X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kizárt. Nem fog tõle megállni és annyit nem fog lassulni. A manusok maximum 28-al lebegnek, mire ennyire lelövöd a hajót, már nem marad belõle semmi, hogy elfoglalhasd. Arról nem is beszélve, hogy közben a támadó marineokat is lelõhetik gond nélkül. Ne úgy képzeld el, hogy beledurrantasz egyet IPG-vel a hajótestbe és az megáll, mert nem így mûködik. Az ISR is csak a fegyvergenerátor töltését buzerálja, de a fegyverzet használható marad. Amellett meg csakis TP osztályú hajóval lehet ûrsétára kiküldeni a katonákat, hogy foglaljanak. TP-vel esélytelen komoly célpontokat elfoglalni, nem véletlenül találták ki a boarding podot, akinek nincs boarding podja és M7M fregattja ami ki tudja lõni az felejtse el a hajófoglalást.

Manual tesz róla említést, amúgy Ion Shard Railgunokkal küldöm meg mindig boarding elõtt az ellent, foglalás közben meg amúgy is ion fegyverrel kell lõni kisebb-nagyobb megszakításokkal a foglalandó hajót, hogy a töltõdõ pajzs sérüljön fõleg, ne a hajótest. Ha nem lennének ilyen mellék tulajdonságaik, akkor is ionnal kell foglalni a pajzs leszedés miatt.

BEAST
Ez az engine semlegesitos dolog jol hangzik, igy pod nelkul is lehetne foglalni 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nem tudom ki nézte ezeket de nekem ez új volt:
Ion Pulse Generator - Disrupts target engines
Ion Shard Railgun - Disrupts target weapons
Ion Cannon - Disrupts target engines and weapons

Szóval már nem csak a shieldet lehet leszedni, pl ezek a fegyverek akkor hasznosak lehetnek pl foglalás közben.

BaLeeX
Elindítottam a játékot újra és nekiállt gyártani mindent. Pedig az alapanyag eddig is megvolt. Lehet valami bug.
Lényeg, hogy most már mûködik.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Az lehet, de szándékosan nem marad ki az tuti. 😄

létezik ám ha például újraírták az ezzel foglalkozó scripte(ke)t és még hibás...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Nem létezik hogy nem gyárt több dolgot. X3ban gyártott akkor itt is kell gyártania.

BaLeeX
Az volt a gond amit mondtál pedig közel tettem nem is értem, kicsit bugos ez a része a dolognak.
Csináltam egy fegyver gyártó komplexet (PPC, HEPT, PRG, CFA) erre ez a buta nekiállt kizárólag HEPT-t gyártani, ráadásul sehol nem tudom beállítani, hogy mit gyártson, egyszerre több dolgot meg nem gyárt.

Ez a gyáras rész annyira el lett hanyagolva... Kár volt ezt erõltetni.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lehet, hogy bekevertem a régi X3-al.

Külföldi fórumon irják, hogy Õk már nem is ilyen kis teknõt, hanem K-t akarnak elfoglalni. Állitólag valami Xenonos küldit kell felvenni.Hogy Xenonokat elfoglalhass. HEPT gyár ad valami szállitást ha jól értelmezem.Nem tudtam még végigolvasni, mert ki kellett vonulnom. Most jöttem meg.

/vess

Vessetek meg, de nekem ez az álmom.Most is egy formájában és tudásában hasonló Teladi Shrike-m van. Csak ez lassabb.Volt Panther-om ami persze jobb, de ez jobban tetszik.

Sziasztok! Xenon Q-t el lehet foglalni? Ha igen adhatnátok néhány tippet, mert még nem prókálkoztam hasonlóval. Köszi!<#help><#conf>

Lockheed
Nem nagyon complexeztem soha ezért nem tudom a pontos távolságot amin belül még elfogadja a complex részeként...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

BaLeeX
Ezt próbálom de sehogy nem akarja, lehet akkor a hubhoz képest messze van a gyár mindjárt megnézem.

Lockheed
Figyelj leraksz gyárat nem túl messze a complextõl aztán construction kittel összekötöd a comlex-szel.

BaLeeX
Megvadulok. Hogy lehet egy két gyáras complexhez hozzáadni több gyárat? X3ban simán ment de már marha régen volt nem emléxem. Hiába nyomok rá elõbb a complexre utána nem engedi kiválasztani a gyárat és visszafelé sem mûködik.
Ötlet?

Phoenix lord
tc ben az spp-ben is másodlagos rescourse
a kristály mert x3 ban még igen ezek szerint
cristal nélkül is termel e-cellát?

Lockheed
Semmi gond vagy ilyesmi... 😊

Phoenix lord
jó csak úgy kérdeztem....

Lockheed
Itt van a banner alatti elsõ gomb a Database. Az egy Excel táblázat, abban minden benne van kategóriákra bontva, midnen tulajdonságaikkal együtt... Nem tudom amúgy, nekem nincs ilyen az tuti. Van benne pár ionfegyver amúgy:
Ion Shard Railgun
Ion Pulse Generator
Ion Cannon

Phoenix lord
az ion disrupor nagytestvére<#nyes><#violent><#gun><#email>

Phoenix lord
isac=IonisedSpaceArtillaryCannon

Lockheed
Az miaz ?

Phoenix lord
nos még én az alap x3 nyomom xtm moddal
de tc be már végre betették az isac-fegyv<#crazya>ert?

Lockheed
Nos én kipróbáltam ezt a MARS scriptet is hihetetlen jó! 😊 Nagyon jó dolgokat tud. Pl kiküld fighter drone-okat rakéta elfogásra és meglepõen hatékonyan. Van sat/drone kidobásra külön hotkey, a turretek prioritás szerint lövik a célokat mindig a legveszélyesebb szerint, és ha van incoming missile akkor amelyik turret eléri az azonnal azt lövi. És még jópár dolgot tud. Elérhetõ a Downloads linkrõl fölül. Szerintem nagyon jó!

MARS consists of 6 systems:
Fire Control (Turrets)
Goblins (your obedient minions)
Remote Guided Flak Missile
Automatic cargo collection
Satellite deployment
AL Plugin, that makes MARS available for AI capital enemy ships (optional =)

Hotkeys:
Launch goblin (Fighter Drone)
Launch goblin Mk2 (Keris, Fighter Drone Mk2)
Deploy Satellites (Advanced Satellites)
Launch Flak Missile (Remote Guided Warhead)
Cease fire / Ignore target

Hint:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vigyázzatok a Space Fuel complexekkel, mert nekem már kettõt löttek szét unatkozó katonák. Mindkét gyárat military hajók zúzták le. Amúgy nem piszkálnak, csak szétkapják az illegal gyárat és tovább is állnak.

A HUB plot során kicseszett velem a játék rendesen! Megjelent egy khaak cluster -4294km -re. <#wow1>
Persze lefagy tõle rendszeresen ha befogom. Így egy pöttyet macera abban aszektorban harcolni.
Huh csak most néztem meg mennyivel megy a Springblossom. Kemény. 😄

Egy javaslat:

Nem lenne célszerûbb ha a baner alatti Ships ikon az alábbi linkre mutatna?

http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/

http://a-zcomp.eu/

Lockheed
Ááá ez is érdekelne, hogy melyik aminek olyan Argon/OTAS kinézete van és háromszög alakú házban vannak a hajtómûvei.

Link.

Egyébként ezek a MARS Fire Control Demo videók...

Lockheed
Ez milyen mod amiben ezek a hajók vannak ? Mert sok minden hasonlít az XTM-re (pl.: missilek) de a hajót nem láttam benne...

A 2-3 Capital hajóra gondolok.

Link.

ez a teladi kalózfejes hajócockpit dolog is nagyon tetszett nekem annó xD

ne felejtsük ki az Orinoco-t , Bayamon-t , és a Mandalay-t , amelyek az X2 idején nagyon felkapottak voltak...

Lockheed
"A Yakik szintén japános neveket használnak..."

Fõként, mivel a klán a Japán Yakuza után kapta a nevét... 😊

Az ATF hajók típusnevei nem mind istenségek, bár valóban szorosan kapcsolódnak hozzájuk. Pl. a Mjöllnir, ami az ATF M4-es a viking mitológiában Thor fegyvere volt, a Fenrir meg egy óriás farkas, a három alvilági szörny egyike. A Terran hajóknak a japán kultúrához kapcsolódó nevük van, a kalózok meg régi több száz évvel ezelõtt használatos hajótípusok neveit használják, pl Caravel, Carrack, Brigantine, Galleon, de itt is vannak kivételek, pl. a Blastclaw vagy a Marauder, ami fosztogatót jelent, kalózos ez is valamennyire :-) A Yakik szintén japános neveket használnak.

Vitez77
"Szerintem a történelmi hûség miatt lett ennyire Japán hangzású sok Terran hajó nev"
A könyvben is nagyon sok a neo-japán(os) kifejezés. Már nekem is tetszettek, de az egyik haverom (aki beszél japánul) majd megszakadt, hogy milyen "aranyos megoldások" vannak benne XD

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Vitez77
Kitudja: lehet, hogy csak az Argon (neo-japán) nyelv hívja így, a faj saját nyelvén pedig másmilyen.
Vmelyik scifi filmben (vagy Star Trek részben) jól elmagyarázták, hogy a fordítóberendezés a hajó nevét is lefordítja az adott faj által használtra (mármint a filmben), és vica versa.
Sztem így elég logikus, hiszen jobb kimondani, hogy "Albatrosz", mint hogy "Ssszplutanssszikk" vagy mi XD

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Nekem a Terranok ( nem az ATF ) nagyon japánnak tûnnek. Biztos azért mert Japán lett a saját gazdasági válságuk után a világ technológiai fejlesztõközpontja.

-2011-
Japán lassan magához tér a gazdasági válságból, a Föld technológiai kutató és fejlesztõ központja lesz.
-2022-
A japán nyelv, az angol mellett, az egyik legfontosabb nyelv a világon. (És a legelõnyösebb a tudományban.)
A Tókiói Egyetem egyik diákja (Ashizava Kazuko) más jellegû elméleti kutatás közben véletlenül felfedezi a térugró kapuk alapelvét.
-2063-
Mindenki japán nyelven beszélt, innen tört a japán a csillagokba.
-2099-
Mindenki a japán nyelv modern formáját beszélte, mint második, vagy elsõ nyelvet.

Szerintem a történelmi hûség miatt lett ennyire Japán hangzású sok Terran hajó neve.
Pl: Tokyo <#smile>, Osaka, Yokohama, Katana...

Eleinte kicsit fura volt és nem értettem de aztán eszembe ötlött, hogy ezt már olvastam anno az Argonopediaban... 😄

Érdekes amúgy hogy a Terránok a Viking istenségekrõl (legalábbis az ATF), Argonok random dolgokról (pl elite, merkúr, kentaur), Boronok halakról, Splitek ragadozó/vad állatokról, Paranidok a Görög istenekrõl, Teladik madarakról nevezik el hajóikat. Ez olyan kellemes hangulatot ad a játéknak, habár mindenki tudja hogy nagyon fan fikció lett, ugyanis a paranidoknak saját istenségeik vannak, és így kicsit életszerûtlen az hogy emberi istenekrõl vannak elnevezve hajóik. Ám tekinthetjük ezt úgy mint egy átkonvertálásnak a paranid istenségekbõl.

Xenonok ugyebár betûkrõl kapták hajóneveiket, amely egy picit logikátlan, ám mind1. Kha'akok-nos egyelõre nincs nevük ezért a hajóosztályokhoz viszonyították õket és arról elnevezték a hajóikat (egész pontosan a splitek, õk adták nekik a khaak nevet is ami annyit tesz hogy egy faj ami kieszi magát mindenbõl) nos felteszem egyszer lesz neve is hajóiknak. 😊

kitettem 😊

Lockheed
You are a GOD! Nos állítok egy imaszobrot itthon Amaro felé fordítva! 😊

Lockheed
Láttam! 😊

Wow, köszi. Ez sokaknak tetszeni fog. Nonpluszultra kartácsnak biztosan :-)

Amaro
Rövid leszek, de remélhetõleg hatásos. akit érdekel, rögtön tudni fogja mirõl van szó:
Deactivate Mission Guidance script

Sokból múzeumhajó vagy iskolahajó lesz, de azért õk is darabolnak rendesen. A USS Oriskany-ból meg mesterséges zátony lett pár éve :Ez volt az elsõ II.vh. után épített modern repülõgép hordozó, amit elsüllyesztettek, asszem :-)

Lockheed
Hát egy csatahajó vesszen el harc közben csatában! 😊 Ezért szokták az USN-nél a régi hajókat inkább hadgyakorlaton vagy fegyverteszteken célként használni mert legalább így hozzájárulnak a haditechnika továbbfejlõdéséhez. Még rendesen meggyászolják, lobogót felvonják a többi hajón és percekig tisztelegnek miközben süllyed. Szerintem ez szép dolog. 😊

Már akkor is elsõosztályú fémekbõl készültek ezek a masinák, még a roncs értékük is igen nagy volt. Nem tudom melyik rosszabb, felrobbanni vagy szétdarabolódni 😄 Semmi sem tart örökké :-)

Lockheed
Egészségedre. 😊 Jaja ott a szomorú tény a végén: Sold for scrapping in 1919. 😞 Nagyon-nagyon randa vég egy hadihajónak! 😊

Köszi. Pfuhh, jó régi. I.vh-s idõkbõl nem vagyok annyira penge, ezért nem hallottam róla :-)