X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Kérdés:
Mondjuk egy átlagos fregattba 10-20 marine fér. Egyszerre ennyit lehet rá kilõni, és eséllyel ennyi be is tud menni ? Én mindig csak egy PODdal próbálkoztam eddig...
Player HeadQuarters:
Szerintem az egyik legjobb station a játékban, a másik a HUB. Célja, hogy most már végre van valamilyen látványos központja a Birodalmadnak ami egy egyedi állomást jelent. Bedokkolsz egy hajóval és szét tudod szedni amibõl megkapod a tervrajzát. Ez a hajó méretétõl függõen valamennyi idõbe kerül. Értelemszerûen a hajó mérete és a szükséges idõ egyenesen arányos. Namost ha megvan a tervrajz akkor utána a behordott alapanyagokból tudsz gyártani akárhány ilyen hajót. Különösen jó dolog ez ha olyan hajókat sokszorosítasz amibõl egy van. Mint pl az elõzõ részben a Hyperion, vagy ebben a Vidar amibõl egyet kapsz.
Lehet még szinezni is itt a hajókat a Spray Shopban. Természetesen korlátozott mennyiségben raktározni is lehet itt, de hasznos ecélból venni egy vagy több TL-t és abban tárolni a cuccokat. Ide nem tudom hány darab Capital Shippel lehet dokkolni de 6-8 biztosan odafér szépen csillag alakban egymás mellé az állomáson körül. Belülre mivel belsõ hangárja van, mint a hajóknak és nem dokkolókampós szerintem akárhány kisebb belefér.
Oda érdemes költözni ahol jóféle aszteroidák vannak gyáraknak. Nálam eddig fõ szempont az elhelyezkedés volt de mivel a HUBbal már oda tudok kaput nyitni ahova akarok így ez már nem szempont. Nekem ami nagyon fontos az a JÓ ZENE mivel sokat leszek ott, a jó fényviszonyok mert ne legyen már vaksötét hadd lássam mit csinálok. Az X3Rben a New Income és Montalaar közötti Unknown szektorban laktam mivel az jó helyen volt és jó kavicsok vannak benne...
A szektor védelmét attól függõen kell megtervezni, hogy milyen szektorokkal szomszédos. Az említett szektorban még nem láttam soha semmilyen enemyt hacsak nem állsz harcban a Teladikkal vagy az Argon/Boron fajjal. Persze ha a Getsu Fune -tól északra levõ Xenon Sector 534-el szomszédos Unknown szektorba költözöl akkor számítani kell nagyobb számológép gangekre akik majd mennek hozzád ismerkedni... Az, hogy Unknown szektorban vagy nem jelenti feltétlenül azt, hogy támadni fognak szerintem a lényeg az, hogy kik a szomszédaid. Én azért nem szoktam fajokhoz beköltözni, mert így minimálisan tarthatom az idegenforgalmat a szektorban és csak az én gyáraim vannak benn...
Komplexeket értelemszerûen úgy érdemes lerakni, hogy olyan gyárakat kötsz össze amik az egymás számára szükséges alapanyagokat termelik és arra kell törekedni, hogy önellátó legyen a complex. Õszintén megmondom ez nem az én asztalom. Van sokféle kis cucc amivel lehet complexeket számolgatni de nem értek hozzá! 😊 Egyszer valaki tarthatna egy gyorstalpalót valamelyikkel, hogy rájöjjek hogy is megy ez a számolgatás. 😊 Annyi gyárat kötsz össze amennyit akarsz egyébként. Tehát összekötsz két gyárat a Complex Construction Kittel, majd hozzákötsz egy harmadikat egy újabb Kittel és így tovább... Szóval minden új gyár bekötéséhez kell egy újabb Kit. Érdemes valamennyire rendszerben lerakni a gyárakat, hogy ne úgy nézzen ki mintha egy randomgenerátor rakta volna össze. Erre van a FactoryComplex Constructor (FCC) script de ehhez annyi billentyût kell definiálni, hogy nincs is annyi szabad mivel a játék NEM ISMERI A CTRL gombot csak a SHIFTET ( EZT NEM HISZEM EL!!! BIZTOS NEHÉZ MEGCSINÁLNI!!!! ) ezért eléggé kompromisszumos dolog használni. Ezzel lehet rendszeben lerakni a gyárakat. Ismét csak aki ezt használja kicsit felhomályosíthatna, hogy mi is ennek a trükkje! 😊
Az elõzõ részben volt egy Station Manager ami megszûnt ezért én jóformán nem nagyon építek nagyobb gyárakat. Ez azt tudta, hogy hozzárendeltél hajókat és õ szépen beszerezte velük folyamatosan a szükséges alapanyagokat és eladta a készerméket. Esetleg meg lehetett tiltani nekik egy-egy hajónak egy termékkel a kereskedést, hogy az pl csak eladni jártjon. Jelenleg ez úgy néz ki, hogy hozzárendelsz hajókat és csak a Best Buy/Best Sell paranccsal tudod üzemeltetni a gyárat. Tehát minden alapanyaghoz külön hajó, és eladáshoz szintén. Ha valamiben tévedek kérlek javítsatok ki mert ezt nemigen használom...
Öööö azthiszem ennyi. 😊
Az új harceljárásom lényege, hogy átkonfigoltam egy kisebb flottát csak boardolásra. Egy Deimos és egy Cobra valamint a Deimosban 5 Eclipse amin csak Ion fegyver van, semmi más és beraktam hatodik hajónak egy Spitfyer-t amiben él üldögéltem, meg nézelõdtem, ha nem valamelyik fregattban voltam. Szal az elfoglalós szitu úgy volt, hogy Deimossal és Cobraval bezúztunk a Mars rendszerbe, ahol elég gyér volt akkor a forgalom, kíséret nélkül egy Aegir és egy Skirnir külön-külön vánszorgott ide-oda és volt egy mozdulatlan Osaka is, ami az eddig tapasztaltaknak megfelelõen rohadtul nem zavartatta magát holmi harcolással, ezek a Terranok jól tûrik, ha az ember üti az ATF-et. A lényeg, hogy Paranid Deimossal adtam a Skirnirnek, hogy leszálljon a pajzsa úgy 60-70%-ot, érdekes, hogy a Skirnirben a maximális 8GJ helyett, csak 7 volt. Amint meggyengült a pajzsa, Deimos összes ágyúja leállít, Eclipse-ek kieresztése és szépen zúzták folyamatosan a Skirnir pajzsát, pikk-pakk lent volt az meg csak forgolódott, nem volt rajta flak csak MAML és azzal túl sokat nem tudott a gépeim ellen tenni, átszálltam a Cobrába, a többit már leírtam. A hajó 83%-os Hullal került birtokomba. Az elfoglalás után egyik Eclipsbõl átraktam 100 EC-t meg a jumpdrive-ját és huss el, álltam tovább az Aegirra. Ja, és a legviccesebb, hogy nem pirosodtak be a Terranok egyáltalán, reput sem veszítettem, csak a Skirnir lett piros, meg lõtt néha össze-vissza. Aegir után már vesztettem reput, de ATF reput nem, ez is érdekes. Tehát majd hogy nem minden következmények nélkül lett két ATF fregattom. Aegir elfoglalása tökre ugyanígy nézett ki, azzal a különbséggel, hogy az Aegirnek csak 4GJ pajzsa volt, egyedül elintézték az Anti-Shield Eclipse-ek. Harmadik próbálkozásra sikerült az elfoglalás, jumpdrive + EC átrak ezúttal a Spitfyer-bõl, 5 Eclipse dokkol és ugrik mindenki haza. A lényeg, hogy a lehetõ legkisebb flottával mentem, egy hajót sem veszítettem, a legtöbb idõt az vette el a hadmûveletben, hogy az ûrben úszkáló marineokat felszedegettem a Cobraval.
Tegnap este tesztelgettem még kicsit a hajókat, az Aegirtõl nem vagyok elájulva egyáltalán, nem rossz, de nem is a legjobb M7-es, de a Skirnirt megtartom és kivágom az OTAS Aquilot, az õ helyére fog jönni. A legjobb harci M7M amit az ember szerezhet.
A gyors pénzszerzés és repu szerzés szerintem is el lett baszarintva, ott tartok most TC-ben ahol R-ben kb. egy év után tartottam, de tõled különösen mókás ezt olvasni, hogy korábban gond nélkül végigcsaltad a játékot, és akkor ez nem zavart.
Nincsen valami intelligensebb módja annak, hogy a kereskedõhajók mindig a hiányzó alapanyagot szerezzék be? Mert egyik gyárba 3 alapanyag kell, akkor kézzel kell beállítanom mit szerezzen be de magától nem áll át másikra.
Vettem egy Solar powerplantot meg egy space fuel factoryt (ebbõl lett complex), mellettük egy silicon-ore complex meg egy Crystal fab-ot.
Igazából azt hittem, hogy 2 alapanyagot kell csak beszereznem és ezek vígan ellesznek majd egymásközt de valahogy nem igazán.
Vagy csak én bénázok?
Complexbe csak két gyárat lehet összekötni vagy többet is?
#2819-re valakinek válaszai? <#conf>#conf>
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
A flottám:
1 Panther + 20 db eclipse benne
1 Cobra
1 Tresher
1 Cerberus
1 Osaka ( ha a nyakamba szakadna az ATF akkor legyen mivel tartani õket, míg a többiek kiugranak... )
Szépen odakocogtam a hajókkal a környékre de az OSAKA összes turretje le volt kapcsolva és a közelben várakozott nehogy baj legyen. Azonnal leszedtem a másik Aegirt, hogy ne kavarjon ott a vadász wingeket + a Panthert ráállítottam az aprajára, a Cerberus és a Tresher pedig Attack Shield of... paranccsal lenullázták az Aegir pajzsát. Hamar elesett az Aegir így a fiúkkal leszedettem az ott lévõ 2 db Valit és az egy Vidart. A Tigerben ültem és 20 nagy átlagban 4*-os marine volt nálam vegyesen skillezve. Négynél rosszabb nem volt, de volt egy pár jobb is. Fight skilljük is elég jó volt. Amint lement a shield kilõttem egy Boarding Podot a hajóra és a fiúk mindenféle gond nélkül megszerezték az irányítást a hajó fölött, tehát az ATF M7esek foglalhatóak. Gondolom ha az Aegir igen, akkor a Skirnir is.
6 db Eclipset vesztettem ami inkább a 3 M6nak volt köszönhetõ plusz a kis hajóknak amit azért a fölrakott Flakek elég gyorsan leszedegettek...
Amint ez megvolt elkezdtem evezni a kapu felé ami jelenleg a HUB-ba nyílt mivel az Aegiren nem volt Jumpdrive. Javában szüttyögök visszafelé csuklóig lerágva a körmöm nehogy valami baj legyen mire eszembe jut, hogy akár el is menthetném... 😊 Meg is tettem és megyek tovább mikor megjelenik a radaron a kapu és köztem egy másik Aegir pár vadásszal... Az enyémet megállítottam, és a vadászokat azonnal kiküldtem a kíséretére, én meg az M7ekkel megindultam a pajzsai ellen... Nem nagyon részletezném, hisz egyedül volt mire odaértem. Ez is gond nélkül meglett...
És még beengednek a Terran srácok Asteroid Beltbe úgyhogy vissza tudom tornázni majd a repumat gond nélkül. A kereskedõimet kivontam erre az idõre a Naprendszerbõl nehogy felkoncolják õket. 😊
Szóval eredményes volt a rajtaütés, 6 eclipsre 2 Aegir nem rossz bolt szerintem. Remek hajó 132 max speed nagyon jó manõverezhetõség és szerintem jól lehet fegyverezni is. És VÉÉÉÉGRE van egy (2) Terran kinézetû nagy hajóm amit az XTMben megszoktam és nagyon megszerettem. 😊
Megyek aludni mert megérdemlem! 😄
Turn Off! 😊
Nálam auto missilen van. Ha jön rám valami onnan is be lehet fogni és ha van olyan turret aminek a parancsa attack my target akkor az a rakettát fogja lõni azonnal...
1: Az Actve Guidance-t csak pár másodpercre lehet kikapcsolni, Amint lelövök valakit, máris újra ott van harcban nagyon zavar.
2: Általában a bal monitorom mutatja a célpontot, a jobb a hajómat szembõl, ergo visszapillantótükörnek használom (hasznos ha üldöznek), de egy idõ után ez is állandóan visszavált hátulnézetbe. Ez már X:R-ben is így volt.
Ötletek?
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
#2854: M6-al Galleonba dokkoltam, Carrackom nem volt.
Egyébként kíváncsi vagyok az új harceljárásra Gunslinger. 😊 Én tervezem kipróbálni az ATF Aegir elfogását, hátha sikerül. 😊 Nem tudom ez be van -e védve a "nevergetthisship" by: EGO cheattel, de kiderül... 😊
Anno Avarice-ben ezzel rendeztem át a térképet, a hátra rakható TB-nek hála.
A kedvenc kombóm XTM-ben a galaxis feltérképezésére a Centaur MkIII. bedokkolva a Starbursttel. Új szektorba megérkrzek a Centaurral, ha van pár enemy lelövöm, majd a Starbusttal körbeszagászom a terepet. Ha meleg a helyzet, kiugrok a Starbursttal, majd eljumpoltatom a Centaurt, késõbb még felszedhet. Bármelyik xenon szektort bejártam a kicsivel, és ha végeztem, berendeltem a nagyot, és jump. Lényeg minél több kapu, azaz ugrópont feltérképezése, a késõbbiekre. Jól kiegészítették egymást.
A HCF-be dokkoltam csak vele, és a Carrackba, mindkét modell volt akkora, hogy elbírja, még külsõ dokkjaikat is szépen megoldották.
Szerintem igencsak el lett cseszve a játék azzal, hogy a megszokott hajókat átnevezik, vagy más statokkal hozták TC-be. Vagy hagyták volna ki teljesen és terveztek volna saját modelleket saját statokkal, de amiévekig mûködött, azt nem kell bántani.
Legújabb frusztrációm ezen a téren a "normál" Eclipse. Fogták a néhai Icarus Hauler-t és simán átnevezték.
Egy darabig még bohóckodom ezzel a játékkal, de biztosan visszatérek még a XTM: reunionhoz. Ma 2 óra játékidõ alatt 3 szintet fejlõdtem az Argonoknál (Fed. Overwatch) ez azt jelenti, hogy cirka másfél hét alatt már az összes fajnál maxra tornászhatod magad. <#schmoll2>#schmoll2>
Ez egy Qrva nagy kib@szás!!
Arról nem is beszélve, hogy a hajó modelljén most is ott van egy front turret, de megemlítve nincs sehol...
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Egyébként az Oort Cloudtól délre lévõ négy unknown szektorben egész jó kavicsok vannak ( még Nividium is ) emellett normális zene és fényviszonyok is. 😊 Szerintem oda nyitok egy kaput és lerakosgatok egy-két bányát oda... Legalább bekerül az ottani kereskedelmi körforgásba egy kis érc is!
Saturn 3 PSP Factory :
x: 31.975
y: 538
z: -23.617
Nos van még egy PSP gyár a Saturn 3 rendszerben is. Egyébként én a Terran plotot úgy vittem végig, hogy csak egy Zephyrust vettem egyedül semmilyen más hajót sem. Abból gazdálkodtam amit adtak. Viszont onnantól kezdve, hogy kezdett lenni pénzem mert közben folyamatosan küldizgettem MINDEN terran fegyvert megvettem amit találtam. Az ÖSSZES gyárban van benn TSem, és mindent megveszek már nagyon-nagyon régóta. Aldrint is fegyver ügyben azonnal kivásároltam amint vége lett a PLOTnak. Idõnként viszek a gyárakba is alapanyagot ha van rá lehetõségem, ezért viszonylag jól állok fegyverekbõl talán még egy M2re jutna. Az elején fõleg a kereskedõs küldikkel és a hajóvisszavivõs küldikkel kerestem nagyon jól. De nagyon lassan megy a gyártás úgyhogy erre kellene komolyabban ráállnom mert ugye gyárakat nem lehet venni sajnos...
Xenon Patrolt természetesen nem vállalok be egyetlen Springblossommal, csakis kalóz patrolt, azok a kedvenceim. Egyszerre ugrik be kb. 200 Yaki és Pirate Centaur vegyesen olyan 1000 vadászgéppel megtámogatva és közben egymást is ütik, tiszta élvezet vadászgatni a nagy tömegben és garantáltan össze szokott jönni legalább 70-80 milla, néha 130 is.
Mi a területvédõs? A patrol az mikor járõrözni kell egy szektorban és a nyakadba ugrik a Xenon 347 egész tartalma plusz a rokonság és a közeli barátok.
Területvédõsnél arra gondolsz, mikor egy állomást kell védeni, vagy valami olyasmi amit még nem láttam ?
A helyzet az volt, hogy én a Terran M1ben ültem és velem volt még a Terran M2 Protect Me paranccsal. Elhullott már legalább 3 Destroyer amibõl egyet én lõttem le kettõt tutira az M2 ugyanis a szektorban csak elvétve volt pár Argon vadász kb 5-8 db és nem hiszem, h õk kapták volna le a Khaak M2-t. Nos nem láttam felvillanni a pénzt amit kapnom kellene értük, és a Pilot-Missions menüben is alig volt kb 8M Cr. ami azért volt furcsa mert az egyik Destroyerért 7M fölött fizettek.
Patrolt Springblossommal ? Nem defend stationt ? Uhh engem nagyon megszorongatnak Patrolban fõleg úgy, hogy egy teljes oldal J meg K ugrik be plusz az apró... 😄
Szerintem nem ugyanarról beszélünk. 😊
Be tudnátok linkelni nekem ezt a scriptet(?) mert épp pakolok azt zúzok hazafelé (elhúzódott az órám), szal sajna nincs idõm megkeresni.
Kösz skacok!<#wave>#wave>
天使たちは私を見守る
Unlock Hyperion Vanguard:
Start a new game as Poisened Paranid, and then raise 25 million wthin the first 72 hours, to release your ship.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Most TC-ben leginkább a Terran/OTAS/Split hajókat erõltetem, Argon cuccom nem is nagyon van 30 Novát és 18 Eclipse-et leszámítva, Boron Orca azért itt is befigyel, szeretem azt a TL-t nagyon. Paranid hajóm két M7-es és egy M6-os, sztem a TC-ben kihagyom a capital shipjeiket, pedig az X3:R-ben az Odysseus a második kedvenc M2-esem volt.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Jó lenne tudni, hogy hol található meg a játékban, mert biztos szert lehet rá tenni. A Griffonra ugyanúgy, az a hajó engem is érdekelne. Bár most elsõ számú célpontom egy Skirnir, aztán LOWP projekt reloaded.
Illetve complex építésénél visztek valami rendszert a témába vagy csak lepakoljátok közel egymáshoz a gyárakat? Ki melyik szektort nézte ki magának?
Érdemes egy Unknown szektorban letelepedni vagy oda komoly védelem kell és inkább valami jól védett szektorba pakoljam a gyáraimat?
Egyelõre nincs több kérdésem. 😄
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit