X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem felvillanós üzenetre kell gondolni. Szól a gép és bekerül a dolog, pontos adatokkal egyetemben, az üzeneteid közé amit visszaolvashatsz. Ide mennek a feladatok üzenetei is (felvetted, teljesítetted, mennyit kaptál érte, stb.). Szóval ne a kis levélboríték felvillanását várd, hanem nézd meg mi a fene van a player menü üzenetek részlegében.

Egyébként nekem is van több 10 kereskedõm (egyre nagyobb területre elmerészkedõ sectro trader paranccsal) és nem tart sokáig meglelni kit aprítanak éppen. Át vannak nevezve, sorszámozva, így azonnal látszik a property-ben ha valamelyik hiányzik.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

BaLeeX
Ha van több 10 kereskedõhajód (ami mondjuk gyárnak szállítja a cuccot) akkor elég nehezen nyomozod ki, hogy melyik tûnt el éppen. Mert nálam semmi üzenet nem jön errõl csak szól a gép, hogy megtámadták.

Az elején mikor megtaláltam az elhagyott Elite-t elküldtem egy shipyardba késõbb megnéztem és sehol nem volt. Biztos lelõtték de semmi hír nem jött róla...

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Joystick gombokra is mûködik. Van ellenben pár funkció, amit sehogy sem tudok joyra tenni. Pl a stop (backspace alaból). Meg még 2-3, most nem jut eszembe melyek...

Simán. Amikor beállítod a billentyût, hosszan nyomod. Megjelenik a "hold akármi" a definíciónál. Ha csak lenyomod, akkor csak az "akármi"...

Az FCC-hez bõven elég a jobboldali számbilentyûzet shiftelt állapota. Nekem simán befért, kizárólag a logika miatt csaptam hozzá a Z Axis mozgatásokat a SHIFT PgUp- Shift PgDown gombokkal...

Azét a shiftelt számokat használom, mert az alap le van foglalva a nézelõdéshez és a jostick-emen nincs nézelõdõ gomb...

BaLeeX
Lol még vak is vagyok. Én meg egyenként kikeresgettem. 😄

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
"...ott van a megynom vs nyomva tart..." Ezt hogy lehet definiálni mert nem írja, hogy hold vagy relase vagy ilyesmi?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Nem kell CTRL. A Shiftelt és nem shiftelt (aka kis és nagy betû) nem azonos, így hlybõl van 2 kombinációd egy billentyûre, plusz ott van a megynom vs nyomva tart kombináció. Ez utóbbi ugyanis megintcsak mát jeletn, mint a simán lenyomott gomb...

Ezen kívül egy halom billentyût törölhetsz nyugodtan. szerintem a mentésre, kilépésre, betöltésre, állomáson vásárlásra és hasonlókra semmi szükség külön billentyûként, simán jó menübõl. Máris felszabadul vagy 15 újabb billencs. A HK-k a harcban kellenek igazán, sima állomás managementre és társaira tökéletes a menü...

Lockheed
Valaki kitalálhatná már könyörgöm, hogy miként lehetne használni a CTRL billentyût a kombinációk definiálásakor. A CTRL+SHIFT-rõl együtt vagy az ALT-ról még beszélni sem merek már a SHIFT-el is elégedett lennék. Könyörgöm ez egy szimulátor nem egy FPS vagy TPS ahol van az action gomb meg amivel megyek... Nem hiszem el! Ez nem olyan nagy gond, de tényleg. Igaz, hogy nem tudom mindet fejbõl de elég könnyen föl tudom programozni 3x18 gombra ( Logitech G15 ) vagy Joystick Profilra ( 3x41 Saitek x52 ) úgyhogy ez nem jelentene problémát mert csak a gomb számát kellene kinyomtatni és hogy mi jár hozzá. De nem lehet elég gombot definiálni ez egyszerûen kiborít. Áááááá! Fõleg ha az ember rakosgat be scripteket is és még több gomb kellene. Ki szeretném próbálni az FCC-t de ahhoz egy fél billentyûzetnyi gomb kellene... 😊 Nemigaz!

Lockheed
Itt van a Banner alatt Downloads Library "DOWNLOADS" néven én is onnan szedem ezeket. 😊 Fölkelés után és lefekvés elõtt lefekszem. Nem tudom mire gondoltál de szerintem erre nem ?

Köszi, ilyenre gondoltam. <#worship>

Más hasonló jellegûrõl tud valaki valamit?
Tökéletesen igazad van, az orbital acceleratorokhoz nagy kár hozzányúlni, inkább azt a bugot kéne megszüntetni, hogy a Hub kapui is átirányíthatók oda. A lelõtt hajókról is értesített eddig a program sõt, ha UT-t ért támadás arról is küldött külön üzit, nem csak a megsemmisülésrõl! Betty a támadások alatt is szól, az egy dolog, hogy valaki nem ér oda idõben, azon ez a script sem segít, csak az állás visszatöltés, ha fontos volt a hajó. A többi script nagyjából okésnak tûnik.

Én viszont igen, kb két hete (2030-as post) 😄 Deimosra meg PSG-t tessék rakni. Visz mindent csak közel kell menni, sztem a fegyvergenerátora is elég erõs, erõsebb, mint a Cerberusnak. Na meg ugye a 6 GJ pajzsot sem kell kommentálni 😊

Mire gondolsz? Olyan van, ami kiveszi a ködös szektorokból a ködöt, ami javít a teljesítményen. Nem egy script, csak egy darab szövegfájl, amit a megfelelõ helyre kell bemásolni. A #2879-ben megtalálod.

Halihó!

Van valamilyen grafikai könnyítõ script a játékhoz?
Mondjuk az accelarator kapukat nem értem mi a fenének kellett átalakítani sima jump gate-nek. Nem véletlenül nincs használatban az a Földön és környékén. Így nem tudják õket betámadni az idegenek. Fene azt a kényelmes, tápolós mindenségit. 😊

A lelõtt hajó utáni nyomozás meg pofonegyszer. Meg kell nézni az üzeneteket (visszaolvasni mik történtek mostanság) és kész is vagyunk. Ott le van írva hol és mikor történt a támadás.

BaLeeX
Kellene egy jó kis linkgyûjtemény a hasznos scriptekrõl ide fentre valahova. 😄

Race Patrols
TL/TS Storehouse
Trans-Orbital Accelerator to JumpGate Coversion
Wing Equip Like fix and extension
Invasion warnings
Ship killed notifications
No floating icons

Tényleg olyan alap dolgok vannak benne amik nem is értem miért maradtak ki a játékból. Pl. ha lelõnek egy hajódat (ami sokszor olyan gyorsan történik, hogy mire odamész megnézni mit támadtak meg már nincs is ott) fél óráig nyomozhatod, hogy melyik hajód volt.

dimre
Üdv mindenkinek !
Ideje nem jártam itt, meg az "otthonom" körül, elküldtem az asszonyt nézzen körül. A gyönyörü grafikán még mindig ámulok, a kisebb finomitásra váró hibák ellenére is.
A kisebb hiba egyike nálam, az üzenetek helyett, csak üres mezõt látok. Nemtudom elöfordult-e másnál is ? Reinstall...?
Ami viszont nem hiba inkább idegesítõ dolog, beköltöztem az M148 fölött levõ szektorba, ahol csótánykáék intezíven és agresszívan jönnek mennek. Egy csapat wingem már ráment kb 20 vadász +2 korvett, nem semmi milyen hamar, pár percenként bespawnol 20-30 bogarat a játék. Jó kis céllövölde van, kénytelen voltam berakni pár lézertornyot. A wingjeim patrolban néha elfelejtenek rárepülni az ellenre, attack all-ban viszont rögtön reagálnak.

X universe Home, sweet home

Lockheed
Race Patrol:

This script + mod is designed to replace the standard military ships you see bumblung around with small patrols, that call for backup when needed.

Yessss! 😊 Végre nem lesz az, hogy lövöd az Odint és le sem sz@rja a rendszer túloldalán lévõ Military Patrol! 😊

Lockheed
Ezek közül néhány már igazán szükséges volt sztem! 😊

Lockheed
Rakás jóféle új script gyerekek:

No Floating Icons
TL Storehouse!!
Ship killed notifications
Accelerator to Jump Gate Conversion!!
Wing Equip Like Fix and extension
Invasion warnings
Race Patrols

Lockheed
Jaja azok nagy suttyók... 😊 Nem tudom ki játszott IG2-vel, de ezek Tiszta Shi'Narik. Csak a profit csak a profit! Láttam már Teladi ShipYard-ról kalózokat kidokkolni szóval velük megtartom a 2 lépés távolságot... ( Venture Capitalist ) 😄

teladi nincs senkivel, khaak, xenon közellenség, teladi-k szeretik a kalózokat. Amúgy argonopedia.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

BaLeeX
Ez nagyon komoly!
Ilyenkor az állomásokat is lepucolják vagy csak a hajókat? Ha az állomásokat is akkor utána újraépíti õket a gép?

Én ilyen nagy raiddel még nem találkoztam de majd figyelek. Amúgy melyik fajok vannak harcban? Argon - Paranid ahogy látom, Boron - Split talán és még?

Jelentem letudtam a Goner quest idegesítõ részét és most hagytam egy picit és felszereltem Boreas bácsit (24 PPC és 8 Flak és Cluset flak). Hát nem kissámli. Ahogy féloldalasan beállok és 16 PPC-bõl kapja a tüzet az ellen hmmm.
Még a Xenon station sem bírta ki 1 percig. Gondoltam lövök bele egy Firestorm torpedot a végére erre felrobbant a station mielõtt odaért a torpedo. <#idiota>

Felbátorodván, hogy félisten vagyok mondom benézek a Xenon Sector 472-be is. Na ott a fiúk azt mondták, hogy "Te biz még nem vagy félisten!" és elpakolták a kis csodahajómat elég hamar de azért teccik. <#vigyor5>
Holnap még élvezkedek most csak kis kipróbálásra futotta. Még szerencse, hogy a paranid gyárak meg EQ dockok tele voltak PPC-vel így sorban összevettem vagy 14db-ot, mert csak 10 volt.

Lockheed
Ma szinte egész nap 3 Fregattal gangeltem és ez így pont jó volt. 😊 Igy igencsak élvezetes csatákat lehet vívni ám! 😊 ( Aegir, Cerberus, Yokohama ) Most a Yokohamat lecseréltem a Deimosra, tesztelgetni. Meg persze azért ha nagy gond lett volna akkor backupnak ott volt a Tokyo benne 25db Eclipse + 1 Boreas + 1 Osaka egy wingbe szervezve, hogy bármikor beugorjanak ha a helyzet úgy kívánja. Nagyon jókat harcolásztam így igazán élvezetes volt. 😊 Ami jó, hogy azért elég mozgékonyak vagyunk de így igencsak jó kis tûzerõnk is van ha arra van szükség. Meg kell, hogy mondjam ez a MARS nagyon-nagyon jól teszi a dolgát... 😊

Lockheed
De az milyen komoly már, hogy túl lehet tölteni a lövéseket... 😊 Ez nagyon tetszik csak még nem tettem szóvá azthiszem.

Lockheed
Vettem egy Deimost, mert nem találtam meg ezt az Agamemnont és hááát... Rossznak semmiképpen nem mondanám, csak szerintem gyorsan lemerül a fegyvergenerátora. Körberaktam CIG-gel de pikk-pakk kiürült. 😊 Most cserélek HEPT-re. Sajnos komolyabb ütõerejû fegyverbõl csak oldalra megy föl 2-2db IBL.

Lockheed
ATF Earth Access.

Köszi, azért megyek oda mert a plotban assszonták hogy mennnyek oda. Jogosultság alatt reput értesz?

Kicsit vadászgassak terranéknál?

Lockheed
A Terran plotnak csak a legvégén kell odamenni. Lehet, hogy nincs is jogosultságod rá és azért. Ha meg van akkor azonnal amint commrange-be érsz ( 25km ) be kell jelentkezni.

Lécci segitsetek:

Nem találom a fórumbejegyzést errõl:

A terran plotot csinéálom, most kellene dokkolnom a tóruson, de szétkapnak ha megközelitem.
why?

2. mijaza HUB, melyik plot adja, hogy mûködik?

köszike.

Lockheed
Jahh, hát most láttam ilyet elõször... 😊

De sajnos megvenni sem lehet 😞

Nah, még hogy nincsenek nagyobb AI flottamozgások. Nálam a Boronok ugyanezt játszották Family Whiben.

NONPLUSZULTRA
Mázli, hogy éppen arra jártál.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Be is hoztam gyorsan 3db Zephyrust lootolni! 😊 Csak úgy hullik a CIG az IBL meg a PPC! 😄

Lockheed
Jaja én is erre a következtetésre juttottam arról a szövegrõl amit akkor mondott, mikor ki akartam lõni a Boarding Podot! 😞

Igazándiból az egy állomás, nem pedig hajótípus, még ha a jele a térképen ua. mint az M1-es típusé. Még szép hogy nem tudod elfoglalni. 😊

Lockheed
Aztakurva! 😊 Ezt nézzétek mi történik nálam éppen! 😊 Az Argon Military úgy döntött, hogy eljött a Time To Revenge! 😄

Kicsit mintha lerohanták volna a Paranid fõszektort! 😊
KÉP!

Vagyis tegnap, az a "nem" szócska nem tom hogy került oda 😄

Valóban elég potens hajónak néz ki, bár sokban nem különbözik a Deimostól. Ugyanakkora sebesség és pajzs jellemzi, és csak pár darab fegyverrel tud többet vinni, cserébe nincs hangárja. Én nem érzem "must have" kategóriának 😄 Amúgy nem tegnap szomorúan konstatáltam, hogy nem lehet OWP-t foglalni 😞(((

Meg is van, 2615-ös post 😊

NONPLUSZULTRA
NPC hajók már Reunionban is több tuningot kaptak. Erre akkor jöttem rá, mikor klónoztam õket az LV cheattel.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Már anno írtam, hogy kettõt is láttam belõle. Nem lehet megvásárolni, de nem egyedi hajó, mert minimum kettõ van belõle 😄 Egyszerre láttam mindkettõt, nem ugyanazt kétszer.

Láttam, le is lõttem. 😊
Nem tudtam elfoglalni, így ott dögöljön meg ahol van felkiáltással szétlõttem a francba. Ha már egyszer a 10 legképzettebb marine-om maradt holtan a fedélzetén (pedig csupa kopasz védõje volt, igaz 20-an voltak). Lehet próbálkozni kellett volna még, mert nagyon tetszett a gép.

Mászkál ez is egy kis task force kíséretében mindenfelé. Ez többnyire 6 Heavy M6-ot jelent, meg jópár Medusa vadászt (szerintem ez 12 vadászt jelent, de ahol találkoztam eddig vele, ott mindig volt amúgy is pár medusa). Találkoztam már vele Preacher's Refuge-ban, Shore of Infinity területén (pedig ez már Boron szektor), Perpetual Sin szektorban (Duke's Citadel-bõl nyíló szektor). Ez utóbbiban pofoztam a nemlétbe.

A külseje nagyon tetszik. Sajna nem tud szállítani vadászokat, viszont a fegyverzetére nem lehet panasz. Az ágyúk elhelyezkedését figyelve sem nagyon van gondja. Legalábbis kívülrõl nézve nem tûnt problémásnak azok elhelyezkedése. Mindegy honnan jön támadás, tud rá reagálni. Jó sok main ágyú mellett szinte minden irányban van valami tornya. Elõre ha jól emlékszem talán IBL volt pakolva a dögre (lehet hogy csak toronyba), mert azzal kapta telibe az egyik kalóz M6-ot amit nekem kellett volna kisöpörnöm a szektorból. Ebben a harcban (szektor járõrözés) lett végülis megkísérelve a foglalás is, mert az egyik rakétám robbanási körébe került a kíséretének egyik tagja, így megtámadott.

Lockheed
Köszi az infot! 😊

Ugyanarra jók, mint a tengerészek csak ezek zsoldosok. Sok helyütt, fõleg kalóz szektorokban, lehet találkozni zsoldosokat képzõ bázisokkal. Feladatkörükben teljesen emgegyeznek a marine-okkal, csak náluk lehet idõnként igazán tapasztaltat is találni (fõleg fight rangjukban szoktak jobbak lenni, másban ritkák a képzettek közöttük).

Lockheed
Másik kérdés: Látott már valaki Paranid Agamemnont ? Ez is egyedi hajó lett, mint a Hyperion de hol lehet találkozni vele ? Az Encyklopedia szerint ( tehát ezek szerint már találkoztam vele ) prototype hajó és a Priest Duke a tulajdona. Elküldték neki Duke's Domainbe de nincs ott már néztem. most kutatok tovább a környéken. Látta már valaki ?

Lockheed
Láttam már ilyen hajókat de nem infoztam le. Ha már szóba kerültek a Mercenaryk...

a PTNI HQ-ból nyíló Unknown szektor ahol kellett scannelni a Terran plot elején és a Verstibule of Creation nevû szektorban van egy Mercenary M alpha ahol lehet venni mercenarykat. Ez mitõl másabb, mint a Marine-ok ? Mire jók ezek a fiúk ?

Nem tudom, hogy valaki látott-e már ilyet, de én még csak most találkoztam ilyennel, hogy Omicron Lyrae-ben láttam három Mercenary jelzésû hajót, eddig még semmi extra, elõfordulnak, de mind a három hajó az átlagnál gyorsabb volt. Az egyik egy Otas Venti volt, az egyik Otas M3-as, ilyet ûrben még csak most láttam elõször, az enciklopédiámba is úgy került bele, hogy 195 a max sebessége, de ez a masina 202-vel haladt! Volt ott egy ugyancsak merc Argon Eclipse is és egy Teladi Heavy Osprey. Az Eclipse az eddig megszokott 130 helyett 140-el hasított, az Osprey 96 gyári sebesség helyett 100-ra volt képes! Semmi másban nem különböztek a hajók az eredetitõl, pajzs, fegyvergenerátor, minden ugyanannyi, csak egy hangyányival gyorsabbak. Mitõl? Hol lehetne ilyet szerválni? Ráálltam a Ventire, megpróbálom kiszedni belõle a pilótát. Jó az a hajó nagyon! Egyébként az OFF plotot felkínáló Elite is gyorsabb az alap Elite-nél, 160 helyett asszem 210-el tud menni, ez már viszont szignifikáns különbség!