12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • NONPLUSZULTRA
    Nem akarom uploadolni, mert még sehol sem tartok - ma délután láttam először Deca-kat.
    A Reunionomat totál tönkrevágtam az LV-s Cheats-el, és tudom, hogy ha megaeszem az első lépést, jön majd a második, mert végülis már modified.

Tök uncsi, hogy ha kellett egy Sohnen Incubus , akkor teremtettem egyet és csak át kellett ülnöm bele, hogy ledaráljam a Galaxist

Többek között emiatt frusztrál, hogy a TC már alapban sokkal könnyebb - itt nem kell megszenvedni annyira az eredményekért (hál' Istennek, Sohnenekről még nem esett szó a TC-ben).
  • Vitez77
    Csak az upload miatt izgat a "tiszta" játék?
  • Lockheed
    Nem tudom láttátok-e, de a srác aki a Paranid M6-ot csinálta készített egy Boron M7-et is!

Boron Lusca

Stats:
    Speed - 95 m/s
    Shields - 5x 1GJ
    Reactor - 6300
    Laser Energy - 72000
    Laser Recharge - 2200
    Hull 145000
    Cargo - 5200

Rear Turret - 2 Guns

Ami nagyon tetszik, hogy az M6 és ez az M7 is nagyon beleillik a fajának forma és színvilágába. Hibátlan kivitelezés, remek formavilág... Ráadásul ezzel együtt jár az M6 is, tehát telepítve 2 új hajó kerül be a játékba!

Topic Link.
  • Lockheed
    Ezt ki fogom próbálni, köszi az infot! Én egy Deimost és egy Griffont szoktam használni. Az fölszerelhető Ion Pulse Generatorral, és elég fürge is. Nagyon szeretem. De ki fogom próbálni az Eclipseket mindenképpen.
  • NONPLUSZULTRA
    Na Vistax64 alatt szépen megy a játék, csak megint belefutottam egy gixerbe. Eddig a játékot egy független partícióról játszottam, mert az oprendszerek nem tartanak nálam sokáig.
    Most a Vista alá telepítettem, hogy ne legyen ütközés egy korábban x32-es telepítéssel. Nos van ütközés: a játék **modified** lett. Sokakat ez nem izgat, de én kényesen ügyelek arra, hogy "tiszta" maradjon a játékom. Ha viszont a korábbi független telepítésű játékot indítom el a x64 alatt, akkor nem lesz módosított, és ugyanolyan szépen megy.

Persze a tiszta játék nálam a TC:XTM-ig fog tartani, utána lapátolom bele a finomságokat.
    Nagy lecke volt számomra Reunionban az, hogy mennyire el lehet qrni cheatekkel a játékot - nagyon. (ok, hogy a szektorok háttérképének változtatása nem cheat, de a játékmenet "könnyítése" már az)
  • Gunslinger
    Én a pajzs lent tartás műveletre egy Deimost és 6 darab csak Ion fegyverrel felszerelt Eclipse-t használok, az egyenként 200 MJ pajzs sokáig elég.. Elég jó taktika, mert az ion distruptorokkal nem tudnak hullt rombolni még véletlenül sem és a Deimos adja meg a kezdő löketet, a többi már megy magától, egyszerű is a helyszínre érkezés a Deimos 6-os hangárja miatt. Nem kell nagy flottákkal vonulgatni egy szimpla foglaláshoz :-)
  • tomonor
    annál a résznél, amikor rohadt sok alapanyagot kellesz összegyűjtened hogy beüzemelj egy óóóriási masinat amelyel kapukat kapcsolhacc a szektorokhoz.
  • bgabor
    A minél?
  • Vitez77
    Nagyon kösz :)
  • Vitez77
    Tartsd meg! Jól jön a Hub plotnál!
  • bgabor
    Hülye helyzetbe kerültem. Három TS hajóval összegyűjtettem 800 egység nividiumot, és csak most jöttem rá, hogy sehol nem tudom eladni.

Kevés helyen vesznek nividiumot, és ott is 2, azaz kettő darabot egyszerre. Ezt nemértem, miért kellett így megcsinálni. Na mind1.

Olvastam, hogy ilyenkor be kell rakni az összes nividiumot egyetlen szállítóba, és azt eladni a shipyardon, így a pénz egy része visszajön. Tényleg ez az egyetlen megoldás?
  • Lockheed
    Most nem otthon vagyok, de délelőtt megcsinálom. :)
  • Lockheed
    Háát szerintem vegyél valami normális Fregattot mert flotta nélkül nehéz foglalni... Egy M7M fregattal nem fogod lenntartani a pajzsát egy M1nek. Ha van M2-d akkor nem gond de különben necces. És arra is kell figyelni, hogy honnan lövöd ki a PODot, mert fél másodperc alatt leszedik. Én párhuzamos pályán közelítcve be szoktam állni az M1 hasa alá egészen közel. Ha abba marad a tűz az a jel, hogy a holtpontjában vagyok és onnan lövöm ki a srácokat. Persze minden hajónak máshol van ez ha van neki egyáltalán. Ha nincs akkor ki kell hajigálni rá pár nem nagyon sebző rakétát, hogy az kösse le a defenzív tüzet és közben kell ellőni a PODot.
  • mindero
    Jah, ha lenne M7-em :D
  • bgabor
    Én csak dokkolásnál használom az autopilótát, ennek ellenére nekem is sikerüt egyszer már autopilótával felkenődnöm egy állomásra.
  • Vitez77
    Lockheed, kérhetnék vmit? Ha Priests Refugeban jársz a moddal, akkor pls csinálj nekem egy screenshotot. Kíváncsi vok vmire.
  • Lockheed
    Nem értem mi a bajod... Bemégy mondjuk 1-2 M7el te meg ülsz a Minotaurban. 2 másik hajónak kiadod az attack shield parancsot, és amikor lelövik te odamégy a Minotaurral és belelövöd a PODot a hajóba. Kész. :)
  • NONPLUSZULTRA
    Pl. én, de valóban szenvedés (bár már most jobb, mint a Vista - a kompatibilitási problémákat leszámítva).

Vista x64 alatt nincs rendes hangom, már megvitattátok, de nem találom a hsz-eket. Amíg körülnézek az EGO-n bedobhatnátok a megoldást, köszi.
  • mindero
    OK, akkor valahogy elsiklottam felette.

Ez akkor így gáz lesz. Lelövöm a hajó pajzsát, de hogy küldöm rá a marineokat? 30-40km-re van az Impotent, nem tudok időbe áttranszportálni. A minotaur védtelen, nem jöhet közelebb, a kisebb hajókat meg pillanatok alatt szétszedi az M1-es, mindenképpen nekem kell a pajzsot lenn tartani a fegyverek árnyékában.

Patthelyzet megint. Asszem visszaállok a marineok hajóról való kidobálásra.
  • BuriP
    Végre megvan az új gépem! Már játszhatok újra én is! A szektorok tényleg gyönyörűek(most hogy már nem csak minimum beállításnál látom őket).

Az útkeresés tényleg ilyen rossz, vagy csak az enyém utál engem? Mellettem egy állomás, előttem nyílegyenesen egy kapu, az égvilágon semmi akadály a közelben. Kiadom az autopilótának a parancsot: menj át a kapun! Erre a gép vesz egy kilencven-fokos balkanyart, és kopp az állomáson! elkapom a kormányt így elkerülöm a reload-ot, majd kiadom újra a parancsot a sabre megint jobbra el és a stationba harap! Kipróbálom mégegyszer, ua. Vagy a terran SPP, az XL-es, a napkollektorokra is már felkenődtem vagy 5-ször a TS-el, két nap játék alatt!
  • bgabor
    Miért, ki a fene használ Windows7-et? Még csak béta változat van belőle.
    Én megvárom majd belőle az SP1-et, és akkor váltok rá.

A Vista is több éve kint van már a piacon, mégis hihetetlenül ócska.
  • NONPLUSZULTRA
    A W7-et nem ajánlom, mert a játék el sem indul alatta, mert a lemezen lévő copy-protektion nem kompatibilis vele (ha van krekked, átküldhetnéd, mert másképp a W7 alatt nem lehet kipróbálni). Ha STEAM-es vagy, akkor simán megy, mivel nem baszaxik a CD.
    Vista x64-et mindjárt kipróbálom, még csak most telepítettem. Az biztos, hogy a Vistax64 alatt a Rolling Demo 51Fps-t adott tuningolva, XP alatt ugyanolyan hardverkonfiggal csak 43 FPS-ig tudtam feltuningolni. (én is emiatt próbálkozom: 2x2GB Corsair Dominator x1066MHz)
  • Vitez77
    Nagyon kösz!
    Nyáron asszem vennem kell 1TB-os HDD-t, mert amikor megnéztem a meghajtót, csak 300MB volt rajt...
  • Lockheed
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Semmi. Én még eddig az összes Terran kezdést kipróbáltam azok ugyanazok. A Poisoned Paranid ( azthiszem ez az ) kezdés annyiban más, hogy ha jól emlékszem 3 nap alatt kell összegyűjteni 25 millát, leadni egy állomáson és akkor visszakapom a Hyperiont meg egy Periclest.

A többit nem próbáltam eddig. De így "jogtisztán" van Hyperionom aminek a sorozatgyártásába bele is kezdtem. :)
  • Lockheed
    Én továbbra sem tudok betelni a látvánnyal. Csak járok körbe-körbe... :) Montalaat is nagyon szép lett. Egészen hihető a háttér. Sok kis apró fénypont és végre jópár nagyobb mászínű ami közelebb van. Egészen hiteles.

Kép 1.
    Kép 2.
    Kép 3.
    Kép 4.

Nekem nagyon tetszik! :)
  • Vitez77
    Valaki meg tudná nekem írni (akár PM-ben is, hogy ne legyen spoiler), hogy mi a küldönbség az egyes játékkezdések története között?
  • Vitez77
    TCoJG(nG!) Ep1P3
  • Vitez77
    Amúgy jó lenne egy kis tutorial arról, hogy hogyan is kell használni a map editort vagy mit. Megcsinálhatnám végre a saját kis univerzumomat :)
  • Lockheed
    Egy olyan turretből ( Minotaurnál pl a MAIN ilyen ) kell kilőni, ami kezeli a Boarding PODot. Kiválasztod, mint egy rakétát és mehet!
  • Gunslinger
    Minél nagyobb tűzerejű fegyvert raksz a tornyokba annál lassabban fordul. Kisebb lézereknél nagyon gyorsan fordul.
  • bgabor
    Mostmár jó, köszi. Nem tudtam hogy a toronyba is át lehet ülni.
    Ezzel a módszerrel a soktornyú nagy hadihajók tornyait is lehet irányítani majd? Ott is olyan tetű lassan fordul a torony, mint a szállítóhajóknál?

Amúgy kár, hogy magára az aszteroidadarabolásra nem lehet befogni a gépet. Magukat a kis sziklákat szépen gyűjtögetik a TS hajóim, de a felaprózást nekem kell csinálni a lassan újratöltő mobile drilling systemmel.
  • bgabor
    A manual szerint rekétaként kell a podokat felszerelni és kilőni.
  • Gunslinger
    Magadnak kell kilőnöd, csak manuálisan lehet de kb. 100x leírtuk már a topicban.
  • Gunslinger
    Lehet valamilyen command sw-t hiányol, rakj rá mindent amit lehet, gondolok itt a navi meg a special cmd sw-re.
  • mindero
    Megvettem a Minotaurt, nagyon szép hajó.
    Fölpakolom Marineokkal, meg minden létező kütyüvel (még ore collectorral is), aztán próbálok elfoglalni vele egy M1-est. NEM LÖVI KI A MARINE-okat! A piracy menü meg szürke, hiába van 6 Boarding podom.
    Az additional commandba lévő launch all marine parancsot meg nem csinálja meg.

Ezzel meg is lett a hajó neve: Impotent

Valakinek van ötlete?
  • X3
    egyiket sem. majd a windows7 -et .én a helyedben kivárnám . addig xp-ben kapcsold ki a lapozófájl.
  • Vitez77
    Mining Laser? Nem mobile drilling system? Vegyél azt (MDS-t).
    Azt nyugodtan ugorj át a toronyba (F1), nem telik az olyan sok időbe.
  • bgabor
    Most ezt nemértem.

Próbálok bányászni a manualban leírt módon.
    Van rendes TS hajóm ore collectorral, felszerelt mining laserrel, és egy aszteroidamezőm, aminem minden egyes aszteridáját leszkenneltem már mineral scannerrel.

Azonban az aszteroidákat hiába lövöm közelről lézerrel, csak nem akarnak kissebb darabokra esni, még az életük se csökken.
    A TS tornyába meg hiába szereltem mining lasert, nem hajlandó rálőni vele az aszteroidára, hiába van a turret 'attack my target'-ra állítva, illetve hiába van rászerelve mindenféle, nem engedi command consoleról kiadni a 'mine minerals' parancsot, szürke.

Na most akkor mit is csinálok rosszul?
  • Vitez77
    Lockheed: Hát, heretics end az pont egy olyan szektor, amibe én nem nyúltam volna bele.
    A szektoromat meg még mindig keresem :D
    bgabor: nem vészes a növekedés, nem duplájára növelt, csak olyan 60km egy szektor. Nem vészesek.
  • Zombye
    Üdv mindenkinek!

Hetekig hanyagoltam a játékot, de most asszem visszatérek, bár most fog elkezdődni a LINUX tanfolyásom, no és azér a munkát is tolnom kéne... :D

De mivel vettem 4x1 Giga Geil BlackDragon 800-as ramot, és most az XP csak 3.25 GB-t lát, ezért megkérdeznélek benneteket, hogy milyen 64 bites oprendszert toljak fel a gépre.
    XP64-t, vagy Vista64-t.

Vistát még életemben nem használtam, így semmi tapasztalatom sincs. Proci marad ugyanaz a tuningolatlan Core2 Duo E6320-as. (1.86 Ghz).