X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
<#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

NONPLUSZULTRA
Ja, és gratulálok a gémhez, megszenvedtél érte. (bár megpróbáltatásaid csak most kezdõdnek: say goodbye to social life and/or sleep) <#mf1><#mf2><#vigyor1>

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

NONPLUSZULTRA
Sajna nem kapod vissza arégi irányítást teljesen. Shift+N-el egérrel irányítasz, mint a Reunionban, de nem tudsz átváltani kurzorra, ha szükséged lenne hirtelen becélozi valamit.

A mostani irányítás Joystickkal ugyanolyan mint a régi, de b@szottul idegesít az oldalsáv. Néha kell az egérkurzor, de ha eltüntetem az oldalsávot, nem lesz kurzorom sem.

Nekem arra kellene megoldás, hogy lehessen eltüntetni az oldalsávot, de maradjon a mostani irányítás. Az oldalsávtól nemigen találom a célpontokat a baloldalamon.

Ami még idegesítõbb az Aktív Guidance. Ki lehet kapcsolni, de csak átmenetileg. Harcban igencsak idegesítõ két kijelölt célpont. Meg játékromboló, mert mutatja az utat feltérképezetlen területeken.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Mani turreteken=MAIN turret 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Lockheed
Uhhh! Az elõbb véletlenül úgy ugrattam utánam a Panthert, hogy a srácok kinn voltak belõle és piratokat írtottak. Mikor azzal végeztek elkezdtek a Panther után repülni 2 Xenon szektoron keresztül. 12db Eclipse 4 fõs Wingekbe rendezve a Mani turreteken HEPT a tornyokban PAC laserekkel. Kinyírtak 3db Q-t 5 P-t plusz az apraja. Az egyiket lõtték olyan 30% shieldig de ennyi... 😊 Csak néztem. Mondom ezeknek annyi és gondoltam Load Game. De be tudtam értük ugrani mert kitakarították a környéket. 😄 Jól nyomják!

hiába, az SG nem RÓZSACSÓKBIMBÁÚ.

Gratt a játékhoz, viteez 😊

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

BEAST
Engem is erdekel a folytatas 😄 ... foleg hogy meg mindig nincs meg a jatek, utallak is titeket a tortenetekert 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lockheed
Hehe, a follow parancs a Rapiernek az okos húzás volt! 😊 Kíváncsi vagyok a folytatásra számolj majd be róla hogy alakult... 😄

Megvan az Odin! Illetve még nem az enyém, de végre megtaláltam, már ez is nagy öröm miután kb. három napja keresgélem, most ráakadtam a Szaturnusznál. Nem tudom hol volt idáig, tele van pakolva adv. szatellitekkel a Naprendszer és eddig el volt bújva. A Springblossommal gyorsan odamentem, erõteljesen nyomul dél fele a Jupiter rendszer felé, már majdnem ott van a kapunál. Vadász fedezete egyáltalán nincs, viszont kíséri 4 Aegir és 13 Vali. Szép kis flotta, mondhatom. Helyben vettem gyorsan egy Rapiert és ráállítottam, hogy kövesse az Odint, hogy most már többet ne veszítsem szem elõl. Jupiter tökéletesen alkalmas lenne ahhoz, hogy elfoglaljam, közel van és van sok hely a rendszerben, nincsenek sûrûn az állomások. A fegyverzet nagy részét már elõre beszereztem hozzá, hogy hátha extrán leamortizálódva kapnám meg. Egy gáz van, illetve kettõ. Ha Jupiterben marad sokáig, akkor van ott egy Terran Tokyo és annak kísérete, ami folyamatosan a déli kapunál õrködik, a legjobb lenen ha Asteroid Beltbe menne, ott nincs most semmi, viszont ha elindul Jupiter 2 felé, akkor a kapu túloldalán ott van egy ATF Tyr! Na az már igencsak komoly lenne, ha beavatkozna, jelentõsen csökkennének az esélyeim. Lehet, hogy gyorsan veszek egy harmadik Boreast, most perpill félig fel tudnám fegyverezni, van annyi PPC a raktáron, de pajzsom az sajna nem sok van. Vésztartaléknak jól jöhet. Sok minden azon fog múlni, hogy Jupiterbe érve merre fog fordulni.

Lockheed
Jaja én sem láttam mit írtál...

Beállításoknál benyomod hogy Shift+N helyett legyen a jobb egérgomb, és ezek után megkapod a régi irányítást.

BaLeeX
Asszem Shift+N

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Vitez77
Na, végre elkezdtem, de volna egy kérdésem: HOGY A RÁKBA ÁLLÍTOM BE A KLASSZIKUS X_ES IRÁNYÍTÁST? Idegesít ez az új Freelanceres ...r.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

ATF masinát nem lehet sehol sem venni csak foglalni. Terran Yokohamát viszont kipróbáltam, sajnos nem valami jó. Nagyon lassan fordul a többi M7-hez képest, bár a sebessége nem rossz, de a gyér fegyverválaszték és a felszerelhetõ kevés fegyver (ha rámenne a PSP még jó is lenne) és kevés turret elvette tõle a kedvem és eladtam. A Teladi M7-esek meg olyan lassúak, hogy nincs kedvem kipróbálni õket. Még a Split Tigert kipróbáltam, de egyáltalán nem jobb a Panthernél, nem értem mi értelme annak a hajónak. Hangárja sincs, pajzsa ugyanannyi és kevesebb fegyver megy rá. Repülési jellemzõi is megegyeznek a Pantheréval.

Vagy negyed órán keresztül csak üresen jelentek meg a postjaim... majd egyszer csak benne volt az is, amit írtam....

http://a-zcomp.eu/

Mi a gond? A spoiler tag gy mûködik és ez gy jó...

Köszönöm a tippeket mindenkitõl!Próbálkozom.

BaLeeX
Ja én csak a datasheetben néztem, az fel sem tûnt, hogy nem lehet venni.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Sziasztok!

Egy infó, ami lehet hogy új:
a CD Galaxisban lesz novemberben X3 TC 4990 HUF-ért. Állítólag az is lehet, hogy magyar felíratokkal, akinek ez elõny.

Üdv!
Ha infó kell róluk, fogj be egyet és menj közel hozzá, hogy a lehetõ legtöbb infót megtudhassad. Venni ugyanis ilyeneket nem fogsz. Miután egyszer is infót kértél le egy géprõl, az bekerül az enciklopédiádba és akkor már kedvedre olvasgathatod mit is tud.

Általánosságban kimondottan harci gépek, azonos kategóriában a legtöbb pajzzsal ellátva, csak a fegyverzetük nem túl színes és változatos.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Lesz ez még rosszabb is, mivel ilyen feladatot többször is csinálnod kell majd a plot során, míg elég magas rangra nem emelkedsz.

Amennyiben egyszerre túl sok cél jelenik meg elõtted, akkor nem tudja a gép mindet külön kijelezni, míg egy bizonyos távolságra be nem érsz hozzájuk. Ezért lehet olyan szitu mint amit leírtál. Ott táncikál elõtted mondjuk 3 Km-re egy korvett, meg éppen széthullóban ott van a közelében 2 cluster, de közben pár célpont már keretet kapott. Míg ki nem nyúvad pár régi vagy elég közel nem érsz addig a célzórendszer nem tudja ezt a sokaságot lekezelni.

Meg kell tanulni/be kell gyakorolni a "vakon" (kikapcsolt harci szoftverrel) való harcot. Csak a szemedre hagyatkozva. Nem egyszerû az biztos, de ilyen szituációkban sokat segít. Clustereken gyönyörûen be lehet gyakorolni és késõbb már nem lesz gond nagyobb távról egyéb gépek vadászata sem.

Amit még tudni kell, hogy a harci rangunktól függetlenül az OFF feladatok teljesítése közben ahogy haladunk elõre, egyre nõ az idegenek agresszió szintje és egyre több vagy keményebb gépet küldenek majd ellenünk. Mondjuk az utolsó feladat az sétagalopp egy átlagos kísérõsdihez képest az Unknown Sector-ban. Addigra megedzõdünk annyira hogy 9-12 Kha'ak guardian, 15+ korvett és 2-6 egyszerre támadó destroyer már ne legyen olyan nagy gond.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Feladom... zizz a fórum engine... :S

Ez meg van huzatva... üresen küldözgeti el a post-jaimat... :S

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Velem már vagy 10x megcsináltatták ezt a küldetést a Final Fury keretén belül. Nekem az a taktika jött be, hogy 4-5 vadász ráállítok a konvoj egyik tagjának védelmére, én pedig a védendõkre rámozduló korvettekkel és M3-asokkal foglalkozom. Az AI szeret bénázni a kapu közelébe, ezért amikor úgy kb 5km-re van a csapat a kaputól, akkor gyorsan átugrok az Argon Sector M148-ba és ott várom be az átérkezést. Általában innen már gond nélkül átjönnek, ha nem vagyok mellettük. Viszont az ego fórumán olvastam, hogy a mission kezdetekor beugrik a konvoj mellé, majd ráállít egy M6-ost a védelmükre, és kiugrik a szektorból. Állítólag ha nem vagy bent, akkor nem spawnolnak be Ka'hak-ok, csak a már ott lévõk miatt kell a védelem... Viszont ezt még nem próbáltam ki...

BaLeeX
Igazából meggyõztél a Patnherrõl. 😊

ATF M7-esekre voltam még kíváncsi (Skirnir, Aegir).

Panther: Leggyorsabb, 4 GJ pajzs, legnagyobb közel M1 szintû hangárméret (32), legjobban manõverezik, legtöbb felrakható fegyver M7-esek közül és kitûnõ fegyverválaszték. Elõre is felmegy az IBL, igen komoly tûzerõ. Legjobb M7-es.

Deimos: 6 GJ pajzs, tehát a legtöbb M7-es szinten sõt, van olyan M1-es nem is egy aminek kevesebb van. Rámegy a PSG. Jó manõverezés, jó sebesség. 6 fõs M7-esek közt átlagos hangár.

Tresher: Sajnos csak 3 GJ pajzs, második legjobb manõverezés, de erre az egyre megy rá a PPC, de csak elõre, így viszont a legjobb frontális támadású M7-es. Nincs hangár. Én eladtam és Deimost vettem helyette. A PPC hordozás miatt vettem meg, de nem éri meg.

Cerberus: Baromi lassú, 6-os hangár, jó fegyvergenerátor, pocsékul elhelyezett fegyverek, 3 GJ pajzs leggyengébb pajzsgenerátorral, legkisebb raktér. Roncstelepre való, két liter space fuelt nem adnék érte.

A Teladi M7-eseket még nem teszteltem.

ATF hajókkal hogy hogy mi van? Mire vagy kíváncsi, van vagy 12 féle belõlük M1-tõl M7-ig.

Tegnap nekem is volt egy érdekes bugom. Egy pillanatra nem figyeltem oda, mert valamit szöszöltem a nyomtatott térképemen és belerepültem 360-al, tehát full gázon egy aszteroidába az egyik Springblossommal. Nem neki, belerepültem! Jó nagy volt az aszteroida, eltartott pár másodpercig míg átmentem rajta, de mikor ki akartam jönni belõle akkor robbantam fel a peremén, pffff.

Háát igen, egy kicsit szopatósak ezek a Khaak küldetések.

Kicsit fel is hagytam a harcal, most gyárakat telepítek ezerrel, szépen növeli a reput, és viszonylag jól is jövedelmez. Egy Kastlerrel megyek szektorról szektorra, és ha látok építõs küldit, azt elvállalom, és odahívom a mamuszomat, megveszem a gyárat, lepakolom, és irány tovább. meg bevállalgatok hajószállítós küldetéseket, ez is elég jól fizet. Ja, és megveszek minden felajánlott hajót, ami le van robbanva... 😄 Asszem veszek már én is egy Split Panthert, de csak azért, mert így raktárról tudnám kiszolgálni az M5/M4/M3-as hjókra vágyó ügyvelek kéréseit. 😄

"Hozzá már egy M3+-s Teladi hajót! Veri Hard...) Csak nem hagyhatom ki...
Viszont most nem volt diafilm.Ez még érdekesebb.

Komolyan mondom, ez a kisérõs lóf... már tényleg idegesit.Kettõ napja nem jutok vele dûlõre.Elkisérem ezt a négy bénát a kapuig, a kapunál fedezem õket, erre közülük kettõ nekimegy a kapunak, egy meg a Khaakoknak.Megmarad egy, erre a gép megint bead / nagyjából most megszámoltam/ 140 Khaak vadászt, 15 Korvettet, és 4 rombolót.Megfigyeltem, hogy többször is mintha álcázná magát pár Khaak korvett, mert nem jelöli a gép célnak, befogni sem lehet.Úgy tutam csak kinyirni, hogy a Pantherrel nekimentem. Érdekes dolgok.<#wow1><#wilting><#guluszem1>

BaLeeX
Ha lehet kapni a gamet a CDgalaxisban írjátok ám be ide.

Mivel nekem is visszaküldték, hogy az angol változat elfogyott és már nem is lesz én visszakértem a pénzt, vissza küldték és elnézést kértek. De amint itt megjelenik tuti megveszem.

Más. Tegnap összelövöldöztem egy kis pénzt és kíváncsi vagyok a véleményetekre M7 ill M2 témában.
Olvastam, hogy a Panthert és Deimost ajánlottátok. Az láttam, hogy a Patnherbe befér csomó vadász, ezen felül miben jobb ez a kettõ? ATF hajókkal mi a helyzet?

Esetleg vadásszak még egy kis pénzt és kapásból M2 és kísérletnek 1-2 M6?

dimre
Egy kicsit másképp...

X universe Home, sweet home

dimre
Nálam is ugyanilyen diavetítés volt, csak a M148-ban egy mellékes küldiben. Elvállaltam az SPP védelmét, ezután erõsen néztem ki kit lõ, mert én mindekit aki célkeresztbe került a diavetítés közben, ezért az Argonok is hullottak rendesen meg a repum is. Volt vagy száz hajó a müsorban de csak két capital ship volt az argonok részérõl, és a heavy ágyúk erõsen gyengitették a vasamat. Reloaded(6GBram,4870,2,66core2)<#wow1>

X universe Home, sweet home

Nem. Jumpdrivet használtam. Kapásból gyanús lett, mikor a kapu másik oldalán bukkant fel a hajó, és az autópilóta azonnal átvette az irányítást.
Újratöltöttem az állást, mert nem sikerült visszanyerni az uralmam a játék felett.
Lockheed
Nem autoplitottal mentél át a kapun ?

Vazz mekkora bugba akadtam. Bent votlam a hajóban, majd a jump után elvette tõlem a menüt, és az AI irányított. Nem tudtam semmit sem csinálni.
Vitez77
Neeeeemm, Jingle Bell....
Istenem, legyen már holnap 13:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Végre a kezemben tarthatom majd a játékot, és ez a várakozás kikészít!!!

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

ring a bell?

nekem bejön o_O vagyis letölti nem megnyitja ám az annyit tesz hogy bejön

Köszönöm a segítséget.
Szivesen olvasnám a manualst, de sajnos az én idõmben még oroszul tanultunk. Probáltam fordítgatni a webforditóval, de értelmetlen szöveg jött ki. Ezért is kértem korábban, hogy ha van valakinek kedve, akkor lefordíthatná a manualst, vagy készíthetne egy kezdõknek szoló kis írást.

MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2

Hmmm, most nem jön be...

Menüsorban a banner alatt nem pont az van "Manuals" néven?

A piros célkereszt felvehetõ harcolós küldetést jelent, a sárga áthúzott C betû (nem dollár jel!) kereskedõs küldetést, a zöld téglák építõs küldetést, a fehér izzó meg amolyan egyéb (think küldetések): van köztük kémkedés, felderítés, fuvarozás továbbá ilyen ikonok alatt kaphatók blueprintek a HQ-hoz. A kék könyv pedig a plot küldetéseket jelenti. Amúgy mindez benne van a manualban is, tessék elolvasni, igazán hasznos a játékhoz, új játékosoknak majd hogy nem nélkülözhetetlen.

Vitez77
Ja, vki tudna nekem linkelni egy angol TC manualt?

Sziasztok.

Tudnátok abban segíteni, hogy mit jelent a játékban a piros szinü célkereszt, a sárga színü dollár jel, a zöld téglák, a fehér izzó, és a kék könyv ?

Elöre is köszönöm a választ.

MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2

mondjuk én úgy igazán nem is vagyok ott. Már jóideje leszoktam a gamestar-ról (mióta megemelték az árát) azelõtt amúgy szerettem, ám amint meglett az elsõ netem és megtaláltam az SG-t amikor magyar X3-reunion oldalakat kerestem... Hát itt ragadtam 😄

Vitez77
Áhh, igen, a gamestar...nem vészes az újság, de nagyon lerontják a látogatói (kivéve Tomonor), és sajnos hozzájuk adaptálódnak a szerkesztõk is. Max a játékért veszem csak meg néha-néha az újságjukat (X2).

ja sajna. Egyedül azért szeret(t)em a gamestar-t mer az X2-t tõlük szereztem. Ám valahogy a gamestar elvesztette a fényét az idõk során...

Lockheed
Ááá tudom! 😊 Az agyára megy az embernek néha. Nem nagyon járok oda mert szinte csak gyerekek járnak oda 1-2 kivételtõl eltekintve és nincs kedvem olyan dolgokról vitatkozni ami ami egy idõ után 1értelmû lesz nekik is... Bár azt láttam, hogy próbáltad elhinteni az élethez szükséges dolgokra való igényt (értsd: X3R és TC) több-kevesebb sikerrel... 😄

az.

BaLeeX
Hasonlóan jártam én is. Végigvánszorogtak a hajók a szektoron, aztán a végén beugrott kismillió Khaak és szétkaptak minden hajót meg engem is pár mp alatt, miközben elõtte meglõni is alig tudtak.
Nem is tudtam megcsinálni, inkább hagytam késõbbre.