12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • bgabor
    Nem tudná vlaaki elárulni, hová kell ennek az FPS növelőnek a fájljait másolni? Használtam a keresőt ezügyben, és egyetlen hozzászólást se dobott ki.

Más. Nem lehet beállítani valahogy, hogy amikor felhozom a jumpdrive menüjét(ahol ki kell jelölni az ugrás célját), azon a szektoron álljon alapból, amiben vagyok? Mert most ha felhozom, automatikusan a jobb fölső, legtávolabbi, még ismert rendszerre ugrik, ami nagyon idegesítő.

Főleg akkor mókás ez, amikor menekülni kellene a jumpdriveal, mert egy harc rosszul alakul, de nem tudok, mert fél perc mire beállítom az ugrás céját(mire végiglépkedek a harmincakárhány rendszeren a nyilakkal). És persze ennyi idő alatt bőven szétlőnek.
  • Lockheed
    Combat Mod 5.1 Beta Relased!
  • Lockheed
    Hát szerintem ülj bele a hajódba és csináld Te a missionokat. Sok küldetés pl azonnal cancelled lesz amint kimégy az adott szektorból. Mivel nincs BBS így más megoldás nem lévén nem tudsz mit kezdeni a gyárakkal. Többször figyelmeztetnek, mielőtt berágnak rád. Figyelni kell!
  • Kondor
    nincs mit, remélem nekem is mondanak okosat
  • bgabor
    Kösz a tippet!
  • bgabor
    A fejlécben található FPS+ cuccot hogyan kell telepíteni? Van három fájl, de pontosan hová másoljam őket?
  • Kondor
    Nekem van egy complexem, ami Stott Spices-t gyárt, ezt a Cahoona Bakery-k másodlagos nyersanyagként előszeretettel fogyasztják. Omricon Lyrie-ben raktam le és a szállítóknak mindig tudják a közeli szektorokban eladni. Plankton Farm L + Stott Mixery L (Boron állomások)
    Ezekkel kezdtem és hánytak a pénzt. Vagy spórolsz Solar Power Plantra, arra mindig van szükség, mint a való életben a koporsó készítőre xD
  • Kondor
    Hello megint, ahogy néztem senki nem reagált a kérdésemre, tudom, hogy sok okos van köztetek, nézzetek rá légyszíves, mondjatok rá valamit!
    Köffi

#4775-ös hozzászólás grazie
  • bgabor
    No igen, de a springblossomot csak Aldrinban lehet megvásárolni, oda meg nem tudom hogyan lehet eljutni(gondolom a terran plot végén kapok majd oda accesst), ezenkívül az terran jármű, amiktől nagyon idegenkedek, mert a megszokott fegyverek nem mennek fel rájuk, csak a terran fegyverek.

A Skiront én is kiszúrtam, jó gyors és 1GJ-nyi pajzsa van, de én még ezt is lomhának találtam. Úgy döntöttem veszek inkább egy split Dragont, az elég gyors és nagyobbra egyenlőre úgysincs szükségem, a többit pénzt meg befektetem.

Nade ötletem sincs, hol, milyen stationt lenne érdemes felhúznom. Nincs valakinek tuti tippje, hol, milyen stationnal lehet sok pénzt keresni?
  • Gunslinger
    Alapból vannak freight drone-ok, meg a Terranoknak van saját Fighter Dronejuk, a Keris, ilyet kapsz is a Terran plot során.
  • Gunslinger
    A Springblossom és a Skiron a két legjobb M6-os a megvásárolhatók közül.
  • Gunslinger
    Mint például?
  • Vitez77
    Időt fordítanék rá, meg én csak a háttereket+bolygókat változtatnám meg (még silabizálom, hogyan töltsem be a jelenlegi univerzumot) :D Hihetetlen, mennyi mindent nem használt fel az Egosoft.
  • tomonor
    annyi a gond hogy ha saját univerzumot akarsz létrehozni (pl saját szektornevekkel) akkor utility programok, scriptelési tudás, illetve idő kell hozzá. Sok sok idő.
  • SaGa
    Sebességre a Springblossom a legjobb.
    Itt van fent a Database link, szemezgess benne kedvedre...
    Nekem a Skiron bevált, azzal járok egy ideje, meg van mellé beállítva két Osprey, amiket lőttem magamnak, meg egy halom M3-as TM-ekben parkoltatva, szintén lőttem őket. A TM-eket is. Amikor nagyobb vállalkozásra megyek (Xenon szektor takarítás Disruptor missile gyüjtögetés céljából), viszem az egész flottát.
  • Vitez77
    a, végre elkezdtem kísérletezni a Galaxy Editorral. Reunionban könnyebb, annyi biztos. Csak ott ha egy napot akarok elhelyezni, akkor összeomlik az egész :S De jól ellehet vele lenni :D
  • bgabor
    Végre lett 18 millió pénzem a nividium bányászatból. Tervezem egy M6 vásárlását, de tanácstalan vagyok. Kipróbáltam mind a Heavy Centaurt, mind az OTAS Skiront, de borzalmasan lomha mind a kettő. Gondolom egyik M6 se sokkal fürgébb. Melyik a legagilisabb M6?
    Ti melyiket javasoljátok?
  • r4pt0r
    Csak abban a szektorban lehet hozzá venni fegyvereket, viszont azért elég gyorsan termelődik ott a fegyver. Mondjuk én már a Springre EMPt nem pakoltam, csak 3 Strbustot, a többi meg Matter.
  • SaGa
    Scriptelni kell...
  • Lockheed
    Találtam egy másik nagyon szép helyet! a Mist of Elysium-tól jobbra ( East ) lévő Unknown szektor. Mivel Unknown, szabadon belakható. :)

Kép 1.
    Kép 2.
    Kép 3.
    Kép 4.

Szép színek!
  • goyo2
    Én meg irtam egy javito scriptet magamnak.

Menüből inditom, megadom a javittandó hajót, astronauta kiugrik odamegy, feljavit, visszamegy. :-) Csak egy TP vagy Cargo Life S.S kell hozzá, egyszerre egy hajó csak 1 astronautát tud kiküldeni. Nagyobb hajónál nem teszteltem, mert a megközelitési távolság még nincs belőve.
    Csak 1 marine kell a fedélzetre.
  • Ace McCloud
    A szektorfoglaló scriptet alapból beépítették a TC be, vagy scriptelni kell, ha szektort akarok foglalni??
  • Ace McCloud
    Ok! Megtaláltam az adatbázisban, csak a gyárak helyét nem írják. Gondolom minden telepítésnél máshol lesz...
  • Ace McCloud
    Sziasztok!
    A Springblossomra hol lehet venni fegyvereket a két aldrini unknown bázison kívül?? Sajnos itt nem nagyon frissül a készlet, és baromira kellenének már. Ezeknek a fegyvereknek van valami speckó gyáruk??
  • Lockheed
    Uhh érdekes hajó ez a Lusca! Csak egy turretje van, egy 2 ágyús hátrafelé, viszont előre 14!! fegyver szerelhető amiből a legnagyobb az IBL! Nos ez nem kis tűzerőt jelent frontálisan. Nyilvána flottavédelemre és vadászelhárításra nem ez a hajó a legalkalmasabb, de csapásmérőként igencsak hatékony lehet.
  • Lockheed
    Nem volt rossz az eredeti sem amúgy! De ez a sötét nem tetszik. Eddig nálam semmi problémát nem okozott, vagy csak nem vettem észre.
  • Vitez77
    Még lábadozok :)
  • Vitez77
    Kösz!
    Érdekes, nekem vab egy ilyen narancssárga világító köd ott, s tök fényes a szektor.
    Hivatalosan meg így kéne kinéznie.
    Érdekes a mod, mert az egyik srácnál eltüntetett minden(!) állomást Argon Primeban.
  • Lockheed
    Hát nekem itt nagy sötétség van egy vörös nappal.

Kép 1.
    Kép 2.
    Kép 3.
  • BuriP
    Miért? Elég jól sikerült az (át)operáció!
  • Vitez77
    Megszégyenültem: http://www.onemanga.com/Trinity_Blood/1/13/
  • Vitez77
    Sztem meg a TC pont az az X-rész amihez nagyon kellenek a modok.
    Bár speciel annak örülnék, ha lenne egy értelmes tutorial arról, hogyan módisítsuk legalább a szektorokat :D
  • SaGa
    Drone-ok: nem tudom, hogy script csinálja-e, de gyanítom nem: vannak Freight drone-ok is. TL-ekre lehet/érdemes venni 4-5 darabot. 800as XL rakterük van és a hajó kereskedelmi parancsai között lesz egy szállítás drone-okkal parancs. Meg kell mondani melyik állomásról/ra vagy melyik hajóról/ra mit és mennyit vigyenek, majd várni.

Kis hibája, hogy csak saját állomásokkal működik és közelre. 20 km-nél nagyobb távra kimerül a drone-ok energiakészlete és sokáig szuttyognak.
  • SaGa
    Más: ha szektor patrol küldetés közben sikerül kiugratni hajóból ellenfelet, addig ne foglald el, míg meg nem jön a feladat vége, vagy a következő szektorba küldő jelzés. Ha korábban teszed magadévá, egy arra kószáló M7-es vagy M2-es elpirul és ronggyá lövi, hiába mondod neki, hogy nem akarsz harcolni. Csak azt a hajót, téged nem. Gondolom emlékeznek rá, hogy ez támadóként jöt és nem veszik figyelembe, hogy már nem az...

Vesztettem már így 2-3 M6-ost, mire rájöttem, mi a gond.

Ja: ha csak feljavítod valamennyire, de nem foglalod el azonnal, jön valaki és elviszi (legalábbis ha fent van a Salvager Software Mk1 (vagy valami ilyesmi) script). Feltunningoltam egy Osprey-t úgy 40%-ra, majd elmentem levadászni a maradék 4-et. Mire végetért a harc, az Osprey-m Boron Salvaged Osprey-re változott és nem lehetett rábeszélni a kis lopós halembert, hogy húzzon ki belőle gyorsan...
  • SaGa
    Én találtam kilőtt hajóban 2 db MKII-es drone-t. Vigyázok is rájuk....

Más: elkezdtem felépíteni Persident's end szétlőtt gyárait és hajóit.

Van két Orbital Weapon Platform, baromi sokba fáj a felépítésük (16 milla Cr, meg kb 4 milla értékű egyéb cucc, legalább 45000-es rakterű TL kell hozzá), de máslékk nem lehet ilyenhez jutni. Van belőle még egy ugyanitt. Egyelőre fegyverraktárnak használom. Amikor valami olyan fegyvert lövök, vagy találok valamely dockban, ami M"-es vagy M1-es hajókra való, veszek belőle és ide bepakolom...

Kérdés volt, hogy mi van a szétlőtt ore mine-nal. Jelentem, van hozzá aszteroida. Amint elkezded kijavítani, azonnal lesz a seggében egy aszteroid. Vigyázat! Ha túl közel vagy a bányához, és rossz oldalon, akkor azonnal fel is robban, mert az aszteroid ott "születik", ahol a hajód van. Mivel 0- a védelme is és az állapota is, el is tűnik, természetesen a javításra badagolt alapanyagokkal együtt. Így jártam...
  • SaGa
    Az LV Cheats-nak már a címében benne van, hogy csít...
    Hidd el, van egy halom mod, amit megéri felrakni. Pl az automata kereskedő és bányász modok. Nem cheat, csak követi a normális életet. Ha van egy nagy szállító-kereskedő "flottád", az életben sem te vezeted az összes autódat, csak meghatározod a szabályokat és mindenki végzi a dolgát.

A minap felraktam az első olyan modot, amit eddig cheat-nek minősítettem. Most is annak minősítem, ha arra használom, amire a készítője kitalálta. A Skironomra vettem 8 db repair lasert. (Kicsit olcsónak találom 64 Cr-ért, jobb lenne legalább 50-100k, de ez van). Amikro fogok egy sérült hajót, átszerelem a fegyverzetet és feljavítom a cuccot. Így is eltart egy darabig. Nos ehhez felraktam azt a scriptet, amivel 3 különböző fegyverkészlet között lehet gyorsbillentyűvel váltogatni. Harc közben nem használom, nem is tudnám mire (a harmadik készletet nem állítottam be)...
  • NONPLUSZULTRA
    Drone benne van, a Griffon meg nincs? Én még nem láttam Drone-t.
    Igaz, az X3tc.ru adatbázisában szerepel a Fighter Drone MKII, de másképp néz ki, mint az XTM-es, amit a Griffon gyárt. Márpedig a kézikönyvben az XTM-es képe van - bár lehet , hogy ha szerepel a játékban, akár más nevet, és besorolást is kaphatott.
  • Lockheed
    Jaja, a drone benne van csak a Griffon nem tudja gyártani.
  • NONPLUSZULTRA
    Érdekes, a drone-ról van egy kép a kézikönyvben, talán lesz még belőle valami...
  • Lockheed
    Hát én is cheateltem de nem így. Pl beraktam magamnak egy Griffont mert találtam egy scriptet amivel bármilyen hajót ami az űrben lebeg hozzá lehet adni akármelyik shipyardhoz. Igy hozzáadtam az OTAS hajógyárhoz aztán persze töröltem a hajót és megvettem. De ez nem csalás, mert ha már benne van a hajó szerettem volna használni... De droneokat nem tud gyártani sajnos...