12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#4767 Semmi...
Most kaptam egy kékképernyős üzit a mod után hogy windows biztonsági mittoménmi miatt leáll.
Megnéztem a modot, nem vírusos.
Most (lekopogom) megy a gép meg a gém, de beszartam.... -
tomonor #4766 Apropó, valami infó hogy mikor jelenik már meg végre magyarországon?!?!? -_______- nemigaz a deepsilver... -
tomonor #4765 szép :o -
tomonor #4764 I lol'd xD -
#4763 És megjelent!!!!! -
#4762 TCoJG (not Gardna!) Ep1p2
Ep1p2.5 -
Gunslinger #4761 De komoly. Hogy van neki három? Nekem még csak kettő van :DDDD -
tomonor #4760 5 perccel ezelőtt még egy másik kép volt ott, esküszöm o.O -
bgabor #4759 Oké, bocsesz, csak az ilyen mit-hogyan-csináljunk dolgokban az X3 sosem volt túl közlékeny. -
#4758 Na, ez még Jumpgatenek is elmenne. -
#4757 Egy szóval sem mondtam ilyet. -
Gunslinger #4756 Sajnos nem. Ore collectorral lehet bármilyen sziklát begyűjteni. Nem ugyanaz a kettő. -
tomonor #4755 hmm? -
Gunslinger #4754 Egy vicces Teladi előbb akart eladni nekem egy Caiman Hauler 4.7 milláért. Majdnem lelőttem ezért az arcátlanságért :D -
bgabor #4753 Akkor az ore mine-al lehet nvidiumot is bányászni, ha egy nvidium aszteroidára telepíted? -
bgabor #4752 Érdekes dolog hallgatni, ahogy nemlétező dolgokról filozofálsz. Hasznos tudás lehet ez a mindennapokban. -
Gunslinger #4751 PTNI HQ-ban is kell lennie és az is közel van. 3 ugrás. -
SaGa #4750 Fogtam egy Pirate Mobile Stationt. Egy TL, 45000 Station Container raktér, 15 hajó. 8x200 MJ pajzs, nulla fegyverzet. -
SaGa #4749 Elvileg frissült a Utilize and Repair Debris és valamivel olcsóbb lett az újjáépítés. Még nem próbáltam... -
SaGa #4748 A xenon hajókból ugrálnak ki valakik. Az űrben Space Suit, ha felszeded Unknown Object az utasok között... -
SaGa #4747 Mineral scanner, ore collector, az összes lehetséges pajzs a hajóra, fight software 1, nem árt egy mobile miner, de nem kötelező.
Hasznos a Prospector script is. -
#4746 LOL a Raid-re XD.
Lila sztem azért, mert Nvidiumból van a hajójuk, azt valszeg a Nvidium színe a lila.
Az unlocked gamestart pictureben meg ha figyelmesen nézed, kivehető a bogár. -
tomonor #4745 Ó, továbbá nem használják a kapukat. Nos hogy miért nem annak több oka lehet. Egyik az hogy félnek. Másik az hogy elveszíthetik a kapcsolatot telepatikusan egymással. Vagy, mivel az ő hajójuk és a kapuk is Nividium alapúak, lehet hogy egy ismeretlen kémiai reakció jön létre, és a hajójuk útközben szétesik, robbanás nélkül. (hmm, nividium mint ragasztóanyag?)
Ám az is lehet hogy egyszerűen csak nincsen tudomásuk róla. Mindenesetre ők az egyetlenek akik képesek elpusztítani egy kaput.
Továbbá van egy ugrási technológiájuk, amely érdekesen alakul. Van ugyebár a khaak cluster. Ez a csomó annak magyarázható, hogy ha egy hajóként funkcionálnak, akkor csak az egyik hajónak kell az ugráshoz szükséges energiát adni. Van még az egyszeri fighter ugrás tech. amelyel egy kis khaak M5-ös beugrik (megjegyezném, hogy X univerzum hajóiból minimum M4-es ugorhat... scripting ftw) megtámad, eltereli a figyelmed, majd elugrik. Csak úgy! o.O
És ugyebár a khaak carrier ugrása. Nos, a khaak carrierbe nem dokkolhatnak khaak hajók, annak ellenére hogy van docking slot. Nos ez ugyancsak egosoftos hanyagság, nemtudom hogy a TC-ben javították-e ezt a bugot. Mindenesetre amikor egy ilyen ugrik, a sok kis hajó is ugrik mellette. Tehát én úgy tekintek erre a hajóra, mint egy bogárra amely képes egy óriási féregjáratot létrehozni, és az körülötte mindent beszippant. Elgondolásnak nem rossz, nem? -
tomonor #4744 Kha'ak-ok? Hmmm, jó kérdés. Nos ahogy hajójukat elnézem mindent a lilára építenek, lehet hogy ez saját testi leképezésük, ám lehet hogy népi motívum. Ám érdekesen a khaak hajók pilótafülkéje is lila/rózsaszín
Ám ha felnyitottuk az utolsó bónusz start game lehetőséget, akkor ezt a képet kapjuk róla:
HMmm. Valahogy nem erre számítottam. Mindenesetre nem nehéz elképzelni néhány bogarat, mindenesetre könnyben mint a xenonokat ugyebár...
Tovbábbá telepatikus úton kommunikálnak, ami megtagadja a méhek mostani mivoltát
VISZONT; nem csoda hogy senki sem lenne képes őket legyőzni, csak a Terranok, ugyanis is van egy kíváló technológiájú fegyver, amelyet ,ég a 20.században fejlesztettek ki, csak már elfelejtették (biztos a személyes hordozható 25 megajouleos pajzs miatt ):
-
Nagyapi #4743 Kösz, tárgytalan. Nekikenődött valaminek, és annyi. Ezt majd ha nagyon gazdag leszek,időtöltésnek beteszem, így túl drága:) -
#4742 Kövek kellenek hozzá, megfelelő méretbe. Végy egy Mobile Drilling systemet vagy mit azt azal robbantgass (a közepes kövek már mennek fegyverrel is).
És sztem nem árt, ha az adott szektorban vagy. Én is beállítottam collect rocks in sectorra, azt amint kiugrottam, leállt. -
#4741 "Az ore collectorral szerelt hajóval simán lehet bányászni aszterodiáról, mintha egy mine-t telepítettem volna?"
Szétrobbantod az adott aszteroidát, majd a köveket megfelelő méretűre szeded, nekikmész, és akkor automatikusan a rakteredbe kerülnek.
"Más. A Mine telepítéséhez hol van a legközelebbi hajó(omicron liaryhez), amit felkérhetnék a szállításra? (mint az X3-ban az argon mamooth)"
Erre senki sem tud válaszolni. Keress és találsz.
"A nividium milyen gyárakba kell?"
Pl. Plutarch HQ. Ismét keressés találj.
"Érdemes aszteroidáról bányászni?"
Ha van időd rá, akkor ja.
" Lehet ore collectroros hajóval bányászni, vagy csak telepített mine-al lehet?"
Én Nvidium Minet nem találtam. Ore Collectorral lehet bányászni bármit. -
Nagyapi #4740 Megint egy béna kérdés, de hát mindenki kezdte valamikor. A minerekhez mi kell, hogy bányásszanak? Ore collector van rajta, de csak röpköd össze vissza, raktere meg üress. -
#4739 Ne tégy elhamarkodott kijelentéseket! Nézd meg Anettkát vagy Kiszel Tündét... Nagyon nagyra nőtt rágcsálók! Igaz, hogy azok gerinces állatok de azért én ezek után vigyáznék az ilyen kijelentésekkel. Az első hörcsög az űrben úgyis Anettka lesz amúgy meg! :) Megmondta Farkas Bertalannak is én láttam! ( egy hétig tartott mire összeszedtem magam utána... ) -
bgabor #4738 A nividium milyen gyárakba kell? Érdemes aszteroidáról bányászni? Lehet ore collectroros hajóval bányászni, vagy csak telepített mine-al lehet? -
#4737 Ott, Omicron Lyrae-ben és egy Argon Mamooth. Ha nincs várj és lesz. -
#4736 "Most, hogy ezt a kérdést sikeresen lezártuk, feltenném a következő, rendkívüli fontossággal bíró, vitára késztető kérdést: hogy néznek ki a khaakok?! " -Ehhhe! :) Na ez kemény, ezen jót kacagtam! -
bgabor #4735 Az ore collectorral szerelt hajóval simán lehet bányászni aszterodiáról, mintha egy mine-t telepítettem volna?
Más. A Mine telepítéséhez hol van a legközelebbi hajó(omicron liaryhez), amit felkérhetnék a szállításra? (mint az X3-ban az argon mamooth) -
bgabor #4734 Megoldódott, csak pozíciót kellett változtatni a Pirate Base körül. -
bgabor #4733 Terran plotot csinálom, scannelni kellene a Pirate base-t. De nem scanneli, hiba dekkolok tőle egy kilóméterre, és van targetként kijelölve.
Gond lehet, hogy nem az alap Sabre-vel vagyok, hanem egy fullos Perseussal? -
#4732 Pont ezt akartam mondani :) Meg a sűrűbb atmoszféra. -
Gunslinger #4731 Bár mondjuk a Földinél jóval alacsonyabb gravitációjú bolygón elképzelhető, hogy nagyobb rovarok is élhetnek. -
Gunslinger #4730 Sztem is zárjuk le. Már korábban lezártam volna, csak bántotta csőröcském, hogy Tomonor a saját képzelgését tekintette abszolút és egyetlen igazságnak aztán rád meg Vitézre is hivatkozott. Már kezdtem azt hinni, hogy ti is androidok vagytok :DDDDDD Egyébként ahogy kivettem Vitézzel nagyjából azonos állásponton vagyunk a Xenonokat illetően.
Khaakok? Hmm. Vitéz által belinkelt Enterprise béli rovar Xindi sztem okés lehet. Annyit tudni róluk, hogy rovarszerű matriarchális kaptár rendben élnek, egy királynő a fő agy, picit sztereotip is szerintem. Az biztos, hogy rondák :D Egyébként ekkora rovar, mint a Xindi rovar népe nem is létezhet, ez evolúciós ellentmondás, csontok nélkül nem nőhet meg semmi ekkorára, ezért szerintem egy Khaak, ha logikusan találjuk ki maximum fél méteres lehet. Fél méteres szuperokos rovar :D Komikus :-) -
#4729 "Tomonornak van igaza (félig, mert az android és a robot más; ezek nem androidok, hanem robotok)". Én sem két lábon járó robotokat értettem XD
De sztem a könyv írója jobban tudja, mivel ő részt vesz a játék sztorijának kitalálásában IIRC. De azt az érvemet tartom, hogy nem tok vhogy elképzelni terraformálást robotok nélkül.
Amaro: pl :D -
#4728 Szerintem egy olyan kérdésen vitáztok, amire (még, vagy talán soha) nincs felelet. Egyértelműen soha nem volt meghatározva, hogy milyen kinézettel rendelkeznek a xenonok, egyetlen játékbeli animációban nem láttunk egyet sem, felőlem lehetnek robotok is, de testetlen mesterséges intelligenciák is. Amúgy meg az évek során nyilván fejlődtek - és van egy tervük A Battlestar cylonjai is hogy néztek ki anno, és hogy néznek ki a most futó évadban? Netán testetlen AI az összes xenon, ami (aki) dögös csaj formában projektál néha tágra nyílt szemed elé, a'la Andromeda? A xenonok a sok kis kocka elvét követik az SG szériák Replicator mintája alapján? Tudom, túl sok scifit nézek, lehetne folytatni, de értelme nincs. A linkelt videó egy fancsapat munkája, ők így képzelik, én inkább az Andromédás megoldás híve vagyok, bár replicátorban is láttunk már szépet ;)
Summa summarum, az X univerzumban éppen az a szép, hogy egy halom kérdést nyitva hagyott (többnyire trehány munka következtében, de ez most mindegy), a megjelenő antológiák és könyvek egymásnak ellentmondva próbálják befoltozni ezeket a lyukakat - így hát a játékos fantáziájára van bízva, hogy mit képzel bele: Tomonor androidokat, Vitéz robotokat, Gunslinger beépített vagy testetlen AI-t, én meg néha materializálódó csajokat, és ez az igazság, mert nekem így tetszik, és pont.
Most, hogy ezt a kérdést sikeresen lezártuk, feltenném a következő, rendkívüli fontossággal bíró, vitára késztető kérdést: hogy néznek ki a khaakok?!