X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aha így már azért jobban hangzik. Nah viszont ahhoz még szereznem kell 1 kis repu, mert ha jól emlékszem 1 szinttel vagyok alatta. 😄

A fegyvergenerátorból nem igen, mivel saját lõszerrel mennek, 20-at lehet lõni egy rakasszal és 10 ágyúval, tehát egy ágyú 200-at lõ egy MAML warhead-el. 23000 alá még sosem mentem, de néha újratöltöm a nagy csaták után. Általában 4000 lõszer megy el egy komolyabb csetepatén, ahol minimum 80 korvettet+aprólék kilövök. Elõször annyit vettem, hogy 64 ezer lõszer volt hozzá, jó sokáig elég volt. Ha egyszer sem töltöttem volna újra, még mindig 10-12 ezer fölött járnék és kb. 1000 hajót leszedtem már ezzel a masinával.

Hát már egy ideje készítik az 1.3as javítást, de azt írták csak rendes tesztelés után lesz kiadva szóval még tesztelgetik gondolom. Egyébként biztos lesznek majd késõbb új küldik.

BaLeeX
Lõszer kell bele nem energia szóval sokat fogyaszt de nem merül le csata közben csak ha nem vettél elég lõszert. 😄

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Én azt remélem, hogy a fiúk gõzerõvel dolgoznak egy új patchen amiben javítják a plot hibákat meg gondolom nem hiába van ott az a sok különféle HQ (JONFERCO, OTAS, PLUTARCH, STRONG ARMS, TERRACORP, PTNI) elvileg mindegyikhez tartozhatna egy küldetéssorozat. Bár lehet most is tartozik hozzá csak pl az OTAS küldetések után nem kapnak jutalmat az emberek meg ilyen bugok vannak.
Sõt én nagyon remélem, hogy bekerülnek újabb plotok is amiben esetleg igazi nagy ûrcsatákat is vívhatunk.

Na megyek vissza szopni a Goner plottal. <#idiota>

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Nem fogyaszt egy kicsit sokat az a 10db MAML? 😄

EMP-t csak vadászra rakok, meg TP-re, M6-os osztály és fölötte az már más kategória, oda gyenge. Elöl és oldalt végig MAML (10 db összesen), hátul négy Starburst SC. Én így használom mind a hármat.

Te hogy használod a Springblosst, én ezekre gondoltam:
1. elõl/hátul EMP, oldalt Shock
2. elõl 4x EMP, 4x Matter, hátul EMP, oldalt Shock
3. elõl 8x Matter, hátul EMP, oldalt Shock

Az tényleg egy nagyon jó mini plot volt. A Hub plot is a TC-ben jónak indult, kifejezetten izgalmas volt kutakodni a messzi xenon szektorok környékén az elveszett boron tudós után, aztán baromi gyorsan vége lett az izgalomnak 😞

Lockheed
Egyébként nekem jobban bejött volna egy ilyen fightolós researcholós pár új dolgot felfedezõs abból egyedi hajót/fegyvert/állomást gyártó plot dolog. Mint a Bala Gi az X3R-ben csak jó hosszan.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Nekem is jobban tetszik a Terran plot. Az X3:R-ben pozíciónkhoz képest marhára le voltunk kezelve, mi voltunk az ûrcsicskák. Amellett idióták voltak nagyon a karakterek is. Lehet, hogy sokkal személytelenebb is a TC, de nem bánom az X3:R idiótái után.

BEAST
Ertem, ezt jo tudni... remelem hamarosan lehet majd kapni, mert steames verzio ebbol nem lenne jo :S

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lockheed
Jaja, nemnehéz. Egy jó M3-as hajóval pikk-pakk sok pénzt lehet keresni. Egyébként nekem a Terran plot nagyon tetszik. Az X3R nem tetszett. Sok tingli-tangli dolog volt benne ami idegesített. Az a verseny, az aszterioidában röpködés drone-al, majd hajóval, állomásban szüttyögés meg ilyesmi. Ezektõl a víz kiver. De itt nincs ilyesmi, szerintem marha jó! 😊

NONPLUSZULTRA
Könnyen, nagyonis könnyen. Ez a játék arról szól, hogy: könnyû.

lásd: #2988

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

BEAST
Mindenfele plotok nelkul mennyire lehet haladni a jatekban? Ugy ertem hogy sajat erobol random kuldetesekkel, kereskedessel, ilyesmik. A fobb szalak mar Reunionban sem jottek be.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Akkor lehet újrakezdem a játékot, és kiviszem amilyen gyorsan cska lehet a terran plotot. és majd csak utána kezdek el random missziókat vinni. 😛
Lockheed
Hát ezt sajnálom. Nagyon szeretem az SGA-t sokkal jobban, mint az SG-1-et. Valahogy lazábbak a karakterek és sok benne a cinikus-szarkasztikus vicc ami nekem nagyon bejön. De személy szerint a BSG az igazán nagy kedvencem a sztori és a látvány/kamerakezelés miatt. Ráadásul sokkal életszerûbb az egész, remek sztori, és a karaktereknek rengeteg hétköznapi hibája van. Sok paranoid/depressziós pilóta... 😊) Sajnos ez is az utolsó évad közepén jár... 😞

Nem baj, durva, hogy három óra alatt senki nem írt be a topicba, meg többnyire 4-5 ember kommunikál rendszeresen, eléggé el vagyunk hagyatva. Szal az SGA-nak lesz vége az 5. évaddal, bezárul a bazár. Valamikor jövõre jön a harmadik sorozat Stargate:Universe néven, teljesen új szereplõ gárdával és egy Destiny nevû ûrhajón fog játszódni, sajna nem az X univerzumban. Szívesen néznék egy TV sorozatot, mely az X világában játszódik, sztem marha jó sztorija van, eléggé komplex is ahhoz, hogy akár megvalósulhasson. Sokkal több fantáziát látok egy X TV sorozatban, mint egy második rókabõr Stargate-ben 😊

Lockheed
Tudom mindet láttam! 😊 Tudom hogy áll a BSG asszem 4x10-nél...

Whatwhatwhat? Minek lesz vége? Mikor ? Miért ? <#wilting> Send pm please ez itt off... 😊

Hát mivel ide kerülnek ki mindig legelõször a Stargate és BSG magyar feliratok, innen érdemes 😊 Bár BSG-nél egy ideje nagy szünet van, de mivel az Atlantisnak vége lesz, SG-ben is szünet lesz.

Az Ötödik az egy ember alakú replikátor csávó volt 😊 Ez volt a neve, hogy Ötödik.

Lockheed
Hihihi! 😊 Tulajdonos személy: Ötödik. Akkor nem mai darab ha már az ötödik tulaj! LOL! 😄 Köszi a linket amúgy! 😉 Sokat olvasgatok itt még sem jutott eszembe, h itt nézzek szét.

Lockheed
Ehh itt meg sem néztem pedig innen töltöm mindig a feliratokat... 😄

Itt nézheted meg több oldalról, Replikátor hajó néven vannak. Szorri, linket még nem írhatok be, még nincs 30 napos a reg, SG-s idiótaság.
http://www.csillagkapu.hu/jarmuvek.php?betu=R-Z

Jaja, 2972-es postban írtam is a hajó eladásról, hogy plot alatt kerülni kell, én még a plot missionok között sem adtam el hajót, csak a legvégén, mikor már teljesen kivégeztem a Terran plotot. Szerencsére jó elõre tájékozódtam az Ego fórumon mielõtt megjött a játék, így mikor belekezdtem sok kellemetlenségtõl kíméltem meg magam.

Lockheed

Nagyobb kép.

Jobb képet nem találtam. 😊

Egy nagyon picit hasonlít, az nem volt ennyire szabályos henger alakú, csak az eleje, a hátulja olyan "csápos" volt 😄

Így igaz. A gond az a terran plot feladatokkal, hogy ha már megy egy feladat és közben az ember talál valamit és eladja, akkor nem tudja teljesíteni a feladatot, mert a feladat részének tekint minden cuccost a program amit közben felveszünk/találunk a kezdéstõl számítva. Egyfajta quest item-nek tekintheti, mert más elképzelésem nincs, miért zavaró a hiányuk. Ha egy is eladásra kerül (legyen az árú vagy hajó, netán fegyver) akkor nem fog egyezni a dolog és nem tekinti teljesítettnek a feladatot.

Én legtöbbször hajóval szívtam meg. Harcok közben, leginkább plot során elég gyakran sikerült hajót foglalnom, amit aztán eladtam. Namost emiatt bukásra is volt ítélve eleve a feladat, holott semmi köze nem volt a dologhoz. Amennyiben nem adtam el semmit, nem szedegettem össze cuccokat, akkor fel sem merült probléma. Simán ment minden küldetés teljesítése. Amikor viszont kereskedtem akkor legtöbbször bukás volt. Emiatt a biztonság kedvéért inkább a feladat teljesítésének idejére leállítottam a kereskedõimet. Jobb nem kockáztatni, hátha a teljes tulajdont figyeli a program.

Mondjuk azzal is volt pofáraesésem, hogy egy teljesen más területen kirakott szatellitemet kinyírta egy kalóz és emiatt nem ment tovább a feladat (ennek a feladatnak a vége, amikor majd egy bizonyos területre elvánszorogva harcolni kell, na ott nem jelent meg sem a haveri társaság, sem az ellenfél).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Lockheed
Én mindig azzal a hajóval csináltam amit éppen adtak. Az egész plot alatt csak egy Mercuryt vettem amit mindig televettem EC-vel, hogy legyen mibõl ugrálni és egy Zephyrust amivel megcsináltam az Argon Military sectorba a szállítást... Nagyon jók a Terran M3mak simán végig lehetett velük tolni a plotot. Nem tudom ki néz itt StarGatet de az utolsó misszióban a CPU hajó amit el kell foglalni az nem hasonlított NAGYON a replikátorok hajójára ? 😊

Nem kell. Egyáltalán nem követelmény, én közvetlenül a kapun áthaladva raktam ki õket és elfogadta a játék. Ego fórumon is több helyen írták már, hogy meg kell próbálni 0,0,0-nál, ha egybõl nem fogadja el, de még egyszer sem olvastam olyat, hogy csak így fogadta el. Ez bug és általában korábbi mentés visszatöltése segít csak rajta. A briefingben sincs leírva semmi ilyesmi, hogy középre kell pont berakni.

Jaja, én is egy Argon Eclipse-el fejeztem be, nem is volt komolyabb hajóm a plot végéig.

Mondjuk a Terran Plot bármely feladatát teljesen értelmetlen dolog M7-el csinálni. Max M6, de az is csak az utolsó feladatnál. Bõven elég egy sima vadász a plot teljesítésére. 😊

Akkor ezt a misszót lehet nem egy M7-essel kéne megcsinálnom. 😛
50m-re lehetetlen vele célozni...
Lockheed
Egyébként én megmondom, rengeteg scriptet használok ami nem cheat és még csak meg sem könnyíti a játékomat de mégis a játékélményemhez rengeteget hozááad...

Satellite Early Warning Network
Launch Fighter Drone Hotkey
Missile Defense Hotkeys
Wing Hotkeys
Collect Wares in Sector
Explorer Command Extension
Jump to me
Refuel Ships (fix)
Advanced Missile Defense
MARS Fire Control (MARS)
Turret On/Off Hotkey
Force NPC Undocking
Ship/Station Names Management (SNM)
Community Plugin Configuration
Command Queueing
Compare Ship Stats
Military HUD

És van pár ami megkönnyíti a játékot de azért mégsem csalás (szerintem) :
Freight Transporter Upgrade
Marine Repairs
NPC Bailing Addon
Scorp's Map

Azért lássuk be, hogy itt van jópár olyan, aminek alapból benne kéne lennie a játékban. Például a hajó/állomás átnevezõs szines karakterekkel nagyon jó ötlet, mert feltûnõre és lehet csinálni és azonnal látom amit keresek. Aztán, hogy minen Jump parancs amit kiadok egy hajómnak egy horror mire kimenüzöm és Jump to Me paranccsal egybõl odaugrik hozzám a legközelebbi kapun. Bár még mindig menüs és egy hotkey-nek örülnék de azétr egyszerûbb... Szerintem a Turret On/Off -nak benne kéne lennie alapból mert ez is egy vastag menüzést jelent a figher drone használat és a Wingek kezelése szintúgy. Az, hogy az explorer/refuel/collect wares csak scripttel mûködik rendesen nem igényel egyéb hozzáfûzni valót. Mivel az egyik legszükségesebb scriptet a Station Managert kihagyták ezért a Command Queueing sem. Ezért különösen haragszom mert így kínszenvedés gyárakat üzemeltetni. Nem is nagyon van... Egyberaktam 4 XL-es SPP-t, hogy legyen saját EC egyáram ugrálni és kész. Aztán én okos ötletnek tartottam a Freight Transporter Upgradet, mert nem mûködött a Collect Wares és enélkül egy nagy hajóval egyenként beszedni a Lootot eléggé SUXX munka volt. Amúgy a MARS ugyanerre droneokat használ amik behordják maguktól és ez szerintem sokkal életszerûbb és elegánsabb megoldás, úgyhogy már ezt használom. Na persze van cheat script is bõven és bár elrontja a játékélményt ezért nem használom de volt fönn és kipróbáltam pár dolgot. Pl azt, hogy Boron Tyr-t könnyedén elfoglaltam 15 Marine-al de ATF Ray-t nem! 😊 Aztán kipróbáltam pár olyan fegyvert amit nem lehet föllelni ( pl Beam weaponok ) csak mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen ha már benne van. De természetesen ezeket nem mentettem le és csak kíváncsiságból próbáltam ki mindezt a játékomat nem célom eképpen játszani. Annak ellenére sem, hogy a HUB plot igazán megérdemelné, hogy telecheateljem a HUBot a szükséges anyagokkal mert inkább szerintem nehéz harcokkal beszerezhetõ alkatrészekkel kellett volna elintézni azt, hogy ne leheessen könnyen hozzájutni nem ilyen aljas módon. Egyébként egész jól halad a harmadik kapupárhoz szükséges anyagok behordása. Csak oda kötöm be a kapukat ahol a szükséges anyagból dúskálnak és nagyon magasra tettem a vételi árat és amint észrevettem még az UTim is vittek be néha-néha! 😊

A Postom lényege az, hogy rengeteg olyan script van amit inkább 3rd party patchnek is föl lehet fogni és olyanok is amik a játékmeneten egyáltalán nem változtatnak viszont sokat hozzáadnak a játékhoz. Nekem ilyen pl a Military HUD ( nézegettem képeket és látom mit vesz ki! 😄 ) ami kiveszi azt a francos sidebar-t és csak a gombok maradnak benn. Persze pl a Scorp eléggé megkönnyíti a dolgot de nincs kedvem olyan dolgokért amiket nem gyárt senki az összes szektor végigjárni, hogy hol van még 1-1 db belõle. Pl Aldrint ezzel derítettem föl, mert nálam az autopilota alig mûködik ott mivel az a rohadt nagy kavics megõríti! Egyébként aki azt odarakta azt most azonnal tarkónlõném. Nem is igazi object mert nem lehet kijelölni és át lehet repülni rajta csak az AI nem tudja, ráadásul nagyon csúnya a textúra közelrõl nézzétek meg! 😊

0,0,0 -as koordinatara kell tenni, 50 m belul.
Úgy döntöttem folytatom a Terran plotot, erre nem tudom megcsinálni. Valami satelitet akar velem pakoltatni a Family Zrath-ba. Próbáltam Advanceddel, navigationnal, de már telepakoltam a szektort, akkor sem írta, hogy lenne valami fejlemény. 😛
Lockheed
Nekem is mindig szarakodott ezért fölraktam a Collect Wares in Sector scriptet a downloadsból és azóta mûködik rendesen.

Õk meg alapból ellenségei mindenkinek, plusz a szamuráj hagyományok követõi. Nem merad más vélasztásuk...

Aha, és akkor a Yaki? 😄 Õk is csak a Földtõl elszakadás után szakadtak tovább.

Az argonok is a terranoktól származnak,. ám még a xenon háború elõtt települtek ki a Földrõl. A Xenonok mgjelenésekor "zárta be" magát az X univerzum, ha jól emlékszem, pont emiatt. Egyedül a Föld volt az, amely élet-halál harcot vívott velük és majdnem veszített...

Vazz, ez jóóó 😄DDD Szegény Terranok, a hosszú évek során, mikor a terraformálókkal/xenonokkal harcoltak biztos túl sok mikrobi próbált meg átszállni, hogy elfoglalhassák õket, muhaha 😄DDDD Argonok is a Terranoktól származnak ;-) Bár lehet, hogy az Argon One-t sem lehet elfoglalni, hmmm, még nem próbáltam.

A történelmük megtanította õket, hogy így a legjobb. Annyiban valóban rossz a kidolgozás, hogy nem önmegsemmisítéssel oldják meg a dolgot. Én így tettem volna. A többi faj/csoport nem élte át azt, amit a Terranok. A Yaki-k meg onnan szakadtak ki. Az ATF is Terran frakció.

Tudtam, hogy megmagyarázod! 😄 Írhattam volna Splitet is, minden faj capital hajóját könnyedén el lehet foglalni, kivéve a Yaki, Terran és ATF bárkákat!

Nem minden script csalás természetesen, de a játékot jelentõsen megkönnyítõk nagy része sztem valahol az, persze itt is van egy mérték. A Marauder Shipyard valóban csalás, méghozzá elég durva csaló script, mert lehet benne kalóz capital hajókat venni, mintha tömegben gyártanák õket, lehet benne HQ-t venni baromi olcsón, stb. Egyébként a játékosok nagy %-a sztem a Hub plot követelményei miatt elõbb-utóbb valóban megvesz/becsítel magának egy Player HQ-t és ezen nem is fogok csodálkozni, a TC alkotó gárdája bizony nem kicsit elszállt ezzel az idióta Hub küldetéssel.

A teladik mindenkivel igyekeznek jóban lenni és - mivel a halott teladi nem termel profitot - idõben elmenekülni, ha gond van. Faji sajátosság. Õk ugranak ki elõször a hajóikból...

Mondom, hogy bug lesz. Nekem TP kivételével soha nem jelent meg piracy parancs más hajón, hiába voltak benne marine-ok. A collect wares buggal viszont nem találkoztam eddig.

Ettõl függetlenül vannak szép számmal a játékban "god" módban lévõ hajók, ûrállomások, akkor hogy is van ez? Persze mindent meg lehet magyarázni, de sztem egy bizonyos határ után nem érdemes szépíteni a dolgot, akkor is csalás, amit a játék az ATF hajókkal mûvel, mert legalább az esélyt adná meg, hogy teszem azt 200 marine-al már el lehessen foglalni õket, mert az már elsöprõ túlerõ a hajón. Nyilván a Teladiaknak is a legféltettebb hajóik a Condorok és a Phoenixek, nincs is túl sok belõlük és mégis gyerekjáték volt elfoglalni õket, egy kis gyík sem akart önmegsemmisülni.

szerintem a hiba a te készülékedben lehet. Én a hajók nagy részét (kisebbeket, max M6-ig) Vidar-ral rohantam le és onnan szórtam ki a srácaimat. Semmi pod, csak megközelítés és kidobálás. Nagy és gyors gépekre természetesen ez nem mûködik (kevés a manus, meg gyors a célpont).
M7-es hajóból is ment a dolog. M2-bõl meg M1-bõl még nem próbáltam, de nem hiszem hogy gond lenne.

Olyan viszont már volt, hogy nem találtam a piracy menüt én sem egy olyan hajómon amin minden szükséges program megvolt és ott ücsörögtek a mariskák rajta. Egy idõ múlva viszont megjelent.

Nekem gond a szektorban lévõ cuccok felvételével van gyakran, mert hiába van megfelelõ méretû hajó és minden software a gépen, a collect parancsok nem jelennek meg. De ez is szelektív. Van hogy megjelenik, van hogy nem.

BaLeeX
Ezzel részben egyetértek de ne úgy oldják meg, hogy lehetetlen elfoglalni. Mennyivel stílusosabb lenne ha mondjuk elfoglalás elõtt mikor már a Marine-ok majdnem bejutottak az irányítóközpontba megsemmisíti magát a hajó. De ez, hogy szimplán nem lehet elfoglalni ezt túl fapados megoldás szerintem.

Amúgy a játékban a fajoknál a rangok megszerzése tényleg túl könnyû. A terranoknál megcsináltam 5-6 missiont és mindent meg tudok venni a PSP-n kívül. És szimplán patrol küldiket csinálva elég hamar maxon leszel mindenhol. Egyetlen átlagos patrol küldivel kaptam 20-30%-ot az argonoknál „Protector of the Federation” szinten.
Viszont plotokban van pár nagyon szopatós dolog. A goner plotos küldinek utánanéztem a hivatalos fórumon (mivel itt nem jött ötlet) ott azt javasolják egymásnak, hogy addig töltögessük vissza az állást amig 4 állomásvédõs feladatot nem kapunk, mert a Protect shipes küldik elég lehetetlenre sikerültek.

De szerintem is hülyeség csalásnak nevezni a scriptek egy részét elég visszagondolni hány script került be a TC-be ami az alap X3:Ru-ban benne sem volt. Én a Military HUD-ot pakoltam fel, meg egy station repacker scriptet, mert rossz helyre tettem egy állomást és nem tudtam vele mit csinálni. Meg a Marauder shipyardot kíváncsiságból. Ez utóbbi scriptben állítólag már lehet tuningolni a hajónkat pénzért na ezt már én is csalásnak gondolom (persze mértékét nem tudom), nem is fogom használni.

Bármilyen scriptõl modified lesz, nem csak a cheat scriptektõl.