és persze ezt nem igazán vették jó néven a helyi gazdák. jöhetett a load game. 😄
A talált Eclipse-t használtam, szar a pajzsa, de jókat lõ, még a 2M6-os + 1M8-as + apróságok típusú bevédéseket is bírja. Eleinte használtam 3 Bustert meg egy Elite-t is , de hamar elhullanak, úgyhogy hanyagolom a támogatást. Turreteket is ki kell kapcsolnom, mert a bevédendõ állomást is szeretik lõdözni...
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Oldalsávot nem lehet etltüntettni szerintem.
A TC classic flight mode-ja csak az egeres repülésirányítást hozza vissza, jobbgmbbal marad a tüzelés. Ha továbbra is baromságnak tûnik amit írok, kérek egy tutorial-t.
Leírom, a pontos állapotomat ahogy akkor álltam:
Kingdom End - Boron Enhanced Dolphin ( ebbõl jött az üzi )
Pretty Financier - 5%
Vindicator - 33%
Arhon Hero of the Federation
Boron King's Knight
Split Privilegied Associate of Ronkhar
Paranid Desecrator of Holy Light
Teladi COmpany Manager
Terran Guardian of Earth - 72%
Ja és az elsõ és a második mission közötti beszélgetésbõl egy részlet. A szövegben ismerõs szereplõk jelennek meg! 😊
...::: SPOILER :::...
SPOILER KÉP
Attack enemy shield: ez alap, vagy külön kell belescriptelni?
Nekem nincsenek nagy hajóim, csak egy Buster wingem egy Elite mellé, de remekül élvezem a játékot. XTM-ben bármit elõcheateltem, de most ügyelek arra, hogy a játékom ne kapjon "modified" jelzõt, és kevés idõt tudok rászánni ezért lassan fejlõdök.
Terranként kezdtem a játékot, a sztori miatt, de körül sem néztem és már rohantam is "haza" Argon területekre. Bár elég gyengén állok náluk, Paranidoknál és Boronoknál jobb a rangom.
Kellene egy kinyomtatható race-fight-trade rank táblázat. Link pls!
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
nem lehet csak úgy elfoglalni 20 keménytökûvel..."
Könnyesre röhögtem magam! 😊 Ez szép kis írás volt és tanulságos is, köszi!
-------------------------------------------------------
Elõször is a legelsõ tanulság! Soha, de SOHA ne adjatok M7M boardoló fregattnak olyan turret parancsot, hogy "Attack my target". A négy kilõtt boarding pod után röhögve indított egy Hammer heavy torpedot ami a pajzs nélküli Odint egybõl leszedte, rajta az összes marineommal akik még éppen nagyban vágták a páncélt. Csak fogtam a fejem basszus, hogy ennyire nem lehet f*sz az AI. De ne rohanjunk ennyire elõre.
Szóval kezdõdött azzal a dolog, hogy megfigyeltem a drága Odin merre fele hajókázik, hát sajnos nem Asteroid belt volt a célpont, hanem Jupiter 2, ahol közvetlenül a kapu környékén tartózkodott egy ATF Tyr és díszes kísérete. Ezt így inkább nem vállaltam be, tehát jött a hosszas haditerv kieszelés, hogy Saturnban támadjam-e meg, vagy a Jupiternél miközben utazik Jupiter 2 felé. Jupiterrel az volt a gond, hogy ott meg egy Terran Tokyo volt, bár viszonylag messze, de jelentõs volt a forgalom és nem kevés Terran M7-es cirkált ide-oda. Saturn viszont tök üres, de az Odin ATF kísérete se semmi önmagában, 4 Aegir M7-es és 13 Vali M6-ost számoltam, de semmi vadászgép. Közben persze mozgósítottam az egész flottát, tényleg mindenkit a kis speckó vadászok és szállítóhajók kivételével, még a Split Elephantot is behívtam a flakjai miatt hátha hasznos lesz. Végül észrevettem, hogy az Odin mindig elsõként megy át a Trans-Orbital Acceleratioron (a kapu ugye). Hopp, a szikra. Támadjuk meg mikor átevickél a kapun, mert akkor a kísérete még hátra van maradva Saturnban és amúgy is egyesével fognak átjönni. Na igen ám, de a két Boreas irtó lassú, könnyen lehet, hogy nem fog idõben odaérni, nem tud idõben elkezdõdni a csata miattuk. Saturnban már elég közel vannak a déli kapuhoz. Újabb ötlet szikra. Egyszerûen elálltam a Saturnban lévõ déli kapu útját három Springblossommal, az egyikben én ültem. Az ATF nem szólt rám, hogy át akar jönni a kapun, csak forgolódtak ide-oda, közben néha szívattam õket, hogy az Aegir-ek elõtt 5 méterrel repültem el 360-al, ettõl õk elkapták a "kormányt", nehogy ütközés legyen, egy Aegir és egy Vali össze is ütköztek, de megúszta mindkettõ a lassú sebességük folytán kis pajzs gyengüléssel. A lényeg, hogy telt az idõ, az ATF flotta csak forgolódott a kapu elõtt bambán míg az én flottám frankón odaért a túloldalra. Nah, kész a csapda. Átmegyek a túloldalra Jupiterbe két kísérõmmel és várjuk a csodát.
Tehát ott állok a kapu elõtt, full Red Alert a flottában. Két M2-es Boreas, két M7-es Panther, két M7 Paranid Deimos, egy M7M Split Cobra, egy M6-os Vidar, egy M6 Heavy Nemesis, három Terran Springblossom, 67db M3-as ill. M3+ vadászgép és végül egy Split Elephant. Az egyik Deimos PSG tornyait letiltottam, mert csak az egyik Deimost tudtam még idõben átfegyverezni, Ion Shard Railgunt és CIG-et kapott. Az egész manõver kulcsa a Cobrában rejlik, 20 marine személyében. 12 Paranid, 3 Argon és 5 Boron marine. Ma õk a fõszereplõk. A parancsok a következõk voltak: A két Boreasnak folyamatosan osztottam a különféle parancsokat, a két Panthernek, az egyik Deimosnak és az Elephantnak volt állandó parancsa. A két Panther egymás védését kapta parancsul, a Deimos Attack enemy shield, értelemszerûen az Odin pajzsának folyamatos rombolását jelenti, de mikor lent volt a pajzs akkor nem nyitott tüzet a hullra. Az Elephant meg az attack all enemies parancsot kapta. A vadászok is többnyire protekt parancsokat kaptak. Az Eclipse és Cutlass wingek kaptak mindig útközben parancsokat. A Cobra amint kilõtte a boarding podokat elugrik, a második Paranid Deimos is alkalmi parancsokat kapott, leginkább korvett elhárítást. Nagyon kevés attack all enemies parancsot osztottam ki pont azért, hogy az Odint ne lõjjék ki. Így sem mindig sikerült. Összesen hatszor töltöttem be állást, háromszor emiatt.
Tehát az akció. Jön át az ATF Odin a kapun. A földi flotta legénységének IQ-ja valahol 10 és 50 között lehet, hogy nem sejtenek semmit a kapu elõtt rostokoló, egyértelmûen nem földi hajókból álló viszonylag tekintélyes flottát látván. Persze ez csak vicc, a játék kódja ilyen és jó hogy ilyen, különben már mindenki nekem ugrott volna, mikor vonulok át az Asteroid belten keresztül. Tehát ATF Odin átjött, várok picit, hogy legyen helyem, meg neki is. Picit túl sokat vártam, átjött egy Aegir és egy Vali, mondom magamban belefér, na akkor eksön, Boreasoknak parancs, lõjjék ki az Aegirt, két Springblossom kísérõmet meg a Valira uszítottam. Jó magam és a két Deimos rámegyünk az Odinra, késõbb a Vidarom is a pajzs rombolásának parancsát kapja, mert iszonyú erõvel tölti visssza. Aegir eltûnik mintha ott sem lett volna, összes Terran átmegy pirosba, közelben ólálkodó Terran Yokohama megindul felém. Boreas, csibész! Boreas lõ, Yokohama robban. Odin pajzs lent, további ATF hajók érkeznek, egyre többen. Átteleportálok a Cobrába. Boarding podok kilõ, majd utána az AI kilõ egy Hammer Heavy torpedót, mission faild. Fej falba belever. Még jó, hogy közvetlenül az akció elõtt mentettem, kb. 2 percet veszítettem. Tehát Odin átjön, Aegir is, Vali is, majd megint Aegir, mindjárt kettõ, az elõzõ koreográfia annyi különbséggel, hogy az egyik Boreast már egybõl a közelben ólálkodó Yokohamára küldtem. Odin-t nagyon lõjjük, én meg a két Deimos, Odin visszalõ, eltalálja az egyik Panthert, na annak se kell több meg a másiknak, bumm-bumm, IBL-ek szállnak, Odin robban. Boarding podokat ki sem tudtam lõni. Mission Faild. Állás visszatölt. Pontosan ugyanez még egyszer lejátszódik. A továbbiakban a Panthereknek mindig adok célpontot, hogy legyen mire lõniük az Odin helyett. Következõ próbálkozásomnál az egyik Boreas fogalmam nincs, hogy hogy, de elhalálozott. Lehet ütközött valamivel, vagy bug, nem tudom, egyik pillanatban 70%-os pajzs, másik pillanatban hatalmas lökéshullám marad utána. Õt azért nem akartam beáldozni, hogy kb. 130-140 millát költöttem rá. Állás visszatölt. A továbbiakban minden faszán megy, nagyon sokáig, Cobrába átteleportálás, boarding podok kilõve, visszateleportálás, Cobra elugrik. Marine-ok vágják, vágják azt a páncélt. Bent vannak! Jönnek a frankó színesítõ szövegek, Paranid csóka monnya, hogy "Stay alert and watch for tangos!" Ezen jót virultam. Viszonylag tök gyorsan bejutottak, de Boarding faild, meghalt minden marine. Mondom mi van? Scanneltem csata elõtt, az Odinon egy darab marine nem volt! Állás visszatölt. Aztán ez még egyszer. Boarding Faild! Megint meghaltak a marine-ok, és mindig a Deck 3-on! Gyakorlatilag a legvégén halnak meg, mikor már a hajó hídján lövöldöznek. Hát ilyen nincs, mérgemben leradíroztam az összes kis ATF disznót, mivel csaknem egyenként jöttek át a kapun, ezért nem volt nehéz, a Terran Tokyo nem is jött közel. Kis Scimitarok, Katanák meg tököm tudja még milyen ûrpiszkok megtámadtak, de végre kiadhattam mindenkinek az Attack all enemies parancsot. Az Odint persze egy túltöltött PPC lövéssel magam fektettem ki. Végeredmény, Terran és ATF flotta Jupiterben padlón. 42 vadászt veszítettem, két Springblossomot (mindkettõ Aegirnek ütközött, a csávók két lábbal álltak a gázon), a Heavy Nemesist (kb. fél tucat Vali fogta közre), az Elephantot és az egyik Panthert majdnem, az emergency jump megmentette, kb. 80%-os hullal Circle of Labourba ugrott. Természetesen a többiek pajzsa is igen rosszul állt, de elvertem a Terranokat Jupiterben. (Jupiter incidens, hehe, most biztos így emlegetnék 😄)
A tanulság: Sokkal több marine kell, hiába voltak jól képzettek, egy ATF M1-es mégiscsak egy ATF M1-es, nem lehet csak úgy elfoglalni 20 keménytökûvel. Legközelebb nem 40-et viszek, hanem 60-at három Cobrával. Most visszatöltöttem azt az állást, amikor még csak követem a Rapierrel. Ez most egy darabig így is lesz. Meg lesz ez az Odin még. Már megvettem a marineokat, elmegyek velük gyakorolni kis k*csög xenonokon, csak úgy lesz jó fight rangjuk. Ja, egyébként mind a 20 marine igen csak képzett volt! Egyáltalán nem kezdõkkel mentem. Nagyon sokat tanultam ebbõl a csatából, és észrevettem, hogy a TC-ben az AI sokkal jobban manõverez a nagy hajókkal, jobban kihasználja a sebességet, mint az X3:R-ben! Nagyon sokat fejlõdött a harc rendszer ezen a téren. A hajók kevés kivételtõl eltekintve azt csinálják amit kell. Persze nem árt tényleg egyértelmû parancsokat osztogatni, szerencsére több fajta új parancs is be lett vezetve, ami sokat segít a játékosnak. De arra nem jöttem rá, hogy kell a Cobrát rábírni, hogy az AI lõjje ki a marineokat, ezt mindig magamnak kellett megtennem, közben lett volna jobb dolgom is, mondjuk a hajóimat irányítani, mint a Cobrával célra állni. Õszintén rácsodálkoztam, hogy nem lõtték le egyszer sem a podokat benne a marineokkal útközben, de mindegy is volt, mert szegények a hajón pusztultak meg. Lehet az is számít milyen összetételû a csapat faj szerint? Lehet Terran marinet kéne vinnem, azok tökösebbek biztos, ha a kis Terran matrózok így megvédték a hajót.
Jahh, rosszul tették föl a station relocator scriptet a bénák... 😄
Azt nem tudom hogy Cloudban miért nincs Goner temple, de a goner szektorban ahol fel lehet venni a küldiket ott van egy templomnak a roncsa.
天使たちは私を見守る