12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#4687 Huhhh tegnap este végre kész lett a HUB plot, ma pedig megcsináltam a HQ plotot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Őszintén megmondon, nekem nagyon-nagyon tetszett a Plot csak sajnos nagyon rövid... A Yakik ellopták Bala Gi kutatási angyagait és tőlük kell visszaszerezni. Az utolsó küldetésben meg kellett találni egy Orca-t és el kellett foglalni. Na azt elég nehezen találtam meg, mert nem a szektorban mozog, hanem jóval fölötte. Elfoglaltam, és abban van a HQ. Megyek ki is dobom a Menalaus Oasis alatti Unknown szektroba! Jobboldalt a legalsó szektor. Szerintem itt lesz a kis bázisom kiépítve. :) -
Gunslinger #4686 Nálam elég rendesen jelen vannak, egyáltalán nincs csönd. Pirate Alley nálam hosszú idők óta töretlen Boron uralom alatt áll, na ott van kuss 1-2 szektor kivételével. -
#4685 Egyébként én nem bánom, mert nagyon kevés Pirate van. Emlékszem mennyire jó volt XTM-ben végigcsorogni egy Tyr-ben Farham's Legend-től Aladana Hill-ig az összes pirate szektoron. Mennyien voltak! :)) Jöttek rám veszett módon. Imádtam! Most nagy a csönd arra... -
Gunslinger #4684 Ianamus Zura shipyardja is folyamatosan respawnolja a kalózhajókat. Sztem inkább az összes Teladi shipyard :-) -
#4683 Jaja a Teladi gyíkok egy eléggé ssszzzzzunyi népsssszzzég! Tisztára olyanok, mint az Imperium Galactica 2 -ben a Shi'Nari nép, ha valaki emlékszik még rá... Nem egyszer láttam a Grand Exchange-ben lévő hajógyárból 2-3 fős pirate winget távozni. Érdekes, hogy ha ott helyben felaprítom őket akkor az tetszik nekik, de lehet ez csak ilyen kényszer mosoly a gyík pofájukon! :) -
SaGa #4682 Ha egy adott fajnál akarsz bevégódni akkor elsősorban a hozzájuk tartozók által adott feladatokat kell teljesíteni, szektorfüggetlenül. Második lehetőség az adott faj szektoraiban az ellenségeik irtása, harmadik a kereskedelem a gyáraikkal.
A mésodik lehetőség light verziója a kalóz, khaak, xenon irtás az adott szektorokban. Kevésbé light, ha az adott faj ősi ellenségeit kezded ritkítani azokban a szektorokban. Ennek persze mellékhatása, hogy a másik fajnál csökken a repud, illetve lesz néhány ellenséges űrgyár a térképen. Azok, amelyeknek a hajóit lelőtted.
Teladi területen ne bánts senkit, emrt a teladik mindekivel jóban akarnak lenni, így rögtön neked esnek, ha nem a 4 mindenkivel ellenséges csapatra vadászol (pirate, yaki, xenon, khaak)
Split és paranid területen a boronok és argonok tekinthetők szabad prédának és fordítva.
A boronok az argonok szövetségesei, a splitek meg elviselik egymást a paranidokkal, így ezek vadászatát a másik csapat által birtokolt terepen hanyagold inkább... -
SaGa #4681 Nem a szektort birtokló fajnál, hanem annál a fajnál, aminek a képviselője a feladatot adta. Persze egy állomás védelem vagy szektorvédelem mindenképp ad valamit a szektor gazdáinál is, mert az ellenségeiket irtod, de a feladat megoldása a feladatot adó fajnál számít be... -
bgabor #4680 Aha. És ha teljesítem egy állomás küldijét, akkor javul a megítélésem a szektort birtokló fajnál? Vagy hogyan lehet javítani a megítélésedet egy fajnál? Azon kívül hogy lelövöd a nagyritkán odatévedő kalózokat és xenonokat? -
#4679 Hát nem túl bonyolult! :) Comm menü. -
bgabor #4678 Na oké, de akkor hogyan lehet ezeket a missionokat felvenni? Hiszen régen a BBS-en kellett. Ha az nincs, akkkor most hogyan kell? -
#4677 Nincs BBS. A fölvehető missionok fajtái. -
bgabor #4676 Valami mondja már meg, ebben a nagyszerű új menürendszerben hol találom a tationok bulletin boardját(ahol régen üzeneteket lehetett elolvasni és küldetéseket felvenni). Bedokkolva a station menüben még véletlenül sincs ilyen.
És az is érdekelne, hogy egyes állomások felett mik azok a különféle ikonok? -
#4675 Persze nem mindig jön össze az első kör marine-al. Viszont folyamatosan képzek ki katonákat egyszerre négy helyen. :) -
#4674 Mostanában hajófoglalással keresem a kenyerem. Mivel az új patch óta az építős küldik fizetnek a legjobban szemben a régi patrol küldikkel ezért más munka után néztem. A Defend Station küldik eis jól fizetnek. Egy jobb mission könnyen 8-12 millát fizet. Nos a hajók mindig valamelyik kapuról jönnek. Úgy helyezem a hajóimat a szektorban, hogy belássam az összes kaput. Amikor jönnek akkor ugrok rájuk az összes hajómmal, és gyorsan elrendezem őket. Na a lényeg. A Very Hard missionokban az esetek jó nagy százalékában jön egy Pirate M1 vagy M2. Nos ezeket elég könnyen el lehet foglalni 5db 4-5 csillagos tengerészgyalogossal. Ez alsóhangon 80-120 milla. Szerintem nem rossz egy fél órás munkáért ami ráadásul izgalmas is! :) -
#4673 Viszont a harcolós küldetéseket ne Terran területen keresd! -
Gunslinger #4672 Egyáltalán nincsenek eltolva. Legjobb pénzkeresési lehetőség kezdetben mindenképpen a harcolós küldetések. -
bgabor #4671 Na de ha nincs illegális árú, akkor mégis hogyan lehet a pénzt összeszedni szállítóhajóra, meg normális fegyverzetre? A leghasználhatatlanabb fegyver is 300.000 ezernél kezdődik.
Megint jól el lettek tolva az árak. -
#4670 Hmmm Shrike-om még nincs. Igazából egy igen jól védett looter hajónak használom. A MARS scriptnek van egy olyan funkciója, hogy a harci droneok behorják a lebegő konténereket ha beállítom ezt. Van benne 50 drone, amikor vége a harcnak vagy majdnem vége akkor bejön és a srácok elkezdik behordani a cuccot. Ha esetleg betámadják akkor sincs baj mert, megvédi magát. Tartok benne ANTICAP és ANTIFighter fegyverzetet is, a MARS úgyis azzal lő amit a helyzet megkíván. Régebben TL-t használtam erre a célra de azt nagyon könnyen szétszedik és meg sem tudja védeni magát. Ez tökéletes hajó erre a célra! :) -
#4669 "...lletve el lehet e tüntetni a bal oldalról azt az illúzióromboló windows-taskbar szerűséget..."
#4637 -
Gunslinger #4668 Hja, nem rossz a Tern Sentinel, de a Shrike ugyanazt tudja és van hangárja, igaz a raktérből van leválasztva, mert az kisebb. A Shriek sztem jobb a Cerberusnál, egyik kedvenc M7-esem lett. -
Gunslinger #4667 Ctrl+N a sidebar eltűntetés és régi irányítás. Terranoknál nincs illegál áru. -
bgabor #4666 Sziasztok!
Anno végigvittem az X3-at, és most kezdtem el az új részt.
Tudtok mondani valami jó quick start guilde-t, illetve hogy honnan szerezhetnék fegyvereket illetve egy teherhajót? (Terran hadjáratot kezdtem). És mi a terran sectorban a jó öreg space fuel/weed megfelelője? :)
Utolsó kérdésem, hogy nem lehet e visszaállítani valahogy a régi menürendszert, mert az újban nemigazán tudok eligazodni, illetve el lehet e tüntetni a bal oldalról azt az illúzióromboló windows-taskbar szerűséget? -
#4665 Jaja, nekem is van azért mindenhonnan, de főleg az általad is említett 2 helyről. A Teladik érdekes hajókat gyártanak amik igencsak nagy böszme barmok de nagyon jól bírják az ütést! :) Sok pajzs, nagy raktér. A Tern Sentinel (M7) például gusztustalanul nagy raktérrel ( 16500XL ) rendelkezik aminek a közelébe sem ér semmilyen más fregatt. A két ATF fregatt van a második helyen ugyanakkora ( 9500XL ) raktérrel de még ez is sokkal kevesebb. Ráadásul szerintem az a hajó elég jól felszerelhető változatos fegyverzettel ami megintcsak elég jól kiemeli a kategóriából...
CIG, IBL, GAUSS, FLAK, úgyhogy szerintem legalább annyira jó M7, mint a Panther csak mindkettő más-más tulajdonságokkal emelkedik magasan a kategóriája fölé.
Másik érdekes hajó a Griffon, ami egy remek könnyűfregatt bár dronet már nem tud gyártani de azért OTAS részről is egy remek minicarrier. :) -
Gunslinger #4664 X3:R-ben Split és Paranid vegyes flottám volt. Más fajtól szinte alig volt valamim vadászokon kívül, de így visszagonodlva ott is volt minden fajtól valamim. Most TC-ben mindenféléből van, még Teladi M7-esem is van, pedig a Teladi masinákat sosem értékeltem sokra. De a flottám gerincét a Terran/ATF és OTAS hajók adják, de megint tényleg minden fajtól van hajóm, még két Khaak Interceptorom is van, kiugrottak belőlük. Érdekes, hogy az R-ben is csak az Interceptorból ugráltak ki. -
tomonor #4663 az odin az szebb sztem o.o -
#4662 Én személy szerint tartom a véleményem, hogy nekem a Terran/ATF és az OTAS hajók a kedvenceim. Valamiért a Split hajók soha nem tetszettek persze ettől még elismerem, hogy remek hajók. Amit igazán szeretek az a Panther. De ha tehetem az említett hajók közül veszek valamit. Amit még nagyon szeretek az a Deimos. Szerintem a legszebb Paranid Capital ship. A nagyok nem tetszenek tőlük sem. OTAS hajó mind szép. Nekem számít az is hogy néz ki, mert szeretek gyönyörködni a hajókban harcok közben... :) -
Gunslinger #4661 Az Odin meg oldalról összetéveszthető a Tyr-el. Egyébként szintén impozáns hajó. Ha neked a nagy hangár nagyon számít és a többi elhanyagolható, akkor meg Split Raptor. Ő is szép, csak az a 4 GJ pajzs elég gyengusz sajna. -
#4660 Hát nekem a hajtóműve melletti két nagy hátranyúló elem miatt nem szimpi de impozáns hajó hasonlóan vidám tukajdonságokkal! :) -
Gunslinger #4659 TC-hez nem tudom hogy van-e külön, de az R-hez létezik complex calculator, de szerintem csak akkor van értelme, ha nagyon ki akarod centizni a termelést. Én mindig direkt túlméretezem a komplexeimet, persze osztok/szorzok fogyasztás és szükséglet alapján, nem nehéz, mert az állomások megadják, hogy miből mennyi kell mennyi idő alatt és mikor lesz valami kész, bőven el lehet végezni a számításokat papíron is pár másodperc alatt. Célirányos gyártásnál is érdemes túlméretezni és kereskedni mindennel, ha netán túl jól menne egy köztes árú, akkor még hozzáépíteni. -
Gunslinger #4658 Az a + 14 hajó nem tétel, telepakolni amúgy sem szoktam sosem a hordozóimat. A szépség szubjektív, sztem a Woden szebb az Odinnál. De mi tart vissza, hogy legyen mindkettő? A Woden az egyetlen M1 szvsz ami akár M2-nek is elmenne, ha nem lenne hangárja és előre is felmenne rá a PSP, sőt, legjobb M2 lenne akkor :-) -
#4657 Egy kérdés:
Aki komplexezik használ valamilyen kalkulátort, hogy kiszámolja milyen gyárból mennyi kell hozzá? Eddig nem nagyon komplexeztem soha csak célirányos komplexeket építettem, mint például 5-6 pajzs vagy fegyvergyár összekapcsolása de az alapanyag behordását mindig én vagy a Station manager végezte. Soha nem csináltam önellátót.
Ti hogyan számoljátok ki a szükséges gyárak számát és fajtáját ? -
#4656 Mindkettő nagyon jó hajó, de az Odin jobban tetszik kinézetre és nagyobb a hangára, viszont a Woden erősebb fegyverzetben és pajzsban. 2GJ-al nagyobb és 500MW-al nagyobb a generátora és ugye 8al több fegyver megy rá ráadásul 5el gyorsabb is ami viszont mellékes. Az Odin viszont 44 hajót hordoz szemben a Woden 30-as hangárméretével és szebb is sztem! -
Gunslinger #4655 Na ne bassz, hogy pont e kettő közül nem tudsz dönteni... -
#4654 Bár én még mindig a Cruiserganget részesítem előnyben. Van egy Panther, Deimos, Agamemnon, Aegir négyesem és ezzel járok harcolászni. Persze azért van készenlétben egy Tyr+2xBoreas Wing nehéz helyzetekre. Én is most veszem meg lassan az első M1-et, csak nem tudok dönteni, hogy Odin vagy Woden legyen-e. -
#4653 Szerintem a Tyr rakterére a megoldás a MARS script. Ezzel nem kell mindenhová berakni a PSP-t, mert csak oda rak fegyvert ahol lő is és annyit amennyit a helyzet megkíván. Emellett még nyugodtan lehet a raktérben M/AM launcher és SSC is marad hely. Nekem nagyon-nagyon bejött a MARS script és a Combat Mod együtt... Jelenleg ezek nélkül nem is játszanék. Nagyon jó cucc mindkettő! -
Gunslinger #4652 Zászlóshajónak valami hangáros M1 szörnyeteget válassz :-) -
#4651 Holnapra visszajön az ára, szal nem nagy tragédia akkor. Azért kösz az infőkat- Mondjuk Tyr csak azért kell nekem, mert nagyon jól néz ki, és kellett egy jó Flagship. -
Gunslinger #4650 Osaka jobb. Nekem mindkettő van, a Tyr-t foglaltam. Nagyon jó lenne a Tyr, csak sajnos nagyon kicsi a raktere, nem lehet teljesen felfegyverezni értelmesen, hogy minden slotba jusson fegyver és mellé még EC is legyen benne, netán pár rakéta, szal ezzel totál tönkre vágták. Az Osakában minden kényelmesen elfér, akár marineok is. -
#4649 Na, megvan(nak) az újabb gyöngyszeme(i)m: Tyr és Osaka. Mindkettő Olyan gyönyörű, nem tudtam választani. A holnapi bevételemből asszem beinvesztálok egy Terran TL-be, hogy jobban menjen az üzlet (2 TL=több gyár=több pénz). Egyetlen gond, hogy Ore Belt-CBSW-Red Light-Home of Light négyes már nagyon akadozik. De áldozatokat hozni kell :) Nomeg a névválasztás :S -
#4648 Jaja, teljesen rendben van és jól illeszkedik a Turtle-Terranokhoz! :)