12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
kopasz89 #4487 köszi az infokat -
#4486 Ship->command console->command for turrets: rear, front, right left up down -
kopasz89 #4485 aham, van egy másik kérdésem is, be lehet állítani hogy a turretek maguktol tüzeljenek??? elég sokat nyomtam a RU-val de nem jöttem rá hogyan kell, ha lehet egyáltanán -
vecsi71 #4484 Meglehet szerezni de itt csak m6-os és jóval gyengébb mint a reunionban volt.Van nála jobb m6-os is.Az én kedvencem a springossomon.M6-os létére 360-at tud és igaz,hogy kevés fegyver megy rá de ezt jól elosztva m2-es hajókat is vígan kinyírok vele.A vadászoknak meg esélyük sincs elég csak egyhelyben megállnom és a turretek elvégzik a dolgukat. -
kopasz89 #4483 köszi :)
kár hogy itt nem lehet megszerezni a Paranid M7-est mint a Reunionban a Bala Gi küldetéseknél -
#4482 Igen ((kicsit menj lefelé a honlapon, jelöld ki a nagy fekete részt és presto) -
kopasz89 #4481 sziasztok, a TC-ben vannak elrejett pilota nélküli hajók mint a Reunionban? -
#4480 off: az előző avatarom az az "univerzum" volt japánul.
A mostani meg nem egy manga csaj XD aki néz Hellsinget az tudja (sajna csak a 6. részben derül ki, mennyire elmebeteg a csávó, az meg még nincs kész).
Nagyon off: ezt a beszopást!!!!! Azt hittem 21-én lesz politológia vizsgám és 22-én társfilóm. Erre felcserélték! Ááááááh!!!
On: Saga:hááááááát....akkor már csinálhattak volna 2 kaput :S 1 belépőt s 1 kilépőt.
mindenero: na, ez most jó kérdés, mennyire valóságszerű; egy féregjáratnak a közepén vagy a szélén jön-e ki az ember?
Mindjuk velem eddi olyan volt, hogy nagyban harcolok a kapunál, erre beugrik egy asszem Cerberus, pár méterre a fejem fölé. Gyönyörű látvány volt, hátborzongató, de utólag belegondolva, egy kis kitérés és placcs. -
#4479 Velem RU-ban előfordult, hogy előreküldtem a Mammothomat a szektoromba, és utánaugrottam egy Military Centaurral. Amikor kijöttem a kapu túloldalán, a Mammoth gyomrában találtam magam. Nem történt semmi, amíg hozzá nem értem a falához - na akkor elhaláloztam. -
SaGa #4478 Van figyelmeztetés. Ha jön át valami, a "futófény" megáll és folyamatosan világít...
Egyébként, ha jól megfigyeled, a hajók mindig a kapu szélén lépnek be és a közepén lépnek ki. Ha automatikával lépsz be egy szektorba, az automata pilóta azonnal vesz egy 45 fokos kanyart és rongyol kifelé a kapu "belépő sávjából", mielőtt becélozná a kijelölt célállomást.
Megjegyzem: ha csak annyit megtesznek, hogy a kapu egyik oldala a belépő, a másik a kilépő, már sokat segített volna. Amúgy ha nagy hajókkal közlekedsz, Te is hallhatsz néha egy-egy ordítást. Na ők kenődtek föl a hajódra... -
mindero #4477 Ez a kapurendszer amúgy életveszélyes.
Beugrok egy szektorba, mi jön velem szembe? Egy M2!
Olyan közel volt h esélyem se volt kitérni. Kész öngyilkosság ez az egész. Nem tom mért nem lehetett kitalálni valami normális dolgot, mondjuk kétfelé szedni a kapukat, vagy ha valami nagy jön át akkor figyelmeztet egy sziréna.
Persze nem nagy dolog, de ha a "valóságszerűségre" törekszenek akkor ez elég vicces. -
#4476 Déja-vu -
SaGa #4475 Igen, erre az a magyarázat, hogy csak abban a szektorban vergődik a program a 3D leképezéssel, ahol épp vagy, a többiben nem. Ezzel együtt már kaptam olyan üzenetet, hogy egy automata kereskedőm szétkenődött egy aszteroidán. Meg olyat is, hogy egy műholdamat legázolta valami nagy hajó... Igaz, ezek még Reunion-os emlékek, de gyanítom itt sincs másképp.
Amir be szokltam rágni kissé, amikor egy wing kísér, bedokkolok valahova és eközben a wing 1-2 tagja felkenődik az állomásra.
Másik kedvencem: beugrok egy szektorba, a térképen kijelölök egy állomást, majd aktiválom az automata pilótát. Az meg vesz egy 90 fokos kanyart és nekivágja a hajómat a kapu oldalának. Még szebb, ha elsőre nem robban fel, de addig tolja előre, míg el nem fogy a pajzs és szét nem megy a hajó... -
#4474 Nálam leggyakrabban olyankor pusztultak az ellátóhajóim, mikor SETÁztam ezerrel a termelést, ráadásul ugyanabban a szektorban voltam. Érdekes, a hajóid sokkal jobban teszik a dolgukat, ha nem vagy a közelben. -
#4473 off/ mindig kiráz a hideg ha egy faszinak manga kiscsaj az avatarja.
Vitéz, az előző avatárodat sem értettem, de jobb volt... nem mintha bármi közöm lenne hozzá ugyebár /on -
SaGa #4472 Néha el-el pusztul egy "automata" hajó. Hol rossz szektorba tévednek, hol legázolja őket egy nagyobb. Fent van a Ship killed notification script és meglehetősen gyakran hallom... -
SaGa #4471 Mi a kérdés? -
tomonor #4470 *sigh*
de furcsa avatarod van az ego fórumain. Valahol már láttam azt a csajt... Talán az a arany rucis csaj a Hellsing OVA-ból? o.o -
#4469 Ahhh....decisions decisions -
#4468 Az az én titkom -
tomonor #4467 O_O hogyhogy? -
#4466 Ez kb olyan mint a Y2K. Mindenki félt a világvégétől, erre bummmm... semmi.
Amúgyis, én örökké élek, szal engem nem izgat XD -
#4465 Uhh ez nagyon érdekesen hangzik! Köszi az infot! :) -
tomonor #4464 *2012
és igen, az utóbbi. Bár Magyarországon nem egy elterjedt dátum xD Ám interneten mindenki erről beszél... -
#4463 2010: véletlen dátum vagy a Maja világvége? -
tomonor #4462 és már nincs sok idejük 2012-ig ugyebár :D -
#4461 X-online-ra gondolsz? Na, ez eléggé megosztja a társadalmat. Bár nemtom miért (ha valaki nem akar vmit akkor egyszerűen ne vegye meg). Amúgy Berndt Lehahnt idézve: "Nem felejtettük el az X-onlinet, tervben van, de azt szeretnénk, hogy tökéletes legyen amikor kész lesz". -
kalmi #4460 hello ismét scripts hogy kell használni? remélem egyszer csinálnak internetes változatot ami ingyenes lessz :):P -
#4459 Igen, ezzel sajna én sem bírok, úgy néz ki, hogy ez a GoD respawn keményen be van kódolva az X3 magba, magyarán csak az Ego fiai és lányai segíthetnek egy folttal - vagy az XTM, ami végül is már majdnem ugyanaz a csapat :) Remélem, beszerkesztik a Conflictot, kár lenne érte.
Az órabér fizetés jó dolog, de akkor már felkenhetnének néha egy-egy hajót egy aszteroidára, vagy lenyúlhatnának a creditből, esetleg elhúzhatnának meglepetésszerű táppénzre (csak hogy teljesen életszerű legyen a dolog). Nem is beszélve a rendszeres "kevés a bérem" siránkozásról, amit öt percenként küldenének üziként, és be is íródna a logba, hogy hármat kelljen lapoznod, ha vissza akarsz nézni valamit...
No, vissza a játék világába :D -
SaGa #4458 A Conflicts legnagyobb baja az, hogy a harcokban szétlőtt állomások újra "születnek" egy idő után. A fagyásokat is ez okoza. Pontosabban az, hogy a győztes csapat felépíti a saját állomásait, azokba meg "beleépül" az eredeti, amikor eljön a "respawn" ideje és kész abaj. Amíg nem mész be egy ilyen szektorba, nincs gond, de ha közel kerülsz egy ilyen "hibridhez", máris fagy az egész. Jeleztem a script írójának, aaz után alakította át projektté a dolgot, mert úgy tűnik, egyedül nem bírt a problémával.
A hajókkal való szállításhoz csak annyit: én a commodity logistics vagy a supply trader scripteket használom erre a célra, ott meg fizetni kell az "órabérüket"... -
#4457 Egyetértek, de ha szektoron belül hajókkal szállítasz, annak mi a költsége? A hajó és felszerelésének ára, esetleg. A legkisebb node is 5 milla, abból pár TS-t fel lehet már szerelni, de azt elismerem, jobb lenne a szkript bizonyítványa, ha levonna némi EC-t vagy creditet bizonyos mennyiségek után ;) Plusz lehetne drágább, ekkora szabad raktárral.
Más: a héten megpróbálom a Repair Debris-t összeereszteni a Conflicts szkripttel. Utóbbi erősen bogaras, de sikerült elviselhető keretek közé szorítanom a fagyásokat, és látok benne fantáziát (ha valakit érdekel a szkriptírás, nézze már át, nyílt forrású projekt lett belőle. Buli lenne reparálni a Conflicts csapatok által szétlőtt állomásokat (ne adj ég, rendbehozni a sajátjaimat). -
SaGa #4456 Csak szólok: van mini image a Terran Conflicthoz a gamecopyworld-ön. Lehet óvni a dvd-t... -
kalmi #4455 oks koszi remélem most már meni fog :) -
SaGa #4454 EC minden Solar Power Plantban kapható. Ha be tudsz dokkolni, akkor venni is tudsz. A gyárakban csak a készterméket tudod megvenni, az alapanyagot nem adják, csak veszik. Az EC az SPP készterméke, mindenhol másutt csak veszik. Egy kivétel van, a TerraCorp HQ, ott vehetsz is, de csak középáron. -
kalmi #4453 most meg az a gondom hogy voltam kb 6 helyen ahol volt ec csaknem tudtam meg venni :( valaki tud helyet ahol van? -
SaGa #4452 Egy szektoron belül még ok, azt én is használtam, meg elfogadható háttér történet van hozzá (spéci transporter eszköz a gyárakban), de a több szektoron átnyúló dolog már fáj kicsit...
Amit még hiányoltam, hogy nincs "költsége" a dolognak, azaz a szállítás nem kerül pénzbe vagy energiába... -
SaGa #4451 Igen. Bérelni csak gyár építésre tudod őket. Amúgy sem tudna EC-t venni vagy eladni, mert nem tud leszállni a TL az erőművekben vagy gyárakban. csak EQ dockba vagy Shipyardra tud dokkolni, így ha saját TL-lel akarsz ilyesmit csinálni, ahhoz is hozzá kell rendelj pár TS-t, hogy leszállítsák a hajóról a gyárba a cuccot és vissza. -
kalmi #4450 koszi a segitséget :) bérelt mamutot nak meg lehet mondani hogy ec szálicson meg ilyenek csak saját kell hozzá? -
#4449 Aktuális riport 2, complex témához:
Egyetlen complexet sem építettem a TC-ben, ennek egyik oka, hogy Reunionban is utáltam az óriás FPS-gyilkos csövezett monstrumokat, a másik, hogy találtam jobbat: ez a Freight Distribution Network. V3.01-nél tart, meg is látszik rajta. Lényege, hogy egy node-t kell a szektorba helyezni, ami levezérli az idegesítő dolgokat. A node gyakorlatilag egy kommunikációs toronnyal, transzporterrel, logisztikus személyzettel és dokkolókampóval felszerelt raktár, négy különböző méretben és hatótávolságban kapható Argon területen. Működése egyszerű: begyűjti az információt az advanced satellite hálózatról, és a logisztikai beállítások szerint oda-vissza transzportálja a raktárból a cuccokat. Értelemszerűen az adv.sat-eket úgy kell elhelyezni, hogy lássák a gyárakat, ha egy kidől, vele együtt a gyár ellátása is megszűnik. A node beállítása nem túl bonyolult, rá lehet bízni az elsődleges-másodlagos nyersanyagok elosztását, a kész terméket berántja a raktárba, és most jön a csemege: ha van rá kapacitás, megoldja a hajók energia, rakéta, és lőszerutánpótlását, a hajók felszerelési adatai alapján. Magyarul: ha a szektorodba belépő, adv.sat által látott hajón be van állítva, hogy automatikusan töltse fel az EC állományt X ugráshoz, vegyen, ha tud Y és Z rakétából ennyit és annyit, valamint töltse fel a mass és energy lőszerkészletet bizonyos mennyiségre, a node áttranszportálja a szükséges mennyiséget, csak engedélyezni kell ezt is a beállításoknál. Ezzel a lehetőséggel csak a node-ra kell figyelni, legyen benne mindig elegendő cucc, és a járőröző hajókat a patrol során átküldeni a node-s szektoron... Nagyobb node esetén ezt sem muszáj, lévén több szektort is szemmel tarthat, bár ennek már erősen csít íze van, de egy szektoron belül egyet használva semmi bajom vele. Jut eszembe, kezeli az EQ dokkokat, és a PHQ-t is, ezeknek saját node menüjük van, ahol be lehet állítani, mit, mennyire töltsön fel, mikor avatkozzon be. A szkript folyamatosan módosul, telepítésénél figyelni kell arra, hogy van mod és szkript része is. -
SaGa #4448 Nekem a Property Baron script jött be nagyon ilyen kategóriában. Gyakrolatilag bármelyik állomást (kivéve a hajógyárakat) meg tudod venni az univerzumban, ha nem ellenséges. Annyit kell érte fizetni, mintha a hajógyárban vennéd, plusz a benne lévő cucc átlagáron. sok esetben jó, ha már meglévő gyárat veszel meg, és azzal lendíted föl a környék gazdasági életét, nem egy harmadik gyárat raksz két másik mellé...