X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Sõt én nagyon remélem, hogy bekerülnek újabb plotok is amiben esetleg igazi nagy ûrcsatákat is vívhatunk.
Na megyek vissza szopni a Goner plottal. <#idiota>#idiota>
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
1. elõl/hátul EMP, oldalt Shock
2. elõl 4x EMP, 4x Matter, hátul EMP, oldalt Shock
3. elõl 8x Matter, hátul EMP, oldalt Shock
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
lásd: #2988
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Whatwhatwhat? Minek lesz vége? Mikor ? Miért ? <#wilting>#wilting> Send pm please ez itt off... 😊
http://www.csillagkapu.hu/jarmuvek.php?betu=R-Z
Én legtöbbször hajóval szívtam meg. Harcok közben, leginkább plot során elég gyakran sikerült hajót foglalnom, amit aztán eladtam. Namost emiatt bukásra is volt ítélve eleve a feladat, holott semmi köze nem volt a dologhoz. Amennyiben nem adtam el semmit, nem szedegettem össze cuccokat, akkor fel sem merült probléma. Simán ment minden küldetés teljesítése. Amikor viszont kereskedtem akkor legtöbbször bukás volt. Emiatt a biztonság kedvéért inkább a feladat teljesítésének idejére leállítottam a kereskedõimet. Jobb nem kockáztatni, hátha a teljes tulajdont figyeli a program.
Mondjuk azzal is volt pofáraesésem, hogy egy teljesen más területen kirakott szatellitemet kinyírta egy kalóz és emiatt nem ment tovább a feladat (ennek a feladatnak a vége, amikor majd egy bizonyos területre elvánszorogva harcolni kell, na ott nem jelent meg sem a haveri társaság, sem az ellenfél).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
50m-re lehetetlen vele célozni...
Satellite Early Warning Network
Launch Fighter Drone Hotkey
Missile Defense Hotkeys
Wing Hotkeys
Collect Wares in Sector
Explorer Command Extension
Jump to me
Refuel Ships (fix)
Advanced Missile Defense
MARS Fire Control (MARS)
Turret On/Off Hotkey
Force NPC Undocking
Ship/Station Names Management (SNM)
Community Plugin Configuration
Command Queueing
Compare Ship Stats
Military HUD
És van pár ami megkönnyíti a játékot de azért mégsem csalás (szerintem) :
Freight Transporter Upgrade
Marine Repairs
NPC Bailing Addon
Scorp's Map
Azért lássuk be, hogy itt van jópár olyan, aminek alapból benne kéne lennie a játékban. Például a hajó/állomás átnevezõs szines karakterekkel nagyon jó ötlet, mert feltûnõre és lehet csinálni és azonnal látom amit keresek. Aztán, hogy minen Jump parancs amit kiadok egy hajómnak egy horror mire kimenüzöm és Jump to Me paranccsal egybõl odaugrik hozzám a legközelebbi kapun. Bár még mindig menüs és egy hotkey-nek örülnék de azétr egyszerûbb... Szerintem a Turret On/Off -nak benne kéne lennie alapból mert ez is egy vastag menüzést jelent a figher drone használat és a Wingek kezelése szintúgy. Az, hogy az explorer/refuel/collect wares csak scripttel mûködik rendesen nem igényel egyéb hozzáfûzni valót. Mivel az egyik legszükségesebb scriptet a Station Managert kihagyták ezért a Command Queueing sem. Ezért különösen haragszom mert így kínszenvedés gyárakat üzemeltetni. Nem is nagyon van... Egyberaktam 4 XL-es SPP-t, hogy legyen saját EC egyáram ugrálni és kész. Aztán én okos ötletnek tartottam a Freight Transporter Upgradet, mert nem mûködött a Collect Wares és enélkül egy nagy hajóval egyenként beszedni a Lootot eléggé SUXX munka volt. Amúgy a MARS ugyanerre droneokat használ amik behordják maguktól és ez szerintem sokkal életszerûbb és elegánsabb megoldás, úgyhogy már ezt használom. Na persze van cheat script is bõven és bár elrontja a játékélményt ezért nem használom de volt fönn és kipróbáltam pár dolgot. Pl azt, hogy Boron Tyr-t könnyedén elfoglaltam 15 Marine-al de ATF Ray-t nem! 😊 Aztán kipróbáltam pár olyan fegyvert amit nem lehet föllelni ( pl Beam weaponok ) csak mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen ha már benne van. De természetesen ezeket nem mentettem le és csak kíváncsiságból próbáltam ki mindezt a játékomat nem célom eképpen játszani. Annak ellenére sem, hogy a HUB plot igazán megérdemelné, hogy telecheateljem a HUBot a szükséges anyagokkal mert inkább szerintem nehéz harcokkal beszerezhetõ alkatrészekkel kellett volna elintézni azt, hogy ne leheessen könnyen hozzájutni nem ilyen aljas módon. Egyébként egész jól halad a harmadik kapupárhoz szükséges anyagok behordása. Csak oda kötöm be a kapukat ahol a szükséges anyagból dúskálnak és nagyon magasra tettem a vételi árat és amint észrevettem még az UTim is vittek be néha-néha! 😊
A Postom lényege az, hogy rengeteg olyan script van amit inkább 3rd party patchnek is föl lehet fogni és olyanok is amik a játékmeneten egyáltalán nem változtatnak viszont sokat hozzáadnak a játékhoz. Nekem ilyen pl a Military HUD ( nézegettem képeket és látom mit vesz ki! 😄 ) ami kiveszi azt a francos sidebar-t és csak a gombok maradnak benn. Persze pl a Scorp eléggé megkönnyíti a dolgot de nincs kedvem olyan dolgokért amiket nem gyárt senki az összes szektor végigjárni, hogy hol van még 1-1 db belõle. Pl Aldrint ezzel derítettem föl, mert nálam az autopilota alig mûködik ott mivel az a rohadt nagy kavics megõríti! Egyébként aki azt odarakta azt most azonnal tarkónlõném. Nem is igazi object mert nem lehet kijelölni és át lehet repülni rajta csak az AI nem tudja, ráadásul nagyon csúnya a textúra közelrõl nézzétek meg! 😊
M7-es hajóból is ment a dolog. M2-bõl meg M1-bõl még nem próbáltam, de nem hiszem hogy gond lenne.
Olyan viszont már volt, hogy nem találtam a piracy menüt én sem egy olyan hajómon amin minden szükséges program megvolt és ott ücsörögtek a mariskák rajta. Egy idõ múlva viszont megjelent.
Nekem gond a szektorban lévõ cuccok felvételével van gyakran, mert hiába van megfelelõ méretû hajó és minden software a gépen, a collect parancsok nem jelennek meg. De ez is szelektív. Van hogy megjelenik, van hogy nem.
Amúgy a játékban a fajoknál a rangok megszerzése tényleg túl könnyû. A terranoknál megcsináltam 5-6 missiont és mindent meg tudok venni a PSP-n kívül. És szimplán patrol küldiket csinálva elég hamar maxon leszel mindenhol. Egyetlen átlagos patrol küldivel kaptam 20-30%-ot az argonoknál „Protector of the Federation” szinten.
Viszont plotokban van pár nagyon szopatós dolog. A goner plotos küldinek utánanéztem a hivatalos fórumon (mivel itt nem jött ötlet) ott azt javasolják egymásnak, hogy addig töltögessük vissza az állást amig 4 állomásvédõs feladatot nem kapunk, mert a Protect shipes küldik elég lehetetlenre sikerültek.
De szerintem is hülyeség csalásnak nevezni a scriptek egy részét elég visszagondolni hány script került be a TC-be ami az alap X3:Ru-ban benne sem volt. Én a Military HUD-ot pakoltam fel, meg egy station repacker scriptet, mert rossz helyre tettem egy állomást és nem tudtam vele mit csinálni. Meg a Marauder shipyardot kíváncsiságból. Ez utóbbi scriptben állítólag már lehet tuningolni a hajónkat pénzért na ezt már én is csalásnak gondolom (persze mértékét nem tudom), nem is fogom használni.