X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Igazad van, elnéztem! 😊

Nézd csak:

Lap közepén : Siegfried Class Coastal Defence Battleships

Ott lesz alulról a második az Agir fölött! 😊

battleships-cruisers.co.uk

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Az nem Tripitz, hanem Tirpitz 😄 A Bismarck tesója volt. Odinnak hívják az egyik kutyusomat egyébként :-) Németül az Odin elvileg Wodan tudtommal a germán mitológiában (X3TC-ben sztem innen a Woden), elképzelhetõ, hogy volt ilyen hajójuk a németeknek, errõl nem hallottam.

Lockheed
Tudom, ez még a nagy hadihajók hõskorából van! 😊 Amikor még egy rakat hajóosztály volt mindenféle finomsággal! 😊) Imádom azt a kort. Imádom a nagyon-nagy hajókat! HMS HOOD, HMS Prince of Wales, King George V, Yamato, Bismarck, Tripitz. 😊 És volt a németeknek Odin nevû hajójuk is. Ekkor még nagyon sok hajó volt szolgálatban és bár a háborút nem szerettem de ekkoriban nagyon nagy flották jöttek mentek. Szép lehetett...

Ez a felsorolásod mintha picit el lenne kefélve. Az M8 nem Fregatt, azok kisebbek, mint a korvettek, bombázók a játék szerint. Az M2-eseket mindig is Destroyernek mondta Betty (a ship computer). A betû besorolást nem tudom honnan szedted, nagyon hasonlít a US Navy-ére, csak ott a cirkálók CG illetve CGN elõtaggal rendelkeznek a lajstromukban. A csatahajók meg már nagyon rég kimentek a divatból, már rég óta egy modern haditengerészetben sem találhatók meg, ez a tendencia úgy tûnik az X univerzumban is érvényes 😄

köszi

Lockheed
😄 Végül is StarWarsban csinálták ezt sokat! 😊

Illetve lehet, hogy trackor beam-el be lehet fogni és úgy megállítani! Tényleg, ezt ki is próbálom. A kis ötlet égõ megint felvillant 😄

Lelassítani csak úgy lehet, hogy annyira lelövöd a hullját, hogy már a max sebessége lesz 28 alatti. Nem érdemes ezzel veszõdni, mert a legtöbb hajónál ez súlyos károkat jelent és lehet, hogy a marine-ok fogják végül megsemmisíteni a hajót. Egy bizonyos hull% alatt maguktól is kiugranak és nem hajlandók elfoglalni.

Lockheed
Lelassítani sehogy. Esetleg hullba lövöd de akkor meg nem biztos, hogy kibírja a Boardingot. Venni meg Pirate Stationokon.

Bocs, hogy nem olvasok vissza, de hogyan kell lelassítani az ellen hajót, hogy sima space suit-os módszerrel marinokka elfoglaljam?

hol lehet venni boarding podot?

köszi

Lockheed
Namost vagy csak azt nem lehet elfoglalni ami itt van, vagy egyiket sem... Ennek annyira nem örülök...

Lockheed
Uhh Heaven's Assertiontól délre levõ Unknown szektorban tényleg van egy Brigantine, de ami még érdekesebb az az, hogy van egy pirate OWP. 😊 Ezt megszerzem. Meg ahogy nézem itt van ez a Duke's Heaven cég is akinek a hajói a játék eleje óta pirosak számomra nem tudom miért. Ami meglepett, hogy egy Duke's Military Zeus és 8db Nemesis fogadott akik szintén pirosak voltak. Ez nem volt egyszerû. 😊 Az egyik Nemesist elvettem a többit elszenesítettem. Most megyek az OWP ellen... 😊

Nekem is jobban tetszett a Freelancer féle repu. Ott nem volt olyan, hogy mindenkinél hõsök hõse lehet az ember. A sztori után is csak annyi bónuszt adott a game, hogy senki sem utált (nagyon). :-) Nekem az a variáció valahogy emberibb! :-DDD
Lockheed
Tudom, de ha már itt tartunk kimaradtak a Battlecruiserek (BC) is amiket szintén szívesen látnék. 😊)) De lényegtelen csak mondom, hogy eléggé foghíjasak még a hajóosztályok így is és én leginkább ezt hiányolom a játékból. Ebben jobban tetszett az XTM mert ott az M8 is nagy hajó osztályt jelentett. Itt az M8 a (T😎 Torpedo Boat kategória ami csak kihajigál pár torpedót és annyi. Szegényeket nagyon ledegradálták. 😊

Nekem amúgy a Terran plot hibátlanul végigment hála istennek.

NONPLUSZULTRA
Persze.
Szándékosan hanyagolom a plotokat, a terran elsõ üzi és a final fury elsõ találkahely a maximum.
Plotokkal várok 1: patchre, mert szidjátok rendesen, 2: legyen hátterem, ne kelljen vakarnom a fejem egy váratlan szitu elõtt.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Napjaink elnevezése valóban ez, de anno a vitorlás hadihajók korában nagy általánosságban a sorhajók több osztálya után a fregatt következett, majd a korvett jött. Akkor a cirkáló elnevezés még nem egy hajóosztályt takart, hanem a kisebb hajókat (fregatt, corvett, stb) vegyesen.
Hát annyira nem furcsa mert kalóz és kalóz között is lehetnek frakciók. Pl szerintem az se lett volna rossz ha több kalóz frakció lenne a játékban más más cuccokkal. De csak 1el lehetne repuzni mert ahogy az egyiknek felmegy a többieknek meg csökkenne. Szerintem poén lenne.

Lockheed
Adnak missionokat is. Megölni egy 4tagú trade convoyt, deliver x unit stb...
Hát szerintem jobban megéri a Terranoknál csinálni a plotot, és akkor nõ a rang náluk is néha az argonoknál is, és rád dobnak 2 igen durva M3at meg az egyik legjobb M6ot. Plusz lesz jó repud is és aztán lehet vásárolni a hajóikból amik sok esetben a játék legjob hajói. 😄 Nekem is van sok argon hajóm olyan is ami csak azért van mert tetszik de csak azokkal nem fogsz boldogulni. A Terran M2 ( OSAKA ) és még csak nem is az ATF (Tyr) elég nagy Argon flottát képes lenne összepocsékolni viszonylag könnyen. 😊 Fõleg ha esetleg el szeretnél vállalni pár patrol missiont mert csak mert jó. 😊 Szerintem sokkal nehezebbek a harcok, mint az X3Rben mert ott Nálad volt a kezdeményezés, ott és akkor léptél harcba amikor akartál. Itt viszont jönnek és Jumpdrive-al jönnek. Nem árt felkészülni az olyan helyzetekre, amikor egy teljes oldalnyi K és J ( inkább K, mint J ) ugrik a szektorba és csak egyféle hajóval nem fogsz boldogulni. Persze ez az én saját véleményem és a saját bõrömön tapasztaltakon alapszik ( általában kiporolnak! 😄 ) de nagyon jó hajói vannak a Terranoknak szóval szerintem nézzél szét a Saturn vagy a Moon ShipYardon. 😄

NONPLUSZULTRA
Ezért indulok most tiszta lappal. Nem "modified" a játékom.
Az Xtm-emet kidobom a kukába, és majd azt is tiszta lappal kezdem (elfogultság).
Kíváncsi vagyok, elérem-e még ma a "Hero of the federation"-t csupán egy M3-assal.
M3masnál nagyobb hajóm még nem volt, az új Centaurt leszámítva, de azt járõröztetem a bányáim körül. Eddig a talált Adv. Eclipse-t használtam, most a talált Adv. Perseust használom, magában, lekapcsolt turretekkel. Vicces lesz ilyen kis csónakkal felvergõdni.
Akkor majd veszek flottát, valószínûleg Argont, csak mert bejön a formaviláguk (elfogultság) és ahhoz van rangom.

Más: a gyárak nemigen akarnak önellátó módon mûködni, jó sok parancs hiányzik belõlük.

Lockheed: A Pirate Base-k alapban barátságosak, gondolom az owned hajóik is azok (talán).
Nálam volt olyan, hogy kalóz szektorban lõttem kalózhajót, majd a Kalóz Testvériség megköszönte, hogy lelõttem az invadert - WTF??- ezt még ki kell kísérletezni, talán kalóz reput is lehet növelni.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Elírtam ez is cruiser ám.
Aegir az Aegir Heavy Frigate CA-01 helyett: Aegir az Aegir Heavy Cruiser CA-01. 😊

Lockheed
Hmm sajnos nincsenek a játékban Cruiserek. Igazad van, én a lajstromszámot néztem típusnak aminek az utolsó számjegye hetes volt. 😊 Próbálom a hajók és az állomások elnevezésébe rendszert vinni és mindegyik kap egy sorszámot is.

Cirkálók C és attól függ milyen a hajó ( A - Heavy, L - Light, M - Missile )
Tehát mondjuk az Aegir az Aegir Heavy Frigate CA-01, a Cobra meg Cobra Missile Cruiser CM-01.
Mindet más színnel ami jól kiemeli õket a TSek és vadászok közül. Sajnos a Cruiserek kimaradtak.
Úgy lenne értelme ha benne lenne még az M0 osztály.
Corvettek (M6) (PG Class)
Rombolók (M7) (DD Class)
Fregattok (M8) (FF Class)
Cirkálók (M2) (CL/CA Class)
Csatahajók (M0) (BB Class)
Hordozók (M1) (CV Class)

Nos ez így van a valóságban a hajók között...

Ezért csinálom én is az elnevezést ehhez hasonlóan. Mert azért a fregatt osztály kb a Hyperion körül kellett volna meghozni, a jelenlegi M8akat meg kicsit átgondoltabban létrehozni ezen osztály keretein belül...

A Xenon szektor 347 a legkevesebb, nálam most ott egy darab Xenon nincs. Van ott egy Boreasom meg egy Pantherem kb. 20 Novaval, azon kívül csak barátságos szállító hajók utaznak át a szektoron.

A képen egy Pirate M7 nem látszik. A Hydra még mindig M6-os. Vicces, hogy a Fregattokat Nehéz Cirkálóknak nevezted el, ugrottak nem kevés kategóriát fölfele 😄DDDD Szoktam én is vicces elnevezéseket kitalálni, pl a Skirnirt "Advanced Multirole Frigate"-nek neveztem el 😄

Én a Terranokkal vagyok így. Mindent le akarnék nyúlni tõlük, de sajna nem lehet. A kalóz cuccok tényleg csak marine izmozásra valók, meg hogy legyen mire lõni néha napján az embernek unalmában. Hajó tesztre a Xenonok valók, a kalózokat túl könnyû leverni.

Lockheed
Na végre már látok Pirate M7et. De többször is látok ilyet, h nem pirosak. Miért nem azok ??

KÉP.

Lockheed
Jófejek ezek a TerraCorpnál. Omicron Lyrae-ból akarják magukat kísértetni HoL-ba... Mire ezek 40-el odaszüttyögnek addigra megöregszem... 😊 Ráadásul az út a 347-en keresztül megy.

Lockheed
Uhh köszi ezeket az infokat! 😊 Már figyelem egy ideje õket mivel velük úgyis sza@ba van az ember így mindent el akarok onnan lopni amit csak lehet... 😊 Meg jó kis fight training a Marineoknak...

Veil of Delusionban is tuti volt kalóz capship! Most ránéztem a térképre és beugrott, hogy a Boronoktól mentem át.

Heaven's Assertion alatti unknow szektorban volt egy meg egy Galleon is, ami a Pirate M1-es, de ezen kívül találkoztam még máshol is Brigantine-al, de már nem emlékszem hol, de abban a rendszerben foglaltam amit említettem. Carrackal is találkoztam már, az meg a Pirate M7-es. Yaki capshipekkel nem találkoztam még, csak Yaki fregattal, meg a TL-jükkel, de azzal többel is, volt hogy Senator's Badlandsben három is volt belõle, asszem Ryu a neve.

Lockheed
Ehhe semmi gond! Igazából örültem, h szóltál mert én nem tudtam összehasonlítani az az elõtti állapotokkal. Mostanában elég sok idõm van de ez nem lesz sokáig így, csak a céges járgány amivel melózom nagyjavításon van és amíg ez így lesz nem nagyon tudnak mit kezdeni velem igy össze vissza alig dolgozom egész héten ezért elég sokat játszom. 😊)

Hol találkoztál kalóz Brigantinnal ? Én még nem is láttam M6nál nagyobb pirate hajót...

A második végén mondja elõször emlékeim szerint. Amiket meg leírtam hajókat, az az elméleti jutalom, gyakorlatilag bugos az egész és nem kapsz pacifütyit sem.

Jó, hát kényelmi szempontok. A hardcore csalók is kényelmi szempontjaik miatt csalnak, egyszerûbb becsítelni egy Aegirt, mint elfoglalni, a te verziód amolyan köztes megoldás, "light cheat". 😄DD Engem nem zavar, tõlem mindenki úgy csal, ahogy akar, csak akkor tessék jelezni a történet leírásoknál, mert igencsak kikerekedett a szemem, hogy ezt mégis hogy, Aegirt 5 marine-al, mikor a legalapabb kalóz M6-osok elfoglalása sem megy mindig ilyen könnyen, arról nem is beszélve, hogy jóval elõtted elkezdtem a második turnus 20 marine-t kiképezni és még nem tartanak 4 csillagnál, igaz nem tudom mennyit játszol naponta, én egyre kevesebbet, most is ki fog esni másfél-két nap, mert Ausztriába kell utaznom. Egyébként érdekes, hogy a kalózok hajóit nagyságrendekkel könnyebb elfoglalni, mint mondjuk egy Xenon-t. Xenon Q-t már nem is tudom hányszor próbáltam, még egyszer sem sikerült. Általában a marine-ok sem jönnek vissza, hanem ott pusztulnak, míg pl. a kalóz Brigantine elfoglalása rohadt könnyû volt, könnyebb, mint a Skirniré, elsõre meglett a hajó.

Lockheed
Nem tudom ponstosan hanyadik de szerintem a második vagy a harmadik végén mondja, hogy kaptam valamit. Na itt semmit konkrétan ezért visszatöltöttem és majd fölveszem ha jó lesz a plot.

Azért nem írja, mert nincs neki front turretje. A legtöbb M7-es ilyen és az M6-osok is. Egy vadászgépnek sem tudod megmondani, hogy mikor mire lõjön, ha benne ülsz és közben te irányítod, csakis a lövegtornyoknak.

OTAS-nál több hajó jutalom is, van elsõért a Ventit kapja a játékos, aztán asszem a Notus Hauler, majd Sirokos következik, de valami olyasmi rémlik, hogy 4-5 hajót lehet kapni, ego fórumon olvastam.

Ja, jó múltkor nekem a kalózok dobtak egy olyat, hogy Insecticide. Ez elvileg rovarirtót jelent, de nem tok vele semmit csinálni, még eladni sem sehol. Valakinek valami tipp? Lehet Khaak elleni halálos titkosfegyver? 😄DDD

Lockheed
Parancsnoki kabinok falára kiragasztani a négymellû Boron PlayMateket! 😊 Amúgy nemtudom...

Apropo posters...., es tarsai. Az ertekuk 2-4 cr. Ezek mire jok?
Lockheed
Namost nem tudom ki mennyire szereti de engem mindig is idegesített az a leves ami Ore Beltben van. Meg azt hiszem Paranid Prime és The Hole vagy The Wall is ilyen. Az a hülye köd amitõl semmit nem lehet látni. Engem idegesít. Ha mondjuk lennének a szektorokban ilyen ködös részek elvétve mindig máshol az ok de ha az egész ilyen akkor csak a vaklálás megy... Se ködlámpa, semmi... 😊 Na itt egy cucc amit már a játék eleje óta használok. Mindössze egy .txt file amit a ték fõkönyvtárába kell berakni egy eddig ott nem létezõ mappában tehát nem ír felül semmit és bármikor kivehetõ.

Becsomagoltam a mappát is tehát csak ki kell tömöríteni oda a mappával együtt...

KÉP - Ore Belt

DOWNLOAD - DATA.HU

Igen

BaLeeX
Mitõl ilyen szép sárgák a kidobott cuccok? Ez is amiatt a Military HUD miatt van?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
Jelenlegi rangom Crusader 8% és azért már dobálnak a Xenonok komolyabb csúzlikat is.

KÉP.

Lockheed
Passz. Nem tudok errõl semmit sem.

BaLeeX
Patchról semmi infó, hogy mikor jön?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
Sehogy... 😊 Majd egyszer. Arra várok, h jöjjön a patch és amiben javítják a plotokat. Elméletileg ez a következõben lesz. Namost ekkor nekiállok a cégeknek végigcsinálni a plotokat a jutalom hajókért. Az OTAS már mondta, h ad vmi ajándékot de semmit nem kaptam ezért visszatöltöttem oda mielõtt fölvettem ezt a missiont náluk és jegeltem a sztorit a patchig.

BaLeeX
Akik aggódnak, hogy hol találják majd meg a HUB plot kezdetét azoknak nem kell aggódniuk. Amióta meglett a rang a boronoknál kb. minden 2. boron szektornál rámköszön az a hajó.

De még a Goner plotnak tegnap álltam neki a Final Furynak a hajó kisérgetõs részén meg egyszerûen nem tudok végigjutni. Ha egyedül megyek a Springblossommal akkor a végén annyian jönnek, hogy alig bírja a gépem, ha beküldöm kíséretnek a Panthert az szinte semmit nem ér mert mire lõtávjába érnek a Kha'akok addig szétszedik a hajókat. Próbáltam azt is, hogy beugrottam majd ki és hagytam egy kísérõhajót de ez sem volt az igazi.
Ki hogyan csinálta meg?

Lockheed
Nem kell sok logika, hogy rájöjj miért nem... Talán mert nincs is olyan neki ? 😊

Lockheed
Nos kivettem a 2 scriptet és aztán próbálgattam majd egyenként visszaraktam. A Marine repairs maradhat, de a Training Marine az tényleg cheat. Vettem 10 db noob fickót és simán lenyomtak egy Paranid Odysseust... 😊 Csak kényelmi szempontok miatt használtam mert így nagyon egyszerû volt a képzés. Nos ezt persze azonnal kivettem. 😊 Azt hiszem elég cheat nekem a Maruder ShipYard. 😊 Bár HQ-t nem vettem azért szerintem jó üzletet lehetne csinálni a contrabandos cuccok gyártásával. Nem is beszélve arról, hogy tudok magamnak gyártani Boarding Podot. Na akkor azthiszem visszatöltök egy állást és megyek még egy kört az Aegirrel! Idegesít, hogy így lett meg. Ha már lopok tõlük legalább becsületesen tegyem azt. ( ez azért elég erõs így 😄 ) Nem igazán volt összehasonlítási alapom eddig és ezt hittem annyira penge fiúkat sikerült kitanítani, hogy egyedül fél kézzel elfoglalták a hajót úgy, hogy egyikük végig WCn volt... 😊

Köszi az észrevételt! 😊

Lockheed
Jaja, ez jimaradt. 😊 Én arra használom, hogy HQ helyett jelenleg oda beállok és onnan szerelem föl a hajóimat mivel belefér pár darab Capitalship. Nem túl nagy a raktere de TLekkel minden pótolható. Igazából nemsok értelme van. Persze lehet árulni benne a fegyvereket mert így nem kell elhordani más EQ dockokba.

BaLeeX
Kösz, ez elég kimerítõ válasz volt!

Egy station manager script tényleg nem ártana.
Még annyi, hogy az EQ dock igazából mire jó és miért olyan marha drága? Abba be lehet pakolni a megszerzett fegyvereket és abból felfegyverezni a hajókat?
Mert sok EQ-ban el lehet adni mindenféle rakátét de utána megvenni már nem lehet. Ebbõl gondolom, hogy a sajátban talán mûködne raktárként.

Kipróbálnám de még kell pénz hozzá, mert tegnap sokat költekeztem és hátha tudja valaki. 😊